Minek főzni, ha helyette nyomtatni is lehet?

Minek főzni, ha helyette nyomtatni is lehet? 

Ételeket nyomtatnak ki azokkal az úgynevezett élelmiszernyomtatókkal, amelyek forradalmasíthatják a főzést és az étkezéseket – számol be az agrárszektor.hu. Az így készült ételeket szinte bármilyen formában ki lehet nyomtatni és tetszés szerint adagolhatnak hozzájuk vitaminokat, fehérjéket, zsírokat és rostokat is. Néhány európai szupermarketben már tesztelik a nyomtatóval készült süteményeket, egyes éttermekben pedig nyomtatott édességeket is kínálnak.
Végre lerántjuk a leplet! Itt vannak a legegészségtelenebb ételek

Végre lerántjuk a leplet! Itt vannak a legegészségtelenebb ételek 

Egyre több olyan élelmiszer kerül a boltok polcaira, amelyek rendkívül káros hatással vannak az egészségünkre – figyelmeztet a femcafe.hu. Ha nem akarjuk, hogy a szervezetünk idő előtt tönkremenjen, akkor a most következő 10 ételt villámgyorsan zárjuk ki az étrendünkből!
A Kempinskiben már megint kitaláltak valamit...

A Kempinskiben már megint kitaláltak valamit... 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest konferenciaszintjén kialakított The Kitchen új minőséget képvisel napjaink rendezvényhelyszínei közöt​​t​. A modern, jól felszerelt látványkonyhában a Kempinski mesterszakácsai interaktív módon adják át tudásuk legjavát a konferenciavendégeknek.

Megdől az iszik vagy vezet aranyszabály? 

Magyarország mind a 22 borvidékét érinti a Május 23-án Hajósról rajtoló Nemzeti Bor Maraton. A 11 napig tartó, Maratonra május 18-ig ingyenesen regisztrálhatnak a vállalkozó szellemű jelentkezők.
Bajban a csoki

Bajban a csoki 

Rendszeres kutató- gyűjtőmunkát végeznek botanikusok az Amazonas vidékén, hogy a mostaninál erősebb, jobban termő kakaópalántákat találjanak. A begyűjtött magokat, hajtásokat egy vidéki angol kutatóközpontba gyűjtik. Ott dőlhet el a csokoládé jövője.
Valamikor ennek is be kellett következnie: itt az okostányér

Valamikor ennek is be kellett következnie: itt az okostányér 

Egy tányér 199 dollárért és még csak nem is porcelán? Ez éppenséggel a SmartPlate, vagyis az első Bluetooth-technológiával ellátott tányér a piacon. 
A napraforgós fagyi tarolt a Balatonon

A napraforgós fagyi tarolt a Balatonon 

A napraforgóst választották a Balaton fagyijának a Nyitott Balaton rendezvénysorozat záró programjaként meghirdetett versenyen - olvasható a Balaton Turizmus Szövetség MTI-nek küldött közleményében.
Rosé és pezsgőmustra volt a hétvégén

Rosé és pezsgőmustra volt a hétvégén 

Olaszország első pezsgőháza, a Gancia is bemutatkozott Magyarország egyik különleges boros-pezsgős rendezvényén, a Rosalián, a 12. kerület Gesztenyéskertben. A pezsgőház standján a háromnapos show ideje alatt bárki megkóstolhatta az olasz életstílus és az ünneplés megtestesítését jelentő Gancia pezsgőket.
Új fogások az Air France menüjében

Új fogások az Air France menüjében 

Az Air France járatain az à la carte menüsort választó utasok új fogásokat kóstolhatnak. Az alap ellátás mellett a hosszú távú utakon az Economy és a Premium Economy kabinok utasai alternatívaként választhatják a gourmet fogásokat kínáló menüsorokat.

Mit figyelünk az éttermekben? 

