Beszáll a kávés bizniszbe Tom Hanks

Beszáll a kávés bizniszbe Tom Hanks 

Hanx For Our Troops elnevezéssel saját márkás kávék árusításába kezd Tom Hanks. 
Champagne-ünnep az Operában

Champagne-ünnep az Operában 

A Moët & Chandon az idei ünnepi szezonban Budapestre hozta el az "Effervescence" nemzetközi eseményét. A Magyar Állami Operaház lenyűgöző, frissen felújított épületében a világ legismertebb champagne-háza a hazai társasági élet prominens szereplőit és a Maison külföldi vendégeit látta vendégül és bemutatott egy újdonságot is - tájékoztatta lapunkat a pezsgőház.
Messiék semmit nem bíznak a véletlenre a VB-győzelem érdekében

Messiék semmit nem bíznak a véletlenre a VB-győzelem érdekében 

Az argentin labdarúgó-válogatott különleges poggyásszal érkezett csaknem egy hónapja a katari világbajnokságra: négy, egyenként 2,5 méteres grillsütővel (parrilla) és a rácsokra való mintegy két és fél tonna marhahússal. Az argentín vezetőség semmit sem bíz a véletlenre, minden feltételt biztosít a világbajnoki serleg megszerzése érdekében.
Téli teraszt nyit a Vörösmarty térre ez az étterem

Téli teraszt nyit a Vörösmarty térre ez az étterem 

Karácsonyi vásár, ahogyan még soha nem láttuk: a hatodik emeletről különleges forralt bor és ünnepi menü mellett gyönyörködhetünk az adventi forgatagban.
Megválasztották az ország legjobb pálinkáit

Megválasztották az ország legjobb pálinkáit 

A korábbi évek sikerei után idén is kiválasztották a TOP pálinkakiválóságnak minősített pálinkák közül az Agrárminisztérium pálinkáját, az elismerő címet 2022-ben a Lunczer Pálinkaház fürtös meggy pálinkája kapta - közölte az Agrárminisztérium (AM) pénteken.
Jön a növényi alapú, porított tojás

Jön a növényi alapú, porított tojás 

Egyes piacokon már meg is lehet vásárolni a terméket.
Míg a java zárást fontolgat, addig Szarvason most nyílt egy luxusétterem

Míg a java zárást fontolgat, addig Szarvason most nyílt egy luxusétterem 

Új étlappal, főként helyi alapanyagokból készült ételkülönlegességekkel, komplex bisztrókínálattal és csúcspörkölők topkávéival várja vendégeit a szarvasi Újváros Bisztró. 
Megújult a Fóti úti és a szegedi METRO áruház

Megújult a Fóti úti és a szegedi METRO áruház 

A professzionális vevők igényeire reagálva, és az új többcsatornás nagykereskedelmi modell alkalmazásának szellemében alakítja át hazai áruházait a METRO.
Decemberben ismét Csak a Mentes Karácsonyi Fesztivál

Decemberben ismét Csak a Mentes Karácsonyi Fesztivál 

Az idén 5 éves Csak a Mentes mindig friss és hiteles szakértői tartalmakkal, eseményekkel nyújt segítséget az ételérzékenységben szenvedők és a mentes életmód iránt érdeklődők számára - tájékoztatták lapunkat a szervezők.
Ezért nem mindegy, milyen színű tányéron szervírozunk

Ezért nem mindegy, milyen színű tányéron szervírozunk 

A felfedezésnek végső soron a válogatós emberek lehetnek a legnagyobb „haszonélvezői” - írja a Store Insider.

Tanulságok a Nivegy-völgyi eredettvédett borok kóstolóján 

Az ősz utolsó hétvégéjén a szentantalfai Dobosi Birtokközpontban gyűltek össze a Nivegy- völgyi borászok, hogy szűkebb pátriájuk eredetvédett borait bemutassák a borkedvelőknek.

Egészen szürreális akcióba kezdett a NAV 

Tömény árverés címszóval hirdeti eladásra a NAV az általa lefoglalt szeszesitalokat.

