Badacsonyi borászaté az "Év Épülete" díj

Badacsonyi borászaté az "Év Épülete" díj 

A Bazaltbor Pincészet badacsonyi épülete nyerte a kategóriájában a havonta négymilliós olvasottságú ArchDaily elnevezésű honlap "Building of the Year" szavazását - adta hírül az Inforádió. A borászat tervei Kis Péter építész irodájában készültek.

Bulvár: Felfedezték a kóla receptjét! 

A Coca-Cola eredeti receptúráját egy bizonyos John Pemberton nevű gyógyszerész állította össze 1886-ban.

Aki teheti, vegyen kávét előre.... 

A legnagyobb német kávépörkölő, a Tchibo február végén 50 centtel emelni akarja az árait, ezzel közel tíz százalékkal emelkedhet a kávé ára - írja a Hamburger Abendblatt nyomán a Világgazdság Online.

Best of Őrség 

A szentgotthárdi Andante étterem elékészítette a toplistáját a legjobb 10 ételnek, melyek az Őrség tájegységének a jellemzői - adta hírül az alon.hu. És bár a nyertes egyértelmű, a lista böngészése még olvasva is étvágygerjesztő.
Bezáratja a hatóság a dohányzási tilalmat megszegő éttermet

Bezáratja a hatóság a dohányzási tilalmat megszegő éttermet 

A spanyol miniszter nem csak bezáratta a dohányzásellenes törvénnyel nyíltan dacoló marbellai éttermet, de 145 ezer eurós büntetést is kilátásba helyezett.

Hungarikumok és pálinka az új Panyolai étteremben 

Nem csak pálinka, hanem egyéb más hungarikumok is megtalálhatók a Panyolai Catering Kft. által újonnan megnyitott budapesti étterem kínálatában.

Új vizeken a Budapest kártya 

Közös gondolkodásra hívta a budapesti vendéglátósokat a BTSZK Nonprofit Kft. a Colombus hajóra pénteken, annak érdekében, hogy a főváros áprilistól megújuló városkártyája olyan legyen, mely valós vendégforgalmat, s jelentős többletbevételt generál a benne résztvevő szolgáltatók számára.

Hungarikumokra épülő étterem nyílt 

A pálinka és más hungarikumok kínálatát nyújtó éttermet nyitott a Panyolai Catering Kft. Budapesten.

Meglepő: nem a kávé miatt népszerű a Starbucks 

Twitter-bejegyzéseken keresztül megvizsgálták a Starbucks kávézólánc követőinek érdeklődési körét, amiből kiderült, hogy a kávé foglalkoztatja őket legkevésbé – adta hírül a socialtimes.hu nyomán a Marketing&Media Online.

Egymilliárd dollárra taksálják a McDonald's-partnert 

A McDonald’s legnagyobb globális franchise partnere az év egyik legnagyobb tőzsdei bevezetésére készül néhány napon belül. A dél-amerikai társaság a kontinensen hozzávetőleg 1800 gyorséttermet üzemeltet, a becslések szerint piaci értéke meghaladhatja az egymilliárd dollárt.

Engedte a dohányzást: bezáratták az éttermét 

Bezárattak két hónapra a spanyol hatóságok Marbella tengerparti üdülővárosban egy éttermet, amelynek tulajdonosa nyíltan dacol az év eleje óta a vendéglátóhelyekre is teljes szigorával érvényes dohányzási tilalommal.

Magyar bisztro-lánc Európában? 

Néhány héten belül megnyithat Berlinben az európai hálózatnak tervezett hungarikum bisztro-lánc első tagja Berlinben. A láncot a CBA üzemelteti majd.

Mégiscsak jön a hamburgeradó? 

smét megjelent a korábban már felröppent hír, mely szerint a költségvetés bevételi oldalán komolyan terveznek az úgynevezett "hamburgeradóval".

