Sajátos PR: ingyen kaja a kövéreknek 

Az arizonai Szívroham Grill (Heart Attack Grill) étteremben mindenki ingyen annyit zabálhat, amennyit csak akar, ha legalább 159 kilót nyom - adta hírül a Harmonet.

Tizenhárom budapesti étterem a GaultMillau 2011-ben! 

Nyilvánosságra hozták az egyik legnagyobb presztizsű étteremminősítő kalauz, a GaultMillau 2011-es értékelését. Az elit listára 13 budapesti étterem került fel.
Színek és ízek Segal Viktortól

Színek és ízek Segal Viktortól 

Sajtótájékoztatón mutatta be a szerző és a kiadó a legprogresszívebb fiatal séfek között számontartott Segal Viktor első szakácskönyvét, mely "Színek és ízek" címmel jelenik meg a karácsonyi könyvpiacon.

Nem kell Jamie Oliver reformja az amerikaiaknak 

Jamie Oliver nem kell az amerikaiaknak. A Food Revolution című dokumentum-sorozatának második részében – amiben egészséges ételek fogyasztására venné rá a fiatalokat - Los Angeles-i iskolákkal szeretett volna együttműködni, ám a hatóságok elutasították a kérelmét - adta hírül a Hírszerző.

Magyar nouvelle cuisine, vagy médiahack: kutyahús a konyhán? 

Egyelőre még nem derült ki, hogy a magyar gasztronómia megújításának nagy lépése, vagy egyszerű médiaheck a TV2 híre: aláírásgyűjtés indul a kutyahús legalizálásáért...
Sokba kerülhet a Starbucksnak a Kraft szerződés felmondása

Sokba kerülhet a Starbucksnak a Kraft szerződés felmondása 

A napokban hivatalos sajtóközleményben jelentette ben a világ legnagyobb gyorskávézó lánca, hogy fel kívánja bontani a Kraft Foods-szal 12 esztendeje kötött szerződését, melynek keretében az élelmiszeripari vállalat portfóliójában jelen lehettek a kávézó csomagolt termékei.
Olasz kávé és olasz bringa egy boltban

Olasz kávé és olasz bringa egy boltban 

A nagy múltú olasz kerékpárgyártó október 30-án egy merőben szokatlan üzletet nyitott Stockholmban "Bianchi Café & Cycles" elnevezéssel. A hely Olaszország legjavát hozza el a vendégeknek: Bianchi kerékpárokat, olasz tésztaételeket, és természetesen a legendás olasz kávét.

Sokat javult a brit konyha megítélése a világban 

Egy friss tanulmány szerint Anglia kulináris hírneve javulóban van - bár a franciák továbbra sincsenek elragadtatva tőlük.
A KerTrend 2010 győztese a siófoki Mala Garden

A KerTrend 2010 győztese a siófoki Mala Garden 

A Vendég & Hotel kertdesign versenye hamarosan véget ér. De addig, amíg a szakértő zsűri eldönti, hogy ki az első a legjobbak között, folytatjuk a nevezőket bemutató cikksorozatunkat. A Mala Garden designhotel hangulatvilágát Bali modern építészete ihlette.

Felmondtak, mert nem akar muzulmán hamburgert árulni 

Nem értett egyet azzal, hogy az általa vezetett Párizs környéki étterem a muzulmán vallási előírásoknak megfelelő, úgynevezett halal minősítést kapjon, ezért a cégvezetés kirúgta. Ezt állítja legalábbis a francia Quick gyorsétteremlánc egyik egységének igazgatója, aki diszkriminációval vádolja a cégvezetést, és munkaügyi bíróság elé idézte őket - tudósította az Inforádiót Ráduly János Franciaországból.

Vezetőváltások a Burger Kingnél 

Alig néhány napja vette át a 3G Capital befektetési társaság a Burger King irányítását, de máris jelentős változtatásokat jelentettek be. A Miamiból származó étteremlánc új tulajdonosának első lépése volt a vállalat vezetőségének átalakítása - adta hírül a Franchiseportál.

