Gasztro
25 év, 37 milliárdnyi beruházás
(MTI) - Eléri a 37 milliárd forintot a McDonald's magyarországi beruházásainak összértéke, és 97 milliárd forint értékben vásárolt hazai beszállítóktól alapanyagot 1988 és 2012 között - tudatta a cég hétfőn az MTI-vel annak kapcsán, hogy 25 éve nyitotta meg első magyarországi gyorséttermét.
Életre keltik a békéscsabai borkultúrát
Életre keltik a helyi borkultúrát Békéscsabán; a város két hektáron létesített szőlültetvényt mintegy 9 ezer tőkével.
Kecskékkel csalogatja a vendégeket egy japán kávézó
(MTI) - Mivel a "hagyományos" macska- és kutyakávézók már nem hatnak az újdonság erejével, egy tokiói hely kecskékkel próbálkozik felkelteni a vendégek érdeklődését.
Villányban készült a legtöbb Pannon bor
(MTI) - Az utóbbi öt évben a villányi borvidéken hozták forgalomba a legtöbb, Pannon borrégió jelzéssel ellátott bort, a régió négy borvidékéről idén eddig 19 féle Pannon bor került eddig forgalomba - tájékoztatta a tisztújítás előtt álló borrégió elnöke az MTI-nek.
Budapest és a magyar borok a kínai Hotel Magazinban
A Magyar Turizmus Zrt. kínai képviseletének jelentése szerint, a 180 ezer példányszámban megjelenő kínai Hotel Magazin júliusi száma négyoldalas cikkben számol be Magyarországról, azon belül is kiemelten Budapest vonzerőiről és egri borainkról.
Megkezdődött a XVII. Egri Bikavér Ünnep
Az Egri Bikavér Ünnep egy életérzés, melyet csak a helyszínen lehet átélni és megtapasztalni. Összegyűlünk, jó zene mellett kóstolgatjuk kiváló borainkat, egyszerűen csak jól érezzük magunkat, idén immár tizenhetedik alkalommal. Évről évre fontos alkalom ez, hiszen amellett, hogy Eger város egyik legnagyobb rendezvénye, az Egri Bikavér és most már az Egri Csillag is az Egri borvidék legismertebb bormárkája - tudatták a szervezők a Vendég & Hotel Online-nal.
Új topétterem Budapesten
Hatalmas sajtóérdeklődés mellett hivatalosan is megnyitott a Bruno&Bruno, Herczeg Zoltán első budapesti étterme. A vendéglőnek a Hegyvidék Bevásárlóközpont ad otthont. A konyhát Kisuti Dávid, a pécsi Enoteca Corso volt séfje irányítja.
Dunaújváros legjobb éttermei
A Dunaújvárosi Hírlap internetes kiadásában kérte szavazásra olvasóit arról, hogy szerintük melyik a legjobb városi vendéglátóipari egység.
Gond van a mohácsi teraszokkal
Ismét terítékre került a sétálóutca a képviselő-testület legutóbbi ülésén: Winternitz Ferenc képviselő a helyzet rendezését szorgalmazva azt tette szóvá, hogy egyes ott működő vendéglátóhelyek kerthelyiségei jóval több helyet foglalnak el mint korábban - adta hírül a Dunántúli Napló.
Saját bora lesz Gárdonyi Gézának
Különleges borokkal teszik emlékezetessé a Gárdonyi-emlékévet az Egri Borvidék borászai: elkészítik a Gárdonyi Gézáról elnevezett tételt és a legkiválóbb egri termelők által jegyzett Egri Csillag Grand Superiort - írja az Egri Hírhatár.
Különleges magyar konyhát mutattak be Moszkvában
(MTI) - Különlegesen elkészített és tálalt ételsorokkal mutatták be a magyar konyhaművészetet az orosz fővárosban, ahol a tervek szerint hosszú évek után ismét magyar étterem nyílhat.
Vendéglők égtek Fertőrákoson
(MTI) - Vendéglők égtek le az éjjel Fertőrákoson - közölte a katasztrófavédelem Győr-Moson-Sopron megyei szóvivője az MTI-vel pénteken reggel.
Baraka Labor, belvárosi pop up étterem
A Baraka Restaurant & Lounge elköltözik az Andrássy útról. Már készül az új, igazán különleges és Magyarország egyik legszebb étterme, ám az őszi nyitás előtt útba ejtettek még egy megállót. A belváros szívében, az V. kerületi Culinaris üzletben rendezték be kísérleti „laborjukat”, ahol a Baraka védjegyévé vált ételek mellett, igazi meglepetésekkel is készülnek - írja a NoSalty.
Mekkora???????
Mekkora???????
