Gasztro
Varázsos világú festmények a zánkai Fészekben
Volni Vera meghökkentően szürreális, különleges színvilágú, szemet vonzóan aprólékos gonddal elkészített képei láthatók mostantól a zánkai Fészek étterem teraszán.
Csülök csúcs Dunaújvárosban
Országos gasztro-rekord a kohászok hagyományos rendezvényén a Dunaferrnél, Dunaújvárosban.
Lehet vagy sem: házi pálinka vendéglátóhelyen
Útmutató a házi pálinkák kezeléséről a vendéglátóhelyen belüli és kívüli rendezvényeken.
Az Artisjus jövőre nem tervez áremelést
Az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület képviselői egyeztetésre hívták a szakmai szervezeteket, hogy megismerjék a vendéglátás és a szálláshely-szolgáltatás területén történt változásokat, illetve a zenefelhasználással kapcsolatos észrevételeket.
Breaking: egyeztet a kamara a szakmai szervezetekkel
Turisztikai kerekasztal-tárgyalások kezdődtek a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamaránál az MVI részvételével.
Nagy verseny várható az idei Gastro Designon
Július első napjaival lezárult a pályázati időszak Gastro Design Award 2017 elnevezésű, hazai éttermeseket, szállodásokat, belső építészeket, designereket megszólító versenyünkre, amelyre idén 73 pályázat érkezett.
Laza Pala
Laza Pala, avagy a Séf a strandon: Bíró Lajos a Palatinuson főz, és megmutatja a nagyérdeműnek, hogy milyen az igazi strandbüfé-érzés.
Sanyi a Placcon
Nagy Sándor hódításáról számolnánk most be: július 15-16-án a tihanyi Placc Bisztró konyháján főzött finomságokat a reklámszakemberből lett gasztroblogger, könyvszerző és kedvtelésből főző házi szakács.
Jazz, bor, Balaton, idén nulladik nappal
Paloznaki Jazzpiknik augusztus 3-4-5 sztárfellépői: Kool & the Gang, Mario Biondi, Matt Bianco feat New Cool Collective, Incognito, Random Trip. Idén nulladik nap is lesz.
Nyár, Érsekkert, Egri Bikavér Ünnep
Idén - július 7-9-ig - is tízezrek ünnepelték Eger legújabb hungarikumát: a XXI. Egri Bikavér Ünnepre ismét megtelt az egri csodálatos adottságú Érseki Palota kertje.
Mesterszakács a Központ Bisztró élén
Az újpesti ismert étterem konyhai stábjában nem történt személyi változás, hanem a Központ Bisztró és a Calavera fiatal konyhafőnöke, Petrovszki Norbert sikeres vizsgát tett, mesterszakács képesítést szerzett.
„Keverd újra, Buday” néven indul el a LifeTV új gasztroműsora
Július 8-án, szombaton indul a LifeTV legújabb gasztroműsora, a Keverd újra, Buday, a népszerű séf, Buday Péter vezetésével.
1500 bográcsban főzik a halat szombaton Baján
Mintegy ezerötszáz bográcsban főznek idén is legalább tíz tonna halat a 22. Bajai Halfőző Fesztiválon szombaton.
Kacsával indul a következő Bocuse d'Or válogatás
Ki képviseli hazánkat 2018-ban Torinóban a Bocuse d’Or európai döntőjén? A kiválasztás és felkészülés folyamata ezennel elkezdődött.
Elindult a Bor Roadshow Tokajban
A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának országos szakmai rendezvénysorozata hat borrégióba látogat el.
Reggeli Gasztroplacc az Esernyősben
Júliustól a kulináris élvezetek rajongóit várják Óbudán, a Fő téren.
Bor, Badacsony, barangolás
Ha olyan magyarokról, akik vendégvárással, vendéglátással foglalkoznak, és esetükben összefogásról esik szó, arra azért ma még felkapjuk a fejünket...
Termelői gasztronómia a kerek erdőben
A természetben megtalálható, kiemelkedő minőségű nyersanyagra épülő gasztronómia bemutatására készül néhány, elsősorban a Bükkhöz kötődő termelő július 8-án Szilvásváradon, a Szalajka-völgyben.
Péterfi Liza álnéven nyert egy grafikus a Bortársaság címkepályázatán
Még februárban számolt be arról a Kreatív, hogy a Bortársaság címkepályázatot hirdetett Káli Balázs boraira, akinek termékeit tavaly emelte be szortimentjébe a társaság. Nem gondoltuk volna egy pillanatig se, hogy egy ilyen pályázaton komolyan vicces események is történhettek, de hát az élet a legjobb forgatókönyvíró.
