Gasztro
Kizavarták az étteremből a csókolózó leszbikus párt
Egy meglehetősen gyakorlatias kérdés merült fel az amerikai Phoenix város Sheraton Hoteljének éttermében a napokban. Az egyik, félig elkerített asztalnál ugyanis két nő ült, egyikük a másik nyaka köré fonta karját, a másik az első derekát fogta, majd megcsókolták egymást. Az egyik szomszédos asztalnál férfitársaság ült, ők szóltak a pincérnek, hogy ezt nem szeretnék nézni. Az étterem vezetője pedig ebben a helyzetben úgy döntött, hogy megkéri a két nőt, hogy távozzanak. Persze jelenet és vita lett a dologból.
Hazavágják a kiskocsmákat
...címmel közöl értékelő összeállítást a Bors Online a játékgépadó változása és a dohányzási tilalom együttes hatásáról az alacsonyabb kategóriájú vendéglátóhelyeken.
Nem sikerült a bravúr, oda az édes álom
Párizsban rendezték meg a jövő évi Lyon-i Cukrász Világbajnokság (Coupe du Monde de la Pâtisserie) európai selejtezőjét, melyen eldőlt, hogy a négyes mezőnyből melyik három csapat képviselheti a kiemeltek mellett a kontinensünket a jövő évi megmérettetésen.
Magyar aranyak a Vinaliesen
Magyar aranyak a Vinaliesen
Ez a pizza re-mekk!
Szerda este egy belvárosi pizzériában falatozott gazdáival egy kecske. Az állatot szemlátomást cseppet sem izgatta, hogy vacsoráját nem az akolban fogyasztja el - írja a Blikk.
Magyar séf lett a győztes!
(MTI) - Merényi Viktor, a washingtoni magyar nagykövetség séfje nyerte el csütörtök este az amerikai fővárosban működő diplomáciai képviseletek szakácsainak versenye, az Embassy Chef Challenge Nagydíját.
A Füleky-pincészet az Év Épülete!
(MTI) - Az ipari kategóriában a bodrogkeresztúri Füleky Pincészet nyerte az "Év épülete 2011" címet az ArchDaily építészeti portál idei szavazásán.
Bemutatkozik az Egri csillag
(MTI) - Első ízben rendeznek Egerben fesztivált a borvidék új zászlósbora, a bikavér fehér "párjául" szánt Egri csillag jegyében; a rendezvényt április 8-án az egri várban tartják - jelentették be a szervezők a hevesi megyeszékhelyen tartott csütörtöki sajtótájékoztatón.
Gundel elefántos borok
A Gundel, a legismertebb magyar étterem, bemutatta szelekciós borválogatását, melyet Fabók Mihály, az étterem sommelier-je állított össze.
Negyedmilliárdot kapott Günzer Tamás pincészete Villányban
Átadták a Günzer Tamás Pincészete Kft. 504 millió forintból épült új szőlőfeldolgozó üzemét Villányban szerdán - adta hírül a Pécsi Újság.
Kigyulladt a miskolci étterem
Kigyulladt egy étterem kedden kora délután a miskolctapolcai elágazásnál, az egyetemváros közelében - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.
Felszámolják a milliárdos borkereskedőt
Felszámolják a borok forgalmazásával foglalkozó, milliárdos árbevételű, korábban a Lidlnek is beszállító imrehegyi Domro Borgazdaság Kft.-t, amelynek raktárában tavaly az élelmiszerbiztonsági hatóság százezer ismeretlen eredetű palackra bukkant - adta hírül a Privátbankár.hu.
Sikeres a fogyatékkal élők étterme
(MTI) - Siket szakácsok főznek, mozgássérült felszolgálók viszik ki az ételt, tanulásban akadályozott emberek pedig a kisegítő munkát végzik el a szekszárdi Kék Madár Alapítvány éttermében. A fogyatékkal élőket foglalkoztató, országosan is egyedülálló társadalmi vállalkozás öt év alatt elfogadott, népszerű vendéglátóhellyé vált Szekszárdon.
