Indul a „Startolj reggelivel” kampány, az egészséges magyar gyermekekért 

Megkezdődött az OÉTI „Startolj reggelivel” kampány A METRO Kereskedelmi Kft. segítségével, az egészséges magyar gyermekekért. A METRO biztosította a hathetes kampány alapanyagait az ország minden részén, biztosítva ezzel a kutatás hitelességét, a valódi összehasonlíthatóságot, rugalmasan kezelve a napi igényeket a változatos, finom és főleg egészséges reggeli menük összeállításához.

Jövőre újranyit a londoni Playboy Club 

A Playboy Enterprises bejelentette, hogy 2011 elején – új helyszínen, de a régi hangulatban - újranyitja Londonban a 60’-as évek egyik közkedvelt szórakozóhelyét, a Playboy Clubot - írja a Turizmus Online.
Nagyobbra nő a Starbucks

Nagyobbra nő a Starbucks  

A Pénzcentrum.hu információ szerint két új üzletet nyit idén Magyarországon a Starbucks. A kávézólánc novemberben Budapest belvárosában, decemberben pedig a Mammut II-ben nyitja meg új egységeit.

Megnyílt a pálinkaház látogatócentrum Boldogkőváralján 

Átadták Boldogkőváralján a Bestillo Pálinkaház látogatóközpontját. A 90 millió forintos beruházást a magyar vállalat felerészben uniós forrásból, az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) támogatásából finanszírozta - írja a Piac & Profit.

Keresik az Év Fiatal Borászát 

Egy híján hatvan - köztük több Egri, illetve Mátrai borvidéken dolgozó - ifjú borász verseng az elismerésért - adta hírül a Heol.hu alapján a Turizmus Online.
Nem tetszik a görögöknek a füstmentes kocsma

Nem tetszik a görögöknek a füstmentes kocsma 

A nikotinfüggő Görögországban két hónapja érvényben lévő dohányzási tilalom nagy lázadást váltott ki az étterem-tulajdonosok körében. ”Vissza a hamutartókat!” - így kampányolt száznál több étterem- és szórakozóhely-üzemeltető, akik kétkedve állnak az új rendszabályokhoz. Az új törvény teljes körűen tiltja a közterületeken és szórakozóhelyeken való rágyújtást - írja a betegszoba.hu.

Már megint Ramsay...ezúttal egér az étteremben 

Gordon Ramsayvel megtörtént az, amit csak rémálmaiban gondolt volna: egyik londoni éttermében a vendégek egy futkározó egérre lettek figyelmesek. Az étterembe ki kellett hívni a rágcsálóirtókat, a sztárséf pedig utólag magyarázkodhatott - írja az EST.hu.

40 híres borász kedvenc étele és bora a Symbol Budapestben 

A budapesti Symbol étteremben októberben az érdeklődők megkóstolhatják az „Így főznek a borászok” című könyvben megjelent recepteket.
Lusztigh Mária és Kovács János az „Év Cukrászai”

Lusztigh Mária és Kovács János az „Év Cukrászai” 

A Hoventa 2010 kiállításon rendezte meg a Magyar Cukrásziparosok Országos Ipartestülete az „Év Junior Cukrásza” és az „Év Cukrásza” versenyét.

Törley: Támogassák a borászok is a vörös iszap katasztrófa károsultjait! 

A Törley Kft. 1 millió Forintot utalt át a Magyar Kármentő Alapnak és az alábbi javaslattal fordul a borszakma képviselőihez:

Új ruhát kapott a S.Pellegrino 

Itáliai designerek ezúttal a frissességet és ragyogást megszemélyesítő, kékes cikk-cakk motívumokkal öltöztették fel a San Pellegrino ásványvizek palackjait - írja az Élelmiszer Online.

Afrikában és Ázsiában villantott a SABMiller 

A világ második legnagyobb sörgyártója, a brit SABMiller az elemzők által vártnál több sört tudott eladni az első félévben, mivel az ázsiai és afrikai forgalom megugrása pótolta az európai kiesést - írja az Élelmiszer Online.

