Gasztro
Tészta Szerda áprilisban
Az étterembe járók figyelmét szeretné felkelteni a Gyermelyi áprilisban induló programjával, a Gyermelyi Tészta Szerdával.
Starbucks Bulgáriában is
A világ legnagyobb kávéboltláncát mûködtetõ amerikai Starbucks jövõre két újabb fõvárosban, Bulgáriában és Portugáliában is megnyitja elsõ üzletét.
Öt éves az Óceán bár & grill
„Az Óceán kincsei” címmel megjelent új könyvének bemutatójával ünnepelte március elején ötödik születésnapját az Óceán bár & grill, az elsõ budapesti nemzetközi tengeri halakra specializálódott étterem.
Mesterszakáccsal kínálják a luxuslakásokat
San Francisco legfelkapottabb mesterszakácsaival kívánják értékesíteni a metropolis legújabb toronylakásait, amelyekben exkluzív éttermek is helyet kapnak.
TUI: Prémium Nyár
Exkluzív vacsora keretében, a budapesti Le Meridien szállodában mutatta be kiemelt értékesítő partnereinek és a TUI Utazási Központok képviselőinek első alkalommal megjelent prémiumkatalógusát a Magyar TUI.
Két új étterem a sztárséf kezében
Alain Ducasse francia sztárséf novemberben éttermet nyitott a neves londoni Hotel Dorchesterben, decemberben pedig átvette az Eiffel toronyban található legendás Jules Verne étterem vezetését.
Tchibo üzlet Budapesten
November 21-én a budapesti Aréna Plázában mutatta be elsõ magyarországi üzletét a vezetõ német kávégyártó cég, a Tchibo.
Itt a Vendég&Hotel
Megjelent a vendéglátós szakmának, valamint a szállodásoknak, panziótulajdonosoknak és a catering szakembereinek szóló legújabb, exkluzív megjelenésű szaklap, amely „A Vendég” elismert tradícióját és a „Modern Hotel” stílusát és előremutató trendjét ötvözi.
Exkluzív belvárosi étterem nyitását tervezi a Zatisi Catering
Tavasz óta saját budapesti képviselettel van jelen hazánkban a Zatisi Catering (www.zatisicatering.eu), Csehország nagy múltú, piacvezető catering cége, amely többek között a prágai kongresszusi központ kizárólagos beszállítója is.
Változások a Kempinskiben
A Kempinski Hotel Corvinus Budapest új főszakácsa Roland Holzer. Holzer 1998-ban kezdte pályafutását a Kempinski szállodacsoportnál.
Mit kínál Kína?
Kínával foglalkozó sorozatunk utolsó részében néhány fontos látnivalóval ismertetjük meg olvasóinkat. A Hszian határában feltárt, világhírű agyaghadsereg kétségkívül kihagyhatatlan állomása a kínai körutazásoknak, amelyek egyre sűrűbben végződnek tengerparti üdüléssel a kínai Hawaiiként is emlegetett Hainan szigeten. A két úti célt a Hainan Airlines járatai kötik össze.
Közétkeztetési kézikönyv
Nemzetközi konferenciát tartott Budapesten az Európai Élelmiszer-ipari, Mezőgazdasági és Turisztikai Dolgozók Szakszervezeteinek Szövetsége (EFFAT), az Európai Szerződéses Catering Szervezetek Szövetsége (FERCO) és a Turizmus – Vendéglátás Ágazati Párbeszéd Bizottság közösségi étkeztetési szakbizottsága a korszerű közétkeztetés lehetőségeiről és problémáiról.
Terítéken az új generációs Club World
Tegnap a Mokka Café &Restaurantban a British Airways új generációs Club World osztályának szolgáltatásait és ízeit ismerhették meg a meghívottak.
Közétkeztetési kézikönyv
A European Federation of Food, Agriculture and Tourism Trade Unions (EFFAT), a European Federation of Contract Catering Organisations (FERCO) és a Turizmus – Vendéglátás Ágazati Párbeszéd Bizottság Közösségi étkeztetési szakbizottsága tegnap nemzetközi konferenciát tartott Budapesten, amelynek témája a korszerű közétkeztetés lehetőségei és problémái voltak.
Korszerű közösségi étkeztetés konferencia
A XXI. század korszerű közösségi étkeztetése 0-110 éves korig („lifelong healthy eating”) címmel rendez konferenciát március 1-jén a Tulip Inn Budapest Millennium Hotelben a European Federation of Food, Agriculture and Tourism Trade Unions (EFFAT), a European Federation of Contract Catering Organisations (FERCO) és a Turizmus – Vendéglátás Ágazati Párbeszéd Bizottság Közösségi étkeztetési szakbizottsága.
Átadás előtt a SYMA Sport- és Rendezvényközpont
Tegnap Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára és Elbert Gábor sport szakállamtitkár bemutatta a hamarosan átadásra kerülő SYMA Sport-és Rendezvényközpontot.
Világkörüli út az NH Hoteles-szel
Az NH Hoteles spanyol szállodalánc budapesti tagja a korábbi évekhez hasonlóan idén is ötletes, egyedi hangulatú partyval lepte meg partnereit július 27-én.
Szükséges-e bevezetni az ISO minősítést a turizmusban?
