Egyetlen hamburgerhez 3145 liter vízre van szükség!

Egyetlen hamburgerhez 3145 liter vízre van szükség! 

Mekkora egy hamburger vízlábnyoma? Mennyi vizet használunk fel hozzá?
Rizling Tavasz másodszor

Rizling Tavasz másodszor 

2017 május 13-án a Rizling Generáció immár második évben rendezi meg Rizling Tavasz elnevezésű sétálókóstolóját.
Új piaci márkajelzés a Bükfürdői Termelői Piacon

Új piaci márkajelzés a Bükfürdői Termelői Piacon 

Harmadik évadába lépett a fürdőváros kedvelt termelői piaca. A megnyitóra szép számban érkeztek vendégek, akiket a megszokott termelői csapat minőségi árui fogadtak. Bemutatkozott az új piaci márkajelzés is, a Bükfürdői Esszencia logójával ellátott árucikkek tovább öregbítik a város hírnevét.

Sörfőzési rekordot döntött Csehország 

Rekordmennyiségű, 20,5 millió hektoliter sört főztek tavaly a csehországi sörgyárak - közölték hétfőn Prágában sajtótájékoztatón a csehországi sörgyárak képviselői. A megelőző évben a sörgyárak 20,1 millió hektoliter sört állítottak elő.

A világ legjobb női séfje is ott lesz a Gourmet Fesztiválon 

A magyarországi éttermek immár szokásos seregszemléje mellett világ legjobb női séfjének vacsorájára és a hazai Michelin-csillagos éttermek közös menüjére is be lehet fizetni.

Külföldi headlinerek a Gourmet Fesztiválon 

A magyarországi éttermek immár szokásos seregszemléje mellett világ legjobb női séfjének vacsorájára és a hazai Michelin-csillagos éttermek közös menüjére is be lehet fizetni.

Eper és mangalicából dolgoznak az idei Gourmet Fesztiválon 

Regionálissá bővül idén a Gourmet Fesztivál.

Szabadegyetem a Kárpát-medence borászainak 

Csaknem 100 kárpát-medencei magyar borászat vett részt április 20-22. között a szőlész-borász rendezvényen Ópusztaszeren.

A takarítók sem tolakodnak a balatoni állásokért 

Az MSZÉSZ nemrég megválasztott, új elnöke arról számolt be, hogy erős szezonra számítanak a Balatonnál, de kihívások elé állítja a vállalkozókat a munkaerőhiány.
Gyökeres változás a GaultßMillau kalauznál

Gyökeres változás a GaultßMillau kalauznál 

2017 tavaszától jelenlegi formájában megszűnik a Gault&Millau Magyarország gasztronómiai kalauz.

Kóstoló a Sárrét ízeiből, megelevenítik a csökölyi komatálazást a Tájházak Napján 

2013 óta minden év tavaszán megrendezik a Tájházak Napját, hogy a néprajzi, az építészeti, a viseleti örökséget őrzők bemutathassák kincseiket az érdeklődőknek - mondta a Turizmus Online-nak Hegedűsné Majnár Márta, a Magyarországi Tájházak Szövetségének ügyvezető elnöke. - Hozzátette: az a céljuk, hogy ilyenkor a tájházak  még inkább a kíváncsiak középpontjába kerüljenek, ezért színes programokkal, egyedi lehetőségekkel várják őket.

Már lehet nevezni a 38. Országos Borversenyre 

Elindult a nevezés az Országos Borversenyre. A 38. alkalommal megrendezett hazai megmérettetés nemcsak a minőségi borok termelőinek kíván pozitív visszajelzést adni, hanem egyedülálló lehetőséget is nyújt a díjnyertes tételeknek a szereplésre itthon és külföldön egyaránt. Az egész ágazatot megmozgató esemény Magyarország borkínálatából a legnagyobb merítést kínálva, többszörös szűrővel dolgozva objektív mércéje kíván lenni a magyar boroknak.

Önnek van cekkere? 

A helyben megtermelt és előállított termékek piacra kerülését, ezáltal a helyi gazdaság élénkítését és a közösség építését tűzte zászlajára az a településfejlesztési program, amelynek égisze alatt Hetedhét Cekkeres védjegy kerül bevezetésre Csongrád megye hat településén. A Ruzsa Község vezetésével, Bordány, Öttömös, Pusztamérges, Üllés és Zákányszék összefogásával megvalósult településközi együttműködés egyedülálló hazánkban.

Kérdőívben méri fel a szakma problémáit az MVI 

Sikeres, programokban gazdag évet zárt az MVI – állapította meg Kovács László elnök az április 19-én tartott éves közgyűlésén.

A BalatonBor Budapestre költözött 

Huszonnégy pincészet részvételével itt a Balaton régió első közösségi bormárkája, a BalatonBor második évjárata, amely már Budapesten is kóstolható.