Kóstolja meg a magyar szakács válogatott versenymenüjét 

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Felnőtt, Ifjúsági és Katona Válogatottakat indít a Kulináris Világbajnokságon. A Nemzeti Válogatottak kategóriájában huszonöt nemzet csapatai versenyeznek a Világbajnoki címért.

Rövid hírek innen-onnan 

Rövid hírek innen-onnan

Magaslati tésztagyár 

Saját készítésű tésztával várják a vendégeket a 2900 méter magasan található, most felújított étteremben a Stubai-gleccsernél, az ausztriai Tirol tartományban.

Csak januárban nyit Heston Blumenthal új étterme 

Mindazok számára, akik a karácsony körüli programjukba beillesztették volna Heston Blumethal új londoni éttermének, a Dinner at the Mandarin Oriental-nak tesztelését, szomorú hír, hogy a gasztrotúrát jövőre kell halasztaniuk... 

Száz éves a Gundel 

Új ételkülönlegességekkel és számos kulturális programmal ünnepli századik születésnapját a külföldön is méltán nevet szerzett Gundel étterem - írja a Népszava Online. A jeles ünnep alkalmából ezentúl nem csak kulináris, hanem igazi kulturális élményben is részük lesz a vendégeknek: a Gundel mától vidéki múzeumok, és magángyűjtők kincseivel örvendezteti meg látogatóit.

Michelin-csillagok ragyogtak a Hertelendyben 

„Ausztria kulináris találkozása Magyarországgal” címen először rendezték meg a Hertelendy Gourmet Festival-t a Relais & Châteaux Hertelendy Kastélyban - írja a Luxorium.

Az Observernél a The Kitchin lett az Év Étterme 

Immáron hetedik esztendeje a szakemberek mellett az Observer olvasóinak szavazata is szerepet játszik abban, melyik brit étterem kapja meg az "Év Étterme" kitüntető címet a laptól. Az idén a választás az edingurghi The Kitchinre esett. 

Hamarosan újabb Häagen-Dazs luxusfagylaltozó nyílik Budapesten 

Habár idén nem alakult jól a nyári fagylalt-és jégkrémszezon, a szuperprémium szegmens nem panaszkodhat - írja a Napi Gazdaság. Az egyik legismertebb ilyen márka, a Häagen-Dazs a legtöbb hipermarketláncnál kapható (a többi jégkrémnél jelentősen magasabb áron), és egyelőre sikeresnek ítélik hazai bevezetését.

Így főznek a borászok 

Hogy jól vagy rosszul, azt bárki megtapasztalhatja, aki ellátogat a budapesti Symbol étteremben október 29-30. között megrendezésre kerülő Kóstolófesztiválra - írja a Turizmus Online.

Angliában betiltják az üveges alkoholt? 

Az alkoholos italokat sokkal gyakrabban kellene műanyag pohárban és palackban felszolgálni, hogy csökkentsük azoknak az erőszakos cselekedetek által okozott sérüléseknek a mértékét, amelyeket roncsolt üveggel követnek el írja a Betegszoba.hu.

A Ledbury lett az Év Étterme a szigetországban 

A London Rózsadombjának tartott Notting Hill-en lévő The Ledbury lett az Egyesült Királyság legjobb étterme, második helyre szorítva a The Fat Duck-ot.

A vendéglátásban is eredményes a közösségi vásárlás 

A Restaurant.com étteremkereső szolgáltatással és ajándékutalványok értékesítésével foglalkozó oldal gondolt egyet, és tesztelte a közösségi vásárlásban rejlő lehetőséget. Az eredmény 1,5 millió eladott utalvány két nap alatt, ami becslések szerint további 105 millió dolláros éttermi fogyasztást generál majd- olvastuk a Bitporton.

Életmentő pont vendéglőkben Hódmezővásárhelyen 

Életmentő pont lett a közelmúltban 2 étterem és a Fekete Sas Vásárhelyen. Bónus István tulajdonos, bérlő pályázati támogatással szerezte be a defibrillátorokat - írja a Dél-Magyarország.

