Pezsgő cikkek
Két magyar pezsgő a világelitben
Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Túl a buborékon: pezsgővilág
A pezsgő az ünnepek nélkülözhetetlen kelléke, sőt, jelenlétével bármilyen alkalmat ünnepivé varázsol. Azonban a pezsgőnek az ünnepek előtt és után is helye van az asztalon. Pezsgő-kisokos - a METRO Nagykereskedelem szakértőinek segítségével. (x)
A pezsgő és a habzóbor a fiatalok kedvence
Több mint 150 magyarországi borász csatlakozott a Magyar Bormarketing Ügynökség (MBÜ) „Buborékok nyara” kampányához idén nyáron.
Spanyol utat lehet nyerni egy jó cikkel
Indul a 6. WebWineWriting nemzetközi borszakíró-verseny!
A csillagok pezsgése a szánkban
Az Emirates az egyetlen légitársaság, amely – egy exkluzív megállapodásnak köszönhetően – a fedélzetén szolgálhatja fel a Moët & Chandon, a Veuve Clicquot és a Dom Pérignon luxus pezsgőmárkákat. Az exkluzív együttműködés alkalmából a légitársaság 10 érdekességet gyűjtött össze a felhők feletti pezsgőzéshez - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.
Champagne-ünnep az Operában
A Moët & Chandon az idei ünnepi szezonban Budapestre hozta el az "Effervescence" nemzetközi eseményét. A Magyar Állami Operaház lenyűgöző, frissen felújított épületében a világ legismertebb champagne-háza a hazai társasági élet prominens szereplőit és a Maison külföldi vendégeit látta vendégül és bemutatott egy újdonságot is - tájékoztatta lapunkat a pezsgőház.
Magyar siker született a Pezsgő Világbajnokságon
Egy új magyar tradicionális pezsgőnek - ami alig egy éve jelent meg a magyar piacon - sikerült az, ami eddig keveseknek a világon: a legjelentősebb két világversenyen is dobogón tudott végezni az első évjáratával.
Magyar pezsgő sikere Londonban
A világ legnagyobb borversenyén, a Decanter World Wine Awards-on magyar pezsgő lett bronzérmes.
Bor- és pezsgőfesztivál debütál a pesti Szabadság téren
I. Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztivál és Junibor Ünnep a budapesti Szabadság téren, június 2-6. között.
Megnyitott Budapest egyetlen exkluzív champagne bárja
Gyertek gyorsan, ez a csillagok íze!” - állítólag ezt kiáltotta Dom Pierre Perignon, amikor feltalálta a champagne-t. Bár a mondat eredete megkérdőjelezhető, a buborékos ital népszerűsége nem: a francia champagne mindenkit elvarázsol eleganciájával, könnyedségével, játékosságával. Az ÉTOILE Champagne Bar is ebben a szellemben várja vendégeit az ikonikus Párisi Udvarban több mint 50 féle tétellel, valamint az országban egyedül itt kóstolható vintage champagne-különlegességgel - tájékoztatta lapunkat az új létesítmény.
Pezsgőfogyasztás itthon és a nagyvilágban
Globális szinten a pezsgők fogyasztása – a 2008-as válság okozta megtorpanást leszámítva – a 2000-es évek eleje óta folyamatosan növekszik, az elmúlt 15 évben az előállítás megduplázódott.
Magyar pezsgő ért el világsikert
Harmadjára került be a világ legjobb, aranyérmes pezsgői, sőt a legkiválóbbak TOP 10-es szelekciójába a Hungaria Rosé Extra Dry pezsgő.
Amikor a narancs és a pezsgő egymásra talál
Fűszeres karakter, narancsjegyekkel: megérkezett a Chandon Garden Spritz a hazai topvendéglátóhelyekre. Mi az egyelőre még erősen turistamentes Vörösmarty téren kóstolhattuk.
Kampány indult a pezsgő népszerűsítésére
Elindult a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) „Pezsegj szabadon!” kampánya, melynek célja a pezsgőfogyasztás népszerűsítése. A koronavírus járvány utáni újranyitás kiváló alkalom nemcsak a pezsgőnyitásra hanem a szabadság élményének közös megélésére is, melyből a legnagyobb hiányt szenvedtük a karantén hosszú hónapjai alatt.
