Michelin-csillaghullás Franciaországban  

Két Michelin-csillaggal díjazták Gordon Ramsay első, tavaly márciusban megnyitott franciaországi éttermét, és – nyolc másik séf mellett – Ramsay-t is két csillaggal tüntették ki a Michelin guide századik kiadásában.

Hogy megy az éttermeknek Németországban? 

Tavaly 1 százalékkal nőtt a házon kívül étkezők piaca, Németországban, így az ágazat 64,2 milliárd eurót tudott elkönyvelni.

Nem jó most sztárséfnek lenni  

A gazdasági válság a sztárséfeket is megviseli: Jamie Oliver bezárta alig három hónapja nyitott frankfurti éttermét. A döntésével nincs egyedül.

A Karib-tengeren főzött paprikás csirkét a Lucullus BT 

A Lucullus Baráti Társaság gasztronómiai egyesület 5. születésnapja alkalmából a Föld 5. jellegzetes pontján, ezúttal a Karib-tengeren készítette el legendássá vált ételét, a PAPRIKÁS CSIRKÉT.

Valentin napi menü az Abszintban 

Szerelmi bájitalt is kínál az Abszint étterem a különböző ínycsiklandozó fogások mellé Valentin napon.

Olasz hetek a Lufthansánál  

Márciusban és áprilisban az olaszok csodaséfje, Luisa Valazza fogásait kínálja hosszú távú repülőjáratokon utasainak a Lufthansa.

Különleges nőnapi menüvel várja vendégeit a Fehértói Halászcsárda és Panzió 

Az ételkülönlegességek kóstolgatása közben a meghívott vendégekkel beszélgethet az, aki március 8-án ellátogat a Fehértói Halászcsárdába.

Németországban beruháznak a cateringes cégek 

Megfelelőnek ítéli a jelenlegi gazdasági helyzetet a beruházásokra a német cateringes cégek nagyobb része – derül ki a szakma legnagyobb vására, az Internorga alkalmából készített tanulmányból.

Különleges Valentin napi menü a Gresham Palace-ban  

Simone Cerea, a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest konyhafőnöke különleges négyfogásos menüt készített Valentin napra.

Kinek hoz profitot a rendezvényszervezés? 

Catering biztosítását is vállalhatja egy étterem, de kérdés, tudja-e ezen a módon plusz bevételre szert tenni – figyelmeztet a Michelin-csillagos brit Tamarind étterem, amely nemrég bővítette a profilját.

A Starbucks üzleteket zár be, a McDonald's terjeszkedik 

Az USA-ban ezer embert elbocsájt az amerikai kávézólánc, a McDonald’s-nak viszont jól megy: állítólag 240 üzletet nyit és 12 ezer embernek ad majd munkát Európában.

Pezsgő– és bortanfolyam szállodai szakemberek számára 

A Kempinski Hotel Corvinus felszolgálói nyolc héten át alkalmanként négy órában ismerkedtek borokkal, pezsgőkkel. A résztvevők nem csak elméleti oktatást kaptak, hanem  végigkóstolták a szálloda új borlapján szereplő 130-féle bort.

Közgyűlés a MaReSz-nél 

A Magyarországi Rendezvényszervezők Szövetsége a Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központjában 2009. január 23-án tartotta közgyűlését.

A Michelin díjazza a brit éttermeket 

A legfrissebb Michelin-kiadványban minden korábbinál több csillaggal kitüntetett brit és ír étterem és séf szerepel.

Borvacsora a Symbol étteremben 

Weninger borvacsorával várja vendégeit január 29-án a Symbol étterem. A soproni-balfi pincészet borait ínycsiklandozó ételekkel párosítják.

Ausztrál ételek a Városfal vendéglőben  

Két január végi napon ausztrál ételkülönlegességeket kínál vendégeinek a Városfal vendéglő. Aki előre foglal asztalt, 50 százalékos árengedményt is kap az ételekből és az italokból is.

Cikk a Népszabadságban: „Kevés a szép étlap, de azt díjazzák” 

A Népszabadság is beszámolt a lapunk által rendezett Étlapverseny tanulságairól. A cikket az alábbiakban olvashatják.

