Marhanyelves lepény idén az év strandétele

Marhanyelves lepény idén az év strandétele 

A balatonalmádi Terasz Bisztró étele, a balatoni nyelves nevű házi lepény nyerte a Balatoni Kör kilencedik alkalommal meghirdetett Év Strandétele versenyét, jelentette be Kardos Gábor, a verseny ötletgazdája csütörtökön, Balatonudvari fövenyesi strandján.
Bormarketing ügynökség: Y és Z-generáció a fókuszban

Bormarketing ügynökség: Y és Z-generáció a fókuszban 

Elindította első belföldi kampányát a Magyar Bormarketing Ügynökség. "Buborékok nyara" címmel indított kampányukkal elsősorban az Y és Z-generáció tagjait célozzák meg. 
Izmir és Bodrum is felkerült a Michelin-kalauz térképére

Izmir és Bodrum is felkerült a Michelin-kalauz térképére 

A kiválasztott izmiri és bodrumi éttermeket az isztambuliakkal közös ünnepség keretében hirdetik ki 2023. november 9-én, Isztambulban.
A Spicces füge lett idén Magyarország tortája

A Spicces füge lett idén Magyarország tortája 

A szigetszentmiklósi Levendula és Kert cukrászda cukrásza, Lakatos Pál Spicces füge respektus nevű, aszús-fügés-mézes kreációja nyerte el idén a Magyarország tortája címet. Magyarország cukormentes tortája pedig a makói Papp cukrászda cukrásza, Lawal-Papp Zsófia Kikelet elnevezésű fekete teás-levendulás alkotása lett.
Házi szósszal tálalt wagyu marhaszelet nyűgözte le a zsűrit

Házi szósszal tálalt wagyu marhaszelet nyűgözte le a zsűrit 

Egy fiatal kínai séfet díjaztak a S.Pellegrino Young Chef Academy 2022-23-as versenyének mentorai.
Gyenge az idei szilvatermés (is)

Gyenge az idei szilvatermés (is) 

A közepesnél is gyengébb, 40-50 ezer tonnás szilvatermés várható idén Magyarországon, olvasható a FruitVeb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács közleményében.
A borászat, mely az olaszrizlingnek is ismertséget hozott

A borászat, mely az olaszrizlingnek is ismertséget hozott 

Nem volt mögöttük többgenerációnyi tudás, a Zelna mégis pár év alatt a Balatonfüred–Csopaki borvidék menő borászata lett.
Titokzatos étteremnyitás

Titokzatos étteremnyitás 

A gasztronómia kétségtelenül érdekes terület. Az viszont egyértelmű, hogy az elmúlt évek komoly átrendeződéseket eredményeztek. A nehézségek ellenére a szektor továbbra is jól teljesít.
Wolfgang Puck: Egy szállodának szüksége van jó étteremre, ez jó befektetés

Wolfgang Puck: Egy szállodának szüksége van jó étteremre, ez jó befektetés 

A világ egyik legismertebb séfje, számos elismerésben részesült (kapott csillagot a Hollywood Walk of Fame sétányon Hollywoodban, több étterme Michelin-csillagos - a szerk.), Beverly Hillstől kezdve Isztambulon át Szingapúrig vannak éttermei. Budapesten is nyitott egyet,  az ötcsillagos belvárosi hotel luxus-vendéglátóhelyeként. Exkluzív interjú az osztrák származású, Amerikában élő sztárszakáccsal, Wolfgang Puckkal.
Nébih: ne hozzon sertésből készült húskészítményt Horvátországból!

Nébih: ne hozzon sertésből készült húskészítményt Horvátországból! 

Horvátországi járványra figyelmeztet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Saját édességei vannak a Pécsi Tudományegyetemnek 

Szerdán debütál a Pécsi Tudományegyetem (PTE) saját keksze és fagylaltja. A két édességet Frey Ádámmal, a Frey Cukrászda vezetőjével együtt fejlesztette ki a PTE Kapcsolati Igazgatósága.

Tudta, hogy nálunk van Közép-Európa legnagyobb vízijátszótere? 

A Sarudi-medence a Tisza-tó legnagyobb, nyílt vizű medencéje, nagyobb, mint a Velencei-tó. A partján található KalandPart Élménystrand az utóbbi pár évben teljesen átalakult.

Alig indítottuk el designversenyünket - már érkeznek a jelentkezések 

Amint meghirdettük felületeinken idei Klasszis TopDesign versenyünket - máris befutottak az első jelentkezések. Arra gondoltunk, érdemes bemutatni azokat a helyeket, ahonnét az elsők között jelentkeznek pályázatukkal a megmérettetésre.

