Magyarországra jön a brit Costa Coffee kávézólánc  

Újabb papírpoharas kávézólánc készül Magyarországra a Világgazdaság információi szerint: a Costa Coffee.

Európában terjeszkedik a Starbucks 

Újabb kávézókat nyit Európában a Starbucks, miután aláírt egy licensz-megállapodást az SSP élelmiszer-üzemeltetővel. A társaság így próbálja meg ellensúlyozni a visszaeső amerikai keresletet.

Jamie’s Italian - itália ízei 

Oxfordban nyílt meg Jamie Oliver első itáliai ízeket kínáló étterme, a Jamie's Italien. Az ősszel további két éttermet nyit a fiatal sztárszakács, Bath és Kingston városában – írja az AHGZ.de.

Étkezési és étteremlátogatási szokások Budapest belvárosában 

A Forsense 2008 áprilisában telefonos közvélemény-kutatást végzett Budapest belvárosi lakóinak étteremhasználati és étkezési szokásairól. A felmérésben összesen 250 V. kerületi lakos mondhatta el a véleményét és oszthatta meg szokásait a témáról. A felmérés szerint a belvárosiak kevésbé preferálják a gyorséttermeket, az élen toronymagasan a magyar konyhájú étterem végzett.

Hétnyelvű ételszótár jelent meg  

Mintegy ezer ételnév hét nyelvre – németre, angolra, franciára, olaszra, spanyolra, olaszra és oroszra - fordított megfelelőjét tartalmazza a Galla György szerkesztésében és a Mezőgazda Kiadó kiadásában a napokban megjelent Ételszótár.

Újdonságok az Arany Kaviár étteremben 

Megújult belső terekkel, szélesebb ételválasztékkal és a közelmúltban megnyitott kerthelyiséggel várja vendégeit a Budai Vár lábánál fekvő Arany Kaviár Étterem. Molnár Attila, az étterem menedzsere kérdésünkre elmondta már több éve tervezték, hogy kerthelyiséggel bővítik az éttermet, amivel elsősorban törzsvendégeiknek kívánnak a nyári idényben a kedvében járni.

Vadonatúj formák a Bauschernél 

A német Bauscher porcelángyár a már ismertebb Compliments és Raffinesse formái után ismét új külsővel jelent meg a piacon, a Silhouette néven futó, hagyományosnak egyáltalán nem mondható termékével.

Megújult a Star Hotel 

A budapesti háromcsillagos Star Hotelt választó vendégeket a ház teljes körű felújítása után, fiatalos, elegáns, a szokványostól eltérő belsőépítészeti koncepció alapján megszépült szálloda fogadja.

Kitüntették a MenDan Hotel mesterszakácsát 

Gasztronómiánkért Érdeméremmel tüntette ki a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség a zalakarosi MenDan Thermal Hotel munkatársát, Borda Attila mesterszakácsot.

Megnyílt Wang mester szecsuáni étterme 

Újabb színfolt jelent meg Magyarország ázsiai gasztronómiai palettáján: hazánk egyetlen kínai sztárszakácsa, Wang Qiang a múlt héten megnyitotta legújabb szecsuáni régió ízeit kínáló éttermét Budapesten.

A szecsuáni régió ízei Budapesten  

Új éttermet nyit Magyarországon Wang Qiang, hazánk egytelen kínai sztárszakácsa, ahol a szecsuáni régió ételeit ismerhetik meg az érdeklődők.

Új Sous Chef a Gresham-palotában  

Április elejétõl Roberto Cannata a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest új Executive Sous Chef-je. A milánói születésû Roberto Olaszországban kezdte szakmai pályafutását, ahol a Como-i Szakiskolában, majd a milánói „Carlo Porta” Iskolában szerzett diplomát.

Új szalvéta a TORK-tól  

A TORK formabontóan új szalvétával állt elõ, amelynek segítségével gyorsabbá tehetõ a terítés, hiszen a szalvéta kihelyezése, hajtogatása és az evõeszközök szervírozása egy lépésbe tömörül.A szalvétán speciális hajtogatásának köszönhetõen egy „zseb” keletkezik, amibe az evõeszközök könnyen belehelyezhetõk.

Újítások keleten és nyugaton 

2007-ben fontos változások történtek az Austrian Airlinesnál. Az útvonalhálózat optimizálása mellett több újítást is bevezetett a légitársaság, amelyek pozitív hatással voltak az eredményekre is. A konkrétumokról Elmar Ergert, az Austrian Airlines magyarországi igazgatóját kérdeztük.

Meglátni és megszeretni 

Madeira különleges, szubtrópusi klímája miatt ideális hely a változatosságot kedvelőknek. A Lisszabontól másfél órás repülőútra fekvő szigeten pálmafás tengerpartot és közel kétezer méter magas, tiszta levegőjű hegyeket egyaránt találunk. A csúcsokról káprázatos kilátás nyílik a mesés tájra, esténként vacsorával és borkóstolóval egybekötött folklórműsorok kínálnak kikapcsolódási lehetőséget.

