Májusban érkezik a chicagói olaszok pizzája

Májusban érkezik a chicagói olaszok pizzája 

Május közepén megnyílik az I 55, Magyarország első amerikai étterme, ahol eredeti recept alapján készül majd a Chicago deep dish pizza.

Itt a VinCE Awards díjazottainak listája 

Sikeresen, nagy érdeklődés kíséretében indult a 9. VinCE Budapest Vine Show a Charles Heidsieck chef de cave-ja, Cyril Brun mesterkurzusával.

Közösen mutatkoznak be a V4-ek borai 

Magyar, cseh, lengyel és szlovák borok versenyeznek a VinCE Budapest Wine Show-n április 5. és 7. között. A rendezvényen a V4 országok saját standokon mutathatják majd be legjobb boraik válogatását. Magyarország ötödik alkalommal tölti be a Visegrádi Csoport (V4) elnökségét, a VinCe által és a Magyar Turisztikai Ügynökséggel együttműködésben szervezett bormustra az eseménysorozat része. A legkiválóbb V4-es pincészeteket külön is díjazza majd 12 hazai és külföldi szakértő.
Melyik Magyarország első autópálya-étterme?

Melyik Magyarország első autópálya-étterme? 

Ez a fehérvári M7 Bistro. Komoly átalakítások történtek, de mindenki nyugodjon meg: Erzsi néni túrós batyuja meg fahéjas csigája a régi.

Egzotikus ízek és reform konyha 

A Falatozz.hu utánajárt, hogy a nemzetközi sajtó milyen gasztronómiai újdonságokat és trendhullámokat jósol 2018-ra. Az előzetes feltevések szerint az egzotikus ízek, a növényi alapú fehérjék, az alkoholmentes italok és a reform ételek kerülnek erőteljesen a fókuszba.
Készül Magyarország bortérképe

Készül Magyarország bortérképe 

Tokaj-Hegyalján jött létre az országban egyedülálló NMR Borlabor: objektív paraméterekkel is leírható lesz a magyar bor. A magyar borok eredetvédelmének az erősítése a fő célja a DIAGNOSTICUM Zrt. új borászati laboratóriumának.

Borkalauz jelent meg Erdélyről 

Tizenhárom erdélyi borvidéket, szőlőfajtákat, valamint tizenegy erdélyi borászatot és pincészetet gyűjt össze a Kárpát-medencei Borkalauz Erdély című kiadványa.
Oda a Michelin-csillag, végleg bezárt a Tanti

Oda a Michelin-csillag, végleg bezárt a Tanti 

Itt az utolsó bejegyzés.

Csorba és bárány a Vörösmarty téren 

A tematikus gasztrohetekhez kapcsolódóan március 28. és április 25. között szerdánként 14 és 16 óra között kulináris bemutatót tartanak a Budapesti Tavaszi Vásár séfjei.

A ProWein továbbra is a csúcson van 

Március 18-20. között a nemzetközi bor- és szeszesital ágazat képviselői a szakma elsőszámú rendezvényén, a düsseldorfi ProWein szakvásáron találkoztak egymással.

„Merre tovább sertéságazat?” 

Az Agrármarketing Centrum (AMC) sertéshús fogyasztásösztönző kampányának részeként szervezett mai „Merre tovább sertéságazat?” konferencián elhangzott: a kedvező piaci folyamatok, az export és a beruházási kedv élénkülése, valamint egyes szabályozói döntések, mint például az áfacsökkentés eredményeként kedvező irányba mozdult el a hazai sertéságazat.

Édes (szörp)élet 

Egy izzig-vérig hazai termék lett az idei év Gyógynövény szörpje.

Ilyen még sose volt: két Michelin-csillagos étterem Budapesten! 

És ez az Onyx, Mészáros Ádám vezetésével.

Termelők és séfek találkozója 

A Magyar Konyha magazin és a Stílusos Vidéki Éttermiség első ízben megrendezett konferenciáján került sor a Magyar Konyha Termelői Díj átadására. A díjat a szigetszentmiklósi Szabó Malom, Heit Lóránt létavértesi tormatermelő és Kalla Roland sümegprágai sajtkészítő vehette át.

Találgatás cunami a Michelin díjátadó nyitóeseményén 

Babel? St. Andrea? MÁK? Stand25? Fáma? Baraka? És kinél maradhat meg itthon a csillag? A hétfő esti budai díjátadógála előtt a vasárnapi Michelin Mesterkurzuson csúcsra járatva a latolgatás.

