Gasztro
Michelin-csillaghullás Franciaországban
Két Michelin-csillaggal díjazták Gordon Ramsay első, tavaly márciusban megnyitott franciaországi éttermét, és – nyolc másik séf mellett – Ramsay-t is két csillaggal tüntették ki a Michelin guide századik kiadásában.
Hogy megy az éttermeknek Németországban?
Tavaly 1 százalékkal nőtt a házon kívül étkezők piaca, Németországban, így az ágazat 64,2 milliárd eurót tudott elkönyvelni.
Nem jó most sztárséfnek lenni
A gazdasági válság a sztárséfeket is megviseli: Jamie Oliver bezárta alig három hónapja nyitott frankfurti éttermét. A döntésével nincs egyedül.
A Karib-tengeren főzött paprikás csirkét a Lucullus BT
A Lucullus Baráti Társaság gasztronómiai egyesület 5. születésnapja alkalmából a Föld 5. jellegzetes pontján, ezúttal a Karib-tengeren készítette el legendássá vált ételét, a PAPRIKÁS CSIRKÉT.
Valentin napi menü az Abszintban
Szerelmi bájitalt is kínál az Abszint étterem a különböző ínycsiklandozó fogások mellé Valentin napon.
Olasz hetek a Lufthansánál
Márciusban és áprilisban az olaszok csodaséfje, Luisa Valazza fogásait kínálja hosszú távú repülőjáratokon utasainak a Lufthansa.
Különleges nőnapi menüvel várja vendégeit a Fehértói Halászcsárda és Panzió
Az ételkülönlegességek kóstolgatása közben a meghívott vendégekkel beszélgethet az, aki március 8-án ellátogat a Fehértói Halászcsárdába.
Németországban beruháznak a cateringes cégek
Megfelelőnek ítéli a jelenlegi gazdasági helyzetet a beruházásokra a német cateringes cégek nagyobb része – derül ki a szakma legnagyobb vására, az Internorga alkalmából készített tanulmányból.
Különleges Valentin napi menü a Gresham Palace-ban
Simone Cerea, a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest konyhafőnöke különleges négyfogásos menüt készített Valentin napra.
Kinek hoz profitot a rendezvényszervezés?
Catering biztosítását is vállalhatja egy étterem, de kérdés, tudja-e ezen a módon plusz bevételre szert tenni – figyelmeztet a Michelin-csillagos brit Tamarind étterem, amely nemrég bővítette a profilját.
A Starbucks üzleteket zár be, a McDonald's terjeszkedik
Az USA-ban ezer embert elbocsájt az amerikai kávézólánc, a McDonald’s-nak viszont jól megy: állítólag 240 üzletet nyit és 12 ezer embernek ad majd munkát Európában.
Pezsgő– és bortanfolyam szállodai szakemberek számára
A Kempinski Hotel Corvinus felszolgálói nyolc héten át alkalmanként négy órában ismerkedtek borokkal, pezsgőkkel. A résztvevők nem csak elméleti oktatást kaptak, hanem végigkóstolták a szálloda új borlapján szereplő 130-féle bort.
Közgyűlés a MaReSz-nél
A Magyarországi Rendezvényszervezők Szövetsége a Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központjában 2009. január 23-án tartotta közgyűlését.
A Michelin díjazza a brit éttermeket
A legfrissebb Michelin-kiadványban minden korábbinál több csillaggal kitüntetett brit és ír étterem és séf szerepel.
Borvacsora a Symbol étteremben
Weninger borvacsorával várja vendégeit január 29-án a Symbol étterem. A soproni-balfi pincészet borait ínycsiklandozó ételekkel párosítják.
Ausztrál ételek a Városfal vendéglőben
Két január végi napon ausztrál ételkülönlegességeket kínál vendégeinek a Városfal vendéglő. Aki előre foglal asztalt, 50 százalékos árengedményt is kap az ételekből és az italokból is.
Cikk a Népszabadságban: „Kevés a szép étlap, de azt díjazzák”
A Népszabadság is beszámolt a lapunk által rendezett Étlapverseny tanulságairól. A cikket az alábbiakban olvashatják.
