Gasztro
Ajándék az ünnepelttől: már kóstolható a „Szélmalom Cuvée”
Egyedülálló vörösbort kínálnak a borkülönlegességek kedvelőinek a soproni Szélmalom étteremben egy kettős évforduló alkalmából: az étterem éppen negyven éve nyitotta meg kapuit, és éppen 15 éve működteti a Lukács család.
Akinek jó a válság: 30 százalékos profitnövekedésről számolt be a Compass
A világ legnagyobb catering cégének forgalma 11,4 százalékkal nőtt 2008. szeptember 30-ig az előző év hasonló időszakához képest. Idén összesen 28 millió font értékben nyertek új megbízást.
A klímabarát táplálkozás
A tübingeni polgármester kritizálta a németeket, amiért az evésen és az iváson spórolnak.
Sauska borvacsora az Abszintban
A 2008-as év nagy felfedezettjét, a villányi Sauska Pincészetet mutatja be decemberi borvacsoráján az Abszint étterem.
Mi a baj a gyorséttermi ételekkel?
A 8-15 évesek fele azt gondolja, azért nem jó gyorsételeket enni, mert meghíznak tőlük, elromlik a foguk és népszerűtlenek lesznek – derült ki egy angliai kutatásból.
A világ kulináris fővárosa: Tokió
A napokban jelent meg a Michelin ajánlása a tokiói éttermekhez. A kiadványból az is kiderül, hogy összesen 227 csillagjával Tokiónak van a világon a legtöbb Michelin-csillaga.
Csekk-szkenner az étkezési utalványok nyilvántartásának megkönnyítésére
Az étkezési utalványokat is elfogadó boltok és éttermek életét hivatott megkönnyíteni az Epson legújabb terméke, a TM-S1000 típusú csekk-szkenner.
Kitüntették a Törley termékeit
Érmekkel jutalmazták az Effervescents du Monde pezsgőversenyen a Törley cégcsoport három termékét, a BB Zrt. Chapel Hill Chardonnay Brut pezsgőt, a Törley Chardonnay Brut 2005-ös évjáratú pezsgőt és a Francois President Rosé 2004-es évjáratú pezsgőt.
Karácsonyi készülődés a Zsákbamacska vendéglőben
A „Szabadítsuk fel a háziasszonyokat” akció keretében tradicionális ünnepi ételeket kínál elvitelre a Zsákbamacska vendéglő december 1-től az év végéig.
Megnyitja első londoni éttermét Jamie Oliver
Jamie Oliver bejelentette, hogy 2009 őszén megnyitja első londoni Jamies’s Italian éttermét Londok központjában, a Canary Wharf-on.
Pályázat a „Balázs Mester” díjra
December 31-ig pályázhatnak a „Balázs Mester” díjra azok a vendéglátó szakmában tevékenykedő szakácsok, cukrászok, illetve egyesületek, társulások, amelyek fontosnak tarják a magyar gasztronómia hagyományainak megőrzését.
Francia nyertese van a nemzetközi szakácsversenynek
A francia Nicolas Guiet, a La Mare Aux Oiseaux in the Loire séfje nyerte a másodjára megrendezett nemzetközi Mâche Match 2008 versenyt.
Debrecenben nyitja meg második magyarországi éttermét a Vapiano étteremlánc
Az olasz ételeket kínáló lánc a tervek szerint tovább terjeszkedik: jövőre nyitnak egyet Óbudán, egy újabb éttermet pedig egy másik vidéki helyszínen. 2012-re 12 egységből áll majd az itteni hálózat.
Veszélyes a vendéglátóipar?
A vendéglátóiparban dolgozók gyakrabban esnek erőszak, zaklatás vagy diszkrimáció áldozatául, mint a többi ágazat dolgozói.
Borvacsora a Páva étteremben
Olaszország Piemont régiójának és Magyarország Egri borvidékének legkiemelkedőbb pincészeteit mutatja be a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest Páva étterme.
Wales-ben mérkőznek meg egymással a séfek
Februárban az új-zélandi szakácsválogatottal és egy másik nemzetközi csapattal méri össze tudását az wales-i csapat, amely az erfurti szakácsolimpián is részt vett.
