Magyar sikerek a Wine & Spirit-en 

Szepsyt és a Royal Tokajit is beválasztották a világ legjobb 100 borászata közé, a Wine&Spirit magazin idei Top 100 kóstolóján - jelentette a Burkultusz
Adócsaló vendéglátósok

Adócsaló vendéglátósok 

Stróman cégek nevében működtettek kecskeméti gyanúsítottak csárdákat és pizzériát. Az adófizetés alól kibúvó férfit és két társát a NAV pénzügyi nyomozói őrizetbe vették, majd a Kecskeméti Járásbíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat – közölte a NAV Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának szóvivője.

Új ketchup-pal folytatja a gyorsétteremlánc 

Új ketchup-pal folytatja a gyorsétteremlánc

Itt vannak az Éttermi Hét legsikeresebbjei 

Itt vannak az Éttermi Hét legsikeresebbjei

A wifi veszélyei 

Már szinte ösztönösen kapcsolódik az ember a publikus Wi-Fi hálózatokhoz, hogy elidőzzön egy kávé mellett, sokan mégsem gondolják, hogy mekkora veszélynek lehetünk kitéve - jegyzi meg a technet.hu szerzője.
Az államfő kifogásai alapján pontosítják a hegyközségi törvényt

Az államfő kifogásai alapján pontosítják a hegyközségi törvényt 

(MTI) - Benyújtotta a fideszes Font Sándor az államfő kifogásait orvosolni hivatott módosító javaslatát a hegyközségi törvény módosításához, amelynek aláírását korábban megtagadta Áder János köztársasági elnök.

Eladó London leghíresebb magyar étterme 

Eladó London leghíresebb magyar étterme, amely konyhája mellett a brit nagypolitika balszárnyának törzshelyeként is évtizedekig közismert volt.

Változhat az Erzsébet utalvány rendszere 

A Népszabadság több, egymástól független piaci forrásból is úgy tudja, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az Erzsébet-utalvány átalakításának lehetőségét vizsgálja.

Sajtból van az út 

A magyarországi borutakhoz hasonlóan megkezdődött a Magyar Sajtút Hálózat kiépítése, ahol a kézműves sajtkészítők nemcsak saját portékáikat árusítják és kínálják, hanem turistákat is fogadnak - adta hírül a Borászportál.

Luxus borhamisítás 

A világ legdrágább borának hamisítói után nyomoznak európai hatóságok. Az "áldozat" a Romanee-Conti nevű bor, amelynek palackja 9 ezer euró - 2,7 millió forint.

A bor filozófiája bővített kiadásban lengyelül 

(MTI) - Hamvas Béla A bor filozófiája című könyve újabb, bővített kiadásban látott napvilágot lengyelül. A kötetet és az azt illusztráló fotókat hétfőn mutatták be a Varsói Magyar Kulturális Intézetben.

Éttermekből is loptak a Szombathelyen elfogott betörők 

Előzetes letartóztatásba helyezték azt a két férfit, aki italboltokba, éttermekbe és irodaházakba tört be Szombathelyen és környékén.

Étterem is lesz az új Rudas-szárnyban 

(MTI) - Indul a Rudas Gyógyfürdő déli szárnyának, az egykori palackozó üzemnek a rekonstrukciója, a közel egymilliárd forint összköltségű beruházás várhatóan jövő szeptemberre készül el - közölte a fürdőt üzemeltető Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. az MTI-vel.

A turisztikai célelőirányzat emelését kérik a szállodások 

A jövő évi költségvetésben tervezett turisztikai célelőirányzat felülvizsgálatát, illetve minimum az idei összegre való emelését javasolja a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ).

Súlyos sérültek az étteremteraszon 

(MTI) - Versenyautó hajtott egy vendéglátóhely teraszán tartózkodók közé a Veszprém megyei Városlődön. Öten sérültek meg, egyikük életveszélyes állapotban van.

Új szerveződés fogja össze a balatoni borászokat 

(MTI) - Balatoni Kör néven alakítanak a Balaton menti borvidékeket összefogó szervezetet a régió vezető pincészetei.

Szakácskönyvet ad ki a Gundel 

(MTI) - A fővárosi Gundel Étteremben ma is felszolgált ételek eredeti receptjeit és modernizált fogásokat mutat be a novemberben megjelenő Gundel Szakácskönyv, amelyet pénteken sajtótájékoztató keretében mutattak be Budapesten.

