A Jó, a Rossz és a Csúf

A Jó, a Rossz és a Csúf 

Az amerikai éttermek egyidejű sikerességét és bukásait taglalja egy, a napokban megjelent kitünő írás, amelyet a The Atlantic közölt, Derek Thompsontól. E tényfeltáró, összegző írás teljes terjedelmében mostani lapszámunkban olvasható.
Rangos nemzetközi díjat nyert a budapesti Tama Restaurant

Rangos nemzetközi díjat nyert a budapesti Tama Restaurant 

Két díjat is elnyert a Budapest belvárosában működő Tama Restaurant a World Luxury Restaurant Award névre hallgató a versenyen. A vietnámi fővárosban, Hanoiban július 22-én megrendezett díjátadó gálán a globális kategóriában egyedüli magyar étteremként díjazták a tavaly májusban nyílt éttermet, de a regionális kategóriában is elismerést vehetett át a Tama Restaurant tulajdonosa, Hegyi Attila.

Bor, kultúra, felolvasás 

Ha még nincs programja augusztus 5-én, szombat késődélután, és a Balaton-felvidék felé jár, akkor tudunk ajánlani egy nem mindennapi szórakozást.
Varázsos világú festmények a zánkai Fészekben

Varázsos világú festmények a zánkai Fészekben 

Volni Vera meghökkentően szürreális, különleges színvilágú, szemet vonzóan aprólékos gonddal elkészített képei láthatók mostantól a zánkai Fészek étterem teraszán.
Csülök csúcs Dunaújvárosban

Csülök csúcs Dunaújvárosban 

Országos gasztro-rekord a kohászok hagyományos rendezvényén a Dunaferrnél, Dunaújvárosban.

Lehet vagy sem: házi pálinka vendéglátóhelyen 

Útmutató a házi pálinkák kezeléséről a vendéglátóhelyen belüli és kívüli rendezvényeken.

Az Artisjus jövőre nem tervez áremelést 

Az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület képviselői egyeztetésre hívták a szakmai szervezeteket, hogy megismerjék a vendéglátás és a szálláshely-szolgáltatás területén történt változásokat, illetve a zenefelhasználással kapcsolatos észrevételeket.

Breaking: egyeztet a kamara a szakmai szervezetekkel 

Turisztikai kerekasztal-tárgyalások kezdődtek a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamaránál az MVI részvételével.
Nagy verseny várható az idei Gastro Designon

Nagy verseny várható az idei Gastro Designon 

Július első napjaival lezárult a pályázati időszak Gastro Design Award 2017 elnevezésű, hazai éttermeseket, szállodásokat, belső építészeket, designereket megszólító versenyünkre, amelyre idén 73 pályázat érkezett.
Laza Pala

Laza Pala 

Laza Pala, avagy a Séf a strandon: Bíró Lajos a Palatinuson főz, és megmutatja a nagyérdeműnek, hogy milyen az igazi strandbüfé-érzés.

Sanyi a Placcon 

Nagy Sándor hódításáról számolnánk most be: július 15-16-án a tihanyi Placc Bisztró konyháján főzött finomságokat a reklámszakemberből lett gasztroblogger, könyvszerző és kedvtelésből főző házi szakács.

Jazz, bor, Balaton, idén nulladik nappal 

Paloznaki Jazzpiknik augusztus 3-4-5 sztárfellépői: Kool & the Gang, Mario Biondi, Matt Bianco feat New Cool Collective, Incognito, Random Trip. Idén nulladik nap is lesz.

Nyár, Érsekkert, Egri Bikavér Ünnep 

Idén - július 7-9-ig - is tízezrek ünnepelték Eger legújabb hungarikumát: a XXI. Egri Bikavér Ünnepre ismét megtelt az egri csodálatos adottságú Érseki Palota kertje.

Mesterszakács a Központ Bisztró élén 

Az újpesti ismert étterem konyhai stábjában nem történt személyi változás, hanem a Központ Bisztró és a Calavera fiatal konyhafőnöke, Petrovszki Norbert sikeres vizsgát tett, mesterszakács képesítést szerzett.

„Keverd újra, Buday” néven indul el a LifeTV új gasztroműsora 

Július 8-án, szombaton indul a LifeTV legújabb gasztroműsora, a Keverd újra, Buday, a népszerű séf, Buday Péter vezetésével.

1500 bográcsban főzik a halat szombaton Baján 

Mintegy ezerötszáz bográcsban főznek idén is legalább tíz tonna halat a 22. Bajai Halfőző Fesztiválon szombaton.

Kacsával indul a következő Bocuse d'Or válogatás 

Ki képviseli hazánkat 2018-ban Torinóban a Bocuse d’Or európai döntőjén? A kiválasztás és felkészülés folyamata ezennel elkezdődött.

