Gasztro
Nyolccsillagos vacsora a Nespresso-tól
Az idei Nespresso Atelier rendezvényen ismét összefogott a magyar gasztronómia legjava, és az ország legelismertebb szaktekintélyei - köztük séfek, kávé-, koktél- és borszakértők - mutatták meg, hogy a minőségi kávé túlmutat a mindennapokon, a gasztronómia fontos eleme.
Ismét talált egy mocskos konyhát a Nébih
A hatóság több mint 5 tonna alapanyag és helyben készített félkész étel forgalomba hozatalát tiltotta meg, valamint elrendelte annak megsemmisítését, miután a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrzést tartott egy egyadagos házhoz szállítást végző dunakeszi cég konyhaüzemében.
Itt a Dining Guide idei győzteseinek listája
Magyarország legjobb étterme a Costes, Rosenstein Tibor életmű-díjat kapott. A Top 10 pedig idén igazából 12.
Elindult "Az aszú éve" az Egyesült Államokban
Elindult "Az aszú éve" kampány az Egyesült Államokban, ahol egy éven keresztül a magyar borokat, elsősorban az aszúféléket népszerűsítik majd.
Az osztrákok sem akarnak dohányfüstöt szagolni az éttermekben
A tavaly decemberben alakult osztrák kormány úgy döntött, hogy változtat a korábban elfogadott szabályozáson, ami májustól megtiltotta volna a dohányzást az éttermekben és a bárokban.
Trendfigyelésen a Szamos Marcipán
A világ legnagyobb édesipari kiállításán, a kölni ISM-en saját standdal vett részt a hazai édességkedvelők egyik kedvenc márkája.
Hamarosan robotok sütik a hamburgerhúst
Egyszerre örülhetnek és aggódhatnak a hamburgersütők, a Szilícium-völgy mindenre elszánt és szociálisan kissé ridegnek tűnő mérnökei ugyanis megalkották a húspogácsákat forgató robotot.
Ezek a nyerő péksütik 2018-ban
Most kiderül, mely péksüteményeket édemes megrendelni a reggelizőasztalra.
Lemaradtak a cukrászdák, mint a borravaló?
A magyar cukrászat le van maradva a gasztronómiához képest - ez a meglepő, és erősen megosztó kijelentés a jövő héten megjelenő Dining Guide kalauzban olvasható.
Újhullámos sört dobott piacra közösen egy magyar kisüzem és egy multi
Magyarországon eddig példa nélküli kapcsolatnak lehetnek tanúi a minőségi kézműves sörök rajongói, ugyanis első alkalommal működik együtt egy hazai kisüzemi sörfőzde és egy vezető nemzetközi sörforgalmazó.
Furmint napok Köveskálon most először
A Furmint Február jegyében Köveskál vendéglátóhelyei és pincészetei hagyományteremtő szándékkal először rendezik meg a Furmint Napok Köveskál elnevezésű eseményt.
Ilyen szín illik a Valentin-napi terítékhez
6 tipp, amellyel fokozható a gasztronómiai élmény a Valentin-napi vacsoránál.
Több mint 20 ezren voltak a Sirhán
Az eddigi legsikeresebb Sirha Budapest kiállítást rendezte a HUNGEXPO a Budapesti Vásárközpontban.
Mennyit tud a kávéról? Tesztelje!
Hogyan halmozhatjuk az élvezeteket, ha kávéról, csokoládéról és borról van szó?
A pékek nem emelnek
A közelmúltban számos sajtóhír jelent meg arról, hogy a liszt árának emelkedésével a sütőipari termékek is drágulhatnak.
Bejött a papírforma a hazai Bocuse döntőn
Ahogy a legtöbben előre megjósolták: Pohner Ádám nyerte a Bocuse d'Or magyar döntőjét. Széll Tamás pedig zsűrielnök lesz a torinói európai válogatón.
Metélőhagyma zöldborsóval a titkos befutó
Február 7-e volt az év legrangosabb élelmiszer- és vendéglátóipari szakkiállításának, a Sirha Budapest első napja a Hungexpon, és e nap délutánján válogattak a Bocuse d'Or döntőjébe került szakácsai a METRO piacon alapanyagokat a másnapi főzéshez.
