Ügynökséget választott az étterem 

Ügynökséget választott az étterem
Éttermi tolvajt keres a rendőrség

Éttermi tolvajt keres a rendőrség 

Éttermi tolvajt keres a rendőrség

Trendcsere a gyorséttermekben 

Trendcsere a gyorséttermekben

Wang vég 

Wang Qiang neve immár fogalommá vált a magyar gasztrománok körében: zuglói, Gizella úti étterme valamint a ferencvárosi, Telepy utcai műintézménye ismert zarándokhely – volt eddig.

Borász tehetségeket is kutatott a Talentométer 

Borász tehetségeket is kutat a Talentométer, a tehetségkutató sorozat idén is folytatódott. A végeredményt most hozták nyilvánosságra - adta hírül az Inforádió.
Elfogadta a Parlament a romkocsma-adót

Elfogadta a Parlament a romkocsma-adót 

(MTI) - Felügyeleti díj bevezetését tette lehetővé az önkormányzatoknak a parlament augusztus 1-jével: a díjat a Budapest belvárosában, világörökségi területen éjszaka is működő, szeszes italt árusító szórakozóhelyektől szedhetik be.

Kigyulladt, majd felrobbant egy kínai étterem 

Kigyulladt, majd felrobbant egy kínai étterem

Infografika készült a bécsi szeletről 

A Wiener Schnitzel eredetéről megoszlanak a vélemények, annyi azonban biztos, hogy borjúból készítik és ropogósan, aranybarnára sütve a legfinomabb. 

Drón hozza a szusit 

A Yo!Sushi még 1997-ben nyitotta meg ajtaját és állítólag az első londoni sushi étterem volt, ahol az ételek felszolgáláshoz bevezették a ma már itthon is jól ismert sushivonatot, vagyis az asztalok mentén körbefutó szalagot, amiről lekaphatjuk, az épen nekünk tetsző fogást a mellettünk elhaladó sorból - olvasható a Pazar Cuccok blogon.

Vinagora eredmények 

A június 14-16. között, Budapesten megrendezett VinAgora Nemzetközi Borversenyre 560 nevezés érkezett 19 országból. Ausztrália, Bolívia, Brazília, Franciaország, Németország, Románia, Ausztria, Libanon, Új-Zéland, Spanyolország, Portugália, Uruguay is szerepelt hazánkon kívül a nevező országok sorában.

Kigyulladt az étterem konyhája 

Tűz volt egy budapesti vendéglő konyhájában vasárnap délután, a vendégek és a személyzet kimenekült a füsttel telítődött helyiségből, senki nem sérült meg - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

6 milliárd forintnyi uniós támogatást nyertek el magyar borászatok 

A nem borászatspecifikus támogatások közül kiemelkedik még a földalapú támogatás, amelyből a nagyok közül nyolcan összesen mintegy 100 millió forintot kaptak.

Budapesti éttermet méltat az amerikai Business Jet Traveler utazási magazin 

Fővárosunk nagy múltú, patinás éttermét, a Gundel Éttermet ajánlja az amerikai Business Jet Traveler a Budapesten járó üzleti utazóknak.

Bezárhat a horror-árakkal dolgozó étterem 

Az Index információi szerint az V. kerület vezetése nem nézi jó szemmel fővárosi vendéglátóhelyek jó hírét veszélyeztető Frizzante működését, és megpróbál megszabadulni a borozó-étteremtől.

Itt a világvége: fémdobozos bor? 

A Világgazdaság értesülése szerint a hétvégi bordeaux-i Vinexpo borászati konferencián mutatja be a Winestar nevű cég a fémdobozban forgalmazandó borát.

Megalakult az Országos Borszakértő Bizottság 

(MTI) - Megalakult a húsztagú Országos Borszakértő Bizottság csütörtökön Budapesten Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Kiss Eliza miniszteri biztos kezdeményezésére.

Kocsmaadó csak jövőre? 

Nem szerepel az országgyűlés tavaszi ülésszakának napirendjében a kocsmaadóról szóló törvényjavaslat, így az új adó bevezetése valószínűleg 2014-re csúszik – írja a Napi Gazdaság.

Vidéki ízek a kapirgálós csirke főszereplésével 

A vidék ízeit kóstolhatják még június 21-22-én az érdeklődők, hol máshol, mint faluhelyen, Csorvástól Farádig.

Hétvégén itt a VinAgora 

Ismét nagy érdeklődés övezte a VinAgora Nemzetközi Borverseny felhívását. Magyarország egyetlen nemzetközileg is akkreditált versenyére idén 560 bort neveztek a világ 19 országából.

A Nagy Francia Borrablás 

Összesen 380 kis üveg Chateau d'Yquemet loptak el - közölték a Bordeaux közeli Sauternes nyomozói hétfő este.