Szemmozgást követő technológia segítségével  végre fény derült arra, hogy mi szúr a vendégnek leginkább szemet az éttermi látogatások során. Mint kiderült, nem csak az íz és a kiszolgálás a fontos olvasható a privatbankar.hu oldalán.

A bérleti díjért indulhat a licit 

Harmadszor ír ki pályázatot az önkormányzat a Virág cukrászda üzemeltetésére. Az 59 millió forintos bérleti jogot elengedték, a bérleti díjért indulhat a licit olvasható a szegedma.hu oldalán.

Kié a Villányi borvidék legjobb stifoldere? 

Két kategóriában osztottak ki díjakat: "A Villányi borvidék legjobb stifoldere 2015" díjat kapta Nagypál Róbert (Palkonya) és különdíjban részesült a Bock Hotel szarvas szalámija.

A PROGAST új helyre költözött 

A minőségi vendéglátóipari eszközöket és kávéfőzőgépeket forgalmazó PROGAST Kft. új helyen és megújult bemutatótermében várja szeretettel az érdeklődőket.

Cukrászdinasztiák régen és most 

A Kortárs Cukrászat programsorozat célja olyan hagyományos, többgenerációs családtörténettel rendelkező cukrászdák bemutatása, melyek folyamatosan képesek voltak a megújulásra és magas minőséggel, jó alapanyagokkal, kiváló szakértelemmel a XXI. századdal is lépést tudnak tartani. A rendezvényen ezúttal az érdi Pataki cukrászda és a szombathelyi Mészáros cukrászda cukrászmestereivel beszélgethetett a szakmai közönség.

Jamie Oliver nemzetközi programja Budapesten 

Jamie Oliver Food Revolution Day és ÖKO Egészségnap lesz  május 15-16-án, 10.00-16.00 között a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban.

MAGYAR TERMÉK - veszed? 

Felfelé ívelő pályán a tanúsító védjegyek -derült ki a  „MAGYAR TERMÉK” Nonprofit Kft. negyedik alakalommal rendezett tavaszi szakmai napján. A „MAGYAR TERMÉK” Nonprofit Kft.  és a Coop Hungary Zrt. stratégiai megállapodást írt alá.

Csomagolástechnikában verhetetlen! 

Mint az az Fn24 cikkéből kiderül, a Mcdonalds gyorsétteremlánc menő papírzacskóját a globális DDB reklámügynökség magyarországi leányvállalata fundálta ki.

Diplome d'Honneur elismerés Kalmár Györgynek 

A nemrégiben Argentínában lezajlott Nemzetközi Kongresszuson odaítélt Diplome d'Honneur elismerést az Aranykulcsos kirándulás során Kalmár György, az Egyesület alapító tagja vehette át Ungár Tamás Elnöktől.

Melyek a világ legjobb olívaolajai? 

Nem rég a New York-i Nemzetközi Kulináris Központban (International Culinary Center) gyűltek össze a magas minőséget képviselő olívaolajok termelői és viszonteladói, hogy kiderítsék, ki is büszkélkedhet a legkiválóbb portékával a világon. A Fox News beszámolója.

Elsőként vonja ki kínálatából a GMO-kat egy gyorsétteremlánc 

Elsőként vonja ki a világon a genetikailag módosított (GMO) élelmiszereket kínálatából egy amerikai gyorsétterem lánc – olvasható az agrárszektor.hu-n. A Chipotle elnevezésű hálózat azzal indokolja a döntést, hogy a GMO-k hosszú távú hatásai vitatottak, és termesztésük súlyosan károsíthatja a környezetet. Az étteremlánc viszont a csirke- és a disznóhúsoknál várhatóan ezután sem tudja kiküszöbölni a GMO-hatást.

Pálinkafesztivál belépő és készpénz nélkül 

Egy gyönyörű hétvége kezdete: május 7-én indul, ezúttal belépő nélkül, a X. Budapesti Pálinkafesztivál több tucat főzde mintegy félezer fajta pálinkájával, köztük az Év Almapálinkájával, amit itt kóstolhat meg először a nagyérdemű. Négy nap mámor a Városháza Parkban – készpénz nélkül.