Eldőlt, ki képviseli hazánkat jövőre az International Catering Cup-on
Idén először kvalifikálja magát magyar csapat a rangos nemzetközi eseményre.
Új séffel tér vissza az Andrássy úti topétterem
Kovács Árpád séf és csapata erősíti a konyhát.
Balatoni Torkos Csütörtök
Az idei év sem múlhat el Torkos Csütörtök nélkül a Balaton-régióban. A Balatontipp.hu és a lapot működtető Balatoni Turisztikai Szolgálat Bt. (BTSZ) által szervezett Torkos Csütörtök a Balatonnál akcióhoz keddig 31-en csatlakoztak. A portál megemlíti, hogy sokan közülük nem csak azon a bizonyos február 15-i csütörtökön kínálják kedvezményeiket.
Idén is nőtt az 50 milliárd dolláros üzletág
A food and beverages (F&B) szegmens 2011 óta stabilan nő a hotelekben - derül ki egy friss kutatásból.
Torkos csütörtök a Balatonnál
A Balaton körül önállóan szerveződik február 15-én - van ahol több napon át tart - a jelentős kedvezményeket adó torkos csütörtök, amelyhez eddig 30 vendéglátóhely csatlakozott az üdülőrégió 25 településéről - számolt be Győrffy Árpád főszervező, a Balatontipp.hu régiókalauz szerkesztője hétfőn a vendéglátósok részvételével tartott sajtótájékoztatón Balatonalmádiban.
A gluténmentes étrend több randihoz vezet
Egy amerikai felmérés szerint a sikért mellőző diétát folytató emberek gyakrabban találják magukat találkán.
Szarvasborjú terrine és füstölt túrógombóc a Sirhán
Egyebek mellett ezek is szerepelnek majd a Sirhán a Visegrádi Négyek menüjén az MTÜ szervezésében.
Ízorgia a Hold utcai piacon
Hagyományteremtő céllal indult el három éve a Töltött Hold Gasztrovíkend, a Belvárosi Piac legnagyobb, éves gasztro-eseménye. A három napos program a farsang utolsó hétvégéjén zajlik Budapest elsőszámú evőpiacán, ahol nemcsak a „ház” éttermei és termelői várják a látogatókat, hanem vendégkonyhák és séfek érkeznek a közösségi standokra.
Így nézheti meg a Bocuse d'Or magyar döntőjét
Íme a Sirha Budapesttel és a rangos szakácsversennyel kapcsolatos legfontosabb információk.
Új értékesítési igazgató a Gundel Étteremben
A Hilton Budapest sales csapatából érkezett Göbölös Magdolna a Gundeles pozícióba.
Jobban járnak az új éttermi áfakulcs bevezetésével a beülős éttermek?
A kedvezményes, 5%-os ÁFA ugyanott kerülhet felszámításra, mint a 2017-ben bevezetett 18%-os.
Film készült egy szekszárdi borászatról
A Ludwig Múzeumban nyílt kiállításon lesz látható az alkotás.
Fánkünnep a Pilisben
Fánkfesztivált rendeznek február 10-én Pilisszentkereszten.
Kolbásztöltés és látványdisznóvágás Komlón
110 csapat méri össze tudását a szakmai zsűri előtt a hétvégén.
A magyar csúcséttermek bárhol megállnák a helyüket a világban
A Volkswagen-Dining Guide TOP 100 2018 Étteremkalauz februárban jelenik meg, a tesztelések most zárultak le. Hazánk legrégebbi és legmértékadóbb regionális étteremkalauzának összeállításakor nemzetközi szaktekintélyekre támaszkodtanak: Enrico Cerea, a három Michelin csillagos Da Vittorio séfje az olasz Michelin Guide korábbi igazgatójával, Fausto Arrighivel tesztelte Budapest topéttermeit. Február 19-én kiderül, hogy a két nemzetközi szaktekintély szerint melyek Magyarország legjobbjai.
