Terítéken a vintage pezsgők 

A nyáron megrendezésre kerülő II. Pezsgő Világ - Pezsgő és Champagne Kóstoló Fesztivál előtt már csak egy tematikus Pezsgő Világ Est lesz, melynek témája az évjáratos (Vintage) pezsgők.
Pálinka Világkupa Gyulán

Pálinka Világkupa Gyulán 

A tavalyi 794 minta után idén 1120 pálinka szakmai, érzékszervi bírálását végezte el április 2-án a 24 tagú zsűri Lovassy György versenyigazgató irányításával Gyulán.

Jótékony sztárséfek 

Negyvenöt nemzetközi hírű főszakács ünnepelte a tavaszt hétfő este New Yorkban: együtt főztek mintegy 350 gondosan kiválasztott vendég számára - adta hírül a Metropol.

Átadták a Budafoki Borvárost 

(MTI) - A híres hazai borvidékeket, a borospincék sajátosságait mutatja be a Budafoki Borváros, amelynek avatóünnepségét csütörtökön tartották.

Magyar bor promóció Osloban 

Borbemutatót szervezett a Nemzeti Külgazdasági Hivatal az oslói magyar nagykövetségen április közepén, a rendezvény különlegességét az adta, hogy ennyi borászat személyes részvételével még nem volt példa professzionális közönségnek szervezett bemutatkozásra - írja a Borászportál.

Lengyel újságírók - magyar borok 

A Magyar Turizmus Zrt. lengyelországi külképviselete és Balatoni Regionális Marketing Igazgatósága közös bor- és gasztronómiai tanulmányutat szervezett 2012. április 12-15. között a Balaton régióba.

Németh Zsolt a konyhaművészet és borászat fontosságáról 

Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a gasztronómia és a diplomácia kapcsolatának fontosságára, továbbá a bor- és konyhakultúra országimázs-formáló hatására hívta fel a figyelmet a külképviseleti séfeknek tartott továbbképzésen.

Elsorvadóban a csárdavilág 

Magyarország a csárdáival és a cigányzenével híresült el. Sajnos mindkettő sorvadóban van - írja a nyugat.hu.
Sikeres Cheeseaholic Night a Le Meridienben

Sikeres Cheeseaholic Night a Le Meridienben 

Szemet és szájat gyönyörködtető élményben lehetett része azoknak, akik résztvettek a Le Meridien szálloda szombati Cheeseaholic estjén.

A borászatról beszélt Tiffán Zsolt a Parlamentben 

A Baranya Megyei Önkormányzat elnöke a tegnapi napirend előtti felszólalásában elmondta, közel három éve beépítésre került a jogrendszerbe (127/2009 FVM rendeletbe) az integrált szőlészeti és borászati nyilvántartó rendszer. Ennek az informatikai rendszernek az elsődleges feladata, hogy a szőlő-bor ágazat nyilvántartással, adatszolgáltatással, ellenőrzéssel kapcsolatos közösségi és tagállami kötelezettségek teljesítését támogassa.

Brazil séf rekonstruálta a Titanic utolsó menüjét 

Ton Vasconcellos világhírű brazil szakács péntek este "újrafőzte" a száz évvel ezelőtt elsüllyedt Titanic luxushajón az első osztályon utazóknak felszolgált "utolsó vacsorát" - adta hírül az MTI nyomán a Női Téma.

Bezáratta az önkormányzat a gyorséttermet 

(MTI) - Költöznie kellett a McDonald's-nak a milánóiak kedvenc bevásárlóközpontjából, a mozaikpadlójáról és üvegtetejéről híres II. Viktor Emánuel Galériából.

Érmeket hoztak a tarpai pálinkák 

(MTI) - Arany- és ezüstérmet kaptak a kiemelkedő minőségű párlatok világversenyén, a klagenfurti World Spirits Awardon a tarpai pálinkák.

Lehet, hogy felgyújtották az éttermet 

(MTI) - Kigyulladt egy vendéglő hétfőn Óbudán, az oltás közben megsérült egy tűzoltó - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Badacsonyi borok bemutatkozása 

Huszonnyolc badacsonyi borász másfél száz bora sorakozott fel a fővárosi New York Kávéházban.

Somlói borász lett 2012-ben a Borászok Borásza 

Április 13-án, pénteken este tartották a Boscolo-hotelben az idei Borászok Borásza-gálát, ahol Györgykovács Imre somlói borászt választotta a szakma 2012 legjobbjának. A tokaji Balassa István lett az év borászfelfedezettje.

Sikeres volt az Étterem Hét 

Az Étterem Hét (Restaurant Week) egy nemzetközi gasztronómiai kezdeményezés, mely a 90-es években az Egyesült Államokban vette kezdetét.