Szuperhős segít a gyerekkori elhízás megelőzésében  

Az Európai Bizottság 4 millió eurós költségvetésű kampányt indított, amelynek célja a gyerekek étkezési szokásainak megváltoztatása.

Ismeri Ön a Gerbeaud-nyelvet?  

A Gerbeaud-ház másfél százados történetét bemutató album megjelenése alkalmából tartott sajtótájékoztatón többek közt megtudtuk, a békebeli időkben egy sajátos, titkos nyelvet használtak a Gerbeaud-kisasszonyok, vagyis a felszolgálók.

Sztárszakács ételeit is rendelhetik a Tuifly utasai  

Sante de Santis, az Olaszországban, Franciaországban és Angliában jól ismert sztárszakács fogásait kínálja a Tuifly légitársaság.

Az italválaszték csökkenését ajánlják az éttermeknek a szakmai szervezetek 

A vendéglátók szakmai szervezetei azt javasolják az éttermek és a vendéglátóhelyek működtetőinek, hogy 50 százalékkal csökkentsék italválasztékukat egészen addig, amíg vissza nem vonják vagy nem módosítják a standolásra vonatkozó törvényt.

Idén február 26-án lesz a Torkos Csütörtök  

2009-ben február 26-án - a Hamvazószerdát követő napon - rendezi meg a Torkos Csütörtököt a Magyar Turizmus Zrt. Az esemény jól illeszkedik a Kulturális Turizmus Évéhez, hiszen a kampányév öt fő termékcsoportjának egyike a bor és gasztronómia.

Maze nevű éttermével Afrikában debütál Gordon Ramsay  

Május 1-én nyitja meg első dél-afrikai éttermét a brit mesterszakács Fokvárosban, a 131 szobás One & Only Resortban. Ez lesz a Maze-hálózat negyedik tagja.

Ínyenceknek való ételeket kínál a Deutsche Bahn 

„Átélni Európát. Élvezni a csillagokat.” – ez a mottója annak az akciónak, amelynek keretében a német vasúttársaság már tavaly elkezdte mesterszakácsok ételeit kínálni utasainak.

Mentőöv sörözőknek egy nagykereskedőtől  

Egy angol nagykereskedő cég olyan ételeket és italokat kínál éttermeknek és sörözőknek, amelyekkel könnyebben átvészelhetik a válságot.

Milyen a magyar vendég?  

A Lucullus Baráti Társaság a magyar gasztronómiáról készített minitanulmányában azt is vizsgálta, milyen a magyar vendég. A válasz: keresi a költséghatékony lehetőségeket, nem szeret utazni, és fontos számára a család.

Milyen év vár a cateringesekre? 

A cateringes cégeket előre láthatóan nem rázza meg nagyon a válság – Nagy Britanniában legalábbis -, mégis kérdés, milyen lesz számukra a 2009-es év.

Milyen ízeket szeretnek a magyarok?  

A Lucullus Baráti Társaság minitanulmányt készített a magyar gasztromnómiáról a 2003. és 2008. között szervezett összesen 65 ínyenc vacsora tapasztalatai alapján.

Milyen év vár a cateringesekre? 

A cateringes cégeket előre láthatóan nem rázza meg nagyon a válság – Nagy Britanniában legalábbis -, mégis kérdés, milyen lesz számukra a 2009-es év.

A Zsákbamacska vendéglő szilveszteri menüje 

A „Szabadítsuk fel a háziasszonyokat!” akció keretében elvihető szilveszteri menüt kínál a Zsákbamacska vendéglő

A háromcsillagos séf karácsonyi menüje 

A három Michelin-csillagos séf, Juan Amador, akit a molekuláris konyha egyik legfőbb szószólójának tartanak, szokatlan hozzávalókból állított össze karácsonyi menüt.

Szemetelj és ne aggódj! 

Nagy Britanniában egy olyan generáció nő fel éppen, amelynek az a jelszava: „szemetelj sokat, és ne aggódj” – derül ki a Morrison’s Intézet legújabb kutatásából.