Mindjárt Sirha!
Közeleg a Sirha Budapest nyitásának időpontja: február 7-9-ig szinte a teljes hazai Horeca-szakma megfordul majd a Hungexpón.
Ilyen volt idén az Olaszrizling Szerintünk
Lezajlott az Olaszrizling Szerintünk Csopakon a Jásdi Pince és a Szent Donát Birtok közös szervezésében nyolcadik alkalommal.
Ha február, akkor furmint
A magyar internetezők kedvenc fehér fajtája a furmint.
Nyitás előtt a Zöld Matrjoska
Juhász Natasa, aki nyitotta, majd hirtelen bezárta sikeres orosz bisztróját, a Matrjoskát a pesti Palotanegyedben, újranyitja éttermét. De nem a korábbit. Egy másikat.
Mire költhető az éttermi szolgáltatások áfacsökkentése?
Az éttermi szolgáltatások idei újabb áfacsökkentésével a kormány célja az, hogy az így megmaradt pénzt az ágazatban dolgozók bérfejlesztésére fordítsák a tulajdonosok, munkáltatók - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az MTI érdeklődésére.
Egy az egymillióhoz volt az esély a thaiföldi halálesetre
Csekély az esélye annak, hogy valaki egy trópusi országban trópusi betegségben meghaljon.
Négykezes vacsora a Costes Downtownban
Február 10-én a Costes Downtown chef-je, Tiago Sabarigo és a londoni Peninsula étterem headchef-je, Tomas Lidakevicius közös kreálmányai kerülnek asztalra a Michelin-csillagos tophelyen.
Michelin-csillagos séfeket kínálnak kávé mellé
Február 16-18-ig rendezik idén Budapesten a kávéscég nagyszabású gasztronómiai rendezvényét, a Nespresso Atelier-t.
Brutális túlszámlázás egy velencei étteremben
Japánokat vágtak át alaposan a lagúnák városában.
Bár még csak hétfő van, de tuti ez a hét nyerő híre
Betört egy fánkevő verseny győztese egy fánkozóba, hogy ott lopjon.
5 érv arra, hogy Paul Bocuse tényleg a legnagyobb volt
Paul Bocuse, a francia Nouvelle cuisine megteremtője, a világ első 3 Michelin-csillagos séfje, szombaton, január 20-án, ugyanabban a házban, ahol született, szerető családja körében, 91 éves korában meghalt. Már több éve nem mutatkozott a róla elnevezett gasztronómiai versenyeken, több éve Parkinson-kórt állapítottak meg nála az orvosok, 2005-ben bypass-műtéten is átesett.
Nemsokára nyit a Sirha!
Február 7-9. között rendezik meg a Hungexpón az élelmiszer, sütő, cukrász, vendéglátó és csomagolóipar nemzetközi kiállítását a Sirhát.
Csapolt legyen és magyar!
A hazai sörfogyasztási szokásokat vizsgálta a Beerporn.hu sörmagazin internetes felmérése.
Még az ég is könnyezett
Január 12-én, mintegy ötszáz gyászoló - családtag, barát, vendéglátós - kísérte utolsó útjára Telkiben a hazai vendéglátás egyik ikonikus alakját, Jakabffy Lászlót (+69), akinek temetése alatt még az ég is könnyezett.
Rendezvényes AMC-pályázatok akár 50%-os támogatással
2018. január 31-ig 2 pályázati ablakban, 85 millió forintos keretösszegből, vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a rendezvényeket szervező, magyar élelmiszerpiacot és gasztronómiát népszerűsítő, a hazai termékek piaci megjelenését erősítő, az agrárágazatunkat, avagy annak valamely szegmensét bemutató, fejlesztő, gazdasági társaságok, köztestületek, szövetségek, egyesületek, alapítványok és szakmai szervezetek, terméktanácsok.
Norbi neve eltűnik az Update mellől
Schobert keresztneve eltűnik az Update elől. Geszti Péter kreativitása és Norbi háttérbe vonulása áll a háttérben.