Az olasz gasztronómia kiválóságai utaztak a Titanicon 

(MTI) - A hajószerencsétlenség századik évfordulóján a Titanicon utazó olaszokról emlékeznek meg Itáliában - az óceánjáróval elsüllyedt olasz ételkülönlegességekkel együtt.

A Bordeaux-i a válságban is Bordeaux-i 

Bár a 2011-es évjárat elmarad a korábbiaktól, a francia luxus jelképévé vált Bordeaux-i borok közül több felkapott márka várhatólag továbbra is több száz eurós árat érhet el palackonként - írja az Agromonitor.

Tokaji aranyérem Bordeaux-ban 

Idén is aranyérmes lett a Tokaj Kereskedőház Zrt. Grand Selection Késői Arany bora a Challenge International du Vin borversenyen.

Leégett a fenyvesi Paprika csárda 

(MTI) - Feltehetően az épület mellett égetett hulladéktól gyulladt ki a balatonfenyvesi Paprika csárda kedd délután; a 400 négyzetméter alapterületű épület nádfedeles tetőszerkezete teljes terjedelemben leégett, egy ember megsérült - közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

TableFree Éttermi Napok 

Azok az ínyencek, akik szívesen fedeznek fel új éttermeket Budapesten, április 17. és április 24. között megragadhatják a TableFree Éttermi Napok által kínált lehetőséget. Budapest legjobb éttermei közül több mint 50 vesz részt az akcióban, melynek keretében különleges háromfogásos menüt ajánlanak kizárólag a TableFree felhasználói számára.

Erdélyben is hódít az amcsi szendó 

A világ legnagyobb gyorsétteremlánca, a Subway, idén tavasszal kirendeltséget nyitott a kolozsvári Iulius Mall-ban.

Borban utaznak a rockerek 

Az ausztrál AC/DC tavaly négy bort dobott piacra, amelyek közül hármat sikeralbumaikról, egyet pedig legnagyobb slágerükről neveztek el- adta hírül a Pécsi Újság.

Érmes lett az Egri Csillag 

Egy ezüst- és egy bronzérmet nyertek az egri Demeter Pincészet borai a borok olimpiájának nevezett nívós bordeaux-i Challenge International du Vin borversenyen – közölte a pincészet. A magyar borászatok összesen 22 érmet zsebeltek be.

Teraszdömping Szegeden 

A tavalyinál jóval több vendéglátóhely nyújtotta be terasznyitásra a kérelmét a szegedi polgármesteri hivatalba. A vendéglősök a cigarettázóknak próbálnak kedvezni: a nyitott teraszokon a nemdohányzók védelméről szóló törvény ellenére szabad a füstölés - írja a delmagyar.hu.

Újabb borászati pályázat indul 

(MTI) – Borászati eszközök vásárlására igénybe vehető 1,2 milliárd forintos európai uniós pályázati lehetőség nyílik meg az év második felétől – jelentette be V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) vidékfejlesztési államtitkára pénteken Villányban.

Indokolatlanul drágák a magyar minőségi borok 

ár nem csak a fogyasztók beszélnek róla: egyre gyakoribb a szakmai diskurzus arról, hogy vajon drágák-e a magyar borok – hangzott el az InfoRádióban. Thummerer Vilmos egri borász szerint bizonyos kereskedők visszaélnek jónevű borászok termékeikkel, és van úgy, hogy száz százalék árréssel dolgoznak.

Új Costa Café nyílik a WestEndben 

Április 10-én megnyílik a legújabb Costa Coffee kávézó a WestEndben, a szökőkűt mellett. A kézzel készített, prémium minőségű kávéiról és italairól híres Costa új fiatal csapatával és különleges nyári italaival debütál Magyarország leglátogatottabb bevásárlóközpontjában.

Húsvéti borkóstoló a METRO-ban 

2012. április 5. és 7. között országszerte minden áruházban különleges borok kóstolójával várja vásárlóit a METRO Kereskedelmi Kft. A METRO sommelier-k ez alkalomból tízféle minőségi magyar borból álló kínálattal állnak a vevők rendelkezésére, akik így szakértői segítséget igénybe véve választhatják ki, milyen magyar borok kerüljenek a húsvéti asztalra.

Vacsizzon az Orient expresszen 

Május 11-én hazánkba érkezik a Venice-Simplon Orient Expressz, mely a tavaszra felújított 100 éves magyar teakfa Orient Expressz étkezőkocsival együtt aznap este egy különleges születésnapi szerelvényben Gödöllőre közlekedik a MÁV Nosztalgia kft. szervezésében - adta hírül az Observer.

Kritikákat kapott a törvénytervezet 

Több száz érdeklődő követte nyomon a Parlament felsőházi termében az Országgyűlés turisztikai bizottsága által rendezett nyílt napot, melyen elsősorban a turizmusról és vendéglátásról szóló törvényjavaslat volt a téma.

