Elindul a Nemzeti Pálinkakiválóság Program 

Idén is elindul a Nemzeti Pálinkakiválóság Program. Bírálati tréninggel kezdődött meg a felkészülés a pálinkakiválóságok kiválasztására. A rendezők 2018. május 10-ig várják a tételeket.
Megvan ki az Év Cukrásza!

Megvan ki az Év Cukrásza! 

Egy budapesti luxushotel szakembere nyerte a megtisztelő elismerést.

Egy rakás brit jön a budapesti Beer Weekre 

Mármint nem csak főzdék és főzőmesterek, de kóstolni vágyó kraftsör-turisták is. Exkluzív tételek és Facebook-promó adják el a fesztivált.

Több ország is kitiltotta a magyar sertéshúst 

A Heves megyében egy vaddisznó tetemében kimutatott afrikai sertéspestis miatt Szerbia, Japán, Tajvan, Szingapúr és Dél-Korea is kitiltotta piacáról a Magyarországról származó sertéshúsokat és sertés eredetű termékeket – írja a Világgazdaság.
A csárda újrahangolása

A csárda újrahangolása 

A csopaki Vígmolnár Csárda egy olyan kis családi vállalkozás, ahol minden emberközeli és barátságos. Kipróbáltuk a kínálatát.

Újra Baranyai Gourmet Piknik 

Ismét megrendezik a Baranyai Gourmet Pikniket a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben, ahol május 1-jén harminckét étterem, cukrászda, borászat és kistermelő várja az ínyenceket.

A britek betilthatják a plasztik szívószálat 

Az Egyesült Királyság lakossága évente 5,8 milliárd darabot használ el belőlük.    
A gombóc, a kaviár és a pezsgő esete a Gourmet fesztivállal

A gombóc, a kaviár és a pezsgő esete a Gourmet fesztivállal 

A gombóc, a kaviár és a pezsgő lesz a központi eleme az idei Gourmet fesztiválnak, amelyen a nemzetközi sztárséfek mellett a magyar gasztronómia legjobb éttermei, cukrászatai és pincészetei is bemutatkoznak május 17. és 20. között a Millenáris parkban.
A topétterem, ahol a tányérok közepe üres

A topétterem, ahol a tányérok közepe üres 

Tudja, hogy melyik az a budapesti fine dining étterem, ahol a séf a tányér szélére tálal?
Jamie esete a magyar mangalicával, meg élete első budapesti látogatásával (Frissítve)

Jamie esete a magyar mangalicával, meg élete első budapesti látogatásával (Frissítve) 

Laza hangulat, piszok jó zene, jeges prosecco az áprilisi szokatlan hőségben – mi kell még? Ja, mindjárt itt lesz velünk Jamie Oliver is, őt várjuk mindannyian a budai Vár-beli, róla elnevezett étteremben, a Jamie’s Italian-ben április 19-én, déltájt.

160 millió eurós üzlet a Gastropan 

Több mint 160 millió euró értékben kötöttek szerződéseket a hét végén Marosvásárhelyen tartott GastroPan pékipari, cukrászati gasztronómiai és vendéglátóipari szakmai kiállításon - közölte vasárnap a kiállítás igazgatójára hivatkozva az Agerpres hírügynökség.

Odaítélték a Borászok Borásza díjat 

A néhai Konyári János, a balatonboglári Konyári Pincészet egykori alapítója nyerte el a Borászok Borásza-címet, míg a Borászok Barátjának a brit Caroline Gilby borszakértőt választották.

Forintosítható éttermi költészet 

A 20. század közepétől közgazdászok és pszichológusok sora igyekszik megfejteni a fogyasztói magatartás törvényszerűségeit. Vajon miért vonzóbb egy zsúfolásig megtelt étterem, mint a mellette üresen kongó? Szívesebben esznek egy pezsgő helyen, még akkor is, ha várakozni kell az asztalra. Pedig mennyivel logikusabb és kényelmesebb lenne az üres éttermet választani.

Rekordáron keltek el a muzeális aszúk 

Rekordáron keltek el a Grand Tokaj Zrt. muzeális aszúi a Tokaji Borlovagrend hatodik alkalommal megrendezett Nagy Tokaji Borárverésén, szombaton Tokajban.

43 séf, 4 fős alkotói gárda és 1 elkötelezett nemzetközi cég 

Megjelent a M.E. P., jelentették be április 18-án az Unilever Food Solutions székházában, ahol egyúttal fejlesztő konyhát is avattak. A helyszínválasztás nem véletlen: a portrégyűjteményt a társadalmi felelősségvállalás elkötelezett híveként az élelmiszeripari multinacionális óriás rendelte meg.

Tejsavóból főznek sört Cornellben 

A Cornelli Egyetem néhány kutatója azon kísérletezik, miként is lehetne tejipari melléktermékekből sört előállítani.

