Kiváló évjáratra számít a balatoni borrégió két fiatal borásza

Kiváló évjáratra számít a balatoni borrégió két fiatal borásza 

A Veszprémi Érseki Pincészetet 2020 óta főborászként vezető Benesch Antal, valamint a 90 hektár szőlőt művelő és sikeres borászatot működtető Bujdosó család harmadik generációjának tagja, Bujdosó Ferenc.
George Clooney és a kávézás játékos oldala

George Clooney és a kávézás játékos oldala 

A Nespresso új reklámfilmjében George Clooney mellett két új szereplő is feltűnik: Julia Garner és Simone Ashley. A trió bemutatja a számtalan lehetőséget, amely a Vertuo kávékollekcióban rejlik, hogy végül mindenki megtalálja a stílusához illő kávét.
Veszélyben hazánk egyik legértékesebb gyógyvízforrása

Veszélyben hazánk egyik legértékesebb gyógyvízforrása 

Tiszajenő községben négy darab gyógyvizes kutat tartanak nyilván, ugyanannyit, mint Berekfürdőn. Ugyanakkor az itt feltörő keserűsós vizeket nem fürdési célra, hanem ivókúrához használják. A tiszajenői gyógyvíz Mira vízként ismert.
Név- és koncepcióváltás az Andrássy út egyik ismert helyén

Név- és koncepcióváltás az Andrássy út egyik ismert helyén 

Régebben La Perle Noire néven ismerte közönsége azt a Mamaison Hotel Andrassy Budapesttel egy épületben található, a Hősök terére vezető Andrássy út felől is bejárattal rendelkező fine dining vendéglátóhelyet, amely most nevet és egyben koncepciót is váltott. 
Az Isolabella nem vész el, csak átalakul

Az Isolabella nem vész el, csak átalakul 

A nyár elején futótűzként terjedt el a hír, hogy a Víziváros legendája, az Isolabella presszó - Cseh Tamás, Bereményi Géza, Petri György törzshelye - , megszűnik.
Sörfagylalt fahéjjal és karamellel

Sörfagylalt fahéjjal és karamellel 

Hétvégére visszatér a nyár, zajlik a Budapesti Sörfesztivál, újra jól esik hideg sör vagy egy adag fagylalt - és ezt két örömöt kis időráfordítással könnyedén össze is köthetjük.
Egy villányi vörös lett Magyarország legjobb bora

Egy villányi vörös lett Magyarország legjobb bora 

Magyarország legjobb vörösbora lett a Bodor Borászat 2016-os évjáratú Cabernet Sauvignonja a Winelovers Wine Awards 2023-as borversenyén, a világ egyik legrangosabb szakmai megmérettetésén.
Klasszis TopDesign 2023 - íme, egy újabb pályázó

Klasszis TopDesign 2023 - íme, egy újabb pályázó 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre már sorban érkeznek a jelentkezések. Arra gondoltunk, érdemes bemutatni azokat a helyeket, ahonnét az elsők között jelentkeznek pályázatukkal a megmérettetésre.
Svájci sajtkörkép - kantonokon átívelő ismertető az Alpokból

Svájci sajtkörkép - kantonokon átívelő ismertető az Alpokból 

Hegyvidékekkel szabdalt területén Svájc hegycsúcsai és völgyei összesen huszonhat kantonon, négy hivatalos nyelven, több tucat négyezres hegycsúcson, és szó szerint több száz egyedi, csak a környékre jellemző sajtfajtán osztoznak.
Bezár London első Michelin-csillagos étterme

Bezár London első Michelin-csillagos étterme 

Családi okok miatt 2024 januárjában végleg bezár a londoni Le Gavroche étterem, az Egyesült Királyság első Michelin-csillaggal kitüntetett étterme. 

Sörre sör - előre tör 

Elindult a Belvárosi Sörfesztivál a pesti Szabadság téren augusztus 29-én, ami szeptember 3-ig tart, és úgy tűnik, az égiek is kedvelik malátából készült minőségi italokat, mert elállt az eső és kisütött a nap a sörivók hat napon át tartó vigalmának nyitó eseményére.  

Klasszis Topdesign 2023: íme, egy újabb zsűritag 

Szulló Szabina sztárséfet, a Michelin-csillaggal kitüntetett Stand és Stand25 étterem tulajdonosát idén szintén versenyünk zsűritagjai közt köszönthetjük.  

Szeretik külföldön a magyar borokat, de már nem a tokaji a favorit 

Ha megvizsgáljuk az idei friss adatokat, az látható, hogy többnyire a németek, olaszok, franciák veszik  a magyar palackos borokat, de keresettebbek a könnyed, gyümölcsösebb fehérborok, rosék.

