34 magyar kiállító a világ elsőszámú borászati szakkiállításán

34 magyar kiállító a világ elsőszámú borászati szakkiállításán 

Harmincnégy kiállító részvételével szervezett közösségi standmegjelenést az Agrármarketing Centrum a világ legjelentősebb bor- és szeszesital seregszemléjén, a Prowein-on, amely 2023. március 19-én nyílt meg Düsseldorfban.
Ők ma a legjobb sommelier-k

Ők ma a legjobb sommelier-k 

Kilencedik alkalommal döntött a Par Excellence díj odaítéléséről a Magyar Sommelier Szövetség (Masosz), amely immár hat kategóriában ismerte el a magyar bor- és gasztrokultúra szakembereit.
Izgalmas koncepció az idei Gourmet Fesztiválon

Izgalmas koncepció az idei Gourmet Fesztiválon 

Több mint 100 kiállító, köztük mintegy 50 étterem, tucatnyi cukrászda, street food ételek, nemzetközi konyhák és különböző italok a söröktől, boroktól, pezsgőkön át a koktélokig – ezt kínálja idén a Gourmet Fesztivál. Amelynek június 2-4. között ismét a Millenáris ad helyet, és témája ezúttal az „Új generáció”.  
Új termékcsalád fejlesztésébe kezd a Pécsi Sörfőzde Zrt.

Új termékcsalád fejlesztésébe kezd a Pécsi Sörfőzde Zrt. 

A projekthez a vállalat csaknem 400 millió forintos támogatást kap a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivataltól.
Három METRO áruház alakult át a profi vevők érdekében

Három METRO áruház alakult át a profi vevők érdekében 

Sorban alakulnak át a METRO-áruházak Magyarországon a 2022-ben bevezett többcsatornás nagykereskedelmi stratégia jegyében. Szinte napra pontosan az első, budakalászi átalakított áruház átadása után március idusától immár a nyíregyházi, a győri és a szombathelyi METRO is megújulva várja a kényelmes beszerzésre vágyókat.
Három év szünet után ismét nyitva ez az ikonikus étterem

Három év szünet után ismét nyitva ez az ikonikus étterem 

Három évvel a pandémia miatti első lezárás után újranyit a Zsidai Csoport egyik egysége, a Baltazár Grill - tájékoztatta lapunkat a társaság. 
Elindult a nevezés a Chaine Ifjúsági Szakácsversenyre

Elindult a nevezés a Chaine Ifjúsági Szakácsversenyre 

A 28. Chaine Ifjúsági Szakácsversenyt 2023. június 30-án, a METRO Gasztroakadémián rendezi meg a Chaine Egyesület – jelentette be Pintér Katalin a Chaine des Rotisseurs Baráti Asztaltársaság elnöke.
Újra mobilmentes hét a VakVarjú éttermekben

Újra mobilmentes hét a VakVarjú éttermekben 

Negyedszerre rendezik meg a „Mobil Off, Élmény On” hetet a budapesti VakVarjú éttermekben március 20-26-a között. Ha a család minden tagja vállalja, hogy az étkezés ideje alatt az asztal közepén található lezárt dobozba helyezi el kikapcsolt mobiltelefonját, akkor a 14 év alatti gyerekek ajándékba kapják a menüt a VakVarjú éttermekben, Budapesten mind az 5 helyszínen.
Édes program egész évre a Tokaj környékére érkezőknek

Édes program egész évre a Tokaj környékére érkezőknek 

A szerencsi csokoládégyár alapításának századik évfordulója alkalmából egész éven át tartó eseménysorozattal emlékeznek meg az ország egyik legismertebb édességéről Szerencsen.
Séfváltás a tatai Platán Bisztró élén

Séfváltás a tatai Platán Bisztró élén 

Nyolc év után Futó Gergely elköszönt a csapattól, és helyét Mogyorósi Donát veszi át. A váltás módjáról, magyarázatáról, az új séffel kapcsolatos első tapasztalatokról a ház tulajdonosi körének képviselőjével, Varga Viviennel beszélgetünk.