Köles reneszánsza 

A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége, az Országos Ómagyar Kultúra Baráti Társaság és a Budapesti Gazdasági Főiskola szakmai koordinálásával konferenciát rendeznek azzal a céllal, hogy a feledésben ment kölest újra népszerűvé tegyék a gyermek- és a közétkeztetésben, a vendéglátásban, a cukrászatban, a pékségekben, a háztartásokban és a sörgyártásban.

Három dudás egy csárdában 

Minden áldott nap elsőnek érkezik, és utolsónak hagyja el a „fedélzetet” az öreg Tanyacsárda egyik alapító-tulajdonosa, a hely meghatározó arca, Garaczi János, akinek a Kecskeméthez közeli csárda több évtizede az élete.

Néma vacsora 

Néma vacsorákat kínál egy étterem New Yorkban, ahol már a vendéglátóhelyeken is akkora a zaj, hogy különféle szabályokkal próbálják elejét venni a hangzavarnak - írja a Travelo.

Lakásétterem nyílt Pécsett 

Megnyitotta kapuit Pécs első pécsi lakásétterme műemléki környezetben a belvárosban.

Elstartolt a Bornaptar.hu, a Kárpátmedence új boros eseménykeresője 

Nem volt könnyű dolga eddig azoknak, akik a magyar és határon túli boros eseményekről próbáltak meg tájékozódni.

Gombócból is sok 

Gombócból is sok

Pörköltfőző szüreti verseny a Hilltop dombon 

Hagyományőrző szándékkal 2013. október 19-én rendezi meg a Hilltop Borhotel & Étterem az Első Szüreti Pörköltfőző Versenyt. A szüreti mulatságra bárki nevezhet, aki szereti a magyaros ízeket és a finom borokat.

Anyukám mondta: itt a Gault & Millau’14 

Ezúttal nem egy frissiben felkapott fővárosi étterem, hanem egy észak-magyarországi, eldugott kis település vendéglátóhelye, az Anyukám mondta (Encs) kapta az Év étterme előkelő címet a Gault & Millau Magyarország 2014. évi kiadásának bemutatóján. Ahol történtek egyéb meglepetések is...

A szekszárdi borászok a prémium borokat vitték el Oroszországba 

(MTI) - A szekszárdi borászok a prémium borokat vitték el Oroszországba.

Beperli a kormányt a dohányzásellenes törvény miatt 

Az osztrák kormányt perli egy étterem tulajdonos: pénzt akar, cserébe a nemdohányzók védelmére elvégzett átalakításokért. A dohányzásról hozott törvények szigorítása ugyanis fölöslegessé tette az eredeti jogszabály alapján elvégzett munkákat - adta hírül a kurir.hu.

Brit pékségtől lopott a Starbucks 

A brit Starbucks a múlt héten dobta piacra a muffin formájú, de tésztájában inkább fánkra hasonlító új süteményét, amit "duffin"-nak neveztek el (a fánk angol neve, a doughnut és a muffin ötvözéséből), az elnevezést pedig le is védette a kávézólánc beszállítója, a Rich Products.

Vendéglők Hete Vas megyében 

Hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal rendezik meg a Vas Megyei Vendéglők Hetét Szeretem, mert Vasból van címmel.

Amikor a borászat és a gasztronómia együtt törekszik a tökéletesre 

A MÁK bistro 2013. október 15-19-ig, keddtől szombatig öt különleges vacsoraestre várja vendégeit. Ezeken a napokon a csodálatos pannonhalmi apátsági borokhoz hagyománytisztelő és mégis formabontó fogásokat komponál a MÁK csapata.

Megsarcolják a romániai vendéglátókat 

Egy közelmúltban módosított kormányrendelet lehetővé teszi 2014. január 1-jétől, hogy Romániában az állam újabb sarcot vessen ki a szállodákra, vendéglőkre, kávézókra. 

Szüreti mulatsággal nyit az egri Márai látogatóközpont 

(MTI) - Kétnapos szüreti mulatsággal nyitja meg kapuit a hétvégén a látogatók előtt az egri Szépasszonyvölgyi Márai Aktív Turisztikai Látogatóközpont - közölte hétfői egri sajtótájékoztatóján Papp-Kormos Éva, az intézmény koordinátora.

Magyar Bor Klub Londonban 

A Magyar Turizmus Zrt. londoni külképviselete 2013. október 3-án rendezte meg második bor és gasztronómiai estjét Hungarian Wine Club néven a londoni Magyar Kulturális Intézetben.

Országos Étterem Hét: októberben ötödször 

(MTI) - A korábbi évekhez hasonlóan száznál is több közép- és felsőkategóriás étterem különleges menüjét fogyaszthatják kedvezményes áron az ötödik Országos Étterem Hét vendégei október 14. és 20. között, a foglalásokat szerdától várják a résztvevő éttermek.

