Ön megkóstolná a rózsaszín csokit és a kék bort?

Ön megkóstolná a rózsaszín csokit és a kék bort? 

Az új élelmiszeripari trendnek megfelelően színesednek a termékek: egy zürichi csokoládégyártó cég egy évtized alatt kifejlesztett rózsaszín csokoládéval, egy genfi start-up vállalkozás pedig kék színű borral állt elő.
Majdnem dobogós lett a Világbajnokságon a Gundel séfje

Majdnem dobogós lett a Világbajnokságon a Gundel séfje 

Nagyon jól szerepelt a magyar versenyző a pénteken lezajlott Chaîne des Rôtisseurs gasztronómiai szervezet Frankfurtban megrendezett Ifjúsági Szakács Világbajnokságán.

Eddig tévés volt, most bonbonkészítő készleteket fejleszt 

Történetünk főszereplője egy vállalkozó, aki évtizedekig dolgozott a televíziós szakmában, cégével pedig több mint tíz évig egy országos televízió számára készített különböző műsorokat, sorozatokat.
Somlói Juhfark Ünnep – másodszor

Somlói Juhfark Ünnep – másodszor 

A Somlói Juhfark Ünnep helyi borászok összefogásával azért jött létre, hogy egy helyen, egy időben, a legteljesebben megmutassa az érdeklődőknek a borvidék legfontosabb fajtáját. A reprezentatív sétáló kóstolón az érdeklődők megismerhetik az elmúlt 10 év legjobb évjáratainak legkülönbözőbb stílusban elkészített juhfarkjait. 
Milyen bort visz haza a külföldi Ferihegyről?

Milyen bort visz haza a külföldi Ferihegyről? 

Irigyelt az a pincészet, akinek a bora megtalálható a budapesti Liszt Ferenc repülőtér ajándékboltjában, hiszen a későn észbekapó turisták és a külföldre látogató magyarok egyaránt innen választanak szuvenírt. De melyik borászat jut oda a húsosfazékhoz?
Orosz gasztronómiai bemutató a Kárpátia Étteremben

Orosz gasztronómiai bemutató a Kárpátia Étteremben 

Az Orosz Kulturális Központ és a Kárpátia étterem szervezésében a neves orosz séf, Dmitry Shurshakov egy 10 fogásos gasztronómiai bemutatót tartott a Kárpátia Étteremben.
Borscs, kovászos kenyér és káposztás lapcsánka

Borscs, kovászos kenyér és káposztás lapcsánka 

Tájjellegű és nemzetiségi ételeket, így például borscsot, "zúzós" lét, kovászos kenyeret és káposztás lapcsánkát készítenek el a meghívott főzőcsapatok A régi Magyarország ízei elnevezésű gasztronómiai fesztiválon vasárnap a nyíregyházi Sóstói Múzeumfaluban.
Hungarikummá nyilváníttatnák a dödöllét

Hungarikummá nyilváníttatnák a dödöllét 

Nemcsak a gasztronómiáról, hanem a közösségépítésről is szól Nagykanizsa legnagyobb rendezvénye, a pénteken kezdődő 14. Kanizsai Bor- és Dödöllefesztivál - mondta el szerdai sajtótájékoztatóján a város polgármestere.
Feltalálták a pink csokoládét

Feltalálták a pink csokoládét 

A rubint csoki ugyanolyan találmány, mint amilyen 80 évvel ezelőtt a fehér csoki kikísérletezése volt. Csakhogy ez elődjével ellentétben valóban csoki, és nem tartalmaz színezéket.
Új kulináris fesztivál sztárséfekkel

Új kulináris fesztivál sztárséfekkel 

Szeptember 9-én és 10-én kétnapos Pan’oGusto névre keresztelt gasztrofesztivállal egészül ki a HERBSTGOLD zenei fesztivál.

Megették az ország legdrágább tortáját 

Az aranyozott édességért cserébe kifizetett összegből úszásoktatást szerveznek.

Esőben is látogatócsúcs a DreherFeszten 

Az eső sem tudta elmosni a múlt szombaton megrendezett DreherFesztet – sőt, az esemény iránti érdeklődés a rossz idő ellenére is jelentősen, mintegy 20 százalékkal  növekedett. A látogatók kedvence a Csokis Dreher Bak és a Mozaik Komlós Tanksör volt.

Egy hétig menüzhet a hazai éttermekben 

A gasztronómiát kedvelők számára az ősz újra izgalmas programmal érkezik: az Országos Étterem Hét ugyanis immár XIII. alkalommal várja az érdeklődőket.

Fosztós káposztával és tarkedlivel várják a vendégeket Bokoron 

Hosszabb távon a turizmus fejlesztése lehet a jövő Bokoron - mondta szerkesztőségünk érdeklődésére Hegedűs Pál polgármester. 