Még egy hónapig nevezhet erre a pálinkaversenyre 

A Gyulai Pálinkafesztivál kísérőrendezvényeként meghirdetésre kerül a Brillante – 2023 Nemzetközi Pálinka és Párlatverseny, amelyre a bérfőzetők és magánfőzők párlatai mellett várják a szervezők a kereskedelmi főzdék pálinkáit is. Lehet A fesztivál kísérőrendezvényeként meghirdetésre kerül a Brillante – 2023 Nemzetközi Pálinka és Párlatverseny, amelyre a bérfőzetők és magánfőzők párlatai mellett várják a szervezők a kereskedelmi főzdék pálinkáit is. Lehet nevezni határon innen és túl, az elmúlt években érkeztek már minták Szlovákiából, Romániából, Szerbiából, Ukrajnából és még Izraelből is.

Hamarosan megjelenik a Borászok Borásza shortlistje 

Budapesten gyűlt össze az 50 legjobb magyar borász, hogy egy rendkívül exkluzív program keretein belül, a Borászok Borásza Kóstoló Körön ismerkedjenek egymás legújabb és legkiválóbb tételeivel.

Helyi CSR-platform tagja lett a budaörsi METRO 

Március 10-én a budaörsi székhelyű METRO Nagykereskedelem is csatlakozott a Budaörs Közösség – Közösségi CSR Platformhoz.

Indulhat a medvehagyma vadászat! 

Számos hazai erdőnk rejt már medvehagymát, azonban nem árt ügyelni szedésekor, mert könnyen összetéveszthető egy másik növénnyel.

Több mint félezer nevezés ezen a hazai borversenyen 

Huszadik alkalommal rendezték meg az Országos Syngenta Borversenyt, amelyre 501 nevezés érkezett Tokajtól Sopronig. A jubileumi verseny siófoki díjátadóján a Béres Szőlőbirtok és Pincészet, Maróti Attila, a Maul Zsolt Premium Winery és a Szentpéteri Borpince egy-egy bora kapta a SynVino-díjakat. A rendkívül erős mezőnyt a zsűri rajtuk kívül öt nagyarannyal és 114 aranyéremmel jutalmazta.

Megkérdőjelezik a karbonsemleges matricákkal rendelkező élelmiszereket 

Egy európai fogyasztóvédelmi szervezet szerint félrevezetőek az élelmiszerek esetében alkalmazott klímasemlegességre utaló matricák. Szerintük ugyanis az élelmiszereket lehetetlen károsanyag-kibocsájtás nélkül előállítani. A szakértő ezért betiltatná az ilyen matricákat, adja hírül az euronews.com tudósítása.

Kávéfüggők figyelmébe: jön a KávéBár Bazár Budán 

A kávé- és bárvilág legrangosabb hazai seregszemléjét a Millenárison idén április első hétvégéjén tartják.

Ősszel jön a fiatal szakácstehetségek világversenye 

A kezdeményezéssel az ásványvízmárka olyan nemzetközi fiatal séftehetségek felkutatását célozza, akik a jövőben a gasztronómia fejlődésének vezető alakjai lehetnek. A fődíj mellett a versenyzők esélyt kapnak a három tematikus díj egyikének megszerzésére is, amelyek nyerteseit idén nyáron, a nagydöntő előtt hirdetik ki - tájékoztatta lapunkat a társaság.

Új kommunikációs vezető a Heinekennél 

Varga-Nagy Eszter a HeinekenHungária új Vállalati Kapcsolatok és Kommunikációs Vezetője, számol be a személyi változásról a storeinsider.hu szakmai portál.

Eddig is topédességnek számított, ezután még inkább az lesz 

A Lindt csokoládékat gyártó cég közölte: idén, a tavalyihoz hasonlóan, folytatják az áremelést.

Közel a világvége: már a Toblerone sem a régi 

A Toblerone hamarosan eltávolítja a svájci Matterhorn hegycsúcsot a csomagolásáról, és ezzel együtt a csokoládé gyártásának egy részét Svájcból Szlovákiába helyezik át.