Vasárnaptól elözönlik a Michelin csillagos séfek Budapestet 

Több, mint 100 Michelin csillagos séf érkezik Budapestre a 2018-as európai Michelin-kalauz díjazottjainak hétfő esti bejelentésére. De előtte már vasárnap elkezdődnek a szuperprogramok.

Francia menü országszerte huszonöt étteremben 

Magyarországon huszonöt étterem csatlakozik a negyedik alkalommal meghirdetett Gout de France/Good France gasztronómiai világünnephez, melynek keretében március 21-én világszerte több mint háromezer vendéglátóhely kínál francia menüt.

Újabb egyetemi városban nyit üzletet a híres kávézólánc 

A tavalyi szegedi debütálás után újabb vidéki városban mutatkozik be a világ legismertebb kávézólánca. A Starbucks a harmadik negyedévre tervezi a debreceni üzlet nyitását, az előkészületek már zajlanak.

Megnyílt Budapest legújabb négycsillagosa 

Átadták a Hotel Clark Budapestet a Lánchíd budai hídfőjénél.

Tematikus zöld utak Hajdú-Bihar megyében 

Új munkahelyek létrejöttét, a gazdasági növekedés javulását, és a természeti értékek hatékonyabb védelmét várja a hajdú-bihari önkormányzat attól a két, hamarosan induló nemzetközi projekttől, amelynek a nyerteseiről szóló döntést március 13-án hirdették ki Franciaországban.

Újdonságok a jubiláló Libafesztiválon 

A már megszokott programok mellett több újdonsággal, színjátszó- és rajzpályázattal, valamint a Petőfi-emlékévhez kapcsolódó városnéző túrával is készülnek a huszadik Kiskunfélegyházi Libafesztiválra, amelyet szeptember 7-én és 8-án rendeznek meg - jelentették be a szervezők a programsorozatot beharangozó pénteki sajtótájékoztatón.

Szakácsverseny a túlhalászásért magyar sikerekkel 

A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) két hallgatója és egy finn egyetemista hallgató végzett az első három helyen az Olivier Roellinger nemzetközi szakácsverseny kelet-európai döntőjében, így ők hárman vehetnek részt a párizsi eredményhirdetésen, ahol kiderül, hogy a rangos zsűri kit hozott ki végső győztesként.

A legjobb száraz tokaji: kabar 

A márciusi nagykóstolót megelőző borteszt eredményeit olvashatják.

Indul a nevezés a Chaine Ifjúsági Szakácsversenyre 

A Chaine Egyesület júniusban rendezi meg a nemzeti válogatót.

Kihirdették a Bocuse d'Or Europe mezőnyét 

Közzétették a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny idei európai döntőjének mezőnyét; a magyar Pohner Ádám a kétnapos verseny első napján, június 11-én versenyezhet Torinóban.

Egy pékségben echte nagymamák sütik a sütit 

Egy német sütöde az „ó, a nagymamám is ilyet sütött!” – életérzés előidézéséhez nagymamákat alkalmaz a süteményei elkészítéséhez.

Az idei a Kékfrankos éve lesz 

A Kékfrankos évének nyilvánította az ideit a Földművelésügyi Minisztérium (FM) - jelentette be a tárca vezetője pénteken Budapesten a tavalyi Furmint éve záróeseményén.

Nyílt, nemzetközi párlatverseny 

Izgalmas, újszerű, formabontó párlatversenyt szervez egy maroknyi csapat. A Balaton Open elnevezésű megmérettetés ötlete két a pálinkák világában jól ismert szakember, Pach Gábor és Aradi Péter fejéből pattant ki.

Jókuti szerint jól alakulhat itthon a Michelin-csillag osztás 

A Világevő bloggere körbenézett csúcsgasztro-fronton, és megállapította: hamarosan idehaza új Michelin-csillag várható.

A japánok imádott sörével ismerkedhetünk 

Kicsit száraz, van benne rizs, Japánból érkezett, és most már a miénk (is). 

Nők, pálinkával 

Izgalmas, újszerű és formabontó párlatversenyt szervez a Balaton Open csoport, ahol főszereplő lesz a cseresznye, az alma, a törköly. És a nők.

Fagyik és sportkocsik mustrája Olaszországban 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete a Coninvest Kft.-vel közösen ismét gasztrotúrát szervez Olaszországba.

Bioborok a DiVinoban 

Március 21-én mutatkoznak be a Juniborászok különleges tételei.

