Kiváló volt a 2011-es évjárat 

Június 15-17. között rendezte meg a Borkultúra Kft. Magyarország legrangosabb és egyetlen akkreditált nemzetközi borversenyét, a 13. VinAgora Nemzetközi Borversenyt Budapesten, a Hotel Mercure Budában. A megmérettetésre rekordszámú, 630 nevezés érkezett 20 országból.

A világ legnagyobb olasz gasztrocentruma 

Az olasz gasztronómia újkeletű fellegváraként ismert Eataly-lánc legnagyobb étterem- és üzletközpontja nyitja meg kapuit csütörtökön Rómában "az ételek és az evés szépsége" jegyében - írja az Épülettár.
Hagymási József az év egri borásza

Hagymási József az év egri borásza 

Az egri hegyközség tagjainak szavazatai alapján Hagymási Józsefet választották az év borászának a borvidéken - adta hírül a Mandiner.

Módosítják a borgazdálkodási törvényt 

A vállalkozók költségeinek, illetve adminisztrációjának csökkentése, továbbá a szükségessé vált technikai változtatások érdekében nyújtotta be a kormány a szőlőtermesztésről és borgazdálkodásról szóló törvény módosítási javaslatát az Országgyűlésnek pénteken.

Napelemes étterem 

Napelemes és szélmalommal működtetett étterem nyílt a holland tengerpart dűnéi között.

Mérsékelten emelik áraikat a lembergi éttermek 

(MTI) - Átlagosan 20 százalékkal emelik áraikat az ukrán-lengyel rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság idejére a mérkőzések egyik helyszínéül szolgáló Lemberg (Lviv) éttermei és vendéglátó helyei.

Bevásárolt a Starbucks 

Bevásárolt a Starbucks

Egyre több a szabálytalan pálinka 

(MTI) - Nőtt a szabálysértések száma a házi pálinka forgalomba hozásakor - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vám- és jövedéki szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Egyedi arculatú „Királyok Bora” 

Tradíció és innováció, e törekvések jegyében jött létre a többségi állami tulajdonban lévő szervezetek, a Tokaj Kereskedőház és a Gödöllői Királyi Kastély együttműködése.
„A fűszer olyan, mint a bor, minden évben új érik belőle”

„A fűszer olyan, mint a bor, minden évben új érik belőle” 

Híres francia séf érkezett ismét hazánkba. Jean-Marc Notelet egy izgalmas és egyedi gasztronómiai estét vezényelt le a Sofitel Budapest Chain Bridge konyhájában június 12-én. Hazájában a fűszerek mestereként tartják számon. Egyedülálló estje igazán bámulatos és nagyon várt gasztronómiai különlegességnek számított a főváros kulináris palettáján.

20. születésnapját ünnepelte a MaReSz 

A hóhért akasztották kedden Budapesten, a Kopaszi gáton: a Magyar Rendezvényszervezők Szövetsége (MaReSz) ünnepelte éppen a 20. születésnapját. Volt zene, tánc és díjátadó.

Újhegyi piknikkel indul az etyeki nyár 

(MTI) - Borokkal, "tüzes párlatokkal", sonkákkal, sajtokkal, és a fesztiválokon elengedhetetlen kenyérlángossal várják az Etyekre látogatókat szombaton az újhegyi és szépvölgyi pincészetek és kiállítóik az Újhegyi pikniken.

Megkétszerezte nyereségét a bonyhádi borászati cég 

(MTI) - Megkétszerezte nyereségét 2011-ben a bonyhádi székhelyű Danubiana Kft., elsősorban a külföldi értékesítés bővülésének köszönhetően - mondta a cég vezetője az MTI-nek.

Budai Gourmet 2012 – aki ott volt, nem bánta 

Több ezres közönség, szervezett fesztiválhangulat és – a fenyegető előrejelzések ellenére – többnyire napos idő jellemezte a Millenárison megtartott rendezvényt. És persze minőségi gasztronómia.

Kéknyelű ünnep a Balaton partján 

(MTI) - Szombaton rendezik meg Badacsonyban a Kéknyelű ünnepét, a hagyományos gasztronómiai, borrendi, szakmai programot.

Ős-szőlőtőkéből ültetvény Kismartonban 

(MTI) - Szőlőskertet telepítenek a zöldveltelini néhány éve felfedezett ősfajtájából a hét végén Kismarton (Eisenstadt) mellett.

Szendviccsel frissít a Pizza Hut 

P'Zolo fedőnevű új termékével készül betörni az amerikai szendvicspiacra a Pizza Hut. A termékbevezetést nagyszabású televíziós kampány támogatja, ami vasárnap indul útjára - írja a Marketinginfo.

Stabilan finanszírozhatók a borászatok 

(MTI) - A borászok és pincészetek jelentős finanszírozói országszerte az integrált takarékszövetkezetek - állapította meg Turi Dénes,az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) alelnöke szerdán a fővárosban.

A mediterrán étrend jótékony hatással van az életminőségre 

(MTI) - A mediterrán étrend egyértelműen jótékony hatással van a mentális és a fizikai egészségügyi állapotra - derült ki egy új tanulmányból.

