Kihagytad a London Wine Fair’17-et? Rosszul tetted...

Kihagytad a London Wine Fair’17-et? Rosszul tetted... 

Még nem késő: ma és holnap is nyitva az Egyesült Királyság legnagyobb borszakvására, a London Wine Fair ’17 az Olympia Hall rendezvényhelyszínen, ahol természetes napfényben fürdenek borok, látogatók, programokon résztvevők - az épület természetes világításának köszönhetően.
Pesti étterem a Gourmet Fesztivál nagy újítója

Pesti étterem a Gourmet Fesztivál nagy újítója 

A Gourmet Fesztivál eddigi történetének legsikeresebb fesztiválján vagyunk túl, ez a látogatók számában is megmutatkozott: idén a fesztivál átlépte a 20 ezer fős álomhatárt, és mintegy 23.500 érdeklődő volt kíváncsi a legmenőbb hazai gasztrofesztiválra.
Megújult a Hisztéria Kávézó

Megújult a Hisztéria Kávézó 

Csúcsminőségű fagylaltok, francia desszertek, letisztult design, megújult külső - ez ma a Hisztéria Kávézó a Westendben, ahol az ország tortája versenyen induló remekművüket is bemutatták.
Első alkalommal rendeznek Dunamenti Halfesztivált Mohácson

Első alkalommal rendeznek Dunamenti Halfesztivált Mohácson 

Első alkalommal rendezi meg július 22-én a Dunamenti Halfesztivált Mohácson a baranyai város német nemzetiségi önkormányzata, amelyre a Duna Győrtől Újvidékig tartó szakaszáról várnak halfőző mestereket, valamint szabadidős halászléfőző csapatokat.
Gourmet-fesztivál a szegényekért Bécsben

Gourmet-fesztivál a szegényekért Bécsben 

Második alkalommal rendezik meg az osztrák fővárosban a jó ételek és italok fesztiválját, a Wienissimot. A rendezvény bevételével egy olyan egyesületet támogatnak, amely a boltokban kidobásra ítélt, de még fogyasztható élelmiszereket gyűjti össze és juttatja el szociális szervezeteknek. 
Hamarosan nyílik a világ első Nutella Étterme

Hamarosan nyílik a világ első Nutella Étterme 

Május 31-én nyitja meg a Ferrero az első saját éttermét, a Nutella Cafét a chicagói Millenium Parkban, ahol a nutellás harapnivalók mellett kávékülönlegességeket kínálnak majd.
Hordóreptetés is lesz az idei Csabai Sörfesztiváon

Hordóreptetés is lesz az idei Csabai Sörfesztiváon  

Csaknem százfajta csapolt sört lehet kóstolni a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádén, amelyet június 2. és 4. között rendeznek meg a békési megyeszékhelyen.

Atyaég, mi jöhet még? 7ágra süt a nap a Gourmet Fesztiválon 

Emberemlékezet óta nem történt meg, ami most tény: melegen süt a nap a Gourmet Fesztivál idején! Gumicsizma, esernyő, esőköpeny, villanymelegítő - a jól megszokott tárgyak egyelőre idén a szekrények mélyén maradnak...
Negyvenöt belga sörfőzde egy budapesti fesztiválon

Negyvenöt belga sörfőzde egy budapesti fesztiválon 

Negyvenöt belga sörfőzde 250 féle sörét, köztük 65 féle csapolt sört kóstolhatnak meg a hétvégén a 8. Belga Sörfesztivál vendégei a Bálna Budapestben.
Bővülő programkínálat, már két pavilonban: Sirha Budapest 2018

Bővülő programkínálat, már két pavilonban: Sirha Budapest 2018 

2018 februárjában a tavalyinál nagyobb alapterületen, új programokkal gazdagítva rendezik a Hungexpo területén a Sirha Budapest szakkiállítást, jelentették be a szervezők.

A kulináris innovációt díjazza az MTÜ 

A legjobb újrafelfedezett tradicionális magyar ételt készítő éttermet díjazza a Magyar Turisztikai Ügynökség az idei Gourmet Fesztiválon.

Miért nem alapélelmiszer a kenyér? 

Fellélegezne a sütőipar, ha a kormányzat elfogadná a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) javaslatát az ütemezett áfacsökkentésről – mondta a Magyar Pékszövetség elnöke.