Ambrózia Étterem és Panzió 

A Vendég & Hotel kertdesign versenye hamarosan véget ér. De addig, amíg a szakértő zsűri eldönti, hogy ki az első a legjobbak között, folytatjuk a nevezőket bemutató cikksorozatunkat. Az Ambrózia Étterem és Panzió napsütötte virágoskert Kazincbarcika szívében.

Már Berlinben is Domino's Pizza 

A Domino's Pizza, a világ egyik legnagyobb pizzéria lánca hozzálátott németországi franchise-hálózatának kiépítéséhez. Az első német Domino's Pizza étterem hétvégén kerül átadásra Berlinben, amelyet további nyitások fognak követni a német fővárosban, majd országszerte egyaránt - adta hírül a Franchiseportál.

Protestálnak a borászok 

Közös nyilatkozatra készülnek a meghatározó borász szakmai szervezetek, amelyben tiltakoznak a bormarketing szabályozásának velük nem egyeztetett átalakítási tervei ellen – értesült az agromonitor.hu.

Nincs több játékfigura a gyerekmenühöz San Franciscoban 

Lekerül a McDonald's étlapjáról a Happy Meal menü - a meglepő törvény bevezetésére azért került sor, mert Amerikában rengeteg az elhízott gyerek, ám a tiltás bevezetésével remélik, hogy ezt vissza tudják szorítani - írja a Napi Ász alapján a Hírszerző.

Nagyobb a baj Gordon Ramsaynél, mint gondoltuk? 

A sztárszakács helyzete egyre rosszabb, sajtóértesülések szerint el akarja adni házát, de a neki hitelező bank megakadályozta az üzletet. A Royal Bank of Scotland egy tíz éve felvett kölcsönre hivatkozva torpedózta meg a 4,4 millió fontos ingatlaneladást.

Hollandiában feloldják a dohányzás tilalmát! 

Az újonnan megválasztott holland kormány első intézkedéseinek egyikével felfüggeszti a két évell ezelőtt bevezetett dohányzási tilalmat a vendéglátóhelyeken.

Csökkenő cafeteria a minisztériumokban 

Évi kétszázezer forintban maximálnák jövőre a köztisztviselők éves cafeteria-keretét, ami a minisztériumok többségénél a gyakorlatban jelentős csökkentést takar. A szakszervezet eközben a közalkalmazottakra is kiterjesztené az egységes cafeteriát - írja a Napi Gazdaság.

Pert nyert Amerikában a Starbucks 

Nem sikerült pert nyernie egy amerikai nőnek a Starbucks kávézólánccal szemben, miután leforrázta magát egy teával. A 76 éves nő az égési sebek miatt három millió dollár kártérítést követelt - tudósította az Inforádiót Szvetnik Endre Londonból.

Most legyen pizzafutár Japánban 

Két és félmillió jenes, azaz több mint hatmillió forintos órabérrel keres pizzafutárt a Domino Pizza Japánban. Szakmai tapasztalat nem szükséges, munkaruhát biztosít a munkáltató - adta hírül a Reuters.

Grill Gödör 

A Vendég & Hotel kertdesign versenye hamarosan véget ér. De addig, amíg a szakértő zsűri eldönti, hogy ki az első a legjobbak között, folytatjuk a nevezőket bemutató cikksorozatunkat. Következik a sárospataki Grill Gödör, az itt élő művészek kedvenc találkozóhelye...

Niklai Ákos Ferran Adriá nyomában 

Niklai Ákos, a Magyar Szállodaszövetség ügyvezető testületi tagja nyerte el az Európai Szállodák, Éttermek, Kávéházak Szövetsége (HOTREC) idei életműdíját.

Hamarosan nyit az ötödik TGI Friday's Budapesten 

Hamarosan megnyílik az legújabb T.G.I. Friday’s étterem a Deák téren. "A vendég itt igazán belekóstolhat az amerikai életérzésbe" - írja az A mai nő portál

Nem kamu az új McDonald's reklámspot 

A McDonald's mindig is széles körű marketing tevékenységet folytatott, de jó ideje már a rajongói oldalakra, blogokra hagyja a saját-, illetve más forgalmazók termékeinek összehasonlítását. Ezért is meglepő a McCafé kávékóstoltatáson alapuló, Ausztráliában elindított televíziós reklámkampánya.

