A lakáskocsmában nem tilos a bagózás

A lakáskocsmában nem tilos a bagózás 

Elsősorban fiatalok a látogatói az úgynevezett lakáskocsmáknak, vagyis azoknak a helyeknek, amelyek lakásban működnek, így lehet bagózni. Az italt és az ételt futárszolgálattól rendelik - írja a Bors Online.

Zajlik az élet... 

Miközben a híradások szerint új befektetővel, új tengereken, újra vitorlát bont a becsődölt Nordsee, befuccsolt a legújabb magyar gyorsétteremlánc.

Banderas is borászkodni kezdett 

Már gyermekkorában is saját borászatra vágyott Antonio Banderas és az ötvenegy éves színész most valóra is váltotta az álmot: saját italt dobott piacra - adta hírül a Bors.
Nem vizezik a csapolt sört

Nem vizezik a csapolt sört 

A turisták által látogatott vendéglátóhelyeken gyakorta nem figyelnek a sörök minőségére – áll egy friss felmérésben. Miután a vendégek jelentős része nem törzsvendég, a sörözők legalább 30- 40 százalékában megkárosítják a vendégeket, mert nem megfelelően csapolnak. Vizezni ugyan képtelenség, de sok a szennyezett sörcsap és a túlzott szénsavazás - írja a Privátbankár .

Bikavért kóstoltak Szekszárdon 

A bikavérek mérettettek meg kedden a Szekszárdi Borászok Céhének aktuális borkóstolóján, a szervezet soron következő ülését követően a Takler Pincében - írja a teol.hu.

Emeli a kormány a szeszes italok minimálárát. 

Az ukrán pénzügyminisztérium a vodka és alkoholtartalmú italok nagy- és kiskereskedelmi árának 26,4 %-kal történő emelését javasolja - adta hírül a Kárpátinfo.

Alulfizetettek a szállodai és vendéglátóipari dolgozók 

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint tavaly a bruttó átlagkeresetek 5,2, a családi kedvezmény  figyelembevétele nélkül számított nettó átlagkeresetek 6,4%-kal haladták meg az előző évit. Az alkalmazásban állók létszáma 10 000 fővel volt kevesebb 2010-hez képest.

Elsüllyedt az étteremhajó 

Motorcsónakokat tört össze és egy étteremhajót is elsüllyesztett a Duna jege Belgrádnál. A szerb vízügyi szakemberek szerint az alacsony vízállás segít elkerülni a jeges árvizet - adta hírül az origo.

Csak minden ötödik vendéglő nyereséges 

Az adóhivatal nemrégiben közzétett ellenőrzési irányelve szerint idén fokozottabb ellenőrzésre számíthatnak többek között a vendéglátással foglalkozók. A cégadatbázis szerint lesz miből válogatnia a revizoroknak, mivel több mint 16 ezer vendéglátással foglalkozó vállalkozás működik ma Magyarországon, és papíron csak ötödük képes nyereséget termelni. Alig akad olyan étterem, amely 50 millió forintnál nagyobb profitot tudott elérni - adta hírül a gazdasag.hu.

Kuvaitban már vízipipázni sem lehet 

A dohányzás minden fajtáját, beleértve még a vízipipázást is betiltották Kuvaitban a legtöbb nyilvános helyen - adta hírül az MTI.

Ramsay-t kirúgták saját étterméből 

A montreali Laurier Gordon hat hónap után kénytelen volt megszabadulni Ramsey-től, aki nem foglalkozott az üzlettel, augusztusi székfoglalója óta nem is látták a környéken - adta hírül a Bors.

A dohányosoknak tetszik az új rendszer? 

A többség pozitívan vélekedik a szigorító intézkedésekről, amelyek a dohányzást ugyan nem fogják csökkenteni, de a nemdohányzókat védik - ezt a vélekedést tárta fel a KutatóCentrum és a Marketing&Media kutatása.

Most vegyen 200 éves konyakot! 

Ötezer palackos konyakgyűjteményt árverez el egy holland férfi, az italok között akad egy üveggel a napóleoni időkből fennmaradt nedű is - adta hírül az Inforádió.

Kitiltják az ebet a New York-i étteremből 

Véget ér egy hagyomány: az új közegészségügyi rendelkezések miatt a Westminster Kutyaverseny győztes ebe többé nem fogyaszthatja el a tradíció szerint neki járó steaket a híres New York-i Sardi's étteremben - adta hírül az Inforádió.

Torkoskodjon vasúton! 

"Torkos csütörtökön" semmihez nem hasonlítható élménnyel várja étkezni vágyó vendégeit a MÁV Nosztalgia Gyertyafényes vonata, mely ezen a kivételes estén nem indul el, hanem a Budapest Nyugati pályaudvar 9. vágányán tartózkodik - írja a Kulturport.

Kína már az ötödik 

(MTI) - Az elmúlt öt évben megháromszorozódott a kínai borfogyasztás, s a jövőben is a trend folytatódására lehet számítani.

