Gasztro
Ismét Wanggal ünnepelt a Lucullus
Családias hangulatú ebéddel ünnepelte kilencedik születésnapját a Lucullus Baráti Társaság. A „szülinapi” ebédet az országban dolgozó talán legjobb kínai séf, Wang mester készítette.

Te milyen borjúpaprikást főznél két hónap szakmai tanulmány után?
Te milyen borjúpaprikást főznél két hónap szakmai tanulmány után?
Hamis a Rotschild
Tízezer palack vörösbort találtak Kínában egy elhagyott házban. Az ital a világ legdrágább borai közé tartozik, márkája: Chateau Lafite Rotschild. A szokatlan lelet azonban nagy valószínűséggel hamisított - adta hírül a Borászportál.
Szándékosan gyújtották fel az éttermet
Szándékosan gyújtották fel az éttermet
Visszakövetelik az éttermet a lakók
Több százan maradtak hoppon, miután a pécsi Nevelési Központ konyháját átvevő Hungast megszüntette az előfizetéses étkezés lehetőségét az egységben működő étteremben. A korábbi ígéretek arról szóltak, szeptember végén újraindul a nyáron leállt menüzés az egységben, ám a cég továbbra is csak büfészolgáltatást nyújt a Nevkóba betérő korgó gyomrúaknak. Az ügyvezető igazgató azonban azt ígéri, januártól újraindítják a szolgáltatást - írja a Pécsi Újság.
Csökkentek a McDonald’s eladásai
A McDonald's eladási számai 1,8 százalékkal csökkentek októberben, ilyen majdnem 10 éve nem fordult elő a cég történetében. A részvények ára is esett 1 százalékkal.
Megérkezett a Beaujolais Nouveau Magyarországra
Minden évben november hónap 3. csütörtökén ünnepli Franciaország az újbort vagyis a Beaujolais Nouveau-t. Az eseményt mindig számos program kíséri országszerte és természetesen minden étterem és presszó az újbort kínálja vendégeinek.
Toplistás magyar borvidékek
(MTI) - Az egri borvidéknek ítélte idén a lengyel Wino (Bor) szakmagazin az év legjobb borrégiójának járó címet, az édes borok közül a Bodnár pincészet 1999-es évjáratú 6 puttonyos tokaji aszúja nyert aranyérmet.
Soha ennyi német Michelin csillag
(MTI) - Minden korábbinál magasabbra emelkedett Németországban a Michelin-csillagos éttermek száma - derül ki a németországi Michelin-étteremkalauz szerdán Berlinben bemutatott 2013-as kiadásából, amely szerint a múltban nem éppen a konyhaművészetéről híres ország megtartotta a Franciaország mögötti második helyet a lehető legtöbb csillaggal rendelkező vendéglők európai mezőnyében.
Paraszti gasztronómia
(MTI) - A paraszti gasztronómiát helyezi előtérbe a fővárosban a Hagyományok Háza támogatásával szerdán megnyílt Tradíció vendéglő.
Pub sport lett a ping-pong
Valószínűleg az olimpia is az oka annak, hogy reneszánszát éli az asztalitenisz a londoni pubokban, éttermekben - írja a Haszon.
1,1 milliárd forintos támogatás a borászatoknak
E hét elejétől ismét igényelhető összesen 4 millió euró (mintegy 1,1 milliárd forint) támogatás az olyan új borászati gépek és technológiai berendezések vásárlására, amelyek javítják a vállalkozások összteljesítményét - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az MTI-vel.
Sikeres Éttermi Hét
A 2012. október 15. és 21. között megrendezett Országos Étterem Hét ismét nagy siker volt, hiszen több, mint 11.000 Vendég foglalt asztalt, a résztvevő éttermekbe.
Vendéglőt nyit a Hagyományok Háza
Tradicionális magyar vendéglőt nyit a Hagyományok Háza, mert a néprajzkutatók véleménye szerint a mai magyar konyha nem autentikus - adta hírül az MR1-Kossuth Rádió.
Eladó Douchev-Janics Natasa étterme
Újból eladó a szegedi Bárka vendéglő épülete: miután az önkormányzat mégsem volt hajlandó visszavásárolni az 5 éve Douchev-Janics Natasa tulajdonában lévő hajdani vendéglőt, a sportoló interneten árulja tulajdonát - írja a Dél-Magyarország.
Kóstolni virtuálisan még nem lehet
(MTI) - A toszkánai Montalcino és környékének térképét mutatja meg az iBrunelloHD című alkalmazás a védett eredetű vörösbort termelő 250 pincészet feltüntetésével.
