Leroy franchise Debrecenben 

Franchise rendszerben működő, exkluzív étterem érkezik a belvárosba - írja a civishir.hu.

Éttermi robotlányok 

Nem mindennapi szórakozást kínál vendégeinek egy nemrég nyílt tokiói étterem: 3,6 méteres robotlányok nyújtanak show-műsort a látogatóknak.

Borászat, nem középiskolás fokon 

(MTI) - Együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetem Tudományegyetemi Karok (DETEK) és a tarcali Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet, melynek keretében megalakult az egyetem Borászati Mikrobiológiai Kihelyezett Tanszéke; az erről szóló megállapodást csütörtökön írta alá Gaál István, a DETEK elnöke és Bihari Zoltán, a kutatóintézet igazgatója Debrecenben.

Polgári ébéd 

"Idézzük fel együtt a régi tradicionális vasárnapi ebédek hangulatát!" Ezzel a mottóval indította el új gasztronómiai programját az ARAZ Étterem.

Könnyedén a borról 

Már országszerte minden METRO áruházban elindult a „METRO Borhetek” kampány, amelynek keretén belül a vállalat október 4-ig minden pénteken és szombaton áruházi borkóstolókkal várja vásárlóit. Ennek alkalmából a METRO nagyszabású, borkóstolóval egybekötött partnerrendezvényt tartott a budaörsi Vevőakadémián, ahol öt neves magyar borász mutatta be pincészetük kiválóságait.

Finn gasztronómia Budapesten 

Finnország lesz a 9. Design Hét Budapest díszvendége; a kortárs formakultúra népszerűsítését célzó rendezvénysorozat a Fiskars Design Village művészfalut mutatja be szeptember 28. és október 7. között a budapesti közönségnek - adta hírül a Borászportál.

Az olcsóbb borokból importra van szükség 

(MTI) - Jó minőségű az idei szőlőtermés, régen volt ilyen egészséges a magyar szőlő, de az olcsóbb borokból várhatóan olasz importra szorul az ország - mondta Horváth Csaba, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára szerdán a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A pécsi egyetem bora 

(MTI) - A Pécsi Tudományegyetem (PTE) Szőlészeti és Borászati Intézetének 2008-as évjáratú cirfandlija és az Indivinum Kft. 2011-es kékfrankosa nyert a Pécsi Tudományegyetem Bora címért folytatott idei versenyben.

150 millió forintot kapott egy magyar borexportőr 

(MTI) - Mintegy 150 millió forintot kapott a minőségi magyar borokat exportáló Amand Wine Export (AWE) Kft. az Euroventures IV kockázati tőkebefektető alaptól és Charles Mount angol magánbefektetőtől - tájékoztatta az Euroventures Kockázati Tőkealap Kezelő Zrt. szerdán az MTI-t.

Természetben fizetnek az étteremben 

(MTI) - Élelmiszerrel és háztartási tárgyakkal fizethetik ki a számlát egy firenzei étterem vendégei, a gazdasági válságban ugyanis terjed a cserebere és a természetben való fizetés Olaszországban.

Még megnézheti! 

A kiállítás összekapcsolja a kereskedelem és a szórakoztató vendéglátás témakörét alkalmat adva arra, hogy a sokoldalú 19. század kulturális életének egy meghatározó területébe bepillanthassunk.

Kínai borász jönni Magyarország 

Elsősorban a borászati befektetések lehetőségének tanulmányozására látogatott Heves megyébe a kínai Kanton tartomány küldöttsége, amelyet az egri Megyeházán fogadott Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke - adta hírül az Elitbor.

Árvay Angelikáé az idei JuniWine díj 

A tokaji Árvay Angelika Édesem nevű késői szüretelésű sárgamuskotály borát választotta a mezőny legjobbjának a Junibor, a fiatal borászok egyesülete - adta hírül a Borkultusz.

Negyvenéves a döner 

(MTI) - Negyven éve indult hódító útjára a döner, az egykori Nyugat-Berlinben kifejlesztett török gyorsétel.

Pontozzák az olaszországi vendéglátóhelyeket 

(MTI) - Újfajta szabályozással próbálják rávenni a vendéglátóhelyeket a csendrendelet tiszteletben tartására az olasz önkormányzatok: az autóvezetők után az itáliai szórakozó- és vendéglátóhelyek is pontozásra alkalmas jogosítványt kaptak.