Heves viták kereszttüzében a badacsonyi vendéglátás 

Badacsonyban az elmúlt hetekben a megjelent cikkek hatására élénk vita alakult ki a település vendéglátásáról: milyen kínálattal kiket szólítsanak meg, hogyan határozza meg magát a Balaton egyik legnagyobb hagyományú és egyik legnépszerűbb turistacélpontja.

Bezáratták a Krimót a bulinegyedben 

A Nébih szerint a higiénia is nagyon messze volt az elvárt szinttől, a Krimóban tapasztalt körülmények között tilos az élelmiszer-előállítása és forgalmazása.

Sajtforradalommal a hazai turizmusért  

Magyarországon sajtforradalom zajlik és egyre népszerűbbek a termékek - állapították meg az I. Sajtakadémia konferencián, amelyet Gyöngyösön, az Eszterházy Károly Egyetem campusán tartottak. A hagyományteremtő szándékkal összehívott találkozón, közel kétszáz vendéget regisztrálhattak a szervezők.

Tíz séf, tíz kulináris kaland 

Szeptember és november között tíz alkalommal adnak személyesen is ízelítőt konyhaművészetük legjavából az ország neves séfjei és gasztronómiai szakértői a Spirit Hotelben.

Kristinus Borbirtok – A balatoni turizmus új állócsillaga 

A Balaton északi és déli partja földrajzi adottságaik mentén való funkcionális felosztottsága emberemlékezet óta karakteresen különbözik egymástól. Az ezer csodát rejtő, borvidékekben bővelkedő zegzugos, árnyas Észak és a nyáron a mediterrán tengerpartok strandhangulatában fürdőző Dél egyértelmű turisztikai térképét azonban egy merész déli borászat egy csapásra átrajzolta!

Jövő héten nyitja kapuit a Budapest Borfesztivál 

Huszonhatodszor nyitja meg kapuit szeptemberben Magyarország legnagyobb borszakmai rendezvénye, a Budapest Borfesztivál.

5 tévhit a margarinról 

Egyetemi docens és akadémikus veszi védelmébe a margarint.

Gundeles lány megy Frankfurtba 

A Chaine Egyesület május 10-én a METRO Gasztroakadémián rendezte a 2017. évi "Competition Jeunes Chefs Rotisseurs" ifjúsági Szakácsversenyt, amelyen Pereszlényi Alexandra, a Gundel étterem séfje nyerte el az első helyezést és ezzel a jogot, hogy képviselje Magyarországot a szeptember 8-án, Frankfurtban megrendezésre kerülő Ifjúsági Szakács Világbajnokságon.

Csöpög a fagyi, ha nem nyalod elég gyorsan? 

Ennek vége! Pihent agyú japán tudósok ugyanis nemrégiben feltalálták a lassan olvadó fagylaltot. Egy helyi napilap számolt be a különös eljárásról.

Fékeznék a bulinegyedet, már a vendéglátósok is tiltakoznak 

Augusztus 29-én már a szórakozó- és vendéglátóhelyek is demonstráltak, hogy megfékezzék az egyre erősödő indulatokat a bulinegyeddel kapcsolatban.

A Central Médiacsoport megvette a Nosaltyt 

A Central Médiacsoport Zrt. augusztus közepén bejelentette, hogy megvásárolta a Nosalty.hu gasztroportált.

Magyar cég is érintett a nemzetközi tojásbotrányban 

Az egyik legnagyobb magyar tojástermelő tojásai is szennyeződhettek. Egyelőre nem tudni, hogy a cég önhibáján kívül szennyezte-e be a tojásokat, vagy tudtak róla, adta hírül a Magyar Nemzet információja nyomán a hvg.hu.

A margarin trónfosztása: vajkirályság 

Más sem volt látható, hallható egy időben a tévében, rádióban, csak az, hogy mennyire egészséges a növényi eredetű margarin, valamint a különféle rejtélyes összetevőjű, ámde könnyen kenhető vajkrémek fogyasztása, meg hogy a szív milyen egészségesen dobban tőle, az állati eredetű vaj pedig csak a baj forrása. De aztán fordult a kocka...

Dübörög a reggeliztetés 1. rész: Kikötő 

A mai X-, és Z-generáció szeret másutt reggelizni, nem az otthonában. A hazai gasztrotársadalomnak is lassan rá kellene ébrednie: ha új vendégkört szeretne bevonzani, akkor ideje reggeliztetést is kínálni, méghozzá minőségi színvonalon. Van erre már jónéhány példa idehaza. Mi most a Káli-medencében néztünk körül.

Úszol a konyhán, és nyakadon a vendégek? 

Van megoldás: holland mintára már Magyarországon is "kölcsönözhetők" nyár vége óta privát séfek.

Szűztermés szedéssel indul a szüret Neszmélyen 

Három éve telepített Irsai Olivér szőlő szedésével indul a szüret a neszmélyi Hilltopnál.

Bezár a Márga Budapest 

Haláleset miatt bezár Budapest egyik tophelye - a Márga Budapest.

