Tízéves a McReggeli Magyarországon 

A McDonald’s 10 évvel ezelőtt Magyarországon is megjelent a gyorséttermektől akkor még rendkívül szokatlan reggeli koncepcióval.
Borjog és bormarketing konferencia

Borjog és bormarketing konferencia 

Borjog és bormarketing konferencia

Legyen fogpiszkáló az asztalon, vagy sem? 

Nincs több fogpiszkáló, mert a vendégek megszúrják vele magukat és kipiszkálhatják a töméseiket – hangzott el az oldhami étterem igazgatójának szájából, amikor úgy döntött, inkább kitiltja a fogvájót, semmint még egyszer egy dühös vendéggel vitatkozzon a fogpiszkálók miatt.

Betonkeverővel kavarta az étterem a mártásokat 

(MTI) - Betonkeverővel kavarta egy étterem mártásait Svédországban, amire azért derült fény, mert egy vendége csavart kapott a kebabjába.
A ProWein vált a borok legfontosabb nemzetközi seregszemléjévé

A ProWein vált a borok legfontosabb nemzetközi seregszemléjévé 

A nemzetközi bor-és szeszesital ágazat vezető szereplői három intenzív napot töltöttek együtt a márciusi düsseldorfi borvásáron (ProWein), amely ebben az évben túlnőtt konkurensein.
Milyen válság?

Milyen válság? 

A repülőtérről egy síliftszerű, libbenő kabinos alkalmatosság öt perc alatt a városba induló vonathoz repít, ahonnan tíz perc alatt a főpályaudvarra, Düsseldorf szívébe érünk. A ProWeinra szóló belépő az összes városi közlekedési eszközön érvényes jegyként funkcionál, sőt, a tartomány 150 kilométeres sugarán belül azzal bármilyen közlekedési eszköz igénybe vehető. A kiállítás nyitásakor-zárásakor kétpercenként indítják a szerelvényeket, a megállókban segítőkész és több nyelven beszélő irányítókhoz fordulhat bárki, aki az amúgy tökéletes útbaigazító feliratokon nem tudna kiigazodni.

Bébiételt az éttermekbe? 

Az amerikai Járványügyi-és Megelőzési központ (CDC) egy új tanulmányában rámutat, hogy nagyon sok anya eteti gyermekét már hat hónapos kora előtt szilárd étellel, holott az ajánlások ezt szigorúan tiltják - írja a Fox News.

Jön a tavaszi NAV hadjárat 

Jön a tavaszi NAV hadjárat
Díjeső az Arany Kaviárnak

Díjeső az Arany Kaviárnak 

Idén is a TOP 10-es listán, azaz Magyarország legjobb 10 étterme között szerepel az Arany Kaviár, amelyet a legjobb hazai fine-dining éttermek között tartják számon.

Balhé a Cicciolina étterem miatt 

Névhasználati pert kezd a magyar származású Staller Ilona egy ausztrál étterem ellen, amely a filmszínésznő becenevével aratja sikereit - írja a Nők Lapja Café.

Szekszárdon 2011-es Syrah lett az idei legjobb vörösbor 

(MTI) - A Takler Pince 2011-es évjáratú Syrah reserve-je lett a szekszárdi borvidéki verseny legjobb vörösbora - közölte a hegyközség az MTI-vel.

Arcade vég 

Sosem jó egy étterem bezárásáról írni, ám ha ez a hely ráadásul a hazai csúcsgasztronómia egyik elismert fellegvára – végképp szomorú hírt adni arról, hogy kész, vége, nincs tovább.

Borban is utazik Brno 

Az 1928-ban megnyitott Brnói Vásárváros idén tavasszal ünnepli működésének 85. évfordulóját – ez alkalomból a Cseh Köztársaság budapesti képviseletén tájékoztatták a sajtót az idei rendezvényekről, és a korábbi évek magyar-cseh együttműködéseiről.

Pho, sült békacomb és karalábésaláta 

A Józsefvárosi piac “legendás” vietnami büféjének (amely akár napi 500 vendéget is képes kiszolgálni!) tulajdonosai rengeteg ínyenc örömére úgy döntöttek, hogy nagyszabású vietnami éttermet is nyitnak Budapest IX. kerületében.

Gyorsan terjeszkedik az új magyar borkereskedő hálózat 

Kereskedői hálózat építésébe fogott a Borháló borkereskedés, a franchise-t eddig hat üzlet vette át és hamarosan indul a hetedik is. Koncepciójuk szerint a bor a lényeg, nem a külsőségek, s ezt az árban is érvényesítik.

Ölelés jár az étteremben 

A világ legbarátságosabb éttermeként emlegetik a helyet. Nem véletlenül - írja a Nők Lapja Café.

