Budapesti Gazdasági Egyetem hallgatója szakácsversenyt nyert Franciaországban 

Szűcs Dániel, a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának (BGE KVIK) vendéglátás-szálloda szakirányos III. évfolyamos hallgatója az első helyen végzett az Olivier Roellinger szakácsverseny kelet-európai régiós hallgatói kategóriájában. A rangos verseny témája a fenntartható fejlődés keretében felhasználható tengeri halak és tenger gyümölcsei voltak - tudtuk meg kedden a BGE-től.

Két magyar Trófea-díj a világ egyik legnagyobb borversenyén 

Két magyar bor, a somlói Tornai Pincészet 2015-ös Prémium Juhfarkja és a Grand Tokaj 2013-as 6 puttonyos Tokaji Aszúja is elnyerte idén a legmagasabb elismerést, a Trófea-díjat a londoni International Wine Challenge-en (IWC).

Balatonlellei lett Somogy megye bora 

A balatonlellei Pócz Pincészet 2015-ös évjáratú "Kokas-hegyi chardonnay" borát választották meg Somogy megye idei borának pénteken Kaposváron.
Öt méter magas óriástortát sütne az életműdíjas debreceni cukrász

Öt méter magas óriástortát sütne az életműdíjas debreceni cukrász 

Ötvenhét éve kezdte a cukrász szakmát az áprilisban életműdíjjal elismert Gara Gyula. Hetvenkét éves, de még ma is beáll az asztal mögé hétvégéken, esküvőkre besegíteni munkatársainak. Szakmájáról és a debreceni cukrászat 200 éves évfordulójának megünneplésére tervezett programjáról beszélt.
Sörözővel kombinált minigolfpálya nyílt Budapesten

Sörözővel kombinált minigolfpálya nyílt Budapesten 

Ütős néven nyílt június 9-én minigolffal egybenyitott söröző a Szent István körúton. Az egykor légópinceként használt kocsmában közel 200 négyzetméternyi minigolf pálya épült fel.
Bezárt a budapesti Hooters

Bezárt a budapesti Hooters 

Lehúzta a rolót a Liszt Ferenc téri Hooters. Közleményük szerint átmeneti a helyzet. Valahol, valamikor ismét kinyitnak.
Pezsgőbontás, új gasztrokoncepcióval

Pezsgőbontás, új gasztrokoncepcióval 

Pezsgőjükre a saját tervezésű címke aznap készül el, amikor gasztrocsapatunkkal megérkezünk Paloznakra, így bizton állíthatjuk, Homoláék pezsgőjének világbemutatóján lehetünk jelen. Június 8-án, a tó Tihanyig érő panorámájával kísért Homola Pincészetben, fent, a hegyen.
Még mindig létezik éttermi túlszámlázás

Még mindig létezik éttermi túlszámlázás 

A police.hu tájékoztatása szerint 13 főt állítottak elő a BRFK V. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói egy belvárosi Váci utcai Pub alkalmazottai közül, miután több alkalmmal számláztak horribilis összeget levesért, italért. Pedig már azt hittük, jó hogy vége a '90-es éveknek.
Kormányzati segítséget várnak a kisüzemi sörfőzdék

Kormányzati segítséget várnak a kisüzemi sörfőzdék 

A multinacionális sörgyártók által kötött kereskedelmi szerződések elleni fellépésben és célzott pályázati források megnyitásában várnak segítséget a kormánytól a kisüzemi sörfőzdék – mondta a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének (KSE) elnöke egy szakmai rendezvényen.

Levendulás fröccsel vár a Balaton legújabb levendulaföldje 

Mi történik, ha egy informatikus elhatározza, nem hagyja kárba veszni a telke végében árválkodó, kihasználatlan területet?

Bevezették a gasztrojegyet néhány balatoni strandon 

Gasztrojegyet vezettek be a balatoni strandok egy részén, jelenleg még a tesztüzem zajlik. 

A somogyi vendéglősök is alig ismerik a somogyi bort 

Somogy borainak népszerűsítésére, a megyei, a városi önkormányzat, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és borászok által életre hívott négynapos eseményen tizenhat termelő mutatkozik be, a Vígasságok terén az ő válogatott boraikon kívül pálinkákat, somogyi sonkákat és sajtokat is lehet kóstolni.

Bőrös fogassal indítja a szezont a badacsonyi Kisfaludy-ház Étterem 

Június 9-én este hivatalosan is megnyílik a szezon a badacsonyi Kisfaludy-ház Étteremben, hiszen különleges menüsorral és hozzájuk illő borokkal egy remek borvacsorára kerül sor.

Elkészült a magyar szuperfood térkép 

A Gasztrohősök a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közösen indított kampányt a helyi, szezonális ételek és a hazai szuperélelmiszerek népszerűsítésére.

NAV-os egyeztetés az MVI szervezésében 

Az Magyar Vendéglátók Ipartestülete kezdeményezésére a NAV lehetőséget biztosít a vendéglátásban dolgozó szakemberek részére, hogy a számukra vitás kérdésekről egyeztessenek.