Wifi, topdesign és napszakonként változó menüsor 

Azok, akik 2010-et sikeres évként értékelik, valószínűleg nem ezen a földgolyón élnek. Az egekbe szökő válság inflációt, árfolyamkockázatot, emelkedő nyersanyagárakat és a munkanélküliség miatt rohamosan visszaeső keresletet generált 2010-ben világszerte. Tavaly csak a legnagyobbak lettek még nagyobbak Európában és a tengerentúlon.

Megkondult a vészharang 

Az alapanyagárak további emelkedése, a fizetőképes kereslet csökkenése és az erősödő forint maga alá temetheti a hazai vendéglátóipart.

A Playboy Club sztárséffel tér vissza 

A londoni Playboy Club, amely a nyuszis brand klubhálózatának tagjaként üzemelt, harminc év után nyit újra Mayfair negyedben, a Park Lane-en. Az eredeti klub 1966-ban nyitott és 1981-ig fogadta különleges vendégeit, mint Sir Michael Caine, George Best vagy Jack Nicholson.

Afrodiziákumok a konyhában 

Évszázadok óta ismertek egyes fűszernövények gyógyító hatásai. Ezek felhasználása a táplálkozásban szinte mindennapos. Kevesen élnek ugyanakkor azzal a lehetőséggel, amely néhány növényben, néhány – elsősorban tengeri eredetű – táplálékforrásban rejlik. Ez pedig azok szexuális vágyfokozó hatása.

Dress-code a brit gyorsétteremben 

Nem szolgálták ki azt azt az asztalostanulót, aki melegítőben "ugrott be" kedvenc gyorséttermébe a lancashirei Leylandban. A meglepett vendég negyedóra múlva kifogástalan öltözékben (öltöny-nyakkendő) tért vissza, és így már rendelhetett.. - írta meg a Velvet.

Hogy kerül magyar bor a Fat Duckba? 

Isa Bal a törökországi Antalyában született. 1994-ig hotelmenedzsmentet tanult Törökországban, ezt követően chef du rang pozíciót töltött be Angliában. Itt kezdett előbb hobbiszinten foglalkozni a borokkal, öt évvel később pedig már ő volt a hotel vezető sommelierje. Később a Covent Garden-i Maggiore’s Restaurant vezető pohárnokaként dolgozott, innen került Heston Blumenthal három Michelin-csillagos éttermébe, a The Fat Duckba. 2008-ban megnyerte az „Európa legjobb sommelier-je” címet.

Forgó kávézó a siófoki víztoronyban 

Mégis csak jut uniós forrás a siófoki víztorony átépítésére, bár korábban elutasították a város pályázatát - írja a somogyi hírportál, a Sonline.hu.

Átadták az idei Balázs Mester Díjakat 

A hagyományoknak megfelelően a Petőfi Irodalmi Múzeum Lotz termében, Balázs napon adták át a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum egykori igazgatója – Dr. Draveczky Balázs tiszteletére alapított Balázs Mester Díjakat.

HACCP osztrák módra 

Végre saját fülükkel és szemükkel is meggyőződhettek a vasi vendéglősök arról, amit eddig csak hallomásból ismertek: Ausztriában kevésbé szigorúak az - egyébként elvileg az egész unióban egységes - élelmiszerbiztonsági és higiéniai kockázati (HACCP) előírások, mint nálunk. A hírek igaznak bizonyultak - írja a Vas népe.

Terítési verseny Hévízen 

A Kanizsa és Környéke Gasztronómiai Egyesület és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Zala megyei régiójának közös szakmai rendezvényeként tartották meg a hévízi Hunguest Hotel Panorama szállodában a II. Szabó Levente Terítési Versenyt - írja a keszthelyi Monitor Magazin.

Kínai kézben a francia borászatok 

Egymás után vásárolják fel kínai befektetők a borgazdaságokat Bordeaux környékén, legutóbb az ázsiai ország legnagyobb élelmiszer-ipari társasága jelent meg a világhírű borvidéken - írja a Mandiner.

Bemutatkozik a Citigold Club Culinaria program 

Citibank partnereiként a hazai gourmet világ közel száz legkiválóbb szereplője, közöttük éttermek, kávézók és borkereskedések kínálnak 15-20% közötti kedvezményt a Citigold ügyfeleknek országszerte - adta hírül a Haszon.

