Reggeli Gasztroplacc az Esernyősben

Reggeli Gasztroplacc az Esernyősben 

Júliustól a kulináris élvezetek rajongóit várják Óbudán, a Fő téren. 
Bor, Badacsony, barangolás

Bor, Badacsony, barangolás 

Ha olyan magyarokról, akik vendégvárással, vendéglátással foglalkoznak, és esetükben összefogásról esik szó, arra azért ma még felkapjuk a fejünket...

Termelői gasztronómia a kerek erdőben 

A természetben megtalálható, kiemelkedő minőségű nyersanyagra épülő gasztronómia bemutatására készül néhány, elsősorban a Bükkhöz kötődő termelő július 8-án Szilvásváradon, a Szalajka-völgyben.
Péterfi Liza álnéven nyert egy grafikus a Bortársaság címkepályázatán

Péterfi Liza álnéven nyert egy grafikus a Bortársaság címkepályázatán 

Még februárban számolt be arról a Kreatív, hogy a Bortársaság címkepályázatot hirdetett Káli Balázs boraira, akinek termékeit tavaly emelte be szortimentjébe a társaság. Nem gondoltuk volna egy pillanatig se, hogy egy ilyen pályázaton komolyan vicces események is történhettek, de hát az élet a legjobb forgatókönyvíró. 

Még több izgalmat ígér a Badacsony Bor7 fesztivál 

A több évtizedes múltra visszatekintő Badacsony Bor7 rendezvény idén megújult formában várja az érdeklődőket.
Kóstolt már fekete fagyit?

Kóstolt már fekete fagyit? 

Ha nem, eljött az ideje. Fekete fagylalt bemutatóra invitált bennünket az m-GEL Kft és az újpesti Andretti Cukrászda június 4-én: fekete tölcsérben, fekete kókusz és fekete csokoládé fagylalt kóstolásával kecsegtettek. Most őszintén, ki tudna ennek ellenállni?

Díjnyertes balatoni borokat ihatnak idén nyáron a fesztiválozók 

El nem tudtam képzelni, hogy miért invitál a Kristinus borbirtok a Budapest Sofitel Hotel elnöki lakosztályába egy forró június végi délután. Akkor jött az igazi meglepetés, amikor megláttam a jéggel és borokkal töltött elnöki fürdőkádat.

Borszerdák az MNG-ben és a Vasarely Múzeumban 

A Vasarely Múzeum is csatlakozik idén a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) Borszerda elnevezésű programsorozatához, melyet ebben az évben is júliusban, ám ezúttal már részben az óbudai társmúzeumban tartanak meg.

A VII. kerület után a VI-ból is kitiltották a beerbike-okat 

Gyakorlatilag megtiltja az önkormányzat tulajdonában lévő közterületeken a sörbiciklik közlekedését az a rendeletmódosítás, amelyet csütörtökön fogadott el a terézvárosi önkormányzat. A rendeletben foglaltak betartásáról a VI. kerületi közterület-felügyelet gondoskodik. 

Hamarosan Egri Bikavér Ünnep 

A XXI. Egri Bikavér Ünnepen több tucat borászat, több mint százféle bor, kiváló ételek és sok-sok ingyenes program várja a vendégeket.

Megjelent a Balaton 2017 Gasztrokalauz  

A Balaton legjobbnak ítélt éttermeit, strandbüféit, borászatait, piacait, cukrászdáit és egyebek mellett kerékpározóknak ajánlott helyeit ismerteti a Magyar Konyha magazin Balaton 2017 Gasztrokalauz című kiadványa, amelyet kedden mutattak be Balatonszemesen.

Hungarikumokat árusító üzlet nyílt a Vajdahunyad várban 

Az Anonymus kávéház és hungarikum bolt a minőségi magyar termékeket és ételeket népszerűsíti.

Több mint 3000-en a Debrecziner Gourmet-n 

A közönség és a szakma részéről egyaránt hatalmas várakozás előzte meg, majd óriási érdeklődés kísérte az idei Debrecziner Gourmet Fesztivált.

Szakmázás az etyeki ChardonnÉJ-en 

Borászok és a sajtó képviselői beszélgettek a chardonnay fajtáról június 24-én a ChardonnÉJ programsorozat délutánján.

Megnyílt a dunaharaszti Karl Fagylaltpalota 

A dunaharasztiaknak nem kell bemutatni a Karl Cukrászdát, hiszen már több, mint egy évtizede ide járnak, ha minőségi süteményre és igazán jó fagylaltra vágynak.

Bezár a Víziváros utolsó retró hangulatú étterme 

Búcsúzik Víziváros utolsó retró hangulatú étterme, a Pajtás Étterem - olvasható az étterem Facebook oldalán. 

Neves pincészetek és gasztroújdonságok a Rozé Fesztiválon 

Mintegy harminc neves pincészet boraival, gasztronómiai újdonságaival, koncertekkel és különleges jelmezes futóversennyel várják a hetedik Rozé Fesztivál vendégeit július 14-15-én Villányban.

