838 milliós fejlesztés a Varga Pincészetnél

838 milliós fejlesztés a Varga Pincészetnél 

A Varga Pincészet Kft. sikeresen pályázott a GINOP-1.2.6-8.3.4-16 kódszámú „Élelmiszeripari komplex beruházások támogatása kombinált hiteltermékkel” megnevezésű felhívásra.

Üres álláshelyek, kedvező étel- és alkoholmentes ital adózás 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) a korábbi évekhez hasonlóan idén is összegyűjtötte a vendéglátással kapcsolatos hazai és nemzetközi statisztikai adatokat.

Mi a közös a kéknyelűben? 

Az Istvándy Birtok szervezésében hagyományteremtő szándékkal először rendezik meg július 4-én a Kéknyelű Ízlelő elnevezésű sétálókóstolót a varázslatosan szép káptalantóti birtokon. A rendezvény központjában a Kéknyelű áll majd, a piknik hangulatú szabadtéri rendezvényre több, mint 20 badacsonyi borász jelezte részvételi szándékát.
Huncut bisztrókonyhát ígér a Kopaszi gát vadonatúj helye

Huncut bisztrókonyhát ígér a Kopaszi gát vadonatúj helye 

Nem kell messzire utaznia annak, aki vízparti hangulatra vágyik a fővárosban: a BudaPart-Kopaszi gát végében nemrég megnyitott I Gát U nyári élményeket, huncut bisztrókonyhát és izgalmas italokat kínál, egyedi környezetben.

Idén is elindul a dinnyekóstoltató kampány 

Hazánkban harmadik alkalommal indul „Nyár, dinnye, szeletem" elnevezéssel dinnyekampány az Agrárminisztérium (AM), az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) összefogásával, azzal a céllal, hogy tudatosítsa a hazai közönségben a Magyarországon kapható dinnyefajták jellegzetességeit, kiváló minőségét, felhasználásuk sokféleségét és a dinnyefogyasztás előnyeit. A tavalyi kampány folytatásaként a mai naptól 2018. augusztus 20-ig, a VOLT Fesztiválon, a Labdarúgó ViIágbajnokság alatt köztéri óriás kivetítőknél, valamint gyermektáborokban kóstoltatásokkal, továbbá az újságírók számára a ,,Nyitott dinnyeföldek” nappal készülnek a szervezők.
Megdrágulhat a kenyér

Megdrágulhat a kenyér 

A Népszava arról ír, hogy komoly áremelés nélkül ellehetlenülnek a sütőipari cégek. Az ágazati szakemberek nem értik, miért nem kerül be ez az alapélelmiszer is az ötszázalékos áfakörbe.
Miért ragaszkodunk ennyire a gönci barackhoz?

Miért ragaszkodunk ennyire a gönci barackhoz? 

Klassz helyen tartották tájékoztatójukat a hetedik Gönci Barack Vigasság szervezői. Vegyük ezt szó szerint, ugyanis június 22-én, pénteken az Andrássy úton, a Klassz étteremben tájékoztatták az újságírókat a június 6-7-én, már hagyományosan megrendezendő Gönci Barack Vigasságról. A hallottak alapján érdemes az abaúji térségbe látogatni és bepillantani az eredetvédett gönci kajszibarack ünnepére, tenni egy sétát a híres, sziklára épített Boldogkői várba, belekortyolni az eredeti gönci barackpálinkába és beszívni a friss, vidéki levegőt.
Gördülő dűlők a Villányi borvidéken

Gördülő dűlők a Villányi borvidéken 

2018. június 23-a az aktív kikapcsolódásé a Villányi borvidéken. A Siklósi várba várják a sport, a kultúra, a gasztronómia és a bor szerelmeseit, hogy megismerjék a Tenkes-hegyi pincéket, helyi termékeket, értékeket, műemlék pincéiket, a Villányi-hegység dűlőit és természetesen borait.
Kirobbant a nagy fagylaltháború

Kirobbant a nagy fagylaltháború 

Hadat üzent az albán fagylaltozóknak a magyar cukrászok ipartestülete. A Bors kereste meg elnöküket, Horváth Ferencet, miután szembesültek azokkal a Facebookon terjedő hírekkel, hogy az albán fagyizókban "életveszélyes" adalékanyagokat adnak a fagylalthoz. Ez persze nem igaz, hiszen a Nébih tájékoztatása szerint ezek az adalékok egészségre nem károsak – még nagyobb mennyiségben sem.
Újratöltik az éttermek a vendégek kulacsát!