Eladta belvárosi pincéjét a Szentgaál 

(MTI) - Nettó kilencven millió forintért megvásárolta a belvárosi Garay pincét a Szekszárdi Vagyonkezelő Kft. - közölte a cég ügyvezető igazgatója az MTI-vel.

Felfelé tart a cseh sör 

(MTI) - Kétéves visszaesés után tavaly újra nőtt a két legnagyobb csehországi sörgyár termelése. Piaci elemzők szerint ez azt jelzi, hogy a cseh sörgyártás valószínűleg már maga mögött tudja a mélypontot.

Pezsgőgyár épül Szilágyban 

Magyarországi befektetői konzorcium a romániai Szilágy megyében, Kárásztelken borászatot épít, ahol elsősorban a pezsgőket és a gyöngyöző borokat állítanak majd elő. Az előzetes becslések szerint a karásztelki borászatból évente 70 ezer palack tradicionális pezsgő, 50 ezer palack gyöngyöző bor, valamint 90 ezer palack bor kerül majd ki- írja a Privátbankár.

Csúcson a francia borexport 

(MTI) - A francia borok és szeszesitalok exportja megdöntötte tavaly a történelmi rekordot, meghaladva először a 10 milliárd eurót. A növekedés 10 százalékos volt az előző évhez képest - közölte a francia bor- és szeszesital-exportőrök szövetsége (FEVS) kedden.

A vágy villamosa 

Az év kulináris durranása Brüsszelhez köthető, ugyanis itt rendezik meg a Brusselicious! névre keresztelt, egész éven át zajló gasztronómiai fesztivált. A szervezőknek sikerült valóban eredeti koncepciókkal előrukkolniuk, például van gourmet-villamosuk is - írja a player.hu.

Szárnyal a Starbucks 

A Starbucks negyedik negyedéves tiszta nyeresége 382,1 millió dollárt tett ki az előző évi 346,6 millió dollár után. A részvények darabonként 50 centtel, a teljes bevétel pedig 16%-al 3,4 milliárd dollárra emelkedtek - adta hírül a Franchiseportál.

Gasztronómiai kalandozások Nigériában 

Nigéria kulináris hagyományaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők február 15-én, szerdán 18 órától a Közel Afrikához Klubban, a Savannah Étterem különtermében - adta hírül a Kultography Magazin.

Ki milyen bort szeret? 

Alacsony alkoholtartalmú, fıleg vörösborokat részesít elınyben a fogyasztók nagy része. Egy ideális bor 10,5 százaléknál kevesebb alkoholt tartalmaz, állapította meg a brit Wine Intelligence piackutató intézet, a düsseldorfi ProWein szakvásár megbízásából végzett nemzetközi felmérése során.

Elviszi a fagy az idei szőlőtermést? 

Ha a rekordnak számító hideg tovább tart, megismétlődhet az a katasztrófa, ami a nyolcvanas években, ismét elfagyhat a szőlőtőkék jelentős része és minimum 20 milliárd Ft-os kár is érheti a magyar borászokat, olvasható Varga pincészet előrejelzésében.

Uniós jelölés a bioboroknak 

Új szabályokat fogadott el az Európai Unió (EU) biotermeléssel foglalkozó állandó bizottsága új szabályokat fogadott el az ökológiai borokra. Lényeges változás a korábbiakhoz képest, hogy az idei szürettől az EU-ban a bortermelők feltüntethetik termékeiken az „ökológiai bor” kifejezést - adta hírül az Agromonitor.

Pizzéria lett Óbuda legjobb étterme 

Óbuda-Békásmegyer 13 étterme - meghívásos alapon - 2011-ben is megküzdött egymással az "Óbuda Legjobb Vendéglátóhelye" címért. A nyertes a Pizza Paradicsom lett, 1243 szavazattal - adta hírül a No Plaza.

Éttermet nyit Bodrogi Gyula 

Nem is olyan régen nyitotta meg a színművész fia, Ádám Budapesttől negyven kilométerre családi szállodájukat, a Bodrogi Kúriát.

Online borszótár indult 

(MTI) - Borpédia néven közösségi, ingyenes borszótár indult a borászportálon.

Gasztronómiai verseny Hévízen 

(MTI) - Neves séfekből és a körülöttük tüsténkedő kuktákból álló csapatok mérik össze főzési tudományukat a február 15-i Szabó Levente-emlékversenyen Hévízen.

Az Év Bortermelőjét ünnepelték 

Telt ház, elegáns emberek, barátian ünnepélyes hangulat, gyönyörű terítékek, felejthetetlen borok és ételek. Vida Pétert, 2011. Év Bortermelőjét ünnepelte a szakma.

Idén duplázza árbevételét a borászat 

(MTI) - Csaknem a kétszeresére tervezi növelni árbevételét az idei évben a Bazaltbor-Badacsony Kft., a bortermelés mellett borhotelt is üzemeltető cég 2012-ben 250 millió forintos árbevétellel számol - mondta Gagyi Pálffy András ügyvezető igazgató az MTI-nek.

