Összekeverték a zacskókat 

"Nem fogod elhinni, de nem azt kaptuk, amit rendeltünk" - mondta a férj, amint előhúzta a nyilvánvalóan a pénzszállító autó számára előkészített csomagot. 

Baldaszti's Garage Sale 

Október 31-én végleg elbúcsúztunk a Baldaszti Group első gasztróvállalkozásától, a Market Delikátesztől. 

Mi legyen a vendégmunkásokkal? 

A brit Parlament képviselőnek egy része megelégelte a -főképp- kelet-európai bevándorlók végeláthatatlan hullámait, és szigorítana a feltételeken.

Gálné Dignisz Éva az Év Bortermelője 2013-ban 

2013. december 6-án 12 órakor, sajtótájékoztató keretében kihirdették a Magyar Bor Akadémia által gondozott „Év Bortermelője 2013” cím nyertesét. A díj nem egy bor kiváló minőségének elismerését jelenti, hanem a nyertes bortermelő több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményéért, borainak állandó kiváló minőségéért, azok hazai és külföldi sikereiért adományozható. Ez tehát a magyar borászok által elnyerhető legrangosabb hazai kitüntetés.

Francia séf a szegedi halászléről 

Francia séf a szegedi halászléről

Amerikai pincér álom 

Több ezer dolláros borravalókat osztogat egy titokzatos csoport amerikai városokban - adta hírül az Index.

Hungarikum díjat kapott a tokaji aszú és a borvidék 

(MTI) - A tokaji aszú és a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék hungarikum díjat kapott kedden - közölte Prácser Miklós, a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsa elnöke és Szakál Zoltán, a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék kultúrtáj Világörökségi Gondnokság vezetője szerdán sajtótájékoztatón, Tokajban.

Megalakult a NAK Szőlőtermesztési, Borászati és Italgyártási Osztálya 

Megtartotta alakuló ülését a NAK Szőlőtermesztési, Borászati és Italgyártási Országos Kamarai Osztálya.

Bezárt a szegedi Cafe Stefánia 

A kávézó lakatolt ajtaján cetli hirdeti: “Itt hamarosan Marlenka kávézó nyílik” - írja a Szeged Ma.

Megkezdi terjeszkedését Indiában a Burger King 

A világ második legnagyobb hamburger lánca bejelentette, hogy a dél-ázsiai érdekeltségű Everstone Csoport fogja irányítani a hálózat indiai terjeszkedését.

A törökök már Győrben vannnak 

Gazdagodik Győr éttermi kínálata. A Győr+ információi szerint rövidesen három-négy török étterem is nyílhat.

Továbbra is Tokio a topgasztronómia fővárosa 

Továbbra is Tokióban van a világ legtöbb három Michelin-csillagos étterem - derült ki a japán fővárosról kedden megjelent legfrissebb kalauzból, amely ugyan a tavalyi 14 helyett csak 13 helynek ítélte oda a legmagasabb besorolást, Tokió azonban így is lekörözi a többi metropoliszt.

Nem jött be a becsületkassza 

A rég elvesztett társadalmon belüli bizalom visszaállítását tűzte ki célul a Délkelet-kínai Fuzhouban élő Liu Pengfei, amikor étkezdéjében becsületkasszás fizetést vezetett be.

Kávéházi élet Nagyváradon a Monarchia idejében 

(MTI) - Új könyvében Nagyvárad kávéházainak világát eleveníti fel az Osztrák-Magyar Monarchia idejéből Péter I. Zoltán helytörténész. A kötetben az érdeklődők Ady Endre kedvenc kávéházáról és a gardedám nélkül látogatható női szeparékról is olvashatnak.

Glasgow-i helikopterbaleset - Nyolc halottja van a szerencsétlenségnek 

(MTI) - Nyolc halálos áldozata van a Glasgow belvárosában történt helikopterbalesetnek - közölte szombat délután a skót rendőrség.

Legfrissebb: Glasgow-i helikopterbaleset - három halálos áldozat 

(MTI) - Legalább három halálos áldozata van a Glasgow belvárosában történt helikopterbalesetnek - közölte szombat reggel a skót rendőrség.

Helikopter zuhant egy pubra Glasgowban 

(MTI) - Rendőrségi helikopter zuhant egy pubra közép-európai idő szerint szombat hajnalban a skóciai Glasgowban, s a kormányfő szerint fel kell készülni arra, hogy halálos áldozatok is lehetnek.

Megújul a Magyar Borok Bálja 

(MTI) - A tradicionális hazai szőlőfajtákra épül a 9. Magyar Borok Bálja menüjéhez összeállított borsor, de a csúcsgasztronómia kedvelőinek szóló rendezvény egyéb újdonságokkal is várja a bálozókat 2014. február 22-én a budapesti New York Palotában.