Eldugta a hullát a kocsmáros
(MTI) - Négy napra eldugta egy walesi kocsmáros egy halott vendégét, nehogy a rendőrség lezárja vendéglőjét, ő meg elessen a hétvégi élénkebb forgalom adta haszontól. Mindezért börtönbe került.
Ki lesz az MBA "Év bortermelője"?
Az előző évek hagyományát folytatva, a Magyar Bor Akadémia ebben az évben is kezdeményezi az „ÉV BORTERMELŐJE MAGYARORSZÁGON 2012. évben” díj odaítélését.
Nagyobb a kár, mint gondoltuk
Furcsa kép fogadja a turistákat a badacsonyi tanúhegyeken, még csak október vége van és mégis üresek a tőkék, már vége a szüretnek.
A munka melletti tanulást díjazta a McDonald's
Immár hatodik alkalommal ünnepelte a McDonald's azon dolgozóit, akik a munkában és az iskolapadokban egyaránt folyamatosan helytállnak.
Kihirdették a Cégér boroscímke-tervező pályázat eredményét
(MTI) - Bogányi Gergely nyerte el a Cégér - Jó bornak tervezz címkét! pályázat első díját és az azzal járó egymillió forintot. A pályaművekből a szombat esti díjátadót követően kiállítás is nyílt az Erzsébet téri Akvárium Klubban.
Hamarosan Libato(u)r
Hamarosan indul a Márton-napi Libato(u)r és Újborünnep, amely a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre. A nagysikerű akció célja a Márton-napi hagyományok felelevenítése és az ünnepkörhöz kapcsolódó események népszerűsítése, így járulva hozzá a belföldi vendégforgalom élénkítéséhez. Márton idén „lúdlábra kap”, és két budapesti kitelepülés során, valamint az MT Zrt. Élmény Itthon Facebook oldalán toborozza rajongótáborát. Az akció keretében az MT Zrt. különböző libás meglepetésekkel és jobbnál jobb, az ünnepkörhöz kapcsolódó programokkal, belföldi úti tippekkel csábítja libato(u)rázásra az érdeklődőket.
Tokaj-Hegyalján rabolják a szőlőt?
A tokaji borvidéken szeptember elején még azelőtt felvásároltak egy jókora mennyiségű szőlőt az alföldi cégek, mielőtt az teljesen beért volna — a Tokaj Kereskedőházat irányító Kiss István ezért a borvidék „kirablásáról” beszélt. Az alföldiek visszautasítják a kifejezést, ők egyébként is csak a fagykár okozta terméskiesést pótolják a felvásárolt szőlővel - írja a Mandiner Blogra hivatkozva az Elitbor.
Felavatták a soproni bormarketing-központot
(MTI) - Felavatták a háromnegyed részben uniós támogatással elkészült bormarketing-központot Sopron belvárosában; a 150 négyzetméteres létesítményben a turisták és a helyiek körében egyaránt népszerűsítik a borvidék termékeit.
Újabb gasztro-mozi
A séf jól meglepődik, amikor a köztársasági elnök személyes szakácsává kérik fel, mert innentől kezdve minden ételért neki kell felelősséget vállalnia....
Még a vécélehúzót is ellopják
Havonta mintegy harmincezer szalvétát lopnak el az éttermeiből a vendégek – panaszolta a Cotcot információja szerint nemrégiben Jamie Oliver a Guardian riporterének.
Vida borvacsora a Garibaldi étteremben
Vida borvacsora a Garibaldi étteremben
Hong Kong várja a magyar bort
(MTI) - Hongkong nyitott kapukkal várja a magyar borászokat és borexportőröket.
Toszkánai a legjobb olasz vörösbor
Toszkánai a legjobb olasz vörösbor, Friuliban pedig a legjobb fehéret palackozzák a Gambero Rosso borkalauz frissen megjelent idei kiadása szerint.
Lelkifröccs a kolbászhoz
Az egri Almagyar-Érseki Szőlőbirtok bora lett az idei Csabai Kolbászfesztivál fesztiválbora - adta hírül az Elitbor.
Új helyen a legendás étterem
A volt Pelikán étteremben talált új otthonra Szombathely egyik kultikus étterme, a Gödör - adta hírül a Westindex.
Vacsoraárverés a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat javára
(MTI) - Harmincöt elismert étterem csatlakozott a Jótevő című jótékonysági vacsoraárveréshez, amelynek bevételét a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat javára ajánlják fel.
