Csődbe ment Bangó Margit étterme? 

Nemrég csődbe ment Bangó Margit étterme, amit három évvel ezelőtt azután nyitott, hogy a Tv2 Hal a tortán című főzőműsorában nagyon népszerűek voltak a fogásai – írja a Bors.

Lezárult a CÉGÉR alkotói pályázat első fordulója 

A második CÉGÉR - Jó bornak tervezz címkét! alkotói pályázat borászokból, gasztronómusokból és grafikusokból álló szakmai zsűrije kiválasztotta azt a 10 grafikust, akik az első fordulóban beadott pályamunkájuk alapján továbbjutva elkészíthetik egy-egy hazai bor címketervét. A sajtónyilvános eseményen mutatkozott be a projekten résztvevő 10 borász is, akik szintén tehetségük alapján kerültek kiválasztásra. A 2012-es pályázat döntőseinek munkái borkóstolókkal egybekötött kiállításon bemutatkoztak Rómában, Berlinben és Párizsban, valamint túlmutatva a pályázat célkitűzésein egytől-egyig megbízást kaptak borász-párjuktól.

A klímaváltozás átírja a bortérképet is 

A valaha finomnak tartott fehérborok testesebbek lesznek, míg egyes átlagos vörösborok valóságos gyümölcsbombákká alakulnak át. 

Fizetésért sztrájkolnak a gyorséttermi alkalmazottak 

Múlt csütörtökön több New York-i gyorsétteremben is sztrájkoltak a dolgozók. Az alkalmazottak kétszer annyi fizetést követelnek, mint amit most keresnek, hiszen abból - állításuk szerint - lehetetlen megélni - adta hírül a Jobline.

Rizling- és cabernet-siker 

Baranya, Tolna és Bács-Kiskun megyei termelők kapták a legrangosabb elismeréseket a Magyarországi Németek Országos Borversenyén, amelyre a hét végén került sor a baranyai Mecseknádasdon.

23 ország 4225 kiállítója a Vinitalyn 

Az itáliai és a nemzetközi borászat mutatkozik be vasárnaptól a Vinitaly veronai borfesztiválon,

(Fok)hagymát (fok)hagymával 

A sokatmondó The Stinking Rose, vagyis magyarul A bűzlő rózsa nevet kapta az a San Franciscóban működő étterem, ahol az étlapon szinte csak és kizárólag fokhagymás ételek, illetve néhány fokhagymás ital is szerepel - adta hírül a Nők Lapja Café.

Éttermet nyit Fásy Ádám 

Nemrég szakácskönyvet adott ki, most pedig egy fővárosi étterem megnyitásán gondolkodik - adta hírül a Blikk.

Digitális étlap a Vendég & Hotel „Kérem az étlapot!” versenyén 

Mostantól folyamatosan bemutatunk néhányat azokból a pályázatokból, akik jelentkeznek „Kérem az étlapot!” versenyünkre. Íme, egy Villányról érkezett nevezés, a pályázó Halasi Pince rövid bemutatkozásával:

Kiválasztották Héviz város borát 

A Városháza konferenciatermében szakértőkből álló zsűri kóstolgatta és véleményezte a nedűket. A zsűriben Kreil Vilmos (Balatoni Borház), Both Gábor (Veszprémi Egyetem), dr. Szakonyi József (hivatásos borkóstoló), Kielmayer Krisztián (nemzetközi borakadémikus) és Karádi Szabolcs (sommelier) vett részt.

Öt és fél millió forintért lehet vacsorázni a világ legjobb séfjével 

Egy szerdai hongkongi árverés névtelenséget kérő győztese 180 ezer hongkongi dollárért (5,46 millió forint) szerzett jogot arra, hogy elfogyasszon egy vacsorát Adria társaságában, a séf fivérének Tickets nevű barcelonai éttermében.

Világbajnok séf járt Szentgotthárdon 

Mesterszakácsoktól leshettek el szakmai fogásokat a III. Béla szakképző iskola szakács tanulói a közelmúltban egy közös magyar-szlovén pályázati program keretében.

Tízéves a McReggeli Magyarországon 

A McDonald’s 10 évvel ezelőtt Magyarországon is megjelent a gyorséttermektől akkor még rendkívül szokatlan reggeli koncepcióval.

Borjog és bormarketing konferencia 

Borjog és bormarketing konferencia

Legyen fogpiszkáló az asztalon, vagy sem? 

Nincs több fogpiszkáló, mert a vendégek megszúrják vele magukat és kipiszkálhatják a töméseiket – hangzott el az oldhami étterem igazgatójának szájából, amikor úgy döntött, inkább kitiltja a fogvájót, semmint még egyszer egy dühös vendéggel vitatkozzon a fogpiszkálók miatt.

Betonkeverővel kavarta az étterem a mártásokat 

(MTI) - Betonkeverővel kavarta egy étterem mártásait Svédországban, amire azért derült fény, mert egy vendége csavart kapott a kebabjába.