Legyen az Ön bora is az ország büszkesége! 

A borászok április 19-től nevezhetnek a 2018. évi Országos Borversenyre.

Így szövetkeznek a pékek 

Románia és Magyarország sütőipara egyre szorosabbra fűzi kapcsolatát.

Felmérték a magyarok cukorfogyasztását 

Bár nemzetközi összehasonlításban édesszájú hírében állnak a magyarok, ez csak részben igaz. Egy friss, országos kutatás szerint gyakran eszünk édességet, ám a felnőttek között kisebbségben vannak azok, akik a túrós csuszára, a palacsintára vagy éppen a káposztás tésztára cukrot hintenének, viszont a kávét, teát a többség édesítve issza. Ha üdítőről van szó, a cukormentes vagy csökkentett cukortartalmú változatokat is egyre többen választják.

Megújultak a Gere borok 

Új külsőt vettek fel a Gere Pincészet borai. A név is módosult.

Négyfogásos menü erotikával fűszerezve 

Az ARAZ étterem folytatja művészeti estjeink sorozatát, ezúttal reflektorfényben az érzékiséggel és az erotikával.

Vajon ki lesz idén a Borászok Borásza? 

Április 20-án választják meg a Borászok Borászát. Az 50 jelöltből öten jutottak a döntőbe, tehát a borbarátok már csak két tokaji, két balatoni és egy villányi borászért izgulhatnak.

Így szakértik a nők a pálinkát 

2 nap, 29 nő, 130 pálinka, 9 aranyérem – nagyjából így lehetne számokkal leírni mindazt, ami az első Balaton Open Nemzetközi Pálinka- és Párlatverseny háza táján történt az elmúlt hétvégén.

A Miele a ’The World’s 50 Best Restaurants’ exkluzív partnere 

A prémium háztartási készülékmárka bemutatja a ’Miele One To Watch’ díjat a feltörekvő Gourmet éttermek számára.

Könyv készül Jakabffy Lászlóról 

Könyv a Mester emlékére, emléktáblát is terveznek. Sajnos, mindez nem pótolja az űrt, amit maga után hagyott a tavaly decemberben, rövid szenvedés után meghalt, végtelen tudással rendelkező gasztronómiai szakember.

Megnyílik a világ első avokádómúzeuma 

A gyümölcs ünneplésére szánt konténer szentély, a CADO június 16-án nyílik meg a Liberty Station-ban.

Sikeresen debütált hazánk az IWINETC szervezőjeként 

Több mint 300 borturizmusban érdekelt cég és szakember; 29 különböző ország; 23 előadás, kerekasztalbeszélgetés és szeminárium; 860 üzleti tárgyalás: április 10-től öt napon keresztül Magyarország látta vendégül a világ borszakmai és borturisztikai szektorát a hazánkban megrendezett Nemzetközi Borturisztikai Konferencián és Kiállításon.

Tavaszi zsongás az Up&Down-ban 

Van az úgy, hogy mire elkészül az új tavaszi étlap egy étteremben - akik a konyhán készítették, egyikük már messze jár...

Szállodák, éttermek figyelem! 

MagyarországOn címmel új turisztikai kommunikációs versenyt indít a Turizmus & Vendég, hogy megtalálja azokat az imázsformáló projekteket, ami belföldi utazásra csábítja a lakosságot. Várjuk ügynökségek, utazási irodák, városok, régiók, civil szervezetek, éttermek és szállodák pályázatait.

Mit eszünk majd 2025-ben? 

Hogyan mennek a vegán éttermek? Ki az a food stylist? Rohamosan alakul át a városi életmód: új szakmák születnek, piaci rések nyílnak. Ebbe a világba ad betekintést közel 20 programmal és 100 előadóval, jó példákkal a Loffice közösségi iroda április 19–20-án a Startup Safary rendezvény keretében.

Rekord számú büfékocsit építettek idén 

Fél év alatt 20 új foodtruck csatlakozott a Magyar Street Food Egyesülethez. Az új kocsikból portugál és kubai nemzeti ételeket, humuszt, falafelt és Ázsia legnépszerűbb streetfoodját is lehet kapni. Az egyesülethez még sosem csatlakoztak ilyen sokan fél év alatt, az új tagokkal összesen 150 ellenőrzött minőségű büfékocsit tartanak számon az országban. Az új kocsik a május eleji Food Truck Show-n mutatkoznak be a nagyközönségnek, ahol összesen 50 autókínálatát lehet majd végigkóstolni.

Magyarországra figyel a borturisztikai világ 

Elkezdődött a világ legnagyobb borturisztikai eseménye, az International Wine Tourism Conference, Exhibition & Workshop (IWINETC) tizedik, jubileumi rendezvénye Budapesten.

