Bezáratták a Krimót a bulinegyedben 

A Nébih szerint a higiénia is nagyon messze volt az elvárt szinttől, a Krimóban tapasztalt körülmények között tilos az élelmiszer-előállítása és forgalmazása.
Sajtforradalommal a hazai turizmusért

Sajtforradalommal a hazai turizmusért  

Magyarországon sajtforradalom zajlik és egyre népszerűbbek a termékek - állapították meg az I. Sajtakadémia konferencián, amelyet Gyöngyösön, az Eszterházy Károly Egyetem campusán tartottak. A hagyományteremtő szándékkal összehívott találkozón, közel kétszáz vendéget regisztrálhattak a szervezők.

Tíz séf, tíz kulináris kaland 

Szeptember és november között tíz alkalommal adnak személyesen is ízelítőt konyhaművészetük legjavából az ország neves séfjei és gasztronómiai szakértői a Spirit Hotelben.
Kristinus Borbirtok – A balatoni turizmus új állócsillaga

Kristinus Borbirtok – A balatoni turizmus új állócsillaga 

A Balaton északi és déli partja földrajzi adottságaik mentén való funkcionális felosztottsága emberemlékezet óta karakteresen különbözik egymástól. Az ezer csodát rejtő, borvidékekben bővelkedő zegzugos, árnyas Észak és a nyáron a mediterrán tengerpartok strandhangulatában fürdőző Dél egyértelmű turisztikai térképét azonban egy merész déli borászat egy csapásra átrajzolta!

Jövő héten nyitja kapuit a Budapest Borfesztivál 

Huszonhatodszor nyitja meg kapuit szeptemberben Magyarország legnagyobb borszakmai rendezvénye, a Budapest Borfesztivál.

5 tévhit a margarinról 

Egyetemi docens és akadémikus veszi védelmébe a margarint.
Gundeles lány megy Frankfurtba

Gundeles lány megy Frankfurtba 

A Chaine Egyesület május 10-én a METRO Gasztroakadémián rendezte a 2017. évi "Competition Jeunes Chefs Rotisseurs" ifjúsági Szakácsversenyt, amelyen Pereszlényi Alexandra, a Gundel étterem séfje nyerte el az első helyezést és ezzel a jogot, hogy képviselje Magyarországot a szeptember 8-án, Frankfurtban megrendezésre kerülő Ifjúsági Szakács Világbajnokságon.
Csöpög a fagyi, ha nem nyalod elég gyorsan?

Csöpög a fagyi, ha nem nyalod elég gyorsan? 

Ennek vége! Pihent agyú japán tudósok ugyanis nemrégiben feltalálták a lassan olvadó fagylaltot. Egy helyi napilap számolt be a különös eljárásról.
Fékeznék a bulinegyedet, már a vendéglátósok is tiltakoznak

Fékeznék a bulinegyedet, már a vendéglátósok is tiltakoznak 

Augusztus 29-én már a szórakozó- és vendéglátóhelyek is demonstráltak, hogy megfékezzék az egyre erősödő indulatokat a bulinegyeddel kapcsolatban.

A Central Médiacsoport megvette a Nosaltyt 

A Central Médiacsoport Zrt. augusztus közepén bejelentette, hogy megvásárolta a Nosalty.hu gasztroportált.

Magyar cég is érintett a nemzetközi tojásbotrányban 

Az egyik legnagyobb magyar tojástermelő tojásai is szennyeződhettek. Egyelőre nem tudni, hogy a cég önhibáján kívül szennyezte-e be a tojásokat, vagy tudtak róla, adta hírül a Magyar Nemzet információja nyomán a hvg.hu.

A margarin trónfosztása: vajkirályság 

Más sem volt látható, hallható egy időben a tévében, rádióban, csak az, hogy mennyire egészséges a növényi eredetű margarin, valamint a különféle rejtélyes összetevőjű, ámde könnyen kenhető vajkrémek fogyasztása, meg hogy a szív milyen egészségesen dobban tőle, az állati eredetű vaj pedig csak a baj forrása. De aztán fordult a kocka...

Dübörög a reggeliztetés 1. rész: Kikötő 

A mai X-, és Z-generáció szeret másutt reggelizni, nem az otthonában. A hazai gasztrotársadalomnak is lassan rá kellene ébrednie: ha új vendégkört szeretne bevonzani, akkor ideje reggeliztetést is kínálni, méghozzá minőségi színvonalon. Van erre már jónéhány példa idehaza. Mi most a Káli-medencében néztünk körül.

