Gasztro
![Májusban érkezik a chicagói olaszok pizzája](https://turizmusonline.hu/i/d/0/d/b/d/f/e/5/1/8/f/e/b/0/e/4/3/c/5/b/majusban-erkezik-a-chicagoi-olaszok-pizzaja_md.jpg)
Májusban érkezik a chicagói olaszok pizzája
Május közepén megnyílik az I 55, Magyarország első amerikai étterme, ahol eredeti recept alapján készül majd a Chicago deep dish pizza.
Itt a VinCE Awards díjazottainak listája
Sikeresen, nagy érdeklődés kíséretében indult a 9. VinCE Budapest Vine Show a Charles Heidsieck chef de cave-ja, Cyril Brun mesterkurzusával.
Közösen mutatkoznak be a V4-ek borai
Magyar, cseh, lengyel és szlovák borok versenyeznek a VinCE Budapest Wine Show-n április 5. és 7. között. A rendezvényen a V4 országok saját standokon mutathatják majd be legjobb boraik válogatását. Magyarország ötödik alkalommal tölti be a Visegrádi Csoport (V4) elnökségét, a VinCe által és a Magyar Turisztikai Ügynökséggel együttműködésben szervezett bormustra az eseménysorozat része. A legkiválóbb V4-es pincészeteket külön is díjazza majd 12 hazai és külföldi szakértő.
![Melyik Magyarország első autópálya-étterme?](https://turizmusonline.hu/i/4/3/3/0/5/f/1/7/8/8/b/d/5/4/6/9/6/0/3/b/melyik-magyarorszag-elso-autopalya-etterme_md.jpg)
Melyik Magyarország első autópálya-étterme?
Ez a fehérvári M7 Bistro. Komoly átalakítások történtek, de mindenki nyugodjon meg: Erzsi néni túrós batyuja meg fahéjas csigája a régi.
Egzotikus ízek és reform konyha
A Falatozz.hu utánajárt, hogy a nemzetközi sajtó milyen gasztronómiai újdonságokat és trendhullámokat jósol 2018-ra. Az előzetes feltevések szerint az egzotikus ízek, a növényi alapú fehérjék, az alkoholmentes italok és a reform ételek kerülnek erőteljesen a fókuszba.
![Készül Magyarország bortérképe](https://turizmusonline.hu/i/2/3/3/1/d/4/9/f/8/a/2/7/c/b/f/3/7/a/1/c/keszul-magyarorszag-borterkepe_md.jpg)
Készül Magyarország bortérképe
Tokaj-Hegyalján jött létre az országban egyedülálló NMR Borlabor: objektív paraméterekkel is leírható lesz a magyar bor. A magyar borok eredetvédelmének az erősítése a fő célja a DIAGNOSTICUM Zrt. új borászati laboratóriumának.
Borkalauz jelent meg Erdélyről
Tizenhárom erdélyi borvidéket, szőlőfajtákat, valamint tizenegy erdélyi borászatot és pincészetet gyűjt össze a Kárpát-medencei Borkalauz Erdély című kiadványa.
![Oda a Michelin-csillag, végleg bezárt a Tanti](https://turizmusonline.hu/i/8/9/b/b/6/5/8/6/b/8/c/d/f/5/c/d/a/6/f/9/oda-a-michelin-csillag-vegleg-bezart-a-tanti_md.jpg)
Oda a Michelin-csillag, végleg bezárt a Tanti
Itt az utolsó bejegyzés.
Csorba és bárány a Vörösmarty téren
A tematikus gasztrohetekhez kapcsolódóan március 28. és április 25. között szerdánként 14 és 16 óra között kulináris bemutatót tartanak a Budapesti Tavaszi Vásár séfjei.
A ProWein továbbra is a csúcson van
Március 18-20. között a nemzetközi bor- és szeszesital ágazat képviselői a szakma elsőszámú rendezvényén, a düsseldorfi ProWein szakvásáron találkoztak egymással.
„Merre tovább sertéságazat?”
Az Agrármarketing Centrum (AMC) sertéshús fogyasztásösztönző kampányának részeként szervezett mai „Merre tovább sertéságazat?” konferencián elhangzott: a kedvező piaci folyamatok, az export és a beruházási kedv élénkülése, valamint egyes szabályozói döntések, mint például az áfacsökkentés eredményeként kedvező irányba mozdult el a hazai sertéságazat.
Édes (szörp)élet
Egy izzig-vérig hazai termék lett az idei év Gyógynövény szörpje.
Ilyen még sose volt: két Michelin-csillagos étterem Budapesten!
És ez az Onyx, Mészáros Ádám vezetésével.