Elindult a Bor Roadshow Tokajban 

A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának országos szakmai rendezvénysorozata hat borrégióba látogat el. 

Reggeli Gasztroplacc az Esernyősben 

Júliustól a kulináris élvezetek rajongóit várják Óbudán, a Fő téren. 

Bor, Badacsony, barangolás 

Ha olyan magyarokról, akik vendégvárással, vendéglátással foglalkoznak, és esetükben összefogásról esik szó, arra azért ma még felkapjuk a fejünket...

Termelői gasztronómia a kerek erdőben 

A természetben megtalálható, kiemelkedő minőségű nyersanyagra épülő gasztronómia bemutatására készül néhány, elsősorban a Bükkhöz kötődő termelő július 8-án Szilvásváradon, a Szalajka-völgyben.

Péterfi Liza álnéven nyert egy grafikus a Bortársaság címkepályázatán 

Még februárban számolt be arról a Kreatív, hogy a Bortársaság címkepályázatot hirdetett Káli Balázs boraira, akinek termékeit tavaly emelte be szortimentjébe a társaság. Nem gondoltuk volna egy pillanatig se, hogy egy ilyen pályázaton komolyan vicces események is történhettek, de hát az élet a legjobb forgatókönyvíró. 

Még több izgalmat ígér a Badacsony Bor7 fesztivál 

A több évtizedes múltra visszatekintő Badacsony Bor7 rendezvény idén megújult formában várja az érdeklődőket.

Kóstolt már fekete fagyit? 

Ha nem, eljött az ideje. Fekete fagylalt bemutatóra invitált bennünket az m-GEL Kft és az újpesti Andretti Cukrászda június 4-én: fekete tölcsérben, fekete kókusz és fekete csokoládé fagylalt kóstolásával kecsegtettek. Most őszintén, ki tudna ennek ellenállni?

Díjnyertes balatoni borokat ihatnak idén nyáron a fesztiválozók 

El nem tudtam képzelni, hogy miért invitál a Kristinus borbirtok a Budapest Sofitel Hotel elnöki lakosztályába egy forró június végi délután. Akkor jött az igazi meglepetés, amikor megláttam a jéggel és borokkal töltött elnöki fürdőkádat.

Borszerdák az MNG-ben és a Vasarely Múzeumban 

A Vasarely Múzeum is csatlakozik idén a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) Borszerda elnevezésű programsorozatához, melyet ebben az évben is júliusban, ám ezúttal már részben az óbudai társmúzeumban tartanak meg.

A VII. kerület után a VI-ból is kitiltották a beerbike-okat 

Gyakorlatilag megtiltja az önkormányzat tulajdonában lévő közterületeken a sörbiciklik közlekedését az a rendeletmódosítás, amelyet csütörtökön fogadott el a terézvárosi önkormányzat. A rendeletben foglaltak betartásáról a VI. kerületi közterület-felügyelet gondoskodik. 

Hamarosan Egri Bikavér Ünnep 

A XXI. Egri Bikavér Ünnepen több tucat borászat, több mint százféle bor, kiváló ételek és sok-sok ingyenes program várja a vendégeket.

Megjelent a Balaton 2017 Gasztrokalauz  

A Balaton legjobbnak ítélt éttermeit, strandbüféit, borászatait, piacait, cukrászdáit és egyebek mellett kerékpározóknak ajánlott helyeit ismerteti a Magyar Konyha magazin Balaton 2017 Gasztrokalauz című kiadványa, amelyet kedden mutattak be Balatonszemesen.

Hungarikumokat árusító üzlet nyílt a Vajdahunyad várban 

Az Anonymus kávéház és hungarikum bolt a minőségi magyar termékeket és ételeket népszerűsíti.

Több mint 3000-en a Debrecziner Gourmet-n 

A közönség és a szakma részéről egyaránt hatalmas várakozás előzte meg, majd óriási érdeklődés kísérte az idei Debrecziner Gourmet Fesztivált.

Szakmázás az etyeki ChardonnÉJ-en 

Borászok és a sajtó képviselői beszélgettek a chardonnay fajtáról június 24-én a ChardonnÉJ programsorozat délutánján.

Megnyílt a dunaharaszti Karl Fagylaltpalota 

A dunaharasztiaknak nem kell bemutatni a Karl Cukrászdát, hiszen már több, mint egy évtizede ide járnak, ha minőségi süteményre és igazán jó fagylaltra vágynak.

Bezár a Víziváros utolsó retró hangulatú étterme 

Búcsúzik Víziváros utolsó retró hangulatú étterme, a Pajtás Étterem - olvasható az étterem Facebook oldalán. 