Nem tud aludni? Van megoldás! 

Valószínűleg tudjuk, hogy a nehéz menük és némely ételek esetenként álmatlan éjszakákat okozhatnak nekünk, és mint ilyeneket vélhetőleg megpróbáljuk elkerülni őket – bocsátkozik feltételezésekbe a sleep.org. Jó hír ugyanakkor, hogy bizonyos táplálékok éppen hogy kellemes kis szunyókára hangolhatják a szervezetünket. Különösen a triptofánt (egy, a szerotoninhoz és a melatoninhoz hasonló vegyületekké alakuló aminosav) tartalmazó élelmiszerek, a teljes kiőrlésű szénhidrátok (ezek fokozzák testünk szerotonintermelését), bizonyos ásványok (mint a nyugtató kalcium és magnézium), illetve néhány relaxáló hatású gyógynövény könnyen (kellemesen) alvó üzemmódba kapcsolhat bennünket. Ha békés szendergésre vágyunk, a lefekvés előtt egy órával fontoljuk meg egy visszafogottabb, álomra invitáló „eszegetés” beiktatását, méghozzá a következő élelmiszerekből:

Ha május, akkor Gourmet Fesztivál! 

Ezúttal a pünkösdi hétvégén, május 21-24. között, de idén is a Millenárison jelentkezik a magyar gasztrokultúra meghatározó rendezvénye, a Gourmet Fesztivál. Újdonság, hogy idén a fesztivál már csütörtökön megnyitja kapuit, az év étele pedig a paprikás csirke, amelyet számos változatban az ország kiemelkedő éttermei mutatnak be. Emellett felsorakoznak majd a legkiválóbb fővárosi és vidéki éttermek, borászatok, cukrászdák és a gasztro-világ más jeles képviselői is.

'Hogyan szeresselek?' 

„Nem lehet minőségi törkölypálinkát csinálni egy hét alatt – aki ezt mondja, annak valóban szúrós, karcos, olajos pálinkája lesz.”-vallják a szakemberek. A Champion díjas Villányi Pálinka készítői most elárulják, hogy mi a jó törköly titka.

Villányi BorZsongás a hosszú hétvégén 

A BorZsongáson lesz májusfaállítás, koncertek, blues-, jazz-, rock'n'roll, cigányzene, magyar táncház , grillezés, stifolderverseny, futball gálamérkőzés és Villányi Arany Délután, zsongó ételek és finom borok ínyenceknek, kézműves foglalkozások, lovas kocsikázás és túrák a borvidék dűlői között. A programok részletesen a villanyiborvidek.hu oldalon olvashatók.

Így könnyebben apróra vághatjuk a petrezselymet 

Végre most már nem csak nevében lesz fűszer!

Kékfrankos Most! egész hónapon át 

Áprilisban a már második alkalommal megrendezett Kékfrankos Most! rendezvénysorozat keretében országszerte számos étterem és borbár kínál kékfrankossorokat hozzájuk kigondolt fogások társaságában, a borkereskedések és a pincészetek kedvezményes kékfrankosajánlatait kihasználva pedig a fogyasztók asztalára kerülhet több palack is ezekből a borokból - közölték a szervezők az MTI-vel.

EDEN: középpontban a helyi ételkülönlegességek 

Az elmúlt években az észak-magyarországi turisztikai régióban is több kiváló európai desztinációhoz kapcsolódó tapasztalatokat hasznosítottak a szakemberek – hangsúlyozta Noszvajon, a Magtár Fogadóban tartott információs szakmai napon Molnár Anita, a Magyar Turizmus Zrt. északi régió marketing igazgatóságának vezetője. Hozzátette: ennek eredményei is hozzájárultak az idegenforgalom fejlesztéséhez.

