Gasztro
Újra magyar szakács a gasztronómia élmezőnyében
Fehér Gábor fogja Magyarországot képviselni a 2013. szeptember 6-án, Isztambulban megrendezésre kerülő Nemzetközi Ifjúsági Szakács Világbajnokságon. Az ifjú tehetség felkészítésében Kovács Lázár (Lázár Chef) is közreműködik.
Nyiss éttermet egy napra!
Május 18-án nagy eséllyel olyan új éttermekre bukkanhatunk, melyek csak egy napra nyitnak ki, és nappalikban, kerthelyiségekben vagy épp egy park közepén szolgálják fel az ínycsiklandozó falatokat - írja a Kultography.
Egyről a kettőre jutottak
A friss alapanyagból készülő magyar perecekkel és tekercsekkel új kávézótípust meghonosító BITE Bakery café második budapesti üzletét is megnyitotta. Az üzleti koncepció változatlan, a társaság a magas minőségű termékekre koncentrálva kívánja bővíteni hálózatát elsőként Budapesten, majd később vidéken is - adta hírül a retail.hu.
Nyitott pincék a Balaton-felvidéki Nivegy-völgyben pünkösdkor
(MTI) - Nyitott pincékkel, szórakoztató programokkal várja a Zánka-Nivegy-völgyi Borút Egyesület a látogatókat pünkösdkor, csatlakozva az országos akcióhoz.
XXII. Soproni Borünnep
Idén is a már megszokott pünkösdi hétvégén, 2013. május 17. és május 20. között kerül megrendezésre a soproni borok és a soproni borászok nyárindító ünnepe, a sorozatban 22. alkalommal megszervezésre kerülő Borünnep, mely az idei évben is a Kékfrankos Nyár kezdő eseménye.
Tilos a Google-szemüveg
Az Egyesült Államokban a kávéházak tulajdonosai nem engedélyezik, hogy a látogatók a Google kiterjesztett valóság (augmented reality) alapú szemüveget használjanak, mert ez sértheti más kliensek magánéleti jogait - írja a Komló Média.
Bacon Week - csillagászati ár
Sydney egyik éttermében 120 dollárért kínálnak egy tojásos-szalonnás szendvicset. Az összetevők miatt ritka étel a Bacon Week (vagyis Szalonna Hét) keretei között jött létre - olvastuk a Hír.Ma-n.
Furmintok sikere a Bormustrán
(MTI) - A furmintok nagy sikerét hozta a XIV. Pannon Bormustra, az egyik legnagyobb presztízsű hazai borverseny szombati budapesti eredményhirdetésén, ahol sok szekszárdi és villányi tétel is bekerült a csúcsborok közé.
A Regős lett Kecskemét Város Bora
A Dimenzió Borászat Regős névre „hallgató” kövidinka száraz fehérbora lett Kecskemét Város Bora – hirdették ki ünnepélyesen a városházán.
Kigyulladt a konyha
Egy nyitott étterem konyhájában gyulladt ki a sütéshez használt olaj kedden délután négykor Siófokon, a plázában - adta hírül a Pécsi Stop.
Nyolc arany a Monde Selection borversenyen
Tizenhárom érmet, köztük nyolc aranyat nyertek magyar borászatok a Monde Selection 2013-as nemzetközi borversenyén.
Cégér Gasztro-Zsibongás
Cégér Gasztro-Zsibongás néven fesztivált szervez a Forum Hungaricum a budapesti Erzsébet téren május 31. és június 2. között.
Megalakult a Magyar Gyümölcsbor Készítők Egyesülete
Évente 110-130 ezer liter valódi gyümölcsbor készül hazánkban, az olcsó gyümölcsbor-utánzatokból pedig becslések szerint több millió liter kerül a piacra Magyarországon. Az eredeti gyümölcsborok védelmére alakult meg a Magyar Gyümölcsbor Készítők Egyesülete (MGYKE) 2013. április végén. A szervezetet pincészetek és magánszemélyek azért hozták létre, hogy az szakmai érdekképviseletként védje a gyümölcsbor készítők érdekeit és elősegítse a minőségi alapanyagokból készült hazai nedűk kereskedelmét. Az egyesület a készülő Élelmiszerkönyv részét képező gyümölcsbor rendeletet is véleményezték.
Csak erős idegzetűeknek!
Aki figyelmesen tanulmányozta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) tavaszi közgyűlését megelőző nap programját, annak nyilvánvaló volt, hogy a nulladik nap előadásainak témái több mint érdekesek, ezért nagyon sokan érkeztek a közgyűlés előtti napon Kecskemétre, az éppen ekkor átadásra került Four Points by Sheratonba, amely a nemzetközi lánc első magyarországi négycsillagos business hotelként üzemelő tagja.
