Borvacsora az Abszint étteremben  

Különleges ételek kíséretében mutatja be az Abszint étterem Luka Enikő 2007-es borait.

Jamie Oliver megnyitja hatodik éttermét  

Olasz stílusú éttermet nyit jövőre Jamie Oliver Cardiffban – jelentették be nemrég. Ez lesz a sztárséf hatodik étterme.

Adventkor népszerűbbek az éttermek Nagy Britanniában  

Advent idején még a gazdasági nehézségek ellenére is hetente kétszer vagy háromszor házon kívül étkezne az emberek több, mint negyede – legalábbis az Egyesült Királyságban.

A Chivas Regal új ruhája 

A világ számos más pontjához hasonlóan látványos műsor keretében mutatta be prémium kategóriájú, 12 éves, limitált szériájú whisky-je új díszdobozát a Chivas Regal kizárólagos magyarországi forgalmazója, a Pernod Ricard Hungary Kft. a budapesti Creol étteremben.

Bock Magnifico borest az Onyxban 

A Magnifico 2006 bemutató borvacsoráját november 14-én tartja az Onyx étterem és a Budapest Bortársaság. Az ételekhez illő borokat Bock József személyesen mutatja be és kínálja.

Halloween-i horrormenü Gelsenkirchenben  

A gelsenkircheni American Restaurant speciális horrormenüt kínál vendégeinek Halloween alkalmából. Előételként például véres szemlevest és tüzes ördögférget sült sárkányszemmel.

Sztárséfet foglalkoztat az Aramark  

Partneri megállapodást kötött a brit Aramark cateringcég a Michelin-csillaggal is kitüntetett Marcus Wareing-gel.

Belga versenyző nyerte a Stella Artois sörcsapoló versenyt  

Kiosztották a 12. Stella Artois Sörcsapoló Bajnokság győztesének és helyezettjeinek járó díjakat Leuvenben, a Stella Artois hazájában. Legjobbnak a belga Tommy Goukens bizonyult, a második helyen egy kínai hölgy, Claire Dong, a harmadikon pedig Volodymyr Vavryk végzett Ukrajnából.

Az erfurti szakácsolimpia magyar mérlege 

Kiváló eredménnyel jöttek haza a magyarok a szakma legrangosabb megmérettetéséről: tudomásunk szerint egy ezüst, öt bronzérmet és egy diplomát kaptak.

Mesterszakács fogásait kínálja a Swiss  

A Swiss légitársaság „Swiss - Svájc íze” koncepciójának keretében az éppen a napokban 17 Gault Millau ponttal kitüntetett Heiko Nieder mesterszakács által elkészített fogásokat szolgálja fel utasainak.

Brüsszel szigorítaná a dohányzási tilalmat  

Az Európai Bizottság nem elégedett azokkal a törvényekkel, amelyekkel a nemdohányzókat védik az EU tagállamaiban.

Új béren kívüli juttatás a Sodexo-tól  

Online már elérhető a Sodexo Pass Hungária Kft. új szolgáltatása, a SODEXO HELYI BÉRLET, melynek bevezetésével elkerülhető, hogy a dolgozók a bérletpénztáránál hosszú sorokat végigállva vásárolják meg a bérleteket.

Több éremmel tért haza a magyar csapat az erfurti szakácsolimpiáról  

Első nemzetközi szereplésén máris aranyérmet szerzett a Romantik Hotel Kis Helikon csapata az erfurti szakácsolimpián, ahol egyébként a többi magyar csapat is szép sikereket ért el.

Magyar ízek a McDonald's-ban 

Néhány igazi hazai specialitást, köztük bundás kenyeret, lángost, fasírtot és aranygaluskát kínál október 28-án kezdődő promóciójában a McDonald’s abból az alkalomból, hogy éppen húsz éve nyitották meg a lánc első magyarországi étteremét a Régiposta utcában. A McDonald's éttermeiben azóta 1 milliárdan fordultak meg.

Terjeszkednek a gyorséttermek  

A gyorséttermek a gazdasági válság ellenére is komoly bővítéseket terveznek 2009-re – derült ki egy, az Egyesült Királyságban végzett felmérésből.