Tiszteletadás a budafoki szőlőműveseknek 

(OS) - A budafoki borászok 300 üveg bort helyeznek el három, 2012. július 18-án, vagy ahhoz közeli időpontban született újszülött gyerek számára, amit házasságuk idején, nászajándékként kapnak majd meg.

Étterem, csak nőknek 

A szépséges Eva Longoria, akinek a nagy reményekkel nyitott Beso nevű étterme becsődölt, most új vállalkozáson töri a fejét. Olyannyira, hogy már megvan a szakemberekből álló csapata, és Szilveszterkor hatalmas csinnadrattával megnyitja „She” vagyis ”Ő” nevű éttermét - írja a Nők Lapja Café.

Megnyílt a Vinopolis Naphegy 

Szeptember 6-án nyitotta meg kapuit a Vinopolis International referencia étterme, a Vinopolis Naphegy.

Étteremláncot alapít a tésztagyár 

Étteremlánc kiépítését tervezi az Egyesült Államokban a Barilla olasz tésztagyártó óriáscég. Az első Barilla-éttermet 2013-ban avatják fel New Yorkban - közölte az olasz sajtó.

Nem tett jót az aszály 

(MTI) - Húsz-harminc százalékkal terem kevesebb szőlő az aszály miatt a szekszárdi borvidéken, ahol már egy-egy kései érésű fajta szüretelése is megkezdődött.

A bor ünnepe hétégén a Szentendrei Skanzenben 

(MTI) - Borünnepet tartanak a hétvégén a Szentendrei Skanzenban, az eseményen 23 neves hazai családi pincészet borai mellé málékásás káposztát és lepcsánkát is kínálnak, emellett szüreti bál és hagyományos szőlőtaposás is várja az érdeklődőket.

Péntektől Street Food Show 

Legjobb hamburgeres, gyrosos, kínais, szendvicses, osztriga-kaviár-pezsgő, lángos, gofri, kézműves fagyi, bor, kézműves sör, kávé, 15 blogger, sztárséfek, vadonatúj éttermek, gyerekfőzőverseny – szeptember 7-9. között a Hold utcai Vásárcsarnok emeletén itt az első Street Food Show. A belépés ingyenes.

Vega Meki Indiában 

(MTI) - Húsmentes éttermet nyit az amerikai McDonald's gyorsétteremlánc Indiában, hogy megfeleljen a helyi étkezési hagyományoknak.

A François President Brut nyerte el a „Budafok város pezsgője” címet! 

Augusztus 30-án, a BCE Soós István Borászati és Üzleti Szakközépiskola és Szakiskola tangazdasága adott helyet az idei „Budafok város bora” borversenynek, a 23. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál alkalmából.

Csupán kétmillió 

Kétmillió hektoliter körüli bortermelés várható az idén Magyarországon, a múlt évi mintegy 2,5 millió hektoliterrel szemben - mondta Horváth Csaba, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) főtitkára pénteken Budapesten.

Vigyázat: hamis a Bözsi! 

Az elmúlt hetekben naponta több alkalommal is érkezett bejelentés a Szegedi Rendőrkapitányságra arról, hogy a város több pontján hamisított Erzsébet-utalvánnyal akarnak fizetni - tájékoztatta a Szeged24-et Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Bor és képzőművészet 

(MTI) - Megújult programstruktúrával várja a látogatókat péntektől az MNG Extra: a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) két éve futó, havonta megrendezett múzeumi estjei ezentúl egy-egy kiemelkedő festőt és életművet állítanak középpontba, miközben egy-egy neves hazai borász mutatkozik be boraival.

Teázóláncot alapít az Unilever 

Teázólánc alapítására készül a multinacionális vállalat, hogy növelje saját teamárkái bevételeit - írja a Marketinginfo.

Szekszárdi Az év pincészete 

(MTI) – A szekszárdi Mészáros Pincészet lett Az év pincészete Magyarországon ebben az évben. Az ezzel járó vándordíjat, emlékérmet, oklevelet az alapító szervezetek vezetőitől Mészáros Pál, a családi vállalkozás vezetője vette át csütörtökön a Mészáros Pincészetben.

Vadgasztronómiai Fesztivál 

A Soponyai Ökoturisztikai Központban, 2012. augusztus 31-én és szeptember 1-jén immár hatodik alkalommal kerül sor az Országos Vadgasztronómiai Fesztiválra, a VADEX Mezőföldi Erdő és Vadgazdálkodási Zrt. rendezésében.