Szeptember, Vár, Borfesztivál 

Szeptember 7-10-ig tart nyitva Európa legszebb helyszínén, a Budai Várban, a Budapest Borfesztivál.

Csak most kezdődnek a borhetek Füreden 

A vizes VB és Masters programok miatt egy héttel később indul Balatonfüreden a háromhetes borfesztivál, ahol a régi magyar fajták és a rozé kerül középpontba.

Pöttyös Panni a cukormentes torták győztese 

Varga Margit, a Zazzi cukrászának hozzáadott cukor nélkül készült tortája nyerte idén a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt,

Meghalt a híres francia étteremkalauz alapítója 

Nyolcvannyolc évesen Párizsban hunyt el a híres étteremkalauz, a Gault&Millau társalapítója. Christian Millau újságíró és gasztrokritikus, a francia reformkonyha, a nouvelle cuisine atyja. Társa, egykori kollégája, akivel egykor sorra járták és pontozták az éttermeket, Henri Gault 2000-ben hunyt el.

Tökéletes lángosok versenye 

Sajtos, tejfölös, sajtos-tejfölös, fokhagymás - sokszor a strandolók könyökén jön ki a választék, azonban lángos-fronton most beerősítettek a szakértők, és előálltak néhány valóban meghökkentő összeállítással.

Babakocsival ne menj étterembe! 

Kitiltotta luxusétterméből a babakocsikat a sztárséf, Jamie Oliver. A Magyarországon is étteremmel rendelkező szakács Fifteen nevű, londoni étterméből tiltotta ki a babakocsikat, adta hírül a Pénzcentrum a shared.com cikke nyomán.

Mátrai Borpiknik a Kékestetőn 

A szervező  Gyöngyös-Mátra TDM menedzsere Benkő Béla szerint ez csak a kezdet volt. Havonta tervezi az egyesület hasonló programok szervezését. 

Új séf a Baraka étteremben 

Különleges nyári étlappal mutatkozik be a Baraka, Budapest új séfje, a brazil származású André Bicalho. 

Egy igaz olasz az űrben is úr: kávézgat 

Nincs élet az űrben olasz presszókávé nélkül: az Argotec és a Lavazza által az Olasz Űrhivatallal közösen kifejlesztett innovatív kapszulás kávéfőzőgéppel, az ISSpressoval készíti az eszpresszót a VITA űrexpedíció legénysége a Nemzetközi Űrállomáson.

Új séf az Oroszlános Borvendéglő és Borhotelben 

Új séfük az oroszlán-étvágy avatott szakértője, Tullner Csaba, a világjáró. 

Változás a szőlőfelvásárlásban 

Magyarország jelentős szőlőfelvásárló pincészeteivel folytatott egyeztetést a Földművelésügyi Minisztérium és a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, amelynek során a borszőlő értékesítését és vásárlását szabályozó HNT piacszervezési intézkedés gyakorlati kérdéseit vitatták meg.

Európa legjobb éttermei között díjazták a budapesti Deák St. Kitchen-t 

The Ritz-Carlton Budapest’s éttermét, a Deák St. Kitchen-t a legjobb európai étteremnek választották magyar konyha kategóriában a World Luxury Restaurant Awards-on. A 2017-es World Luxury Restaurant Awards díjait július 22-én adták át a vietnámi JW Marriott Hotel Hanoi-ban. 

Borterasszal bővült a badacsonyi Kisfaludy-ház 

Nem ülnek karba tett kézzel a badacsonyi Kisfaludy-ház új házigazdái: máris megnyitották Borteraszukat, ahonnét a pazar kilátás mellé akár Misit és Rózát is felszolgálják.

A Tisza vonalán található éttermeket ellenőrizte a Nébih 

A vizsgált 49 vendéglátó egység közül kilencnél találtak problémát a szakemberek az ott árult halak nyomon követhetőségével kapcsolatban, ezért több mint 600 kilogramm hal és haltermék forgalomba hozatalát tiltották meg. 

A Jó, a Rossz és a Csúf 

Az amerikai éttermek egyidejű sikerességét és bukásait taglalja egy, a napokban megjelent kitünő írás, amelyet a The Atlantic közölt, Derek Thompsontól. E tényfeltáró, összegző írás teljes terjedelmében mostani lapszámunkban olvasható.

Rangos nemzetközi díjat nyert a budapesti Tama Restaurant 

Két díjat is elnyert a Budapest belvárosában működő Tama Restaurant a World Luxury Restaurant Award névre hallgató a versenyen. A vietnámi fővárosban, Hanoiban július 22-én megrendezett díjátadó gálán a globális kategóriában egyedüli magyar étteremként díjazták a tavaly májusban nyílt éttermet, de a regionális kategóriában is elismerést vehetett át a Tama Restaurant tulajdonosa, Hegyi Attila.

Bor, kultúra, felolvasás 

Ha még nincs programja augusztus 5-én, szombat késődélután, és a Balaton-felvidék felé jár, akkor tudunk ajánlani egy nem mindennapi szórakozást.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!