György-Villa siker Berlinben!
A György-Villa Pincészet aranyérmet szerzett a Berliner Wine Trophy nemzetközi borversenyen!
Felelős Gasztrohósök kerestetnek
(MTI) - Ökológiai Evolúció Alapítvány (ÖKOLÚCIÓ) néven civil szervezetet hoztak létre a Zöldsarok hírportál a munkatársai a fenntartható környezettudatos gondolkodás elterjesztésére.
Megszorítás Japánban: este nyolc után nincs macska
Megrövidül a macskás kávéházak állatszolgáltatásának ideje Tokióban: este nyolc után nem kapnak macskát a vendégek italukhoz - írja a webbulvár.hu.
Turisztikai attrakcióként pálinkázhatunk
(MTI) - Turisztikai attrakcióként pálinkaházat épít Tarpán a helyi Manufaktúra Kft.: a létesítményben gasztronómiai múzeumot rendeznek be a híresen zamatos szatmár-beregi gyümölcsökből készített lekvárokból és párlatokból, amelyeket meg is lehet majd kóstolni a hozzájuk tartozó népi ételkülönlegességekkel együtt.
Fogyatékos-barát munkahely a McDonald's
Fogyatékos-barát munkahely a McDonald's
Borünnep Dombóváron
Nyolc nedűjét értékelte aranyérmesre a zsűri, így Kovács János kapta az Év borásza elsimerést a Dombóvári Kertbarát Kör Egyesület 29. alkalommal megrendezett, hagyományos borversenyén - adta hírül a teol.hu.
Az amerikaiak zaciba hordják a bort
Ékszerek, festmények mellett már bort is elfogad több zálogház az Egyesült Államokban. A bor persze nem kannás tablettás, hanem rendkívül értékes fajtájú, zömmel francia eredetű nedű, például Chateau Mouton vagy Lafite-Rothschild, Chateau Haut-Brion, Chateau d'Yquem - írja az MTI.
Tilos az ökörsütés
Megtiltotta az utcai az ökörsütést Kambodzsában az ország miniszterelnöke a látvány kegyetlensége miatt. A tilalom egész ökrökre vonatkozik. Kambodzsában tisztelet övezi a szarvasmarhákat, mivel az ország kultúrájában erős a hindu hatás - írja az Agromonitor.
Kínai vásárlók Tokajhegyalján
Borfelvásárlásról tárgyaltak Tokajban egy 8 milliós kínai nagyváros megbízott vezetői, akik a Hétszőlő Birtokra, illetve a Rákóczi-Dessewffy kastélyba látogattak el – írja a borászat.hu. Kovács Tibor a birtok igazgatója és a cég üzletkötői arról biztosították a partnert, hogy a cég meg tudja oldani a nagyváros és agglomerációja folyamatos ellátását.
Szavazzon a magyar borászatra!
A magyar internetfelhasználók már több alkalommal is bizonyították, hogy a világon mindenkinél aktívabban tudnak szavazni, ha arról van szó, hogy az első helyre juttassuk hazánk képviselőjét. Tavaly a kalocsai mintás Forma 1-es overall, néhány napja az A38 hajó jutott fel a csúcsra a szavazók jóvoltából. Most itt a következő lehetőség, bejutott a döntőbe a Füleky Borászat bodrogkeresztúri épülete a világ leglátogatottabb építészeti portálja, az ArchDaily Év Épülete 2011 című versenyén. Ha a közönségszavazáson győz az Építész Stúdió tervezte épület, akkor sorban ez lesz a második év, amikor magyar borászat nyeri az Ipari Építészet kategóriát. Ehhez viszont szavazni kell!