Veszprémi pályázat vendéglátó teraszokra 

Veszprém Megyei Jogú Város Polgármestere a 24/2010.(VI.28.) Ör. számú önkormányzati rendelet által átruházott hatósági jogkörében eljárva az alábbi, közterület használatára vonatkozó pályázati kiírást teszi közzé :

Itt kóstolhatják az EU elnökségi borokat 

Bárki számára elérhetővé váltak a magyar uniós elnökségi időszakban a különböző magas szintű rendezvényeken felszolgált borok az úgynevezett elnökségi referencia borbárokban - adta hírül az Agromonitor.

Nielsen: kevesebbet költünk otthonon kívüli szórakozásra 

Az otthonon kívüli szórakozáson, beleértve a vendéglátóhelyek látogatását, tíz magyar megkérdezett közül négyen spóroltak az elmúlt év során. Ugyanez huszonnyolc fejlett európai ország átlagában csak minden harmadik válaszadóra érvényes. Többek között ezt állapítja meg a Nielsen 54 országban végzett online felmérése a költési szokások változásáról.

Tiltakozik egy spanyol város vendéglátóipara a dohányzás elleni törvény miatt 

A dohányzást korlátozó törvény ellen tiltakoztak szerdán az észak-spanyolországi Palencia város vendéglátói. Zárva maradt a szállodák és az éttermek többsége, nagyjából százan pedig az utcán tüntettek- adta hírül a Népszava.

Torkos Csütörtök: igen! 

Tegnap még azt írtuk: egyelőre semmilyen híradás nem található a 2011-es Torkos Csütörtökkel kapcsolatban az MTZrt honlapján, ma megérkezett a közlemény!

Húszmillió jutalom a leghűségesebb McDonald's dolgozóknak 

Csaknem 20 millió forintot osztott szét lojális munkavállalói körében a hazai McDonald’s. A válság kezdete óta változatlan létszámmal működő étteremlánc 871 munkatársa részesült „Törzsgárda” elismerésben. A 20, 15 és 10 éve itt dolgozók értékes ajándékok közül választhattak, emellett az 5 és 3 éve a cég kötelékébe tartozók hűségét is honorálta a vállalat - írja az Élelmiszer Online.

A vilag legjobb szakacsai tisztelegtek a 85 éves Paul Bocuse előtt 

Nem mindennapi vacsorával ünnepelték Lyonban a XX. század legnagyobb szakácsikonja, a francia Paul Bocuse 85. születésnapját.

Big Mac, big válsag, big ár 

A tervek szerint a McDonald's idén a magas alapanyag költségekre hivatkozva emeli a termékei árát. A legnagyobb drágulásra Európában számít a vállalat - irj a Franchiseportal.

Torkos Csütörtök 2011-ben is? 

A Magyar Turizmus Zrt. által öt éve meghirdetett „Nagy Ízutazás 2006” kampány keretein belül létrejött Torkos Csütörtök az egyik legnépszerűbb programmá vált az évek során.

Étterem nem tériszonyosoknak 

Megnyílt a világ legmagasabban működő étterme, amely a földkerekség legmagasabb épületében, a Burdzs Kalifában kapott helyet Dubajban.

Új étterem és rendezvényközpont nyílik Budán 

A MOM Művelődési ház 650 férőhelyes színházterme mellett Larus Rendezvényközpont néven egy új, 500 fő széksoros, ill. 360 fő körasztalos kapacitású étterem és rendezvényközpont nyílik 2011 áprilisában - adta hírül a Porfolio.

Bulgáriába is megnyitott a Domino's Pizza franchise-hálózat 

A Domino's Pizza, a világ egyik legnagyobb pizzéria hálózata, megnyitotta első bulgáriai egységét Szófiában. A hálózat bolgár mester franchise-partnere a görög és ciprusi mesterjogot is birtokló "Anatron Food Services" lett. A vállalat eddig megszerzett tapasztalatai alapján kezdi el a pizzérialánc bevezetését Bulgáriába. A társaság a 2011-es év végéig további pizzériák megnyitását tűzte ki célul a bolgár fővárosban - adta hírül a Franchiseportál..