Hétvégén Etyeki Piknik 

Június 10-11-én, mindkét nap 10 órától sötétedésig nemes italokkal, ízes gasztronómiával, kézműves kiállítással, Piknik Borkollégiummal és vendégborászokkal várják látogatóikat az etyeki Újhegy pincészetei.

Ötvenféle sör az 5. Veszprémi Sörfesztiválon 

Tizenkét kisüzemi sörfőzde és nemzetközi sörgyár csaknem ötvenféle sörével, koncertekkel és gyermekprogramokkal várja az 5. Veszprémi Sörfesztivál a közönséget június 15. és 18. között a Historia Kertben.

Ásványolaj a pizzásdobozban! 

Életünk során akár 40 dekagrammnyi, az élelmiszerbe oldódott csomagolóanyagot is megeszünk, és bármily meglepő, még a szilárd felületen érintkező anyagok is oldódhatnak egymásban. A papír csomagolóanyag ásványianyag-tartalma bekerülhet az élelmiszerbe, ami kifejezetten veszélyes, ezért is szabályozza a kérdést az Európai Unió nemrég életbe lépett ajánlásában. A Laboratorium.hu összeállításában egy példán keresztül bemutatjuk, hogy a liszt mely pontokon találkozhat ásványolaj-maradékokkal.

Házi bivaly és gyöngytyúk a Debrecziner idei főszereplői 

 Idén a hagyományos hortobágyi alapanyagok kerülnek a középpontba a Debrecziner Gourmet Fesztiválon, amelyet június 24-én és 25-én rendeznek meg a Nagyerdőben, a Békás tó partján - hangzott el a rendezvényt beharangozó pénteki debreceni sajtótájékoztatón.

25 éves a Gastroblues fesztivál 

Mások mellett az SBB, Cliff Moore, Julian Sas, a Texas Flood, Ana Popovic és Erja Lyytinen is fellép a 25. Gastroblues Fesztiválon július 3. és 9. között Pakson. A rendezvényt az eddigi történetet bemutató Kárpát-medencei vándorkiállítás vezeti fel.

Gastro Design Award 2017 – Melyik az ország legdizájnosabb hotele / étterme? 

A verseny célja, hogy felhívja a figyelmet az éttermi és a szállodai vendéglátás arculatának, megjelenésének fontosságára. 

Új brand a rendezvény-vendéglátásban 

Bemutatkozik a prémium kategóriás ART Catering.

Új vendéglátós összefogás 

A Gyenesdiási Turisztikai Egyesület partner vendéglátó egységeinek kezdeményezésére 2017. júniusában életre kel a Gyenesdiás Gastro Card.

Újdonság Badacsonyban: Pancs Gasztropiac 

A Tihanyi PIAC placc-on a 3 napos pünkösdi hétvége programjai indítják be a nyarat, a Homola Borteraszon egész napos, naplementébe hajló bakelitlemezes bulira lehet számítani, Badacsonyban pedig a Pancs Gasztropiac mozgolódik, először a Balatonnál.

Kávé és kikapcsolódás Budapest legkisebb kávézójában 

Óbuda páratlan hangulatú, macskaköves Fő terén az Esernyős működteti a főváros legkisebb kávézójaként emlegetett Gázlámpa Kioszkot.

Bor- és halünnep péntektől négy napon át Balatonfüreden 

Pénteken kezdődik Balatonfüreden a Balatoni Bor- és Halünnep, amelyen a gasztronómiai kínálat mellett koncertek várják a látogatókat. A hétfőig tartó fesztiválon fellép a Sebő együttes és Huzella Péter is.

Bemutatkozott a kézműves sörök és borok városa 

Alig egy hónapja Pozsony mutatkozott be Budapesten, most május 31-én pedig Kassa látogatott el hozzánk. 

MNGSZ Közgyűlés a Stefánián 

Május 30-án, elegáns helyszínen, a pesti Stefánia Palotában tartotta éves küldött közgyűlését a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ), ahol fontos bejelentésekre került sor.

Indianer, csokis és citromos mignon, linzer, ishler, habos kávéval 

60 éves születésnapját ünnepli a budai, Fény utcai Auguszt Cukrászda, amely ma is épp ott üzemel, ahol nyitása idején.

200 rászoruló családot támogatnak a hazai vendéglősök 

A BFTK által szervezett Vörösmarty téri Budapesti Tavaszi Vásárban minden 1 kg eladott kolbász után 1 kg tartós élelmiszert ajánlanak fel, amit az Ökumenikus Segélyszervezet juttat el rászoruló családokhoz

A sztárséf szerint a legízletesebb "fűszer" a faszén füstje 

Serényi Zsolt, alias Tetovált séf él-hal a faszénparázson sült ételekért. Belvárosi barbecue éttermében egy gyorstalpalót is tartott a tavaszi grillszezonra készülve, ahol izgalmas technikákkal ismertette meg a gasztronómia szerelmeseit.

Gyomorforgató állapotokat talált egy budapesti étteremben a NÉBIH 

Csaknem 90 kg alapanyag, félkész- és késztermék forgalomból történő kivonását, valamint a melegkonyhás tevékenység felfüggesztését rendelte el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) egy budapesti étteremben. A vendéglátóhely raktárában több éve lejárt és egérrágta alapanyagokat is találtak az ellenőrök.