Jön az Étterem Hét
Alig zajlott le az „Éttermi Roham Napja”, most itt az „Éttermi Roham Hete”, azaz a hivatalosan „Étterem Hét” névre keresztelt gasztroünnep, melyet másodszor rendez meg Magyarországon a DiningCity.com
Két borászati üzemet zártak be egymillió liter azonosítatlan bor miatt
Súlyos kötelezettségszegés miatt 30 napra bezáratta a soltvadkerti Borletin Borház Kft-t és a kiskőrösi Bolemányi-Ker Bt-t a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium.
Itt a legújabb Michelin Guide
Újabb étterem nyert bebocsáttatást a világ legjobbjai közé, ezúttal Megéve-i Flocon de Sel kapta meg a harmadik csillagot. Immáron huszonhat étterem a csúcson Franciaországban.
Kínaiak vásárolják fel a Bordeaux-i szőlőket
Négymillió euróért vehetünk egy 200 négyzetméter feletti lakást Párizs történelmi negyedében, vagy vehetünk egy château-t, a hozzá tartozó néhány hektár szőlővel, valahol Bordeaux környékén – írja a borászportál.hu. A portál szerint több kínai befektető is az utóbbit választotta, és a Bordeaux-i borvidéken megtermelt szőlőből készült bor zömét a hazai piacon értékesítik.
A lakáskocsmában nem tilos a bagózás
Elsősorban fiatalok a látogatói az úgynevezett lakáskocsmáknak, vagyis azoknak a helyeknek, amelyek lakásban működnek, így lehet bagózni. Az italt és az ételt futárszolgálattól rendelik - írja a Bors Online.
Zajlik az élet...
Miközben a híradások szerint új befektetővel, új tengereken, újra vitorlát bont a becsődölt Nordsee, befuccsolt a legújabb magyar gyorsétteremlánc.
Banderas is borászkodni kezdett
Már gyermekkorában is saját borászatra vágyott Antonio Banderas és az ötvenegy éves színész most valóra is váltotta az álmot: saját italt dobott piacra - adta hírül a Bors.
Nem vizezik a csapolt sört
A turisták által látogatott vendéglátóhelyeken gyakorta nem figyelnek a sörök minőségére – áll egy friss felmérésben. Miután a vendégek jelentős része nem törzsvendég, a sörözők legalább 30- 40 százalékában megkárosítják a vendégeket, mert nem megfelelően csapolnak. Vizezni ugyan képtelenség, de sok a szennyezett sörcsap és a túlzott szénsavazás - írja a Privátbankár .
Bikavért kóstoltak Szekszárdon
A bikavérek mérettettek meg kedden a Szekszárdi Borászok Céhének aktuális borkóstolóján, a szervezet soron következő ülését követően a Takler Pincében - írja a teol.hu.
Emeli a kormány a szeszes italok minimálárát.
Az ukrán pénzügyminisztérium a vodka és alkoholtartalmú italok nagy- és kiskereskedelmi árának 26,4 %-kal történő emelését javasolja - adta hírül a Kárpátinfo.
Alulfizetettek a szállodai és vendéglátóipari dolgozók
A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint tavaly a bruttó átlagkeresetek 5,2, a családi kedvezmény figyelembevétele nélkül számított nettó átlagkeresetek 6,4%-kal haladták meg az előző évit. Az alkalmazásban állók létszáma 10 000 fővel volt kevesebb 2010-hez képest.
Elsüllyedt az étteremhajó
Motorcsónakokat tört össze és egy étteremhajót is elsüllyesztett a Duna jege Belgrádnál. A szerb vízügyi szakemberek szerint az alacsony vízállás segít elkerülni a jeges árvizet - adta hírül az origo.
Csak minden ötödik vendéglő nyereséges
Az adóhivatal nemrégiben közzétett ellenőrzési irányelve szerint idén fokozottabb ellenőrzésre számíthatnak többek között a vendéglátással foglalkozók. A cégadatbázis szerint lesz miből válogatnia a revizoroknak, mivel több mint 16 ezer vendéglátással foglalkozó vállalkozás működik ma Magyarországon, és papíron csak ötödük képes nyereséget termelni. Alig akad olyan étterem, amely 50 millió forintnál nagyobb profitot tudott elérni - adta hírül a gazdasag.hu.