A reggelit népszerűsíti az idei SVÉT 

Egyre stílusosabb a vidéki éttermiség. Palkonyán idén is megrendezik a húsvéti gasztrofesztivált.

Amerika új kedvence: kőrözött kaviárral 

Kevés majonéz, hozzá krémsajt, spanyol paprika (nálunk kaliforniai paprikaként ismert), két féle cheddar sajttal összekeverve, szegfűborssal vagy szegfűborsos sajttal ízesítve – ez állítólag a nagymamák ősi receptje Amerika déli tájain, amit valaki előhalászott egy kamra polcának mélyéről – egyre nagyobb és zajosabb sikert aratva ezzel a gasztrománok körében a tengerentúlon.

A szörpök szörpje 

Megvan a március végén Soltvadkerten megrendezett első Nemzeti Szörp Verseny nyertese.

Új terepjárós bortúrák Villányban 

Történetének eddigi legizgalmasabb borvidéki túráját szervezte meg a Bock Pince, és mutatta be a sajtó képviselőinek.

Fogadj örökbe egy furminttőkét! 

Az idei a furmint éve, ezzel  szeretnék felhívni a figyelmet erre az egyedülálló magyar értékre - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az M1 aktuális csatornán szerdán.

Országjáró körúton a Nemzeti Parki Termékek 

Minden érintett összefogására van szükség annak érdekében, hogy a kiváló magyar termékek minél szélesebb körben piacra jussanak, egyre keresettebbé és ismertebbé váljanak a vásárlók előtt - jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter kedden, a Veszprém megyei Hegymagason, a Nemzeti Parki Termék Védjegy Körút nyitórendezvényén.

Megnyugtató eredménnyel zárult a NÉBIH szilvapálinkatesztje 

30 szilvapálinkát ellenőrzött legújabb Szupermenta terméktesztjén a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). Az érzékszervi és kedveltségi vizsgálat mellett a hatóság laboratóriumaiban ezúttal is megmérték a biztonsági szempontból fontos paramétereket. Végül egy esetben kellett intézkednie a hatóságnak.

Szőlő-bor kutatási kiválósági központ létesül Egerben 

Egymás megismerése, az együttműködés, az új tudományos eredmények átadása volt a célja annak a nemzetközi szőlészeti és borászati konferenciának, amelyet az Egri Eszterházy Károly Egyetem dísztermében tartottak.

Tökéletes napkezdés a Damniczki cukiban 

Télen - nyáron mindig találni valami különlegeset a Damniczki cukiban. Most kipróbáltuk a tökéletes francia reggelit is.

Lehet ezt másképp is, nem csak remegve az iskolapadban 

A Budapesti Gazdasági Egyetem ProGasztro Klubját Hegedűs Péter 11. alkalommal szervezte meg. A rendezvényt már a kezdetektől fogva élénk érdeklődés kísérte az iskola hallgatói körében. Persze ma már a klub korábbi meghívott szakemberei is klubtagokká váltak a mindig izgalmas új témáknak és a színes előadóknak köszönhetően.

Michelin csillagos séf főz az Air France utasaira 

Verbénás borjúlábszár színes zöldség fricasseeval. Többek között ez jut a francia légitársaság utasainak asztalára.

Gere nyert a Winelovers Nagykóstolóján 

Több mint 100 kékfrankos és bikavér a Winelovers áprilisi Nagykóstolóján.

Lett gasztro lett a hónap slágere 

Gasztrovonalon erősít idén Lettország, és legfőképp a főváros, Riga. Pedig eddig sem takarékoskodtak a lett konyhákon, idén azonban egyértelműen a kulináriának osztották a főszerepet.

Közeledik a Street Food Éjszakája 

Negyedik alkalommal jelentkezik május 19-én a budapesti Street Food Éjszakája.

Egzotikus koktélok Speak Easy stílusban 

Kétévés fenállása alkalmából exkluzív kóstolón mutatta be legújabb nyári koktéljait a belvárosi Tuk Tuk Bar. 

Hanami, cseresznyevirágzás, Rickshaw 

Április 5-9 között a Corinthia Hotel-beli Rickshaw étterem a távol-keleti csúcsgasztronómiát kedvelő vendégeket várja hanami programjával. A cseresznyevirágzás, azaz a hanami a japán kultúra egyik legjelentősebb és legközismertebb ünnepe, ilyenkor a családok együtt vannak, és közösen fogyasztanak el finomságokat.

Az egészségé a főszerep az ifi gasztroversenyen 

A BVHSZC Gundel Károly Szakképző Iskolájában 37. alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Ifjúsági Gasztronómiai Versenyt.

Megválasztották a világ legjobb éttermét 

A New York-i Eleven Madison Park lett a világ legjobb étterme egy szerdán közzétett ranglista szerint, amely a világ 50 vezető éttermét sorolja fel.