Újabb luxuskávézót vásárolt meg a Louis Vuitton
Többségi tulajdont szerzett a világ egyik legnagyobb luxuscikk-csoportja, a LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton a milánói Pasticceria Confetteria Cova luxuskávézóban és cukrászdában.
Budapesti étteremből érkezett a legjobb sommelier
Molnár György, a Larus étterem vezető sommelier-je nyerte a magyar bajnokságot. A második helyen Varga Norbert, a Michelin-csillagos Onyx étterem pohárnoka végzett, a harmadik helyen pedig Cseke Gábor, aki korábban a Csalogány 26 étterem munkatársa volt. A végeredmény igen szoros versenyben alakult ki - tudta meg az Inforádió a Magyar Sommelier Szövetség elnökétől, Káli Ildikótól.
Osztrák és magyar borászatok versengenek
(MTI) – A Fertő-táj Világörökség legjobb bora címmel kétnapos borverseny és -fesztivál kezdődött pénteken Fertőszéplakon. A Fertő-tó osztrák és magyar oldalának borai ezúttal első ízben versengtek közösen az elismerésekért.
A hungarikumok a témája az európai gasztronómusok pécsi kongresszusának
(MTI) - A hungarikumoknak az európai gasztronómiában betöltött szerepével és a magyar ételekkel, borokkal foglalkozik az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének (CEUCO) szombaton, Pécsett kezdődő 11. kongresszusa.
Védjeggyel látják el a házilag készült ételeket a francia éttermekben
(MTI) - A francia éttermekben az étlapon ezentúl kötelezően fel kell tüntetni minden étel mellett, hogy "házilag készített" vagy pedig előre gyártott alapanyagokból, konzervből, illetve mélyhűtött termékekből készült.
Csődbe ment a Michelin csillagos étterem
A spanyol közvéleményt és médiát jócskán meglepte, hogy a szakma által is nagyra tartott, népszerű Sergi Arola Gastro étterem a héten lakat alá került – remélhetőleg csak átmenetileg - írja a hvg.hu.
Bock bisztró lesz a Taverna étterme
Vonyarcvashegyen is lesz Bock Bisztró, a Helikon Taverna étterme ugyanis az idén csatlakozik a franchise-rendszerhez, amely Bock József villányi borász és Bíró Lajos elismert séf nevéhez fűződik. Magyarországon elsőként a balatoni étterem kötött megállapodást a tulajdonossal, 2012 óta Koppenhágában is sikeresen működik az étteremhálózat - írja a Monitormagazin Online.
Új boros őrület az USA-ból.
A tengerentúlon egyre többen látnak fantáziát a rendhagyó, modern, vagy egyszerűen csak praktikus borcsomagolási ötletekben. Míg külföldön évek óta hódít a bag-in-box névre hallgató környezetbarát borcsomagolási őrület, a trendek követői egyre gyakrabban találkozhatnak egyadagos kiszerelésű, előretöltött műanyag borospoharakkal is –írja a Borkultusz.com
Ügynökséget választott az étterem
Ügynökséget választott az étterem
Éttermi tolvajt keres a rendőrség
Éttermi tolvajt keres a rendőrség
Trendcsere a gyorséttermekben
Trendcsere a gyorséttermekben
Wang vég
Wang Qiang neve immár fogalommá vált a magyar gasztrománok körében: zuglói, Gizella úti étterme valamint a ferencvárosi, Telepy utcai műintézménye ismert zarándokhely – volt eddig.
Borász tehetségeket is kutatott a Talentométer
Borász tehetségeket is kutat a Talentométer, a tehetségkutató sorozat idén is folytatódott. A végeredményt most hozták nyilvánosságra - adta hírül az Inforádió.
Elfogadta a Parlament a romkocsma-adót
(MTI) - Felügyeleti díj bevezetését tette lehetővé az önkormányzatoknak a parlament augusztus 1-jével: a díjat a Budapest belvárosában, világörökségi területen éjszaka is működő, szeszes italt árusító szórakozóhelyektől szedhetik be.
Kigyulladt, majd felrobbant egy kínai étterem
Kigyulladt, majd felrobbant egy kínai étterem
Infografika készült a bécsi szeletről
A Wiener Schnitzel eredetéről megoszlanak a vélemények, annyi azonban biztos, hogy borjúból készítik és ropogósan, aranybarnára sütve a legfinomabb.
Drón hozza a szusit
A Yo!Sushi még 1997-ben nyitotta meg ajtaját és állítólag az első londoni sushi étterem volt, ahol az ételek felszolgáláshoz bevezették a ma már itthon is jól ismert sushivonatot, vagyis az asztalok mentén körbefutó szalagot, amiről lekaphatjuk, az épen nekünk tetsző fogást a mellettünk elhaladó sorból - olvasható a Pazar Cuccok blogon.