Nem írta alá a polgármester
Nem írja alá a Bárka étterem adásvételi szerződését Botka László szegedi polgármester, pedig a Douchev-Janics Natasa tulajdonában lévő épület megvásárlása a küszöbön állt - adta hírül a Hír24.
1,1 milliárd a borászoknak
(MTI) - A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) 1,1 milliárd forinttal támogatja a borászati beruházásokat, ezt november 5-étől a már megvásárolt, kifizetett és üzembe helyezett gépekre lehet igényelni - közölte a szaktárca.
Húzóágazat!? Szavak helyett cselekvést!
Olvasói levelet juttatott el szerkesztőségünkbe Károvits Tamás szakértő, Pro Turizmo díjazott, a Fővárosi Közgyűlés Kereskedelmi és Turisztikai bizottságának tagja, MVI elnökségi tag, a MATUR budapesti elnökéségnek volt tagja. A levelet az alábbiakban közöljük:
Ha per, hát legyen per
Ismét perbe száll egy amerikai étterem tulajdonosa, mert a szabadalmi hivatal véglegesen elutasította egyik szendvicse nevének regisztrálását. Most a hivatal elnöke lesz az alperes...
Fürdő épül a Balázs vendéglő helyén?
A tervezett ház uszoda-fürdőépület, melyet a volt Balázs Vendéglő, illetve a mellette lévő, használaton kívüli, régi BKV-buszforduló területére épülne fel.
Közel kétmillió forint a világ legdrágább koktélja
A különleges koktélt 1 millió 850 ezer forint értékű nemes italból keverte egy elismert londoni mixer.
Túl szigorú szabályozás a vendéglátóiparban?
Csekély szabálysértés miatt 60 napos bezárásra ítélték az egyik budapesti vendéglátóhelyet, amely a KutatóCentrumot bízta meg, hogy felmérést készítsen arról, hogy vélekednek a büntetésről a 18-64 évesek.
Jönne a Dairy Queen
Magyarország mellett a környező országokban is megjelenne a Dairy Queen, az amerikai kontinens egyik legnevesebb gyorsétterem-lánca több mint 70 éves múltra tekint vissza - adta hírül a Franchiseportál.
Megújul a 125 éves Centrál
(Tudósítónktól) - Könnyed Budapesti Konyha mottóval újítja meg kulináris kínálatát a legnagyobb hagyományokkal rendelkező budapesti kávéház, a belvárosi Centrál.
Borkóstolás az út szélén
Megdöbbentő cikket közöl októberi számában a Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászat Kutatóintézet elektronikus havilapja. Mit kapunk Hegyalján tokaji bor helyett?
Fald fel kedvenc sportolódat
Angliában bármilyen őrültségre képesek, és ezt ezúttal is bizonyították. A rengeteg szabadidővel megáldott ötletgazdák azt találták ki, hogy híres sportolók képét nyomják egy étteremlánc sült húsaira. Elég bizarr... - fogalmazza meg különvéleményét a Nemzeti Sport Online.
Szekszárdon szüreteltek a diplomaták
A szekszárdi borvidék adott otthont az idei diplomataszüretnek, amelyen Magyarországra akkreditált nyolcvan nagykövet és attasé vett részt - adta hírül az Elitbor.
Eladók Marosvásárhely egykori híres vendéglői
Miután néhány évvel ezelőtt a város egyik jelképének számító, főtéri Maros éttermet az új tulajdonosa bankká alakította, Marosvásárhely további néhány, ismert patinás vendéglőjét fenyegeti a végleges felszámolás veszélye - írja a Krónika.
Magyar is bekerülhet a világ legjobb 50 bárja közé
2012. október 8-14. között a London Coctail Week programjaként derül ki, hogy mely bárok szerepelnek a világ 50 legjobb bárja között. A World's 50 Best Bars rangos szakmai elismerés, amelyet az 1972 óta a Londonban megjelenő Drinks International szaklap alapított, és amelyre eddig nem jelöltek magyar, de még kelet-európai bárt sem.
Update: "Levesben" a hegyközségekről szóló törvényjavaslat
(MTI) - Levette a napirendről a hegyközségekről szóló törvényjavaslatot az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottsága hétfői ülésén, a javaslatot korábban Tiffán Zsolt (Fidesz) országgyűlési képviselő nyújtotta be önálló indítványként.
Nem mindenki boldog
Az új, hegyközségeket szabályozó törvény egyes hegybírók szerint nagyobb csapás lenne a szőlőtermelőkre, mint az 1875-ös filoxéravész. A tervezetet a fideszes képviselő borász, Tiffán Zsolt jegyzi - írja a Somogy Online