Budapesten tanácskoznak a gabonáról 

A kenyérgabonafélékről, ezen belül az emberiség táplálkozásában kiemelt helyen szereplő búza nemesítésének lehetséges fejlesztési irányairól rendeztek nemzetközi konferenciát Budapesten. A hétfőn kezdődött, szerdáig tartó fórumon több mint 70 előadás és poszter segítségével értékelték a kenyérgabona jelentőségét.   

Profiktól tanulhatnak a jövő cukrászai 

Az Auchan Magyarország Kft. a cukrász szakma és az áruházláncnál eltölthető szakmai gyakorlat népszerűsítésére nagy hangsúlyt helyez. Az áruházlánc célja, hogy a legkiválóbb szakemberek készítsék a vásárlók számára a cukrászati termékeket, ezért támogatóként csatlakozott a VIII. Szakma Sztár Fesztiválhoz. 2011 óta az Auchan áruházakban országszerte már több mint 500 diákot fogadtak nyári és év közbeni szakmai gyakorlatra. 2015-ben pedig már 500 fiatalnak lesz lehetősége, hogy cukrász, pék, hentes, eladó, kereskedő és logisztikai ügyintéző szakmákban szerezzen gyakorlatot tanulószerződéssel az áruházláncnál.

Sztárséf forgatott Budapesten 

Ötödik évadával jelentkezik a CNN gasztronómiai sorozata, a Parts Unknown (Nem séfnek való vidék). A nyolc részes sorozat – Dél-Korea, Miami, Skócia, Madagaszkár, New Jersey, Hawaii és Bejrút – mellett Budapest kulináris érdekességeit is körbejárja.

Ahol még a kerítés is cukorból van 

Megnyílt a világ első, kizárólag süteményből eszkábált kertje Londonban – közölte nemrég cikkében a The Telegraph. Az újdonsült „ökoszisztéma” része volt például egy gyümölcskenyérfal, illetve a csokoládétalaj is.

A hungarikumok az újszilvási ágyaspálinka fesztivál díszvendégei 

Több mint húszezer látogatót, mintegy negyven főzőcsapatot, s több tucat árust várnak az idei, már tizedik újszilvási ágyaspálinka fesztiválra. A Bolyhos Pálinkafőzde pünkösd hétvégéjén sorra kerülő rendezvényének díszvendégei az Alföldi Tej, valamint a hungarikumok lesznek.

Melyek a világ legjobb olívaolajai? 

Nem rég a New York-i Nemzetközi Kulináris Központban (International Culinary Center) gyűltek össze a magas minőséget képviselő olívaolajok termelői és viszonteladói, hogy kiderítsék, ki is büszkélkedhet a legkiválóbb portékával a világon. A Fox News beszámolója.

Veszélyben a ropi 

A magyarok nem egy nassolós nép, még a legnépszerűbb snack típusokat, a burgonyachips-et és a sóspálcikát is csak a lakosság alig több mint fele fogyasztja. A naponta snacket ropogtatók aránya pedig még a fél százalékot sem ér el - derült ki a GfK Hungária Piackutató Intézet felméréséből. Az Intersnack Magyarország Kft. (Chio) adatai szerint pedig az utóbbi évben az egzotikus ízek és a minőségi termékek felé hajlik a hazai snackfogyasztás, a tipikusan magyar termék, a ropi viszont veszélyben lehet. 

Itt a krumplihámozós trükk 

Egy DaveHax fantázianevű alkotó újabb YouTube-videóval igyekszik megkönnyíteni mindennapjainkat. A mozgókép az eddigieknél gyorsabb, hatékonyabb és „klasszabb” krumplihámozási módszerrel örvendezteti meg a nézőket.

Tuzséri jonatánalma-pálinka a nyerő 

A tuzséri pálinka-manufaktúra jonatánalma-pálinkája lett a IV. pálinka-világkupa győztese - tájékoztatta Lovász Sándor, a XVI. gyulai pálinkafesztivál főszervezője szombaton az MTI-t.