A ProWein vált a borok legfontosabb nemzetközi seregszemléjévé 

A nemzetközi bor-és szeszesital ágazat vezető szereplői három intenzív napot töltöttek együtt a márciusi düsseldorfi borvásáron (ProWein), amely ebben az évben túlnőtt konkurensein.

Milyen válság? 

A repülőtérről egy síliftszerű, libbenő kabinos alkalmatosság öt perc alatt a városba induló vonathoz repít, ahonnan tíz perc alatt a főpályaudvarra, Düsseldorf szívébe érünk. A ProWeinra szóló belépő az összes városi közlekedési eszközön érvényes jegyként funkcionál, sőt, a tartomány 150 kilométeres sugarán belül azzal bármilyen közlekedési eszköz igénybe vehető. A kiállítás nyitásakor-zárásakor kétpercenként indítják a szerelvényeket, a megállókban segítőkész és több nyelven beszélő irányítókhoz fordulhat bárki, aki az amúgy tökéletes útbaigazító feliratokon nem tudna kiigazodni.

Bébiételt az éttermekbe? 

Az amerikai Járványügyi-és Megelőzési központ (CDC) egy új tanulmányában rámutat, hogy nagyon sok anya eteti gyermekét már hat hónapos kora előtt szilárd étellel, holott az ajánlások ezt szigorúan tiltják - írja a Fox News.

Jön a tavaszi NAV hadjárat 

Jön a tavaszi NAV hadjárat

Díjeső az Arany Kaviárnak 

Idén is a TOP 10-es listán, azaz Magyarország legjobb 10 étterme között szerepel az Arany Kaviár, amelyet a legjobb hazai fine-dining éttermek között tartják számon.

Balhé a Cicciolina étterem miatt 

Névhasználati pert kezd a magyar származású Staller Ilona egy ausztrál étterem ellen, amely a filmszínésznő becenevével aratja sikereit - írja a Nők Lapja Café.

Szekszárdon 2011-es Syrah lett az idei legjobb vörösbor 

(MTI) - A Takler Pince 2011-es évjáratú Syrah reserve-je lett a szekszárdi borvidéki verseny legjobb vörösbora - közölte a hegyközség az MTI-vel.

Arcade vég 

Sosem jó egy étterem bezárásáról írni, ám ha ez a hely ráadásul a hazai csúcsgasztronómia egyik elismert fellegvára – végképp szomorú hírt adni arról, hogy kész, vége, nincs tovább.

Borban is utazik Brno 

Az 1928-ban megnyitott Brnói Vásárváros idén tavasszal ünnepli működésének 85. évfordulóját – ez alkalomból a Cseh Köztársaság budapesti képviseletén tájékoztatták a sajtót az idei rendezvényekről, és a korábbi évek magyar-cseh együttműködéseiről.

Pho, sült békacomb és karalábésaláta 

A Józsefvárosi piac “legendás” vietnami büféjének (amely akár napi 500 vendéget is képes kiszolgálni!) tulajdonosai rengeteg ínyenc örömére úgy döntöttek, hogy nagyszabású vietnami éttermet is nyitnak Budapest IX. kerületében.

Gyorsan terjeszkedik az új magyar borkereskedő hálózat 

Kereskedői hálózat építésébe fogott a Borháló borkereskedés, a franchise-t eddig hat üzlet vette át és hamarosan indul a hetedik is. Koncepciójuk szerint a bor a lényeg, nem a külsőségek, s ezt az árban is érvényesítik.

Ölelés jár az étteremben 

A világ legbarátságosabb éttermeként emlegetik a helyet. Nem véletlenül - írja a Nők Lapja Café.

Badacsonyi borok New Yorkban 

(MTI) - A badacsonyi borvidék szinte összes termelője, több mint 30 borász kínálta személyesen mintegy 150 féle borát A szürke 30 árnyalata címmel meghirdetett kóstolón szerdán a budapesti New York Palotában.

Különleges étterem nyílt Párizsban 

Az Eiffel-toronytól 180 méterre, mindössze 180 napra nyitott meg a Pullman Paris Tour Eiffel tizedik emeletén a "180 only" exkluzív ideiglenes étterem.

Kínában hódítanak a Laposa borok 

A Bazaltbor Badacsony Kft. – a Laposa borok kizárólagos forgalmazója – januárban elindította a kínai export szállításokat.

Az AMC is kampányol a jó minőségű hazai sertéshús mellett 

A Hússzövetség hagyományos húsvéti sajtóreggelijén március 13-án Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára az állami élelmiszerellenőrzésekről, Simon Péter vezérigazgató-helyettes, a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centrum Vezérigazgatóságának közösségi sertés marketingprogramjairól, Vella Rita a GfK Hungária Piackutató Intézet ügyfélkapcsolati igazgatója a húsfogyasztás jellemzőiről beszélt.

Nesze neked pálinkafőzés! 

Az Európai Bíróságon folytatódik tovább a házi pálinkafőzéssel kapcsolatban az Európai Bizottság által Magyarország ellen indított kötelezettségszegési eljárás - közölte az Európai Unió Bírósága sajtó- és tájékoztatási Osztálya.

