Magyarországon a legolcsóbb berúgni 

A Európai Unió statisztikai hivatalának adatai szerint meglehetősen nagy a különbség az egyes országokban az élelmiszerek, illetve nem alkoholtartalmú italok árszínvonala tekintetében. A legdrágább országban több, mint kétszer annyiba kerülnek ezek a termékek, mint a legolcsóbbikban.

A Jégbüféből is bank lesz? 

Ötvenkilencedik éve üzemel megállás nélkül a Jégbüfé a Ferenciek terén, és ez idő alatt a Gundel étteremhez vagy a Gerbeaud cukrászdához hasonlatos intézmény lett a fővárosiak számára - adta hírül a Blikk.

Betiltaná az iskolák melletti gyorséttermeket egy francia politikus 

Philippe Folliot a mezőgazdaság korszerűsítésével kapcsolatos törvénytervezet vitája közben érvelt azzal, hogy a gyorséttermek iskolák közelében történő üzemeltetése rossz hatással van a fiatalok egészségi állapotásra.

Saját Michelin csillagot gründol az Európa Bizottság 

A legjobb séfek és az ínyencek által egyaránt a legnemesebb gasztronómiai elismerésnek tartott Michelin-csillagokhoz hasonló értékelőrendszer jön létre Európában a legizgalmasabb turisztikai célpontok minősítésére.

Befuccsolt Ramsay egyik étterme 

Gordon Ramsay, a híres séf kénytelen volt bezárni egyik londoni éttermét, mivel az nem hozta a szükséges profitot - írja a stop.hu.
Prímás megnyitás – bor, szóda, ima

Prímás megnyitás – bor, szóda, ima 

Új turisztikai megaközpontot nyitottak az Esztergomi Bazilika lábánál, az egykori romos, szinte elfeledett pincerendszer helyén, amelyet ünnepélyes szertartás közepette Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom-budapesti érsek avatott és nyitott meg július 1-én a nagyközönség számára.

Nem csökken a dohányzásmentes bárok forgalma Amerikában 

Egy amerikai tanulmány először foglalkozott átfogóan azzal, hogy a dohányzás betiltása milyen gazdasági következményekkel jár a vendéglátóipari egységekre nézve. Meglepő módon a füstmentesség egyáltalán nem okozott bevételkiesést, és elbocsátások helyett inkább tovább nőtt azoknak a munkahelyeknek a száma, amelyeket ezek a bárok és vendéglők nyújtanak az embereknek - adta közzé a felmérés eredményét az OrientPress.

A WC-be küldte a pincér a szoptató anyát 

A pincér a női WC-t ajánlotta az édesanyának, amit az nem fogadott el és diszkréten, a falnak fordulva megszoptatta fél éves babáját. A pincér felszólította az édesanyát, hagyja abba a szoptatást, mire az édesanya inkább elhagyta az éttermet.

A kávé ára: három "Miatyánk..." 

Imádsággal fizethetnek italukért a vendégek egy zágrábi kávéházban, amelyet a főváros turizmusszövetsége is ajánl honlapján - számol be róla az igen.hu alapján az Orientpress.
Morbid, vagy pikáns: oroszlán burger 21 dollárért?

Morbid, vagy pikáns: oroszlán burger 21 dollárért? 

A Phoenix-i (Arizona) Il Vinaio étterem extrém módon tiszteleg a Dél-Afrikában zajló labadarúgó világbajnokság előtt: a versengés időtartamára oroszlánhúsból készült burgert kínál vendégeinek. Amióta az állatok királya terítékre került, több mint 250 tiltakozó levelet, sőt bombafenyegetést is kapott az étterem – írja a NY Daily News.com.

Formálódik a pálinkatörvény 

Államtitkári egyeztetés folyik a pálinkafőzés könnyítésével kapcsolatos törvénymódosításról. A részletekről a kormány június 31-i döntését követően ad felvilágosítást a tárca.

