Pezsgőüzem épül a Bükk alján 

Tibolddarócon, a Bükk alján pezsgőüzemet építenek. Méghozzá a falu közepén. Pályázati pénzből és önerőből készül a pincék mellé a földbe süllyesztett pezsgőtartályok sora és a palackozó üzem. Mezei Mihály szőlész-borász a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában arról beszélt, miért jött el Izsákról, és választotta Tibolddarócot.
Bekeményítene az ombudsman

Bekeményítene az ombudsman 

(MTI) - Az alapvető jogok biztosa szerint környezetvédelmi törvénybe ütközik az a rendelkezés, amely szerint a vendéglátóhelyek, zenés szórakozóhelyek üzemeltetéséhez nem szükséges működési engedély, hanem elegendő a megnyitás bejelentése a hatóságnál; Szabó Máté a nemzetgazdasági miniszterhez fordult, kérve az ilyen típusú helyek engedélyezési eljárásának visszaállítását.

Újra tőzsdén a Burger King részvényei 

Közel két éves kihagyás után a NYSE-n újra lehet kereskedni a Burger King részvényeivel. A június 20-án 14.50 dollárért bevezetett részvény, rövid idő alatt 7,2 %-ot erősödött.

Hamisított bort találtak az ellenőrök 

Borként árusított szeszes folyadékot foglaltak le egy zalacsányi presszóban a Zala Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság borászati felügyelői. Az ügyben illetékes igazgatóság elrendelte a forgalmazó, palackozó vállalat 30 napos ideiglenes bezárását és további hamisítványok után kutatnak.

Szobrot kap a tokaji aszú megalkotója 

(MTI) - Szepsi városának jeles személyisége, Szepsi Laczkó Máté református lelkész, a tokaji aszú megalkotója előtt tisztelegnek a 16. Szepsi Napokon június 28. és július 1-je között a kelet-szlovákiai városban.

Fiatalok versenyeztek Nyíregyházán 

Öt iskola egy-egy tizenegyedik osztályos diákja mérte össze tehetségét június közepén Nyíregyházán, az Unió Étteremben rendezett gasztroversenyen - adta hírül a Kelet-Magyarország.

Borszerdák a Nemzeti Galériában 

(MTI) - Az egri, a villányi, a balaton-környéki és a pannonhalmi borvidékek mutatkozik be július 4. és 25. között a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) által meghirdetett, Borszerda elnevezésű sorozatban a Budavári Palota panorámateraszán.

A Liszt Ferenc téren nyit a Hooter's 

Három szinten, közel 730 négyzetméteren nyílik meg az év végéig az USA-ban népszerű Hooters étteremlánc első magyarországi egysége a budapesti Liszt Ferenc téren - közölte a lánc franchise partnere, a Chanticleer Holdings.

A világ legnagyobb McDonald's-e az olimpiai faluban 

A világ legnagyobb McDonald'sa létesül a londoni Olimpiai Parkban.

Idén is lesz Bikavérünnep Egerben 

(MTI) - Eger Város Hegyközsége az idén tizenhatodik alkalommal rendezi meg az Egri Bikavér Ünnepét Szent Donát, a szőlőskertek, szőlősgazdák védőszentjének napja alkalmából július 5-től 8-ig Egerben az Érsekkertben.

Egyen bátran óriáskígyót! 

.(MTI/AP) - Óriáskígyót, tűzhalat és vaddisznót szolgáltak fel a hét végén Miamiban, ahol a helyi szakácsok összemérték tudásukat abban, miként lehet felhasználni a helyi vadállatokat, mint ételspecialitásokat.

Resident Evil étterem nyílik jövő hónapban 

A Capcom hivatalosan is megerősítette, hogy jövő hónapban megnyitja első Resident Evil témájú éttermét. A Biohazard Cafe & Grill S.T.A.R.S névre keresztelt vendéglátó egység Tokyo Shibuya kerületében várja majd a rajongók és nem rajongók százait - adta hírül a demonicplayer.hu..

Robotpincérek, robotszakács 

Pénteken szolgálatba állt 18 „munkaképes” robotpincér Kína egyik puccos éttermében. A robotok más-más színűek, ez segít a munkamegosztásban is - adta hírül a Nők Lapja Café.

NGM: nem! 

Magyarország továbbra sem kívánja módosítani a jövedéki adóról szóló törvényt, mivel a kormány álláspontja szerint az Európai Bizottság által vitatott magyar jogszabályhelyek teljes mértékben megfelelnek a közösségi jognak - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Uniós fellépés a pálinkafőzés adózása témájában 

(MTI) - Az Európai Bizottság felszólította Magyarországot, hogy szüntesse meg a pálinka teljes körű jövedékiadó-mentességét, tartsa be a környezeti hatásvizsgálatra vonatkozó uniós szabályozást, s mielőbb tiltsa be a hagyományos tojóketreceket.