Tiltakoznak az éttermek az egységes ételutalvány ellen 

A legnagyobb vendéglátóipari érdekképviseleti szervezet, a Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) szerint a kormány által benyújtott az adózásra vonatkozó törvényjavaslat azonos módon kezeli a hideg- és melegétkezési utalványt, amely az egységes utalvány bevezetését jelenti. Háber Tamás elnök szerint az egységes utalvány komoly károkat okozhat a magyar vendéglátó szektorban több tízezer embernek munkát adó kis- és középvállalkozásoknak, hiszen annak felhasználása nagy részben multinacionális bevásárló láncokban történne.

Többet fizetünk a hazai ízekért? 

Egy nemzetközi kutatókból álló csoport felmérése szerint, az étterembe járók előnyben részesítik, ha helyi beszolgáltatóktól származó alapanyagokból készül az étel, és ami még érdekesebb, minél drágább, annál valószínűbb, hogy inkább azt rendelik a máshonnan származó ételek helyett - írja a Nők Lapja Café.

Indul a „Startolj reggelivel” kampány, az egészséges magyar gyermekekért 

Megkezdődött az OÉTI „Startolj reggelivel” kampány A METRO Kereskedelmi Kft. segítségével, az egészséges magyar gyermekekért. A METRO biztosította a hathetes kampány alapanyagait az ország minden részén, biztosítva ezzel a kutatás hitelességét, a valódi összehasonlíthatóságot, rugalmasan kezelve a napi igényeket a változatos, finom és főleg egészséges reggeli menük összeállításához.

Jövőre újranyit a londoni Playboy Club 

A Playboy Enterprises bejelentette, hogy 2011 elején – új helyszínen, de a régi hangulatban - újranyitja Londonban a 60’-as évek egyik közkedvelt szórakozóhelyét, a Playboy Clubot - írja a Turizmus Online.

Nagyobbra nő a Starbucks  

A Pénzcentrum.hu információ szerint két új üzletet nyit idén Magyarországon a Starbucks. A kávézólánc novemberben Budapest belvárosában, decemberben pedig a Mammut II-ben nyitja meg új egységeit.

Megnyílt a pálinkaház látogatócentrum Boldogkőváralján 

Átadták Boldogkőváralján a Bestillo Pálinkaház látogatóközpontját. A 90 millió forintos beruházást a magyar vállalat felerészben uniós forrásból, az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) támogatásából finanszírozta - írja a Piac & Profit.

Keresik az Év Fiatal Borászát 

Egy híján hatvan - köztük több Egri, illetve Mátrai borvidéken dolgozó - ifjú borász verseng az elismerésért - adta hírül a Heol.hu alapján a Turizmus Online.

Nem tetszik a görögöknek a füstmentes kocsma 

A nikotinfüggő Görögországban két hónapja érvényben lévő dohányzási tilalom nagy lázadást váltott ki az étterem-tulajdonosok körében. ”Vissza a hamutartókat!” - így kampányolt száznál több étterem- és szórakozóhely-üzemeltető, akik kétkedve állnak az új rendszabályokhoz. Az új törvény teljes körűen tiltja a közterületeken és szórakozóhelyeken való rágyújtást - írja a betegszoba.hu.

Már megint Ramsay...ezúttal egér az étteremben 

Gordon Ramsayvel megtörtént az, amit csak rémálmaiban gondolt volna: egyik londoni éttermében a vendégek egy futkározó egérre lettek figyelmesek. Az étterembe ki kellett hívni a rágcsálóirtókat, a sztárséf pedig utólag magyarázkodhatott - írja az EST.hu.

40 híres borász kedvenc étele és bora a Symbol Budapestben 

A budapesti Symbol étteremben októberben az érdeklődők megkóstolhatják az „Így főznek a borászok” című könyvben megjelent recepteket.

