Gasztro

Újabb szolgáltatás: étterem nyílt az ipari parkban
Újabb szolgáltatással bővült a Győri Ipari Park: a mintegy hatezer embernek munkát adó területen megnyílt a második étterem is. A WHB hotelhez kapcsolódó étterem nemcsak a szálló vendégek étkeztetését oldja ugyanis meg, hanem számít a park dolgozóira is. Főként ebédidőben, amikor változatos és megfizethető menüt kínál - írja a Győrinap.
A világ legnagyobb hamburgere
Az ausztrál szakácsok gigahamburgere mindennel együtt 95 kilogrammra sikeredett - írja a Magyar Online.
Magyar szakács lett a provencei Four Seasons legjobb dolgozója
Ha megkésve is, de nagyszerű hírt kaptunk Franciaországból. Nem az érintett kürtölte világgá, hanem egy itthon dolgozó kollégája árulta el: magyar szakács, a 31 esztendős Juhász Gergő lett a Cannes melleti Four Seasons Hotelben a 2009-es esztendő legjobb dolgozója.
Már 100 étterem jelentkezett az idei borszerdákra
Több mint ezer étterem és kávéház kapott szerdán délután e-mailen és faxon felhívást, hogy csatlakozzon az idei Borszerda-programsorozathoz.
Külföldön presztizse lett az Irsai Olivérnek
Komolyabban kellene foglalkozni olyan hungaricumokkal, amelyekről a legtöbb magyar borász azt gondolja, hogy nincs helye a nemzetközi piacon. - olvasható az itáliai szakemberek véleményét is tükröző gyorselemzésben.
Egyél vagy fizess!
Megbírságolja vendégeit egy étterem Ausztráliában, ha nem eszik meg az utolsó falatig a főztjét.
Hogyan kellene megújítani a magyar konyhát?
A magyar konyha korszerűsítése a nehéz ételek felől a könnyebbek irányába szinte valamennyi fogásnál megfigyelhető - kezdi elemző írását a Stop.
A Subway rohamosan szeretné bővíteni hálózatát Európában
A Subway rohamosan szeretné bővíteni hálózatát Európában, azon belül is elsősorban Németországban. Ennek jegyében hat éven belül a mostani 100-ról 1500-ra növelné németországi éttermeinek számát, mondta el a minap a cégalapító Fred DeLuca a Financial Times Deutschlandnak.
Vízilabdások a Theodora palackokon
Az ásványvizek címkéjén Kemény Dénes és a férfi vízipóló válogatott hat tagjának sportsikerei olvashatók.
Figyelmezető feliaratot az italokra is?
A britek szerint nemcsak a dohányárukra kellene figyelmeztető címkéket elhelyezni, hanem az alkoholos italokra is – derül ki egy frissen közzétett brit kutatásból - adta hírül a Szabad Föld.
Három Michelin csillagos séf a Sofitel Budapestben
A sanghaji Világkiállításról hazafelé tartva rövid látogatást tett fővárosukban a három Michelin csillagos francia séf, Gérard Vié.
Különleges étterem és borbár nyílt a pannonhalmi apátság lábánál
Étterem és borbár megnyitásával bővült a Pannonhalmi Bencés Főapátság turisztikai kínálata. Az egyházi zarándokhelyet felkeresők, belekóstolhatnak a környék gasztronómiai különlegességeibe, valamint széles borkínálatába is - írja a Győrinap.
Trendi a magyar zsírsertés az USA-ban
Az Egyesült Államokban felfedezik a zsírsertést, valóságos zsírforradalom kezdődik - idézte a legbefolyásosabb amerikai üzleti lap, a The Wall Street Journal Heath Putnamet, a világhírű magyar sertésfajtát, a mangalicát tenyésztő Wooly Pigs cég vezetőjét - írja a Népszabadság Online.
Magyarok készítettek honlapot egy barcelonai csúcsétteremnek
A magyar Llum Design készítette a barcelonai W Hotel éttermének és szórakozóhelyének honlapját. Megkeresés után kapták a feladatot.
A csehek is megkedvelik lassan a sörkülönlegességeket
A világ elsőszámú sörivói, a csehek konzervatívak kedvelt italuk ízét illetően. A kommunizmus bukása óta azonban lassan ők is felfedezik a piacon megkapaszkodott számos mini sörfőzde kínálta különleges ízeket - írja a Nők Lapja Café.
Az érdekvédők kinyírnák Ronaldot?
Véglegesen nyugdíjazná a McDonald's gyorsétteremlánc reklámfiguráját egy, a tisztességtelen vállalati magatartás ellen fellépő amerikai non-profit szervezet, a bostoni székhelyű Corporate Accountability International (CAI)- írja a Pénzcentrum.
Lezajlott a Magyar Franchise Szövetség 2010-es közgyűlése
A Hotel Buda Mercureban rendezte szerdán 2010-es közgyűlését a Magyar Franchise Szövetség.