Badacsonyi borok New Yorkban 

(MTI) - A badacsonyi borvidék szinte összes termelője, több mint 30 borász kínálta személyesen mintegy 150 féle borát A szürke 30 árnyalata címmel meghirdetett kóstolón szerdán a budapesti New York Palotában.

Különleges étterem nyílt Párizsban 

Az Eiffel-toronytól 180 méterre, mindössze 180 napra nyitott meg a Pullman Paris Tour Eiffel tizedik emeletén a "180 only" exkluzív ideiglenes étterem.

Kínában hódítanak a Laposa borok 

A Bazaltbor Badacsony Kft. – a Laposa borok kizárólagos forgalmazója – januárban elindította a kínai export szállításokat.

Az AMC is kampányol a jó minőségű hazai sertéshús mellett 

A Hússzövetség hagyományos húsvéti sajtóreggelijén március 13-án Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára az állami élelmiszerellenőrzésekről, Simon Péter vezérigazgató-helyettes, a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centrum Vezérigazgatóságának közösségi sertés marketingprogramjairól, Vella Rita a GfK Hungária Piackutató Intézet ügyfélkapcsolati igazgatója a húsfogyasztás jellemzőiről beszélt.

Nesze neked pálinkafőzés! 

Az Európai Bíróságon folytatódik tovább a házi pálinkafőzéssel kapcsolatban az Európai Bizottság által Magyarország ellen indított kötelezettségszegési eljárás - közölte az Európai Unió Bírósága sajtó- és tájékoztatási Osztálya.

Halála után is segít a motoros 

Vége nincs azoknak a kezdeményezéseknek, amikkel a Marco Simoncelli Alapítvány által megálmodott fogyatékos gyermekek számára tervezett gondozó központ megvalósulását szeretnék segíteni - adta hírül a Motorrevü.

Lövöldözés volt egy budapesti étteremben 

(MTI) - Meglőtte egy külföldi férfi szintén külföldi ismerősét csütörtök délután Budapesten, egy belvárosi étteremben, majd elmenekült, de a támadót egy autó elütötte és a meglőtt férfival együtt kórházba került - tájékoztatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az MTI-t.

Nyílik Budapest első tengeri bisztrója 

A tervek szerint kedden nyílik meg az Andrássy úton a The Bigfish, Budapest első tengeri bisztrója. Az étterem kikötői hangulatot idéz majd a belvárosba, megálmodói főként nem a turistákra, hanem elsősorban hazai vendégekre számítanak. Változatos, elérhető áron kínált és jó minőségű, friss napi fogásaikkal céljuk, hogy a halfogyasztást népszerűsítsék a hazai étterem látogatók körében.

Már a lengyeleknek is van csillaguk 

Hagyományos lengyel ételeket kínál modernizált, az évszakokhoz erősen igazodó változatban a varsói Atelier Amaro, amelynek a lengyelországi vendéglők közül elsőként sikerült elnyernie egy hőn vágyott Michelin-csillagot a rangos éttermi kalauztól.

Borcímke- és arculattervezési pályázat 

Idén második alkalommal indul el a fiatal grafikusoknak szóló borcímke- és arculattervezési pályázat. A CÉGÉR - Jó bornak tervezz címkét! alkotói pályázaton tavaly 225 grafikus indult. A program sikerességét jelzi, hogy a döntőben párt alkotó 10 borász és 10 grafikus szinte kivétel nélkül folytatja a közös munkát.

Változatlanul az édes vörösbor a magyarok kedvence 

onzervatív, de változik a magyar borízlés: feljövőben vannak a fehérborok, de a fogyasztók továbbra is a vörös édes asztali borokat kedvelik, ezek pedig nem a minőségi kategória képviselői - mondta az Agrár Marketing Centrum (AMC) vezérigazgató-helyettese egy soproni szaktanácskozáson.

Közétkeztetők az élelmiszer-biztonságról és a higiéniáról 

Közétkeztetők az élelmiszer-biztonságról és a higiéniáról

Szőlész-borász szakmai nap Keszthelyen 

Szőlész-borász szakmai nap Keszthelyen

Átadták a Syngenta Országos Borverseny díjait 

(MTI) - Az idén tizenkettedik alkalommal megrendezett Syngenta Országos Borversenyen a Quadris-díjat a Béres Szőlőbirtok 2007-es Béres Tokaji 6 Puttonyos Aszúja, a Schieber Pincészet 2011-es Cabernet Franc-ja és a Varga Pincészet 2009-es 'Aranymetszés" Balatoni Olaszrizling bora érdemelte ki - közölte a verseny szervezője csütörtökön.

Megtartotta Michelin-csillagát a Costes és az Onyx 

Ismét kiérdemelte a Michelin egycsillagos minősítését a budapesti Costes és Onyx étterem; a világ legelismertebb gasztrokalauza csütörtökön jelentette meg 2013-as európai kötetét.