200 millió euró bor- megsemmisítésre 

A franciáknál a bor már nem is a levesbe, hanem a lefolyóba megy?

Kiadták "Év Pincészete" 2023 díjat 

A meghívásos pályázat keretében a villányi Gere Pincészet és a szekszárdi Takler Pincészet mellett győzedelmeskedett a Pannonhalmi Főapátság.

Szeptemberben újra Winelovers 100 nagykóstoló 

A Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen érmet szerző borok közül idén is kiválasztják a hazai 100 legjobb tételt - az elmaradhatatlan nagykóstolón pedig a közönség is megkóstolhatja.

Magyar szörpök sikere az élelmiszerek Oscar-ján 

A Mayer Szörp termékei évek óta sikerrel szerepelnek az élelmiszerek Oscar-jaként emlegetett Great Taste Awards-on. Ebben az évben újabb két szörpjük került a kiváló élelmiszerek sorába, és kapta meg saját csillagát: a Mayer pirosribizli szörp és az idei év egyik újdonsága, a Mayer kapros bodzaszörp.

Borok azoknak, akik (még) nem szeretik a bort 

A Speak Easy Wines egy teljesen új borcsalád a hazai piacon, mely vidám, színes és fiatalos megjelenésével elsősorban a Z generációt célozza meg, másodsorban pedig a 30-49 éves korosztályt.

WebWineWriting - már hatodszorra 

A hungarianwines.eu online kiadvány tulajdonosa és segítői hatodik alkalommal rendezték meg a Hungarian Gettogethert, egy olyan rendezvényt, amely sokak szerint csak utópia lehet.

Klasszis TopDesign 2023: érkeznek a pályázatok 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre érkeznek a jelentkezések. Arra gondoltunk, érdemes bemutatni azokat a helyeket, ahonnét az elsők között jelentkeznek pályázatukkal a megmérettetésre.

Végre jön a Borfesztivál! 

Már csak alig néhány hét, és ismét kitárják a Budavári Palota legszebb kapuit a borkedvelők nagy örömére.

Helyszínt vált a Sóletfesztivál 

Az idén nyolcadik alkalommal megrendezett tematikus gasztro eseményen évről évre sokezer adag sóletet kínálnak. Az augusztus 27-i Sóletfesztivál immár hagyományosan a Zsinagógák Hetének nagyszabású nyitó programja.  

Tartja a méretét az ország legnagyobb rántott húsa 

Az Anthony Bourdain által is méltatott Pléh Csárdában nem csökken sem a forgalom, sem az adagok.

Tarolt a Virágbéke a Great Taste Awards-on 

A szakmai elismerések sora igazolja, hogy az újhullámos magyar méhészet prémium minőségű termékeivel megkerülhetetlen a hazai mézpiacon.

Kézműves sörfesztivál Óbudán 

Ahol a sörkülönlegességek mellé gasztroélmények, ingyenes koncertek és gyermekprogramok várják a látogatókat.

Gazdasági migráns lesz Ausztriában a sikeres borász 

A pécsi Szabó Pincészet tulajdonosa búcsúbejegyzésében saját, illetve komplett ágazati kudarcról ír, valamint arról, hogy már reményt sem lát az érdemi változásra.

Újra ragyog az újbudai éjszaka sztárja 

A Pingvin söröző neonja évtizedeken át világította meg kék fényével a környéket, majd hosszabb időre elsötétült. Múlt hétvégén azonban régi fényében tért vissza. Szó szerint.

Kenyér-körkép a világból 

Péknek lenni ma végre ismét divatos, megbecsült foglalkozás. Igaz, keményen meg kell dolgozni a sikerért, de a kézműves, kisebb üzletekbe, ahol jó a kínálat, messze földről elzarándokolnak, derül ki laptársunk, a Privátbankár.hu cikkéből.

Vágják ki a gazdák a szőlőtőkéket Bordeaux-ban 

Franciaországban az elmúlt évtizedekben jelentősen csökkent a vörösborfogyasztás a sör és más italok javára.

Jótékonysági fesztivál a sajátos nevelési igényű gyerekekért 

A finom italok iránt szenvedélyesen rajongó közösség a jótékony cél érdekében gyűlik össze Miskolctapolcán a nyár utolsó hétvégéjén, hogy az emberi szolidaritás erejét hirdessék és támogassák. 

Egy hét múlva kezdődik a Zsidó Gasztronómiai Fesztivál 

Az I. Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Zsidó Gasztronómiai Fesztivál 2023. augusztus 27-én (vasárnap) kerül megrendezésre Nyíregyházán.