Bogarakkal színez a Starbucks 

A Starbucks elismerte, hogy egy népszerű, rózsaszín kávéjuk színét bogaraknak köszönhetik. A Starbucks Magyarország kávézóiban forgalmazott termékek egyike sem tartalmaz ilyen színezőanyagot - írja az Élelmiszer Online.

Szerbül tanulnak a szegedi vendéglősök 

Szeged és térsége közel fekszik a déli határhoz, magas színvonalú szállodákkal, fürdökkel, jó éttermekkel rendelkezik - erre jöttek rá azok a szerbek, akik wellnessezni és vásárolni járnak át Magyarországra. A román turizmus gözhengere után a szerbeké is beindult a szállodaipar nem kis örömére - írta a Dél-Magyarország.

Kisebb tűz egy budapesti étteremben 

(MTI) - Kisebb tűz keletkezett egy budapesti étteremben kedd reggel, az elsődleges információk szerint senki sem sérült meg a balesetben - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Utolsó vacsora - Titanic módra 

A Titanic elsüllyedésének századik évfordulójára bizarr díszvacsorával készül egy amerikai étterem - adta hírül a Nók Lapja Café.

Főképp a fővárosiak panaszkodnak 

(MTI) - Március végéig Budapestről érkezett a legtöbb lakossági panasz a szigorított dohányzási szabályok megszegése miatt. Április elsejével lejárt a türelmi idő, így az ilyen jellegű hívások alapján akár már bírságolhatnak is a hatóságok.

Cuveé lett az idei csúcsbor Szekszárdon 

(MTI) - Az Eszterbauer borászat Cabernet Franc és Merlot házasításával készült cuvée-je lett a legjobb vörösbor az idei szekszárdi borvidéki borversenyen.

Felújítják a Spoon étteremhajót 

Két vontatóhajó (egy elöl és egy hátul) szállítja a Dunán, az Újpesti öbölben a Spoon Cafe Budapest Étterem Hajót, amelyet a 10 évente esedékes ellenőrzésre, és szerkezeti felújításra az Újpesti Mahart Hajójavítóba szállítottak. Az állóhajó mintegy két hét múlva kerül vissza a Vigadó téri állomásra.

További 6,5 milliárd a borászoknak 

A cél az, hogy minden, a szőlő- és bortermelőknek felszabadítható forrást a szőlőültetvények megújítására lehessen fordítani, ezért a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) 6,5 milliárd forintot csoportosított át a szőlőültetvények szerkezetátalakítási és átállítási támogatására – közölte a tárca. A VM ezzel lehetővé teszi, hogy a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) a keretkimerülés miatt elutasított egyéni terveket is elfogadja - írja az Agromonitor.

Véget ér a türelmi időszak 

(MTI) - Lejár a szigorított dohányzási szabályozás betartására vonatkozó három hónapos türelmi idő. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) már vasárnap is több helyen ellenőrzést tart, szabályszegés esetén pedig bírságot is kiszabnak.

Csendes boraukció a Bátor Tábor Alapítvány javára 

A hétvégi VinCE Budapest exkluzív boreseményen a csúcsborok kóstolása mellett licitálni is lehetett, méghozzá a kiállító borászok által felajánlott ritkaságokra. 

Költözik a Costes 

Költözik a Costes

Ramsay perbe száll saját éttermével 

Amont arról korábban hírt adtunk, kirakta tulajdonostársa Gordon Ramsay-t közös, kanadai éttermükből, mert a celeb-séf fél év alatt egyszer sem dugta be az orrát a saját vendéglője konyhájára.

Zajlik az Étterem Hét 

Hétfőn kezdődött és vasárnapig tart az „Étterem Hét” névre keresztelt gasztroünnep, melyet másodszor rendez meg Magyarországon a DiningCity.com.

Megnyertük a borcsatát 

(MTI) – Tizenegy párosításból nyolcban magyar borok győzték le a világ legnevesebb termelőitől válogatott tételeket a VinCE Budapest 2012 borrendezvényre meghirdetett vakkóstoláson, amelynek nemzetközi bíráló bizottságában Steven Spurrier, a legendás 1976-os Paris Wine Tasting szervezője is részt vett.

A Kisrét Manufaktúra lett az Év pálinkafőzdéje 

(MTI) - A Kisrét Manufaktúra Kft.-t választotta az év legjobb pálinkafőzdéjének a HunDeszt pálinkaversenyen a Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanács.

Thai étterem nyílt az Andrássy úton 

Terézvárosban, az Andrássy út elején nyílt meg Magyarország legújabb és legnagyobb thaiföldi étterme, a Kaeng Som Tom Yum, melynek megnyitó ünnepségét csütörtökön tartották thaibox-sszal, thai karaoke-val és chocoMe kóstolással fűszerezve.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!