Úszol a konyhán, és nyakadon a vendégek? 

Van megoldás: holland mintára már Magyarországon is "kölcsönözhetők" nyár vége óta privát séfek.

Szűztermés szedéssel indul a szüret Neszmélyen 

Három éve telepített Irsai Olivér szőlő szedésével indul a szüret a neszmélyi Hilltopnál.

Bezár a Márga Budapest 

Haláleset miatt bezár Budapest egyik tophelye - a Márga Budapest.

Szeptember, Vár, Borfesztivál 

Szeptember 7-10-ig tart nyitva Európa legszebb helyszínén, a Budai Várban, a Budapest Borfesztivál.

Csak most kezdődnek a borhetek Füreden 

A vizes VB és Masters programok miatt egy héttel később indul Balatonfüreden a háromhetes borfesztivál, ahol a régi magyar fajták és a rozé kerül középpontba.

Pöttyös Panni a cukormentes torták győztese 

Varga Margit, a Zazzi cukrászának hozzáadott cukor nélkül készült tortája nyerte idén a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt,

Meghalt a híres francia étteremkalauz alapítója 

Nyolcvannyolc évesen Párizsban hunyt el a híres étteremkalauz, a Gault&Millau társalapítója. Christian Millau újságíró és gasztrokritikus, a francia reformkonyha, a nouvelle cuisine atyja. Társa, egykori kollégája, akivel egykor sorra járták és pontozták az éttermeket, Henri Gault 2000-ben hunyt el.

Tökéletes lángosok versenye 

Sajtos, tejfölös, sajtos-tejfölös, fokhagymás - sokszor a strandolók könyökén jön ki a választék, azonban lángos-fronton most beerősítettek a szakértők, és előálltak néhány valóban meghökkentő összeállítással.

Babakocsival ne menj étterembe! 

Kitiltotta luxusétterméből a babakocsikat a sztárséf, Jamie Oliver. A Magyarországon is étteremmel rendelkező szakács Fifteen nevű, londoni étterméből tiltotta ki a babakocsikat, adta hírül a Pénzcentrum a shared.com cikke nyomán.

Mátrai Borpiknik a Kékestetőn 

A szervező  Gyöngyös-Mátra TDM menedzsere Benkő Béla szerint ez csak a kezdet volt. Havonta tervezi az egyesület hasonló programok szervezését. 

Új séf a Baraka étteremben 

Különleges nyári étlappal mutatkozik be a Baraka, Budapest új séfje, a brazil származású André Bicalho. 

Egy igaz olasz az űrben is úr: kávézgat 

Nincs élet az űrben olasz presszókávé nélkül: az Argotec és a Lavazza által az Olasz Űrhivatallal közösen kifejlesztett innovatív kapszulás kávéfőzőgéppel, az ISSpressoval készíti az eszpresszót a VITA űrexpedíció legénysége a Nemzetközi Űrállomáson.

Új séf az Oroszlános Borvendéglő és Borhotelben 

Új séfük az oroszlán-étvágy avatott szakértője, Tullner Csaba, a világjáró. 

Változás a szőlőfelvásárlásban 

Magyarország jelentős szőlőfelvásárló pincészeteivel folytatott egyeztetést a Földművelésügyi Minisztérium és a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, amelynek során a borszőlő értékesítését és vásárlását szabályozó HNT piacszervezési intézkedés gyakorlati kérdéseit vitatták meg.

Európa legjobb éttermei között díjazták a budapesti Deák St. Kitchen-t 

The Ritz-Carlton Budapest’s éttermét, a Deák St. Kitchen-t a legjobb európai étteremnek választották magyar konyha kategóriában a World Luxury Restaurant Awards-on. A 2017-es World Luxury Restaurant Awards díjait július 22-én adták át a vietnámi JW Marriott Hotel Hanoi-ban. 

Borterasszal bővült a badacsonyi Kisfaludy-ház 

Nem ülnek karba tett kézzel a badacsonyi Kisfaludy-ház új házigazdái: máris megnyitották Borteraszukat, ahonnét a pazar kilátás mellé akár Misit és Rózát is felszolgálják.

A Tisza vonalán található éttermeket ellenőrizte a Nébih 

A vizsgált 49 vendéglátó egység közül kilencnél találtak problémát a szakemberek az ott árult halak nyomon követhetőségével kapcsolatban, ezért több mint 600 kilogramm hal és haltermék forgalomba hozatalát tiltották meg. 