Kulisszatitkok a Szent István Nap Kenyeréről 

A hagyomány és innováció találkozásaként 2023-ban is megrendezték a Magyar Pékszövetség Szent István-napi Kenyérversenyét. A győztes Heim Endre, a Heim Sütöde fiatal tehetsége lett.

Portugál séf nyerte a fenntarthatósági díjat 

Közeledik a S.Pellegrino Young Chef Academy 2022-23-as versenyének várva várt nagydöntője, amelyre 2023. október 4-5-én kerül sor Milánóban.

Borbás Marcsi: igazi magyar desszert az ország tortája 

Igazi hungarikumot - tokaji aszút - is tartalmaz a Spicces füge respektus névre keresztelt sütemény, amely idén elnyerte az ország tortája címet, emelte ki Borbás Marcsi, a Szent István-napi programok nagykövete.

A Magyar Bor Napja - Koccintás 2023 a Vajdahunyadvárban 

Számos borkedvelő már ismerősként látogathat el erre a rendezvényre, melynek célja a magyar bor és a borturizmus népszerűsítése, a kulturált borfogyasztás szellemében.

Hűsítő koktél fülledt, nyári estékre 

Feke Soma a fenntarthatóságot is figyelembe véve álmodott meg egy kifinomult, letisztult presztízsitalt, ami  már a nemzetközi mezőnyben is megmutatta magát.

Így vélekedik a cukrász szakma krémje Magyarország tortájáról 

Szűcs Árpád, a Four Seasons Hotel Gresham Palace executive pastry séfje markáns gondolatokat fogalmazott meg az iparággal kapcsolatban.

Hévíz sem marad ki az augusztus 20-ai hétvégi fesztiválokból 

Hévízen a fürdés és kirándulás mellett a Bor és Gasztrokorzón lehet hétvégén múlatni a napot, ahol több pincészet számtalan nedűjét kóstolhatják az odalátogatók augusztus 17 - 20. között. 

Teraszok lent és fent - múzeumban, szálloda tetején, gyárudvaron 

Klasszikus kerthelyiség – ami ma egyre ritkább – elegáns, panorámás skybár, két kis asztal a kávézó előtt - mindegy hogy hol, csak ne bent az üzletben üljünk le.

Most a borászatokban indulnak a razziák 

A hatóságok a szüret idején a szőlőültetvények mellett a szőlőt feldolgozó borászati üzemeket is külön ellenőrzik.

Magyar jégkrémeket is díjaztak a gasztro Oscarján 

Amelyek aztán elolvadtak az örömtől és a büszkeségtől.

Nébih-tapasztalatok street food egységek vizsgálata során 

A megújult és kibővített nyári szezonális ellenőrzések során a street food vendéglátó létesítményeket is kiemelten ellenőrizték az élelmiszerlánc-biztonsági felügyelők, eközben számos hiányosságra derítettek fényt, áll társlapunk, az Mfor.hu hírében, a Nébih jelentése alapján.

Öko-kaják a Balatonnál: hínáros lángost, algás jégkását is kóstolhat 

Ökológiai szemléletű gasztro eseménysorozattal kezdődik a BALATORIUM Ökológiai x Kulturális Hét augusztus 19-én a tónál. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB2023 EKF)  és a PAD Alapítvány kezdeményezéséhez neves helyi vendéglátók csatlakoztak a programhoz.

Pörögnek a gyorséttermek, kávézók szolgáltatásai 

A gyorséttermek és kávézók egymás után vezetik be az automatizált étel- és italkészítési módokat amelyek felpörgethetik a kiszolgálást, ha a robotok mellett dolgozó emberek lépést tudnak tartani velük, állapítja meg társlapunk, a Privátbankár cikke a Reuters híre nyomán.

Elindult a nevezés a II. Pizzakészítő Bajnokságra 

2023. szeptember 1-3. között kerül megrendezésre a II. Piaggio Pizzakészítő Bajnokság az Őszi Food Truck Show keretein belül Budapesten, a Kincsem Parkban.

Osztrigabár a Budai Vár egyetlen skybarjában 

Budapest legmagasabban fekvő ötcsillagos szállodájának a tetején, elképesztő panorámával idén már második szezonjával várja a vendégeket a White Raven Skybar & Lounge.

Great Taste Awards - 116 magyar díjazott a nemzetközi versenyen 

A nemzetközi élelmiszeripari verseny bírálóbizottságában séfek és szakácsok, sommelier-k és étteremtulajdonosok, viszonteladók és ételkritikusok ülnek.

Michelin-csillagos séffel nyitott újra Budapest legendás étterme 

A magyar gasztronómiára és alapanyagokra építő, kicsit kötetlenebb bisztrókonyhát szeretnének megvalósítani, amilyen a Fricska a Covid előtt is volt.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!