Új étterem nyílt Cegléden 

A Budai úti termálfürdő mellett található étterem június 20-án nyitotta meg kapuit. Az Elastic ’91 Kft. által üzemeltetett vendéglő egy ünnepélyes állófogadással köszöntötte első vendégeit - adta hírül az infocegled.hu.

Elfolyt százezer liter tokaji bor 

Százezer liter tokaji bora folyt el egy szlovákiai nagyvállalkozónak, miután betörők garázdálkodtak a pincéjében és nyitva hagyták a csapokat. A tulajdonos áfacsalás gyanújával vizsgálati fogságban van, ezért pincéjét senki nem őrizte - írja a Borászportál.

Mégsem nyit éttermet Janics Natasa 

Az önkormányzat 25 millió forintért visszavásárolja Szeged olimpiai bajnokától, a londoni játékokra készülő Douchev-Janics Natasától az egykori, kultikus Bárka étteremnek otthont adó ingatlant. Erről a pénzügyi bizottság döntött nagy egyetértésben hétfőn - adta hírül a Szegedma.hu

Bortörvény vita: ki mit képvisel? 

(MTI) - A borászattal kapcsolatos adminisztrációs kötelezettségeket egyszerűsíti a szőlőtermesztésről és a borgazdálkodásról szóló törvény módosításáról rendelkező előterjesztés, amelynek általános vitáját szerdán reggel kezdte meg az Országgyűlés.

Űberbizarr: étterem a sírok között 

Haláli éttermet nyitottak Indiában, ahol nemcsak vacsorázni, de ebédelni, vagy akár teázni is lehet a halállal - adta hírül a Live&info Blog.

Starbucks: hét 

Megnyitotta kapuit a Starbucks Magyarország hetedik, egyben legújabb kávézója a Deák Ferenc tér és a Fashion Street sarkán.

Zárt ülésen tárgyaltak a bortörvényről 

(MTI) - Zárt ülésen tárgyaltak kedden országgyűlési képviselők, a szakmai szervezetek vezetői, valamint a téma szakértői és a Vidékfejlesztési Minisztérium szakemberei a szőlőtermesztésről és a borgazdálkodásról szóló törvényt módosító törvényjavaslatról az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottsága Szőlészeti és borászati albizottságának ülésén.

Kiváló volt a 2011-es évjárat 

Június 15-17. között rendezte meg a Borkultúra Kft. Magyarország legrangosabb és egyetlen akkreditált nemzetközi borversenyét, a 13. VinAgora Nemzetközi Borversenyt Budapesten, a Hotel Mercure Budában. A megmérettetésre rekordszámú, 630 nevezés érkezett 20 országból.

A világ legnagyobb olasz gasztrocentruma 

Az olasz gasztronómia újkeletű fellegváraként ismert Eataly-lánc legnagyobb étterem- és üzletközpontja nyitja meg kapuit csütörtökön Rómában "az ételek és az evés szépsége" jegyében - írja az Épülettár.

Hagymási József az év egri borásza 

Az egri hegyközség tagjainak szavazatai alapján Hagymási Józsefet választották az év borászának a borvidéken - adta hírül a Mandiner.

Módosítják a borgazdálkodási törvényt 

A vállalkozók költségeinek, illetve adminisztrációjának csökkentése, továbbá a szükségessé vált technikai változtatások érdekében nyújtotta be a kormány a szőlőtermesztésről és borgazdálkodásról szóló törvény módosítási javaslatát az Országgyűlésnek pénteken.

Napelemes étterem 

Napelemes és szélmalommal működtetett étterem nyílt a holland tengerpart dűnéi között.

Mérsékelten emelik áraikat a lembergi éttermek 

(MTI) - Átlagosan 20 százalékkal emelik áraikat az ukrán-lengyel rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság idejére a mérkőzések egyik helyszínéül szolgáló Lemberg (Lviv) éttermei és vendéglátó helyei.

Bevásárolt a Starbucks 

Bevásárolt a Starbucks

Egyre több a szabálytalan pálinka 

(MTI) - Nőtt a szabálysértések száma a házi pálinka forgalomba hozásakor - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vám- és jövedéki szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Egyedi arculatú „Királyok Bora” 

Tradíció és innováció, e törekvések jegyében jött létre a többségi állami tulajdonban lévő szervezetek, a Tokaj Kereskedőház és a Gödöllői Királyi Kastély együttműködése.

„A fűszer olyan, mint a bor, minden évben új érik belőle” 

Híres francia séf érkezett ismét hazánkba. Jean-Marc Notelet egy izgalmas és egyedi gasztronómiai estét vezényelt le a Sofitel Budapest Chain Bridge konyhájában június 12-én. Hazájában a fűszerek mestereként tartják számon. Egyedülálló estje igazán bámulatos és nagyon várt gasztronómiai különlegességnek számított a főváros kulináris palettáján.

