Nem mindenki tudja finanszírozni a tartós veszteséget 

Bezárt az Armani Caffé az Andrássy úton. Az olasz divatmárka első magyarországi étterme az egy éves születésnapját sem élhette meg. A luxusmárka magyarországi franchise jogát tulajdonló befektető információink szerint az étterem helyett egy másik luxus kategóriájú divatmárkát hozna be a megüresedett üzlethelyiségbe.
Végre Budapesten is Starbucks

Végre Budapesten is Starbucks 

„Nagyra tartjuk Magyarország hosszú múltra visszatekintő, színes kávéházi kultúráját és izgatottan várjuk, hogy a részesei legyünk” – mondta Vladan Armus, a Starbucks közép- és kelet-európai régiójának márkaigazgatója.
Egykor sikeres szakmák – mára a feledés homályában?

Egykor sikeres szakmák – mára a feledés homályában? 

Ha azt mondom: kirakatevő, kenyereslány, felírónő, és hagynám, hogy ön fejezze be, kik ők valójában, vajon meg tudná mondani? Ha esetleg nem, régi vendéglátósok emlékeiből sikerült a huszonnegyedik órában előbányászni egy-egy arcot, történetet e régi vendéglátós szakmák világából. Nagy sikert kiváltó sorozatunkat folytatjuk. Íme, most előbukkan a múltból a ma talán kabinosnak nevezhető gebines, aki egyébként a mai vállalkozók elődje lehetne…

Őrület: macskakávézó Japánban 

A macskakávézók rendkívül népszerű létesítmények Japánban. Oszaka America mura nevű negyedében, a bárok és a trendi ruhaboltok közé beékelődve áll egy kávézó, aminek elsődleges vonzerejét nem a kávé, hanem a meglehetősen szokatlan személyzet adja - írja a Háziállat Magazin.

A pálinka lesz a valódi magyar nemzeti ital 

Hazánk nemzeti imázsát is meghatározó ital lehet a pálinka 5-6 éven belül a marketingstratégia változásának köszönhetően - írja a kreativ.hu a Budapesti Gazdasági Főiskola által szervezett pálinkamarketing konferenciáról.
Felvidéki borász az év felfedezettje

Felvidéki borász az év felfedezettje 

A Vinum Praemium Alapítvány által kiválasztott 50 legjobb magyar borász választja meg a saját soraikból azt a személyt, aki a Borászok Borásza díjat kapja. A díjat 2007-ben alapította Rókusfalvy Pál, aki maga is készít bort a Budapesttől nem messze található etyeki dombokon - írja a Bumm.

Nyilvános wc-ből luxusétterem 

Előkelő étteremmé alakítanak át két nyilvános wc-t Bostonban, a bizarr ötlet a helyieknek és a városvezetőknek is tetszik..
Tízmilliós bírság egy ételszállító cégnek

Tízmilliós bírság egy ételszállító cégnek 

A GVH megbírságolta a korábban Gastroyal néven ismert Larabay Food-ot, mert a cég heti étlapjain megtévesztő módon tette közzé kedvezményeit.

30 milliárdos kiesés a borászatban 

A rossz időjárás hátráltatja a szőlő virágzását, ami miatt visszaeshet a szőlőtermelés, ezáltal akár 1 millió hektoliterrel is kevesebb bor készülhet, ez 30 milliárd forintos kárt jelenthet a borászoknak írja a sikeres.hu.

Új irány a gasztrodesign-ban 

A gasztrodesign új irányát képviseli a Japánban és Németországban is ismert Antal Balázs, aki a WAMP Hónap Designere elismerést kapta júniusban -írja a divany.hu.

Franchise-partnert keres a Király Pizza gyorséttermi hálózat 

A Királypizza étlapján számtalan étel megtalálható, tészták, közel 50 féle pizza, saláták, hamburgerek és gyros is, ami széles vendégkört vonz.

Nevet vált az utalványos Accor 

Az Accor csoport, a hotel és az utalványos üzletág korábban bejelentett szétválása kapcsán az Accor Services nevét is megváltoztatta.

Mérgező poharak a McDonaldsban? 

Az étteremlánc 12 millió poharat hívott vissza a mérgező festés miatt az Egyesült Államokban - adta hírül az anna.hu.

Újabb szolgáltatás: étterem nyílt az ipari parkban  

Újabb szolgáltatással bővült a Győri Ipari Park: a mintegy hatezer embernek munkát adó területen megnyílt a második étterem is. A WHB hotelhez kapcsolódó étterem nemcsak a szálló vendégek étkeztetését oldja ugyanis meg, hanem számít a park dolgozóira is. Főként ebédidőben, amikor változatos és megfizethető menüt kínál - írja a Győrinap.

A világ legnagyobb hamburgere  

Az ausztrál szakácsok gigahamburgere mindennel együtt 95 kilogrammra sikeredett - írja a Magyar Online.