Szakmai továbbképzéssorozat indul 

2013 április 18-án a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) és a Nemzeti Egység Klaszter (NEK) tisztelettel meghívja az ÁROP (Államreform Operatív Program) „Jogalkalmazás javítása a mezőgazdasági szakigazgatásban 2.” című pályázat keretében meghirdetett szakmai továbbképzésre.

Mexikói franchiselánc a láthatáron 

Jó hír a fűszeres, pikáns ízek kedvelőinek, hogy hamarosan Budapesten is megkóstolhatják a mexikói ízeket kínáló Mucho Burrito ételeit - adta hírül a Franchiseportál.

Bővítene a Wienerwald 

Magyarországon és Szlovákiában is franchise partnereit keresi a Wienerwald gyorsétterem hálózat. Németország legnagyobb csirkeételekre specializálódott gyorsétterem hálózata 2012 decembere óta van jelen hazánkban. Első egységüket a WestEnd City Center food courtján nyitották - írja a Franchisportál.

Gasztrosznobok, bloggerek előre! 

Egészen egyedi módon, Sotheby's aukcióján lehet megszerezni a jogosultságot arra, hogy az elBulli volt tulajdonosával, Ferran Adriával étkezhessen a szerencsés gourmet... A licit 5000 dolláron indul.

Ettél már bodzát, rózsaszirommal, mimózával? 

A Four Seasons Hotel Gresham Palace új koncepciója, hogy még ismertebbé tegyék a hazai nagyközönség előtt Gresham Éttermüket, és ne az legyen az általános kép, hogy ott annyira topkategóriát képviselnek, amely szinte megfizethetetlen a magyar lakosság körében.

Olaszok a VinCE Budapesten 

Olaszország a világ egyik legjelentősebb bortermelő országa, a magyar borkedvelők számára pedig különösen kedvesek az olasz borok.

Nem nyitják ki újra Sammy Hagar bárját 

A rockzene rajongók kedvelői között rendkívül nagy népszerűségnek örvendő Sammy Hagar’s Beach Bar & Grill – mely 2010-ben a Bally’s Atlantic City Hotel and Casinóban nyílt meg – a tavaly októberi Sandy hurrikánban jelentős károkat szenvedett.

"Csillagvizsgálat" a borkedvelőknek Egerben 

(MTI) - "Csillagvizsgálatra" hívják a borkedvelőket március 15-én az egri bortermelők, ugyanis 20 helyi pincészet ekkor mutatja be a város központjában 2012-es évjáratú Egri Csillag borát.

Ételmérgezés a világ legjobb éttermében 

Hatvanhárom vendég került kórházba norovírus fertőzéssel, miután a világ legjobbjának választott koppenhágai Noma étteremben étkeztek.

Vinalies 2013: érmes magyar borok 

Lezajlott a 2013-as év első komolyabb nemzetközi borversenye, ahol az idei évben 50 magyar bor mérettetett meg a nemzetközi mezőnyben. A 19. alkalommal Párizsban lebonyolított, több nemzetközi szakmai szervezet védnökségét is élvező versenyen 8 arany és 11 ezüst érmet nyertek hazánk borai.

Élménypince lesz Szekszárd legrégebbi borospincéjéből 

Élménypincét alakítanak ki Szekszárd legrégebbi borospincéjéből; a borkészítést, a szekszárdi borvidéket, a borfogyasztás kultúráját, trendjeit bemutató interaktív kiállítás várhatóan jövő év júliusában készül el - mondta Horváth István, a tolnai megyeszékhely polgármestere szerdai sajtótájékoztatóján.

Eladó a legendás csárda 

Eladósorba került Békés megye egyik legnevesebb vendéglátó-ipari egysége. 

Elhunyt Inhauser István 

Elhunyt Inhauser István

Reklámügynökséget keres Jamie Oliver 

Jamie Oliver közvetítőiroda segítségével keresi olasz étteremhálózata első reklámügynökségét.

Amerikai gyorsétteremlánc érkezik Ukrajnába 

Március folyamán a Texas Chicken két étterme nyílik Kijevben, tájékoztat a Kyiv Post, weboldalán. A két étterem a város két különböző pontján, de mindkettő bevásárlóközpontokban (Ocean Plaza és Dream Town) nyit.

Szakított a Claridge's és Ramsay 

Tizenkét évi együttműködés után megválik Gordon Ramsay brit sztárszakácstól a londoni Claridge's luxusszálloda vezetősége - adta hírül a Hír24

Bajban a francia gasztronómia 

(MTI) - A gyorséttermek megfosztották trónjától a hagyományos vendéglőket Franciaországban, a tradicionális konyhaértékek legerősebb védőbástyájában: 2012 az első év, amelyben az éttermi piac több mint felét - 54 százalékát - a "gyorsak" szerezték meg.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!