Új éttermi igazgató novembertől a Hotel Rába éttermében 

Zalai Tamás éttermi igazgató novemberben kezdi meg munkáját a Belga Étterem és Söröző élén, szakmai tanácsaival addig is segíti az újonnan felállt csapat munkáját és az új éttermi koncepció kialakítását.

Megrohamozták a magyar pavilont a torinói ízfesztiválon 

Hatalmas érdeklődés fogadta Magyarország standját és az ott kiállított minőségi termékeket a Slow Food mozgalom gasztronómiai örökség megőrzésének szentelt nemzetközi fesztiválján Torinóban, amelyet a hétfői zárónapig az becslések szerint mintegy másfél millióan keresnek fel.
A Gundel-díj idei nyertese...

A Gundel-díj idei nyertese... 

Rosenstein Tibor, a családi vállalkozásként üzemeltetett Rosenstein étterem vezetője.

Egy világritkaság reprezentatív bemutatója 

A várakozásokat messze meghaladó, örvendetesen nagy közönségérdeklődés mellett rendezték meg a somlói Tornai Pincészetben a 3. Somlói Juhfark Ünnepet.

Bivalypaszuly és házinyúl a tirpákok asztaláról 

A lapcsánka, a sztrapacska, a bivalypaszuly, a vegyes tirpák rétes és a különleges a bundásbokri házinyúl is szerepel a szombaton és vasárnap megtartandó 6. Tirpák Fesztivál, 3. Nyíregyházi Bogrács- és Grillbajnokság étlapján Nyíregyházán.
Zsidai Roy két vendéglátóhelyet nyit a Budai Várban

Zsidai Roy két vendéglátóhelyet nyit a Budai Várban 

Évek óta nagy volt a titkolózás, de most végre kiderült, milyen funkciót szánt a Magyar Nemzeti Bank alapítványa, a PADA a gigantikus pénzekből renovált és átalakított régi budai városházának.

Magyar tökmagolajat díjaztak 

A Great Taste Awards szakmai zsűrije ismét 3 csillaggal díjazta a Donum Terrae Tökmagolaját, a cég Tökmagkrémje pedig végre belépett a 2 csillagosok táborába.
Magyar séfvilágsiker

Magyar séfvilágsiker 

Kurkó Zsolt 2018 legjobb “külföldi japán” chéfje Európában.

Idén is lesz Villányi Vörösborfesztivál 

Csaknem 30 pincészet és mintegy 50 kulturális, könnyűzenei program várja résztvevőket az idén négynaposra bővülő Villányi Vörösborfesztiválon, amelyet október 4. és 7. között 31. alkalommal rendeznek meg a borvidéki városban - közölték a szervezők az MTI-vel.

Kiégett egy volt étterem Budapesten 

Keddre virradó éjjel kiégett egy volt étterem Budapest II. kerületében, a Hűvösvölgyi úton; az 1500 négyzetméteres, elhagyatott épületben kitört tüzet több óra alatt sikerült csak eloltani - tájékoztatott a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Új Pale Ale a piacon 

A Pécsi Sörfőzde új sörtípussal, egy felsőerjesztésű, american pale ale (APA) sörrel lépett piacra. Az APA, egy amerikai sörfőzők által, az 1980-as évek elején megalkotott sörstílus, amely világos, könnyű, változatos aromakomlókkal készülő, sokszor citrusos, kellemesen gyümölcsös, frissítő ital.

Humanoid robot szolgál fel egy győri étteremben 

˝Bementünk az étterembe, rendeltünk a pultnál, a szakács elkészítette az ételt, mi addig leültünk az asztalhoz, aztán jött a robotpincér, ő hozta ki a kész ételt, köszönt nekünk angolul, mi a tálcáról levettük a tányérunkat, de már nem a robotnál fizettünk, hanem a pénztárnál, így borravalót sem adtunk Emynek - merthogy ez a robotpincér neve. Pedig ő aztán végig mosolygott...˝ Így néz ki egy ebéd, amit egy robotpincér szolgál fel. S ez már a jelen Győrben.

Elegáns szívószálakat alkotott a Tiffany 

Mindenki másképp próbál befurakodni a műanyag szívószálak mögött éppen kialakuló piaci résbe.

Íz, szín és ár alapján választ bort a magyar 

A magyar fogyasztók 95 százalékban magyar borokat vásárolnak és fogyasztanak, közel háromnegyedük pedig egyáltalán nem iszik külföldi bort – tudtuk meg Szabó Ádámtól, az Ital Magyarország marketingigazgatójától.