A Chateau Visz lett 2010 legjobb étterme 

A Dining Guide magazin szerkesztősége az idén hatodik alkalommal választotta meg Magyarország legjobbnak tartott éttermét. A döntést csütörtökön hirdették ki.

Áremelést jósol az év fiatal borásza 

Fehérborokat folyó kiszerelésben már nem lehet nagy tételben kapni a hazai piacon és a vörösbor kínálat is jelentősen csökkent a kedvezőtlen tavalyi időjárás nyomán – állítja az agromonitor.hu-nak adott nyilatkozatában Demeter Csaba egri bortermelő, akit egy internetes közönségszavazáson a napokban 2010 Fiatal Magyar Borászának választottak.

A Starbucks-nál már okostelefonnal is fizethetsz 

A kávézólánc egyelőre az Egyesült Államokban lévő üzleteiben teszi elérhetővé ezt a lehetőséget az okosmobillal rendelkező ügyfelei számára. A vásárlás mellett többek között a Starbucks kártyájuk egyenlegét is lekérdezhetik a vásárlók, de arról is információhoz juthatnak, hogy hol találják a legközelebbi kávézót. - olvastuk a Marketing&Media Online-on.

Aranyosak lettek a tolnai borászok 

Hat arany, ugyanennyi bronz és négy ezüstérem „jutott” a paksi és dunakömlődi borászoknak a 14. nemzetközi Vince napi borversenyen, amelyet Temerinben rendeztek.

Tizennégy új Michelin-csillag Nagy-Britanniának 

Büszkék lehetnek a brit éttermesek, hiszen tizennéggyel nőtt a szigetország gasztronómiájának egén fényesedő csillagok száma. Bár a legmagasabb kategóriába, a három plecsnisek közé ezúttal nem minősítette magát új brit vendéglős (a csúcson továbbra is a kétszer három csillagos Heston Blumentha és az „egyszeres háromszoros” Alain Ducasse trónol), a kétcsillagosok száma gyarapodott kettővel. Helen Darroze The Connaught-ja és Nathan Outlaw cornwalli Rock-ja lépett eggyel magasabb kategóriába.

Magyar Franchise Szövetség Díjkiosztó Gála 

A 20 éves Magyar Franchise Szövetség január 27-én, 18:30 órai kezdettel rendezi meg Díjkiosztó Gáláját a Corinthia Hotel Budapest dísztermében.

Óriás kávéval robbant a Strabucks 

31 unciás, (közel egy literes) kiszerelésű poharas kávét hoz forgalomba a világ legismertebb kávézó lánca, a Starbucks, egyelőre csak az USA-ban.

Nem jött be a briteknek a kelburger 

Nem kell megijedni, mi biztonságban vagyunk, egyelőre csak Nagy-Britanniában próbálkozik ezzel a gyorsétteremlánc, és úgy látszik, ott sem különösebben nagy meggyőződéssel - írja az Addict.

Már kötelező a kalóriatáblázat New Yorkban 

Múlt péntek éjfél óta a New York-i éttermek 200 és 2000 dollár közötti büntetésre számíthatnak, amennyiben nem tüntetik fel az ételek kalóriaértékeit az étlapjukon - írja az Azta.

Micsoda marketing: pucér hölgyek a pult mögött! 

Japánban teljesen pucér nők szolgálnak fel egy gyorsétkezdében, a meztelen személyzet ékessége pedig egy pornószínésznő, Rio Hamasaki - adta hírül az antena 3-ra hivatkozva a manna.ro.

Annyit fizet a vendég, amennyit szerinte ér a kávé 

Az AFP híre szerint az árlista megszüntetésével kerülte el a csődöt egy prágai kávézó tulajdonosa. A tavaly augusztusban szinte mindig teljesen üres szórakozóhely vendégekkel van tele, akik maguk dönthetik el, hogy mennyit fizetnek a fogyasztásért.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!