8 év, 8 étterem és 800 forintos sajtburger

8 év, 8 étterem és 800 forintos sajtburger 

Az esemény híre mellé itt a sajtburger receptje is.
Egyre kevesebb húst esznek a németek

Egyre kevesebb húst esznek a németek 

A lakosság mintegy 10 százaléka vegetáriánus, ami 4 százalékos növekedés 2018-hoz képest, adja hírül az euronews.com portál.    
Íme, Magyarország legjobb rántott húsos helyei

Íme, Magyarország legjobb rántott húsos helyei 

Egy jó rántott hús mindig nyerő. A magyarok egyik kedvenc vasárnapi étele évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend.
Augusztus 20-án újra megsütik a pecsenyénket

Augusztus 20-án újra megsütik a pecsenyénket 

Idén 14. alkalommal rendezik meg a Magyar Ízek Utcáját - augusztus 18-tól három napig a gasztronómiáé a Várkert Bazár előtt húzódó budai rakpart.
Minden második kávékapszulát újrahasznosítanak a magyarok

Minden második kávékapszulát újrahasznosítanak a magyarok 

Az alumíniumból használati tárgyak készülnek, a kávézacc egy részét a Pannonhalmi Főapátság levendulamezőin hasznosítják újra: most megcsodálható az eredmény.
Az édes élet és a "Bondi Beach" koktél receptje

Az édes élet és a "Bondi Beach" koktél receptje 

Az Asterisk The Live – in Gallery egy izgalmas művészeti-és gasztro színtér Budapesten, mely első nyarát terasznyitással és különleges koktélkínálattal ünnepli.
Terasznyitás az Erzsébet téren

Terasznyitás az Erzsébet téren 

Megnyílt az Erzsébet téri, egykori buszpályaudvar épületében lévő Gin Corner Botanist Gallery nevű szabadtéri terasz.  A Nyíri István Ybl-díjas építész által tervezett, egykori buszpályaudvar épületének felső emelete már a kilencvenes években is helyet adott rendezvényeknek.  
Gasztrokult a kertben

Gasztrokult a kertben 

A Homola Pincészet 2023 nyarától különleges gasztrokulturális programokkal várja a térségbe látogatókat.
Jegeskávé-variációk: a nyár ízei a Nespresso-tól

Jegeskávé-variációk: a nyár ízei a Nespresso-tól 

Az új kollekció a Kaliforniai Álom fantázianevet kapta: hideg csepegtetéssel készült cold-márkák, letisztult ízek, hosszabb változatok jellemzik a nyári kínálatot.
Szomszédos országok éttermei a világ legjobbjainak listáján

Szomszédos országok éttermei a világ legjobbjainak listáján 

A hazai ínyencek számára jó hír, hogy a bécsi Steirereck étterem 18. helyen, a szlovéniai Kobarid városában található Hiša Franko pedig a 32. helyen végzett a listán.

Stühmer Cukrászda nyílik Egerben 

Június utolsó hétvégéjén megnyílik Eger legújabb cukrászdája, a Stühmer Mintabolt, Cukrászda és Cremeria.

Megabulival ünnepelt az Eventrend a Gundelben 

Kerek, harmincéves fennállásukat ünnepelte az Eventrend Group idén, harmincegyévesen. A halasztásnak megvolt az oka. Viszont a most megtartott szülinapi ünnepséget megfejelték egy plusz nappal, így egyáltalán nem egy szokásos kerti partira invitálták partnereiket, hanem két, egymás utáni este is felvágták a cégnek és vendégeiknek szánt szülinapi tortát.

Díjesővel ünnepelte a fenntartható gasztronómiát a METRO 

A fenntartható gasztronómiában élen járók munkáját méltató díjat június 8-án, aktuális fenntarthatósági témákat körüljáró szakmai fórum keretében adta át a METRO Nagykereskedelem. A díjakat idén a következő szakemberek nyerték el.

Kitört a champagne-láz Turán 

Közép-Kelet Európában első Krug Ambassade-kéntdebütált a BOTANIQ Turai Kastély a Krug x Lemonprogram keretén belül. Ahol sok szó esett a citromról is, mindjárt kiderül, miért.