A világ legjobb pezsgői közt ott egy magyar
19 ország 479 tétele közül lett aranyérmes a Hungaria Rosé Extra Dry pezsgő a Burgundia borvidékén megrendezett Effervescents du Monde világversenyen. Ráadásul az aranyérmen túl a Top 10-es listára is felkerült az üde magyar tétel.
Kutatás: italok az ünnepi asztal körül
Az idei év megpróbáltatásai megmutatkoznak-e az ünnepi asztal körül? A vírus jelenléte idén mennyire befolyásolja a fogyasztást, illetve a családok szokásait, terveit a karácsonyi együttlétek szervezésében? Ezekre a kérdésekre kereste a választ a Varga pincészet. Kérdőívükre 1600 fő válazolt.
Arany a somlói Kreinbachernek
Rekordszámú nevezés, arany a pezsgők világbajnokságán a Kreinbacher Birtok magnum pezsgőjének.
Mustból koktél? Mi más!
Hungarikum-koktél keverésére ösztönzi a hazai vendéglátósokat a Varga Pincészet és a magyar bartenderszakma. Versenyt is indítottak e témában.
Pezsgőt dob piacra a Pécsi Tudományegyetem
Első ízben készített pezsgőt a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete, amely termékeit ősztől új márkanév alatt kínálja - közölte a felsőoktatási intézmény az MTI-vel.
Koccintás: ismét találkozik a pezsgővilág
A tavalyi indulás után, szeptember 3-án idén is megrendezik a Pezsgőkonferenciát. Újdonság, hogy a plenáris rész, tehát az előadások sora és a kerekasztal vitája után Pezsgőünnep néven egy különleges kulináris élményben is része lehet a résztvevőknek.
Elkészült a Laposa Pezsgő
Pár éve a Laposa család megálmodta, hogy egyszer majd elkészítik saját, badacsonyi pezsgőjüket. Telt az idő, épült a Hableány, az új birtokközpontban pedig egy pezsgő üzem is helyet kapott. A birtok borásza, Laposa Zsófi fáradhatatlanul járt a Prosecco borvidékre, kóstolt, majd indult a kísérletezés. A prosecco készítésben és a metodo martinotti eljárás elsajátításában Luca Antiga, számos olasz Prosecco pince tanácsadója nyújtott segítséget.
Gyümölcsös pezsgőkkel újít a Varga Pincészet
A Magyarországon évente 14 millió palack bort értékesítő badacsonyörsi Varga Pincészet mostantól nem csak borokat, hanem prémiumpezsgőket is készít. Több éves tapasztalatgyűjtés, kísérletezés eredménye a Friss Aranymetszés Extra Dry gyümölcsös pezsgőcsalád, amit az elmúlt évek egyik legkedveltebb fajtája az Irsai Olivér, illetve a szintén népszerű Pinot Noir rozé, valamint egy házasítás, azaz küvé alkot. A gyümölcsös pezsgőkkel a pincészet új fogyasztási szokásokat szeretne elindítania boroknál már bevált friss gyümölcsös trendet követve.
Pezsgő Június Nagykóstoló Budapesten
Több mint 30 hazai és 60 külföldi pezsgőház mintegy 200 tétele, champagne terem, valamint szakmai és mesterkurzusok várják a közönséget a Pezsgő Június Nagykóstolón június 22-én a Corinthia Hotel Budapest termeiben.
Pezsgőkonferencia champagne-i előadókkal
Május 30-án a hazai és nemzetközi pezsgővilág nagyjai gyűlnek össze, hogy bemutatkozzanak és szakmai vitát folytassanak egy önálló konferencián. Eljön többek között Louise Bryden, a világhírű Ruinart borásza és bejelentkezik Bruno Paillard is.
Pezsgőpremier Pécsett
Újdonsággal, zenit szőlőfajtából készült tradicionális pezsgővel rukkolt elő a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete.
Ezen a héten minden a champagne-ról szól majd
Húsvét hétfőn egy igazi frissítő újdonság veszi kezdetét, a borimádók legnagyobb örömére. Az italvilág Ferrarija, a champagne mutatkozik be többféle formában az elegancia, a luxus és a kuriózumok kedvelőinek – mert a champagne ma már igazi életérzés.