Könyvben is megjelennek a magyar Bocuse-csapatok fogásai 

Kötetben is megjelennek a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsversenyen indult magyar csapatok fogásainak receptjei, illetve azok újragondolásai a Magyar Bocuse d'Or Akadémia gondozásában - mondta el Dalnoki Bence séf hétfőn Budaörsön, ahol Nyikos Patrik commis-val együtt mutatott be válogatást a Bocuse d'Or idei világdöntőjén készített fogásaikból.

Las Vegas költözik egy éjszakára a Matild Palota falai közé 

Március 25-én különleges nyitóeseménnyel indul a Matild Cabaret 2023-as, tavaszi/nyári évada. A kizárólag egyetlen estén megtekinthető Vegas-show trükkökkel, látványos akrobatikus mozdulatokkal, a Matild Girls tánckarával és kellemes dallamokkal kápráztatja el a közönséget.

Tavaszi Gasztrohét - a METRO ismét beszáll 

Az októberi Gasztrohét sikerén felbuzdulva  márciusban is gáláns ajándékot ad a METRO  a gasztronómia hazai rajongóinak.

Elstartol a gyulai bonbon verseny 

Az Év Pálinkás Bonbonja egy új, egyedülálló és nemzetközi tapasztalatok alapján felépített megmérettetés, amely a Gyulai Pálinkafesztivál kísérőrendezvényeként kerül megszervezésre.

Alkossa meg Budapest tortáját! - felhívás 

Budapest Főváros Önkormányzata képviseletében a Budapest Brand nZrt. és a Magyar Cukrász Ipartestület idén egy különleges tortapályázatot hirdet Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulójára, amelynek célja egy olyan ünnepi tortával tisztelegni Budapest születésnapja előtt, ami alapanyagaiban a múltat, megjelenésében a jelent képviseli.

Márciusban Eger új fehérboraival csábít a városba 

Tavaly rendezték meg először a tematikus Egri Csillag Hetet, és idén március 9. és 16. között újra a figyelem középpontjába kerül az egri bikavér fehérboros párja.

Durván megdrágult a vöröshagyma, de a java még hátra van 

Elfogyott a hazai,eladásra kínált hagyma, helyét tavasztól az import veszi át - jóval drágább beszerzési áron. Ezért drasztikus áremelkedés várható.

Tokaji prémium borászatot vett a BDPST Group 

Ikonikus tokaji borászattal szélesíti befektetési portfolióját a BDPST Group: megállapodást kötöttek a minőségi tokaji borairól és prémium borkülönlegességeiről ismert Patricius Borház Zrt. 100 százalékos tulajdonának megvásárlásáról.

Pálinkával várják az utazókat a reptéren 

A hazánkba érkező külföldiek számára indított egy hónapos pálinka népszerűsítő kampányt az Agrármarketing Centrum. 

Új elnökség a Magyar Cukrász Ipartestület élén 

A közgyűlés szervezeti változtatásokról is döntött, az alapszabály módosításával az elnökségi tagok száma a hatékonyabb működés és döntéshozatal érdekében tízre csökkent.

Új, innovatív technológiával készülő szárított gyümölcsök, zöldségek 

Ez a technológia a biofilizálás, amikor az eljárás során nem történik fagyasztás, és a kíméletes, alacsony hőmérsékletű vákuumszárítási technológia megőrzi a gyümölcsök és zöldségek beltartalmi értékeit és aromáját. 

Bezár az összes Pizza King 

Közösségi oldalán jelentette be a Pizza King, hogy a következő napokban összes üzletüket bezárják.

Jogsértő gyakorlat számos vendéglátóhelyen 

Csaknem minden harmadik üzletben jogsértést tártak fel a pénzügyőrök az ország egész területén.

Márciustól újra Pincejárat Budafokon 

A több éve sikeres programok mögött a szervező önkormányzat munkatársai és a Pincejárat partnerei közötti példaértékű, szoros együttműködés áll.  Ennek a munkának az eredményeként valósulhat meg a közös cél is, hogy Budafok-Tétény, Budapest Bornegyedévé váljon.