A Jó, a Rossz és a Csúf 

Az amerikai éttermek egyidejű sikerességét és bukásait taglalja egy, a napokban megjelent kitünő írás, amelyet a The Atlantic közölt, Derek Thompsontól. E tényfeltáró, összegző írás teljes terjedelmében mostani lapszámunkban olvasható.

Rangos nemzetközi díjat nyert a budapesti Tama Restaurant 

Két díjat is elnyert a Budapest belvárosában működő Tama Restaurant a World Luxury Restaurant Award névre hallgató a versenyen. A vietnámi fővárosban, Hanoiban július 22-én megrendezett díjátadó gálán a globális kategóriában egyedüli magyar étteremként díjazták a tavaly májusban nyílt éttermet, de a regionális kategóriában is elismerést vehetett át a Tama Restaurant tulajdonosa, Hegyi Attila.

Bor, kultúra, felolvasás 

Ha még nincs programja augusztus 5-én, szombat késődélután, és a Balaton-felvidék felé jár, akkor tudunk ajánlani egy nem mindennapi szórakozást.

Varázsos világú festmények a zánkai Fészekben 

Volni Vera meghökkentően szürreális, különleges színvilágú, szemet vonzóan aprólékos gonddal elkészített képei láthatók mostantól a zánkai Fészek étterem teraszán.

Csülök csúcs Dunaújvárosban 

Országos gasztro-rekord a kohászok hagyományos rendezvényén a Dunaferrnél, Dunaújvárosban.

Lehet vagy sem: házi pálinka vendéglátóhelyen 

Útmutató a házi pálinkák kezeléséről a vendéglátóhelyen belüli és kívüli rendezvényeken.

Az Artisjus jövőre nem tervez áremelést 

Az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület képviselői egyeztetésre hívták a szakmai szervezeteket, hogy megismerjék a vendéglátás és a szálláshely-szolgáltatás területén történt változásokat, illetve a zenefelhasználással kapcsolatos észrevételeket.

Breaking: egyeztet a kamara a szakmai szervezetekkel 

Turisztikai kerekasztal-tárgyalások kezdődtek a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamaránál az MVI részvételével.

Nagy verseny várható az idei Gastro Designon 

Július első napjaival lezárult a pályázati időszak Gastro Design Award 2017 elnevezésű, hazai éttermeseket, szállodásokat, belső építészeket, designereket megszólító versenyünkre, amelyre idén 73 pályázat érkezett.

Laza Pala 

Laza Pala, avagy a Séf a strandon: Bíró Lajos a Palatinuson főz, és megmutatja a nagyérdeműnek, hogy milyen az igazi strandbüfé-érzés.

Sanyi a Placcon 

Nagy Sándor hódításáról számolnánk most be: július 15-16-án a tihanyi Placc Bisztró konyháján főzött finomságokat a reklámszakemberből lett gasztroblogger, könyvszerző és kedvtelésből főző házi szakács.

Jazz, bor, Balaton, idén nulladik nappal 

Paloznaki Jazzpiknik augusztus 3-4-5 sztárfellépői: Kool & the Gang, Mario Biondi, Matt Bianco feat New Cool Collective, Incognito, Random Trip. Idén nulladik nap is lesz.

Nyár, Érsekkert, Egri Bikavér Ünnep 

Idén - július 7-9-ig - is tízezrek ünnepelték Eger legújabb hungarikumát: a XXI. Egri Bikavér Ünnepre ismét megtelt az egri csodálatos adottságú Érseki Palota kertje.

Mesterszakács a Központ Bisztró élén 

Az újpesti ismert étterem konyhai stábjában nem történt személyi változás, hanem a Központ Bisztró és a Calavera fiatal konyhafőnöke, Petrovszki Norbert sikeres vizsgát tett, mesterszakács képesítést szerzett.

„Keverd újra, Buday” néven indul el a LifeTV új gasztroműsora 

Július 8-án, szombaton indul a LifeTV legújabb gasztroműsora, a Keverd újra, Buday, a népszerű séf, Buday Péter vezetésével.

1500 bográcsban főzik a halat szombaton Baján 

Mintegy ezerötszáz bográcsban főznek idén is legalább tíz tonna halat a 22. Bajai Halfőző Fesztiválon szombaton.

Kacsával indul a következő Bocuse d'Or válogatás 

Ki képviseli hazánkat 2018-ban Torinóban a Bocuse d’Or európai döntőjén? A kiválasztás és felkészülés folyamata ezennel elkezdődött.

Elindult a Bor Roadshow Tokajban 

A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának országos szakmai rendezvénysorozata hat borrégióba látogat el. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!