Nyári szezon: biztos a bizonytalanság 

A tavalyi túlzott kapacitások után várhatóan az idén sem konszolidálódik a helyzet a nyári charterpiacon – derül ki körképünkből. A Malév és a Travel Service piacvezető szerepe felcserélődött, miközben egy új tour-operátor is feltűnt a színen. Több utazásszervező a prémiumszegmens felé próbál nyitni, és a klubüdülések kínálata is folyamatosan bővül. Az előfoglalás egyre népszerűbb, az eddigi tapasztalatok alapján azonban a kereslet csökken, így a szezonban újra akciózások várhatók.

Megérkezett a Zatisi Catering 

Tavasz óta saját képviselettel van jelen hazánkban a Zatisi Catering, Csehország nagy múltú, piacvezető cateringcége.

Csapnagymester 

A Carlsberg sörkonszern forradalmian új csapolóval állt elõ Draught Master néven.

Luxussör a Carlsbergtõl - egy üveg közel hetvenezer forint 

Három koppenhágai étteremben már kapható az elsõszámú dán sörgyártó, a Carlsberg Vintage No. 1 márkanevû luxussöre: egy üveg 2008 dán koronába (396,4 dollár) kerül.

Vonyarcvashegyi felújítás 

Megújult a vonyarcvashegyi mûemléki Helikon-Taverna Panzió és étterem.

Jó a SIÓ  

A piac teljes átrendeződése, a tradicionális termékek háttérbe szorulása, a nagy szénsavas multik előretörése – dióhéjben e témákról beszélt részletesen Fazekas Endre, a SIÓ-ECKES Kft. ügyvezető igazgatója éves gazdasági sajtótájékoztatójukon, amelyet április 3-án tartottak a Gerbeaud Ház Atrium termében.

Két új étterem a sztárséf kezében  

Alain Ducasse francia sztárséf novemberben éttermet nyitott a neves londoni Hotel Dorchesterben, decemberben pedig átveszi az Eiffel toronyban található legendás Jules Verne étterem vezetését.

Tészta Szerda áprilisban 

Az étterembe járók figyelmét szeretné felkelteni a Gyermelyi áprilisban induló programjával, a Gyermelyi Tészta Szerdával.

Starbucks Bulgáriában is 

A világ legnagyobb kávéboltláncát mûködtetõ amerikai Starbucks jövõre két újabb fõvárosban, Bulgáriában és Portugáliában is megnyitja elsõ üzletét.

Öt éves az Óceán bár & grill 

„Az Óceán kincsei” címmel megjelent új könyvének bemutatójával ünnepelte március elején ötödik születésnapját az Óceán bár & grill, az elsõ budapesti nemzetközi tengeri halakra specializálódott étterem.

Mesterszakáccsal kínálják a luxuslakásokat 

San Francisco legfelkapottabb mesterszakácsaival kívánják értékesíteni a metropolis legújabb toronylakásait, amelyekben exkluzív éttermek is helyet kapnak.

TUI: Prémium Nyár 

Exkluzív vacsora keretében, a budapesti Le Meridien szállodában mutatta be kiemelt értékesítő partnereinek és a TUI Utazási Központok képviselőinek első alkalommal megjelent prémiumkatalógusát a Magyar TUI.

Két új étterem a sztárséf kezében  

Alain Ducasse francia sztárséf novemberben éttermet nyitott a neves londoni Hotel Dorchesterben, decemberben pedig átvette az Eiffel toronyban található legendás Jules Verne étterem vezetését.

Tchibo üzlet Budapesten  

November 21-én a budapesti Aréna Plázában mutatta be elsõ magyarországi üzletét a vezetõ német kávégyártó cég, a Tchibo.

Itt a Vendég&Hotel 

Megjelent a vendéglátós szakmának, valamint a szállodásoknak, panziótulajdonosoknak és a catering szakembereinek szóló legújabb, exkluzív megjelenésű szaklap, amely „A Vendég” elismert tradícióját és a „Modern Hotel” stílusát és előremutató trendjét ötvözi.

Exkluzív belvárosi étterem nyitását tervezi a Zatisi Catering 

Tavasz óta saját budapesti képviselettel van jelen hazánkban a Zatisi Catering (www.zatisicatering.eu), Csehország nagy múltú, piacvezető catering cége, amely többek között a prágai kongresszusi központ kizárólagos beszállítója is.

Változások a Kempinskiben 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest új főszakácsa Roland Holzer. Holzer 1998-ban kezdte pályafutását a Kempinski szállodacsoportnál.

Mit kínál Kína? 

Kínával foglalkozó sorozatunk utolsó részében néhány fontos látnivalóval ismertetjük meg olvasóinkat. A Hszian határában feltárt, világhírű agyaghadsereg kétségkívül kihagyhatatlan állomása a kínai körutazásoknak, amelyek egyre sűrűbben végződnek tengerparti üdüléssel a kínai Hawaiiként is emlegetett Hainan szigeten. A két úti célt a Hainan Airlines járatai kötik össze.