Szuperhős segít a gyerekkori elhízás megelőzésében
Az Európai Bizottság 4 millió eurós költségvetésű kampányt indított, amelynek célja a gyerekek étkezési szokásainak megváltoztatása.
Ismeri Ön a Gerbeaud-nyelvet?
A Gerbeaud-ház másfél százados történetét bemutató album megjelenése alkalmából tartott sajtótájékoztatón többek közt megtudtuk, a békebeli időkben egy sajátos, titkos nyelvet használtak a Gerbeaud-kisasszonyok, vagyis a felszolgálók.
Sztárszakács ételeit is rendelhetik a Tuifly utasai
Sante de Santis, az Olaszországban, Franciaországban és Angliában jól ismert sztárszakács fogásait kínálja a Tuifly légitársaság.
Az italválaszték csökkenését ajánlják az éttermeknek a szakmai szervezetek
A vendéglátók szakmai szervezetei azt javasolják az éttermek és a vendéglátóhelyek működtetőinek, hogy 50 százalékkal csökkentsék italválasztékukat egészen addig, amíg vissza nem vonják vagy nem módosítják a standolásra vonatkozó törvényt.
Idén február 26-án lesz a Torkos Csütörtök
2009-ben február 26-án - a Hamvazószerdát követő napon - rendezi meg a Torkos Csütörtököt a Magyar Turizmus Zrt. Az esemény jól illeszkedik a Kulturális Turizmus Évéhez, hiszen a kampányév öt fő termékcsoportjának egyike a bor és gasztronómia.
Maze nevű éttermével Afrikában debütál Gordon Ramsay
Május 1-én nyitja meg első dél-afrikai éttermét a brit mesterszakács Fokvárosban, a 131 szobás One & Only Resortban. Ez lesz a Maze-hálózat negyedik tagja.
Ínyenceknek való ételeket kínál a Deutsche Bahn
„Átélni Európát. Élvezni a csillagokat.” – ez a mottója annak az akciónak, amelynek keretében a német vasúttársaság már tavaly elkezdte mesterszakácsok ételeit kínálni utasainak.
Mentőöv sörözőknek egy nagykereskedőtől
Egy angol nagykereskedő cég olyan ételeket és italokat kínál éttermeknek és sörözőknek, amelyekkel könnyebben átvészelhetik a válságot.
Milyen a magyar vendég?
A Lucullus Baráti Társaság a magyar gasztronómiáról készített minitanulmányában azt is vizsgálta, milyen a magyar vendég. A válasz: keresi a költséghatékony lehetőségeket, nem szeret utazni, és fontos számára a család.
Milyen év vár a cateringesekre?
A cateringes cégeket előre láthatóan nem rázza meg nagyon a válság – Nagy Britanniában legalábbis -, mégis kérdés, milyen lesz számukra a 2009-es év.
Milyen ízeket szeretnek a magyarok?
A Lucullus Baráti Társaság minitanulmányt készített a magyar gasztromnómiáról a 2003. és 2008. között szervezett összesen 65 ínyenc vacsora tapasztalatai alapján.
Milyen év vár a cateringesekre?
A cateringes cégeket előre láthatóan nem rázza meg nagyon a válság – Nagy Britanniában legalábbis -, mégis kérdés, milyen lesz számukra a 2009-es év.
A Zsákbamacska vendéglő szilveszteri menüje
A „Szabadítsuk fel a háziasszonyokat!” akció keretében elvihető szilveszteri menüt kínál a Zsákbamacska vendéglő
A háromcsillagos séf karácsonyi menüje
A három Michelin-csillagos séf, Juan Amador, akit a molekuláris konyha egyik legfőbb szószólójának tartanak, szokatlan hozzávalókból állított össze karácsonyi menüt.
Szemetelj és ne aggódj!
Nagy Britanniában egy olyan generáció nő fel éppen, amelynek az a jelszava: „szemetelj sokat, és ne aggódj” – derül ki a Morrison’s Intézet legújabb kutatásából.