Magyar arany a luxemburgi cukrász VB-n 

A legjobbnak ítélt brémai muzsikusok című Grimm-mese jellegzetes motívumát ábrázoló cukrászalkotás hosszú hónapok munkájával készült el - írja a veol.

Hordóban érlelt gin debütált a magyar piacon 

Az Első Magyar Gin Manufaktúra Zrt. egy egri borászattal közösen állítja elő az italt - írja a Store Insider.

Michelin csillag-zápor az Ibériai-félszigeten 

A Michelin a napokban mutatta be 2023-as spanyol és portugál kalauzát, amelyben két új háromcsillagos, három új kétcsillagos és harmincnégy új, egycsillagos étterem kapott helyet- írja a Roadster.

Itt a vége: megszűnik az egyik ételfutár-szolgáltatás 

Üzleti okokra hivatkozva megszünteti saját, ételkiszállító alkalmazását a Bolt. A Bolt Food még a koronavírus-járvány idején indult el, most levélben tájékoztatták a felhasználókat döntésükről.    

Forralt boros változat lett az idei befutó 

Az Év Szaloncukra kategória első helyén a gyulai Kézműves Cukrászda Forralt boros szaloncukra végzett, második helyen a balatongyöröki Promenád Kávéház "Frizzy" mogyorós-robbanócukorkás szaloncukra végzett, míg a harmadik helyen idén harmadik alkalommal is a maklári Stühmer győzött, ám ezúttal a Körtezselés-muskotályos szaloncukrával.

Egy újabb ikonikus éttermet veszítettünk el 

A sokak által nagyon kedvelt, tihanyi farm-to-table bisztró végleg bezár. Érzelmesen és a csapat iránti tisztelettel búcsúzik a vezetőség.

Pulykakakas helyett Szabó Magda-süteménnyel csábít Debrecen 

Szabó Magda debreceni születésű író receptjei által ihletett süteményt kínálnak szerdától a nagytemplomi református egyházközség fenntartásában működő Karakter 1517 könyvesbolt és kávézóban - jelentették be egyházi és városi vezetők a helyszínen tartott szerdai sajtótájékoztatón.

Kistücsök forever 

Idén novemberben ünnepli 30. születésnapját a balatonszemesi Kistücsök Étterem. Az évforduló kapcsán a Balaton déli partjának ikonikus vendégváróhelye, amelyet a kezdetektől Csapody Balázs vezet, különleges gasztronómiai programsorozatot állított össze a Stílusos Vidéki Éttermiséggel együttműködve. Céljuk az volt, hogy tematikusan bemutassák hazánk gasztronómiai- és borrégióit törzsvendégeiknek, barátaiknak, ismerőseiknek és a hozzájuk betérőknek.

Ezekben a cukrászdákban keresse az Év bejglijeit! 

Kihirdették az Év bejglije verseny győzteseit: a kesztölci Erika Cukrászdáé lett az év diós bejglije, a szegedi REÖK Kézműves Cukrászdáé az év mákos bejglije, ínyenc kategóriában pedig a balatongyöröki Promenád Kávéház pekándiós, karamellizált almás bejglije nyert.

Letarolta az energiakrízis és az infláció ezt a történelmi cukrászdát 

Emiatt már be is zárt a budapesti Rákóczi úton lévő Hauer Cukrászda és Kávéház.

Népszerű a körforgásos szemlélet az elviteles vendéglátásban 

Már országszerte 14 magyar városban 102 étterem döntött úgy, hogy visszaveszi és elmossa azokat a dobozokat, amelyekben a vendég az ételt elviszi vagy házhoz rendeli, mindezt úgy, hogy az élelmiszer-higiéniai szabályokat is betartják.

Jaj a vendéglátósoknak ebben a budai negyedben! 

Barabás Richárd a XI. kerület alpolgármestere közösségi média oldalán osztotta meg, hogy Újbuda képviselőtestülete elfogadta, a Bartók-negyed vendéglátóhelyeinek nyitvatartását szigorító javaslatot. Hivatalos információk még nincsenek, de a kommenteket böngészve fény derült az új nyitvatartási rendre is - írja a Portfolio.hu.