Száz magyar bort mutatnak be a berlini Magyar Szüreten 

(MTI) - Huszonkét pincészet összesen száz borát, valamint libából, kacsából és mangalicából készült termékeket mutatnak be Berlinben a Magyar Szüret nevű csütörtöki rendezvényen. A magyar borok és ételek a Német Parlamentáris Társaság adventi fogadásán debütáltak, amelyen Magyarország volt a díszvendég.

Gómijó kontra szegedi halászlé 

"Fontos, hogy mit ír a kritikus, de nem dőlök a kardomba miatta" - mondta az értékelésről az egyik érintett a Délmagyar.hu írása szerint.

Régi idők romkocsmái 

Nincs új a Nap alatt, a romkocsmák hungarikum számba menő koncepcióját nem a XXI. század élelmes üzletemberei találták fel.

Óriásplakát kampány a macska- és kutyahús-fogyasztás ellen 

(MTI) - Óriásplakátokon több mint tucatnyi kínai nagyvárosban kampányol az Animals Asia alapítvány (AAF) az országban a mai napig elterjedt macska- és kutyahús fogyasztása ellen.

Forralt Bor és Puncs Párbaj 

A téli estéken sokunknak jól esik a forralt bor vagy a puncs, ami átmelegíti a testet, lelket. A Hilltop november közepén írta ki az első forralt bor és puncs receptversenyt, amelybe várják a legfinomabb, legforróbb recepteket.

Ismét egy amerikai étteremlánc érdeklődik a magyar piac iránt 

A Villa Enterprises gyökerei egészen 1964-ig nyúlnak vissza, amikor is az ED Sullivan színház mellett megnyitották első éttermüket New York városában. Az étterem hamisítatlan new york-i pizzával, tradicionális olasz ételekkel, salátákkal várták a különlegességekre éhes vendégeket.

Arany- és ezüstérmek a pezsgóversenyen 

Az Effervescents du Monde elnevezésű pezsgőversenyt 11. alkalommal a korábbi évekhez hasonlóan a Lycée Le Castelnél rendezték meg Franciaországban.

Szeméttel fizettek a bécsi étteremben 

Pénz helyett komposztálható hulladékkal is kiegyenlíthették a számlát a vendégek egy bécsi étteremben - írja a Nők Lapja Café.

Jótékonysági borrendezvények 

Jótékonysági borrendezvények

Magyar éttermeket mutat be a CNN 

Folytatódik a CNN magyar "sorozata". Ezúttal a gasztronómia kerül sorra: "paprika chicken, goulash, langos, kurtoskalacs". A szerző sok helyet kipróbált: megfordult a Fakanálban, a Gundelben és például a Budapest Bisztróban, de ellátogatott Szentendrére és Tihanyba is - adta hírül az InfoRádió.

Konferencia a zsírsertések szerepéről az élelmiszeriparban 

(MTI) - A zsírsertésekkel kapcsolatos alap- és alkalmazott kutatások eredményeiről és ipari hasznosításáról kezdődött kétnapos konferencia csütörtökön Herceghalomban.

Ez tényleg OKÉS volt 

A METRO Vevőakadémián megjelent nagy számú érdeklődő jelenléte is jelezte, hogy immáron a legjelentősebb hazai szakácsversenyek sorába lépett az OKÉS, a közétkeztető szervezetek és vállalkozások éves seregszemléje.

Ki lesz az Év Bortermelője? 

Pénteken, a Mezőgazdasági Múzeumban megrendezésre kerülő boresten mutatkozik be az az öt borász, aki bekerült az "Év Bortermelője" cím várományosai közé.

Szekszárdi és etyeki bor lett Budapest Bora 

(MTI) - A szekszárdi Szeleshát Pince 2011-es merlot-ja és az etyek-budai Nyakas Pince 2012-es chardonnay-je nyerte el a Budapest Bora címet, melyre a főváros első alkalommal írt ki nyílt pályázatot.

Ínyenc levesbár nyílt Szentendrén 

Máhr Attila Jr., a hosszú múltra visszatekintő Aranysárkány Vendéglő séfje és tulajdonosa újabb gasztronómiai vállalkozásba vágott. Ezúttal a "gyorsan finomat" elv alapján megálmodott My Soup levesbár megnyitójára került sor november 16-án.

Bezöldül a csirkebár 

Az Ogilvy-vel partnerségben ideiglenesen megváltoztatja márkajelzését a KFC Ausztráliában, a 2013/14-es krikettbajnokság apropóján, egy integrált marketing kampány keretében - írja a marketinginfo.com.