Óriási tiltakozást váltott ki a nemzetközi szállodás szakmában az a felvetés, hogy vezessék be az ISO-t az éttermekben és a szállodákban. Pedig lehet, hogy nem olyan fekete az ördög, mint amilyennek festik.
Menekülés a jövőbe
Drasztikus költségcsökkentési és bevételnövelési programmal, az útvonalhálózat radikális átalakításával kíván kilábalni nehéz anyagi helyzetéből a hét amerikai „legacy carrier”, azaz hagyományos, nagynevű légi szállító egyike, a transzatlanti forgalomban már eddig is vezető szerepet játszó Delta Air Lines. A tavaly év végén csődvédelembe menekült társaság vezérigazgatója úgy véli, a jövő év közepére rendeződik a cég helyzete, és az élet visszatérhet a normális kerékvágásba.
A menedzsmenté a Ferihegyi cateringcég
Az Accor-Pannonia managementkivásárlási tranzakción keresztül értékesítette repülőtéri catering tevékenységet folytató leányvállalatát, a Budapest Aeroservice Kft.-t.
Turisztikai vásárok a nagyvilágban
Összeállításunkban 2006 legfontosabb külföldi turisztikai kiállításait gyűjtöttük össze.
Az Accor-Pannonia eladta repülőtéri catering leányvállalatát
Az Accor-Pannonia management kivásárlási tranzakción keresztül értékesítette repülőtéri catering tevékenységet folytató leányvállalatát, a Budapest Aeroservice Kft.-t.
Két új szakember a Corinthia Aquincum vezetésében
Júniustól két fiatal szakemberrel bővült a Corinthia Aquincum Hotel csapata. A front office manageri pozíciót e hónaptól Nemes Gábor tölti be, Csányi Norbert pedig a szálloda éttermének és bárjának működését felügyeli.
Év végére lesz döntés
Augusztus végén ismét szűkül azon társaságok köre, amelyek versenyben maradhatnak azért, hogy 75 évre megkapják a Budapest Airport (BA) üzemeltetési jogát és részvényeinek egy darab híján 75 százalékát. A végső döntés a második pályázati körben születik meg, várhatóan még az idén.
Zürichbe költözött az MT Rt. svájci külképviselete
Múlt héten Zürichben, a Hegibachplatz közvetlen szomszédságában nyitotta meg új irodáját a Magyar Turizmus Rt. svájci képviselete és az irodával egy fedél alatt megnyílt a PIROSKA nevű, magyar specialitásokat árusító kis gourmet üzlet és magyaros catering/party service
Tour Salon 2005
Október 19-22. között rendezték meg Poznanban Lengyelország legnagyobb idegenforgalmi szakkiállítását, a 16.Tour Salont.
Nagyot álmodnak
A Hungexpo privatizációja kapcsán felmerült egyik kérdés az, mennyivel növelheti a szállodák forgalmát, illetve mennyi pótlólagos forgalmat generálhat az, ha Kőbányán egy virágzó vásárváros jönne létre.
Itt a nyár, a (buli)szezon
Beszélgetésre invitáltuk a közelmúltban néhány olvasónkat a szakma aktuális kérdéseiről, illetve megújult lapunkról. Képünkön balról: Nagy Gábor Ariadne Travel, Meichl Mátyás Mercator Net Holiday, Cseh Balázs, Szántó Zoltán Geomédia, Bottyán Éva Atlasz World Travel, Krucsai Zsolt Mahart Tours
Sztrájk bénította meg a British Airways forgalmát
Közel hetvenezer utas rekedt csütörtökön Heathrow repülőterén, miután a British Airways légitársaság törölte összes járatát helyi idő szerint péntek este hat óráig – írja a BBC.
Két új szakember az Aquincum menedzsmentjében
Júniusban két fiatal szakemberrel bővült a Corinthia Aquincum Hotel csapata. A Front Office menedzseri pozíciót Nemes Gábor tölti be, Csányi Norbert pedig a szálloda éttermének és bárjának működését felügyeli.
Új bankett koncepció a Marriottnál
A Budapest Marriott Hotel az Európa Rendezvényhajóval közösen rendezett parti keretében mutatta be partnereinek a bankett ételek és tálalásuk legújabb trendjeit, valamint a szálloda külső helyszínen kínált cateringjének legjavát tegnap este.
Odafigyelünk a márkánkra!
Thaiföld egyik legnépszerűbb légitársasága, a Bangkok Airways folyamatosan terjeszkedik. Az indulásakor csak ázsiai járatokat üzemeltető Bangkok Airways (PG) mára Thaiföld vezető légi szállítójává vált, amely tíz külföldi úti célba is üzemeltet járatokat. Jövőre a PG növelni szeretné piaci jelenlétét Kelet-Európában. „Szeretnénk új, érdeklődő utasokat találni Magyarországon” – nyilatkozta Prasert Prasarttong-Osoth
Plusz 600 millió euró
A fúziót követően az előzetes számítások alapján 600 millió euró bevételnövekedést remélnek a két vállalatnál. Ez a járműpark jobb kihasználtságával, valamint a racionalizálással érhető el. A két légitársaság árainak kombinálásából adódó megtakarítás is nyereség lehet. A kerozinvásárlás és más beszerzések, illetve a catering terén is jobb tárgyalási pozícióba került a fuzionáló két cég.