Gordon Ramsey és Károly király is kóstolta a szombathelyi srác főztjét 

Simon Benjámin évről évre körbeutazza a világot a Forma–1 csapatával. A fiatal szombathelyi srác az egyetem első éve után döntött úgy, hogy új kihívás elé néz és meg sem állt egészen Walesig.

Bizarr formában kínálják a lángost a Balatonnál 

Rendhagyó desszert dobta be a követ a Balaton álló vízébe: a „magyar tenger” idei legextrémebb ízeként robbant be a köztudatba a sajtos-tejfölös lángos és a fagylalt keresztezése.

Bort, pincét, jó étkeket! 

Megtaláltuk Budapest szívének azt a titkos zugát, amely minden beutaztató iroda vagy külföldről érkező turistacsoporttal a fővárost járó idegenvezető álma. Mutatjuk, hol van ez a hely, és ott mi minden található.

Ez a nyár a gin és a tonik találkozásáról szól 

A gintonik születése a briteknek köszönhető, és ma is ez számít napjaink egyik legkedveltebb italának. Az idei nyár egyik nagy slágere szinte végtelen változatban készíthető el. Szerdán, a West End alsó szintjén lévő Drink Station-ban megismerhettünk jónéhány trendi varációt.

Két magyar szőlőbirtok a világ legjobbjai között 

A World’s Best Vineyards újra összeállította a világ legjobb szőlőbirtokainak listáját, amelyek nemcsak felejthetetlen élményt és kiváló borokat kínálnak, de többségében építészeti remekművek is.

MVI: ilyen volt a vendéglátás helyzete 2022-ben 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, amelyet ismét Zerényi Károly, az MVI elnöki tanácsadója állított össze hazai és nemzetközi statisztikai adatok felhasználásával.

A RATIONAL egész nyáron online és élőben is támogatja a vendéglátóipari szakembereket 

Tekintse meg élőben vagy online, hogy a RATIONAL iCombi Pro-val hogyan párolhat, blansírozhat, süthet, grillezhet vagy akár füstölhet. (x)

Kisüzemi sörök mellé ropogtatni valók 

Elhagyott gyárakban, külterületeken kezdtek feltünedezni a jobbnál jobb főzdék, amelyek termékeire nem mindenütt bukkanunk rá.

Ha valami rákkeltő, lehet biztonságos? 

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) bejelentését követően slágertémájává emelkedett világszerte az aszpartám édesítőszer használata és annak lehetséges kockázatai.

Ausztria visszavezeti a Schillinget? 

Nem, erről szó sincs. Viszont egy leleményes grazi vendéglős olyan áron kínálja a sört, mint hajdan, ráadásul sörfőzdéjükben Schillinggel is lehet fizetni!

Bemutatkozott a Komondor Hazy Dupla IPA 

A hét elején került bemutatásra a skót BrewDog és a budapesti FIRST Craft Beer sörfőzdék első kollaborációs főzete.

Újra jön a Panyolafeszt - pálinka és pihenés 

Immáron XVII. alkalommal kínál a település olyan életre szóló élményeket, amelyekre mindig szívesen emlékeznek és évről évre visszajárnak a vendégek, hogy feltöltődve térjenek haza.

A faszenes grillezés tízparancsolata 

A séf praktikus tanácsai mellett még titkos, házi BBQ szószreceptjét is megosztotta.

Gasztrokalandok százezres követőtáborral 

Alexander the Guest néven, február végén indult a YouTube csatorna, amely a világ legexkluzívabb, 3 Michelin-csillagos éttermeibe enged betekintést és azonnal megtalálta a közönségét.

Óriási show és 1 milliós nyeremény 

10 nap múlva két napos rendezvénysorozattal és 1 millió forint fődíjú nyereményjátékkal nyílik meg a Westend felújított ételudvara.

Átadták a Fine Dining Lovers Inspiráló Ételek Díjat 

A versenyen kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatal séf díjnyertes ételében nem csupán személyes meggyőződését, de örökségét is megjelenítette.

A skandináv harmónia receptje 

A hozzávalókat hosszan sorolhatnánk: most egy mennyei csokis kuglófot és a vendégcsalogató tálalást ajánljuk.

Olaszrizling, szürkebarát, kéknyelű 

Ezek a legkedveltebb balatoni borok egy friss kutatás alapján. Közülük is az olaszrizling viszi most a pálmát.  

