Vágó Ágnes
Krétakör

Krétakör 

Végre egy kreatív és kedves hangvételű videó a repülő fedélzetén ahhoz segítségképp, hogy kényelmesen utazzunk Görögország felé. Nem a stewardess-eket kell figyelni, akik a sorok közti folyosón 156 000-szor mutatják meg türelmesen, miképp vegyük elő a mentőmellényt az ülés alól, tegyük az orrunk elé az oxigénmaszkot. Az Aegean Airlines, a bécsi központtal is rendelkező Görög Nemzeti Turisztikai Szervezet, és a Krétai Turisztikai Hivatal közös meghívására Krétán tölthettünk néhány valóban felhőtlen szép napot.
Zöldtudatos új termékcsoport a JAB kínálatában

Zöldtudatos új termékcsoport a JAB kínálatában 

Az európai piacvezető német textílcég nagyon is odafigyel ökológiai lábnyomára: most épp egy olyan termékcsoportot vezet be a piacra, amely környezetbarát technológiával készül, és végtelen sorban újrahasznosítottak a hozzá felhasznált alapanyagok.
Be kell rúgni az ajtót!

Be kell rúgni az ajtót! 

A kétes hírű Varga-féle borok immmár a múltté.  Profilt váltottak a tulajdonosok, prémiumboraikat külföldi nagyversenyeneken indítják, és velük jelentős győzelmet zsebeltek be.
Lenne egy ajánlatom, Igazgató úr!

Lenne egy ajánlatom, Igazgató úr! 

Csörög a telefon, Gundel Takács Gábor veszi fel a kagylót. A vonal túlsó végén az igazgató. Épp úgy, ahogy az "Áll az alku" c. műsorban. Csak ez most nem tévéfelvétel, hanem az Ensana Thermal Margitsziget születésnapi és névadó partija szeptember 24-én este, a Duna közepén.
Egyre sikeresebb a Baltikum, de tesznek is érte

Egyre sikeresebb a Baltikum, de tesznek is érte 

A lettek ismét kitettek magukért, ezúttal magyarországi nagykövetségük adott otthont informatív rendezvényüknek.
Így zsűriztek az idei Gastro&Hotel Design Award-on

Így zsűriztek az idei Gastro&Hotel Design Award-on 

Ilyen parázs vitákra, ennyire egymással szembe menő véleményekre, több esetben a sorrendet meghatározó, egyetlen szavazaton múló döntésre még nem is volt példa a hazai Gastro&Hotel Design Award személyes zsűrizésének történetében. Az idei versenyt – akárcsak a korábbiakat – a PPH Media Kiadó égisze alatt a Pont Itt gasztro/szállás/utazás szakmai magazin hirdette meg.
Medve, citera, töpörtyű

Medve, citera, töpörtyű 

Melyik ezek közül a kakukktojás? Ha Szlovéniában járunk, akkor egyik sem! Helyszíni beszámolónk alapján mindez kiderül, amely egy őszköszöntő kirándulás keretében a Golte Nemzeti Parkban készült.
Egy textiles cég, két szállodai parti

Egy textiles cég, két szállodai parti 

Nem borzolnánk a kedélyeket, hogy mi lehet ez? A megfejtés: a JAB magyarországi képviseletének őszi kollekcióját bemutató páros partin jártunk.
A hazánkban is jelen lévő görög légitársaság,

A hazánkban is jelen lévő görög légitársaság, 

...a most 20 éves Aegean Airlines, hamisítatlan slow borvacsoraestre invitálta magyarországi partnereit.
Megkésve

Megkésve 

Ami a 2017 karácsonyán elhunyt Jakabffy László volt a vendéglátás konyhai frontján, ugyanaz Niszkács Miklós a hazai gasztronómia, a vendéglátás teljes szakmai területén - beleértve annak szakmai újságírás részét is. „Magyarán” a vendégvárás, az elegáns gasztronómiai újságírás doyenje volt. Mert most érkezett a hír, amelyet még mindig nem hiszünk el.  

Megérkezett a Winestone 2.0 

Fellélegezhet, aki külföldről érkezett vendégeivel a pesti Belváros egyik csomópontja környékén, a Kálvin térnél téblábolva olyan helyre szeretne beülni, ahol magyaros ízvilágú ételeket, borokat kóstoltatnak...

"Addig minden marad a régiben, amíg az új tulajdonos nem kezdi el a felújítást" 

Június 22-én jelentették be a szenzációs hírt: a Danubius Hotels Group eladta portfóliójának egyik ékkövét, a Szabadság-híd budai lábánál álló Gellért Hotelt egy magyar ingatlanbefektető cégnek, az Indotek Csoportnak. A történet részleteiről kérdezzük a szállodalánc vezérigazgatóját, Kovács Balázst.

