Gasztro
A KFC alapító sztorija a közösségi portálokon
Rick Maynard, a KFC PR igazgatója mondta el, hogy milyen szempontok szerint alakították ki megjelenésüket a közösségi oldalakon, illetve népszerűségük további növelése érdekében milyen átalakításokat terveznek 2011-es évre.
Bulvár: Lady GaGa bepereli az anyatejes fagyi gyártóját
Az énekesnő a nevével való visszaélés miatt készül jogi lépéseket tenni egy londoni cukrászda tulajdonosa ellen - írja a neon.hu.
Diópálinka diadal Dombóváron
Második alkalommal szerveztek dombóváron pálinkaversenyt az italkülönlgességek hódolói február utolsó szombatján.
Véget ért a Cifray-versenykurzus
A Magyar Gasztronómiai Egyesület (MGE) 2009 elején hirdette meg szakácsoknak a “Czifray-versenykurzust”, ami Magyarországon új műfaj: önképzés és önképzés-tanulás több fordulós verseny formájában.
Új értelmet kap a sarki kocsma
Új értelmet kap a sarki kocsma
Új kávéra vált a McDonald’s
Új kávéra vált a hazánkban 37 egységet üzemeltető McCafé és az ország legnagyobb étteremlánca, a McDonald’s. Az újonnan bevezetett kávé a fenntarthatóság jegyében készült és Rainforest Alliance minősítéssel rendelkezik. A frissen őrölt, olaszos pörkölésű, 100 százalékban Arabica kávéból naponta 16 700 csészével adnak el az aranyívek alatt - írja az Élelmiszer Online.
Íme a Borászok Borásza díj jelöltjei
2007-ben alapította Rókusfalvy Pál a címet az Etyek Pincefesztiválon résztvevő borászoknak. Alapvetően különbözik ez a cím az összes eddigi borász díjtól, itt ugyanis nem szervezetek szavaznak vagy döntenek egy díj elnyeréséről, hanem maguk a borászok, akik egy-egy szavazatukkal választják ki maguk közül a legjobbat, a Borászok borászát.
A METRO a Torkos Csütörtök kiemelt partnereként támogatja a hazai éttermeket
Hamarosan ismét elérkezik a torkos vendégek és a torkoskodást kínáló éttermek, vendéglátóhelyek nagy napja, hiszen 2011. március 10-én a Magyar Turizmus Zrt. immár hatodik alkalommal rendezi meg a Torkos Csütörtök akciót. Az esemény kiemelt partnereként, valamint a magyar gasztronómia és vendéglátóipar elkötelezett híveként a METRO Kereskedelmi Kft. nagy beszállítói kedvezmények biztosításával járul hozzá az éttermek népszerűsítéséhez és forgalomnövekedéséhez.
Biodiverzánsok az amerikai étteremben
Egy amerikai pizzázó tulajdonosát "egerekkel elkövetett étel terrorizmussal" vádolják - egereket csempészett a konkurens éttermekbe - írja a HarmoNet.

Két bomba meglepetés: Auf Wiedersehen Stefan, Adios Nicolas!
Távozna Stefan Gebhardt, a Chateau Visz és Nicolas Rafael Delgado, a budapesti Mix konyhafőnöke?
Cseh hospoda nyílt Budapesten
Cseh hospoda, azaz sörkorcsolyákat is kínáló kocsma nyílt a Ferdinánd Monarchia Cseh Sörház tőszomszédságában - adta hírül a boraszportal.hu.
Aranyat hozhatnak a villányi borászok Berlinből
Magyar borászok és borok is részt vettek február elején Európa egyik legnagyobb borversenyén, a Berlin Wine Trophy-n. A német főváros négynapos eseményén a zsűritagok több mint 4000 mintát kóstoltak - írja az Agromonitor.
Megjelent a 2011-es francia Michelin Guide
Hétfőn hivatalosan is bemutatták a világ talán legnagyobb presztizsű étterem miunősítő kiadványát, a francia Michelin Hotel and Restaurant Guide-ot. Gall földön 2011-ben 571 étterem mondhat magáénak csillagot, a szintén kitűnő minősítésnek számító Bib Gourmand elismerést 601 étterem érdemelte ki.
Mit esznek az Oscar-gála vendégei?
Szinte már megszokott módon, immár 17. alkalommal Wolfgang Puck, az osztrák származású mesterszakács készíti az Oscar-díjkiosztó ünnepség utáni bál vacsorájának menüjét - írja a Blikk.
Tűz volt a fővárosi Balázs vendéglő tetőterében
igyulladt a régóta üresen álló, II. kerületi Balázs vendéglő szombaton az esti órákban; a tűzoltók eloltották a tetőtérben keletkezett tüzet - közölte a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője az MTI-vel.
Alain Ducasse konyháján tanulnak a legszegényebbek
Tizenöt kilátástalan életű nő kapott lehetőséget arra, hogy új irányt adjon életének: Alain Ducasse, Franciaország egyik legnevesebb szakácsának konyháján tanulhatják a mesterséget egy felzárkóztató program keretében - adta hírül a Dívány.hu.