Hatvanhét csillag New Yorkban 

New York idén is előrelépett a gasztronómiai ranglétrán: a Michelin útikalauz 2014-es kiadásában már 67 csillaggal jelölt étterme van, eggyel több, mint az előző évben. Most első alkalommal egy koreai étterem is kétcsillagos lett.

Gázmérgezés a fehérvári étteremben 

Fojtogató gáz miatt többen rosszul lettek pénteken este egy székesfehérvári gyorsétteremben. A friss levegőn mindenki jobban lett, senkit nem kellett kórházba szállítani – adta hírül a HavariaPress.

Kifut a musthajó 

(MTI) - Hagyományteremtő céllal musthajót indított a közös Olaszrizling szüretelés megkezdésekor a balatoni pincészetek képviselőiből álló Badacsonyi Kör csütörtökön Badacsonyból, öt balatoni borászat szőlőjének összeöntésével készítettek mustot a fedélzeten.

Felmérésre hív a BDO és a MSZESZ 

A tervezéssel kapcsolatos szokásokat, tendenciákat vizsgálja a BDO Hotel és Ingatlan Szolgáltató Kft. illetve a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének átfogó kutatása.

Majd harminc borász vesz részt a Somlói borászgálán 

(MTI) - Csaknem harminc borász mutatja be borait a Somló Borászgálán szombaton a Kreinbacher Birtok régi birtokközpontján; a rendezvény keretében felavatják a felújított Séd-forrást is.

Vihar a szegedi Alabárdos körül 

Vissza kell állítani az eredeti állapotot az Alabárdos étterem kerthelyiségében egy jogerős örökségvédelmi hivatali határozat alapján. Ha a vendéglő üzemeltetője végrehajtja a határozatot, újra patkányfészek lehet a közel 200 négyzetméteres belvárosi kerthelyiség - adta hírül a délmagyar.hu.

Hasított a svájci penge 

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) negyedik alkalommal volt házigazdája a a WACS (World Association of Chef Societies) által 8 éve életre hívott melegkonyhás szakács világverseny közép-európai döntőjének.

A bor színe, a pohár alakja és mérete is befolyásolja, ki mennyit iszik 

(MTI) - A bor színe, valamint a pohár alakja és mérete is befolyásolja, ki mennyit iszik. A fehér borból több kerül a poharakba, mint a vörösből - derült ki egy amerikai tanulmányból.

Vörösborfesztivál kezdődik pénteken Villányban 

(MTI) - Neves pincészetek, pálinkaházak és kézművesek is kínálják termékeiket a Villányi Vörösborfesztiválon, amely pénteken kezdődik a baranyai kisvárosban.

„Nem a bornak vagy a vásárlónak tervezek, hanem egy történetet adok át” 

A sörös csomagolás tervezésétől kirándult át a borok világába, aztán ott is ragadt. Ma a boroscímke-tervezés fogalma idehaza szinte összeforrt Ipacs Géza grafikus nevével. Ezért amikor egy hangulatos budai kávézó mélyén találkozunk, naná, hogy sikerének titkáról faggatom. Közben kiderül, nincs semmiféle titok: nincs píár, önhirdetés sem, üzletfogó marketing a legkevésbé, csak sok-sok munka, ötletelés és egyre mélyülő, baráti beszélgetések a borászokkal.

Tányérhús és panoráma 

A Városligeti Műjégpálya gyönyörűen felújított központi épületében 2013. szeptember 26-án hivatalosan is megnyitott a Városligeti Café & Bár. Ez a történelmi környezetbe költöztetett, tradicionális értékeket is bemutató, mégis szerethetően mai kávéház és bár, polgári bisztró ételkínálattal, és modern háttérzenével várja vendégeit. A hely különlegességei közé tartozik a 3 féle babkávéból rendelhető frissen pörkölt Liget kávé, az ízletes Tányérhús valamint az egyedülálló történelmi panoráma.

Bréking: Két Michelin csillagos magyarok Angliában 

A magyarokat is a személyzet soraiban tudó, londoni Dinner by Heston Blumenthal ismét előrelépett, immár két csillaggal büszkélkedhet az étterem. 

Nyomul a McDonald's Németországban 

Nyomul a McDonald's Németországban

Kínában is hódítanak a témaéttermek 

(MTI) - Akár a toaletten, az A380-as típusú repülőgépen ülve vagy Mao Ce-tung korát idéző falak közt is fogyaszthatják vacsorájukat a kínai étteremlátogatók, egyre több ugyanis a témaparkok mintáját követő témaétterem az országban.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!