Megújult a kisbéri Bakony étterem
Európai uniós társfinanszírozású pályázattal bővíthette eszközparkját, újíthatta fel konyháját és szerezhetett be új bárszekrényt egy kisbéri étterem. A beruházás LEADER-támogatással jöhetett létre.
Az ételmaradékokba nem kerülhet más szemét
(MTI) - Büntetné Malmö önkormányzata a nem megfelelően szelektív szemétgyűjtést.
Módosította a parlament a hegyközségi törvényt
(MTI) - Módosította az Országgyűlés hétfőn a hegyközségekről szóló törvényt, mert az előterjesztők szerint az idén január 1-jén hatályba lépett jogszabály több olyan rendelkezést is tartalmazott, amely nehezíti az egyértelmű jogértelmezést.
Vizsgafőzés a BKF Vendéglátás Szakirányán
A BKF Turizmus és Vendéglátás Intézetének vendéglátás szakirányos hallgatói vizsgafőzés keretében látták vendégül a szakirány szakmai partnereit és oktatóit.
6297 kínai étteremben evett egy férfi
A Los Angeles-i David Chant az ötvenes években még a szülei vitték el néhányszor a város kínai negyedének éttermeibe, ő azonban akkoriban még utálta a kínai konyhát, ezért csak sima rizst volt hajlandó enni - írja a Nők Lapja Café.
Az is emberrablás, ha nem engedik el a nem fizető turistákat
A Kúria fenntartotta a jogerős ítéletet, és kimondta: jogi értelemben emberrablásnak számít, hogy egy bárban nem engedték el a külföldi turistákat, amíg ki nem fizették "elképesztő összegű" számlájukat - számolt be az Index a felülvizsgálati eljárás eredményéről hétfőn.
Költözik a Zazzi
Költözik a Zazzi
Bemutatjuk az Étlap és itallap verseny nevezőit
A Vendég & Hotel idén tavasszal ismét meghirdette Étlap és itallap versenyét, amelyre folyamatosan érkeznek a jelentkezések.
Lezárult a nevezés a Pannon Bormustrára
... a legnagyobb presztízsű hazai borversenyre.
BorOskolával nyit a Pünkösdi Nyitott Pince Napok
2013. május 18-19-20-án országszerte több mint 100 pince várja nyitott kapukkal a borbarátokat. Magyarország csaknem valamennyi borvidékén és bortermő helyén bekukkanthatunk a pincészetek, borozók, borházak, vinotékák és borvendéglők színfalai mögé. A pünkösdi pincehangulatra idén könnyű lesz a felkészülés, hiszen a Nyitott Pincék Szövetsége és a Magyar Turizmus Zrt. május 6-tól 5 napon át tartó BorOskolát szervez, ahol a legjobb „tanulók” borkóstolót, birtoklátogatást, borválogatást nyerhetnek.
Halálos méreg a narancslében
Halálos adag mérgező alkoholt került egy starbuckos narancslébe San Joséban. A gyanúsítottat gyilkossági kísérlettel vádolják – írja a ABC híre alapján az Index.
Elárverezik a francia elnöki hivatal borkészletét
(MTI) - Elárverezik a francia elnöki hivatal borkészletének egytizedét: május 30-án és 31-én egy 2200 eurós értékűre becsült 1990-es Petrustól kezdve a szerényebb minőségű borokig mintegy 1200 üvegre lehet majd licitálni a párizsi Hotel Drouot árverési háznál.
Hatalmas tömeg és kiváló hangulat
Óriási érdeklődés mellett zajlott 2013. április 27-én a II. Egri Csillag Borfesztivál, melynek idén is az Egri Vár adott otthont. A rendezvényen a Magyar Turizmus Zrt. Észak-magyarországi Regionális Marketing Igazgatósága is képviseltette magát, így a látogatók a remek borok mellett, turisztikai információkat is kaphattak a helyszínre érkezéskor.
Bréking: spanyol a világ legjobb étterme!
Hétfőn este adták át a World's 50 Best Restaurants díjakat. 2013-ban az "El Celler de Can Roca" (Girona, Spanyolország) lett a világ legjobb étterme.
Elkészült a közétkeztetésről szóló jogszabálytervezet
(MTI) - Elkészült a közétkeztetésről szóló jogszabálytervezet, amely egyebek között a bölcsődékben, óvodákban, iskolákban, gyermektáborokban és kórházakban alkalmazható étrend táplálkozás-egészségügyi előírásait tartalmazza. A kormány honlapján olvasható dokumentumhoz május 10-ig várják a véleményeket.