Különleges szálloda, egyedülálló étterem 

Különleges szálloda, egyedülálló étterem

A fácán, a datolya meg a forralt bor 

„Nem gond, megoldjuk”, amikor ezt hallom, mindig nyugalom tölt el. Nem hiába kötötte annak idején a lelkemre Esterházy Péter, a kiváló író, aki nem mellesleg imád jókat enni, inni, miszerint: „Egy étterembe lépve mindig kérjen limonádét! Mert ha erre azt mondják, hogy nincs, onnan már forduljon is ki, hiszen az képtelenség, hogy ne lenne egy konyhán citrom, cukor és víz.”

Nem tudják emelni a magyar bor árát 

Hiába kellene, nem tudja növelni a borok árát a somogyi termelők többsége, a fogyasztók, ugyanis minden árváltozásra érzékenyek. Konyári János hangsúlyozta: még az elmúlt évek fejlesztésének költségeit sem tudták beépíteni az árakba, hiszen a magyar borászoknak még a rossz minőségű, olcsó, külföldi nedűkkel is fel kell venniük a versenyt.

Havi húszezer foglalás egy étteremben... 

Halandó emberként gyakorlatilag lehetetlen asztalt foglalni a világ legjobb éttermeibe - vonható le a következtetés az eater.com összefoglalója alapján. A gasztroszájt legutóbb azokat az éttermeket szedte csokorba, melyekbe egy asztalfoglalás nehezebb ügy, mint egy vasárnap délutáni piknikezést szervezni a Marsra - írja a Burzsuj Blog.

Gyenge a bormarketing - mondja a borász 

Gyenge a bormarketing - mondja a borász

Huszonhét magyar kiállító a ProWein-en 

A tavalyi tizenhattal szemben idén huszonöt magyar vállalat állít ki a világ vezető borvásárán; a düsseldorfi ProWein 2012. március 4-6. között 40 ezer szakmai látogatót vonz az egész világról. Ötven ország mintegy 3700 kiállítója ad áttekintést a borászat aktuális trendjeiről.

Megtaláltak egymillió liter olasz bort! 

Egymillió liter, illegálisan felhasznált olasz bort találtak az élelmiszerlánc-biztonsági hatóság borászati felügyelői Bács-Kiskun megyében – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM). A hatósági eljárás a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szakembereinek bevonásával zajlik, a részleteket később hozzák nyilvánosságra - írja az Agromonitor.

Erőteljes áremelésre kényszerültek a bortermelők 

(MTI) - Kétszámjegyű áremelésre kényszerültek az idei évben a bortermelők a szőlő felvásárlási árának és termelési költségének emelkedése miatt - mondta Varga Péter, a badacsonyörsi Varga Pincészet tulajdonosa az MTI-nek.

Ki lehet a "Borászok Borásza"? 

A Vinum Praemium Alapítvány kuratóriuma nyilvánosságra hozta azt a félszáz szakembert, akik közül kikerülhet a "Borászok Borásza" cím 2012-es kitüntetettje.

Lady Gaga lesz az új gasztro-celeb 

Nemsokára megnyílik Gaga apjának új, olasz étterme, a Joanne Trattoria. Joe Germanotta kicsi lánya pedig nem rest kivenni a részét a családi munkából, tevékenyen készül a new yorki hely nagy megnyitójára - adta hírül a Mosaic TV.

Nem jó a szőlőnek az enyhe időjárás 

Az enyhe tél mindenütt gondokat okoz szőlőültetvények megművelésében – mondta Lőrincz György, a 2009-es év bortermelője, a St. Andrea szőlőbirtok vezetője. Negyvenkét hektáros ültetvényükben már két hónapja metszik a szőlőt, hogy optimális időben végezhessenek a munkálatokkal.

Móri pincészet az Év Borászata 

A Fejér Megyei Prima Primissima díjátadó ünnepségen az „Ezerjó hazájából” származó Geszler Családi Pincészet vehette át az Év Borászata elismerést - adta hírül a Borászportál.

Élelmes kiállítások 

Február 5-én nyitja meg kapuit Magyarország piacvezető két szakkiállítása, a Foodapest és az UKBA.

"A második vágányra söröskorsó érkezik!" 

(MTI) - Pincérek helyett vasút viszi ki az italt egy prágai vendéglőben.

Afrikai étterem cigányzenével 

 Hour Community leírása szerint egy hideg, szeles estén sétált a szerző barátjával a Duluth Streeten, amikor egy ablakon bepillantva meglátták, ahogy egy szakállas, hosszú hajú hegedűs jamel a vele szemben ülő zongoristával.

Bor és sör a Starbucks-ban 

Minden igényt kielégítene Dél-Kaliforniában a Starbucks, ezért a jelenleg kínált kávék és üdítőitalok mellett borokat és söröket is árulni fog - adta hírül a Los Angeles Times értesülését a Marketinginfo.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!