Az állam szigorúan meghatározza a kürtőskalács ismérveit 

Szigorítja a kürtőskalácsra vonatkozó szabályokat az agrártárca: a napokban megjelent leírás a receptúra mellett az előállítás módját, illetve a felhasznált alapanyagok minőségét is rögzíti – írja a Magyar Idők.

Budapesti Borbár Túra újratöltve 

A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Wineglass Communication a tavalyi programsorozat sikerére való tekintettel 2017. július 6-án ismét megrendezi a Budapesti Borbár Túrát. Idén közel harminc helyszínen száz pincészet várja a bortúrázókat a fővárosban. Újítás tavalyhoz képest, hogy a borbárok tematikus programokkal is készülnek: a borkóstolás élménye mellé idén csatlakozik a gasztronómia és a zene is.

Japán, kínai és thai ételek a fedélzeten 

Mautner Zsófia irányításával készültek olyan japán, kínai és thai fogások, amelyeket az Emirates fedélzetén nap mint nap kínálnak az utasoknak. És bár egyetlen járatra sem szálltunk fel, nemcsak kóstoltuk, hanem mi magunk készítettük el az ételeket.

IPAri mennyiségben fogyott a sör az első Belvárosi Sörfesztiválon 

Nagy sikerrel ért véget az első Belvárosi Sörfesztivál a Szabadság téren: a hétvégén közel 25 ezer fesztiválpoharat adtak el. A rendezvényen több, mint kétszáz féle sörből lehetett válogatni, idén az IPA típusú főzetekből, ezen belül a First Craft Beer IPA-jából kelt el a legtöbb.

Jobb minőségű kenyereket vásárolhatunk június végétől 

Komoly változásokat eredményeznek a hazai élelmiszeriparban a Magyar Élelmiszerkönyv kenyerekre vonatkozó új előírásai. A 2017. június 22-én hatályba lépő szabályozás értelmében az egyes termékek összetevőinek arányát lényegesen meg kell emelni annak érdekében, hogy az emberek valóban jó minőségű kenyerekhez jussanak hozzá. Ludwig Klára, a JÓkenyér pékmestere úgy látja, hogy jövőben a vásárló tényleg azt kapja, amiért fizet, ugyanakkor az eddig megszokott kenyerek íze is más, markánsabb lesz.

Kérj illedelmesen, fizess kevesebbet! 

Egy amerikai kávézóban minél udvariasabban rendelünk, annál olcsóbban ihatjuk meg a kávénkat.

Új programmal gazdagodik idén a Villányi Borvidék 

Biciklis és gyalogos kirándulások a Villányi borvidéken 3 útvonalon 2017. június 24-én. 

Ha csütörtök, akkor BBQ est 

Csütörtökönként BBQ Partival várja vendégeit a Dohány utcai ARAZ étterem. 

Bicsár Attila Villányba költözött 

Egyelőre. Addig, amíg nyugodt szívvel itt hagyhatja augusztus végén a Sauska 48 éttermet. Ahol a fürjé lesz a főszerep.

Jó bulihoz jó bor való 

„Érdemes jó bort vinni a Szigetre, hiszen a tavalyi fesztiválokon 30 százalékkal nőtt a borfogyasztás. Ezt akarjuk idén is megismételni”, mondja a rendezvények borbeszállítója, a Borháló.

Előnyös állásfoglalást kapott Magyar Vendéglátók Ipartestülete a NAV-tól 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) két vendéglátást érintő adóügyi kérdésben, illetve gyakorlati problémával kapcsolatban hivatalos állásfoglalást kért a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól. Az egyik kérdés a borravaló kezelésére, míg a másik a vendéglátó üzleten belüli, előre megrendelt csoportos étkezéseket érintő áfa-szabályozás egyértelműsítésére vonatkozott. Az MVI által a NAV elnökének (egyben adóügyi államtitkárnak), Tállai Andrásnak küldött megkeresést a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete is támogatta — közölte szerdán az MVI.

Zwack Sorsa 

Vírusvideóval hasít június 14-től a Zwack Unicum a világhálón. Méghozzá nem is akármilyennel: Sors Tamás teljesítménye előtt tiszteleg a közelgő FINA Úszó VB kapcsán.

Balatoni éttermesek, figyelem! 

A Hilltop Neszmély a következő üzenetet küldi jelenlegi és jövőbeni partnereinek: "Kedves partnereink és vendégeink! Egy csábító nyári programra invitálnánk Benneteket a Hilltop Neszmély pincészet nevében Zánkára, a Fészek „Klub”-ba, június 20-án, kedden....

Szlovák napok a Nagycsarnokban 

Nagy érdeklődés mellett a Fővám téri Nagycsarnokban június 13-án megnyílt a Szlovák Napok eseménysorozata, amely 17-éig várja Szlovákia turisztikai és gasztronómiai értékei iránt érdeklődőket és a vásárlókat.

Mi az a nagylátószög? 

A fenti jelszóval invitálta dűlőtúrára a sajtó képviselőit június 13-án az Etyeki Kúria.