A legolcsóbb és a legdrágább ünnepi ételsor Németországból
Ezúttal német vendéglősök legolcsóbb és legdrágább ünnepi ételsorait vettük górcső alá. A legolcsóbb menüt már 36,5 euróért meg lehet kapni, az egyik legdrágább pedig 445 euróba kerül.
Trükköznek a gyorséttermek
A gyorséttermek és a gyorsételek gyártóinak rafinált hirdetési trükkjeire és technikáira mutat rá az a jelentés, amit a British Heart Foundation megbízásából készített a The Food Comission.
Melyek a legjobb szolgáltatást nyújtó német étteremláncok?
A versenyt a Mövenpick lánc nyerte, de sokkal fontosabb, hogy egy új kutatásból kiderült: a német étteremláncok szolgáltatási színvonala éppenhogy megfelelő.
Nem hívhatják Cipriani-ék londoni éttermét Cipriani-nak
A Cipriani nevű londoni étteremnek meg kell változtatnia nevét, miután a velencei Cipriani szálloda tulajdonosa pert indított ezért, és a bíróság a javára ítélt.
A Compass Group meghosszabbította szerződését a Wellcome Trust-tel
Az ember- és állategészségügyi kutatásokkal foglalkozó független jótékonysági szervezet tenderének nyertese a Compass Group éttermi divíziója, a megbízás értéke pedig több, mint 4 millió font.
Sztárszakács az állatvédők célkeresztjében
Állatvédők arra szólították fel Michael Caines angol sztárséfet, hogy devoni éttermeiben vegye le az étlapról a libamájat.
Vegyes érzelmekkel várják a karácsonyt a német vendéglősök
A német éttermek több, mint 42 százaléka számára az idei karácsonyi szezon rosszabbul indult a tavalyinál, de sokuknál nem esetek vissza a foglalások – derül ki a Dehoga legújabb körkérdéséből.
Új étterem nyit a Várban: a 21
A Fortuna utcában lévő 21- ben igazi magyar finomságokkal és izgalmas magyar borválasztékkal várja vendégeit a Zsidai család és az étterem csapata december 12-től.
Magyarországra valószínűleg nem került az ír dioxinos disznóból
Nagyobb mennyiségű ír sertéshús biztosan nem érkezett Magyarországra, hiszen Írországban drágább a sertés, mint nálunk, és ehhez még a szállítási költség is hozzájön.
Ne legyenek gyorséttermek az iskolák mellett
A megkérdezettek 93 százaléka szerint nem jó, ha a gyorséttermek és a fiatalok körében kedvelt szórakozóhelyek közelében vannak – derült ki egy friss angol kutatásból.
Szilveszteri menüsorok Németországból II.
A német éttermek szilveszteri menüsorai közül ezúttal a két legdrágábbat mutatjuk be. Az első ára 225 euró fejenként, a másodiké pedig 199 euró.
A Compass Group kilépett a Brit Vendéglátó Szövetségből
A világ legnagyobb catering cégének marketing igazgatója, John Pain azzal indokolta a döntést, hogy hosszú éveken át folytatott párbeszéd után sem sikerült megoldást találni a problémákra.
Szilveszteri menüsorok Németországból
A legkülönbözőbb ínycsiklandozó ételeket kínálják szilveszterre a német éttermek. Alábbiakban néhány menüsort olvashatnak a kínálatból.
Szilveszter az Abszintban
Szabó Viktor,az Abszint étterem séfje gourmet menüsorral készül a szilveszterre, és az ételekhez az év legjobb borait kínálják. A vacsora alatt DJ Balance lounge válogatása szól majd.
Miért nem adnak árengedményt az éttermek?
Szakértők arra biztatták az éttermeket Nagy Britanniában, hogy a kereskedőkhöz hasonlóan adjanak árengedményeket, amivel növelhetnék forgalmukat a karácsony előtti csendes időszakban
Advent a Zsákbamacska vendéglőben
Különleges ételeket kínál vendégeinek a Zsákbamacska Vendéglő az adventi időszakban.