Vinagora eredmények
A június 14-16. között, Budapesten megrendezett VinAgora Nemzetközi Borversenyre 560 nevezés érkezett 19 országból. Ausztrália, Bolívia, Brazília, Franciaország, Németország, Románia, Ausztria, Libanon, Új-Zéland, Spanyolország, Portugália, Uruguay is szerepelt hazánkon kívül a nevező országok sorában.
Kigyulladt az étterem konyhája
Tűz volt egy budapesti vendéglő konyhájában vasárnap délután, a vendégek és a személyzet kimenekült a füsttel telítődött helyiségből, senki nem sérült meg - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.
6 milliárd forintnyi uniós támogatást nyertek el magyar borászatok
A nem borászatspecifikus támogatások közül kiemelkedik még a földalapú támogatás, amelyből a nagyok közül nyolcan összesen mintegy 100 millió forintot kaptak.
Budapesti éttermet méltat az amerikai Business Jet Traveler utazási magazin
Fővárosunk nagy múltú, patinás éttermét, a Gundel Éttermet ajánlja az amerikai Business Jet Traveler a Budapesten járó üzleti utazóknak.
Bezárhat a horror-árakkal dolgozó étterem
Az Index információi szerint az V. kerület vezetése nem nézi jó szemmel fővárosi vendéglátóhelyek jó hírét veszélyeztető Frizzante működését, és megpróbál megszabadulni a borozó-étteremtől.
Itt a világvége: fémdobozos bor?
A Világgazdaság értesülése szerint a hétvégi bordeaux-i Vinexpo borászati konferencián mutatja be a Winestar nevű cég a fémdobozban forgalmazandó borát.
Megalakult az Országos Borszakértő Bizottság
(MTI) - Megalakult a húsztagú Országos Borszakértő Bizottság csütörtökön Budapesten Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Kiss Eliza miniszteri biztos kezdeményezésére.
Kocsmaadó csak jövőre?
Nem szerepel az országgyűlés tavaszi ülésszakának napirendjében a kocsmaadóról szóló törvényjavaslat, így az új adó bevezetése valószínűleg 2014-re csúszik – írja a Napi Gazdaság.
Vidéki ízek a kapirgálós csirke főszereplésével
A vidék ízeit kóstolhatják még június 21-22-én az érdeklődők, hol máshol, mint faluhelyen, Csorvástól Farádig.
Hétvégén itt a VinAgora
Ismét nagy érdeklődés övezte a VinAgora Nemzetközi Borverseny felhívását. Magyarország egyetlen nemzetközileg is akkreditált versenyére idén 560 bort neveztek a világ 19 országából.
A Nagy Francia Borrablás
Összesen 380 kis üveg Chateau d'Yquemet loptak el - közölték a Bordeaux közeli Sauternes nyomozói hétfő este.
Új badacsonyi étel van születőben
A Badacsonyi régió ne csak borairól, hanem saját ételéről is legyen híres – röviden így foglalható össze napjaink egyik legizgalmasabb gasztronómiai kezdeményezése.
A hagyomány új útján
Törley József 130 évvel ezelőtt nagyot álmodott és létrehozta a magyar piac máig meghatározó pezsgőmárkáját. Követve az újító hagyományokat ismét mertek nagyot álmodni és megvalósítani egy régóta dédelgetett tervüket. Mivel a Törley pezsgők kiváló minőségű alapborokból készülnek, így megfelelő gyakorlattal rendelkeznek abban, hogy jó minőségű borokat is kinálhassanak fogyasztóiknak.
Curry brutál de luxe
A világ legerősebb curry-jeként emlegetik azt a szószt, amit egy Manhattanben lévő, de angolos jellegű étteremben szolgálnak fel: még a szakács is gázálarcot visel, miközben főzi - olvastuk a Webbulvár-on
Hedonista hétvége Békéscsabán
Idén június 13-16. között rendezik meg a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádét, a mely a szervezők felvállalt filozófiája szerintz a hedonizmus ünnepe.
2020-ra száz a cél
A Subway étteremhálózat hosszú távú tervei értelmében 2020-ig közel 100 Subway étterem fog működni hazánkban - adta hírül a Marketinginfo.
Megszépült a füredi Kedves
Megújult a város egyik emblematikus vendéglátóhelye a Kedves Cukrászda. Igazi, békebeli kávéházi hangulatot ígér Dobai András, aki a Kredenc Borbisztróval már bizonyította: van érzéke ahhoz, hogyan kell menő kulthelyet létrehozni. Debütálás a hétvégén a füredi borutcával.