Budapesti Gazdasági Egyetem hallgatója szakácsversenyt nyert Franciaországban 

Szűcs Dániel, a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának (BGE KVIK) vendéglátás-szálloda szakirányos III. évfolyamos hallgatója az első helyen végzett az Olivier Roellinger szakácsverseny kelet-európai régiós hallgatói kategóriájában. A rangos verseny témája a fenntartható fejlődés keretében felhasználható tengeri halak és tenger gyümölcsei voltak - tudtuk meg kedden a BGE-től.

Két magyar Trófea-díj a világ egyik legnagyobb borversenyén 

Két magyar bor, a somlói Tornai Pincészet 2015-ös Prémium Juhfarkja és a Grand Tokaj 2013-as 6 puttonyos Tokaji Aszúja is elnyerte idén a legmagasabb elismerést, a Trófea-díjat a londoni International Wine Challenge-en (IWC).

Balatonlellei lett Somogy megye bora 

A balatonlellei Pócz Pincészet 2015-ös évjáratú "Kokas-hegyi chardonnay" borát választották meg Somogy megye idei borának pénteken Kaposváron.

Öt méter magas óriástortát sütne az életműdíjas debreceni cukrász 

Ötvenhét éve kezdte a cukrász szakmát az áprilisban életműdíjjal elismert Gara Gyula. Hetvenkét éves, de még ma is beáll az asztal mögé hétvégéken, esküvőkre besegíteni munkatársainak. Szakmájáról és a debreceni cukrászat 200 éves évfordulójának megünneplésére tervezett programjáról beszélt.

Sörözővel kombinált minigolfpálya nyílt Budapesten 

Ütős néven nyílt június 9-én minigolffal egybenyitott söröző a Szent István körúton. Az egykor légópinceként használt kocsmában közel 200 négyzetméternyi minigolf pálya épült fel.

Bezárt a budapesti Hooters 

Lehúzta a rolót a Liszt Ferenc téri Hooters. Közleményük szerint átmeneti a helyzet. Valahol, valamikor ismét kinyitnak.

Pezsgőbontás, új gasztrokoncepcióval 

Pezsgőjükre a saját tervezésű címke aznap készül el, amikor gasztrocsapatunkkal megérkezünk Paloznakra, így bizton állíthatjuk, Homoláék pezsgőjének világbemutatóján lehetünk jelen. Június 8-án, a tó Tihanyig érő panorámájával kísért Homola Pincészetben, fent, a hegyen.

Még mindig létezik éttermi túlszámlázás 

A police.hu tájékoztatása szerint 13 főt állítottak elő a BRFK V. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói egy belvárosi Váci utcai Pub alkalmazottai közül, miután több alkalmmal számláztak horribilis összeget levesért, italért. Pedig már azt hittük, jó hogy vége a '90-es éveknek.

Kormányzati segítséget várnak a kisüzemi sörfőzdék 

A multinacionális sörgyártók által kötött kereskedelmi szerződések elleni fellépésben és célzott pályázati források megnyitásában várnak segítséget a kormánytól a kisüzemi sörfőzdék – mondta a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének (KSE) elnöke egy szakmai rendezvényen.

Levendulás fröccsel vár a Balaton legújabb levendulaföldje 

Mi történik, ha egy informatikus elhatározza, nem hagyja kárba veszni a telke végében árválkodó, kihasználatlan területet?

Bevezették a gasztrojegyet néhány balatoni strandon 

Gasztrojegyet vezettek be a balatoni strandok egy részén, jelenleg még a tesztüzem zajlik. 

A somogyi vendéglősök is alig ismerik a somogyi bort 

Somogy borainak népszerűsítésére, a megyei, a városi önkormányzat, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és borászok által életre hívott négynapos eseményen tizenhat termelő mutatkozik be, a Vígasságok terén az ő válogatott boraikon kívül pálinkákat, somogyi sonkákat és sajtokat is lehet kóstolni.

Bőrös fogassal indítja a szezont a badacsonyi Kisfaludy-ház Étterem 

Június 9-én este hivatalosan is megnyílik a szezon a badacsonyi Kisfaludy-ház Étteremben, hiszen különleges menüsorral és hozzájuk illő borokkal egy remek borvacsorára kerül sor.

Elkészült a magyar szuperfood térkép 

A Gasztrohősök a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közösen indított kampányt a helyi, szezonális ételek és a hazai szuperélelmiszerek népszerűsítésére.

NAV-os egyeztetés az MVI szervezésében 

Az Magyar Vendéglátók Ipartestülete kezdeményezésére a NAV lehetőséget biztosít a vendéglátásban dolgozó szakemberek részére, hogy a számukra vitás kérdésekről egyeztessenek.

Hétvégén Etyeki Piknik 

Június 10-11-én, mindkét nap 10 órától sötétedésig nemes italokkal, ízes gasztronómiával, kézműves kiállítással, Piknik Borkollégiummal és vendégborászokkal várják látogatóikat az etyeki Újhegy pincészetei.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!