Gasztro
Visszatér Kanadába a Marché International
A Mövenpick csoporthoz tartozó Marché International a tervek szerint jövőre nyit egy Marché éttermet Torontóban. Középtávon pedig tíz másikat.
Több, mint 5 százalékkal csökkent a vendéglátók forgalma Németországban
Németországban a vendéglátás forgalma reálértékben 5,2 százalékkal csökkent az előző évihez képest. A legnagyobb veszteségeket a szállodák és a cateringesek szenvedték el.
Rosszul kezdték az évet a cateringesek
A német statisztikai hivatal adatai szerint 4,1 százalékkal csökkent a cateringesek forgalma a tavalyi év azonos időszakához képest. Reálértékben 6,8 százalékos a visszaesés Németországban.
Vadételek a Zsákbamacska vendéglőben
A vadászszezonnak vége. Ilyentájt kerülnek terítékre az utolsó nagy "trófeák", s ez nincs másképpen a Zsákbamacska vendéglőben sem...
Bravúros magyar győzelem a nemzetközi párlatversenyen
Magyar lett az összesített győztes a bécsi Destillatán, a mértékadó nemzetközi párlatversenyen. Az "Év Főzdéje" és a "Nemzetgyőztes" címeket is az Agárdi Pálinkafőzde nyerte, az "Év Főzőmestere" címet pedig munkatársuk, Vértes Tibor kapta.
Paprikás csirke a Lánchíd tetején
Az Északi-sark, a Budapest-Bamako rali, Brüsszel, a Góbi-sivatag és a Karib-tenger után a Lucullus Baráti Társaság gasztronómiai egyesület ezúttal Magyarországon, a LÁNCHÍD TETEJÉN főzte meg legendássá vált PAPRIKÁS CSIRKÉJÉT.
Budapestnek idén sem jutott Michelin-csillag
A Michelin Main Cities of Europe elnevezésű kalauza alapján azt lehet mondani, hogy megmaradt Európa kulináris kettéosztottsága.
Itallapverseny
A Vendég és Hotel szaklap Itallapversenyt szervez.
Itallapot készíteni művészet
Tavalyi nagy sikerű Étlapversenye után az idén Itallap versenyt rendez a Vendég és Hotel szaklap.
Már európai szinten vizsgázhatnak a magyar baristák
„Megszületett” hazánk első, nemzetközi szintű vizsgáztatásra is jogosult baristája. A hazai vendéglátó-ipari szakmának így lehetősége nyílik arra, hogy nemzetközi minősítésű szakembereiket Magyarországon képeztethessék ki.
Jótékonykodik a Sodexo
A Sodexo 13.500 fonttal támogatta a közösségi konyhát működtető London’s Hoxton Apprentice "Training for Life" elnevezésű programját.
A cateringet is sújtja a válság
Elsősorban a cateringet az utasszállítást érintette negatívan világszerte tapasztalható dekonjunktúra a Lufthansánál, a többi üzleti terület pozitív üzemi eredményt ért el.
Eger: nosztalgia reggeli a Dobos cukrászdában
Finom, egészséges, nyugodtan elfogyasztott reggeli, ennek a fontosságára felhívják az emberek figyelmét, az egri Dobos Cukrászda vezetői, akik úgy döntöttek, hogy március 10-től reggelizőhelyként is működnek majd.
Jó eredményekkel zárta a tavalyi évet a német nyelvterület vendéglátóipara
Az éttermek, bárok és kávéházak éves forgalma Németországban átlagban 0,6, Svájcban és Ausztriában pedig 2,5 százalékkal nőtt tavaly az előző évihez képest.
Feketelista a berlini éttermekről
Berlin hivatalos honlapján állítják pellengérre azokat az éttermeket, amelyek nem tartják be a higiéniai előírásokat a Pankow negyedben – írja a Süddeutsche Zeitung.
A Compass-t is utolérte a válság
Nagy-Britannia egyik legnagyobb cateringes cége kénytelen elbocsájtani emberei egy részét, mert elveszítette egyik nagy megrendelőjét.