A cél: megdönteni a saját Guinness-rekordját
A sabrage hivatalos Guinness-rekordkísérletét hajtották végre Budapesten a Törley pincészetben. A sabrage egy pezsgőspalack - alapvetően - szablyával való kinyitása. Ez lehetséges egyrészt az palackban levő nyomásnak köszönhetően, másrészt magának az üvegnek is: a kalakítása, az illesztés pontja az egész folyam trükkje. Ha az illesztési pontot eltalálja a sabrage-t gyakorló, és megfelelő a nyomás a palackban, borítékolható a siker.
Világbajnok lett a somlói pezsgő
A birtok két trófeával tért haza a CSWWC (Champagne and Sparkling Wine World Championships) londoni gálájáról.
XXII. kerület, mint bornegyed?
Budafok-Tétény önkormányzata ötletpályázatot hirdet a XXII. kerület mint bornegyed arculatának megalkotására, népszerűsítésére, a pályázatokat augusztus 20-ig lehet beadni.
Az első Bujdosó-pezsgő
A Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet egy igazi, dél-balatoni stílusú tradicionális pezsgővel rukkolt elő ebben az évben.
Pezsgőzés egy napon át
A champagne-ház idén június 9-re hirdette meg a Moët & Chandon Grand Day-t, amikor szerte a világon, 24 órán át közös koccintásra hívják a pezsgőkedvelőket és több mint 80 országban együtt ünnepelnek.
Platinát kapott a somlói Kreinbacher Birtok
Idén közel 17 ezer nevezés érkezett Londonba a legnagyobb borversenyként ismert DWWA 2018-ra. A Kreinbacher Birtok Prestige Brut pezsgőjét 97 pontra értékelte a zsűri, ezzel kategóriájának legjobbjaként platinaérmet kapott. Az eddiginél is magasabb pontszámmal másodjára sikerült a hazai borok mellett tradicionális pezsgővel is platinaérmet elhozni a világversenyen.
Gourmet fesztivál csütörtöktől négy napon át
Nemzetközi sztárséfek, a hazai gasztronómia legjobb éttermei, cukrászdái és pincészetei, valamint számos program vár a Gourmet fesztivál látogatóira csütörtöktől vasárnapig a Millenáris parkban. A rendezvény fő témái idén a gombóc, a kaviár és a pezsgő.
A gombóc, a kaviár és a pezsgő esete a Gourmet fesztivállal
A gombóc, a kaviár és a pezsgő lesz a központi eleme az idei Gourmet fesztiválnak, amelyen a nemzetközi sztárséfek mellett a magyar gasztronómia legjobb éttermei, cukrászatai és pincészetei is bemutatkoznak május 17. és 20. között a Millenáris parkban.
Hetven pincészet százötven pezsgője a Corinthia Hotel Budapestben
Több mint 30 magyar és 40 külföldi pincészet mintegy 150 pezsgője, gyöngyöző- és habzóbora várja a látogatókat a Pezsgő Június Nagykóstolón június 10-én, a Corinthia Hotel Budapest termeiben.
Platinaérmet kapott Londonban a Somlói Kreinbacher pezsgő
A DWWA, a legnagyobb nemzetközi borverseny, amelyre idén rekord számú, 17 200 nevezés érkezett és zsűrizésükben 219 nemzetközi szakértő vett részt Londonban.
Az év legtrendibb hazai pezsgői
Sokszor az utolsó pillanatokra marad az ünnepi pezsgővásárlás, holott, ha időben ébredünk, és nem a sarki boltban vesszük meg a koccintanivaló bubis italt, a kellemes együttlétet megalapozó különlegességekkel lephetjük meg barátainkat a Pince Művek szerint.
Ezek ma a legjobb magyar pezsgők
A Winelovers – a Pezsgő Június programsorozathoz kapcsolódó – vaktesztjén idén szinte az összes hazai méthode traditionelle, azaz hagyományos champagne-i eljárással készült pezsgő megmérettetett. A 22 versenyző közül egy tízfős szakmai zsűri választotta ki a legjobbakat. Sopron és Etyek domborítottak!