Bortestvérek 

(MTI) - Testvérvárosi kapcsolatot létesít Tokaj és az amerikai nyugati part bortermelésének fővárosa, Sonoma a kaliforniai szőlőtermesztést és borászatot megalapító Haraszthy Ágoston születésének 200. évfordulóján - közölte az MTI-vel szerdán telefonon Kálmán László Los Angeles-i főkonzul.

Gundel Cukrászda az Állatkertben 

A Fővárosi Növény- és Állatkert felújtott Főkapu épületében nyitotta meg cukrászdáját a Gundel. A korábbi igazgató iroda épületében kialakított vendéglátóhelyen nem csak nyalánkságok rendelhetők, a Zoo menü is a Gundel minőséget képviseli.

Világrekord fish&chips 

(MTI) - Bő 40 kilogrammos, világrekordot jelentő adagot szolgáltak fel sült halból krumpli körettel Nagy-Britanniában.

Fiatalság, borosság 

Magyarország legnagyobb borszakmai rendezvényének programja

Rálőttek az étteremre Sopronban 

Rálőttek az étteremre Sopronban

Ma hivatalosan is megnyitott a Hooters 

Budapesten nyitotta meg hétfőn első magyarországi, egyben első kelet-európai éttermét hétfőn a Hooters nemzetközi étteremlánc - adta hírül az MTI.

A borturizmus és jótékony hatásai 

A borturizmus a borok kóstolása, fogyasztása, készítésének megismerése által motivált utazás. A pincelátogatások, a borkóstolás, a borral kapcsolatos események egyre sikeresebbek, de a borturizmus önmagán túl is jelentős mértékben hozzájárul a turizmus fejlődéséhez.

Nem nyit újra a Lucullus 

Hónapokkal azután, hogy az új üzemeltető bezárta Debrecen egyik kultikus vendéglátóhelyét, a Lucullust, a Hajdú Online értesülései szerint most megkezdték a helyiség kiürítését.

Bezárattak egy éjszakai bárt a budapesti belvárosban 

(MTI) – Bezárattak egy V. kerületi éjszakai bárt péntek este, mert a helyiség kirakati része és bejárata nem felelt meg a hatályos építési szabályzatnak – közölte Rónaszéki László, a kerület jegyzője vasárnap az MTI-vel.

Szerződést bontott a McDonald's 

A McDonald’s gyorsétterem egyik beszállítójának vágóhídján készült videón brutálisan megfojtott valamint a farkuknál fogva vonszolt marhák láthatók. A gyorsétterem a videó láttán azonnal felbontotta a szerződését a vágóhíddal - adta hírül a Hirfokusz/HirMa.hu.

Iparos Borversenyt rendeztek Sopronban 

A szakmai zsűri három vörös és három fehér bort választott ki, az első helyezettekről pedig a társadalmi zsűri döntött - írja a Kisalföld.

Pljeskavica Malvasiaval a Borfesztiválon 

Fiatal borászok a Boregyetemen, kirobbanó gasztronómia a Borfesztiválon

Keveset költünk étteremben 

MTI) - Az elmúlt egy évben reálértéken kevesebb pénzt költöttek a magyarok vendéglátóhelyi étkezésre, mint 2009-ben, legtöbben étterembe és gyorsétterembe járnak - közölte a GfK Hungária Piackutató Intézet csütörtökön.

Nem gyengül az olasz gasztronómia 

(MTI) – A legjobb éttermeket osztályozó itáliai gasztrokalauz ugyan csak ősszel jelenik meg, de a La Repubblica napilap már közzétette az idei eredményeket: az északi Piemonte és a déli Campania tartomány konyhája került az élre, a legjobb étterem címét a Combal.Zero érdemelte ki a Torino közeli Rivoliban.

Októberben Kulináris Olimpia 

Októberben Kulináris Olimpia

Exkluzív borfesztivál a keszthelyi Festetics-kastélyban 

Augusztus 19–20-án a VinCE Balaton exkluzív borfesztiválra látogathattak el az érdeklődők Keszthelyen.

A PayPallt teszteli a francia McDonalds 

Az étteremlánc új fizetési rendszert tesztel, amelyet saját rendelő és fizető mobil alkalmazásán keresztül tesz elérhetővé. A rendszert az eBay mobil fizetési platformja, a PayPal adja - adta hírül a Marketinginfo.

Mobilmentességi kedvezmény 

Öt százalékot levesznek a számlájából egy étteremben annak, aki hajlandó a bejáratnál leadni a mobiltelefonját - adta hírül a Táfelspicc Blog.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!