Vágó Ágnes cikkei


Egészségnap a hévízi Hotel Európa Fit****superior vendégtereiben
Második alkalommal hirdette meg a szálloda egész napos, ingyenes programját május 11-én, szombaton.

Beszámoló a hazai szállodások tavaszi (59.) közgyűléséről / 2. rész
Az MSZÉSZ május 14-én, a Grand Hotel Esztergomban tartott szakmai találkozójának három érdekes előadásáról számolunk be.

Egy híján 60: Esztergomban tartották tavaszi (59.) közgyűlésüket a hazai szállodások
Helyszíni beszámoló a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) tavaszi közgyűléséről.

Ökotudatos világutazó, az organikus építészet atyja, a természet zseniális művésze
Hundertwasser világa Bécsben, az újranyitott KunstHaus Wien-ben.

Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát
Friss, laza és pimasz gasztronómia. Tavalyi nyitása óta ez jellemző a Bíró Dani vezette, Kopaszi-öböl partján nyitva lévő Zazie-ra.

Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton
Harmadik cukrászdáját nyitotta a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező VakVarjú Csoport Budapest egyik legmenőbb, legdinamikusabban fejlődő részén, a festői és egyben lazulós hangulatú BudaParton.

Közeleg a főszezon - milyen a jó vendégvárás a Balatonnál?
Balatoni vendéglátás, vendégvárás témában Csapody Balázs, a Kistücsök étterem tulajdonosa, a Pannon Gasztronómia Akadémia (PGA) elnöke kérdezte a tó körül élő, szolgáltatási területen dolgozó szakértőket.

Turizmusban a kulcs: az utazó fejével kell gondolkodni
Egy friss kutatás eredményeiről számolt be Sulyok Judit, a Pannon Egyetem Turizmus Intézeti Tanszékének tudományos munkatársa a Veszprémben tartott Balaton Konferencián, május 2-án.

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton
Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.