Nézze élőben a világ 50 legjobb éttermének díjátadóját! 

Az eseményt ismét rangos helyszínen, Valencia kikötővárosában rendezik meg 2023. június 20-án. 

Spanyol utat lehet nyerni egy jó cikkel 

Indul a 6. WebWineWriting nemzetközi borszakíró-verseny!

Új pezsgőüzemet fejleszt a Kreinbacher Birtok 

Az 5,8 milliárdos ráfordítás fele kormányzati, illetve vidékfejlesztési támogatás.

Újabb dilemma előtt a vendéglátósok 

Nem jelentenek az üvegpoharak környezettudatosabb alternatívát a repoharakkal szemben, mert az előállításuknak ötször nagyobb a karbonlábnyoma, mint az újrahasználható műanyag poharaknak. Erre a következtetésre a független, nemzetközi, fenntarthatósággal foglalkozó denkstatt szakértő csapata jutott, akik Magyarország meghatározó repohár-rendszer üzemeltetője, a Cup Revolution felkérésére készítettek összehasonlító életciklus-elemzést - írja laptársunk, a Piac és Profit.

Milyen az igazi Szent Iván éjszakai svédasztal? 

Skandináviában a nyári napforduló, valójában nemcsak a nyár közepét jelenti, hanem az egész évét is, bár nem mindig ugyanazokra a napokra esik. A midsommar, vagy ahogyan nálunk nevezik, a Szent Iván éjszaka a karácsony után a svédek második legnagyobb ünnepe, és mindig három napos - péntek, szombat, vasárnap - mulatozást jelent.

Vendéglátósok figyelem! Indul a razziaszezon 

Pénteken kezdődik és augusztus 11-ig tart a hagyományos nyári élelmiszerlánc-ellenőrzés - mondta az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában az Agrárminisztérium (AM) élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára.

Lássuk a világ második legjobb éttermeit! 

Közzétették a The World's 50 Best Restaurants idei bővített rangsorának 51-100-dik helyezettjét. A Pellegrino és az Acqua Panna prémium ásványvízmárkák támogatásával megvalósított rangos nemzetközi kezdeményezés ünnepélyes díjátadóját június 20-án rendezik meg Valenciában, ahol kihirdetik a lista első 50 helyezettjét is. Az idei, 21. díjkiosztón öt kontinens éttermei mutatkoznak be. A teljes rangsor egy több mint ezer fős, független szakértőkből, nemzetközileg elismert séfekből, gasztronómiai újságírókból és utazó ínyencekből álló testület szavazatai alapján áll össze - tájékoztatta lapunkat a S. Pellegrino.

Újabb mumus? Jön az e-nyugta 

Eddig soha nem látott kereskedelmi gyakorlat következik Magyarországon az elektronikus nyugta bevezetésével.

Szombaton újraélesztenek egy vulkánt 

Fényanimációval kel életre Somló öreg hegye a jubiláló Éjszakai Pincetúrán, június 17-én, éjjel 11 órától. A 10-ik születésnapját ünnepli az Éjszakai Pincetúra, ezért a helyi borászok az ország legnagyobb koccintását is megszervezik a közkedvelt programok mellett. Az időjárás miatt sem kell aggódni, az Égiek tökéletes feltételeket biztosítanak a nem hétköznapi eseménynek - tájékoztatták lapunkat a szervezők.

Gyér idén a cseresznyetermés, új fajtákra lenne szükség 

Miután az átlagosnál jóval kevesebb cseresznye terem idén a tavaszi fagyok miatt, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) új, a magyarországi időjárást bíró fajtakínálat kialakítását és használatát sürgeti a hazai klímán nem alkalmas mediterrán fajták helyett.

A paleo ételek specialistájától búcsúzunk 

Hosszas betegség után elhunyt Mezei Elmira gasztroíró, aki elsősorban paleo ételek elkészítéséről szóló könyveivel vált ismertté.