Imádják a magyar pezsgő muskotályos ízét
Május 23-án Hong Kongban a Vinexpo Asia kiállítás megnyitó napján hirdették ki a Franciaországban Bordeauxban rendezett a Citadelles du Vin nevű borverseny eredményeit, amelyen a BB Spumante pezsgője elnyerte a verseny különdíját is, az aranyérmen túl, ezzel a legjobb magyar tételnek választotta a szakmai zsűri.
Egy találmány, mely felpezsdíti az éjszakát
Az újonnan kifejlesztett kellék talán majd mégjobban felpezsdíti az éjszakába nyúló, puccos VIP partikat.
Megérkeztek 2016 bortrendjei
Jönnek az angol pezsgők, a lenyűgöző bor- és gasztronómiai kirándulások és a biodinamikus borok lesznek divatosak 2016-ban az előrejelzések szerint - írja a Borászportál.
Champagne borvidéke is a Világörökség része
Mint az közismert, az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) Világörökségi Listája a Föld különleges, változatos és „az emberiség számára kiemelkedő értéket képviselő" részeiből készült összeállítás – mutat rá a The Daily Meal. Az említett listán szerepel például a Nagy-korallzátony, az egyiptomi piramisok és a Stonehenge is. Július 4-én az UNESCO Világörökség Egyezménye megszavazta, hogy a Champagne-i Domboldalak, Házak és Pincék is felkerüljenek az illusztris jegyzékbe.
Június 27. lesz a Magyar bor és pezsgő napja
Az idei évben első alkalommal június 27-én rendezik meg hagyományteremtő céllal országszerte a Magyar bor és pezsgő napját, a rendezvénysorozat Magyarország 22 borvidékén, egy időben zajlik majd - jelentette be Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.
Pezsgőkisokos
A tradicionális, palackban erjesztett és érlelt pezsgőkről a gasztronómiában vagy borvilágban otthonosan mozgó pezsgőforradalmároknak nem a szilveszter, hanem Champagne, a franciaországi borvidék jut elsőként eszébe. Így vannak ezzel a séfek is, akik a hazai kínálat bővülésével lelkesen támogatják, hogy ne csak az ünnepekkor kerüljön minőségi pezsgő a pohárba. Miben más a tradicionális módon készített pezsgő, mi mellé kínáljuk és mire figyeljünk, amikor bontunk egy palackkal?
A Nouvelle Vague avatta fel a Le Méridien Hub-ot
A Le Méridien Budapest december 4-én avatta fel átalakított lobbyját, a Hub-ot, ami nem más, mint egy új elképzelés, mely újraértelmezi a hagyományos szálloda lobbyt átalakítva közösségi találkozó hellyé, teret adva új ötletek megvitatásának, eszmecseréjének. A Hub koncepció 2011-ben indult útjára és jelenleg is világszerte uralkodik a Le Méridien szállodákban, továbbfejlesztve a Starwood díjat nyert és azóta is alkalmazott „Arrival Experience” és kávézási kultúra programját.
Megjelent a Pezsgő- és aszúkiválóságok könyve
Az Országkóstoló sorozat keretében megjelent a Pezsgő- és aszúkiválóságok könyve, amely a két kategória legjobb hazai tételeit mutatja be részletesen magyar és angol nyelven.
A Törley a világ legjobbjai között
Egy évvel a megjelenésük után már nyugodt szívvel állíthatjuk, hogy a magyar borok hírnevének öregbítéséhez jelentős mértékben hozzájárultak a Törley borai. A több mint 130 éve közkedvelt pezsgők nyomdokait követve idén már a pincészet borai is tucatnyi díjat hoztak el hazai és nemzetközi borversenyekről. A 2013-ban piacra került Törley Muskotály, Rosé és Chardonnay borok bevezetésekor a cég azt ígérte, hogy neves borbírálók által is megméretteti az újdonságokat. A borok eddig jól vették az akadályokat, komoly elismeréseket zsebeltek be a közönség mellett a szakma oldaláról is.
A világ legdrágább koktélja költséges
Kilencezer font sterling fejében épp a minap adták el Londonban a világ legdrágább koktélját – írja a The Daily Meal. Az italt az amerikai modell és énekesnő, Grace Jones után nevezték el.