Szinte dobogós magyar szereplés az ifjúsági szakács VB-n 

Kiss Erik jól teljesített a Jeunes Chefs Rotisseurs Competition Ifjúsági Szakács Világbajnokságon.

Itt a Gastro&Hotel Design döntőseinek listája 

A döntöbe jutottak listája megszületett. Nem volt egyszerű, és sokszor nem volt a zsűri azonos állásponton a személyes zsűrizés alkalmával, sokat vitáztak egymással a tagok, de végül kialakult az idei Gastro&Hotel Design Award online zsűrizés alkalmával megállapított shortlist-je alapján a végső győztesek névsora.

Végre kiderült, mi az a Kalumba 

Madagaszkári vad fűszerek, aszalt füge, gyűrűsfarkú maki és végre nem titkos a recept. 

Eddig nem volt, mostantól lesz 

Megérkezett Budapest Desszertje. Amely a hétvégi Édes Napokon debütál. Szőlővel, fehér csokival, vanília mousse-szal bélelt, kóstoltuk, és nagyon finom!

Gasztrorandi hetedszer 

Az immáron hetedik alkalommal megrendezett termelő-étterem találkozón 38 kiállító, közöttük 25 termelő mutatta be portékáját az érdeklődőknek.

Tulajdonost vált a Centrál Kávéház 

Húsz év után tulajdonost vált a Belváros egyik patinás vendégváróhelye. És mi köze mindehhez a közelben lévő, most épülő Matild palotának?

Zenemű készült a Stand étterem konyhájának zajaiból 

A Stand videójában Gál Kristóf zeneszerző a Stand étterem hangjaiból alkotott zenéjét Terei Miklós rendező-operatőr az étteremben forgatott képanyaga teszi teljessé. Az alkotók különleges koncepciójának megvalósítása nem volt könnyű feladat. Széll Tamás kést élez, Szulló Szabina szarvasgombát tisztít, de a borsőrléstől a sütő jelzésének hangjáig, vagy a pénztárgép duruzsolásáig minden jelentőséget kap a kész műben. A Stand étterem videójában nem egyszerűen zajokat hallunk egymás után, az alkotók valódi zeneművet írtak. A közel 150 zörejből álló műben még akkordok is hallhatók.

Most lelepleztük a kimchi-készítés titkát 

Koreai fermentált ételek és a híres ősi onggi kerámiák történetét mutatja be a Koreai Kulturális Központ most nyitott kiállítása, mely szeptember 4-től október 31-ig ingyenesen látogatható a Csörsz utcai központban.

Gasztronómiai verseny és szakmai konferencia 

A Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület (GKRTE) és a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara (BGE-KVIK)2018. december 04-én (kedd) 8:00-kor Budapesten tartja a XVII. Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Versenyt a BGE-KVIK ötödik kerületi Oktató Kabinetjében.

Lett négy menő spot... 

Egyik szórakoztatóbb, mint a másik. Ezek Lettország és fővárosa, Riga új mini imázsfilmjei.

Elérkezett a hazai pezsgő forradalom 

Champagne-bárok nyílnak a főváros vendéglátóhelyein belül, ahol a legjobb champagne-okat és magyar, champagne-i technológiával készült pezsgőket árusítanak. A külön erre a célra kialakított pultok mögött csak a témában szakértő sommelier-ek állhatnak, akik időről időre tematikus workshopokat és kóstolókat, pezsgővacsorákat is tartanak.

Fogadjunk, hogy még nem ivott Blackened viszkit! 

Saját whiskeyt készített a Metallica amerikai metálzenekar, a hírt szerdán jelentették be honlapjukon.

Indul a Borősz Alsó-Ausztriában 

Augusztus közepétől egészen novemberig varázslatos időszak köszönt be Alsó-Ausztriában, mely során a bort és a gasztronómiát ünneplik. Szüreti felvonulások, kulináris kalandok, borkóstolók és mulatságok kicsiknek és nagyoknak – mindez csak egy kis ízelítő abból, amit élőben is megtapasztalhatnak azok, akik úgy döntenek, az ősz egy szeletét Alsó-Ausztriában töltik. Ha kíváncsi, mit is jelent pontosan a „Weinherbst”, azaz a borősz, és milyen kalandokat kínál az egész család számára, látogasson el Alsó-Ausztriába, és ismerje meg a hamisítatlan osztrák vendégszeretetet!