20. születésnapját ünnepelte a MaReSz 

A hóhért akasztották kedden Budapesten, a Kopaszi gáton: a Magyar Rendezvényszervezők Szövetsége (MaReSz) ünnepelte éppen a 20. születésnapját. Volt zene, tánc és díjátadó.

Újhegyi piknikkel indul az etyeki nyár 

(MTI) - Borokkal, "tüzes párlatokkal", sonkákkal, sajtokkal, és a fesztiválokon elengedhetetlen kenyérlángossal várják az Etyekre látogatókat szombaton az újhegyi és szépvölgyi pincészetek és kiállítóik az Újhegyi pikniken.

Megkétszerezte nyereségét a bonyhádi borászati cég 

(MTI) - Megkétszerezte nyereségét 2011-ben a bonyhádi székhelyű Danubiana Kft., elsősorban a külföldi értékesítés bővülésének köszönhetően - mondta a cég vezetője az MTI-nek.

Budai Gourmet 2012 – aki ott volt, nem bánta 

Több ezres közönség, szervezett fesztiválhangulat és – a fenyegető előrejelzések ellenére – többnyire napos idő jellemezte a Millenárison megtartott rendezvényt. És persze minőségi gasztronómia.

Kéknyelű ünnep a Balaton partján 

(MTI) - Szombaton rendezik meg Badacsonyban a Kéknyelű ünnepét, a hagyományos gasztronómiai, borrendi, szakmai programot.

Ős-szőlőtőkéből ültetvény Kismartonban 

(MTI) - Szőlőskertet telepítenek a zöldveltelini néhány éve felfedezett ősfajtájából a hét végén Kismarton (Eisenstadt) mellett.

Szendviccsel frissít a Pizza Hut 

P'Zolo fedőnevű új termékével készül betörni az amerikai szendvicspiacra a Pizza Hut. A termékbevezetést nagyszabású televíziós kampány támogatja, ami vasárnap indul útjára - írja a Marketinginfo.

Stabilan finanszírozhatók a borászatok 

(MTI) - A borászok és pincészetek jelentős finanszírozói országszerte az integrált takarékszövetkezetek - állapította meg Turi Dénes,az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) alelnöke szerdán a fővárosban.

A mediterrán étrend jótékony hatással van az életminőségre 

(MTI) - A mediterrán étrend egyértelműen jótékony hatással van a mentális és a fizikai egészségügyi állapotra - derült ki egy új tanulmányból.

Bezárja New York-i éttermét Joël Robouchon 

A Gault&MIllau által 1989-ben az évszázad szakácsának választott Robuchon anyagi okok miatt zárja be éttermét a New Yorki Four Seasons hotelben - írja az Táfelspicc.

Alapkőletétel az Etyeki Kúrián 

Az 500 millió forintot meghaladó értékű beruházás eredményeként - melynek egy része európai pályázati pénzből származik - az etyeki Öreghegyen a 150 éves régi pinceépület és a 15 éves feldolgozó átfogó modernizálásra és továbbépítésre kerül, ezáltal az épület alapterülete 220 m2-ről 1100 m2-re nő.

Öreg pezsgő nem vén pezsgő 

Tizenegy palack 200 éves pezsgőt bocsátanak árverésre Finnországban: az Aland-szigeteken meghirdetett aukción rekordárat várnak a világ legöregebb pezsgőiért, amelyek egy Balti-tengerben talált hajóroncs rakományából származnak - adta hírül a hirado.hu.

Újabb őrület: 70 ezer forintos hamburger 

A speciális ételkülönlegességnek tekinthető hamburger az ínyenc ételeiről ismert Serendipity 3 étterem kínálatában bukkant fel.

Jók a 2011-es borok 

Tizenhárom hazai pincészet szerint a tavalyi szüret nagyon eredményes, és idén stagnáló borpiac mellett inkább növekvő bevételre számítanak az áremelések miatt - adta hírül a Marketinginfo.

Borásznak állt Egerben Csernus Imre 

Az Almagyar-Érseki Szölőbirtok Kft.-t 2010-ben hárman alapították meg: dr. Csernus Imre pszichiáter, Csutorás Ferenc borász és barátja, a vele régóta együtt dolgozó Mészáros Péter grafikus.

Gasztronomiai értékek után kutatnak Baranyában 

(MTI) - Magyar és horvát Baranya gasztrokulináris történetének kutatására, a hagyományok megőrzésére vállalkozott több, a határ két oldalán működő turisztikai szervezet, amelyek képviselői szerdán Pécsen számoltak be a Helyi ízek - helyi értékek elnevezésű kezdeményezésük eredményiről.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!