Nyertes magyar sörök Londonban 

Az Etyeki Sörmanufaktúra Princessin Edeck - Királyleányka Sparkling Ale söre ezüstérmet, a Just for fun - Rozsos dupla IPA (India Pale Ale) sör pedig bronzérmet nyert több mint 40 ország, csaknem 700 terméke között a londoni 26. International Beer Challenge versenyen - közölte a vállalat az MTI-vel.

Jövőre a tengeri alapanyagoké és a gyerekeké a főszerep a Bocuse-on 

Októberben megkezdte felkészülését a magyar csapat a Bocuse d’Or lyoni döntőjére. A világ legrangosabb szakácsversenyének világdöntőjét kétévente rendezik meg Franciaországban, a SIRHA Lyon keretein belül.

Katar meghozta a példátlan döntést: nincs sör, ahol van foci 

Nem lehet alkoholt árusítani a világbajnokság nyolc stadionjában Katarban, miután a FIFA két nappal a mérkőzések kezdete előtt megváltoztatta addigi álláspontját, és elfogadta a szervezők kérését. Mindezen nemcsak a szurkolók háborodtak fel - jogosan -, hanem a vb főszponzorai is, szintén teljes joggal.

Bővült a GEOfood védjegyesek sora 

Ezúttal Mátrából származó bivaly- és szamárhúsból készült termékek kapták meg a nemzetközi elismerést.

Társadalmi egyeztetés indult a visszaváltható műanyag poharakról 

Társadalmi egyeztetés kezdődött a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) és a Zöld Követ Egyesület szervezésében a visszaváltható műanyag poharakról - közölte a BKIK csütörtökön az MTI-vel.

A street food az energiaválság nagy nyertese? 

A megnövekedett munkaerő-, és alapanyagköltségek, valamint az elszállt energiaárak idén is kihívás elé állították a vendéglátóipart. A piaci helyzet hatására 30-40%-kal nőttek az árak, a haszonkulcs jelentősen csökkent, de a street food továbbra is talpon maradt. A fogyasztási szokásokban azonban érezhető volt a különbség az ország keleti és nyugati régiója között.

Kiváló séfekkel és színészekkel startol az év fenntarthatósági gasztrokampánya 

Ki Mit Tesz - a konyha körül: zöldügyek, egészség, tudatosság címmel indít edukációs kampányt a Piqniq Budapest és a Mastercard. A kampány célja, hogy az étkezésünket érintő legégetőbb témakörökben - fenntarthatóságról, egészségtudatosságról, gazdaságosságról - adjon hasznos, könnyen érthető és konkrét eszközrendszert azoknak, akik fejlődnének és cselekednének jövőjük érdekében.

Közel a világvége: a francia menzákon nem adnak sajtot! 

A gasztronómia fellegvárának számító Franciaországban egy ebéd még a menzákon is az előétel-főétel-desszert szentháromság körül forog. Azonban az elszálló élelmiszerköltségek miatt itt is megszorító intézkedéseket hoztak.

Ő lett a régió tehetséges fiatal séfje 

Számos izgalmas gasztronómiai fordulót és kulináris bemutatót követően a dél-kelet európai és mediterrán régió tehetséges fiatal séfjei közül Grigoris Kikist választották a 2022. november 8-án, Zágrábban megrendezett S.Pellegrino Young Chef Academy verseny regionális győztesének - tájékoztatta lapunkat a S.Pellegrino.

Helyi közösségeket segítő embereket látott vendégül a METRO 

November 14-én egy rendhagyó társadalmi akciót, közösségi ételkészítő és ételosztó szakmai programot szervezett a METRO. A program keretében – melynek fővédnöke Budaörs polgármestere, Wittinghoff Tamás volt – a nagyvállalat vendégei voltak egy ínyenc ebédre a helyi közösségért cselekvő emberek: három helyi szervezet közel száz munkatársának juttatott el a METRO egy hagyományos ételt modern receptúrával elkészített fogást.

Bib Gourmand, sonkaper, fenntarthatóság 

Ezek voltak november 10-én, a METRO Gasztroakadémián megtartott II. Plant-Powered Perspectives konferencia sarokkövei.