Lusztigh Mária és Kovács János az „Év Cukrászai” 

A Hoventa 2010 kiállításon rendezte meg a Magyar Cukrásziparosok Országos Ipartestülete az „Év Junior Cukrásza” és az „Év Cukrásza” versenyét.

Törley: Támogassák a borászok is a vörös iszap katasztrófa károsultjait! 

A Törley Kft. 1 millió Forintot utalt át a Magyar Kármentő Alapnak és az alábbi javaslattal fordul a borszakma képviselőihez:

Új ruhát kapott a S.Pellegrino 

Itáliai designerek ezúttal a frissességet és ragyogást megszemélyesítő, kékes cikk-cakk motívumokkal öltöztették fel a San Pellegrino ásványvizek palackjait - írja az Élelmiszer Online.

Afrikában és Ázsiában villantott a SABMiller 

A világ második legnagyobb sörgyártója, a brit SABMiller az elemzők által vártnál több sört tudott eladni az első félévben, mivel az ázsiai és afrikai forgalom megugrása pótolta az európai kiesést - írja az Élelmiszer Online.

Kóstolja meg a magyar szakács válogatott versenymenüjét 

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Felnőtt, Ifjúsági és Katona Válogatottakat indít a Kulináris Világbajnokságon. A Nemzeti Válogatottak kategóriájában huszonöt nemzet csapatai versenyeznek a Világbajnoki címért.

Rövid hírek innen-onnan 

Rövid hírek innen-onnan

Magaslati tésztagyár 

Saját készítésű tésztával várják a vendégeket a 2900 méter magasan található, most felújított étteremben a Stubai-gleccsernél, az ausztriai Tirol tartományban.

Csak januárban nyit Heston Blumenthal új étterme 

Mindazok számára, akik a karácsony körüli programjukba beillesztették volna Heston Blumethal új londoni éttermének, a Dinner at the Mandarin Oriental-nak tesztelését, szomorú hír, hogy a gasztrotúrát jövőre kell halasztaniuk... 

Száz éves a Gundel 

Új ételkülönlegességekkel és számos kulturális programmal ünnepli századik születésnapját a külföldön is méltán nevet szerzett Gundel étterem - írja a Népszava Online. A jeles ünnep alkalmából ezentúl nem csak kulináris, hanem igazi kulturális élményben is részük lesz a vendégeknek: a Gundel mától vidéki múzeumok, és magángyűjtők kincseivel örvendezteti meg látogatóit.

Michelin-csillagok ragyogtak a Hertelendyben 

„Ausztria kulináris találkozása Magyarországgal” címen először rendezték meg a Hertelendy Gourmet Festival-t a Relais & Châteaux Hertelendy Kastélyban - írja a Luxorium.

Az Observernél a The Kitchin lett az Év Étterme 

Immáron hetedik esztendeje a szakemberek mellett az Observer olvasóinak szavazata is szerepet játszik abban, melyik brit étterem kapja meg az "Év Étterme" kitüntető címet a laptól. Az idén a választás az edingurghi The Kitchinre esett. 

Hamarosan újabb Häagen-Dazs luxusfagylaltozó nyílik Budapesten 

Habár idén nem alakult jól a nyári fagylalt-és jégkrémszezon, a szuperprémium szegmens nem panaszkodhat - írja a Napi Gazdaság. Az egyik legismertebb ilyen márka, a Häagen-Dazs a legtöbb hipermarketláncnál kapható (a többi jégkrémnél jelentősen magasabb áron), és egyelőre sikeresnek ítélik hazai bevezetését.

Így főznek a borászok 

Hogy jól vagy rosszul, azt bárki megtapasztalhatja, aki ellátogat a budapesti Symbol étteremben október 29-30. között megrendezésre kerülő Kóstolófesztiválra - írja a Turizmus Online.

Angliában betiltják az üveges alkoholt? 

Az alkoholos italokat sokkal gyakrabban kellene műanyag pohárban és palackban felszolgálni, hogy csökkentsük azoknak az erőszakos cselekedetek által okozott sérüléseknek a mértékét, amelyeket roncsolt üveggel követnek el írja a Betegszoba.hu.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!