Rekordszámú tétel a Nagy Tokaji Borárverésen 

Minden eddiginél több tétel kerül kalapács alá április 21-én a tokaji zsinagógában a Tokaji Borlovagrend által idén hatodik alkalommal meghirdetett Nagy Tokaji Borárverésen.

Indul a foglalás a nagy tavaszi menüzésre 

Megkezdődött a foglalás a március 5. és 11. közötti tavaszi Országos Étterem Hétre, melynek keretében a résztvevő éttermek már 3300 forinttól háromfogásos menüsorokat kínálnak.

Egy hölgy nyerte el idén a Gál Tibor Emlékdíjat 

A Magyar Borok Bálján tartották a díjátadót, szombaton a Corinthia Budapest Hotelben.

Folyamatosan nő a minisörgyárak száma Csehországban 

Csehországban az utóbbi években az egy főre eső éves sörfogyasztás 143-145 liter körül mozog, amely a világon a legmagasabb. A fogyasztást a kisebb sörüzemek emelkedő száma is erősíti.    

A medúza chips lehet a jövő rágcsálnivalója 

Dániai tudósok a medúza „zselés” testét egy új technikával az eddigieknél is gyorsabban változtatták ropogóssá. A gasztronómia nagyot profitálhat az eljárás alkalmazásából.

Kiderült, melyik Magyarország legjobb cukrászdája 

A Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz idén nem csak az éttermeket, hanem a cukrászdákat is listázta. Ahogy azt korábban megírtuk, az Étteremkalauz 2018-as kiadványába 100 hely meglátogatása után végül 65 cukrászda került be.

Kávéillat lengi be az Erzsébet teret 

Idén március 3-4- én szerveződik a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseménye, a kilencedik alkalommal zajló KávéBár Bazár, melynek Budapesten az Erzsébet téri Akvárium Klub ad otthont.

Borforraló Fesztivált rendeznek Marcaliban 

Borforraló Fesztivált rendeznek február 24-én Marcaliban, ahol koncertek, tánc és borforraló verseny is színesíti a programokat.
Nyolccsillagos vacsora a Nespresso-tól

Nyolccsillagos vacsora a Nespresso-tól 

Az idei Nespresso Atelier rendezvényen ismét összefogott a magyar gasztronómia legjava, és az ország legelismertebb szaktekintélyei - köztük séfek, kávé-, koktél- és borszakértők - mutatták meg, hogy a minőségi kávé túlmutat a mindennapokon, a gasztronómia fontos eleme.

Ismét talált egy mocskos konyhát a Nébih 

A hatóság több mint 5 tonna alapanyag és helyben készített félkész étel forgalomba hozatalát tiltotta meg, valamint elrendelte annak megsemmisítését, miután a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrzést tartott egy egyadagos házhoz szállítást végző dunakeszi cég konyhaüzemében.

Itt a Dining Guide idei győzteseinek listája 

Magyarország legjobb étterme a Costes, Rosenstein Tibor életmű-díjat kapott. A Top 10 pedig idén igazából 12.

Elindult "Az aszú éve" az Egyesült Államokban 

Elindult "Az aszú éve" kampány az Egyesült Államokban, ahol egy éven keresztül a magyar borokat, elsősorban az aszúféléket népszerűsítik majd.

Az osztrákok sem akarnak dohányfüstöt szagolni az éttermekben 

A tavaly decemberben alakult osztrák kormány úgy döntött, hogy változtat a korábban elfogadott szabályozáson, ami májustól megtiltotta volna a dohányzást az éttermekben és a bárokban.

Trendfigyelésen a Szamos Marcipán 

A világ legnagyobb édesipari kiállításán, a kölni ISM-en saját standdal vett részt a hazai édességkedvelők egyik kedvenc márkája.

Hamarosan robotok sütik a hamburgerhúst 

Egyszerre örülhetnek és aggódhatnak a hamburgersütők, a Szilícium-völgy mindenre elszánt és szociálisan kissé ridegnek tűnő mérnökei ugyanis megalkották a húspogácsákat forgató robotot.