Uniós engedményt kérnek a borászok 

Engedélyt kérnek a magyar borászok az Európai Uniótól, hogy az eddigieknél nagyobb mértékben adjanak cukrot az idei borokhoz, a csapadékos nyár miatt ugyanis nem mindenhol tudtak beérni a szőlők, ami miatt nagyon alacsony a cukorfokuk - írja a hírTV-re hivatkozva a somogytv.hu

Pályázati lehetőség borászoknak 

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) közel 2 milliárd forint támogatást fizethet ki új borászati gépek és technológiai berendezések vásárlására. Azon gazdálkodók, akik a beruházással szeretnék vállalkozásuk összteljesítményét növelni, 2010. október 16. és 2011. március 31 között nyújthatnak be támogatási kérelmet a Hivatalhoz.

A fitneszguru szentendrei Update Café-ja végleg bezárt 

Két év után váratlanul bezárt Schobert Norbi Update Caféja a szentendrei korzón! Úgy tűnik, Norbi forradalmi ötlete mégsem működik olyan jól, legalábbis annyi érdek lődő nincs a szénhidrátcsökkentett ételekre, hogy abból egy éttermet fent is lehessen tartani. A szentendrei üzlethelyiség kapuján ugyanis hatalmas felirat díszeleg: „Az étterem bérleti joga átadó" - írja a Blikk.

Ramsay újabb éttermet adott el 

A Gordon Ramsay Holding eladta egyik londoni éttermét. A Myfair-ben lévő Murano-t a vendéglő korábbi séfje, a 42 esztendős Angela Hartnett vásárolta meg.

Még drágább lesz a kávé 

A világpiaci kávéár emelkedése miatt bekövetkező 50%-os alapanyag-drágulás több országos lefedettségű élelmiszer-kiskereskedelmi láncnál eredményez 7-10%-os fogyasztói árnövekedést termékektől függően - adta hírül a Pénzcentrum.

A Nobu lánc tízmillió forinttal támogatja a vörösiszap károsultjait 

Magyarországon még talán soha nem látott látványos, Hollywood-i külsőségek jellemezték a Nobu Budapest megnyitóját vasárnap este. Az eseményen a magyar celebvilág mellett több amerikai filmcsillag is megjelent.

Tüntettek a görög kocsmárosok a füsttilalom miatt 

Görögországban a kávézók és a bárok tulajdonosai tüntettek az egy hónapja életbe lépett dohányzásellenes törvény ellen. Az üzemeltetők attól tartanak, hogy a füsttilalom miatt tömegesen bezárhatják üzleteiket - adta hírül az OrientPress.

Ha péntek, akkor hal! 

2010. augusztusában indult el a Halra Magyar, Halra Bor! mozgalom. A cél az volt, hogy az emberek minél több, az egészséges táplálkozást jelentő magyar halat fogyasszanak. Az éttermek közötti halételfőző-verseny mellett 2010. októberében és novemberében a programban részt vevő éttermekben 40%-kal olcsóbban ehetnek a vendégek busából, pontyból és afrikai harcsából készült ételeket - írja a Népszava.

Rendhagyó sushi étteremmel gazdagodott Tokyo 

A japán popkultúra fellegváraként és a szórakoztatóelektronika Mekkájaként számon tartott tōkyōi Akihabara negyedben október elsején egy több szempontból is rendhagyó, különleges hangulatú sushiya nyitotta meg kapuit. A Nadeshico Sushi a szigetország első olyan sushi étterme, ahol csak női szakácsok dolgoznak - tudtuk meg a getnews.jp híréből.

Szárnyalt a kacsaágazat, de jövőre nehéz év jön 

Valósággal szárnyalt a kacsaágazat az elmúlt években, de a kacsások részben a libatermelők piacát hódították el – derült ki a Kacsa Napja alkalmából szervezett pénteki szakmai konferencián Szentesen.

Verseny az éttermi kultúra és Schnitta Sámuel szellemében 

A verseny névadója Schnitta Sámuel 1893. június 21-én született Budapesten, tanonc volt a Royal és a Hungária Nagyszállodában, ösztöndíj elnyerése után tanulmányait 1911-től Angliában folytatta. Hazatérve Budapesten, több helyen dolgozott vezető beosztásban, majd 1947-ben ő nyitotta meg a New York kávéházat, majd egy évvel később a Margitszigeti Nagyszálló éttermét.