Bepanaszolták a tokaji borászokat 

A tokaji borászokat panaszolták be az UNESCO párizsi, világörökségi központjánál. Olyanok, akik a borászok többségével ellentéten támogatnák a Szerencsre tervezett szalmatüzelésű hőerőmű megépítését - adta híül a Független Hírügynökség.

Éjszakai szesztilalom Kecskeméten is - kivételekkel... 

A várható rendelet nem érintené a bevásárlóközpontokat – amelyek amúgy is távol vannak a belvárostól – a vendéglátó egységeket, az alkalmi rendezvényeket és vásárokat. A döntést csütörtökön hozza meg Kecskemét képviselő-testülete.

Betiltják a transz-zsírok alklamazását Nagy-Britanniában? 

A Nemzeti Egészségügyi Intézet csoportja (NICE) szorgalmazza, hogy távolítsák el a transz-zsírokat az angliai élelmiszerekből. A mesterséges zsírok gyakran megtalálhatóak a kekszekben, süteményekben és a gyorséttermi ételekben - de ezek károsítják az egészséget - adta hírül az OrientPress.

Étterem nyílik a londoni óriáskeréken 

Világhírű séfek, köztük Gordon Ramsay is főzni fognak a London Restaurant Festival-on októberben, a London Eye kapszuláiban kialakított étterem vendégei számára.

Őrszobán végezték a Bavaria marketing gerilla-angyalai 

Az utóbbi években egyre elterjedtebb gerillamarketing eszközeit vetette be a holland Bavaria sörgyár, hogy hivatalos szponzorálási szerődés nélkül, költséghatékonyan lehessen jelen termékével a dél-afrikai labdarúgó VB-n.

Nem javít a borászok helyzetén a pálinkafőzés liberalizációja 

A pálinkafőzés felszabadítása része a Fidesz 29 pontjának. A borászok körében nagy örömet váltott ki, mert azt remélték, hogy ezután szabadon értékesíthetnek majd pálinkát a nagykereskedők részére is. A dolog jelenleg úgy áll, hogy ebben csalódniuk kell.

Olasz gasztronómia a Boscolóban 

Nagyszabású olasz gasztronómiai bemutató lesz június 24-25-én, melynek helyszíne a budapesti Hotel Boscolo.

Kistermelők az éttermi beszállítók között 

A háztáji termékek népszerűsége évről évre nő, az viszont már kereskedőtől és fogyasztótól függ, hogy mennyi időt és energiát tud fordítani ezek beszerzésére. Egy nemrég kihirdetett rendelet lerövidíti és egyszerűsíti kistermelő és a vásárló közötti utat. Ezzel a témával foglalkozik cikkében a Mai Piac.

Zöld Burger King Németországban 

A Burger King vállalata a németországi Waghäusel városban nyitotta meg első napelemekkel fölszerelt éttermét Európában. A legújabb csúcstechnológiai megoldások segítségével, a környezetbarát gyorsétterem az energia szükségletének csaknem felét megújuló energiaforrásokból biztosítja.

Júliustól minősítik a New York-i éttermeket 

New York városában régóta nagy problémát jelentett, hogy sok étteremben félvállról vették az élelmiszerek tárolására és kezelésére vonatkozó szabályozásokat. Éppen ezért döntött úgy a vezetés, hogy osztályokba sorolja a vendéglátó helyeket, és ahol sok a probléma, oda az ellenőrök gyakrabban látogatnak majd el - adta hírül az OrientPress.

A kövidinka lett idén Kecskemét bora 

A kövidinka lett idén Kecskemét bora, száz minta közül a kutatóintézet vitte el a pálmát. A nedűt a városházán mutatták be a nyilvánosságnak. A nyertes a Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet katonatelepi állomása, amely idén közel száz borászattal, borásszal szállt versenybe a megtisztelő címért - írja a beon.hu.