Termelők és séfek találkozója
A Magyar Konyha magazin és a Stílusos Vidéki Éttermiség első ízben megrendezett konferenciáján került sor a Magyar Konyha Termelői Díj átadására. A díjat a szigetszentmiklósi Szabó Malom, Heit Lóránt létavértesi tormatermelő és Kalla Roland sümegprágai sajtkészítő vehette át.
Találgatás cunami a Michelin díjátadó nyitóeseményén
Babel? St. Andrea? MÁK? Stand25? Fáma? Baraka? És kinél maradhat meg itthon a csillag? A hétfő esti budai díjátadógála előtt a vasárnapi Michelin Mesterkurzuson csúcsra járatva a latolgatás.
Vasárnaptól elözönlik a Michelin csillagos séfek Budapestet
Több, mint 100 Michelin csillagos séf érkezik Budapestre a 2018-as európai Michelin-kalauz díjazottjainak hétfő esti bejelentésére. De előtte már vasárnap elkezdődnek a szuperprogramok.
Francia menü országszerte huszonöt étteremben
Magyarországon huszonöt étterem csatlakozik a negyedik alkalommal meghirdetett Gout de France/Good France gasztronómiai világünnephez, melynek keretében március 21-én világszerte több mint háromezer vendéglátóhely kínál francia menüt.
Újabb egyetemi városban nyit üzletet a híres kávézólánc
A tavalyi szegedi debütálás után újabb vidéki városban mutatkozik be a világ legismertebb kávézólánca. A Starbucks a harmadik negyedévre tervezi a debreceni üzlet nyitását, az előkészületek már zajlanak.
Megnyílt Budapest legújabb négycsillagosa
Átadták a Hotel Clark Budapestet a Lánchíd budai hídfőjénél.
Tematikus zöld utak Hajdú-Bihar megyében
Új munkahelyek létrejöttét, a gazdasági növekedés javulását, és a természeti értékek hatékonyabb védelmét várja a hajdú-bihari önkormányzat attól a két, hamarosan induló nemzetközi projekttől, amelynek a nyerteseiről szóló döntést március 13-án hirdették ki Franciaországban.
Újdonságok a jubiláló Libafesztiválon
A már megszokott programok mellett több újdonsággal, színjátszó- és rajzpályázattal, valamint a Petőfi-emlékévhez kapcsolódó városnéző túrával is készülnek a huszadik Kiskunfélegyházi Libafesztiválra, amelyet szeptember 7-én és 8-án rendeznek meg - jelentették be a szervezők a programsorozatot beharangozó pénteki sajtótájékoztatón.
Szakácsverseny a túlhalászásért magyar sikerekkel
A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) két hallgatója és egy finn egyetemista hallgató végzett az első három helyen az Olivier Roellinger nemzetközi szakácsverseny kelet-európai döntőjében, így ők hárman vehetnek részt a párizsi eredményhirdetésen, ahol kiderül, hogy a rangos zsűri kit hozott ki végső győztesként.
A legjobb száraz tokaji: kabar
A márciusi nagykóstolót megelőző borteszt eredményeit olvashatják.
Indul a nevezés a Chaine Ifjúsági Szakácsversenyre
A Chaine Egyesület júniusban rendezi meg a nemzeti válogatót.
Kihirdették a Bocuse d'Or Europe mezőnyét
Közzétették a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny idei európai döntőjének mezőnyét; a magyar Pohner Ádám a kétnapos verseny első napján, június 11-én versenyezhet Torinóban.
Egy pékségben echte nagymamák sütik a sütit
Egy német sütöde az „ó, a nagymamám is ilyet sütött!” – életérzés előidézéséhez nagymamákat alkalmaz a süteményei elkészítéséhez.
Az idei a Kékfrankos éve lesz
A Kékfrankos évének nyilvánította az ideit a Földművelésügyi Minisztérium (FM) - jelentette be a tárca vezetője pénteken Budapesten a tavalyi Furmint éve záróeseményén.
Nyílt, nemzetközi párlatverseny
Izgalmas, újszerű, formabontó párlatversenyt szervez egy maroknyi csapat. A Balaton Open elnevezésű megmérettetés ötlete két a pálinkák világában jól ismert szakember, Pach Gábor és Aradi Péter fejéből pattant ki.
Jókuti szerint jól alakulhat itthon a Michelin-csillag osztás
A Világevő bloggere körbenézett csúcsgasztro-fronton, és megállapította: hamarosan idehaza új Michelin-csillag várható.
A japánok imádott sörével ismerkedhetünk
Kicsit száraz, van benne rizs, Japánból érkezett, és most már a miénk (is).