15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői
Új programot indít a kormány a turisztikai szolgáltatók megsegítése érdekében.
Vanília égbolt
Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként
A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Szentendrén gyűlt össze a hazai utazási irodások színe-java
A Szentendrei Skanzen területén tartotta idei közgyűlését április 9-én, egy nyarat idéző tavaszi napon a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ).
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye
Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
Pozsonyi kifli, pivóbár, ékes magyar szó és határok nélküli nyugalom
Napsütéses, kora tavaszi napokon látogattunk el a Magyar Királyság egykori fővárosába, egyben a világ legfiatalabb fővárosába. És milyen jól tettük! Laptársunk, a Privátbankár.hu Világjáró rovatában ezúttal Pozsonyt mutattuk be.
Czeiszing Miklós: Nyárra érdemes északi úti célt választani, hogy a hőség, a szárazság ne zavarja a pihenést
A Német Turisztikai Hivatal (DZT) magyarországi képviseletének vezetőjével a Klasszis Klub március 21-ei adásában beszélgettünk.
Török workshopon a Kartago Tours-szal
Huszonnégy török szállodás érkezett Pozsonyba azért, hogy magyar és szlovák utaztató partnerekkel találkozhassanak, ismeretséget köthessenek és bemutassák kínálatukat.
„Emlékezetes lesz az idei főszezon”
Pozsonyi mozaik a Kartago Tours-szal.
Kultúra, fenntarthatóság és fociláz - 2024 fő kampánytémái a németeknél
Tudtuk meg a Német Turisztikai Hivatal (DZT) magyarországi képviseletének vezetőjétől egy minap tartott szakmai tájékoztatón.
A magyar Bocuse-csapat két hét múlva az európai döntőn főz
A budapesti SIRHA kiállítás METRO standján meséltek a sajtó képviselőinek, hogyan készülnek a két hét múlva kezdődő európai válogatóra.
Telt ház az idei Árpád Párlat koktélversenyen - jövőre szintet lép a rendezvény
Minden várakozást felülmúlt a március 4-én megrendezett II. Árpád Párlat Koktélverseny, a jelentkezők száma a magyar koktélversenyek történetében az elmúlt évekhez képest magas volt.
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik nagy nyertesét, a budapesti Verno House-t
Négy kategóriában is az első helyen végeztek tavalyi versenyünk alkalmával.
Mercedes-múzeum és igazi sváb konyha - felfedeztük Németország egyik legélhetőbb nagyvárosát
Béke, nyugalom, tiszta utcák, rendezett terek, hatalmas parkok, halálpontos tömegközlekedés – ilyen manapság az egyik legélhetőbbnek tartott német nagyváros, Stuttgart.
Légi irányításmentes irányítótorony, boldog rókacsalád, elhagyott helikopterhangárok és a távolban felsejlő akkugyár
A TUI Magyarország meghívására bejárhattuk a Debrecen Airport minden zegét-zugát.
Tunézia: az elmúlt év mérlege, biztató idei kilátások, debreceni charterindulás
A Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal budapesti irodája évadnyitó állófogadásra hívta partnereit február 7-én, a Vár tövében található Felix Kitchen&Bar elegáns különtermébe.
Egy időben, egy helyen: frigyre lépett a GELATISSIMO és az INTERGASTRA szakmai kiállítás Stuttgartban
A Horeca-területről érkező látogatók körében osztatlan elismerést aratva.
Kedves, családias és még jól is főznek: ismét nyitva a VakVarjú Buda
Ismét kitárta szárnyait vendégei előtt a Vakvarjú Buda.
IBUSZ: évértékelés és szezonnyitás grandiózus körülmények között
Bár már 120 esztendős, de most is dübörög, méghozzá nem akárhogy. Ez a hazai legpatinásabb, idehaza alapított és azóta is magyar tulajdonban lévő legnagyobb utazási iroda - az IBUSZ.
A görög-specialista UniTravel bemutatta idei kínálatát
Kint ónos eső nehezítette az életet, bent, a belvárosi szállodában viszont pörgő, informatív turisztikai programon vehettünk részt – az UniTravel Utazási Iroda jóvoltából.
Öt szerethető cukrászda Újbudán
Tősgyökeres újbudai lakosként megmutatjuk azokat a kisebb-nagyobb cukrászdákat, amelyeket a környékünkön mindig felkeresünk – édes okból.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról
Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.
Kettő az egyben: belépett a TRIBE márka az ibis-szel karöltve a hazai szállodapiacra
Az Accor egyik legdinamikusabban növekvő európai hotelmárkája, a TRIBE pénteken megnyitja első szállodáját Budapesten. Az újonnan épült, az ibis márkával közös dual-branded szálloda a pesti, ferencvárosi Libertyben, a WING egyedülállóan többfunkciós projektjében kap helyet. A siker garantált - többek közt a tökéletes lokációnak köszönhetően. Körülnézhettünk a szállodában, az első vendégek érkezését megelőzően.
"Legyen a Horváth-kertben, Budán..."
A Dobay-cukrászat legújabb egysége nyílt meg december 1-én, pénteken a budai Krisztinaváros szívében. Azon a helyen, amelyet egykor Horváth-kertként ismertek pestiek és budaiak egyaránt.
Egy nap a tarcali Gróf Degenfeld Szőlőbirtokon
Úton vagyunk a Tokaji borvidék egyik ismert pincészetéhez, a tarcali Gróf Degenfeld Szőlőbirtokra, amelynek a monarchia korát idéző elegáns Gróf Degenfeld Kastélyszálló, és ennek 60 főt befogadni képes patinás étterme is része.