Új badacsonyi étel van születőben 

A Badacsonyi régió ne csak borairól, hanem saját ételéről is legyen híres – röviden így foglalható össze napjaink egyik legizgalmasabb gasztronómiai kezdeményezése.

A hagyomány új útján 

Törley József 130 évvel ezelőtt nagyot álmodott és létrehozta a magyar piac máig meghatározó pezsgőmárkáját. Követve az újító hagyományokat ismét mertek nagyot álmodni és megvalósítani egy régóta dédelgetett tervüket. Mivel a Törley pezsgők kiváló minőségű alapborokból készülnek, így megfelelő gyakorlattal rendelkeznek abban, hogy jó minőségű borokat is kinálhassanak fogyasztóiknak.

Curry brutál de luxe 

A világ legerősebb curry-jeként emlegetik azt a szószt, amit egy Manhattanben lévő, de angolos jellegű étteremben szolgálnak fel: még a szakács is gázálarcot visel, miközben főzi - olvastuk a Webbulvár-on

Hedonista hétvége Békéscsabán 

Idén június 13-16. között rendezik meg a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádét, a mely a szervezők felvállalt filozófiája szerintz a hedonizmus ünnepe.

2020-ra száz a cél 

A Subway étteremhálózat hosszú távú tervei értelmében 2020-ig közel 100 Subway étterem fog működni hazánkban - adta hírül a Marketinginfo.

Megszépült a füredi Kedves 

Megújult a város egyik emblematikus vendéglátóhelye a Kedves Cukrászda. Igazi, békebeli kávéházi hangulatot ígér Dobai András, aki a Kredenc Borbisztróval már bizonyította: van érzéke ahhoz, hogyan kell menő kulthelyet létrehozni. Debütálás a hétvégén a füredi borutcával.

Vakok tüntettek a Pizza Hut ellen Kínában 

(MTI) - Bocsánatkérésre kényszerült az amerikai Pizza Hut gyorséttermi hálózat kínai vezetése egy balul elsült reklám miatt, miután az ország legalább öt városában tüntettek ellene vak emberek - jelentette a kínai média pénteken.

Jön a romkocsma-adó! 

(MTI) - Augusztus 1-től naponként és vendégenként 20 forint felügyeleti díjat kérhetnek az önkormányzatok a "világörökségi területen működő, szeszes italt kimérő, árusító kereskedelmi, illetve vendéglátó üzletektől". Ez derül ki Rogán Antal V. kerületi polgármester pénteken benyújtott törvénymódosító javaslatából.

Az igazi pezsgő csak francia lehet 

Legalábbis a kínaiak szerint. Franciaország még nem védette le a champagne elnevezést, de Kína - mint sok minden másban - ebben is az élen jár.

A kéknyelű szőlő virágzását ünneplik Badacsonyban 

(MTI) - A badacsonyi borvidék őshonos szőlőfajtájának, a kéknyelűnek a virágzását ünneplik Badacsonyban gasztronómiai, borrendi és szakmai programokkal péntektől vasárnapig a helyi Vinum Vulcanum Borlovagrend és Badacsonytomaj önkormányzata szervezésében.

Úgy is hamburgerezhetünk, ha foglalt a kezünk 

Az új segédeszközzel hamburgerünk fogyasztása közben bármilyen más tevékenységet is végezhetünk.

Michelin-csillagos fogások az Ötkert menüjében 

2013. június 24. és 30. között Christian Petz, Michelin-csillagos séf receptje alapján elkészített ételspecialitásokat is találhatnak a vendégek az Ötkert heti menüjében.

Büntető vámot vethet ki az európai borokra Kína 

Újabb fejezettel bővült az Európai Unió és Kína közötti kereskedelmi vita: a kínai kereskedelmi minisztérium (MOFCOM) honlapján azt közölte, hogy vizsgálatot indít az Európai Unióból származó borokkal szemben.

Hatszáz gombóc gulyásleves fagylalt 

Az idei Budai Gourmet fesztivál leggourmandabb fogása minden bizonnyal, a Paris Budapest étterem főszakácsa, Jeremy Cayron és csapata által készített gulyásleves fagylalt bizonyult. Nem csak kinézetével, de ízvilágával is sokkolta ez a kicsit sem hagyományosnak mondott gulyásleves a gasztronómia iránt érdeklődőket a hétvége folyamán.

Átadták a Fritz pince új létesítményeit Szekszárdon 

(MTI) - Átadták szerdán Szekszárdon a Fritz Pince összesen 800 millió forintos beruházással elkészült borászati és vendéglátó létesítményeit, a komplexumot Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium politikai államtitkára avatta fel.