Nem mindenki tudja finanszírozni a tartós veszteséget 

Bezárt az Armani Caffé az Andrássy úton. Az olasz divatmárka első magyarországi étterme az egy éves születésnapját sem élhette meg. A luxusmárka magyarországi franchise jogát tulajdonló befektető információink szerint az étterem helyett egy másik luxus kategóriájú divatmárkát hozna be a megüresedett üzlethelyiségbe.

Végre Budapesten is Starbucks 

„Nagyra tartjuk Magyarország hosszú múltra visszatekintő, színes kávéházi kultúráját és izgatottan várjuk, hogy a részesei legyünk” – mondta Vladan Armus, a Starbucks közép- és kelet-európai régiójának márkaigazgatója.

Egykor sikeres szakmák – mára a feledés homályában? 

Ha azt mondom: kirakatevő, kenyereslány, felírónő, és hagynám, hogy ön fejezze be, kik ők valójában, vajon meg tudná mondani? Ha esetleg nem, régi vendéglátósok emlékeiből sikerült a huszonnegyedik órában előbányászni egy-egy arcot, történetet e régi vendéglátós szakmák világából. Nagy sikert kiváltó sorozatunkat folytatjuk. Íme, most előbukkan a múltból a ma talán kabinosnak nevezhető gebines, aki egyébként a mai vállalkozók elődje lehetne…

Őrület: macskakávézó Japánban 

A macskakávézók rendkívül népszerű létesítmények Japánban. Oszaka America mura nevű negyedében, a bárok és a trendi ruhaboltok közé beékelődve áll egy kávézó, aminek elsődleges vonzerejét nem a kávé, hanem a meglehetősen szokatlan személyzet adja - írja a Háziállat Magazin.

A pálinka lesz a valódi magyar nemzeti ital 

Hazánk nemzeti imázsát is meghatározó ital lehet a pálinka 5-6 éven belül a marketingstratégia változásának köszönhetően - írja a kreativ.hu a Budapesti Gazdasági Főiskola által szervezett pálinkamarketing konferenciáról.

Felvidéki borász az év felfedezettje 

A Vinum Praemium Alapítvány által kiválasztott 50 legjobb magyar borász választja meg a saját soraikból azt a személyt, aki a Borászok Borásza díjat kapja. A díjat 2007-ben alapította Rókusfalvy Pál, aki maga is készít bort a Budapesttől nem messze található etyeki dombokon - írja a Bumm.

Nyilvános wc-ből luxusétterem 

Előkelő étteremmé alakítanak át két nyilvános wc-t Bostonban, a bizarr ötlet a helyieknek és a városvezetőknek is tetszik..

Tízmilliós bírság egy ételszállító cégnek 

A GVH megbírságolta a korábban Gastroyal néven ismert Larabay Food-ot, mert a cég heti étlapjain megtévesztő módon tette közzé kedvezményeit.

30 milliárdos kiesés a borászatban 

A rossz időjárás hátráltatja a szőlő virágzását, ami miatt visszaeshet a szőlőtermelés, ezáltal akár 1 millió hektoliterrel is kevesebb bor készülhet, ez 30 milliárd forintos kárt jelenthet a borászoknak írja a sikeres.hu.

Új irány a gasztrodesign-ban 

A gasztrodesign új irányát képviseli a Japánban és Németországban is ismert Antal Balázs, aki a WAMP Hónap Designere elismerést kapta júniusban -írja a divany.hu.

Franchise-partnert keres a Király Pizza gyorséttermi hálózat 

A Királypizza étlapján számtalan étel megtalálható, tészták, közel 50 féle pizza, saláták, hamburgerek és gyros is, ami széles vendégkört vonz.

Nevet vált az utalványos Accor 

Az Accor csoport, a hotel és az utalványos üzletág korábban bejelentett szétválása kapcsán az Accor Services nevét is megváltoztatta.

Mérgező poharak a McDonaldsban? 