Gint dobott piacra a Michelin-csillagos sztárséf 

Meglepő ízkombinációval érkezik Magyarországra a Michelin-csillagos sztárséf Gordon Ramsay skót ginje.

Szedi a sátorfáját a Sága 

Megtette a Sága márkától való búcsú első lépését a Master Good. A Füstli 25-ik születésnapjára megújult csomagoláson már csak egy aprócska jelzés utal Magyarország egyik legnépszerűbb és legismertebb márkájára.

Ezeket bátran ehetjük itt és most 

A felelős és tudatos döntés minden téren a szezonális, azaz a természetes érési időben szüretelt hazai gyümölcs fogyasztása - közölte az Agrárminisztérium (AM) hétfői közleménye szerint az agrárminiszter.

Elhunyt Szindbád az Utazó, az ismert gasztrofotós 

FRISSÍTVE 48 éves korában elhunyt Baksa Péter Pál, aki még két nappal ezelőtt is tett fel ételfotókat közösségi oldalára. A szakmában ismert volt, Szindbád az Utazó néven jelentette meg gasztrofotóit. 

Néhány hazai pincészet bevétele lemaradt, mint a borravaló 

A teljesség igénye nélkül jópár kisebb-nagyobb borászat pénzügyi beszámolójára rápillantottak laptársunknál, hogy miképpen alakultak a 2022-es számaik. A Csányi Pincészet és Mészáros Lőrinc borászati érdekeltségei kilógnak a sorból, mert szinte mindenki remek évet zárt. 2022-ben egyébként az időjárás és az aszály jelentősen csökkentette a szőlőtermelés összmennyiségét, de a borászok szerint a tavalyi szőlőtermésből nagyon jó évjárat lesz.  

Bezárt ez a Balaton-felvidéki hangulatos kis étterem 

Ha Nagyvázsony felől lekanyarodik Zánka irányába a Balaton-felvidék valamelyik pontjára, akkor mostantól ne álljon meg ennél a hangulatos családi kisvendéglőnél ebédre vagy vacsorára, mert bezárt. A következő posztot tették fel ezzel kapcsolatban közösségi oldalukra:

A főzőrendszereket gyártó RATIONAL nyerte az Év gyára 2023 címet 

Március 22-én egy müncheni konferencia keretein belül Peter Wiedemann operatív vezérigazgató vette át az „Év gyára 2023” díjat. Az ipar és a tudomány neves szakértőiből álló zsűri döntését az alapján hozta meg, hogy a landsbergi gyártóüzem sikeresen szembesült a különféle kihívásokkal, mint például a rugalmas ellátási lánc, a fenntarthatóság és a szakképzett munkaerő igényes toborzása. Az elmúlt években a Rational rendszeres díjazottja volt Európa egyik legrangosabb iparági versenyének. Idén a RATIONAL lett az összesített győztes. (x)

Június végéig várják a nevezéseket a Budapest-torta pályázatra 

Budapest nyitott tortapályázatot hirdetett Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulójára, amelynek célja egy olyan ünnepi torta megalkotása, ami alapanyagaiban az izgalmas múltat, megjelenésében viszont a mai kort és a jelen trendeket képviseli - tájékoztatta lapunkat a Budapest Brand nZrt.

Magyarország 15 legjobb cukrászdája 

Megkerülhetetlen cukrászlegendák, a csoki iránti szerelemből született friss kisvállalkozások, ékszerdobozhoz hasonlító helyiségek és nagypolgári miliő. Mindez jelen van ma Magyarország legkiválóbb cukrászdáiban, amelyeket belistázta a Dining Guide. Most közreadjuk az általuk díjazott Top15-öt.

A mesterséges intelligencia már főzni is tud 

Az Emirates légitársaság földi kiszolgáló vállalata, a dnata, a World Travel Catering & Onboard Services Expo (WTCE) kiállításon mutatta be a nagyközönségnek legújabb fejlesztését, a világ első mesterséges intelligenciával működő főzőrobotját - tájékoztatta lapunkat az Emirates.