Sikeres volt a gasztrokommunikációs konferencia
Közel kilencven résztvevővel lezajlott a Vendég és Hotel gasztrokommunikációs konferenciája.
Hogyan választanak éttermet az emberek?
A magas színvonalú szolgáltatás fontosabb az árnál, amikor éttermet választanak az emberek – ez derült ki egy friss brit kutatásból.
A válság veszélybe sodorhatja a kisebb cateringes cégeket
Egyre több kis cateringes céget hoz nehéz helyzetbe az idén a válság miatt szűkülő profit Nagy Britanniában. A piac átrendeződése sem kizárt.
A vendéglátóhelyeken 4-6 százalékkal esett vissza a kávéfogyasztás
A kávéiparban is érezhető recesszió- derül ki abból a kutatásból, amelyet a lassan húsz éve piacon levő Valdo Café végzett 100 nagy ügyfelének megkérdezésével.
Sült kolbászt árusító gyorséttermet nyitottak Erfurtban
A lassan egy hónapja működő Rostel’s étteremben eredeti türingiai sült kolbászt árulnak. A tervek szerint hamarosan bel- és külföldön is újabb éttermeket nyitnak.
Jamie Oliver belép a szállodai szegmensbe
A brit sztárszakács együttműködési megállapodást kötött a Scandic-kal arról, hogy megújítja a skandináv hotellánc menüjét. Ez lesz Jamie debütálása a szállodai szegmensben.
Támogatja az áfacsökkentést az Európai Parlament
Az Európai Parlament elsöprő többséggel jóváhagyta azt a javaslatot, amelynek értelmében szélesebb körben és korlátlan időre lehetővé tennék a tagországoknak az általános forgalmi adó csökkentését, az Európai Bizottság (EB) ajánlásának megfelelően.
Bodri borvacsora a Cascade-ben
A Cascade étterem vendégei a szekszárdi Bodri pince borait élvezhetik Anderlik Zsolt séf ínyenc fogásainak kíséretében. A borokat a tulajdonos és borász Bodri István személyesen mutatja be.
Diákokat oktat az egészséges táplálkozásra a Sodexo
Több, mint 250 végzős angliai diáknak tartott előadást a Sodexo dietetikusa az egészséges táplálkozásról. A cég filozófiája ugyanis az, hogy információkkal is ellátja a tanulókat.
Kreatív konyhatechnológia Budapesten
A nemrégiben alakult Magyar Bocuse d’Or Akadémia első nagyszabású rendezvényén Adam Melonas, a Terazza del Casino – Madrid kreatív konyhafőnöke mutatta be az általa „progresszív konyhaként” definiált főzési technológiákat.
Csupa csoki
Háromszáznál is több műhely küldött csokoládét londoni Academy of Chocolate versenyére, közöttük a magyar Rózsavölgyi Csokoládé is, amely a töltött csokoládé kategóriában ezüst- és bronzérmet nyert.
Új Marché-éttermek a Balaton mellett
A Marché International a Balaton mellett nyitotta meg legújabb Marché Bistro típusú éttermeit. Az M7-es autópálya 137-es kilométerénél két Marché® Bistro kínál az úton lévőknek friss, egészséges és gyors étkezési lehetőséget.
Michelin-csillaghullás Franciaországban
Két Michelin-csillaggal díjazták Gordon Ramsay első, tavaly márciusban megnyitott franciaországi éttermét, és – nyolc másik séf mellett – Ramsay-t is két csillaggal tüntették ki a Michelin guide századik kiadásában.
Hogy megy az éttermeknek Németországban?
Tavaly 1 százalékkal nőtt a házon kívül étkezők piaca, Németországban, így az ágazat 64,2 milliárd eurót tudott elkönyvelni.
Nem jó most sztárséfnek lenni
A gazdasági válság a sztárséfeket is megviseli: Jamie Oliver bezárta alig három hónapja nyitott frankfurti éttermét. A döntésével nincs egyedül.