Magyar szakács lett a provencei Four Seasons legjobb dolgozója 

Ha megkésve is, de nagyszerű hírt kaptunk Franciaországból. Nem az érintett kürtölte világgá, hanem egy itthon dolgozó kollégája árulta el: magyar szakács, a 31 esztendős Juhász Gergő lett a Cannes melleti Four Seasons Hotelben a 2009-es esztendő legjobb dolgozója.

Már 100 étterem jelentkezett az idei borszerdákra 

Több mint ezer étterem és kávéház kapott szerdán délután e-mailen és faxon felhívást, hogy csatlakozzon az idei Borszerda-programsorozathoz.

Külföldön presztizse lett az Irsai Olivérnek 

Komolyabban kellene foglalkozni olyan hungaricumokkal, amelyekről a legtöbb magyar borász azt gondolja, hogy nincs helye a nemzetközi piacon. - olvasható az itáliai szakemberek véleményét is tükröző gyorselemzésben.

Egyél vagy fizess! 

Megbírságolja vendégeit egy étterem Ausztráliában, ha nem eszik meg az utolsó falatig a főztjét.

Hogyan kellene megújítani a magyar konyhát? 

A magyar konyha korszerűsítése a nehéz ételek felől a könnyebbek irányába szinte valamennyi fogásnál megfigyelhető - kezdi elemző írását a Stop. 

A Subway rohamosan szeretné bővíteni hálózatát Európában  

A Subway rohamosan szeretné bővíteni hálózatát Európában, azon belül is elsősorban Németországban. Ennek jegyében hat éven belül a mostani 100-ról 1500-ra növelné németországi éttermeinek számát, mondta el a minap a cégalapító Fred DeLuca a Financial Times Deutschlandnak.

Vízilabdások a Theodora palackokon 

Az ásványvizek címkéjén Kemény Dénes és a férfi vízipóló válogatott hat tagjának sportsikerei olvashatók.

Figyelmezető feliaratot az italokra is? 

A britek szerint nemcsak a dohányárukra kellene figyelmeztető címkéket elhelyezni, hanem az alkoholos italokra is – derül ki egy frissen közzétett brit kutatásból - adta hírül a Szabad Föld.

Három Michelin csillagos séf a Sofitel Budapestben 

 A sanghaji Világkiállításról hazafelé tartva rövid látogatást tett fővárosukban a három Michelin csillagos francia séf, Gérard Vié.

Különleges étterem és borbár nyílt a pannonhalmi apátság lábánál  

Étterem és borbár megnyitásával bővült a Pannonhalmi Bencés Főapátság turisztikai kínálata. Az egyházi zarándokhelyet felkeresők, belekóstolhatnak a környék gasztronómiai különlegességeibe, valamint széles borkínálatába is - írja a Győrinap.

Trendi a magyar zsírsertés az USA-ban 

Az Egyesült Államokban felfedezik a zsírsertést, valóságos zsírforradalom kezdődik - idézte a legbefolyásosabb amerikai üzleti lap, a The Wall Street Journal Heath Putnamet, a világhírű magyar sertésfajtát, a mangalicát tenyésztő Wooly Pigs cég vezetőjét - írja a Népszabadság Online.

Magyarok készítettek honlapot egy barcelonai csúcsétteremnek 

A magyar Llum Design készítette a barcelonai W Hotel éttermének és szórakozóhelyének honlapját. Megkeresés után kapták a feladatot.

A csehek is megkedvelik lassan a sörkülönlegességeket 

A világ elsőszámú sörivói, a csehek konzervatívak kedvelt italuk ízét illetően. A kommunizmus bukása óta azonban lassan ők is felfedezik a piacon megkapaszkodott számos mini sörfőzde kínálta különleges ízeket - írja a Nők Lapja Café.

Az érdekvédők kinyírnák Ronaldot? 

Véglegesen nyugdíjazná a McDonald's gyorsétteremlánc reklámfiguráját egy, a tisztességtelen vállalati magatartás ellen fellépő amerikai non-profit szervezet, a bostoni székhelyű Corporate Accountability International (CAI)- írja a Pénzcentrum.

Lezajlott a Magyar Franchise Szövetség 2010-es közgyűlése  

A Hotel Buda Mercureban rendezte szerdán 2010-es közgyűlését a Magyar Franchise Szövetség.

Akció! Ingyen pizza minden kapott francia vb-gólért  

Az egyik népszerű étteremhálózat különös promócióval készül a nyári vb-re Írországban.

Új köntösben nyitott ki a kaposvári Stühmer kávéház 

Ismét kinyitott a kaposvári belváros szívében fekvő Stühmer. A patinás kávéházat a jövőben a Széchenyi Kereskedelmi Iskola üzemelteti tovább.

Megtámadták az eladót egy veszprémi gyorsétteremben 

Garázdaság és hivatalos személy elleni erőszak miatt indult eljárás egy 26 éves férfi ellen, akit hétfőn állítottak elő a veszprémi rendőrök, miután egy gyorsétterem két alkalmazottját, illetve az intézkedő rendőrt is megütötte - írta a Veszprémi Napló.