Gasztrohely kalauz a Magyar Konyha mellékleteként 

Úgy nevezik most megjelent kiadványukat a Magyar Konyhások: 333 hely ínyenceknek, de így azért ez nem feltétlenül igaz, hiszen nemcsak tophelyek, hanem nagyon is elérhető áron dolgozó evő- és ivópontok, éttermek, kocsmák, kisebb-nagyobb vendéglátóhelyek szerepelnek a 7. éve megjelenő kalauzban.

Sokszínűség, elfogadás és szívből jövő vendéglátás 

FRISSÍTVE! Itt mindenki olyan, mint te. Csak egy kicsit más: szekszárdi nagytestvére után június 12-én, szerdán megnyílt a Hegyvidéki Ízlelő budai étterem, ahol megváltozott munkaképességűek dolgoznak a vendégtérben és a konyhán.

Pazar partival ünnepelte.... 

... a 45-et a MUISZ (Magyar Utazási Irodák Szövetsége), a Larus Rendezvényközpontban, június 6-án, mintegy 150 fő részvételével.

Idén gond lesz a gyümölcsalappal, de a fagyibiznisz attól még nagyon megy 

Ennek ékes bizonyítékaként a pesti belvárosi Kossuth Lajos utcában most megnyílt fagyizónál máris kígyóznak a sorok. A Gelateria Pichler megnyitóján jártunk.

Hájpolt hely Montreálban: Hof Kelsten 

Kissé félreesik a turisták vonulási irányától, ráadásul csak egy kézzel kiírt, nehezen észrevehető tábla jelzi az ajtón a St-Laurent és Mont-Royal sarkán, de attól ez még Montreál legjobb, leghíresebb péksége.

Törökfürdő, törökméz, törökülés 

Vajon melyik közülük a kakukktojás? A MUISZ 45. Közgyűlésének beleki programjának zárónapjáról szóló beszámolónkból ez is kiderül.

A hazai utazási irodások Belekbe mentek 

MUISZ Közgyűlés  több mint ötven hazai iroda, közel száz szakmai jelentkező részvételével május 13-án a törökországi Belekben, a Földközi-tenger partján.

Turisztikai trendek a Google adatai alapján  

A keresések száma nő, júliusban tetőzik, a márkázás ma hívószó, Olaszország a magyaroknál a legmenőbb - turisztikai trendek a Google adatai alapján.

Úristen, főzök! 

Jó, egy háziasszonynak ez napi elfoglaltság, na de nagykonyhán, versenyviszonyok közt, egy óra leforgása alatt különlegeset alkotni, és öt tányérra profi módon tálalni - azért az egész más.

Az Unicum új ruhája 

Régi értékek újragondolva: három Zwack-generáció inspirálta, és közel egy éves tervezői munka előzte meg az Unicum és az Unicum Szilva új palackját.

Luxusvilágú lazulós hely nyílt a Vár alján 

Megnyílt a Felix Kitchen&Bar a tavaly átadott Ybl Budai Kreatív Házzal szimbiózisban a Várkert Bazárral szemközt. És ha valakinek elsőre nem ugrik be, melyik épületről van szó, annyit segíthetünk, volt itt már korábban kaszinó, kávézó, zenés-táncos mulató, szivattyútelep, sőt, kazánház.

Sváb felmenők, magyaros vendéglátás, balatoni borokkal kísérve 

Nem egyszerű a nevük, de annál nagyszerűbb a boruk: családi hagyományokon alapuló modern gasztronómia a Schieszl família pincészetében és vendéglőjében.  

Nyitva a hibrid hotel 

Hivatalosan is megnyitották Budapest legújabb hibrid hoteljét a Csarnok téren, a Központi Vásárcsarnok mellett. A német szállodalánc- csoport 26. szállodáját, a MEININGER Budapest Great Market Hall-t, valamint az épület alatt egy négy szintes mélygarázst. 

Húzós árakkal nyit az Air Canada idei nyári járata 

Visszatért az Air Canada Budapestre. A tengerentúli légitársaság immár negyedik szezonját kezdi idén Magyarországon: tavasztól ismét elindítja roppant sikeres Budapest-Torontó közvetlen járatpárját.

Terítéken a hazai szálláshelyek 

Pillanatkép a hazai szálláshelyek helyzetéről, fejlesztéseiről, megvalósuló és tervezett céljairól - a Magyar Turisztikai Szövetség (MTSZ) zártkörű szakmai találkozóján a különböző szállástípusok vezetői mutatták be területüket.

Két keréken egy tartományban 

Az idei év fő témája a stájereknél - ahogy egész Ausztriában - a kerékpáros túrázás.

Új gasztrokoncepció a Marriott konyháján 

Magyaros stílusú étterem lett a Budapest Marriott Hotel korábban Peppers!-ként ismert, a magyar vendégek körében is közkedvelt helye: két új séffel, nyolc hetes felújítást követően megnyílt a DNB Budapest, "farmtól az asztalig" koncepcióval.