Közétkeztetési kézikönyv 

Nemzetközi konferenciát tartott Budapesten az Európai Élelmiszer-ipari, Mezőgazdasági és Turisztikai Dolgozók Szakszervezeteinek Szövetsége (EFFAT), az Európai Szerződéses Catering Szervezetek Szövetsége (FERCO) és a Turizmus – Vendéglátás Ágazati Párbeszéd Bizottság közösségi étkeztetési szakbizottsága a korszerű közétkeztetés lehetőségeiről és problémáiról.

Terítéken az új generációs Club World 

Tegnap a Mokka Café &Restaurantban a British Airways új generációs Club World osztályának szolgáltatásait és ízeit ismerhették meg a meghívottak.

Közétkeztetési kézikönyv 

A European Federation of Food, Agriculture and Tourism Trade Unions (EFFAT), a European Federation of Contract Catering Organisations (FERCO) és a Turizmus – Vendéglátás Ágazati Párbeszéd Bizottság Közösségi étkeztetési szakbizottsága tegnap nemzetközi konferenciát tartott Budapesten, amelynek témája a korszerű közétkeztetés lehetőségei és problémái voltak.

Korszerű közösségi étkeztetés konferencia 

A XXI. század korszerű közösségi étkeztetése 0-110 éves korig („lifelong healthy eating”) címmel rendez konferenciát március 1-jén a Tulip Inn Budapest Millennium Hotelben a European Federation of Food, Agriculture and Tourism Trade Unions (EFFAT), a European Federation of Contract Catering Organisations (FERCO) és a Turizmus – Vendéglátás Ágazati Párbeszéd Bizottság Közösségi étkeztetési szakbizottsága.

Átadás előtt a SYMA Sport- és Rendezvényközpont 

Tegnap Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára és Elbert Gábor sport szakállamtitkár bemutatta a hamarosan átadásra kerülő SYMA Sport-és Rendezvényközpontot.

Világkörüli út az NH Hoteles-szel 

Az NH Hoteles spanyol szállodalánc budapesti tagja a korábbi évekhez hasonlóan idén is ötletes, egyedi hangulatú partyval lepte meg partnereit július 27-én.

Szükséges-e bevezetni az ISO minősítést a turizmusban? 

Óriási tiltakozást váltott ki a nemzetközi szállodás szakmában az a felvetés, hogy vezessék be az ISO-t az éttermekben és a szállodákban. Pedig lehet, hogy nem olyan fekete az ördög, mint amilyennek festik.

Menekülés a jövőbe 

Drasztikus költségcsökkentési és bevételnövelési programmal, az útvonalhálózat radikális átalakításával kíván kilábalni nehéz anyagi helyzetéből a hét amerikai „legacy carrier”, azaz hagyományos, nagynevű légi szállító egyike, a transzatlanti forgalomban már eddig is vezető szerepet játszó Delta Air Lines. A tavaly év végén csődvédelembe menekült társaság vezérigazgatója úgy véli, a jövő év közepére rendeződik a cég helyzete, és az élet visszatérhet a normális kerékvágásba.

A menedzsmenté a Ferihegyi cateringcég 

Az Accor-Pannonia managementkivásárlási tranzakción keresztül értékesítette repülőtéri catering tevékenységet folytató leányvállalatát, a Budapest Aeroservice Kft.-t.

Turisztikai vásárok a nagyvilágban 

Összeállításunkban 2006 legfontosabb külföldi turisztikai kiállításait gyűjtöttük össze.

Az Accor-Pannonia eladta repülőtéri catering leányvállalatát 

Az Accor-Pannonia management kivásárlási tranzakción keresztül értékesítette repülőtéri catering tevékenységet folytató leányvállalatát, a Budapest Aeroservice Kft.-t.

Két új szakember a Corinthia Aquincum vezetésében 

Júniustól két fiatal szakemberrel bővült a Corinthia Aquincum Hotel csapata. A front office manageri pozíciót e hónaptól Nemes Gábor tölti be, Csányi Norbert pedig a szálloda éttermének és bárjának működését felügyeli.

Év végére lesz döntés 

Augusztus végén ismét szűkül azon társaságok köre, amelyek versenyben maradhatnak azért, hogy 75 évre megkapják a Budapest Airport (BA) üzemeltetési jogát és részvényeinek egy darab híján 75 százalékát. A végső döntés a második pályázati körben születik meg, várhatóan még az idén.

Zürichbe költözött az MT Rt. svájci külképviselete 

Múlt héten Zürichben, a Hegibachplatz közvetlen szomszédságában nyitotta meg új irodáját a Magyar Turizmus Rt. svájci képviselete és az irodával egy fedél alatt megnyílt a PIROSKA nevű, magyar specialitásokat árusító kis gourmet üzlet és magyaros catering/party service

Tour Salon 2005 

Október 19-22. között rendezték meg Poznanban Lengyelország legnagyobb idegenforgalmi szakkiállítását, a 16.Tour Salont.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!