Újratöltik az éttermek a vendégek kulacsát! 

Júliusban a Plastic Free July, nemzetközi mozgalomhoz csatlakozva a Felelős Gasztrohős Alapítvány​a Humusz Szövetséggel és a Refillel közösen műanyagmentes életre buzdítja a lakosságot.

Balatoni kiadványokkal erősít a Magyar Konyha 

Minden korábbinál több, 400 helyet ajánl a lap hatodik alkalommal kiadott balatoni gasztrokalauza. Ahol kizárólag olyan helyek szerepelnek, amelyek a saját tesztelőiknek tetszettek.

Extrém helyzet a szőlőtermesztésben 

Rekordév vagy katasztrófa lesz 2018 a szőlőtermelőknek?

Sajtot, sajttal 

Asiago, gorgonzola, parmezán - olasz sajtok népszerűsítő programja indult nálunk Dolce Vita Íze címmel.

Bővül és megújul a Waldorf cégcsoport 

Június 6-án ismerhették meg a Waldorf-Catering partnerei a Flashback Studióban a cég legújabb tálalási megoldását, a letisztult formavilágú Glasst.

Ilyen a jövő Mekije Gyöngyösön 

Gyöngyös forgalmas közlekedési csomópontjában, a napokban nyitotta meg kapuit a McDonald’s legújabb, kétszintes autós étterme.

Elstartolt a Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál 

Hetven kiállítóval és csaknem nyolcvan programmal készülnek a szervezők a harmadik Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál hat napjára a város történelmi főterén.

A lencse csökkentheti a vércukorszintet 

Egy 24 emberen végzett kanadai vizsgálat legalábbis határozottan erre a megállapításra jutott.

Száműzi a műanyag szívószálakat a McDonald’s 

Az Egyesült Királyságban 2019 egyik meg nem nevezett napjára például már írmagjuk se marad a cég éttermeiben.

Pohner Ádámék továbbjutottak a Bocuse d'Or lyoni döntőjébe 

Nyolcadik helyen végzett a magyar csapat a Bocuse d'Or Torinóban megrendezett európai válogatóján. A húsz résztvevő országból tízen jutottak tovább a világversenyre. A dobogóra Dánia (3. hely), Svédország (2. hely) és Norvégia (1. hely) került fel.

Magyar hallgatók a nemzetközi szakácsverseny dobogóján 

Ramocsai Barbara ezüst, Csukás Norbert bronzérmet szerzett az Olivier Roellinger nemzetközi szakácsverseny észak- és kelet-európai döntőjében a 25 év alattiak kategóriájában. A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) két hallgatójának a márciusban Budapesten megrendezett versenyen fenntartható termelésből származó hal és más tengeri élőlény felhasználásával kétféle ételt kellett elkésztenie előre meghatározott idő alatt. A verseny ünnepélyes eredményhirdetésére és díjátadójára 2018. június 8-án, az Óceánok Világnapján (World Oceans Day) került sor Párizsban, az UNESCO székházában.

Zuhan az üdítők cukortartalma 

A hazai üdítőital-gyártók— a magyarországi élelmiszergyártó ágazatok közül elsőként —cukorcsökkentési vállalásokat tettek. A Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség június 14-én bejelentett önkéntes vállalása szerint az alkoholmentes italok átlagos cukor- és kalóriatartalma 2020. év végéig 50 százalékkal lesz kisebb a 2010-es értéknél.

Milyen hatalmas az ereje a Balatonon is az összefogásnak 

Minőség - Hitelesség - Egész éves nyitvatartás - a Balatoni KÖR új kiadványának üzenete. Újra kiadvánnyal jelentkezik a Balatoni Kör, ezúttal saját térképen mutatnak meg 41 kihagyhatatlan vendéglátóhelyet a Balaton körül - tájékoztatott csütörtökön a Balatoni Kör.

Bivalyhús-népszerűsítő program kezdődött 

A bivalyhúst és az abból készült ételeket népszerűsítő program indult, amelynek első állomásaként június 13-án vendéglátóipari szakembereknek szerveztek gasztronómiai napot Ópusztaszeren.

