Gasztro
Magyarországra jön a brit Costa Coffee kávézólánc
Újabb papírpoharas kávézólánc készül Magyarországra a Világgazdaság információi szerint: a Costa Coffee.
Európában terjeszkedik a Starbucks
Újabb kávézókat nyit Európában a Starbucks, miután aláírt egy licensz-megállapodást az SSP élelmiszer-üzemeltetővel. A társaság így próbálja meg ellensúlyozni a visszaeső amerikai keresletet.
Jamie’s Italian - itália ízei
Oxfordban nyílt meg Jamie Oliver első itáliai ízeket kínáló étterme, a Jamie's Italien. Az ősszel további két éttermet nyit a fiatal sztárszakács, Bath és Kingston városában – írja az AHGZ.de.
Étkezési és étteremlátogatási szokások Budapest belvárosában
A Forsense 2008 áprilisában telefonos közvélemény-kutatást végzett Budapest belvárosi lakóinak étteremhasználati és étkezési szokásairól. A felmérésben összesen 250 V. kerületi lakos mondhatta el a véleményét és oszthatta meg szokásait a témáról. A felmérés szerint a belvárosiak kevésbé preferálják a gyorséttermeket, az élen toronymagasan a magyar konyhájú étterem végzett.
Hétnyelvű ételszótár jelent meg
Mintegy ezer ételnév hét nyelvre – németre, angolra, franciára, olaszra, spanyolra, olaszra és oroszra - fordított megfelelőjét tartalmazza a Galla György szerkesztésében és a Mezőgazda Kiadó kiadásában a napokban megjelent Ételszótár.
Újdonságok az Arany Kaviár étteremben
Megújult belső terekkel, szélesebb ételválasztékkal és a közelmúltban megnyitott kerthelyiséggel várja vendégeit a Budai Vár lábánál fekvő Arany Kaviár Étterem. Molnár Attila, az étterem menedzsere kérdésünkre elmondta már több éve tervezték, hogy kerthelyiséggel bővítik az éttermet, amivel elsősorban törzsvendégeiknek kívánnak a nyári idényben a kedvében járni.
Vadonatúj formák a Bauschernél
A német Bauscher porcelángyár a már ismertebb Compliments és Raffinesse formái után ismét új külsővel jelent meg a piacon, a Silhouette néven futó, hagyományosnak egyáltalán nem mondható termékével.
Megújult a Star Hotel
A budapesti háromcsillagos Star Hotelt választó vendégeket a ház teljes körű felújítása után, fiatalos, elegáns, a szokványostól eltérő belsőépítészeti koncepció alapján megszépült szálloda fogadja.
Kitüntették a MenDan Hotel mesterszakácsát
Gasztronómiánkért Érdeméremmel tüntette ki a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség a zalakarosi MenDan Thermal Hotel munkatársát, Borda Attila mesterszakácsot.
Megnyílt Wang mester szecsuáni étterme
Újabb színfolt jelent meg Magyarország ázsiai gasztronómiai palettáján: hazánk egyetlen kínai sztárszakácsa, Wang Qiang a múlt héten megnyitotta legújabb szecsuáni régió ízeit kínáló éttermét Budapesten.
A szecsuáni régió ízei Budapesten
Új éttermet nyit Magyarországon Wang Qiang, hazánk egytelen kínai sztárszakácsa, ahol a szecsuáni régió ételeit ismerhetik meg az érdeklődők.
Új Sous Chef a Gresham-palotában
Április elejétõl Roberto Cannata a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest új Executive Sous Chef-je. A milánói születésû Roberto Olaszországban kezdte szakmai pályafutását, ahol a Como-i Szakiskolában, majd a milánói „Carlo Porta” Iskolában szerzett diplomát.
Új szalvéta a TORK-tól
A TORK formabontóan új szalvétával állt elõ, amelynek segítségével gyorsabbá tehetõ a terítés, hiszen a szalvéta kihelyezése, hajtogatása és az evõeszközök szervírozása egy lépésbe tömörül.A szalvétán speciális hajtogatásának köszönhetõen egy „zseb” keletkezik, amibe az evõeszközök könnyen belehelyezhetõk.
Újítások keleten és nyugaton
2007-ben fontos változások történtek az Austrian Airlinesnál. Az útvonalhálózat optimizálása mellett több újítást is bevezetett a légitársaság, amelyek pozitív hatással voltak az eredményekre is. A konkrétumokról Elmar Ergert, az Austrian Airlines magyarországi igazgatóját kérdeztük.
Meglátni és megszeretni
Madeira különleges, szubtrópusi klímája miatt ideális hely a változatosságot kedvelőknek. A Lisszabontól másfél órás repülőútra fekvő szigeten pálmafás tengerpartot és közel kétezer méter magas, tiszta levegőjű hegyeket egyaránt találunk. A csúcsokról káprázatos kilátás nyílik a mesés tájra, esténként vacsorával és borkóstolóval egybekötött folklórműsorok kínálnak kikapcsolódási lehetőséget.