Ezek a nyerő péksütik 2018-ban 

Most kiderül, mely péksüteményeket édemes megrendelni a reggelizőasztalra.

Lemaradtak a cukrászdák, mint a borravaló? 

A magyar cukrászat le van maradva a gasztronómiához képest - ez a meglepő, és erősen megosztó kijelentés a jövő héten megjelenő Dining Guide kalauzban olvasható.

Újhullámos sört dobott piacra közösen egy magyar kisüzem és egy multi 

Magyarországon eddig példa nélküli kapcsolatnak lehetnek tanúi a minőségi kézműves sörök rajongói, ugyanis első alkalommal működik együtt egy hazai kisüzemi sörfőzde és egy vezető nemzetközi sörforgalmazó.

Furmint napok Köveskálon most először 

A Furmint Február jegyében Köveskál vendéglátóhelyei és pincészetei hagyományteremtő szándékkal először rendezik meg a Furmint Napok Köveskál elnevezésű eseményt.

Ilyen szín illik a Valentin-napi terítékhez 

6 tipp, amellyel fokozható a gasztronómiai élmény a Valentin-napi vacsoránál.

Több mint 20 ezren voltak a Sirhán 

Az eddigi legsikeresebb Sirha Budapest kiállítást rendezte a HUNGEXPO a Budapesti Vásárközpontban.

Mennyit tud a kávéról? Tesztelje! 

Hogyan halmozhatjuk az élvezeteket, ha kávéról, csokoládéról és borról van szó?

A pékek nem emelnek 

A közelmúltban számos sajtóhír jelent meg arról, hogy a liszt árának emelkedésével a sütőipari termékek is drágulhatnak.

Bejött a papírforma a hazai Bocuse döntőn 

Ahogy a legtöbben előre megjósolták: Pohner Ádám nyerte a Bocuse d'Or magyar döntőjét. Széll Tamás pedig zsűrielnök lesz a torinói európai válogatón.

Metélőhagyma zöldborsóval a titkos befutó 

Február 7-e volt az év legrangosabb élelmiszer- és vendéglátóipari szakkiállításának, a Sirha Budapest első napja a Hungexpon, és e nap délutánján válogattak a Bocuse d'Or döntőjébe került szakácsai a METRO piacon alapanyagokat a másnapi főzéshez.

Eldőlt, ki képviseli hazánkat jövőre az International Catering Cup-on  

Idén először kvalifikálja magát magyar csapat a rangos nemzetközi eseményre.

Új séffel tér vissza az Andrássy úti topétterem 

Kovács Árpád séf és csapata erősíti a konyhát.

Balatoni Torkos Csütörtök 

Az idei év sem múlhat el Torkos Csütörtök nélkül a Balaton-régióban. A Balatontipp.hu és a lapot működtető Balatoni Turisztikai Szolgálat Bt. (BTSZ) által szervezett Torkos Csütörtök a Balatonnál akcióhoz keddig 31-en csatlakoztak. A portál megemlíti, hogy sokan közülük nem csak azon a bizonyos február 15-i csütörtökön kínálják kedvezményeiket.

Idén is nőtt az 50 milliárd dolláros üzletág 

A food and beverages (F&B) szegmens 2011 óta stabilan nő a hotelekben - derül ki egy friss kutatásból.

Torkos csütörtök a Balatonnál 

A Balaton körül önállóan szerveződik február 15-én - van ahol több napon át tart - a jelentős kedvezményeket adó torkos csütörtök, amelyhez eddig 30 vendéglátóhely csatlakozott az üdülőrégió 25 településéről - számolt be Győrffy Árpád főszervező, a Balatontipp.hu régiókalauz szerkesztője hétfőn a vendéglátósok részvételével tartott sajtótájékoztatón Balatonalmádiban.

A gluténmentes étrend több randihoz vezet 

Egy amerikai felmérés szerint a sikért mellőző diétát folytató emberek gyakrabban találják magukat találkán.