Kistermelők lepik el a Várkert Bazárt 

Száz regionális kistermelő mutatja be eredeti forrásból származó termékeit a Magyar ízek húsvéti vásárán szombaton és vasárnap a Várkert Bazárban.

Etyeki piknik: sonkák, sajtok, habzó borok a főszerepben 

Az Etyeki piknik gasztronómiai programsorozat legközelebb április 8-án és 9-én várja a látogatókat.

Magyar burgert nekünk és Európának! 

Közép-európai márkává fejlesztenék tulajdonosai a budapesti kézművesburger-forradalom egyik élharcosát, a Zing Burgert.

Idén is keresik Békés megye legjobb pálinkáját 

A Békés Megyei Önkormányzat idén is meghirdette a megye pálinkája versenyt, a győztest a 18. Gyulai Pálinkafesztiválon hirdetik ki.

Jövőre Budapesten rendezik meg a nemzetközi borturisztikai konferenciát 

A magyar főváros nyerte el a lehetőséget, hogy megszervezze az IWINETC (International Wine Tourism Conference, Exhibition & Workshop) konferenciasorozat tizedik, jubileumi rendezvényét 2018 tavaszán – jelentették be az idei borturisztikai konferencia zárónapján, 2017. március 29-én, Cataniában. 

Az első magyar szörpverseny 

A szörpök szerepe nagyon fontossá válhat a gasztronómiában is, hiszen kiválthatják az előre palackozott üdítőitalokat, izgalmasabbá és változatosabbá téve ezzel a kínálatot.

A Borászok Borásza díj idei döntősei 

Két tokaji, egy villányi, egy csopaki és egy balatonboglári bortermelő jutott a döntősök közé.

A Rigó Jancsi, az legyen Rigó Jancsi! 

Módosult az élelmiszerkönyv: jogszabály írja el miből és mennyit lehet felhasználni az ismert süteményeknél, tortáknál. A Napi.hu beszámolója.

Gluténmentes süteményekből milliók 

Egyre népszerűbbek a cukor-, laktóz- és gluténmentesség jegyében készített sütemények. Oltványi Zsolt, a Mentes cukrászüzem tulajdonosa, a 2016-os Év Fiatal Vállalkozója új üzemet indított Zuglóban.

Budapest ad otthont az idei sommelier világversenynek 

A 2017. évi Ifjúsági Sommelier Világbajnokság megrendezésére benyújtott pályázatunkat - több fordulót követően - a Chaine des Rotisseurs Világszervezet 2016. októberben, Madridban megtartott Igazgató Tanácsának ülésén győztesnek hirdette ki. A 2017. szeptember 29-30-án sorra kerülő Világbajnokság jogának megszerzését megtiszteltetésnek és az eddigi eredményeink elismerésének tekintjük. Ennek a lehetőségnek az is a különlegessége, hogy a szeptember 28 és október 1. között sorra kerülő Grand Chapitre-ral párhuzamosan rendezzük meg.- olvasható a magyar Chaine Egyesület közleményében.

Indul az egész országra kiterjedő tavaszi élelmiszerlánc-ellenőrzés 

Elindult a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, az egész országra kiterjedő ellenőrzés március 20. és április 17. között zajlik - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) kedden.

Hallott már a sásihagymáról? 

A húsvéti készülődés jegyében zajlik az idei Medvehagyma Fesztivál, amelyet immár tizennegyedik alkalommal rendeznek meg a Pécshez közeli Orfűn április második hétvégéjén

Megvannak az ország tortája döntősei 

Mogyorós, gesztenyés és gyümölcsös ízkombinációjú tortakreációk jutottak be a Magyarország Tortája és a Magyarország Cukormentes Tortája versenyek döntősei közé a hétfőn Budapesten megrendezett első zsűrizésen.

Már lehet pályázni az idei Magyar Termék Nagydíjra 

Az idén 20. évfordulóját ünneplő Magyar Termék Nagydíj pályázatra 46 témakörben, mintegy 100 termék típussal lehet pályázni 2017 május 19-ig - jelentette be Kiss Károlyné, a Magyar Termék Nagydíj Pályázati Iroda ügyvezető igazgatója kedden sajtótájékoztatón Budapesten a kiírók nevében.

6+1 tipp a sztárséfektől 

A február végén megrendezett négynapos Nespresso Atelier rendezvénysorozaton a kávé és a csúcsgasztronómia találkozásának lehettünk szem- és íztanúi. Most a sztárséfekből álló Atelier-csapat: Sárközi Ákos (Borkonyha), Palágyi Eszter (Costes Restaurant), Barna Ádám (St. Andrea Wine & Gourmet), Segal Viktor és Ádám Csaba (Olimpia Vendéglő) olyan praktikákat oszt meg velünk, amiket bárki hasznosíthat a mindennapokban.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!