Ezüstérmet nyert a balszerencsés wales-i csapat a szakácsolimpián  

Az indulás előtt sokféle peches eseményt elszenvedni kényszerült wales-i csapat végül ezüstérmet nyert az erfurti szakácsolimpián.

Rossz a koszt az angol bölcsődékben  

A Soil Association and Organix napokban publikált jelentéséből az derül ki, hogy több, mint 600 ezer bölcsis egészségtelen, olcsó és túlságosan feldolgozott ételt kap Angliában és Wales-ben.

Michelin-körkép az USA nyugati partjáról  

Öt hónappal a nyitás után kapott egy Michelin-csillagot Gordon Ramsay Nyugat-Hollywoodban lévő új étterme, amivel a sztárséf csillagjainak száma tizenegyre emelkedett.

Zöld Dunkin’ Donuts üzlet Szentpétervárott  

Szent Pétervárott nyitotta meg első környezetbarát üzletét a Dunkin’ Donuts. A Robert Aziz tulajdonában és kezelésében lévő egység a lánc első „zöld” épülete, amely a továbbiak számára is példaként szolgál majd.

Már a Facebookról is lehet a Pizza Hutból rendelni  

A napokban vált lehetővé, hogy a közösségi portálról a honlap elhagyása nélkül is lehessen rendelni a Pizza Hutból.

Hogyan vált rémálommá a szakácsolimpia a wales-i csapat számára?  

Peches események sorozata után az erfurti szakácsolimpián eredetileg az aranyéremre pályázó wales-i csapat elbúcsúzott az éremmel kapcsolatos reményeitől.

A horvát éttermekben tilos lesz a dohányzás  

A horvát parlament elfogadta azt a törvényt, amely megtiltja a dohányzást a hivatalokban, a bárokban, az éttermekben, az iskolákban, a kórházakban és a kávéházakban.

Az „Élelmiszer 2020” tanulmány következtetései  

Egy, a napokban publikált tanulmány azt vizsgálja, milyen elvárásaik vannak most a fogyasztóknak az élelmiszerekkel szemben, és milyenek leszek 2020-ban.

A világbajnok észak-amerikai séfválogatott Budapesten 

A világ legjobb séfjei látogattak el a Symbol Budapestbe. A 2007-es bangkoki világbajnokságot nyert észak-amerikai csapat látogatásának apropója az a kétnapos rendezvénysorozat volt, amely során a hétfogásos, győztes menüt szolgálták fel az odalátogatóknak.

A minőséget megfizetik a vendégek  

Egy amerikai tanulmány szerint a vendégek még a nehéz gazdasági helyzetben is hajlandóak megfizetni a minőséget. A Taco Bull étterem be is vezette a piacr exkluzív burritóját.

Téli csodavilág a Bluewater-ben  

Nagy Britannia sztárszakácsai mutatják meg advent előtt a kenti Bluewater üzletközpontban, milyen egy tökéletes karácsonyi vacsora.

Gyanúba keveredett a ketchup  

Az egyre egészségesebb ételek biztosítása jegyében a wales-i Vale Glamoran-i önkormányzata ki akarja tiltani az általános iskolai konyhákról a ketchupot. Még a szülők is tiltakoznak.

A Starbucks problémája: az ár  

A Starbucks az elmúlt években sora vezette be az új termékeket, pedig a fogyasztók egy nemrég nyilvánosságra hozott kutatás szerunt egyetlen dolgot szeretnének: alacsonyabb árakat.

Vita a borravaló elszámolásáról Nagy-Britanniában  

A brit szakmának nem tetszik az a kormányzati elképzelés, hogy a minimálbért megemelné a borravaló összegével a vendéglátóiparban.

Terjeszkedik a Subway 

A tervek szerint 2011-re nyitotta volna meg 30 ezredik üzletét a szendvicseket kínáló Subway-lánc. A növekedés gyorsabb volt a vártnál: nemrég működni kezdett a 30 ezredik üzlet.

Szarvasgombás receptek az interneten  

Mesterszakácsok szarvasgombás receptjei és több más fontos információ – például a szarvasgomba-aukciók és az éttermek tematikus menüinek időpontja - található október 1-től starcookers.de és a starcookers.at weblapokon.