Libanapok a Biarritz étteremben
Libából készült különleges ételekkel várja vendégeit a Biarritz étterem.
Forradalmian új beépíthető sütővel jelent meg a piacon az Electrolux
A készülék használójának csak kell választani, milyen étel készül, és a sütő kiszámítja, hogy a melegítéssel együtt mennyi energiára és időre van szükség az étel megsütéséhez. És ez még csak a kezdet.
Sztárséf fogásait kínálja a Condor
Együttműködési megállapodást kötött a Condor légitársaság a frankfurti Kamehmeha étteremmel, így az utasok Alan Ogden kreációi közül is választhatnak a repülőgépeken.
Rekorderedményről számolt be a McDonald’s
A gyorsétterem-óriás azt az utat választotta, hogy olcsóbb alternatívát kínál a vendégeinek. A húzás láthatólag bejött, hiszen a cég eddigi legjobb eredményét érte el.
Fennállása 25. évfordulóját ünnepli a Marché® étteremlánc
Éppen 25 éve, 1983 novemberében nyitották Stuttgartban az első Marché® éttermet., amivel egy újfajta üzlettípus is megjelent: az étterem mint piactér. Ma már világszerte 79 egység tartozik a folyamatosan bővülő hálózathoz.
Harmincezer adag karácsonyi ételt készít a 7 Day Catering
Az ételek advent idején készülnek összesen 12 ezer kg pulykahús, 8 ezer kg répa és 15 ezer kg burgonya felhasználásával.
Üzleteket ad el és vesz az USA-ban a Pizza Hut
A Pizza Hut és legnagyobb franchise-partnere, az NPC International Inc. megállapodtak abban, hogy éttermeket vásárolnak egymástól. A Pizza Hut megvesz 70 egységet 19,6 millió dollárért, az NPC pedig 191-et 52,9 millió dollárért.
Létszámstop a Sodexo-nál
Évi 50 millió dolláros takarékossági programjának részeként leállította a munkaerő-felvételt a Sodexo.
A vendégek drágának tartják az ásványvizet
A fogyasztók többsége azt gondolja, hogy az éttermek túl sokat kérnek a palackozott vízért – mutatta ki az angol Which? kutatása.
Jamie aggódik a szegények miatt
Jamie Oliver szerint a szegényebb családok egyre több olcsó és egészségtelen ételt fognak fogyasztani a válság miatt.
Borvacsora az Abszint étteremben
Különleges ételek kíséretében mutatja be az Abszint étterem Luka Enikő 2007-es borait.
Jamie Oliver megnyitja hatodik éttermét
Olasz stílusú éttermet nyit jövőre Jamie Oliver Cardiffban – jelentették be nemrég. Ez lesz a sztárséf hatodik étterme.
Adventkor népszerűbbek az éttermek Nagy Britanniában
Advent idején még a gazdasági nehézségek ellenére is hetente kétszer vagy háromszor házon kívül étkezne az emberek több, mint negyede – legalábbis az Egyesült Királyságban.
A Chivas Regal új ruhája
A világ számos más pontjához hasonlóan látványos műsor keretében mutatta be prémium kategóriájú, 12 éves, limitált szériájú whisky-je új díszdobozát a Chivas Regal kizárólagos magyarországi forgalmazója, a Pernod Ricard Hungary Kft. a budapesti Creol étteremben.
Bock Magnifico borest az Onyxban
A Magnifico 2006 bemutató borvacsoráját november 14-én tartja az Onyx étterem és a Budapest Bortársaság. Az ételekhez illő borokat Bock József személyesen mutatja be és kínálja.
Halloween-i horrormenü Gelsenkirchenben
A gelsenkircheni American Restaurant speciális horrormenüt kínál vendégeinek Halloween alkalmából. Előételként például véres szemlevest és tüzes ördögférget sült sárkányszemmel.
Sztárséfet foglalkoztat az Aramark
Partneri megállapodást kötött a brit Aramark cateringcég a Michelin-csillaggal is kitüntetett Marcus Wareing-gel.