A legolcsóbb és a legdrágább ünnepi ételsor Németországból  

Ezúttal német vendéglősök legolcsóbb és legdrágább ünnepi ételsorait vettük górcső alá. A legolcsóbb menüt már 36,5 euróért meg lehet kapni, az egyik legdrágább pedig 445 euróba kerül.

Trükköznek a gyorséttermek 

A gyorséttermek és a gyorsételek gyártóinak rafinált hirdetési trükkjeire és technikáira mutat rá az a jelentés, amit a British Heart Foundation megbízásából készített a The Food Comission.

Melyek a legjobb szolgáltatást nyújtó német étteremláncok?  

A versenyt a Mövenpick lánc nyerte, de sokkal fontosabb, hogy egy új kutatásból kiderült: a német étteremláncok szolgáltatási színvonala éppenhogy megfelelő.

Nem hívhatják Cipriani-ék londoni éttermét Cipriani-nak  

A Cipriani nevű londoni étteremnek meg kell változtatnia nevét, miután a velencei Cipriani szálloda tulajdonosa pert indított ezért, és a bíróság a javára ítélt.

A Compass Group meghosszabbította szerződését a Wellcome Trust-tel  

Az ember- és állategészségügyi kutatásokkal foglalkozó független jótékonysági szervezet tenderének nyertese a Compass Group éttermi divíziója, a megbízás értéke pedig több, mint 4 millió font.

Sztárszakács az állatvédők célkeresztjében 

Állatvédők arra szólították fel Michael Caines angol sztárséfet, hogy devoni éttermeiben vegye le az étlapról a libamájat.

Vegyes érzelmekkel várják a karácsonyt a német vendéglősök 

A német éttermek több, mint 42 százaléka számára az idei karácsonyi szezon rosszabbul indult a tavalyinál, de sokuknál nem esetek vissza a foglalások – derül ki a Dehoga legújabb körkérdéséből.

Új étterem nyit a Várban: a 21 

A Fortuna utcában lévő 21- ben igazi magyar finomságokkal és izgalmas magyar borválasztékkal várja vendégeit a Zsidai család és az étterem csapata december 12-től.

Magyarországra valószínűleg nem került az ír dioxinos disznóból  

Nagyobb mennyiségű ír sertéshús biztosan nem érkezett Magyarországra, hiszen Írországban drágább a sertés, mint nálunk, és ehhez még a szállítási költség is hozzájön.

Ne legyenek gyorséttermek az iskolák mellett 

A megkérdezettek 93 százaléka szerint nem jó, ha a gyorséttermek és a fiatalok körében kedvelt szórakozóhelyek közelében vannak – derült ki egy friss angol kutatásból.

Szilveszteri menüsorok Németországból II. 

A német éttermek szilveszteri menüsorai közül ezúttal a két legdrágábbat mutatjuk be. Az első ára 225 euró fejenként, a másodiké pedig 199 euró.

A Compass Group kilépett a Brit Vendéglátó Szövetségből  

A világ legnagyobb catering cégének marketing igazgatója, John Pain azzal indokolta a döntést, hogy hosszú éveken át folytatott párbeszéd után sem sikerült megoldást találni a problémákra.

Szilveszteri menüsorok Németországból 

A legkülönbözőbb ínycsiklandozó ételeket kínálják szilveszterre a német éttermek. Alábbiakban néhány menüsort olvashatnak a kínálatból.

Szilveszter az Abszintban  

Szabó Viktor,az Abszint étterem séfje gourmet menüsorral készül a szilveszterre, és az ételekhez az év legjobb borait kínálják. A vacsora alatt DJ Balance lounge válogatása szól majd.

Miért nem adnak árengedményt az éttermek? 

Szakértők arra biztatták az éttermeket Nagy Britanniában, hogy a kereskedőkhöz hasonlóan adjanak árengedményeket, amivel növelhetnék forgalmukat a karácsony előtti csendes időszakban

Advent a Zsákbamacska vendéglőben  

Különleges ételeket kínál vendégeinek a Zsákbamacska Vendéglő az adventi időszakban.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!