Nők, pálinkával
Izgalmas, újszerű és formabontó párlatversenyt szervez a Balaton Open csoport, ahol főszereplő lesz a cseresznye, az alma, a törköly. És a nők.
Fagyik és sportkocsik mustrája Olaszországban
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete a Coninvest Kft.-vel közösen ismét gasztrotúrát szervez Olaszországba.
Bioborok a DiVinoban
Március 21-én mutatkoznak be a Juniborászok különleges tételei.
Már a Lufthansa járatain is ínyenckedhet
Kibővíti az ételkínálatát a Lufthansa: idén májustól az economy és a prémium economy osztályokon az étlapról hét különböző menüből választhat, aki a hosszú úton megéhezik.
Óriási érdeklődés a Magyar Ízek Vásárán
A cudar idő ellenére 7 500 látogató volt kíváncsi a hétvégén megszervezett Magyar Ízek Tavaszi Vásárára, ahol több mint ezer hamisítatlan hazai élelmiszer termékből válogathattak az érdeklődők, emellett színes gasztronómiai és kulturális programok is várták őket. A helyszínen árusító kis- és őstermelők visszajelzése alapján mintegy 125 millió forint összegű vásárlás valósult meg a két nap alatt a kiváló minőségű magyar élelmiszer széles kínálatából.
Hazai ízek az AMC szakácsversenyén
Az Agrármarketing Centrum (AMC) által szervezett, idei „Hazai ízek, hazai asztalokon 2018” elnevezésű szakiskolai szakácsverseny elődöntőjét március 3-4. között rendezték meg.
Kolbászoljon Gyulán!
Idén is a Kolbász- és sódarmustrával indul a gasztrokulturális fesztiválok szezonja Gyulán. A rendezvényre március 16. és 18. között várják a közönséget a várkertben.
Nőnapi borkóstoló női borászokkal
Kizárólag női borászok részvételével rendezik meg a Cherchez la femme elnevezésű sétáló kóstolót a nemzetközi nőnapon, csütörtökön a Sofitel Budapest Chain Bridge Hotelben, ahol huszonnyolc pincészet mintegy nyolcvan borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Imádták a vendégek az idei Kávébár Bazárt
Jövőre a program tovább nő, és valószínűleg tágasabb helyszínre költözik, ígérik a szervezők.
Megvan Magyarország legjobb sommelier-je!
A Magyarország Sommelier Bajnoka 2018 címért színvonalas, nemzetközi szabályoknak is megfelelő versenyen mérték össze tudásukat a borszakértők.
A turizmus-vendéglátásból sok munkavállaló hiányzik
Az Utazás kiállításon Bándoli Attila, a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségének (VIMOSZ) alelnöke a munkaerő piaci problémákról beszélt.
És a kokszolóban
Ha azt mondjuk, gasztronómia és Európa, sok ember egyből a franciákra gondolna. És Németország? Ne fintorogjanak! Czeiszing Miklós, a DZT, Német Turisztikai Hivatal budapesti képviseletének vezetője egy hétfői, a budapesti Kempinskiben rendezett sajtóeseményen a szemeket felnyitva igyekezett felvilágosítani: a német konyha nem csak a barna színű generálszószból, sertéssültből és párolt káposztából áll. Ennek cáfolatát ki is teszik a kirakatba egy éven át: 2018 németéknél a finomságokról szól.
Akasztói szikiponty, budaörsi őszibarack: mi a közös bennük?
A Csopaki borral, az Akasztói szikiponttyal, a Budaörsi őszibarackkal, a Szomolyai rövidszárú fekete cseresznyével, az Újfehértói meggyel, a Nagykun rizzsel és a Nagykörűi ropogós cseresznyével bővült az oltalomban részesülő földrajzi árujelzők köre - tájékoztatta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) szerdán az MTI-t.
Kiszállt a Beszálló
A pesti Madách tér egyik legjobb street food helye, a Beszálló, alig egy évet élt meg: március 1-vel bezárt, adta hírül a tulajdonos, Huszár Krisztián, Facebook oldalukon.
Organikus magyar étterem nyílt Londonban
Csak természetesen: organikus magyar étterem nyílt a napokban Londonban, élő zenével, magyar borokkal, dobozos Sopronival.
Ismeri Ön Jane Walkert?
Ha nem, komoly hiba. Annyit segíthetünk, hogy a jó öreg Johnnie-hoz is köze van.
Izgalmas újdonságok a budapesti Damniczkiben
A fagylaltoknál már felhasznált alapanyagok köszönnek vissza új édességekben.
A vendégek a környezettudatos éttermeket keresik
A Tork friss kutatása alapján a vendégek 55%-a preferálja, sőt tudatosan keresi a fenntartható vendéglátóhelyeket és éttermeket.