Elhunyt a Pléh Csárda alapítója 

November 9-én meghalt Bábel István, a rákospalotai Pléh Csárda alapítója – tudatta Facebook-oldalán az étterem.

Elkezdődött a 7. Olasz Gasztronómiai Világhét 

Főzőshow-k, vetítések, előadások, mesterkurzusok és egyéb online és jelenléti programok során ismerteti meg az olasz gasztronómiai hagyományokat hétfőtől vasárnapig a 7. Olasz Gasztronómiai Világhét.

A szakács, aki próbál kijönni a függőségéből, és ezt meg is írta 

Az élet írja a legjobb forgatókönyveket. Ez a megállapítás különösen igaz, ha valaki olyan érdekes életúttal van megáldva, mint Mógor Attila, az ismert szakács. 

Új, Michelin-csillagos fogások az Air France-nál 

Megújul az Air France prémium osztályainak ételkínálata, a téli időszakban Arnaud Lallement és Michel Roth séfek alkotásait kínálják a business és La Premiére első osztályon. A fogások között vegetáriánus, fehér és vörös hús és hal is megtalálható - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.

A most 30 éves Coninvest hamarosan új központba költözhet 

"Álmodtunk egy nagyot", mondta a születésnapi ünnepségen Kertész Mirjam, a cég alapító ügyvezető tulajdonosa. Az új, sóskúti központba remélhetőleg tavaszra költözhet át Budaörsről a Coninvest teljes csapata.

Teltházas volt a hetedik Somlói Juhfarkünnep 

A somlói borászok idén hetedik alkalommal rendezték meg ikonikus fajtájuk bemutatóját a Tornai pincészetben. Az ismét teltházas, mégis családias találkozón 17 pincészet 27 Juhfarkját kóstolhatták a vendégek - tájékoztatták lapunkat a szervezők.

Sapkát nyomtak a tojás és a krumpli feje búbjára is 

Szeptember 30-i árakat rögzített a kormány az új árstopos termékeknél. A tojásnál 25 százalékkal, burgonyánál 10 százalékkal csökkenti a kormány ezzel az árakat, ami 0,1-0,2 százalékkal csökkentheti az inflációt. 

Kifogástalanok a tokaji aszúk 

A Szupermenta terméktesztjén az összes vizsgált tétel megfelelt az előírásoknak.

Bordói November Nagykóstoló hatvan termelő boraival 

Hatvan Kárpát-medencei pincészet több mint százötven bora fogadja a Corinthia Hotel Budapest nagytermében szombaton a bordeaux-i szőlőfajták borainak kedvelőit a Winelovers Bordói November Nagykóstolóján.  

Decemberben adventi borszalon Pécsett 

Magyar és külföldi pincészetek legjobb boraikkal, helyi termelők kézműves termékeikkel mutatkoznak be a pécsi vásárcsarnokban zajló 4. Adventi Borszalonon december 4-én, bronzvasárnap.

A szakértő szerint 2000 Ft is lehet a kenyér ára jövőre, kilónként 

Európa-szerte állnak a műtrágyagyárak, ennek következtében jövő tavasszal több százezer tonnányi hiány alakulhat ki nitrogén műtrágyából, ami nélkül viszont lehetetlen szántóföldeken jövedelmezően növényt termeszteni.

„A Michelin-csillag nem azért kellett, hogy a homlokomra tetováltassam” 

Pesti Istvánnal, az első magyar két Michelin-csillagos vidéki étterem, a Platán Gourmet séfjével beszélgettünk a hazai szakma identitáskereséséről, munkaerőmegtartásról, és arról, hogy mit kéne egy az egyben eltanulnunk az osztrákoktól.

Fogyatékkal élők a vendéglátásban 

A Nem Adjuk Fel Szociális Szövetkezet az Európai Unió Erasmus+ programjának támogatásával „Fogyatékossággal élő fiatal munkavállalók a vendéglátásban” címmel nemzetközi projektet indított közel egy évvel ezelőtt. A fókuszban a megváltozott munkaképességű fiatalok munkaerőpiaci esélyeinek növelése állt, különös tekintettel a vendéglátás területére. A program négy ország együttműködésében valósul meg.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!