Szarvasborjú terrine és füstölt túrógombóc a Sirhán 

Egyebek mellett ezek is szerepelnek majd a Sirhán a Visegrádi Négyek menüjén az MTÜ szervezésében.

Ízorgia a Hold utcai piacon 

Hagyományteremtő céllal indult el három éve a Töltött Hold Gasztrovíkend, a Belvárosi Piac legnagyobb, éves gasztro-eseménye. A három napos program a farsang utolsó hétvégéjén zajlik Budapest elsőszámú evőpiacán, ahol nemcsak a „ház” éttermei és termelői várják a látogatókat, hanem vendégkonyhák és séfek érkeznek a közösségi standokra.

Így nézheti meg a Bocuse d'Or magyar döntőjét 

Íme a Sirha Budapesttel és a rangos szakácsversennyel kapcsolatos legfontosabb információk.

Új értékesítési igazgató a Gundel Étteremben 

A Hilton Budapest sales csapatából érkezett Göbölös Magdolna a Gundeles pozícióba.

Jobban járnak az új éttermi áfakulcs bevezetésével a beülős éttermek? 

A kedvezményes, 5%-os ÁFA ugyanott kerülhet felszámításra, mint a 2017-ben bevezetett 18%-os.

Film készült egy szekszárdi borászatról 

A Ludwig Múzeumban nyílt kiállításon lesz látható az alkotás.

Fánkünnep a Pilisben 

Fánkfesztivált rendeznek február 10-én Pilisszentkereszten.

Kolbásztöltés és látványdisznóvágás Komlón 

110 csapat méri össze tudását a szakmai zsűri előtt a hétvégén.

A magyar csúcséttermek bárhol megállnák a helyüket a világban 

A Volkswagen-Dining Guide TOP 100 2018 Étteremkalauz februárban jelenik meg, a tesztelések most zárultak le. Hazánk legrégebbi és legmértékadóbb regionális étteremkalauzának összeállításakor nemzetközi szaktekintélyekre támaszkodtanak: Enrico Cerea, a három Michelin csillagos Da Vittorio séfje az olasz Michelin Guide korábbi igazgatójával, Fausto Arrighivel tesztelte Budapest topéttermeit. Február 19-én kiderül, hogy a két nemzetközi szaktekintély szerint melyek Magyarország legjobbjai.

Mindjárt Sirha! 

Közeleg a Sirha Budapest nyitásának időpontja: február 7-9-ig szinte a teljes hazai Horeca-szakma megfordul majd a Hungexpón.

Ilyen volt idén az Olaszrizling Szerintünk 

Lezajlott az Olaszrizling Szerintünk Csopakon a Jásdi Pince és a Szent Donát Birtok közös szervezésében nyolcadik alkalommal.

Ha február, akkor furmint 

A magyar internetezők kedvenc fehér fajtája a furmint.

Nyitás előtt a Zöld Matrjoska 

Juhász Natasa, aki nyitotta, majd hirtelen bezárta sikeres orosz bisztróját, a Matrjoskát a pesti Palotanegyedben, újranyitja éttermét. De nem a korábbit. Egy másikat.

Mire költhető az éttermi szolgáltatások áfacsökkentése? 

Az éttermi szolgáltatások idei újabb áfacsökkentésével a kormány célja az, hogy az így megmaradt pénzt az ágazatban dolgozók bérfejlesztésére fordítsák a tulajdonosok, munkáltatók - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az MTI érdeklődésére.

Egy az egymillióhoz volt az esély a thaiföldi halálesetre 

Csekély az esélye annak, hogy valaki egy trópusi országban trópusi betegségben meghaljon.

Négykezes vacsora a Costes Downtownban 

Február 10-én a Costes Downtown chef-je, Tiago Sabarigo és a londoni Peninsula étterem headchef-je, Tomas Lidakevicius közös kreálmányai kerülnek asztalra a Michelin-csillagos tophelyen.

Michelin-csillagos séfeket kínálnak kávé mellé 

Február 16-18-ig rendezik idén Budapesten a kávéscég nagyszabású gasztronómiai rendezvényét, a Nespresso Atelier-t. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!