Pannon Borrégió Top25 idén tizedszer 

A Dél-Dunántúl legnagyobb szabású borfesztiválját rendezik meg június 10-én.

Pszichológusból kenyérszakértő 

David Seboek a Szex és New York sorozat egyik kedvenc pékségében tanulta meg az alapokat, saját éttermében Budapesten pedig már több mint 15 éve süti maga a kenyeret.

Házi fagylalt készítő kurzus a Coninvestben 

Az olasz fagylalt készítés egyik nagymesterétől tanulhatnak a résztvevők.

A Gundel szakácsa képviseli hazánkat az Ifjúsági Szakácsvilágbajnokságon 

A világversenyt 2017. szeptember 8-án Frankfurtban rendezik meg.

Felvidéki borászok a Pesti Vigadóban 

Az idei tavasz egyik izgalmas boros eseménye lesz május 19-én, pénteken, a Pesti Vigadóban.

Magyar termékek hódítják meg Újvidéket 

Május 13-án, szombaton nyitotta meg Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a 84. Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár magyar pavilonját.

Házias ízek és magyar vendégszeretet 

Az itthon.hu összeállításában olyan hazai kisvendéglőket gyűjtöttek össze, amik őrzik a klasszikus házias vendéglátás és ételkészítés hagyományait. 

Kézműves magyar élelmiszerek Manchesterben 

Változatos gasztronómiai kínálattal és az erdélyi magyar kultúra legjavával debütál Manchesterben, az Albert Square-en a Góbé Fesztivál 2017. május 13-14-én.

Somogy megye is kapott egy saját borfesztivált 

Először rendezik meg a Somogyi Borfesztivált, a Somogy megye borait népszerűsítő eseményre június 8. és 11. között kerül sor Kaposváron.

Budapest belvárosában átadták a Borászok Borásza Csillagok Sétányát 

Május 9-én adták át a budapesti Zrínyi utcában a Borászok Borásza Csillagok Sétányát, amely a díj nyertesei, illetve rajtuk keresztül a magyar bor sikere előtt kíván tisztelegni.

Topgasztronómia Miskolctapolcán 

Mi kell a márkaépítéshez, egy brand ismertté tételéhez?

Gasztrotúrán Polányban 

Régóta szerettük volna közelebbről megnézni a somogyi dombok között megbúvó polányi Babérliget Kúriát – most végre eljött az alkalom. Új séf érkezett a házhoz, és bár mindössze 25 éves Bocskai Balázs, azonban többfelé bolyongott Európa-szerte, most pedig Polányba érkezve kamatoztatja, amit látott, tapasztalt.

Nyári ízek a Ritz-Carltonban 

Bár az időjárás még nem mutatja, de ami késik, nem múlik: idén is lesz nyár. Ennek jegyében készült el a The Ritz-Carlton Budapest éttermének, a Deák St. Kitchen új étlapja. A bemutatón jártunk.

Megnyitott a Zelna Borterasz és Vinotéka 

A balatonfüredi borászatban csütörtöktől vasárnapig várják a kóstolni vágyókat.

A nyár első frissítői a Starbucksban 

Ízvilágban ugyan még a csokoládé és a karamella dominál, az ételkínálatban viszont már légiesen könnyű muffinokkal és fehércsoki-tortával találkozhatunk a Starbucks kora nyári kínálatában.

A legboldogabb csirkék és az isteni nedűk nyomában 

Csokoládés bortúra, fondue, raklett, Franciaország egyik legjobb chardonnay-ja és még sok más ínyencség Lyonban.

A héten indul hazánk egyik legnagyobb borászati eseménye 

A borrendek felvonulásával kezdődik el pénteken a 23. Szegedi Borfesztivál.

Kolbászünnep a Hold utcai Piacon 

Békéscsaba polgármestere, Szarvas Péter kezdeményezésére hatféle hagyományos, Csabai kolbászt mutatnak be és értékesítenek békéscsabai kistermelők a Hold utcai Piacon, 2017. május 13-án szombaton.

Idén a Balaton kávéját is megválasztják 

A Balaton fagylaltja után a Balaton kávéját is szeretnék megtalálni és népszerűsíteni a Gyenesdiáson másodszor tartandó Balaton Barista Bajnokság keretében, az egyre több minőségi étterem és bor után a "feketelevesnek" is nagyobb figyelmet szentelve - mondta el a rendezvény ötletgazdája és szervezője az MTI-nek.