Fizetnénk is, hogy eltűnjenek a műanyagok 

A kedvező fogyasztói visszajelzések miatt a HEINEKEN Hungária úgy döntött, folytatja a májusban elindított, műanyagmentes poharakat népszerűsítő kampányát. A májusi kampány tapasztalatai és a cég friss kutatása szerint a magyarok 93 százaléka a lebomló csomagolásokat részesíti előnyben a műanyagokkal szemben, ráadásul hiába számítunk közismerten árérzékenynek, mégis hajlandók vagyunk akár többet is fizetni a környezetkímélő megoldásokért.

Tevetejet az allergiásoknak! 

Előnyös tulajdonságai miatt globálisan egyre népszerűbb ital a tevetej. A magas ára egyelőre lassítja az elterjedését, de a piaci viszonyok jó eséllyel hamarosan kedvezőbbek lesznek.

Memorandumot készítenek a pékek 

A Kelet- és Közép-európai Regionális Sütőipari Csúcstalálkozót idén Budapesten tartották. A résztvevő 5 ország, Csehország, Lengyelország, Magyarország, Románia és Szlovákia sütőipari szakmai szervezeteinek vezetői mellett a háromnapos, a Magyar Pékszövetség kezdeményezésére létrejött eseményen jelen volt a Pék Világszövetség (UIBC) spanyol főtitkára és nagykövete is.

Kétcsillag közt alszom ma 

Két csillaggal díjazta az először Magyarországon megjelenő Black Lake forrásvizet a tekintélyes, brüsszeli székhelyű Nemzetközi Íz- és Minőség Intézet (iTQi). A kivételes ízt jelképező besorolást a legjobb séfek és sommelier-k ítélték meg a márkának, mely nagyon magas pontszámokat ért el a verseny során.

Továbbjut-e Pohner Ádám a lyoni Bocuse d Or döntőbe? 

Elrajtolt és célba is ért a magyar csapat a Bocuse d'Or Európai Válogatóján.

80 pincészet "pezseg" majd a júniusi Nagykóstolón 

Minden eddiginél szélesebb kínálattal, több mint harminc magyarországi és ötvennél több külföldi pincészet mintegy kétszáz pezsgőjével, champagne teremmel és mesterkurzusokkal várja a közönséget a Pezsgő Június Nagykóstoló június 16-án a Corinthia Hotel Budapest termeiben.

Csuja Imre szaval a Teleki borok címkéin 

10 éves üzleti stratégia mentén újítja meg a Teleki borcsalád márkáját a Csányi Pincészet. A Versmondó Címkék projektben 10-féle Teleki bor nyakcímkéjén szaval élőben verseket Csuja Imre. A versben és prózában is elhangzó borajánlók okostelefonnal élvezhetők a kiterjesztett valóság technológia segítségével: a művész szó szerint megelevenedik a borok nyakára húzott egyedi címkéken. A különleges nyakcímkékkel ellátott tételek 2018. június közepétől kerülnek kiskereskedelemi forgalomba.

Ehető szívószállal a műanyagszennyezés ellen 

Az el­dob­ható po­ha­rak, tá­nyé­rok, vil­lák, szí­vó­szá­lak és ha­sonló mű­anyag sze­me­tek együt­te­sen a ten­geri hul­la­dék 70 szá­za­lé­káért fe­le­lő­sek, ezért az Eu­ró­pai Bi­zott­ság azt ja­va­solja, hogy 2025-ig tilt­sák be ezek hasz­ná­la­tát egész Eu­ró­pá­ban. A prob­lé­mára egy ma­gyar édes­ség­gyá­ros ta­lál­má­nya, az ehető szí­vó­szál je­lent­het meg­ol­dást!

Bréking: Holtan találták a híres tévés szakácsot 

A CNN tévése, az egyik leghíresebb tévés szakács és riporter, számos könyv szerzője, 61 éves volt.

Széll Tamás nyit egy újabb Standot 

Széll Tamás júniusban először vesz részt zsűritagként Bocuse d’Or válogatón, miközben első saját fine dining éttermét is megnyitja.

Atyaég, hol tart a világ? Most egy 3 Michelin-csillagos is bezár! 

Joel Robuchon három Michelin-csillagos fine dining étterme, a szingapúri Resorts World Sentosa (RWS) június végével lehúzza a rolót.

Oltalmat kapott a homokháti őszibarack pálinka 

A Nemzeti eredetvédelmi programban földrajzi oltalom alá került a homokháti őszibarack pálinka - közölte az eljárást kezdeményező Kerekes Pál pálinkafőző mester csütörtökön az MTI-vel.