Akció! Ingyen pizza minden kapott francia vb-gólért
Az egyik népszerű étteremhálózat különös promócióval készül a nyári vb-re Írországban.
Új köntösben nyitott ki a kaposvári Stühmer kávéház
Ismét kinyitott a kaposvári belváros szívében fekvő Stühmer. A patinás kávéházat a jövőben a Széchenyi Kereskedelmi Iskola üzemelteti tovább.
Megtámadták az eladót egy veszprémi gyorsétteremben
Garázdaság és hivatalos személy elleni erőszak miatt indult eljárás egy 26 éves férfi ellen, akit hétfőn állítottak elő a veszprémi rendőrök, miután egy gyorsétterem két alkalmazottját, illetve az intézkedő rendőrt is megütötte - írta a Veszprémi Napló.
Pálinkaversenyt szerveznek a fináncok
Kezdjük azzal, hogy az állami bevételek növelése okán a pénzügyőrök folyamatosan keresik és kutatják a zugfőzdéket. Tavaly hat ilyet derítettek fel, s foglaltak le náluk összesen több mint negyven liter olyan pálinkát, amely után nem fizették be az adót - írja a Vas Népe.
Andalúz gasztro-molekulák és 35 magyar séf esete a spanyol sztárszakáccsal
Az Andalúz Kereskedelemfejlesztési Iroda (Extenda) és a Lucullus Baráti Társaság gasztronómiai egyesület (Lucullus BT) jóvoltából immár harmadik ízben látogatott el Magyarországra igazi andalúz sztárséf, hogy egynapos mesterkurzust tartson 35 magyar séf számára a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskolában.
Tarhonyával vett elégtételt a zsűrin a szakács
Ráborította a zsűrire a tarhonyát a kunszentmártoni főzőversenyen egy feldühödött férfi. A hagyományos szombati rendezvényen azért robbant ki vita, mert a versenyzőnek nem tetszett az értékelés. Az indulatos férfit kijózanítóba vitték - adta hírül az RTL Klub.
Németországban is megkezdi terjeszkedését a Domino's Pizza franchise-hálózat
A Domino's Pizza, a világ egyik legnagyobb pizzéria lánca hamarosan hozzálát Németországi franchise-hálózatának kiépítéséhez. A tervek szerint, az első gyorsétterem Berlinben nyílik meg, amelyet az országszerte újabb egység nyitások fognak követni.
Újabb aranyérem a Demeter Pincészetnek - Hanga 2009
A borok olimpiáján, a bordeuax-i Challenge International du Vin versenyen kiemelkedően szerepelt az egri Demeter Pincészet az idei évben.
Superbrands díjas lett a Tchibo
Superbrands díjat kapott a Tchibo, az őrölt-pörkölt kávépiac egyik vezető forgalmazója, a minőségi kávézás nagykövete.
Egykor sikeres szakmák – mára a feledés homályában?
Ha azt mondom: kirakatevő, kenyereslány, felírónő, és hagynám, hogy ön fejezze be, kik ők valójában, vajon meg tudja mondani? Ha esetleg nem, régi vendéglátósok emlékeiből sikerült a huszonnegyedik órában előbányászni egy-egy arcot, történetet e különleges vendéglátós szakmák világából. Sorozatunkat folytatjuk. Íme, most előbukkan a múltból (tényleg a múltból) a csinos, a férfiszemet mágnesként vonzó virágáruslány.
Sztárséfeket a szállodai éttermekbe!
Fogalmazta meg a Magyar Szállodaszövetség éttermi szekciójának céljai között a fenti mondatot dr. Buday Gábor, a Gundel Étterem igazgatója a szövetség közgyűlésén tartott előadásában.
Nincs áram, nem nyit ki az étterem, utcára kerülhetnek a dolgozók
Október 1. óta várnak az áramra a kaposvári Kossuth téri luxuspalota beruházói. Emiatt késve nyílik meg az épületben lévő étterem, és félő, hogy napokon belül 18 dolgozót utcára is tehetnek.
Csótánybírság a gyorsétteremnek
A Kentucky Fried Chicken (KFC) 19 ezer fontos (6 millió forint) bírságot kapott, miután egyik brit üzletében egereket, csótányokat és vért találtak az ellenőrök - írta meg a Franchiseportál.
Elmúlt a portugál séf honvágya
Megegyezett Gerendai Károly a tulajdonosok képviseltében Miguel Vieirával, így a portugál szakács már a nyáron visszatér a Costesbe, majd némi tájékozódás és csapatépítés után átveszi a konyhát újra a távozó Nicolás Delgadótól! A régi-új séf december végén csillapíthatatlan honvágyával magyarázta távozását...
A mézes volt a sláger
A Budapesti Pálinkafesztivál hangulatba hozta a belvárost, ahol több mint négyszáz pálinkából választhattak maguknak a vendégek és ahol idén ismét a mézesek aratták a legnagyobb sikert.