Nyári szezon: biztos a bizonytalanság
A tavalyi túlzott kapacitások után várhatóan az idén sem konszolidálódik a helyzet a nyári charterpiacon – derül ki körképünkből. A Malév és a Travel Service piacvezető szerepe felcserélődött, miközben egy új tour-operátor is feltűnt a színen. Több utazásszervező a prémiumszegmens felé próbál nyitni, és a klubüdülések kínálata is folyamatosan bővül. Az előfoglalás egyre népszerűbb, az eddigi tapasztalatok alapján azonban a kereslet csökken, így a szezonban újra akciózások várhatók.
Megérkezett a Zatisi Catering
Tavasz óta saját képviselettel van jelen hazánkban a Zatisi Catering, Csehország nagy múltú, piacvezető cateringcége.
Csapnagymester
A Carlsberg sörkonszern forradalmian új csapolóval állt elõ Draught Master néven.
Luxussör a Carlsbergtõl - egy üveg közel hetvenezer forint
Három koppenhágai étteremben már kapható az elsõszámú dán sörgyártó, a Carlsberg Vintage No. 1 márkanevû luxussöre: egy üveg 2008 dán koronába (396,4 dollár) kerül.
Vonyarcvashegyi felújítás
Megújult a vonyarcvashegyi mûemléki Helikon-Taverna Panzió és étterem.
Jó a SIÓ
A piac teljes átrendeződése, a tradicionális termékek háttérbe szorulása, a nagy szénsavas multik előretörése – dióhéjben e témákról beszélt részletesen Fazekas Endre, a SIÓ-ECKES Kft. ügyvezető igazgatója éves gazdasági sajtótájékoztatójukon, amelyet április 3-án tartottak a Gerbeaud Ház Atrium termében.
Két új étterem a sztárséf kezében
Alain Ducasse francia sztárséf novemberben éttermet nyitott a neves londoni Hotel Dorchesterben, decemberben pedig átveszi az Eiffel toronyban található legendás Jules Verne étterem vezetését.
Tészta Szerda áprilisban
Az étterembe járók figyelmét szeretné felkelteni a Gyermelyi áprilisban induló programjával, a Gyermelyi Tészta Szerdával.
Starbucks Bulgáriában is
A világ legnagyobb kávéboltláncát mûködtetõ amerikai Starbucks jövõre két újabb fõvárosban, Bulgáriában és Portugáliában is megnyitja elsõ üzletét.
Öt éves az Óceán bár & grill
„Az Óceán kincsei” címmel megjelent új könyvének bemutatójával ünnepelte március elején ötödik születésnapját az Óceán bár & grill, az elsõ budapesti nemzetközi tengeri halakra specializálódott étterem.
Mesterszakáccsal kínálják a luxuslakásokat
San Francisco legfelkapottabb mesterszakácsaival kívánják értékesíteni a metropolis legújabb toronylakásait, amelyekben exkluzív éttermek is helyet kapnak.
TUI: Prémium Nyár
Exkluzív vacsora keretében, a budapesti Le Meridien szállodában mutatta be kiemelt értékesítő partnereinek és a TUI Utazási Központok képviselőinek első alkalommal megjelent prémiumkatalógusát a Magyar TUI.
Két új étterem a sztárséf kezében
Alain Ducasse francia sztárséf novemberben éttermet nyitott a neves londoni Hotel Dorchesterben, decemberben pedig átvette az Eiffel toronyban található legendás Jules Verne étterem vezetését.
Tchibo üzlet Budapesten
November 21-én a budapesti Aréna Plázában mutatta be elsõ magyarországi üzletét a vezetõ német kávégyártó cég, a Tchibo.
Itt a Vendég&Hotel
Megjelent a vendéglátós szakmának, valamint a szállodásoknak, panziótulajdonosoknak és a catering szakembereinek szóló legújabb, exkluzív megjelenésű szaklap, amely „A Vendég” elismert tradícióját és a „Modern Hotel” stílusát és előremutató trendjét ötvözi.
Exkluzív belvárosi étterem nyitását tervezi a Zatisi Catering
Tavasz óta saját budapesti képviselettel van jelen hazánkban a Zatisi Catering (www.zatisicatering.eu), Csehország nagy múltú, piacvezető catering cége, amely többek között a prágai kongresszusi központ kizárólagos beszállítója is.
Változások a Kempinskiben
A Kempinski Hotel Corvinus Budapest új főszakácsa Roland Holzer. Holzer 1998-ban kezdte pályafutását a Kempinski szállodacsoportnál.
Mit kínál Kína?
Kínával foglalkozó sorozatunk utolsó részében néhány fontos látnivalóval ismertetjük meg olvasóinkat. A Hszian határában feltárt, világhírű agyaghadsereg kétségkívül kihagyhatatlan állomása a kínai körutazásoknak, amelyek egyre sűrűbben végződnek tengerparti üdüléssel a kínai Hawaiiként is emlegetett Hainan szigeten. A két úti célt a Hainan Airlines járatai kötik össze.