Ausztriában így alkalmazkodnak a borászok a klímaváltozáshoz 

A borászok kénytelenek alkalmazkodni a hőséghez és a szárazsághoz, ezért kezd kiszorulni a domináns zöld veltelini, és teret hódít a furmint.

Nálunk alig, Romániában óriásit nőtt a vendégforgalom 

Romániában 22,5 százalékkal 6,288 millióra nőtt a vendégéjszakák száma a kereskedelmi szálláshelyeken az első négy hónapban a tavalyi év azonos időszakához mérten, a kiadó szobákat és lakásokat is beleértve - közölte szerdán az országos statisztikai intézet (INS).

Új elnök a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának élén 

Ünnepi alakuló ülést tartott a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT), a grémium elnökévé Frittmann Jánost választották.

Budapesti sörkert, 21. századi módra 

Egy régi műfajt teremtett újjá az Eventrend az Evezőssel a Római-parton, méghozzá a sörkertekét, amelyek oly' népszerűek voltak már 100 évvel ezelőtt is, főleg a vízpartokon.

Régi üzletek és vendéglátóipari egységek értékmentése 

Programot indított a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum (MKVM) a régi üzletek és vendéglátóipari egységek kulturális értékeinek megőrzése és védelme érdekében.

Szereti a csokifagyit? Akkor van egy jó hírünk 

Ugyanis idén második alkalommal, június 7-én kerül megrendezésre a Csokifagyi Napja, igazodva a nemzetközi ünnephez, hiszen évek óta ezen a napon ünneplik a csokoládé ízű fagylaltot a világ más helyein.

Pisztáciaünnep az Augusztnál 

A budai Fény utcai piac szomszédságában található ikonikus cukrászda nemcsak kínálja pisztáciával készült édességeit, hanem ezzel egyben mostantól jót is tesz. Mindjárt kiderült, hogyan.

A Balaton festőjével turbóz a paloznaki borászat 

Június 9-én „Borász a borásznál” címmel indítja el legújabb programsorozatát a Homola Pincészet. 2023 nyarán debütál a Homola Pincészet és a Képező közös művészeti projektje, a „Paloznaki Fűszerkert”. A július 1-jei nyitóesemény fókuszában a Balaton festője, Egry József élete és munkássága áll. A júliustól szeptemberig megvalósuló eseménysorozat könnyed kikapcsolódást ígér a képzőművészet, a zene és a finom borok rajongóinak - tájékoztatta lapunkat a Homola Pincészet.

Nyári edukációs kampány alkoholra hangolva 

Spotify kampánnyal, Kármán Odett influenszerrel és online edukációs kártyajátékkal népszerűsíti a tudatos alkoholfogyasztást a Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanács idei (D)önts felelősen! Töltsd tele a nyarat! kezdeményezése.

Nyári emlékek a Debrecziner Gourmet Fesztivál fókuszában 

Idén a nyári emlékek ihletik a fogásokat a Debrecziner Gourmet Fesztiválon, amelyet június 16. és 18. között rendeznek meg a debreceni Nagyerdőn.

Oktatóvideókkal segíti a diákok felkészülését a METRO 

A METRO Nagykereskedelem kiváló szakemberek bevonásával rövid oktató videókat készített az ágazatban dolgozó oktatók munkáját és a diákok ágazati alapvizsgára való felkészülését segítendő.

Idén is dupla helyszínnel a Gourmet-n a Kreinbacher 

A Kreinbacher Birtok idén is dupla helyszínnel lesz jelen a Millenárison, hogy bizonyítsa: minden generáció számára tud újat mutatni a pezsgő és a rántott hús univerzumban is. Az egyik házban pezsgők és champagne-ok széles választékával várják, a másikban Langer Gábor executive chef modern fesztiválételeivel csábítják a látogatókat a somlói Birtokra - tájékoztatta lapunkat a Kreinbacher.

10 éves az Éjszakai Pincetúra a Somlón 

A bor és a kultúra találkozása 25 helyszínen a Somlón, 2023. június 16-án és 17-én immár 10. esztendeje.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!