Futurisztikus McDonald's épült Grúziában 

Grúzia harmadik legnagyobb városában, Batumiban nem mindennapi McDonald's étterem nyitott. A gyorsétteremnek helyet adó futurisztikus objektum benzinkút is egyben.

Kihirdették a CÉGÉR pályázat nyerteseit 

Megszületett a Cégér – Jó bornak tervezz címkét! alkotói pályázat eredménye, melynek célja egyrészt a fiatal borászok és grafikusok együttműködésének elősegítése, másrészt a magyar borok vizuális megjelenésének és eladhatóságának javítása. A pályázat eredményét Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára hirdette ki, valamint megnyitotta a pályaművekből álló kiállítást az Akvárium Klubban.

Élre törtek a szlovák borok... 

(MTI) - Könnyű boraival Szlovákia váratlan sikert ért el az exkluzív borászat világában: a nagy bortermelő országok nyomába ért a brüsszeli székhelyű Concours mondial nemzetközi borversenyen (CMB), amely első alkalommal került megrendezésre Kelet-Európában, a szlovák fővárosban.

Lóvá tett étteremrablók 

Lóvá tett étteremrablók

Ismét dúl a jogdíjháború 

Van olyan étterem, ahol többe kerül a háttérzene, mint a gáz, van olyan teázó, ahol a forgalom tíz százaléka megy el jogdíjakra. Az Artisjus szedi ezeket a pénzeket, alternatív megoldásokat nehéz megvalósítani, ez derült ki egy csütörtöki fórumon. A Universal megpróbálta, de nem sikerült az, ami külföldön működik - írja az Index.

Kidobják mikróikat a bükfürdői vendéglátósok 

Vasárnap gyerekek, orvosok, politikai döntéshozók lesznek a főszereplői annak az akciónak, ahol képletesen kitiltják a vendéglőkből a mikrohullámú sütőket. A turisztikai recesszió közepette egyes helyi éttermek tulajdonosai a régi, hagyományosan készített ételekkel próbálják visszacsábítani a régióba az egészségükre is figyelő vendégeket, közölte lapunkkal a bükfürdői Auróra étterem.

Támogatja a csehek többsége a dohányzás betiltását a vendéglőkben 

(MTI) - A csehek 78 százaléka támogatná, ha a vendéglőkben teljes mértékben megtiltanák a dohányzást. A dohányosok között ezt az álláspontot a megkérdezettek 41 százaléka osztja - derült ki abból az országos felmérésből, amelyet a prágai Károly Egyetem szociológiai tanszéke és az Ipsos közvélemény-kutató intézet készített közösen.

Saját házi készítésű kézműves borünnep a Sofitelben 

A Sofitel Budapest Chain Bridge Szentesi József borász segítségével saját bort készített, de nem is akárhogyan! Saját csapatot alapítva saját kezűleg hétről-hétre vett részt a szőlészet mindennapjaiban, hogy végül egy olyan bor készülhessen, melyet valóban a hotel saját borának hívhatnak. 2013. május 27-én varázslatos party keretein belül bemutatásra került a Sofitel kézműves fehérbora.

Gulyásleves-jégkrémtől a bodzás kecskesajtig 

Magyarország legizgalmasabb kulináris „országjáró” körútját járhatja be, aki a hétvégén a Millenárisra látogat. Az OTP Klub Gourmet Fesztiválon idén a gulyás kerül fókuszba, de lesz – sok más mellett – mézes zsendicekrém levendula zselével és libamájjal töltött füstölt csülök is.

Ipari stílusú a nyolcadik 

Jól átgondolt, igazán frekventált helyen nyitotta május 28-án, korareggel legújabb, nyolcadik üzletét a Starbucks Magyarországon: ezúttal a MOM Park egy bank kivonulása miatt üresen hagyott tágas, 160 nm2-es területére (amelyhez 60 nm2-nyi terasz is tartozik) költözött.

Borarchívum és bortrezor létesült Egerben 

(MTI) - Több mint hétezer palack bort befogadó bortrezort, valamint borarchívumot alakítottak ki Egerben, a Hotel Szent István pincéjében.

Több mint háromszáz nevezés a balatonfüredi országos borversenyre 

(MTI) - Több mint háromszáz mintát neveztek a Balatonfüreden hétfőn megkezdődött országos borversenyre. A 101 borászat részvételével tartó verseny két napig tart.

Aranyfakanál-díjat kapott hat szentendrei étterem 

A „Keresd az aranyfakanalat” gasztronómiai versenyen tíz étterem szállt harcba egymással Szentendrén, melyek közül a zsűri hatot Aranyfakanál-díjjal jutalmazott május utolsó vasárnapján - adta hírül a Kultography.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!