Halála után is segít a motoros 

Vége nincs azoknak a kezdeményezéseknek, amikkel a Marco Simoncelli Alapítvány által megálmodott fogyatékos gyermekek számára tervezett gondozó központ megvalósulását szeretnék segíteni - adta hírül a Motorrevü.

Lövöldözés volt egy budapesti étteremben 

(MTI) - Meglőtte egy külföldi férfi szintén külföldi ismerősét csütörtök délután Budapesten, egy belvárosi étteremben, majd elmenekült, de a támadót egy autó elütötte és a meglőtt férfival együtt kórházba került - tájékoztatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az MTI-t.

Nyílik Budapest első tengeri bisztrója 

A tervek szerint kedden nyílik meg az Andrássy úton a The Bigfish, Budapest első tengeri bisztrója. Az étterem kikötői hangulatot idéz majd a belvárosba, megálmodói főként nem a turistákra, hanem elsősorban hazai vendégekre számítanak. Változatos, elérhető áron kínált és jó minőségű, friss napi fogásaikkal céljuk, hogy a halfogyasztást népszerűsítsék a hazai étterem látogatók körében.

Már a lengyeleknek is van csillaguk 

Hagyományos lengyel ételeket kínál modernizált, az évszakokhoz erősen igazodó változatban a varsói Atelier Amaro, amelynek a lengyelországi vendéglők közül elsőként sikerült elnyernie egy hőn vágyott Michelin-csillagot a rangos éttermi kalauztól.

Borcímke- és arculattervezési pályázat 

Idén második alkalommal indul el a fiatal grafikusoknak szóló borcímke- és arculattervezési pályázat. A CÉGÉR - Jó bornak tervezz címkét! alkotói pályázaton tavaly 225 grafikus indult. A program sikerességét jelzi, hogy a döntőben párt alkotó 10 borász és 10 grafikus szinte kivétel nélkül folytatja a közös munkát.

Változatlanul az édes vörösbor a magyarok kedvence 

onzervatív, de változik a magyar borízlés: feljövőben vannak a fehérborok, de a fogyasztók továbbra is a vörös édes asztali borokat kedvelik, ezek pedig nem a minőségi kategória képviselői - mondta az Agrár Marketing Centrum (AMC) vezérigazgató-helyettese egy soproni szaktanácskozáson.

Közétkeztetők az élelmiszer-biztonságról és a higiéniáról 

Közétkeztetők az élelmiszer-biztonságról és a higiéniáról

Szőlész-borász szakmai nap Keszthelyen 

Szőlész-borász szakmai nap Keszthelyen

Átadták a Syngenta Országos Borverseny díjait 

(MTI) - Az idén tizenkettedik alkalommal megrendezett Syngenta Országos Borversenyen a Quadris-díjat a Béres Szőlőbirtok 2007-es Béres Tokaji 6 Puttonyos Aszúja, a Schieber Pincészet 2011-es Cabernet Franc-ja és a Varga Pincészet 2009-es 'Aranymetszés" Balatoni Olaszrizling bora érdemelte ki - közölte a verseny szervezője csütörtökön.

Megtartotta Michelin-csillagát a Costes és az Onyx 

Ismét kiérdemelte a Michelin egycsillagos minősítését a budapesti Costes és Onyx étterem; a világ legelismertebb gasztrokalauza csütörtökön jelentette meg 2013-as európai kötetét.

Szakmai továbbképzéssorozat indul 

2013 április 18-án a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) és a Nemzeti Egység Klaszter (NEK) tisztelettel meghívja az ÁROP (Államreform Operatív Program) „Jogalkalmazás javítása a mezőgazdasági szakigazgatásban 2.” című pályázat keretében meghirdetett szakmai továbbképzésre.

Mexikói franchiselánc a láthatáron 

Jó hír a fűszeres, pikáns ízek kedvelőinek, hogy hamarosan Budapesten is megkóstolhatják a mexikói ízeket kínáló Mucho Burrito ételeit - adta hírül a Franchiseportál.

Bővítene a Wienerwald 

Magyarországon és Szlovákiában is franchise partnereit keresi a Wienerwald gyorsétterem hálózat. Németország legnagyobb csirkeételekre specializálódott gyorsétterem hálózata 2012 decembere óta van jelen hazánkban. Első egységüket a WestEnd City Center food courtján nyitották - írja a Franchisportál.

Gasztrosznobok, bloggerek előre! 

Egészen egyedi módon, Sotheby's aukcióján lehet megszerezni a jogosultságot arra, hogy az elBulli volt tulajdonosával, Ferran Adriával étkezhessen a szerencsés gourmet... A licit 5000 dolláron indul.

Ettél már bodzát, rózsaszirommal, mimózával? 

A Four Seasons Hotel Gresham Palace új koncepciója, hogy még ismertebbé tegyék a hazai nagyközönség előtt Gresham Éttermüket, és ne az legyen az általános kép, hogy ott annyira topkategóriát képviselnek, amely szinte megfizethetetlen a magyar lakosság körében.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!