Újonnan nyílt top éttermek a világban
Nem ülnek a babérjaikon a világ legjobb szakácsai, lehet, azokat már belefőzték az éttermeik előtt sorban álló vendégek ételeibe. A shownak menni kell tovább...
Március végén párizsi franchise-kiállítás
Március végén párizsi franchise-kiállítás
Busás tavaszvárás az éttermekben
A Halra Magyar, Halra Bor! versenysorozat 8. fordulója március 4-én Budapesten lesz. A programban résztvevő éttermek kreatív séfjei busából fognak valamilyen általuk kitalált új, vagy hagyományos ételt készíteni és a hozzá passzoló bort a zsűrinek felszolgálni.
Busójárást és Torkos Csütörtököt is népszerűsít az Magyar Turizmus Zrt.
Márciusban elindul a Magyar Turizmus belföldi forgalomélénkítést célzó kampánya. Először a busójárást és a Torkos Csütörtököt népszerűsítik - adta hírül a Kreatív Online.
Sör, nem hetero-szexuálisoknak
Egy Minerva nevű, kis mexikói sörgyártó- és forgalmazó cég, kétféle újdonsággal rukkolt elő: a Salamandra és a Purple Hand elnevezésű sörökkel. Mint mondják, e termékekkel a leszbikus, a homoszexuális, a bi- és transz-szexuális beállítottságú közönséget céloznák meg - olvastuk a Dr. Info-n.
Palotai bőségtál és Hajszán-fatányéros a sportvendéglőben
Felújítva, megújulva kinyitott Győrött a Somogyi Béla utcai Betérő vendéglő, amely korábban nemcsak a remek magyaros ételkínálatáról híresült el, hanem arról is, hogy sportbarátok találkozóhelyévé vált - jelentette a Nyugathír.
A kalóriatartalom senkit sem érdekelt
Hiába a pontos leírás, és a kalóriatartalom feltüntetése a gyorséttermi menük csomagolásán. A fiatalok ugyanazokat az ételeket, főként zsírban és kalóriában gazdag fogásokat vásárolják - írja a Patika Magazin.
Elkészült a Pincelakat Borturisztikai Központ
Nem csupán bort, de pálinkát is kóstolhatnak és a szivarjaikat is tárolhatják a Császártöltésen megvalósult borturisztikai központban - adta hírül a Turizmus Online.
Kampányba kezd ételei népszerűsítésére Franciaország
So French So Good (Annyira francia, hogy csak jó lehet) mottóval, villát és borospoharat ábrázoló logóval világszintű kampányba kezd Franciaország élelmiszertermékei és ételei népszerűsítésére.
Kiválasztották a Magyar Tudományos Akadémia Borait
Országos Minősített Borverseny keretében választotta ki a zsűri, hogy mely típusok viselhessék 2011-ben a „ Magyar Tudományos Akadémia Bora” címet.
Vihar a hamburgeradó miatt
"Vállalniuk kell a rizikót azoknak, akik egészségkárosító termékeket fogyasztanak" Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára ezekkel a szavakkal indokolta az egészségre káros termékek tervezett megadóztatását, közismertebb nevén a hamburgeradó bevezetését - írja a Pénzcentrum.
Nagy lehet a baj, ha már a csehek is kevesebb sört isznak...
Tavaly 17,1 millió hektoliter sört főztek Csehországban, az 1989-es rendszerváltás után a legkisebb mennyiséget – közölte a Hospodárske Noviny. Az egy évvel korábbihoz viszonyítva a csökkenés nyolc százalékos. Az eredmény ugyanakkor kedvezőbb, mint a korábbi becslések, amelyek 12 százalékos visszaesésről szóltak.
Magyar gasztronómiai fesztivál Tallinban
Az észtországi magyar nagykövetség kezdeményezésére hazánk gasztronómiáját és borait felvonultató egy hónapos fesztivál kezdődött az észt fővárosban, a népszerű négycsillagos Meriton Grand Hotel éttermeiben és kávézójában.
Badacsonyi borászaté az "Év Épülete" díj
A Bazaltbor Pincészet badacsonyi épülete nyerte a kategóriájában a havonta négymilliós olvasottságú ArchDaily elnevezésű honlap "Building of the Year" szavazását - adta hírül az Inforádió. A borászat tervei Kis Péter építész irodájában készültek.
Bulvár: Felfedezték a kóla receptjét!
A Coca-Cola eredeti receptúráját egy bizonyos John Pemberton nevű gyógyszerész állította össze 1886-ban.
Aki teheti, vegyen kávét előre....
A legnagyobb német kávépörkölő, a Tchibo február végén 50 centtel emelni akarja az árait, ezzel közel tíz százalékkal emelkedhet a kávé ára - írja a Hamburger Abendblatt nyomán a Világgazdság Online.
Best of Őrség
A szentgotthárdi Andante étterem elékészítette a toplistáját a legjobb 10 ételnek, melyek az Őrség tájegységének a jellemzői - adta hírül az alon.hu. És bár a nyertes egyértelmű, a lista böngészése még olvasva is étvágygerjesztő.