Nem egy életbiztosítás a vendéglátás  

A vendéglátás már stabilan átvette az építőipar helyét a legkockázatosabb iparágak hazai listáján a Bisnode nemzetközi cégminősítő elemzése szerint.

Kroc, a meki meg a világsiker 

1955. április 15-én kezdte el a McDonald's kiépíteni a gyorsétterem-hálózatát, amelynek kitalálója egy iskolázatlan (még érettségije sem volt) chicagói fiatalember volt, bizonyos Raymond Albert Kroc. -olvasható a franchise.hu és a blikk.hu oldalain.

Ki a Felelős Gasztrohős? (és ez vajon mit jelent?) 

A civil, szakmai és állami szektor összefogásával új programsorozat indul a hazai vendéglátóhelyek és rendezvények fenntarthatóbbá tételéért.

Séf a rácson: visszaszámlálás! 

A SpaTrend Kft Grillreceptek.hu által elindított online séfverseny a nagy sikert és a számos ízletesebbnél ízletesebb receptet követően a döntő fináléhoz érkezett. Az Otthon Design 2015 kiállítás szombati napján pedig megtudhatjuk, ki nyeri el az álom munkát az 1 250 000 forintos fizetéssel és a félmilliós fődíjat, a profi grillkészüléket.

Új főszakács az InterContinentalban 

A budapesti InterContinental szálloda bejelenti Gullner Gergő kinevezését, mint új Főszakács. Gergő Április 13-tól vette át a pozíciót amit Eddig Ulf Burbach töltött be. „Mindegyik fogásnak megvan a maga története, amikből különféle beszélgetések kerekednek. Ezeket a pillanatokat – úgy hiszem – érdemes megosztanunk egymással.” - nyilatkozott Gullner Gergő Főszakács gasztronómiai filozófiájáról.

Ötezer éve rágcsálják 

Évente egyszer érdemes elvégezni a fokhagyma-elixír kúrát, amely javítja a vérkeringést, de meszesedés, érszűkület ellen is javasolt.

Május 1.: nyitott Káli-porták 

Köveskál főutcáján május elsején reggeltől estig programok, éttermek, borászatok, helyi porták és kertek várják a vendégeket a gasztrofalu megalakulásának ünnepén.

A sajtevés segíthet a súlyvesztésben 

Dán kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy a sajtfogyasztók bélflórájának összetétele az elhízás megakadályozásában és az anyagcseréjük fokozásában is segítheti őket. Az írás a The Independent cikke alapján készült.

Mi lesz a szegedi Virág cukrászda sorsa? 

Több mint negyedmilliárd forintot kellene ráfordítani a vállalkozónak, hogy a Kis és Nagy Virág megnyithassa kapuit – ezért cserébe ráadásul csupán a bérleti jogot vásárolta meg a várostól. Nyereségesnek lenni a belváros túltelített vendéglátós piacán egyébként sem egyszerű, de ha sikerülne, akkor is csak hosszú évtizedek alatt térülne meg a beleforgatott összeg - olvasható a szegedma.hu oldalán.

Rubik-kocka gyümölcsökből 

Ifjabb Rubik Ernő 1974-es találmánya, a bűvös kocka, melyet 1980-ban neveztek át Rubik-kockává, hamar meghódította az egész világot. Az elmondottak fényében nem csoda, hogy a játék valamilyen úton-módon végül a gasztronómiában is felütötte a fejét. A most következő videóban megtekinthetjük, hogy miként is hozható össze felkockázott gyümölcsökből a világ egyik legnépszerűbb játékának étvágygerjesztő másolata.

Új brand: a Balaton fagyija 

Újra meghirdette a Balaton fagyija versenyt a tó regionális turisztikai szövetsége. A Balaton édességének tejet, tejszínt vagy vajat, cukrot és tojást kell tartalmaznia, valamint csak természetes aromákat lehet felhasználni. - nyilatkozta Fekete Tamás, a Balatoni Regionális TDM Szövetség alelnöke.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!