Sztárséfek örömfőzése Mezőkövesden 

Immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) bálja, ahol az elmúlt évtizedek és a jelen sztárséfjei mérkőznek meg a gasztronómia kedvelőinek legnagyobb örömére.

Vonatra száll a kávézólánc 

Együtt ünnepel a svájci vasúttársaság (Swiss Federal Railways) és a Starbucks, hiszen hamarosan elindul az első vonat az országban, melyen az amerikai kávézólánc éttermében élvezhetik kávéjukat az utasok.

András havi disznótoros napok 

(OS) - A Vidékjáró programsorozat 2013. évi programjainak zárásaként november utolsó hétvégéjén "András havi disznótoros napokra" várják országszerte a vendégeket.

Meglepő magyar bor értékelés 

A magyar borszakma nagy bánata, hogy nemzetközi szinten nem sikerül a nagy áttörés, a külföldi szaksajtó és a véleményformáló borítészek csak ritkán veszik észre a magyarországi nedűket. Hiába a sok aranyérem a nagy borversenyekről, ezek sem hozzák meg a várt hatást, talán azért sem, mert a kifinomult értők számára az efféle megmérettetések nem igazán iránymutatóak - adta hírül az InfoRádió.

A LouLou visszatért! 

LouLou újra Budapesten. Ez a kijelentés azoknak jelent sokat, akik 2009-ben szomorú szívvel vették tudomásul, hogy a Vigyázó Ferenc utcai kulináris szentély, a korát megelőző és a jövőnek példát mutató LouLou bezárta kapuit. Négy év után azonban újraéledt egy „csúcsbisztró” képében, a VI. kerület Székely Mihály utcában.

A dobogó tetején a Dobogó 

A Dobogó Pincészet a nemzetközi sikerek mellett - 2004, 2005 és a 2006-os Dobogó aszú után idén a Dobogó 2011-es Furmintja is megnyerte az egyik legjelentősebb nemzetközi borverseny, a Decanter World Wine Awards trófeáját – nagyon büszke arra, hogy rangos hazai elismeréseket is kap: az idén immáron másodszorra nyerte el az Év Bora címet a Népszabadság Top 100 Magyar ranglistáján.

Indiai étterem(lánc) indul Budapesten 

India különbözik – ez a hangzatos turisztikai szlogen mindenre érvényes, de még a kontinensnyi országon belül is. Minden régiójának saját, a többitől eltérő gasztronómiája, hagyománya, kultúrája van. 

Magyar cégek a hongkongi borászati seregszemlén 

(MTI) – Magyarországot idén hat pincészet és négy kereskedő cég képviselte Hongkong legjelentősebb bor és szeszesital szakkiállításán, a Hong Kong International Wine&Spirits Fair rendezvényen – közölte a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) csütörtökön az MTI-vel.

Tizenkét magyar borászat mutatkozik be Kínában 

A 2013. november 13-15. között Sanghajban első alkalommal sorra kerülő ProWine China szakvásár iránt óriási a kiállítói érdeklődés: 500 kiállító a világ minden tájáról – köztük 12 magyar borászat – mutatkozik be a kínai metropoliszban.

Borturizmus márpedig nincs... 

Bár a borfesztiválok, a nyitott pincék rendezvénysorozata, illetve a szüreti mulatságok sok látogatót vonzanak, mégis a borkóstolás és a gasztronómia marginális marginális szerepet tölt be a magyarok utazási céljainak kiválasztásakor - írja elemző cikkében a NapiGazdaság.hu.

Közzétették az Év Bortermelője díj jelöltjeit 

(MTI) - Bolyki János, Borbély Tamás, Dúzsi Tamás, Gálné Dignisz Éva és Heimann Zoltán az idei Év Bortermelője díj jelöltjei; az eredményhirdetést december 6-án tartják Budapesten.

Megválasztják Budapest Borát 

(MTI) - Évente egy-egy fehér- és vörösbor nyerheti el a Budapest Bora címet, amelyre a főváros első alkalommal írt ki nyílt pályázatot.

Csúcsgasztronómia Londonból 

Különleges rendezvénysorozat indul a jövő héten Budapesten Globalista Konyha címmel. Fiatal londoni séfek érkeznek fővárosunkba, akik mindössze pár napig nyitva tartó pop-up éttermekben kínálják majd menüsoraikat. Az első ilyen rendezvény jövő héten lesz. 

Hajléktalanoknak főztek a ferencvárosi cigányok 

Egy civil akció keretében bringás futárok hordtak ételt hajléktalanoknak egy pesti roma lakásétteremből - adta hírül a magyarnarancs.hu.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!