Még több izgalmat ígér a Badacsony Bor7 fesztivál
A több évtizedes múltra visszatekintő Badacsony Bor7 rendezvény idén megújult formában várja az érdeklődőket.
Kóstolt már fekete fagyit?
Ha nem, eljött az ideje. Fekete fagylalt bemutatóra invitált bennünket az m-GEL Kft és az újpesti Andretti Cukrászda június 4-én: fekete tölcsérben, fekete kókusz és fekete csokoládé fagylalt kóstolásával kecsegtettek. Most őszintén, ki tudna ennek ellenállni?
Díjnyertes balatoni borokat ihatnak idén nyáron a fesztiválozók
El nem tudtam képzelni, hogy miért invitál a Kristinus borbirtok a Budapest Sofitel Hotel elnöki lakosztályába egy forró június végi délután. Akkor jött az igazi meglepetés, amikor megláttam a jéggel és borokkal töltött elnöki fürdőkádat.
Borszerdák az MNG-ben és a Vasarely Múzeumban
A Vasarely Múzeum is csatlakozik idén a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) Borszerda elnevezésű programsorozatához, melyet ebben az évben is júliusban, ám ezúttal már részben az óbudai társmúzeumban tartanak meg.
A VII. kerület után a VI-ból is kitiltották a beerbike-okat
Gyakorlatilag megtiltja az önkormányzat tulajdonában lévő közterületeken a sörbiciklik közlekedését az a rendeletmódosítás, amelyet csütörtökön fogadott el a terézvárosi önkormányzat. A rendeletben foglaltak betartásáról a VI. kerületi közterület-felügyelet gondoskodik.
Hamarosan Egri Bikavér Ünnep
A XXI. Egri Bikavér Ünnepen több tucat borászat, több mint százféle bor, kiváló ételek és sok-sok ingyenes program várja a vendégeket.
Megjelent a Balaton 2017 Gasztrokalauz
A Balaton legjobbnak ítélt éttermeit, strandbüféit, borászatait, piacait, cukrászdáit és egyebek mellett kerékpározóknak ajánlott helyeit ismerteti a Magyar Konyha magazin Balaton 2017 Gasztrokalauz című kiadványa, amelyet kedden mutattak be Balatonszemesen.
Hungarikumokat árusító üzlet nyílt a Vajdahunyad várban
Az Anonymus kávéház és hungarikum bolt a minőségi magyar termékeket és ételeket népszerűsíti.
Több mint 3000-en a Debrecziner Gourmet-n
A közönség és a szakma részéről egyaránt hatalmas várakozás előzte meg, majd óriási érdeklődés kísérte az idei Debrecziner Gourmet Fesztivált.
Szakmázás az etyeki ChardonnÉJ-en
Borászok és a sajtó képviselői beszélgettek a chardonnay fajtáról június 24-én a ChardonnÉJ programsorozat délutánján.
Megnyílt a dunaharaszti Karl Fagylaltpalota
A dunaharasztiaknak nem kell bemutatni a Karl Cukrászdát, hiszen már több, mint egy évtizede ide járnak, ha minőségi süteményre és igazán jó fagylaltra vágynak.
Bezár a Víziváros utolsó retró hangulatú étterme
Búcsúzik Víziváros utolsó retró hangulatú étterme, a Pajtás Étterem - olvasható az étterem Facebook oldalán.
Neves pincészetek és gasztroújdonságok a Rozé Fesztiválon
Mintegy harminc neves pincészet boraival, gasztronómiai újdonságaival, koncertekkel és különleges jelmezes futóversennyel várják a hetedik Rozé Fesztivál vendégeit július 14-15-én Villányban.
Az állam szigorúan meghatározza a kürtőskalács ismérveit
Szigorítja a kürtőskalácsra vonatkozó szabályokat az agrártárca: a napokban megjelent leírás a receptúra mellett az előállítás módját, illetve a felhasznált alapanyagok minőségét is rögzíti – írja a Magyar Idők.
Budapesti Borbár Túra újratöltve
A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Wineglass Communication a tavalyi programsorozat sikerére való tekintettel 2017. július 6-án ismét megrendezi a Budapesti Borbár Túrát. Idén közel harminc helyszínen száz pincészet várja a bortúrázókat a fővárosban. Újítás tavalyhoz képest, hogy a borbárok tematikus programokkal is készülnek: a borkóstolás élménye mellé idén csatlakozik a gasztronómia és a zene is.