Neves pincészetek és gasztroújdonságok a Rozé Fesztiválon 

Mintegy harminc neves pincészet boraival, gasztronómiai újdonságaival, koncertekkel és különleges jelmezes futóversennyel várják a hetedik Rozé Fesztivál vendégeit július 14-15-én Villányban.

Az állam szigorúan meghatározza a kürtőskalács ismérveit 

Szigorítja a kürtőskalácsra vonatkozó szabályokat az agrártárca: a napokban megjelent leírás a receptúra mellett az előállítás módját, illetve a felhasznált alapanyagok minőségét is rögzíti – írja a Magyar Idők.

Budapesti Borbár Túra újratöltve 

A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Wineglass Communication a tavalyi programsorozat sikerére való tekintettel 2017. július 6-án ismét megrendezi a Budapesti Borbár Túrát. Idén közel harminc helyszínen száz pincészet várja a bortúrázókat a fővárosban. Újítás tavalyhoz képest, hogy a borbárok tematikus programokkal is készülnek: a borkóstolás élménye mellé idén csatlakozik a gasztronómia és a zene is.

IPAri mennyiségben fogyott a sör az első Belvárosi Sörfesztiválon 

Nagy sikerrel ért véget az első Belvárosi Sörfesztivál a Szabadság téren: a hétvégén közel 25 ezer fesztiválpoharat adtak el. A rendezvényen több, mint kétszáz féle sörből lehetett válogatni, idén az IPA típusú főzetekből, ezen belül a First Craft Beer IPA-jából kelt el a legtöbb.

Jobb minőségű kenyereket vásárolhatunk június végétől 

Komoly változásokat eredményeznek a hazai élelmiszeriparban a Magyar Élelmiszerkönyv kenyerekre vonatkozó új előírásai. A 2017. június 22-én hatályba lépő szabályozás értelmében az egyes termékek összetevőinek arányát lényegesen meg kell emelni annak érdekében, hogy az emberek valóban jó minőségű kenyerekhez jussanak hozzá. Ludwig Klára, a JÓkenyér pékmestere úgy látja, hogy jövőben a vásárló tényleg azt kapja, amiért fizet, ugyanakkor az eddig megszokott kenyerek íze is más, markánsabb lesz.

Kérj illedelmesen, fizess kevesebbet! 

Egy amerikai kávézóban minél udvariasabban rendelünk, annál olcsóbban ihatjuk meg a kávénkat.

Új programmal gazdagodik idén a Villányi Borvidék 

Biciklis és gyalogos kirándulások a Villányi borvidéken 3 útvonalon 2017. június 24-én. 

Ha csütörtök, akkor BBQ est 

Csütörtökönként BBQ Partival várja vendégeit a Dohány utcai ARAZ étterem. 

Bicsár Attila Villányba költözött 

Egyelőre. Addig, amíg nyugodt szívvel itt hagyhatja augusztus végén a Sauska 48 éttermet. Ahol a fürjé lesz a főszerep.

Jó bulihoz jó bor való 

„Érdemes jó bort vinni a Szigetre, hiszen a tavalyi fesztiválokon 30 százalékkal nőtt a borfogyasztás. Ezt akarjuk idén is megismételni”, mondja a rendezvények borbeszállítója, a Borháló.

Előnyös állásfoglalást kapott Magyar Vendéglátók Ipartestülete a NAV-tól 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) két vendéglátást érintő adóügyi kérdésben, illetve gyakorlati problémával kapcsolatban hivatalos állásfoglalást kért a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól. Az egyik kérdés a borravaló kezelésére, míg a másik a vendéglátó üzleten belüli, előre megrendelt csoportos étkezéseket érintő áfa-szabályozás egyértelműsítésére vonatkozott. Az MVI által a NAV elnökének (egyben adóügyi államtitkárnak), Tállai Andrásnak küldött megkeresést a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete is támogatta — közölte szerdán az MVI.

Zwack Sorsa 

Vírusvideóval hasít június 14-től a Zwack Unicum a világhálón. Méghozzá nem is akármilyennel: Sors Tamás teljesítménye előtt tiszteleg a közelgő FINA Úszó VB kapcsán.

Balatoni éttermesek, figyelem! 

A Hilltop Neszmély a következő üzenetet küldi jelenlegi és jövőbeni partnereinek: "Kedves partnereink és vendégeink! Egy csábító nyári programra invitálnánk Benneteket a Hilltop Neszmély pincészet nevében Zánkára, a Fészek „Klub”-ba, június 20-án, kedden....

Szlovák napok a Nagycsarnokban 

Nagy érdeklődés mellett a Fővám téri Nagycsarnokban június 13-án megnyílt a Szlovák Napok eseménysorozata, amely 17-éig várja Szlovákia turisztikai és gasztronómiai értékei iránt érdeklődőket és a vásárlókat.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!