Közétkeztetési kézikönyv
Nemzetközi konferenciát tartott Budapesten az Európai Élelmiszer-ipari, Mezőgazdasági és Turisztikai Dolgozók Szakszervezeteinek Szövetsége (EFFAT), az Európai Szerződéses Catering Szervezetek Szövetsége (FERCO) és a Turizmus – Vendéglátás Ágazati Párbeszéd Bizottság közösségi étkeztetési szakbizottsága a korszerű közétkeztetés lehetőségeiről és problémáiról.
Terítéken az új generációs Club World
Tegnap a Mokka Café &Restaurantban a British Airways új generációs Club World osztályának szolgáltatásait és ízeit ismerhették meg a meghívottak.
Közétkeztetési kézikönyv
A European Federation of Food, Agriculture and Tourism Trade Unions (EFFAT), a European Federation of Contract Catering Organisations (FERCO) és a Turizmus – Vendéglátás Ágazati Párbeszéd Bizottság Közösségi étkeztetési szakbizottsága tegnap nemzetközi konferenciát tartott Budapesten, amelynek témája a korszerű közétkeztetés lehetőségei és problémái voltak.
Korszerű közösségi étkeztetés konferencia
A XXI. század korszerű közösségi étkeztetése 0-110 éves korig („lifelong healthy eating”) címmel rendez konferenciát március 1-jén a Tulip Inn Budapest Millennium Hotelben a European Federation of Food, Agriculture and Tourism Trade Unions (EFFAT), a European Federation of Contract Catering Organisations (FERCO) és a Turizmus – Vendéglátás Ágazati Párbeszéd Bizottság Közösségi étkeztetési szakbizottsága.
Átadás előtt a SYMA Sport- és Rendezvényközpont
Tegnap Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára és Elbert Gábor sport szakállamtitkár bemutatta a hamarosan átadásra kerülő SYMA Sport-és Rendezvényközpontot.
Világkörüli út az NH Hoteles-szel
Az NH Hoteles spanyol szállodalánc budapesti tagja a korábbi évekhez hasonlóan idén is ötletes, egyedi hangulatú partyval lepte meg partnereit július 27-én.
Szükséges-e bevezetni az ISO minősítést a turizmusban?
Óriási tiltakozást váltott ki a nemzetközi szállodás szakmában az a felvetés, hogy vezessék be az ISO-t az éttermekben és a szállodákban. Pedig lehet, hogy nem olyan fekete az ördög, mint amilyennek festik.
Menekülés a jövőbe
Drasztikus költségcsökkentési és bevételnövelési programmal, az útvonalhálózat radikális átalakításával kíván kilábalni nehéz anyagi helyzetéből a hét amerikai „legacy carrier”, azaz hagyományos, nagynevű légi szállító egyike, a transzatlanti forgalomban már eddig is vezető szerepet játszó Delta Air Lines. A tavaly év végén csődvédelembe menekült társaság vezérigazgatója úgy véli, a jövő év közepére rendeződik a cég helyzete, és az élet visszatérhet a normális kerékvágásba.
A menedzsmenté a Ferihegyi cateringcég
Az Accor-Pannonia managementkivásárlási tranzakción keresztül értékesítette repülőtéri catering tevékenységet folytató leányvállalatát, a Budapest Aeroservice Kft.-t.
Turisztikai vásárok a nagyvilágban
Összeállításunkban 2006 legfontosabb külföldi turisztikai kiállításait gyűjtöttük össze.
Az Accor-Pannonia eladta repülőtéri catering leányvállalatát
Az Accor-Pannonia management kivásárlási tranzakción keresztül értékesítette repülőtéri catering tevékenységet folytató leányvállalatát, a Budapest Aeroservice Kft.-t.
Két új szakember a Corinthia Aquincum vezetésében
Júniustól két fiatal szakemberrel bővült a Corinthia Aquincum Hotel csapata. A front office manageri pozíciót e hónaptól Nemes Gábor tölti be, Csányi Norbert pedig a szálloda éttermének és bárjának működését felügyeli.
Év végére lesz döntés
Augusztus végén ismét szűkül azon társaságok köre, amelyek versenyben maradhatnak azért, hogy 75 évre megkapják a Budapest Airport (BA) üzemeltetési jogát és részvényeinek egy darab híján 75 százalékát. A végső döntés a második pályázati körben születik meg, várhatóan még az idén.
Zürichbe költözött az MT Rt. svájci külképviselete
Múlt héten Zürichben, a Hegibachplatz közvetlen szomszédságában nyitotta meg új irodáját a Magyar Turizmus Rt. svájci képviselete és az irodával egy fedél alatt megnyílt a PIROSKA nevű, magyar specialitásokat árusító kis gourmet üzlet és magyaros catering/party service
Tour Salon 2005
Október 19-22. között rendezték meg Poznanban Lengyelország legnagyobb idegenforgalmi szakkiállítását, a 16.Tour Salont.