Egyre mélyülő kutyabarátság Budapest első Hampton by Hilton házában
Hogy pontosabban szóljunk, nemcsak kutyákat, hanem más házikedvenceket is szívesen látnak a pesti belváros egyik új, idén ősszel megnyitott házában. Ahová "kutyás próbaalvásra" szerkesztőségünk is meghívást kapott. Naná, hogy éltünk ezzel a szokatlan invitálással.
Belépett a budapesti szállodapiacra a Four Points by Sheraton
Jött, látott és győzött. Már a nyári próbaüzem alatt mesés foglaltsági számokat produkált a pesti Dunapart ékköveként, a Szent István park szomszédságában magasodó, kétfunkciós ház. A november 16-án tartott ünnepélyes megnyitó alkalmával pedig egy, azaz egyetlen szobát tudnak megmutatni a meghívottaknak a szállodabejárás alkalmával – a többiben ugyanis szerencsére vendégek tartózkodnak.
Árképzés, energiaköltségek, mit hoz a jövő?
Vajon a belföldi vendégek „kiárazódtak” a hazai szálláshelyekről? Mi volt az elmúlt időszak tapasztalata átlagár esetén? Mit hozott a konyhára és mit vett el a bevételekből az energiára fordított költség, és mit a munkaerőhelyzet? Mi a helyzet a foodcost-tal? Miképp lehet a tulajdonosi kör elvárásait menedzselni? És mi várható a következő esztendőtől?
Beszédes vendégszámok, SZÉP kártya-tervek, közelgő HOTREC közgyűlés
A vadonatúj Balatonfüred Kongresszusi Központban több mint 250 regisztrált szállodás és 66 kiállító társult tag részvételével november 15-én tartotta 2023. évi őszi közgyűlését - sorban az 58-at - a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ), amelyen sokakat érintő szakmai információk, érdekességek, aktualitások hangzottak el az egész napos programfolyam során. Helyszíni beszámolónk következik.
Hosszú hétvégén Horvátország Velencéjében
Digitális detox – ez volt a terv. Se telefon, se tévé, se laptop, négy napot csak kibírunk mindenféle okoseszköz nélkül. Miniszabin jártunk Horvátországban az őszutón, ráadásul még a tenger sem hűlt le, így minden nap jöhetett a fürdőzés is. Az erről szóló írás laptársunk, a Privátbankár.hu oldalán jelent meg.
Nagy a baj bor-fronton, de a minőségi vörösboroknak van jövője
Hallottuk azon a borkóstolón, amelyet a villányi illetőségű Jammertal Borbirtok tartott október 26-án, a budai Citadella szomszédságában lévő Búsuló Juhász Étteremben.
Október 7-e után 8 ezer Izraelben dolgozó idegenvezető vált munkanélkülivé
Köztük van Bodrogi Zsuzsa, aki 25 éve rendelkezik hivatalos engedéllyel idegenvezetői munkára Izrael területén.
Bemutatkoztak Berlin új arcai
A Német Turisztikai Hivatal (DZT) és a Berlini Turisztikai Hivatal - Visit Berlin közös tájékoztatón mutatta be Berlin újdonságait, sokszínű vendégmágnes programjait október 26-án, a budai Haris Parkban, egy laza sajtóreggeli keretében.
Zengő Öcsi, Tarcali Kék, Csóka poharazva és a többiek
Különleges boros program új gasztrokoncepció mentén felsorakoztató vacsorával egybekötve az Andrássy Gardenben - régi magyar fajták társaságában.
A szép bor összeköt
Bár nincs mindenben egyetértés az Európa és Ázsia határán elhelyezkedő, nagyjából Magyarország területű Azerbajdzsán és az EU jónéhány tagállama között, de ez szerencsére az azeri vidéken élő, és dolgozó borászok szakértelmét, borkészítési technológiáját, és az ott elkészült, sorra nemzetközi elismerést szerző tételeiket egyáltalán nem befolyásolja. Erről győződhettünk meg a budapesti Azerbajdzsáni Nagykövetségen tartott, borkóstolással egybekötött díszebédjükön, amelyen az ország topborászata, a történelmi szőlővidékkel megáldott Savalan Aspi Pincészet mutatkozott. be.
A TUI szerint ilyen lesz az idei tél
A reptéri Aeroparkba, egy különleges túrára invitálta utazási irodás partnereit a TUI magyarországi képviselete október 25-én, majd a reptéri ibis Styles hotelben az utazásszervező cég aktuális ajánlatait Taskár Tamás mutatta be meghívott vendégeiknek.
Új séf, különleges feladattal a METRO-nál
Október 24-én különleges „séfasztal” programon mutatkozott be a METRO Nagykereskedelem új saját márka nagyköveteként a Bocuse d’Or-on bronzérmet szerzett Dalnoki Bence. A fiatal séftehetség öt ínyencfogást készített a METRO saját márkás alapanyagainak felhasználásával a bemutatkozás alkalmával.
A Spoon fedélzetére új séf érkezett
Fekete Tibor személyében, akit fine bistro jellegű vacsora keretében be is mutatott a hajó üzemeltetője a média képviselőinek október 17-én, mesés panorámával övezve.
Nem nyerni érkezett, de nagyon örült, amikor őt hirdették ki győztesként
Folytatjuk tavalyi Klasszis TopDesign versenyünk győzteseinek bemutatását. Aktualitás, hogy a napokban zárult a pályázatok beadásának határideje, és már minden versenymunka a zsűrinél van pontozásra. Annyit előzetesen elárulhatunk, idén is érkeztek szép számban nevezések Az év Klasszis TopDesign tervezője címre, amelyet tavaly, a zsűri egyhangú szavazása alapján Radnóczy Eszternek, az Ester’s Partners (SaniWorld Kft) alapító-vezető tervezőjének ítéltek oda.