Mosolyognak a tiszta éttermek Berlinben 

Smiley matricák jelzik jövőre a berlini éttermek tisztaságát.

Otthon főleg eszpresszót főzünk 

Otthon a könnyen elkészíthető eszpresszó kávé a sláger, a vendéglátóhelyeken azonban a kávékülönlegességek a legnépszerűbbek - derült ki a McCafé online felméréséből, amelyet a Kávé Világnapja alkalmából készített - írja az Agromonitor.

Kivágatta szőlőjét az ásotthalmi borász 

Tizennyolc év után kivágatta az összes szőlőjét Csongrád megye egyik legnevesebb borásza, az ásotthalmi Somodi Sándor. Nyilatkozata szerint már nem érte meg a vesződség, a borászat mellett viszont továbbra is kitart. Ezután vásárolt szőlőből készíti majd borait - írja az Agromonitor.

illy berek, nádak, erek… 

Talán mondanunk sem kell, hogy egy világhírű kávéscég alapítója honnan is való? Na, honnan? Természetesen magyar! Illy Ferencnek hívják, és 1933-ban alapította nem sokkal később joggal világhírűvé vált kávéscégét.

A skót hölgyek öröme: pucér pincér 

Sajátos marketingeszközként csokornyakkendőben és egy apró kötényben várják a nőket a chippendale fiúk az egyik skót étteremben.

Ramsay három éve megkritizálta, most öngyilkos lett a séf 

A New York-i Hudson folyóba ölte magát az az étteremtulajdonos, aki még 2007-ben vált ismertté Gordon Ramsay sztárséf tévéműsorában, "A konyha ördögé"-ben - adta hírül az ATV.

Bababarát vendéglőkért lobbyznak a háromszéki kismamák 

A háromszéki babamama-klub képviselői a legutóbbi, egyébként havi rendszerességgel tartott polgármesteri meghallgatáson egy kidolgozott tervet terjesztettek Antal Árpád elöljáró elé, amely a bababarát vendéglátóipari egységek "elszaporodását" szorgalmazza.

Drágább lesz a Starbucks fekete 

A kivételesen magas munka- és alapanyag igényes italokért hamarosan többet kell fizetni a Starbucks kávézóiban – adta hírül Howard Schultz, a kávézólánc első emberénak nyilatkozatát a Világgazdaág Online.

Vár a legszebb úrnő a város tetején 

Egykor az itt húzódó védelmi vonal a Budai Vár alatt fekvő Viziváros védelmét látta el, aztán funkcióját elvesztve olyan különleges kilátótoronyként került be ismét a főváros vérkeringésébe, amely helyzeténél fogva több pontról látható. Mostantól pedig gyönyörűen helyrehozott csúcsos süvegű tornyával fine dining étteremként funkcionál: több éves felújítási munkák után megnyílt a Halászbástya Étterem, ahol minden ablakából lélegzetelállító a panoráma, történelmi korokat idéző, mégis egyedien mai a belső design.

Thai Gasztronómiai és Kulturális Hét Budapesten 

Az Office of Commercial Affairs, Royal Thai Embassy és a Sofitel Budapest Chain Bridge a tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is megrendezi a Thai Gasztronómiai és Kulturális Hetet 2010. szeptember 29-e és október 5-e között.

Öt eurocenttel nő a sör ára Szlovákiában 

A kormány mai ülésén jóváhagyta a sör jövedéki adójának emelését, melytől jövőre 14,9 millió euró többletbevételt remélnek. Az intézkedés része a konszolidációs csomagnak - adta hírül a Bumm.

Megválasztották a IV. Kékfrankos Szakácskirályt Sopronban 

Szeptember 18-án csodálatos napsütés mellett került megrendezésre negyedik alkalommal a Hotel Sopron szervezésben és udvarán a hagyományos soproni kékfrankos bogrács-főzőverseny, 18 csapat (140 résztvevő) és 3000 fesztiválozó részvételével.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!