Folytatódnak az élelmiszerek esetleges kettős minőségét ellenőrző vizsgálatok 

A földművelésügyi miniszter egyes élelmiszerek újabb átfogó vizsgálatát rendelete el annak érdekében, hogy kiderüljön: a nyaranta nagyobb mennyiségben fogyasztott termékeknél létezik-e a kettős mérce. Vagyis az azonos márkanév alatt forgalmazott élelmiszerek azonos minőségben kaphatók-e itthon és külföldön. A vizsgálat elindulásáról Fazekas Sándor beszélt az M1 és a Kossuth Rádió reggeli műsoraiban.

Újra keresik az ország legjobb pálinkáját 

Hamarosan önálló oltalmat élvez a Vasi vadkörte és a Nagykörűi Cseresznyepálinka, de folyamatosan dolgozunk Magyarország pálinkatérképének teljesebbé tételén, és regionális pálinkáink oltalom alá helyezésén – mondta Gulyás Andrea a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára a 2017. évi Pálinka Országkóstoló hivatalos megnyitóján. 

Újra vigadhatunk a barackbirodalomban 

A Gönci Barack Vigasság az a két nap a nyárban, amikor a legjobbat kaphatja, tapasztalhatja, érezheti az, aki erre a vidékre látogat.

Platinaérmet kapott Londonban a Somlói Kreinbacher pezsgő 

A DWWA, a legnagyobb nemzetközi borverseny, amelyre idén rekord számú, 17 200 nevezés érkezett és zsűrizésükben 219 nemzetközi szakértő vett részt Londonban. 

Borok és lóerő a Balatonnál 

Pünkösd hétvégén második alkalommal rajtol el a Motoros Borok Útja Rallye, hogy felfedezze a Balatoni Borrégiót.

5000 látogatót várnak a palkonyai pincék Pünkösdkor 

Mintegy ötezer látogatót várnak a 23. Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék rendezvénysorozatra június 3-án és 4-én - mondta el a villányi borvidékhez tartozó község turisztikai egyesületének elnöke.

Ágyaspálinka Fesztivál lesz Újszilváson Pünkösdkor 

Könnyűzenei koncertek és neves dj-k is várják az érdeklődőket a 12. alkalommal megrendezendő Ágyaspálinka Fesztiválon június 3-án és 4-én Újszilváson.

Olasz borok és ételek napja 

Harmadik alkalommal rendezik meg az Olasz Fesztivált Budapesten. Idén a gasztronómia is helyet kap.

Kóstolt már kapros uborkás vagy fekete cseresznyés fagyit? 

Izgalmas új, meghökkentő ízekkel készül a nyárra a Damniczki Budapest cukrászda.

Kóstolt már kapros uborkás vagy fekete cseresznyés fagyit? 

Izgalmas új, meghökkentő ízekkel készül a nyárra a Damniczki cukrász manufaktúra.

Vega lett a tulaj, bezár a Matrjoska 

Szomorú videóüzenetben köszön el vendégeitől a budapesti Matrjoska bisztró tulajdonosa. 

Sikeres magyar bemutatkozás a London Wine Fairen 

Május 22. és 24. között Londonban találkozott a borszakértők színe java. A Magyar Turisztikai Ügynökség száz négyzetméteres standdal és kilenc társkiállítóval vett részt a London Wine Fairen. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a nemzetközi borszakmai vásáron arról beszélt, hogy a magyar borról egységes, de célpiaconként differenciált nemzetközi kommunikációt kell kialakítani.

Interaktív élménytúrák a Csokoládé Múzeumban 

Különleges tárlatvezetésen vehetnek részt a csokoládé szerelmesei a Szamos Kossuth téri üzletében, amelynek harmadik szintjén egy évvel ezelőtt nyílt meg a Csokoládé Múzeum. A tematikus termekbe rendezett tárlaton a résztvevők végigkísérhetik és végigkóstolhatják a kakaóbab teljes életútját, a program utolsó állomásaként pedig mindenki elkészítheti saját táblás csokoládéját.

53 milliárd támogatást ad a kormány a Tokaj-Hegyalja térség fejlesztésére 

A május 19-én megrendezett sárospataki konferencián a Tokaj-Hegyalja térségét érintő aktív turizmus fejlesztési szükségletei álltak az előadások fókuszában. 

Összeomolhat a brit vendéglátóipar az EU-s vendégmunkások nélkül 

A Brit Vendéglátóipari Szövetség által megrendelt tanulmányból kiderül, hogy a szektor munkaerejének 24%-a EU migránsokból áll és a Brexit után 10 évvel a munkaerőhiány 1 millió lesz, ha az EU migrációja 2019-re nullára esik vissza.

Hungarikum lehet a bakator 

A debreceni és a bihardiószegi önkormányzat borászokkal összefogva kezdeményezi a bakator szőlőfajta és a bakator bor hungarikumként történő elismerését - közölte Bihardiószeg polgármestere kedden Debrecenben, a cívisváros polgármesterével közösen tartott sajtótájékoztatóján.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!