Bezárja New York-i éttermét Joël Robouchon 

A Gault&MIllau által 1989-ben az évszázad szakácsának választott Robuchon anyagi okok miatt zárja be éttermét a New Yorki Four Seasons hotelben - írja az Táfelspicc.

Alapkőletétel az Etyeki Kúrián 

Az 500 millió forintot meghaladó értékű beruházás eredményeként - melynek egy része európai pályázati pénzből származik - az etyeki Öreghegyen a 150 éves régi pinceépület és a 15 éves feldolgozó átfogó modernizálásra és továbbépítésre kerül, ezáltal az épület alapterülete 220 m2-ről 1100 m2-re nő.

Öreg pezsgő nem vén pezsgő 

Tizenegy palack 200 éves pezsgőt bocsátanak árverésre Finnországban: az Aland-szigeteken meghirdetett aukción rekordárat várnak a világ legöregebb pezsgőiért, amelyek egy Balti-tengerben talált hajóroncs rakományából származnak - adta hírül a hirado.hu.

Újabb őrület: 70 ezer forintos hamburger 

A speciális ételkülönlegességnek tekinthető hamburger az ínyenc ételeiről ismert Serendipity 3 étterem kínálatában bukkant fel.

Jók a 2011-es borok 

Tizenhárom hazai pincészet szerint a tavalyi szüret nagyon eredményes, és idén stagnáló borpiac mellett inkább növekvő bevételre számítanak az áremelések miatt - adta hírül a Marketinginfo.

Borásznak állt Egerben Csernus Imre 

Az Almagyar-Érseki Szölőbirtok Kft.-t 2010-ben hárman alapították meg: dr. Csernus Imre pszichiáter, Csutorás Ferenc borász és barátja, a vele régóta együtt dolgozó Mészáros Péter grafikus.

Gasztronomiai értékek után kutatnak Baranyában 

(MTI) - Magyar és horvát Baranya gasztrokulináris történetének kutatására, a hagyományok megőrzésére vállalkozott több, a határ két oldalán működő turisztikai szervezet, amelyek képviselői szerdán Pécsen számoltak be a Helyi ízek - helyi értékek elnevezésű kezdeményezésük eredményiről.

Különleges menü ételallergiásoknak 

Az ételallergiások száma évről évre nő, a kutatások szerint jelenleg az 1-3 éves gyermekek 8-10 százalékát, a felnőttek 1-2 százalékát érinti a probléma. Az étel-intoleranciások száma ennek többszöröse. A Majomkenyér.hu – a diétát kényszerből vagy önként választóknak szóló portál – felmérésében a felnőttek 43 százaléka glutén-érzékenységről számolt be, míg a gyermekeknél a tejallergia, tejcukor-érzékenység szerepelt az első helyen (39%) - írja a Kultography.

Napelemes étterem nyílt Hollandiában 

Napelemes és szélmalommal működtetett étterem nyílt a holland tengerpart dűnéi között. A Restaurant Aan Zee, amelyet az Emma Architecten épített, szállító konténerekből készült, és a lehető legjobban kihasználja környezete adottságait.

Növekvő borászati támogatások 

(MTI) - Két év múlva, 2014-től a Közös Agrárpolitika (KAP) következő pénzügyi időszakában 29 millió eurót - több mint 8,5 milliárd forintot - kapnak évente a magyar borászatok - tájékoztatta a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) pénteken az MTI-t.

Megnyílt a szekszárdi Garay pince 

(MTI) - Megnyílt pénteken a szekszárdi belváros patinás pincéje, a Garay pince, ahol vinotékát és 40 fős vendéglátóhelyet alakított ki az új tulajdonos, a szekszárdi önkormányzat vagyonkezelő cége.

Sorozatban vízbe fúlt bordeaux-i borivók 

(MTI) - Sorozatban fúlnak vízbe Bordeaux-ban borivók: öt fiatal férfi lelte halálát az utóbbi tíz hónapban a Garonne folyóban.

Но смокинг! 

Egyetlen hamutartó egy étterem vagy kávéház asztalán elég ahhoz, hogy a hely tulajdonosát akár 1250 dollárra büntessék - ezt írja elő a kijevi parlament által elfogadott törvény, amely drasztikusan szigorítja az eddigi előírásokat - adta hírül a napi.hu.

Az ezer dolláros omlett... 

Hallottuk már, hogy a mindenre elszánt gourmet-k és a semmitől vissza nem riadó gasztrosznobok képesek mélyen a zsebükbe nyúlni, hogy elmondhassák, olyat ettek, de olyat... De hogy egy rántotta, ami ezer dollárba kerül, ráadásul haszon sincs rajta? Több mint bizarr...

Pannonhalmi Pünkösdi Pincejárás 

A Pannonhalmi Borvidék mintegy 650 hektárnyi művelt szőlőültetvényével Magyarország egyik legkisebb, ugyanakkor talán leghosszabb szőlészeti-borászati múltra visszatekintő régiója.