Winelovers River Night 

Ahol összekapcsolódik a hajózás élménye, a Duna és Budapest látványa és a hazai borok válogatott tételeinek korlátlan kóstolása.

Étteremnyitás Szigligeten: dedikált séfre ma nincs szükség 

FRISSÍTVE  A budai Gléda egyszerre házias és közben izgalmasan progresszív ízei mostantól a balatoni északi part egyik legszebb helyén, a szigligeti Vár tövében is elérhetők. A nyitás körülményeiről a ház budai-szigligeti gazdájával, Deli János tulajdonossal beszélgetünk.

Hamarosan újra Badacsony Bor7 

Az idei évben ismét 17 napon keresztül élvezhetjük a borvidék legjobb borait Badacsony szívében!

Egyedi portékák 70 négyzetméteren 

Különleges csapat mutatkozott be a napokban Mátészalkán: a Minden, ami Szatmár-Bereg Egyesület egy helyi, értékteremtő közösség.

Egy retró klasszikus a jövő édessége? 

A felmelegedési hullám átrendezi az édesipart is, a legsikerebb termékkategóriákká a jégkrém, illetve a keksz és az ostya válik.

Már a kávéfogyasztás is csökken idehaza az infláció miatt 

Az alapanyagok jelentős drágulása miatt a magyar kiskereskedelmi kávépiac értéke tavaly ugyan 20 százalékkal, 82,8 milliárd forintra bővült, a volumene azonban 11 százalékkal, 18,2 ezer tonnára csökkent, mondta Árok Gábor, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletág vezetője csütörtökön egy Budapesten tartott sajtótájékoztatón, amelyről laptársunk, az mfor.hu beszámolt.

Bezár a csúcsminőségű kenyereiről híres budapesti pékműhely 

Öt év dagasztás-kelesztés-sütés után búcsúzik a PékEmber.

A Nébih tarolt a Tisza-tónál 

Hiányosságokat tárt fel a Tisza-tó környéki vendéglátó egységek ellenőrzésekor a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Megvan, ki képviseli hazánkat az ifjúsági szakácsvilágbajnokságon 

Kis-Berkes Márknak hívják, és ő az Arany Kaviár Étterem fiatal séfje.

Kiosztották az idei Wine Spectator 2023 Restaurant Awards díjakat 

Idén is díjazta a magyar éttermek borlapjait a világ egyik legbefolyásosabb borszakmai lapja, a Wine Spectator.

Végleg bezárt két budapesti étterem 

Hét év nyitva tartás után végleg bezárt a Ráday utcai Input Kitchen & Bar, miközben a Duna másik oldalán, Újbudán is leköszönt a Vokal Rock Bistro.

Meghalt a világhírű sztárszakács, akinek szívügye volt a magyar gasztronómia 

46 éves korában elhunyt Serge Vieira, a francia Bocuse d’Or csapat elnöke.

A Magyar Konyha stábja körbeette a Balatont 

A magazin gasztrokalauzának csapata ismét felkerekedett, bejárta a tó környékét, és felderítették, hol és mit érdemes enni a Balaton körül. A 300 tipp közé 60 új hely is került. 

Hozhatok esetleg egy tál ízléses krokodil levest? 

Egy dél-taiwani étteremben, a Witch Cat Kwai-ban mindent megtesznek a vendég érdekében: séfjük megalkotta, és napi kínálatukban szerepel a "Godzilla Ramen" elnevezésű étel, amely úgy néz ki, mintha a kultfilm névadója készülődne kikászálódni a tálból, hogy megragadja a vendéget.

Az MVI is beállt a SZÉP-kártya felhasználás módosítását kérők sorába 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) egyetért a napokban megjelent kormányrendelettel, ami a villamos energiára vonatkozó árplafonnal kapcsolatos a hazai szálláshelyek esetén, ugyanakkor azt kezdeményezi, hogy a vendéglátóipari szektor is bekerülhessen a kedvezményezettek körébe.

Rákkeltő édesítőszer a zéró kólában 

Rákkeltő anyagnak nyilvánítja júliusban a világ egyik legelterjedtebb mesterséges édesítőszerét a WHO – írja a Reuters, két meg nem nevezett forrásra hivatkozva.

Sörarzenál a Balatonnál 

A Balaton kézműves sörfőzdéinek legjobbjai mellett Csehország Európa- és világbajnok söreit is megkóstolhatják a vendégek július 6. és 8. között a Balatoni Sörök Fesztiválján, Zamárdiban.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!