IPAri mennyiségben fogyott a sör az első Belvárosi Sörfesztiválon
Nagy sikerrel ért véget az első Belvárosi Sörfesztivál a Szabadság téren: a hétvégén közel 25 ezer fesztiválpoharat adtak el. A rendezvényen több, mint kétszáz féle sörből lehetett válogatni, idén az IPA típusú főzetekből, ezen belül a First Craft Beer IPA-jából kelt el a legtöbb.
Jobb minőségű kenyereket vásárolhatunk június végétől
Komoly változásokat eredményeznek a hazai élelmiszeriparban a Magyar Élelmiszerkönyv kenyerekre vonatkozó új előírásai. A 2017. június 22-én hatályba lépő szabályozás értelmében az egyes termékek összetevőinek arányát lényegesen meg kell emelni annak érdekében, hogy az emberek valóban jó minőségű kenyerekhez jussanak hozzá. Ludwig Klára, a JÓkenyér pékmestere úgy látja, hogy jövőben a vásárló tényleg azt kapja, amiért fizet, ugyanakkor az eddig megszokott kenyerek íze is más, markánsabb lesz.
Kérj illedelmesen, fizess kevesebbet!
Egy amerikai kávézóban minél udvariasabban rendelünk, annál olcsóbban ihatjuk meg a kávénkat.
Új programmal gazdagodik idén a Villányi Borvidék
Biciklis és gyalogos kirándulások a Villányi borvidéken 3 útvonalon 2017. június 24-én.
Ha csütörtök, akkor BBQ est
Csütörtökönként BBQ Partival várja vendégeit a Dohány utcai ARAZ étterem.
Bicsár Attila Villányba költözött
Egyelőre. Addig, amíg nyugodt szívvel itt hagyhatja augusztus végén a Sauska 48 éttermet. Ahol a fürjé lesz a főszerep.
Jó bulihoz jó bor való
„Érdemes jó bort vinni a Szigetre, hiszen a tavalyi fesztiválokon 30 százalékkal nőtt a borfogyasztás. Ezt akarjuk idén is megismételni”, mondja a rendezvények borbeszállítója, a Borháló.
Előnyös állásfoglalást kapott Magyar Vendéglátók Ipartestülete a NAV-tól
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) két vendéglátást érintő adóügyi kérdésben, illetve gyakorlati problémával kapcsolatban hivatalos állásfoglalást kért a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól. Az egyik kérdés a borravaló kezelésére, míg a másik a vendéglátó üzleten belüli, előre megrendelt csoportos étkezéseket érintő áfa-szabályozás egyértelműsítésére vonatkozott. Az MVI által a NAV elnökének (egyben adóügyi államtitkárnak), Tállai Andrásnak küldött megkeresést a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete is támogatta — közölte szerdán az MVI.
Zwack Sorsa
Vírusvideóval hasít június 14-től a Zwack Unicum a világhálón. Méghozzá nem is akármilyennel: Sors Tamás teljesítménye előtt tiszteleg a közelgő FINA Úszó VB kapcsán.
Balatoni éttermesek, figyelem!
A Hilltop Neszmély a következő üzenetet küldi jelenlegi és jövőbeni partnereinek: "Kedves partnereink és vendégeink! Egy csábító nyári programra invitálnánk Benneteket a Hilltop Neszmély pincészet nevében Zánkára, a Fészek „Klub”-ba, június 20-án, kedden....
Szlovák napok a Nagycsarnokban
Nagy érdeklődés mellett a Fővám téri Nagycsarnokban június 13-án megnyílt a Szlovák Napok eseménysorozata, amely 17-éig várja Szlovákia turisztikai és gasztronómiai értékei iránt érdeklődőket és a vásárlókat.
Mi az a nagylátószög?
A fenti jelszóval invitálta dűlőtúrára a sajtó képviselőit június 13-án az Etyeki Kúria.
Budapesti Gazdasági Egyetem hallgatója szakácsversenyt nyert Franciaországban
Szűcs Dániel, a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának (BGE KVIK) vendéglátás-szálloda szakirányos III. évfolyamos hallgatója az első helyen végzett az Olivier Roellinger szakácsverseny kelet-európai régiós hallgatói kategóriájában. A rangos verseny témája a fenntartható fejlődés keretében felhasználható tengeri halak és tenger gyümölcsei voltak - tudtuk meg kedden a BGE-től.
Két magyar Trófea-díj a világ egyik legnagyobb borversenyén
Két magyar bor, a somlói Tornai Pincészet 2015-ös Prémium Juhfarkja és a Grand Tokaj 2013-as 6 puttonyos Tokaji Aszúja is elnyerte idén a legmagasabb elismerést, a Trófea-díjat a londoni International Wine Challenge-en (IWC).