Indul az NTAK, hotelboom, újragondolt MÜPA 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) indításának részleteiről, lehetséges áfacsökkentésről, valamint egy újragondolt Müpáról is hallottunk a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) tavaszi közgyűlésén, március 20-án, a Danubius Hotel Arénában. A közgyűlés végén az MSZÉSZ 2018. évi mérleg beszámolóját is elfogadták.

A Város üzen 

A Város ez esetben Esztergom - így nevezi a Duna-menti települést az alpolgármester. Újdonságokról, fejlesztésekről, nagyszabású tervekről hallhattunk a MUISZ programja keretében.

Heimann-nal Gemencnél 

A Gemenci Tájvédelmi Körzet közelében, a Duna holtágánál fekvő, pazar kis butikhotel, a Donautica Étterem és Hotel első borvacsorájának boros főszereplője Heimann Zoltán, szekszárdi sztárborász volt.

Itt az Év Szállodája 2018 díjazottjainak listája 

Angol minta alapján, mindenki nyertes, aki pályázott, de az igazi díjazottak közül az alsópáhokiak vitték el március 8-án, a Hilton Budapestben megtartott gálaesten a pálmát "gólörömükkel", amikor meghallották, hogy győztek.

Dombság, golfkirályság, halak, sajtok, kerékrépa és társai 

Zalacsányban, a Zala Springs-ben jártunk. És ha már arra vetett minket a jó sors, benéztünk egy kézműves sajtműhelybe és egy helyi halneveldébe is.

A lépcsőn is ültek idei első insta workshopunkon 

Hatalmas érdeklődés kísérte idei első turisztikai workshopunkat. Aki ott volt, tanusíthatja: megérte rászánni ezt a február közepi kedd délelőttöt, mert ritka profi programot rakott össze szakértői partnerünk, a Crane. Szakmai partnerünk pedig a program lehetőségének megteremtésében a Magyar Beutaztatók Szövetsége (MABEUSZ) volt.

Nem törvényszerű, hogy leégjen az ember feje 

Ablakpárkányos startup vállalkozásnak indult, idén már termelőüzemet épít Nagymaroson, ahol a családdal lakik Nagy Gábor. Chilitermelő sikersztori az övé.

Szép volt, MUISZ! 

A gyönyörűen felújított Szépművészeti Múzeumba invitálta tagjságát egy tartalmas programra a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) február 5-én.

Díjeső a MABEUSZ-nál 

Ünnepélyes keretek közt adta át a tavalyi évi közös munka eredményei alapján odaítélt szakmai díjait a Magyar Beutaztatók Szövetsége (MABEUSZ) január 31-én, a Hotel Moments-ben.

Játékos, kreatív designnal nyitva a legújabb ibis az M7-esnél 

És nyitása pillanatától nagyon megy.

Plusz szobák kialakítása a budai Hiltonnál 

Bár előre nem tervezték, és úgy volt, tavaly év végére befejeződik a Várbeli Hilton felújítási programja, azonban adódott még egy lehetőség. Úgy döntöttek, nem hagyják ki, belevágnak.

Kihívást jelent majd a csontos borjúkaraj? 

Egy ideig úgy tűnt, igen, de Pohner Ádám Lyon-ban, a Bocuse d'Or döntőn sikerrel megoldja.

Dzsungelrock Budán 

Adott a rock összes kelléke, sok-sok élő zölddel, mozgalmas, tágas térrel, indusztriális stílusban, elegáns berendezéssel, vagány, de egyszersmind minőségi étel- és borkínálattal. A Spíler Budát kóstoltuk.

3 Michelin-csillagos séf tesztje Budapesten 

Egy telefonhívással kezdődött.

Komolyan vesznek minket 

A MUISZ decemberi tisztújító közgyűlésén elsöprő többséggel választották meg Molnár Juditot, az OTP Travel Kft. ügyvezető igazgatóját, a MUISZ eddigi alelnökét, az érdekképviseleti szerv vezetőjének. 

Varázslatos szépségű Budapest új ötcsillagosa 

Bár még csak néhány hét múlva nyílik, néhányan már láthattuk a főváros egyik legkülönlegesebb módon átépített, luxusszállóként újjászületett házát.

Tisztújítás a MABEUSZ-nál 

Az eddigi elnök, Kálmán István 2019. január 1-vel eggyel hátrébb lép.

Jövőre nyithat a kínai Costes 

Ennél nagyobb vállalkozásról még nemigen hallhattunk, most igen: a legújabb Costes a kínai Hainan-szigetek legújabb megaresortjában nyílik jövő év végén.

Hal hallal, a Mester emlékére 

Családias, bensőséges ünnepi ebéd az MVI rendezésében, ahol az egy éve elhunyt mesterre, sokak mentorára, Jakabffy Lászlóra emlékeztek a Gundel Károly díjátadó során.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!