Kuvaitban már vízipipázni sem lehet
A dohányzás minden fajtáját, beleértve még a vízipipázást is betiltották Kuvaitban a legtöbb nyilvános helyen - adta hírül az MTI.
Ramsay-t kirúgták saját étterméből
A montreali Laurier Gordon hat hónap után kénytelen volt megszabadulni Ramsey-től, aki nem foglalkozott az üzlettel, augusztusi székfoglalója óta nem is látták a környéken - adta hírül a Bors.
A dohányosoknak tetszik az új rendszer?
A többség pozitívan vélekedik a szigorító intézkedésekről, amelyek a dohányzást ugyan nem fogják csökkenteni, de a nemdohányzókat védik - ezt a vélekedést tárta fel a KutatóCentrum és a Marketing&Media kutatása.
Most vegyen 200 éves konyakot!
Ötezer palackos konyakgyűjteményt árverez el egy holland férfi, az italok között akad egy üveggel a napóleoni időkből fennmaradt nedű is - adta hírül az Inforádió.
Kitiltják az ebet a New York-i étteremből
Véget ér egy hagyomány: az új közegészségügyi rendelkezések miatt a Westminster Kutyaverseny győztes ebe többé nem fogyaszthatja el a tradíció szerint neki járó steaket a híres New York-i Sardi's étteremben - adta hírül az Inforádió.
Torkoskodjon vasúton!
"Torkos csütörtökön" semmihez nem hasonlítható élménnyel várja étkezni vágyó vendégeit a MÁV Nosztalgia Gyertyafényes vonata, mely ezen a kivételes estén nem indul el, hanem a Budapest Nyugati pályaudvar 9. vágányán tartózkodik - írja a Kulturport.
Kína már az ötödik
(MTI) - Az elmúlt öt évben megháromszorozódott a kínai borfogyasztás, s a jövőben is a trend folytatódására lehet számítani.
Eladta belvárosi pincéjét a Szentgaál
(MTI) - Nettó kilencven millió forintért megvásárolta a belvárosi Garay pincét a Szekszárdi Vagyonkezelő Kft. - közölte a cég ügyvezető igazgatója az MTI-vel.
Felfelé tart a cseh sör
(MTI) - Kétéves visszaesés után tavaly újra nőtt a két legnagyobb csehországi sörgyár termelése. Piaci elemzők szerint ez azt jelzi, hogy a cseh sörgyártás valószínűleg már maga mögött tudja a mélypontot.
Pezsgőgyár épül Szilágyban
Magyarországi befektetői konzorcium a romániai Szilágy megyében, Kárásztelken borászatot épít, ahol elsősorban a pezsgőket és a gyöngyöző borokat állítanak majd elő. Az előzetes becslések szerint a karásztelki borászatból évente 70 ezer palack tradicionális pezsgő, 50 ezer palack gyöngyöző bor, valamint 90 ezer palack bor kerül majd ki- írja a Privátbankár.
Csúcson a francia borexport
(MTI) - A francia borok és szeszesitalok exportja megdöntötte tavaly a történelmi rekordot, meghaladva először a 10 milliárd eurót. A növekedés 10 százalékos volt az előző évhez képest - közölte a francia bor- és szeszesital-exportőrök szövetsége (FEVS) kedden.
A vágy villamosa
Az év kulináris durranása Brüsszelhez köthető, ugyanis itt rendezik meg a Brusselicious! névre keresztelt, egész éven át zajló gasztronómiai fesztivált. A szervezőknek sikerült valóban eredeti koncepciókkal előrukkolniuk, például van gourmet-villamosuk is - írja a player.hu.