Pálinkaversenyt szerveznek a fináncok 

Kezdjük azzal, hogy az állami bevételek növelése okán a pénzügyőrök folyamatosan keresik és kutatják a zugfőzdéket. Tavaly hat ilyet derítettek fel, s foglaltak le náluk összesen több mint negyven liter olyan pálinkát, amely után nem fizették be az adót - írja a Vas Népe.

Andalúz gasztro-molekulák és 35 magyar séf esete a spanyol sztárszakáccsal 

Az Andalúz Kereskedelemfejlesztési Iroda (Extenda) és a Lucullus Baráti Társaság gasztronómiai egyesület (Lucullus BT) jóvoltából immár harmadik ízben látogatott el Magyarországra igazi andalúz sztárséf, hogy egynapos mesterkurzust tartson 35 magyar séf számára a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskolában.

Tarhonyával vett elégtételt a zsűrin a szakács 

Ráborította a zsűrire a tarhonyát a kunszentmártoni főzőversenyen egy feldühödött férfi. A hagyományos szombati rendezvényen azért robbant ki vita, mert a versenyzőnek nem tetszett az értékelés. Az indulatos férfit kijózanítóba vitték - adta hírül az RTL Klub.

Németországban is megkezdi terjeszkedését a Domino's Pizza franchise-hálózat 

A Domino's Pizza, a világ egyik legnagyobb pizzéria lánca hamarosan hozzálát Németországi franchise-hálózatának kiépítéséhez. A tervek szerint, az első gyorsétterem Berlinben nyílik meg, amelyet az országszerte újabb egység nyitások fognak követni.

Újabb aranyérem a Demeter Pincészetnek - Hanga 2009  

A borok olimpiáján, a bordeuax-i Challenge International du Vin versenyen kiemelkedően szerepelt az egri Demeter Pincészet az idei évben.

Superbrands díjas lett a Tchibo 

Superbrands díjat kapott a Tchibo, az őrölt-pörkölt kávépiac egyik vezető forgalmazója, a minőségi kávézás nagykövete.

Egykor sikeres szakmák – mára a feledés homályában? 

Ha azt mondom: kirakatevő, kenyereslány, felírónő, és hagynám, hogy ön fejezze be, kik ők valójában, vajon meg tudja mondani? Ha esetleg nem, régi vendéglátósok emlékeiből sikerült a huszonnegyedik órában előbányászni egy-egy arcot, történetet e különleges vendéglátós szakmák világából. Sorozatunkat folytatjuk. Íme, most előbukkan a múltból (tényleg a múltból) a csinos, a férfiszemet mágnesként vonzó virágáruslány.

Sztárséfeket a szállodai éttermekbe! 

Fogalmazta meg a Magyar Szállodaszövetség éttermi szekciójának céljai között a fenti mondatot dr. Buday Gábor, a Gundel Étterem igazgatója a szövetség közgyűlésén tartott előadásában.

Nincs áram, nem nyit ki az étterem, utcára kerülhetnek a dolgozók 

Október 1. óta várnak az áramra a kaposvári Kossuth téri luxuspalota beruházói. Emiatt késve nyílik meg az épületben lévő étterem, és félő, hogy napokon belül 18 dolgozót utcára is tehetnek.

Csótánybírság a gyorsétteremnek 

A Kentucky Fried Chicken (KFC) 19 ezer fontos (6 millió forint) bírságot kapott, miután egyik brit üzletében egereket, csótányokat és vért találtak az ellenőrök - írta meg a Franchiseportál.

Elmúlt a portugál séf honvágya 

Megegyezett Gerendai Károly a tulajdonosok képviseltében Miguel Vieirával, így a portugál szakács már a nyáron visszatér a Costesbe, majd némi tájékozódás és csapatépítés után átveszi a konyhát újra a távozó Nicolás Delgadótól! A régi-új séf december végén csillapíthatatlan honvágyával magyarázta távozását...

A mézes volt a sláger 

A Budapesti Pálinkafesztivál hangulatba hozta a belvárost, ahol több mint négyszáz pálinkából választhattak maguknak a vendégek és ahol idén ismét a mézesek aratták a legnagyobb sikert.

2009 a minőségi fejlesztések éve volt a McDonald’s-nál 

A gyorskiszolgáló szegmensben első McDonald’s 2009-ben is megőrizte 14,3 százalékos részesedését az egyre szűkülő házon kívüli étkezések piacán. 77,6 milliós vendégszámmal, 37,4 milliárd forintos forgalommal, 977 millió forintos üzemi eredménnyel, 100 étteremmel és 33 McCafé-val zárta a 2009-es esztendőt.

Futottak a pincérek 

Le Meridien Budapest szálloda hatodszorra rendezte meg az immár hagyományos Pincér futóversenyt.

Küzdelem a magyar sörfogyasztókért 

Lassan, de biztosan darálja be a magyar piacot a Heineken Hungária Zrt. A két legerősebb márkája a Soproni és a Heineken egy ugrásra van attól, hogy megverje versenytársait, előbbi a Borsodi márkát, utóbbi az egyetlen magyar prémiumnak számító Drehert - írja a Napi.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!