Belga versenyző nyerte a Stella Artois sörcsapoló versenyt
Kiosztották a 12. Stella Artois Sörcsapoló Bajnokság győztesének és helyezettjeinek járó díjakat Leuvenben, a Stella Artois hazájában. Legjobbnak a belga Tommy Goukens bizonyult, a második helyen egy kínai hölgy, Claire Dong, a harmadikon pedig Volodymyr Vavryk végzett Ukrajnából.
Az erfurti szakácsolimpia magyar mérlege
Kiváló eredménnyel jöttek haza a magyarok a szakma legrangosabb megmérettetéséről: tudomásunk szerint egy ezüst, öt bronzérmet és egy diplomát kaptak.
Mesterszakács fogásait kínálja a Swiss
A Swiss légitársaság „Swiss - Svájc íze” koncepciójának keretében az éppen a napokban 17 Gault Millau ponttal kitüntetett Heiko Nieder mesterszakács által elkészített fogásokat szolgálja fel utasainak.
Brüsszel szigorítaná a dohányzási tilalmat
Az Európai Bizottság nem elégedett azokkal a törvényekkel, amelyekkel a nemdohányzókat védik az EU tagállamaiban.
Új béren kívüli juttatás a Sodexo-tól
Online már elérhető a Sodexo Pass Hungária Kft. új szolgáltatása, a SODEXO HELYI BÉRLET, melynek bevezetésével elkerülhető, hogy a dolgozók a bérletpénztáránál hosszú sorokat végigállva vásárolják meg a bérleteket.
Több éremmel tért haza a magyar csapat az erfurti szakácsolimpiáról
Első nemzetközi szereplésén máris aranyérmet szerzett a Romantik Hotel Kis Helikon csapata az erfurti szakácsolimpián, ahol egyébként a többi magyar csapat is szép sikereket ért el.
Magyar ízek a McDonald's-ban
Néhány igazi hazai specialitást, köztük bundás kenyeret, lángost, fasírtot és aranygaluskát kínál október 28-án kezdődő promóciójában a McDonald’s abból az alkalomból, hogy éppen húsz éve nyitották meg a lánc első magyarországi étteremét a Régiposta utcában. A McDonald's éttermeiben azóta 1 milliárdan fordultak meg.
Terjeszkednek a gyorséttermek
A gyorséttermek a gazdasági válság ellenére is komoly bővítéseket terveznek 2009-re – derült ki egy, az Egyesült Királyságban végzett felmérésből.
Ezüstérmet nyert a balszerencsés wales-i csapat a szakácsolimpián
Az indulás előtt sokféle peches eseményt elszenvedni kényszerült wales-i csapat végül ezüstérmet nyert az erfurti szakácsolimpián.
Rossz a koszt az angol bölcsődékben
A Soil Association and Organix napokban publikált jelentéséből az derül ki, hogy több, mint 600 ezer bölcsis egészségtelen, olcsó és túlságosan feldolgozott ételt kap Angliában és Wales-ben.
Michelin-körkép az USA nyugati partjáról
Öt hónappal a nyitás után kapott egy Michelin-csillagot Gordon Ramsay Nyugat-Hollywoodban lévő új étterme, amivel a sztárséf csillagjainak száma tizenegyre emelkedett.
Zöld Dunkin’ Donuts üzlet Szentpétervárott
Szent Pétervárott nyitotta meg első környezetbarát üzletét a Dunkin’ Donuts. A Robert Aziz tulajdonában és kezelésében lévő egység a lánc első „zöld” épülete, amely a továbbiak számára is példaként szolgál majd.
Már a Facebookról is lehet a Pizza Hutból rendelni
A napokban vált lehetővé, hogy a közösségi portálról a honlap elhagyása nélkül is lehessen rendelni a Pizza Hutból.
Hogyan vált rémálommá a szakácsolimpia a wales-i csapat számára?
Peches események sorozata után az erfurti szakácsolimpián eredetileg az aranyéremre pályázó wales-i csapat elbúcsúzott az éremmel kapcsolatos reményeitől.
A horvát éttermekben tilos lesz a dohányzás
A horvát parlament elfogadta azt a törvényt, amely megtiltja a dohányzást a hivatalokban, a bárokban, az éttermekben, az iskolákban, a kórházakban és a kávéházakban.