A Karib-tengeren főzött paprikás csirkét a Lucullus BT
A Lucullus Baráti Társaság gasztronómiai egyesület 5. születésnapja alkalmából a Föld 5. jellegzetes pontján, ezúttal a Karib-tengeren készítette el legendássá vált ételét, a PAPRIKÁS CSIRKÉT.
Valentin napi menü az Abszintban
Szerelmi bájitalt is kínál az Abszint étterem a különböző ínycsiklandozó fogások mellé Valentin napon.
Olasz hetek a Lufthansánál
Márciusban és áprilisban az olaszok csodaséfje, Luisa Valazza fogásait kínálja hosszú távú repülőjáratokon utasainak a Lufthansa.
Különleges nőnapi menüvel várja vendégeit a Fehértói Halászcsárda és Panzió
Az ételkülönlegességek kóstolgatása közben a meghívott vendégekkel beszélgethet az, aki március 8-án ellátogat a Fehértói Halászcsárdába.
Németországban beruháznak a cateringes cégek
Megfelelőnek ítéli a jelenlegi gazdasági helyzetet a beruházásokra a német cateringes cégek nagyobb része – derül ki a szakma legnagyobb vására, az Internorga alkalmából készített tanulmányból.
Különleges Valentin napi menü a Gresham Palace-ban
Simone Cerea, a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest konyhafőnöke különleges négyfogásos menüt készített Valentin napra.
Kinek hoz profitot a rendezvényszervezés?
Catering biztosítását is vállalhatja egy étterem, de kérdés, tudja-e ezen a módon plusz bevételre szert tenni – figyelmeztet a Michelin-csillagos brit Tamarind étterem, amely nemrég bővítette a profilját.
A Starbucks üzleteket zár be, a McDonald's terjeszkedik
Az USA-ban ezer embert elbocsájt az amerikai kávézólánc, a McDonald’s-nak viszont jól megy: állítólag 240 üzletet nyit és 12 ezer embernek ad majd munkát Európában.
Pezsgő– és bortanfolyam szállodai szakemberek számára
A Kempinski Hotel Corvinus felszolgálói nyolc héten át alkalmanként négy órában ismerkedtek borokkal, pezsgőkkel. A résztvevők nem csak elméleti oktatást kaptak, hanem végigkóstolták a szálloda új borlapján szereplő 130-féle bort.
Közgyűlés a MaReSz-nél
A Magyarországi Rendezvényszervezők Szövetsége a Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központjában 2009. január 23-án tartotta közgyűlését.
A Michelin díjazza a brit éttermeket
A legfrissebb Michelin-kiadványban minden korábbinál több csillaggal kitüntetett brit és ír étterem és séf szerepel.
Borvacsora a Symbol étteremben
Weninger borvacsorával várja vendégeit január 29-án a Symbol étterem. A soproni-balfi pincészet borait ínycsiklandozó ételekkel párosítják.
Ausztrál ételek a Városfal vendéglőben
Két január végi napon ausztrál ételkülönlegességeket kínál vendégeinek a Városfal vendéglő. Aki előre foglal asztalt, 50 százalékos árengedményt is kap az ételekből és az italokból is.
Cikk a Népszabadságban: „Kevés a szép étlap, de azt díjazzák”
A Népszabadság is beszámolt a lapunk által rendezett Étlapverseny tanulságairól. A cikket az alábbiakban olvashatják.
Szuperhős segít a gyerekkori elhízás megelőzésében
Az Európai Bizottság 4 millió eurós költségvetésű kampányt indított, amelynek célja a gyerekek étkezési szokásainak megváltoztatása.
Ismeri Ön a Gerbeaud-nyelvet?
A Gerbeaud-ház másfél százados történetét bemutató album megjelenése alkalmából tartott sajtótájékoztatón többek közt megtudtuk, a békebeli időkben egy sajátos, titkos nyelvet használtak a Gerbeaud-kisasszonyok, vagyis a felszolgálók.
Sztárszakács ételeit is rendelhetik a Tuifly utasai
Sante de Santis, az Olaszországban, Franciaországban és Angliában jól ismert sztárszakács fogásait kínálja a Tuifly légitársaság.