Fejleszti éttermeit a Pizza Hut  

A Pizza Hut a napokban jelentette be, hogy 100 millió dollárt fektet be éttermeibe, és a változást azzal is hangsúlyozza, hogy Pasta Hut-ra változtatja a nevét.

Sodexo bérlet októbertől 

Új, a cafeteria rendszerbe illeszthető béren kívüli juttatással bővíti szolgáltatásai palettáját a Sodexo.

Borvacsorával mutatkozik be Debrecenben a Gróf Buttler pincészet  

A debreceni Hotel Lycium**** Átrium Étterme az előző évhez hasonlóan ismét borvacsorát rendez, amelyen a résztvevők a Gróf Buttler pincészet boraiból és különleges ételekből kapnak ízelítőt.

Őszi ízek a Páva étteremben  

Simone Cerea, a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest konyhafőnöke új őszi menüvel várja a vendégeket a Páva étteremben. A séf az új menü összeállításánál észak-olaszországi házias recepteket kombinált hamisítatlan őszi ízekkel.

13 szakács főzött együtt Karintiában  

Első alkalommal főzött együtt a legjobb 13 karintiai szakács karintiai alapanyagokból készült ételsort. A szakácsoknak összesen hét Michelin-csillagjuk és 29 szakácssapkájuk volt.

Keresik Wales legjobb ifjú szakácsát  

A versenyben mindenki részt vehet, aki 2009. január 1-én nem töltötte be a 22. évét, és Wales-ben tanul vagy dolgozik.

A sillerek sillere a Demeter Pincészettől 

Felélesztve a több száz éves hagyományt, az egri Demeter Pincészet megalkotta a ½ 8 elnevezésű bort, melyet két éven keresztül 500 literes második töltésű tölgyfahordóban érleltek.

2012-től ingyenes lesz a diákétkeztetés Skóciában  

A lépéstől a skót oktatási miniszter azt várja, hogy megváltoznak a gyerekek étkezési szokásai, ha már fiatal korukban hozzászoktatják őket az egészséges táplálkozáshoz.

Féregirtó a fűszerekben  

A Greenpeace azt állítja, a német szupermarketekben árusított fűszerek nagy részében féregirtó van.

Segítség a konyhai költségek csökkentésében  

Könnyű energiát spórolniuk az angol konyháknak: egy CSFG nevű szervezet rendszeresen méri az energiafogyasztásukat és partneri megállapodásokat köt azért, hogy az adatokat közöljék egymással.

I. spanyol receptbajnokság  

Az Artesano spanyol étterem és a Lucullus Baráti Társaság gasztronómiai egyesület meghirdeti az "I. spanyol receptbajnokságot", melyre a hazai gasztronómiai bloggerek és gasztronómiával foglalkozó újságírók kedvenc spanyol ételreceptjeit várja.

Kontroll az uzsonnászacskó fölött  

Az anyák kétharmada úgy véli Nagy Britanniában, jobb, ha a gyerekük azt eszi az iskolában, amit csomagolnak neki, nem pedig azt, amit szívesen vásárolna.

Osztrák sztárséfek álltak ki a géntechnika ellen  

Csaknem 6 ezer waldviertel-i földműves és hat osztrák sztárszakács írta alá azt az iratot, amelyben elítélik a géntecnikát.

Híres focisták próbálják rávenni a gyerekeket az egészséges életmódra  

Többek között Steven Gerrard, Ruud van Nistelrooy és Miroslav Klose kedvenc ételeinek receptje szerepel  egy gyerekek számára készült szakácskönyvben.

A tíz legrosszabb vacsora  

Egy új, diétával, egészséggel és életstílussal kapcsolatos témákra szakosodott sms-küldő szolgálat összeállította a tíz legmagasabb kalóriatartalmú étel listáját.

Németországban megválasztották „Az év szakácskönyvét”  

A címet Douce Steiner „Cuisine Douce“ című szakácskönyvének adományozta a lipcsei Institut für Koch- és- und Lebenskunst.

A 6 ezer kalóriás menü  

Különleges menüt állított össze a londoni „Green door bar and grill” étterem sarkkutatás iránt rajongó séfje annak apropóján, hogy hamarosan újabb expedíció indul a Déli sarkra.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!