Bezáratja a hatóság a dohányzási tilalmat megszegő éttermet
A spanyol miniszter nem csak bezáratta a dohányzásellenes törvénnyel nyíltan dacoló marbellai éttermet, de 145 ezer eurós büntetést is kilátásba helyezett.
Hungarikumok és pálinka az új Panyolai étteremben
Nem csak pálinka, hanem egyéb más hungarikumok is megtalálhatók a Panyolai Catering Kft. által újonnan megnyitott budapesti étterem kínálatában.
Új vizeken a Budapest kártya
Közös gondolkodásra hívta a budapesti vendéglátósokat a BTSZK Nonprofit Kft. a Colombus hajóra pénteken, annak érdekében, hogy a főváros áprilistól megújuló városkártyája olyan legyen, mely valós vendégforgalmat, s jelentős többletbevételt generál a benne résztvevő szolgáltatók számára.
Hungarikumokra épülő étterem nyílt
A pálinka és más hungarikumok kínálatát nyújtó éttermet nyitott a Panyolai Catering Kft. Budapesten.
Meglepő: nem a kávé miatt népszerű a Starbucks
Twitter-bejegyzéseken keresztül megvizsgálták a Starbucks kávézólánc követőinek érdeklődési körét, amiből kiderült, hogy a kávé foglalkoztatja őket legkevésbé – adta hírül a socialtimes.hu nyomán a Marketing&Media Online.
Egymilliárd dollárra taksálják a McDonald's-partnert
A McDonald’s legnagyobb globális franchise partnere az év egyik legnagyobb tőzsdei bevezetésére készül néhány napon belül. A dél-amerikai társaság a kontinensen hozzávetőleg 1800 gyorséttermet üzemeltet, a becslések szerint piaci értéke meghaladhatja az egymilliárd dollárt.
Engedte a dohányzást: bezáratták az éttermét
Bezárattak két hónapra a spanyol hatóságok Marbella tengerparti üdülővárosban egy éttermet, amelynek tulajdonosa nyíltan dacol az év eleje óta a vendéglátóhelyekre is teljes szigorával érvényes dohányzási tilalommal.
Magyar bisztro-lánc Európában?
Néhány héten belül megnyithat Berlinben az európai hálózatnak tervezett hungarikum bisztro-lánc első tagja Berlinben. A láncot a CBA üzemelteti majd.
Mégiscsak jön a hamburgeradó?
smét megjelent a korábban már felröppent hír, mely szerint a költségvetés bevételi oldalán komolyan terveznek az úgynevezett "hamburgeradóval".
Wifi, topdesign és napszakonként változó menüsor
Azok, akik 2010-et sikeres évként értékelik, valószínűleg nem ezen a földgolyón élnek. Az egekbe szökő válság inflációt, árfolyamkockázatot, emelkedő nyersanyagárakat és a munkanélküliség miatt rohamosan visszaeső keresletet generált 2010-ben világszerte. Tavaly csak a legnagyobbak lettek még nagyobbak Európában és a tengerentúlon.
Megkondult a vészharang
Az alapanyagárak további emelkedése, a fizetőképes kereslet csökkenése és az erősödő forint maga alá temetheti a hazai vendéglátóipart.
A Playboy Club sztárséffel tér vissza
A londoni Playboy Club, amely a nyuszis brand klubhálózatának tagjaként üzemelt, harminc év után nyit újra Mayfair negyedben, a Park Lane-en. Az eredeti klub 1966-ban nyitott és 1981-ig fogadta különleges vendégeit, mint Sir Michael Caine, George Best vagy Jack Nicholson.
Afrodiziákumok a konyhában
Évszázadok óta ismertek egyes fűszernövények gyógyító hatásai. Ezek felhasználása a táplálkozásban szinte mindennapos. Kevesen élnek ugyanakkor azzal a lehetőséggel, amely néhány növényben, néhány – elsősorban tengeri eredetű – táplálékforrásban rejlik. Ez pedig azok szexuális vágyfokozó hatása.
Dress-code a brit gyorsétteremben
Nem szolgálták ki azt azt az asztalostanulót, aki melegítőben "ugrott be" kedvenc gyorséttermébe a lancashirei Leylandban. A meglepett vendég negyedóra múlva kifogástalan öltözékben (öltöny-nyakkendő) tért vissza, és így már rendelhetett.. - írta meg a Velvet.
Hogy kerül magyar bor a Fat Duckba?
Isa Bal a törökországi Antalyában született. 1994-ig hotelmenedzsmentet tanult Törökországban, ezt követően chef du rang pozíciót töltött be Angliában. Itt kezdett előbb hobbiszinten foglalkozni a borokkal, öt évvel később pedig már ő volt a hotel vezető sommelierje. Később a Covent Garden-i Maggiore’s Restaurant vezető pohárnokaként dolgozott, innen került Heston Blumenthal három Michelin-csillagos éttermébe, a The Fat Duckba. 2008-ban megnyerte az „Európa legjobb sommelier-je” címet.