Már a Lufthansa járatain is ínyenckedhet 

Kibővíti az ételkínálatát a Lufthansa: idén májustól az economy és a prémium economy osztályokon az étlapról hét különböző menüből választhat, aki a hosszú úton megéhezik.

Óriási érdeklődés a Magyar Ízek Vásárán 

A cudar idő ellenére 7 500 látogató volt kíváncsi a hétvégén megszervezett Magyar Ízek Tavaszi Vásárára, ahol több mint ezer hamisítatlan hazai élelmiszer termékből válogathattak az érdeklődők, emellett színes gasztronómiai és kulturális programok is várták őket. A helyszínen árusító kis- és őstermelők visszajelzése alapján mintegy 125 millió forint összegű vásárlás valósult meg a két nap alatt a kiváló minőségű magyar élelmiszer széles kínálatából.

Hazai ízek az AMC szakácsversenyén 

Az Agrármarketing Centrum (AMC) által szervezett, idei „Hazai ízek, hazai asztalokon 2018” elnevezésű szakiskolai szakácsverseny elődöntőjét március 3-4. között rendezték meg.

Kolbászoljon Gyulán! 

Idén is a Kolbász- és sódarmustrával indul a gasztrokulturális fesztiválok szezonja Gyulán. A rendezvényre március 16. és 18. között várják a közönséget a várkertben.

Nőnapi borkóstoló női borászokkal 

Kizárólag női borászok részvételével rendezik meg a Cherchez la femme elnevezésű sétáló kóstolót a nemzetközi nőnapon, csütörtökön a Sofitel Budapest Chain Bridge Hotelben, ahol huszonnyolc pincészet mintegy nyolcvan borával ismerkedhetnek meg a látogatók.

Imádták a vendégek az idei Kávébár Bazárt 

Jövőre a program tovább nő, és valószínűleg tágasabb helyszínre költözik, ígérik a szervezők.

Megvan Magyarország legjobb sommelier-je! 

A Magyarország Sommelier Bajnoka 2018 címért színvonalas, nemzetközi szabályoknak is megfelelő versenyen mérték össze tudásukat a borszakértők.

A turizmus-vendéglátásból sok munkavállaló hiányzik 

Az Utazás kiállításon Bándoli Attila, a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségének (VIMOSZ) alelnöke a munkaerő piaci problémákról beszélt.

És a kokszolóban 

Ha azt mondjuk, gasztronómia és Európa, sok ember egyből a franciákra gondolna. És Németország? Ne fintorogjanak! Czeiszing Miklós, a DZT, Német Turisztikai Hivatal budapesti képviseletének vezetője egy hétfői, a budapesti Kempinskiben rendezett sajtóeseményen a szemeket felnyitva igyekezett felvilágosítani: a német konyha nem csak a barna színű generálszószból, sertéssültből és párolt káposztából áll. Ennek cáfolatát ki is teszik a kirakatba egy éven át: 2018 németéknél a finomságokról szól.

Akasztói szikiponty, budaörsi őszibarack: mi a közös bennük? 

A Csopaki borral, az Akasztói szikiponttyal, a Budaörsi őszibarackkal, a Szomolyai rövidszárú fekete cseresznyével, az Újfehértói meggyel, a Nagykun rizzsel és a Nagykörűi ropogós cseresznyével bővült az oltalomban részesülő földrajzi árujelzők köre - tájékoztatta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) szerdán az MTI-t.

Kiszállt a Beszálló 

A pesti Madách tér egyik legjobb street food helye, a Beszálló, alig egy évet élt meg: március 1-vel bezárt, adta hírül a tulajdonos, Huszár Krisztián, Facebook oldalukon.

Organikus magyar étterem nyílt Londonban 

Csak természetesen: organikus magyar étterem nyílt a napokban Londonban, élő zenével, magyar borokkal, dobozos Sopronival.

Ismeri Ön Jane Walkert? 

Ha nem, komoly hiba. Annyit segíthetünk, hogy a jó öreg Johnnie-hoz is köze van.

Izgalmas újdonságok a budapesti Damniczkiben 

A fagylaltoknál már felhasznált alapanyagok köszönnek vissza új édességekben.

A vendégek a környezettudatos éttermeket keresik 

A Tork friss kutatása alapján a vendégek 55%-a preferálja, sőt tudatosan keresi a fenntartható vendéglátóhelyeket és éttermeket.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!