Az étteremlánc 12 millió poharat hívott vissza a mérgező festés miatt az Egyesült Államokban - adta hírül az anna.hu.

Újabb szolgáltatás: étterem nyílt az ipari parkban  

Újabb szolgáltatással bővült a Győri Ipari Park: a mintegy hatezer embernek munkát adó területen megnyílt a második étterem is. A WHB hotelhez kapcsolódó étterem nemcsak a szálló vendégek étkeztetését oldja ugyanis meg, hanem számít a park dolgozóira is. Főként ebédidőben, amikor változatos és megfizethető menüt kínál - írja a Győrinap.

A világ legnagyobb hamburgere  

Az ausztrál szakácsok gigahamburgere mindennel együtt 95 kilogrammra sikeredett - írja a Magyar Online.

Magyar szakács lett a provencei Four Seasons legjobb dolgozója 

Ha megkésve is, de nagyszerű hírt kaptunk Franciaországból. Nem az érintett kürtölte világgá, hanem egy itthon dolgozó kollégája árulta el: magyar szakács, a 31 esztendős Juhász Gergő lett a Cannes melleti Four Seasons Hotelben a 2009-es esztendő legjobb dolgozója.

Már 100 étterem jelentkezett az idei borszerdákra 

Több mint ezer étterem és kávéház kapott szerdán délután e-mailen és faxon felhívást, hogy csatlakozzon az idei Borszerda-programsorozathoz.

Külföldön presztizse lett az Irsai Olivérnek 

Komolyabban kellene foglalkozni olyan hungaricumokkal, amelyekről a legtöbb magyar borász azt gondolja, hogy nincs helye a nemzetközi piacon. - olvasható az itáliai szakemberek véleményét is tükröző gyorselemzésben.

Egyél vagy fizess! 

Megbírságolja vendégeit egy étterem Ausztráliában, ha nem eszik meg az utolsó falatig a főztjét.

Hogyan kellene megújítani a magyar konyhát? 

A magyar konyha korszerűsítése a nehéz ételek felől a könnyebbek irányába szinte valamennyi fogásnál megfigyelhető - kezdi elemző írását a Stop. 

A Subway rohamosan szeretné bővíteni hálózatát Európában  

A Subway rohamosan szeretné bővíteni hálózatát Európában, azon belül is elsősorban Németországban. Ennek jegyében hat éven belül a mostani 100-ról 1500-ra növelné németországi éttermeinek számát, mondta el a minap a cégalapító Fred DeLuca a Financial Times Deutschlandnak.

Vízilabdások a Theodora palackokon 

Az ásványvizek címkéjén Kemény Dénes és a férfi vízipóló válogatott hat tagjának sportsikerei olvashatók.

Figyelmezető feliaratot az italokra is? 

A britek szerint nemcsak a dohányárukra kellene figyelmeztető címkéket elhelyezni, hanem az alkoholos italokra is – derül ki egy frissen közzétett brit kutatásból - adta hírül a Szabad Föld.

Három Michelin csillagos séf a Sofitel Budapestben 

 A sanghaji Világkiállításról hazafelé tartva rövid látogatást tett fővárosukban a három Michelin csillagos francia séf, Gérard Vié.

Különleges étterem és borbár nyílt a pannonhalmi apátság lábánál  

Étterem és borbár megnyitásával bővült a Pannonhalmi Bencés Főapátság turisztikai kínálata. Az egyházi zarándokhelyet felkeresők, belekóstolhatnak a környék gasztronómiai különlegességeibe, valamint széles borkínálatába is - írja a Győrinap.

Trendi a magyar zsírsertés az USA-ban 

Az Egyesült Államokban felfedezik a zsírsertést, valóságos zsírforradalom kezdődik - idézte a legbefolyásosabb amerikai üzleti lap, a The Wall Street Journal Heath Putnamet, a világhírű magyar sertésfajtát, a mangalicát tenyésztő Wooly Pigs cég vezetőjét - írja a Népszabadság Online.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!