Boradót vezet be a kormány 

(MTI) - Egy-egy százalékponttal - 15 százalékra és 21 százalékra - emelkedik január elsejétől az áfa két kulcsa Csehországban - döntött a cseh kormány, amely szerdai ülésén elfogadta a pénzügyminisztérium által előterjesztett újabb reformcsomagot.

Fizetni kell a fociért és az Olimpiáért (update) 

Egy falusi kiskocsmának 100 ezer, egy klasszikus sportpub-nak akár 750 ezer, az óriáskivetítőt felállító helyeknek 950 ezer forintjába is kerülhet, ha közvetíteni akarják a labdarúgó Európa-bajnokság meccseit és az olimpiát – tudta meg a mainap.hu.

Teraszrazzia volt Franzstadtban 

(MTI) – Visszaszorult a közterület-használati előírásokat megszegő vendéglátósok száma a IX. kerületben a vonatkozó rendelet szigorítása óta – mondta Bácskai János (Fidesz-KDNP) kerületi polgármester, miután péntekről szombatra virradóra részt vett a városrész rendőrkapitányságának és közterület-felügyeletének közös razziáján.

Meki-boom Kínában 

(MTI) - Az amerikai McDonald's óriáslánc Kínában meglévő 1.400 étterme mellé 225-250 új megnyitását tervezi az idén, és a jelenlegi 80 ezres létszámát 70 ezerrel növeli.

Az Almárium Bisztró séfje alkotta meg a Budavári Libamájat 

A libamáj elkészítésének ezer arca lehet – legalábbis erre tett tanúbizonyságot a hétfőn, a Budai Várban, a Magyar Nemzeti Galéria teraszán megrendezett esemény, melyen a Budavári Libamájfesztiválon felvonuló neves éttermek séfjei nem másra vállalkoztak, mint hogy megalkossák a gasztronómiai mustra hivatalos ételét: a Budavári Libamájat.

Pincefesztivál után Nyitott Pince Napok 

Az elmúlt hétvégén igazi (bor)turisztikai kóstolóban lehetett részük azoknak, akik ellátogattak az Etyeki Pincefesztiválra.

Erdélyben is ellenőriz a fogyasztóvédelem 

Vendéglátó egységek ellenőrzését rendelte el a Hargita Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség. A hónap végéig tartó akció célja: a pünkösdi búcsúra érkező zarándokok fogadása előtt kiküszöbölni a szálláshelyek, éttermek esetleges hiányosságait - írja a Székelyhon.

Új egységgel bővül a kávézólánc 

Tizennegyedik üzlethelyiségét nyitja meg hamarosan a Coffeeshop Company. A kávézó a West End Business Centert választotta legújabb egységének helyszíneként. A tranzakció a DTZ ingatlantanácsadó közreműködésével jött létre - adta hírül a Franchiseportál.

Vendég & Hotel Business Klub, Carne di Hall étterem, május 17. 

Mivel már mindenki izgatottan várta májusi találkozónkat – aki ismerte korábbról a budai, Duna-parti éttermet azért, aki pedig nem, nekik a szakmai kíváncsiság volt az egyik fő okuk -, azonban azt a kérdést többen is feltették, amikor meghallották, hogy hova készülünk: jó, jó, de miért Carne di Hall a hely neve? Így az egyik jelen lévő tulajdonostól, Halász Andrástól persze mi is rögvest ezt tudakoljuk.

Szlovákul tanulnak a szigetközi vendéglátósok 

(MTI) - A változó igényekre válaszolva szlovák nyelvtanfolyamot szervez tagjai számára a Szigetköz Turizmusáért Egyesület - közölte az MTI-vel Gráfi Szabolcs elnök.

Fiatal borászok versenye az A38 hajón 

(MTI) - Harmincöt év alatti borászok számára hirdetett versenyt az A38 hajó: a Talentométer tehetségkutató sorozat ötven legjobb bora öt májusi és júniusi vasárnapon keresztül mutatkozik be a közönségnek az állóhajó éttermében és teraszain.

Étterem és vinotéka Keresztúron 

Riz Levente polgármester, országgyűlési képviselő ünnepélyes keretek közt nyitotta meg Rákoskeresztúr új éttermét, amelynek a Polgármesteri Hivatal közvetlen szomszédságában létesült, réz- és üvegborítású épület alsó szintje ad otthont - írja a Budapest Info.

Már ilyen is van: evősztrájk? 

Éhségsztrájk helyett evősztrájkkal tiltakoznak a helyi elkötelezettek a 116 éve üzemelő kult-étterem, a Csillag bezárása ellen - írja a HVG.

Azért sem szoknak le... 

A dohányosok 62 százaléka egyetért a nemdohányzók védelméről szóló törvénnyel, 33 százalékuk úgy érzi, a szigorítás ösztönzi a leszokásban és mindössze 3 százalékuk tartja felháborítónak, hogy étteremben és kávézóban nem tud rágyújtani - derül ki egy felmérésből a ma.hu szerint.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!