2009 a minőségi fejlesztések éve volt a McDonald’s-nál
A gyorskiszolgáló szegmensben első McDonald’s 2009-ben is megőrizte 14,3 százalékos részesedését az egyre szűkülő házon kívüli étkezések piacán. 77,6 milliós vendégszámmal, 37,4 milliárd forintos forgalommal, 977 millió forintos üzemi eredménnyel, 100 étteremmel és 33 McCafé-val zárta a 2009-es esztendőt.
Futottak a pincérek
Le Meridien Budapest szálloda hatodszorra rendezte meg az immár hagyományos Pincér futóversenyt.
Küzdelem a magyar sörfogyasztókért
Lassan, de biztosan darálja be a magyar piacot a Heineken Hungária Zrt. A két legerősebb márkája a Soproni és a Heineken egy ugrásra van attól, hogy megverje versenytársait, előbbi a Borsodi márkát, utóbbi az egyetlen magyar prémiumnak számító Drehert - írja a Napi.
Új fajta gluténmentes ételekkel kísérleteznek
Az Európai Unió HEALTHGRAIN nevű projektjének keretein belül a kutatók számos új gluténmentes élelmiszert fejlesztettek ki.
Vendéglős lesz a Forma-1-es pilótából
Étterem tulajdonos lesz Alexander Wurz. Az egykori Forma-1-es pilóta a nagynénje olasz éttermét veszi át Bécsben, és egy barátjával próbálja meg az eddigi színvonalon, vagy még jobban üzemeltetni.
Magyar aranyérmek a Mondial du Rosé-n
Idén is világraszóló sikert mondhat magának a szekszárdi Dúzsi Tamás borász, akinek a cannes-i rozé világversenyre benevezett borai mind kiemelkedően szerepeltek.
Immár hivatalos a bejelentés: lesz Starbucks Budapesten
Bár pontos dátum még nincsen, de legalább már biztos a hír: a budapesti Westend bevásárlóközpontban nyitja meg első magyarországi kávézóját az amerikai Starbucks. A legendás kávézólánc jelentős részesedést remél a kelet-közép-európai régióban a gyorsan növekvő kávéházi piacon - adta hírül a hvg.hu.
Ma nyílik a Budapesti Pálinkafesztivál
Idén már ötödik alkalommal nyitja meg kapuit a Városháza Parkban a Budapesti Pálinkafesztivál. A látogatók több mint háromszáz féle párlat közül találhatják meg a számukra legfinomabb főzetet, és az újdonságként debütáló pálinkakoktélokat. A különleges ízekhez exkluzív program dukál, amelyet a korábbi évekhez hasonlóan színes és színvonalas fellépők muzsikája garantál a május 6-9. közötti rendezvényen.
Jól teljesített az Anheuser-Busch inBev
A vártnál jobb lett az Anheuser-Busch inBev NV első negyedéves eredménye, pedig a világ legnagyobb sörgyártója korábban azt jelezte, hogy csökkenni fog a profit az év elején, ahogyan a legfontosabb piacokon, az USA-ban és Oroszországban csökken az eladott sör mennyisége.
Ötödik születésnapját ünnepli az óceán alatti étterem
A világ első vízalatti étterme bő öt évvel ezelőtt nyílt meg a Maldív szigeteken, Rangalifinolhu szigetén.
Dinamikusan terjeszkedik a Belfrit
A Belfrit honlapjának tanúsága szerint három új éttermet nyit hamarosan hazánkban. Ebből kettőt még áprilisi nyitással hirdet - Pécelt és Sátoraljaújhelyt.
Pécsi hasakba pécsi ételt
A Pécs2010 Vendéglátóhely Program Pécs MJV kezdeményezésére jött létre, melynek lényege, hogy a helyi és környékbeli vendéglátóipari egységek a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program részévé váljanak - írta a Pécsi Stop.
Fúziós étellel nyert a mesterséf
A rangos Masterchef nevű tévés főzőverseny győztese egy fúziós étellel nyerte el az első díjat. A szakács a szagokból kiindulva dönti el, hogy milyen ízeket kombinál össze.
Tiltakozik a német séf az amerikai elnök megmérgezésének gyanúja miatt
Nem csitulnak a legfrissebb gasztrobotrány hullámai. Néhány napja került nyilvánosságra, hogy a 2007-es heiligendammi G8- csúcson rejtélyes gyomorrontás tüneteivel kezelték az akkori amerikai elnököt, George W. Bush-t, és a first ladyt.
Újra séfváltás az immár Michelin-csillagos Costes étteremben
Nyáron valószínűleg lecseréli séfjét a nemrég Michelin-csillagot kapott budapesti étterem, a Costes - adta hírül a Origo.
Új gasztro kártyák Szabolcsban
A Szabolcs-Szatmár-beregi Tourinform irodák turisztikai kártyasorozata, most gasztronómiai címkével is bővül.