Vodkamúzeum nyílik Varsóban 

A Lengyel Vodka Múzeuma nyílik jövő héten Varsóban, egy 19. századi szeszgyár felújított épületében a lengyel vodkafajták több mint hatszáz éves történetét, előállításuk módját mutatják be.

A torma a főszereplő a debreceni Gourmet-n 

A létavértesi torma kerül a középpontba a 3. Debrecziner Gourmet Fesztiválon, amelyet június 15. és 17. között rendeznek meg a Nagyerdőben, a Békás-tó partján - hangzott el a gasztronómiai eseményt beharangozó keddi debreceni sajtótájékoztatón.

Gyula is kapott egy kézműves sörfesztivált 

Június 7. és 10. között első alkalommal rendezik meg Gyulán a várkertben a Kézműves Sörfesztivált - tájékoztatták a szervezők kedden az MTI-t.

Június a sajt sajtója 

Júniusban ünnepeljük a sajt világnapját. A sajt tartalmazza a tej összesértékes alkotórészét, csak koncentrált formában, valamint hosszabb ideig eltartható a többi tejterméknél. A benne található víz mennyisége határozza meg a sajt keménységét, a magasabb zsírtartalom pedig a sajt ízét „hozza ki”.

Harmadszorra is Nagy Bor Teszt 

Az elmúlt két évben összesen 60.000 válaszadó adatait dolgozták fel a kutatók, akik nem kevesebbre vállalkoztak, mint az internetet használók borvásárlási és borfogyasztási szokásainak elemzésére.

Pezsgőzés egy napon át 

A champagne-ház idén június 9-re hirdette meg a Moët & Chandon Grand Day-t, amikor szerte a világon, 24 órán át közös koccintásra hívják a pezsgőkedvelőket és több mint 80 országban együtt ünnepelnek. 

Ehető sörcsomagolás a teknősökért 

Az aludobozos italok cipelésére szánt műanyag eszközök nyugdíjazása a hüllők számára is megváltást hozhat.

Vajon ki utazik a tajvani szakács világbajnokságra? 

A Chaîne des Rôtisseurs világszervezet évről évre rendez nemzetközi versenyeket a tagéttermeiben dolgozó, 27 év alatti séfeknek. A rangos gasztroeseményt sokan egyenesen a Bocuse d’Or előszobájának tekintik. A hazai előválogatónak idén a budaörsi METRO Gasztroakadémia ad otthont, amely a nyertes számára belépőt jelent a 2018. szeptember 7-én Tajvanon megrendezett Ifjú Szakácsok Világbajnokságára.

Kampány indult a magyar sajtok népszerűsítésére 

Magyarországon gyártott kézműves sajtok népszerűsítésére indult kampány A magyar sajt jó címmel; a kezdeményezés pénteki budapesti sajtóbemutatóján a bor-sajt párosításokban rejlő lehetőségekre is felhívták a figyelmet.

Indul az első hazai online borszakírói verseny! 

Bárki nevezhet az I. Hungarian WebWineWriting versenyre és érdemes is, ugyanis a dicsőség mellé komoly értékű díjakat is bezsebelhetnek a győztesek.

Üzbég étterem nyílhat Budapesten 

A Fővárosi Közgyűlés szerdán jóváhagyta a Budapest és Üzbegisztán fővárosa, Taskent közötti együttműködési keretmegállapodást, és azt a szándéknyilatkozatot, amely magyar, illetve üzbég nemzeti étterem és bolt nyitását kezdeményezi a fővárosokban.

A férfiak szerint szexi, ha egy nő sört iszik 

Tízből nyolcan legalább heti rendszerességgel söröznek a Belvárosi Sörfesztivál szervezőinek felmérése szerint, a legszívesebben Palvin Barbival vagy Nagy Feróval ülnénk le egy sör mellé. Megdőlt a férfias ital sztereotípia: tízből kilenc férfi kifejezetten szexinek találja, ha egy nő sört iszik, és a randik kísérőitalának is előszeretettel választjuk a folyékony kenyeret. 

Platinát kapott a somlói Kreinbacher Birtok 

Idén közel 17 ezer nevezés érkezett Londonba a legnagyobb borversenyként ismert DWWA 2018-ra. A Kreinbacher Birtok Prestige Brut pezsgőjét 97 pontra értékelte a zsűri, ezzel kategóriájának legjobbjaként platinaérmet kapott. Az eddiginél is magasabb pontszámmal másodjára sikerült a hazai borok mellett tradicionális pezsgővel is platinaérmet elhozni a világversenyen.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!