Lecsapott a NAV
(MTI) - A gyanú szerint csaknem 160 millió forinttal károsította meg a költségvetést egy egri borászati cégcsoport fiktív számlázással, illetve állami támogatás jogtalan felhasználásával - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) észak-magyarországi regionális bűnügyi igazgatóságának sajtószóvivője az MTI-vel.
Gárdonyi-emlékév: különleges nedűkkel készülnek az egri borászok
(MTI) - Különleges nedűkkel teszik emlékezetessé a Gárdonyi-emlékévet az Egri Borvidék borászai: elkészítik a Gárdonyi Gézáról elnevezett bort és a legkiválóbb egri termelők által jegyzett Egri Csillag Grand Superiort.
Májusban hazánkba érkezik a Chuck E. Cheese’s® étteremlánc hálózatfejlesztési igazgatója
A Chuck E. Cheese’s® közel 40 éves múltra tekint vissza és az amerikai kontinens egyik jellegzetes, kifejezetten gyermekek szórakoztatására létrehozott étterem-lánca.
Villa Sandi borokra hangolt vacsora a Four Seasonsben
A venetói konyha újrakomponált, jellegzetes fogásaiból és a Villa Sandi borászat boraiból állította össze pénteki borvacsorájának menüsorát a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest februárban kinevezett új séfje, Leonardo Di Clemente.
Drasztikus áremelés a McDonald's-nél
Drasztikus áremelés a McDonald's-nél
Borászbál
Borászbál
Szekszárd a rosé-világ közepe
Szekszárd a rosé-világ közepe
Több száz bort mustrálnak a Szent György-hegyi Napokon
(MTI) - Gasztronómiai és szórakoztató programok mellett a térség borászatai több száz borral versenyeznek az április 23-én kezdődő Szent György-hegyi Napokon.
Útikönyv a magyar borvidékekről
Száznegyvenöt kiemelt pincét ismertet részletesen Bede Béla Magyar borvidékek című útikalauza; a Corvina Kiadó tematikus útikönyvsorozatának második kötetét szombaton mutatták be a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.
Párnacsatát rendez a Dunyha Vendéglő
Április 20-án délután három órától gyermekkort idéző párnacsatára készül Budapest első libaétterme, a Dunyha Vendéglő, mely a kerekerdő közepén, a Budai Tájvédelmi Körzet lágy ölén várja a hazai ízekért rajongókat. A pihe-puha környezetben tartott program nagy csatát ígér. Aki a párnacsata napjáig behozza otthonról a már nem használt, régi, elnyűtt párnáját, egy madártejet kap ajándékba.
Rabsicokkal sefteltek a vendéglősök
Rabsicokkal sefteltek a vendéglősök
A KFC Szlovéniában nyit
Szlovéniában is megjelenik a McDonald's utáni második legnagyobb amerikai gyorsétteremlánc. A KFC mellett a szendvicseket árusító Subway is újranyitja ljubljanai üzlethelyiségé t- adta hírül az Invest Slovenija cikke alapján a HVG..
Pizza VB Parmaban
A világbajnoki címért versengenek a héten a pizzasütők Olaszországban. Ötszáz pizzasütő mester méri össze tudását a parmai versenyen.
Eger volt a legjobb Bordeaux-ban
Eger ismét bizonyított a legrangosabb nemzetközi borversenyen. Az egri pincészeteknek igazi éremesőben volt részük Bordeaux-ban: 4 arany, 5 ezüst és 9 bronzérmet szereztek.
Slowing sushi
(MTI) - Rohamosan veszítenek népszerűségükből a szusit az asztalok között köröztetett futószalagokon felszolgáló éttermek Japánban, miután a vendégek a gyorsaság helyett egyre inkább a frissességre helyezik a hangsúlyt.
Só stop Mexico City-ben
Ha egy étterem megszegi, bírság ugyan nem jár érte, de el kell számolni az agyvérzésben meghaló mexikóiakkal.
Az ARAZ étterem is nevezett az étlapversenyre
A budapesti belvárosban található ARAZ étterem is benevezett a Vendég és Hotel étlapversenyére.
Mosolykampány a McDonald's-nél
Goromba munkatársakra panaszkodnak az amerikai McDonald's vevői, a vezetőség általános mosolykampányt tervez. A cég növekedése az utóbbi időben megtorpant - írja az origo.
Elkészült a magyar bor arculati kézikönyve
A Nemzeti Bormarketing Program keretében elkészült a magyar borok egységes megjelenésének keretet biztosító új arculat, melynek használatát a Magyar Turizmus Zrt. a magyar borok népszerűsítésére ingyenesen biztosítja.