Nyolcezer miskolci diákra főznek a 300 milliós új konyhából 

Átadták Miskolcon az ország egyik legnagyobb és legkorszerűbb főzőkonyháját, amely akár tízezer éhes gyerekszájat és képes kiszolgálni.

Vadhúsfogyasztásra sarkall az agrártárca 

Soponyán megtartották a XII. Vadgasztronómiai Fesztivált.

Ijesztően okos kávékihordó drónok 

Az IBM szállingózó szerkezetei még azelőtt kihozzák a „feketét”, mielőtt az igény megfogalmazódna bennünk.

Ősztől ismét Hadik Brunch 

Újraindul a programsorozat a népszerű pesti kávéházban.

Felével nőtt az egész évben nyitva tartó balatoni vendéglátósok száma 

A borászok és vendéglátósok alapította Balatoni Kör közleménye szerint az elmúlt öt évben legalább 50 százalékkal nőtt azoknak a vendéglátó egységeknek, borászatoknak a száma, amelyek egész évben nyitva tartanak.

Sólethegyeknek veszett nyoma a Kazinczy utcában 

A nyarat kóser módon készült sóletevéssel búcsúztatták augusztus utolsó vasárnapján, a Kazinczy utcában.

A vadaknak rosszul kezdődik a szeptember Zalában 

Országos Vadpörkölt- és Borfesztivál - Zalai teríték címmel háromnapos rendezvénysorozat kezdődik szeptember 7-én Zalaegerszegen.

Egész nyáron nyerő a gin 

Frissít, van kellő alkoholtartalma és a belőle készített koktélok továbbra is mennyeiek.

Termelők - éttermesek találkozója 

Termelők-éttermesek találkozót szerveznek a Gasztrohősök Budapesten, a BGE Markó utcai épületében.

SVÉT-találkozó Egerben 

Szeptember 16-ra már akadhat annak programja, aki szereti Magyarország legjobb éttermeit egy helyen, egy időben kóstolni.

Fellélegezhetnek a burgeres helyek tulajdonosai 

Mert már egy robot is elkészítheti teljes egészében a burgert.

Bor- és Fröccsfesztivál a siófoki Nagystrandon és PLÁZS-on 

Mindannyian szomorúak vagyunk, ha a nyár a végéhez közeledik. Siófokon azonban idén semmi okunk nem lesz a búslakodásra: a jubileumi év nyarának vidám hangulatú záróeseménye az augusztus 31. és szeptember 2. között megrendezésre kerülő Bor- és Fröccsfesztivál lesz.

Csodás csoki siker 

A világ legrangosabb ételkóstolóversenyén, a Great Taste Awards-on nyert bronzérmeket a chocoMe.

Étteremteszt Közép-Európa legjobb olasz helyén 

Ami Magyarországon található, méghozzá a Bükk mélyén!. Ez az Avalon Ristorante Miskolctapolcán.

Új marketing és kommunikációs igazgató a Gundel Étteremben 

A megújuló Gundel Étterem csapatához csatlakozik Angelus Barbara, aki több ötcsillagos szállodai brand magyarországi felépítésében szerzett tapasztalatot.

Fontos hír a konyhákra 

De korántsem örömteli: lisztáremelkedés jöhet. Soroljuk az okokat.

Mesterkurzusok a szüret kezdetén 

A második Vino Kóstoló Ünnepen, amelyet augusztus 24-én és 25-én rendeznek meg a város legkedveltebb sétálóutcáján található egri Érseki Palota udvarán, bor- és gasztronómiai kiállítók, valamint kultúrprogramok és koncertek várják az érdeklődőket. A programmal egyben a szüret kezdetét is ünnepli a borvidék. Idén az egriek mellett a Tokajból érkező vendégpincészetek borai is várják az érdeklődőket. 

Sikeres PanyolaFeszt, toronyórával 

A 13. alkalommal megtartott rendezvény közel 180 fellépője több mint nyolcezer látogatót vonzott a három nap alatt a településre.

A delikát, a sportos meg a klasszikus 

Megválasztották, és díjesővel jutalmazták 2018. legjobb kenyereit. Augusztus 18-20-ig a Várkert Bazárnál majd mind kóstolható.

Felszállt a füst a bezárt szerencsi cukorgyárban 

A magyar építészhallgatók másodszor pezsdítették fel különleges installációikkal a Tokaji borvidéket.

Ha stílusos étkezés, akkor irány Győr! 

Győr lesz idén, nyár derekán, a stílusos étkezés legújabb vidéki fellegvára.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!