Arculatot váltott a Dubicz Borászat 

Nemzetközi színvonalú, autentikus imázsfilmmel és a Mátrai borvidék jellegzetességeit tükröző borcímkékkel újítja meg arculatát a 110 éves múlttal rendelkező Dubicz Borászat és Szőlőbirtok. A marketing- és kommunikációs eszköztár átalakításában a hazai és nemzetközi kreatívszakma több jeles képviselője is közreműködött.

Átadták a Bocuse d'Or hazai tankonyháját 

A Hungexpo B pavilonjában alakították ki a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tankonyháját, az avató ünnepségre május 2-án került sor.

Hamarosan már Svájcban is ehetünk rovarokat 

2017 május 1-től Svájcban az élelmiszerüzletek és a szupermarketek számára legálissá vált a rovaralapú élelmiszerek forgalmazása.

Büfékamion-konvojjal demonstrálnak a street-foodosok 

Látványos felvonulásra készülnek a magyar street foodosok. Május 4-én 20-30 büfékocsi hajt keresztül az Erzsébet hídon rendőri kísérettel, hogy a truck-ok működésének belvárosi engedélyeztetésére hívják fel a figyelmet. A demonstráció 14 és 15 óra között zajlik, a büfékocsik a Citadellától az Astoriáig vonulnak majd konvojban.

Egyre népszerűbbek Magyarországon az utcai ételek 

A Street Food Egyesült tudja ennek az okát.

Piros vilmos lett idén a legjobb pálinka Gyulán 

Piros vilmoskörte lett a legjobb kerekedelmi pálinka a 18. Gyulai Pálinkafesztivál Brillante-2017 elnevezésű párlatversenyén szombaton.

Együtt könnyebb: Gasztrotérkép 2017 

Több, mint 60 balatoni vendéglátóhely, éttermek, borászatok és szálláshelyek összefogásával jelent meg a Balatoni Gasztrotérkép legújabb, 2017-es kiadása magyar és angol nyelven.

Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül 

A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International du Vin borversenyen, amelyet 41. alkalommal rendeztek meg Bordeaux-ban.

Megvan, ki a Borászok Borásza 2017-ben 

Egy csopaki bortermelő nyerte el idén az egyik legrangosabb hazai borszakmai elismerésként számon tartott díjat.

Mely borvidékeket radírozza le a térképről a klímaváltozás? 

Egy európai és ausztrál szakemberekből álló kutatócsoport érdekes megállapításra jutott.

Meglepő éttermek, sokkoló élmények 

A 21. század elejéig az éttermek többnyire az étkezés céljait szolgálták, és bár voltak köztük elegáns, drága éttermek korábban is, ezek az éttermek sem igazán akartak másnak látszani, mint amik voltak. Egy kocsma pusztán egy kocsma volt, egy étterem pedig egy étterem, minden különösebb trükk nélkül. A posztmodern korban azonban már semmi sem az, aminek látszik.

A Balaton ezer arca egy kóstolón 

Afterwork nevű rendezvénysorozatának következő eseményén balatoni borokkal ismerteti meg a résztvevőket a Winelovers.

Immár „hivatalosan” is megkezdődött a 2017-es sörszezon 

A Sörszövetség harmadik éve rendezi meg,,Sör mi több” elnevezésű, évadindító eseménysorozatát.

Bock-aranyak Brüsszelben és Pécsett 

Több érlelt nagy cuvée-t és könnyedebb, gyümölcsös Bock-vörösbort is aranyéremre értékelt a szakértő zsűri két nemzetközi és egy hazai borversenyen.

A spanyol HOVENTA-n szerepelt a tokaji aszú 

A spanyol fővárosban a héten zajló Salón de Gourmets nemzetközi gasztronómiai vásárhoz kapcsolódóan kóstolhattak tokajit a látogatók.

Még két hétig lehet nevezni a pálinka országkóstolóra 

A szervezők még közel két hétig várják a mintákat az idei pálinka országkóstolóra. A legjobb hazai röviditalokat majd az ősszel megjelenő Pálinkakiválóságok könyve tartalmazza.

Egyetlen hamburgerhez 3145 liter vízre van szükség! 

Mekkora egy hamburger vízlábnyoma? Mennyi vizet használunk fel hozzá?
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!