Etyek-Budai borok a Velence-kollekcióban 

Bár az Etyek-Budai borvidék csak 1990-ben kapott borvidéki rangot, a szőlőtermelésnek több évszázados hagyományát őrzi. Az ökológiai adottságai révén minőségi borok készülnek ezen a területen.

Mit hehetünk vendéglátósként a gluténérzékenyekért? 

„Gluténmentes éttermi kínálat” néven indul pilot projekt, amelyet az Interreg Central-Europe program támogat.

Ő kapta a Magyar Bor Akadémia frissen alapított életműdíját 

A Magyar Bor Akadémia a magyar bor ügyének egy életen át tartó kiemelkedő szolgálata elismeréseként Életműdíjat alapított.

5300 éves ásványvíz a vendéglátóhelyeken 

Hotelekben, éttermekben és a cateringszolgáltató cégeknél szolgálják fel a 400 méterről érkező régi-új ásványvizet. A Römerquelle 2003 óta a Coca-Cola Company tulajdonát képezi. 

Kiválasztották a V4 országok legjobb borait 

160 magyar és külföldi pincészet mutatkozott be a Várkert Bazárban, a VinCE Budapest Wine Show a Magyar Turisztikai Ügynökséggel (MTÜ) együttműködésében szervezett eseményen. A V4 országok bormustráján Magyarországról a Kristinus Pincészet 2015-ös Olaszrizlingje bizonyult a legjobbnak — közölte hétfőn az MTÜ.

Prémium koktélalap-márkát vezet be a magyar piacra a Coca-Cola 

Spanyolország után hazánkba is megérkezett az óriáscég HoReCa specifikus prémium üdítőital-családja

Budapesti éttermeket szolgál ki az új helyitermék-raktár Cserdiben 

Helyitermék-raktárat, hűtőházat, csomagolót is magába foglaló logisztikai bázist létesít Cserdiben 250 millió forintos európai uniós forrásból az önkormányzat - hangzott el a túlnyomó többségében cigány lakosságú baranyai községben tartott pénteki projektnyitón.

Balatoni reggelivel erősít a Paletta 

Csak itthon nem akkora nagy siker még, mint a határon túl, ahol szinte mindenki hétvégén felkerekedik, hogy valahol másutt reggelizzen egy kiadósat, de közben egészségeset, ráérőset - és ne otthon, a megszokott környezetben.

Májusban érkezik a chicagói olaszok pizzája 

Május közepén megnyílik az I 55, Magyarország első amerikai étterme, ahol eredeti recept alapján készül majd a Chicago deep dish pizza.

Itt a VinCE Awards díjazottainak listája 

Sikeresen, nagy érdeklődés kíséretében indult a 9. VinCE Budapest Vine Show a Charles Heidsieck chef de cave-ja, Cyril Brun mesterkurzusával.

Közösen mutatkoznak be a V4-ek borai 

Magyar, cseh, lengyel és szlovák borok versenyeznek a VinCE Budapest Wine Show-n április 5. és 7. között. A rendezvényen a V4 országok saját standokon mutathatják majd be legjobb boraik válogatását. Magyarország ötödik alkalommal tölti be a Visegrádi Csoport (V4) elnökségét, a VinCe által és a Magyar Turisztikai Ügynökséggel együttműködésben szervezett bormustra az eseménysorozat része. A legkiválóbb V4-es pincészeteket külön is díjazza majd 12 hazai és külföldi szakértő.

Melyik Magyarország első autópálya-étterme? 

Ez a fehérvári M7 Bistro. Komoly átalakítások történtek, de mindenki nyugodjon meg: Erzsi néni túrós batyuja meg fahéjas csigája a régi.

Egzotikus ízek és reform konyha 

A Falatozz.hu utánajárt, hogy a nemzetközi sajtó milyen gasztronómiai újdonságokat és trendhullámokat jósol 2018-ra. Az előzetes feltevések szerint az egzotikus ízek, a növényi alapú fehérjék, az alkoholmentes italok és a reform ételek kerülnek erőteljesen a fókuszba.

Készül Magyarország bortérképe 

Tokaj-Hegyalján jött létre az országban egyedülálló NMR Borlabor: objektív paraméterekkel is leírható lesz a magyar bor. A magyar borok eredetvédelmének az erősítése a fő célja a DIAGNOSTICUM Zrt. új borászati laboratóriumának.

Borkalauz jelent meg Erdélyről 

Tizenhárom erdélyi borvidéket, szőlőfajtákat, valamint tizenegy erdélyi borászatot és pincészetet gyűjt össze a Kárpát-medencei Borkalauz Erdély című kiadványa.

Oda a Michelin-csillag, végleg bezárt a Tanti 

Itt az utolsó bejegyzés.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!