Michelin-ajánlásos vendéglátóhelyek is a tavaszi étterem héten 

Michelin-ajánlással rendelkező éttermek is részt vesznek a tavaszi Országos Étterem Héten, amelyen idén több mint 150 vendéglő kínálja majd specialitásait március 9. és 19 között.

Borkóstoló - nőknek 

Az N28 Wine & Kitchen-ben, Nőnap alkalmából, ahol a Turay pincészet még kereskedelmi forgalomban nem kapható, exkluzív tételeit töltik a  hölgyek poharaiba.                          

Ami nálunk növényi alapú tejpótló ital, Amerikában tej lehet 

Az amerikai élelmiszerügyi hatóság azt javasolja, hogy tejként árulhassák a növényi alapú tejpótló italokat is. A tejipari vállalkozások szervezete tiltakozik.

Nagykanizsán nyitott desszertműhelyt a híres cukrászséf 

Jakabfi Dávid elismert cukrászséf, a modern cukrászat egyik kiemelkedő alakja, akinek desszertkülönlegességei megjelentek világhírű katalógusok címlapján, köztük a híres párizsi Le journal du pâtissier-be. Most megvalósítja gyermekkori álmát, és saját vendéglátóegységet nyit Nagykanizsán.

Konyhakiállítás: divatban a színek, fókuszban a fenntarthatóság 

Milyen az ideális konyha, miként tudjuk a legtöbbet kihozni akár a legkisebb étkezőből, és vajon mely dizájntrendek a legnépszerűbbek most a konyhai kis- és nagygépek világában? A Budapest Arénában március 3-5. között megrendezésre kerülő 13. Konyhakiállításon számtalan termékbemutató mellett ezekre mind fény derül!

Ők az idei év Mentes Séfjei 

Kedden a METRO Gasztroakadémián idén 5. alkalommal rendezték meg a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló az Év Mentes Séfje versenyt. 

Vagány vegán tej a METRO-tól 

A tej kiváltására alkalmas saját márkás növényi italokat fejlesztett ki az üzletlánc. A METRO Chef Veggie növényi italokkal nemcsak a tejérzékenyekre és a vegánokra, hanem azokra a vásárlókra is gondolt a nagykereskedelem, akik számára a termesztés körülményei is fontosak. 

Save the date: Év bortermelője díjátadó gálaebéd 

A díjat gondozó Magyar Bor Akadémia ebben az évben is elegáns programmal és gálaebéddel teszi emlékezetessé az eseményt.

Tudta, hogy ma egy jeles napot ünneplünk? 

Ugyanis farsang végén, a húsvét előtti 47. napon, húshagyó kedden van a palacsinta világnapja, a Pancake Day.

Ingyen ebéd jár a londoni iskolák alsó tagozatosainak 

Minden 5 és 11 év közötti gyereknek ingyen biztosítják az iskolai étkezést a következő tanévben a brit főváros összes, önkormányzati fenntartású iskolájában, jelentette be Sadiq Khan londoni polgármester. 

Megnyitott a Gulfood több, mint 20 magyar kiállítóval 

Az idén február 24-ig tartó dubaji vásár az Afrikától Indiáig tartó MENA (Middle East and North Africa) térség legjelentősebb ilyen jellegű eseménye. 2022-ben százhúsz ország négyezer kiállítója vett részt rajta és több mint százezer látogatót vonzott - tájékoztatta lapunkat az AMC.

Sztárcukrász újította meg az Avalon Ristorante desszertkínálatát 

A Michelin ajánlást frissen bezsebelt miskolctapolcai autentikus olasz étterem, az Avalon Ristorante februártól megújult desszertkínálattal vár. A Mihályi László szakmai vezetésével megalkotott új desszertválaszték nem szimplán kiváló gasztronómiai, hanem intellektuális és emocionális élményt is kíván nyújtani - tájékoztatta lapunkat az étterem.

Meleg egytálétel - automatából 

Egy három éve alapított francia cég, a Bolk, újdonságot hozott a vendéglátóiparba: egy ételautomatát, ami meleg egytálételeket készít másodpercek alatt.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!