Gasztro
Reggeliztet egy sportközpont
Új szolgáltatás a Gold Center Sport-és Szabadidőközponttól: egészséges reggeli a Gold Bisztróban
Ingyenes lesz a diákétkeztetés Nagy-Britanniában
A szakma vezetői örömmel üdvözölték az angol kormánynak azt az elképzelését, hogy ingyenessé teszi a diákétkeztetést az általános iskolákban.
Éttermet nyit Londonban az ex-Spice-Girl
Az "Evening Standard" szerint Emma Bunton azt tervezi, hogy éttermet nyit barátjával, Jade Jones-szal Londonban.
London: fókuszban a fenntartható fejlődés
Tréning a tengeri ételekről profiknak, „Találkozz a termelővel” kiállítás, kisközösségi szüreti ünnepségek – íme néhány azokból a gasztronómiai rendezvényekből, amelyek pillanatnyilag zajlanak Londonban.
Komor kilátások a vendéglátóipar számára
A jövő év első félévéig nem javul lényegesen a vendéglátóipar helyzete – derül ki egy amerikai tanulmányból.
Új menük a Lufthansa USA és Németország közötti járatain
A német légitársaság az USA-ból Németországba közlekedő járatain szeptembertől februárig Karlheinz Hauser gondoskodik a First és Business Class utasainak jóltartásáról.
Felsőtárkány: Guiness-rekord sós túrós rétesből
Rétes-fesztivált rendeztek a napokban az Egerhez közeli Felsőtárkányban, ahol az eddigi Guiness-rekordot is megdöntötték egy óriási rétes elkészítésével.
„Magyar Evolúció Menü” az Onyx étteremben
Az Onyx étterem már kínálják őszi étlapján szerepel a „Hagyomány és Evolúció” győztes Széll Tamás „Magyar Evolúció Menü” nevű ételsora.
Alfred Friedrich sztárséf készíti a Lufthansa First és Business Class osztályok menüit
A francia konyhába kalauzolja el szeptember és október során a Lufthansa a First és Business Classon utazókat: Alfred Friedrich sztárszakács lesz az utasok idegenvezetője a tengeren túli járatokon.
A Starbucks billió dolláros ötlete
Egy egyre világosabban érzékelhető trendre építi új stratégiáját az utóbbi időben egyre nagyobb veszteségeket elszenvedni kényszerült Starbucks.
Sörkóstoló Münchenben
Röviddel a müncheni Oktoberfest hivatalos megnyitója előtt idén második alkalommal sörkóstolót tartottak a Sör-és Oktoberfest Múzeumban.
Egészségesebb ételek a cateringesektől
Nagy Britanniában összefogtak a legismertebb cateringes cégek azért, hogy minél egészségesebb alternatívát tudjanak nyújtani fogyasztóiknak.
A világ leghosszabb pizzája
Kétezer szeletet porcióztak ki a világ leghosszabb pizzájából Gelsenkirchenben, és az ebből származó bevételt azok javára fordítják, akik rákos betegeknek adnak tanácsot.
A Costa Coffee a Heathrow-n nyit kávézót
A Magyarországra készülődő kávézólánc a Heathrow felújított terminálján nyitja meg legújabb üzletét.
Megugrott a McDonald’s forgalma
Augusztusi forgalma 8, 5 százalékos növekedéséről számolt be a McDonald’s. Mindez elsősorban az üdítőknek, a reggeli menünek és az olimpia alatt bevezetett déli stílusú csirkeszendvicsnek köszönhető.
Főzni tanulnak a diákok az angol középiskolákban
2011-től kötelező lesz a főzés oktatása az angol középiskolákban, és erre a brit kormány több mint 150 millió fontot ad.
Abszint borvacsora Csopakon
Az Abszint Gourmet Klub Csopakon búcsúzik a nyártól - finom falatokkal és Jásdi borokkal.
Chef Akadémia Budapesten
Az École Lenôtre és a Cegos Kft. együttműködésének eredményeképpen elindult Budapesten az Educatio CulinArtis első képzése, a Chef Akadémia.
Brit kutatás a helyi alapanyagokról
Egyre több vendéglátó kételkedik abban Nagy Britanniában, hogy helyi alapanyagok beszerzésével csökkenteni tudja költségeit.
A dohányzási tilalom hatása
Az MTA Politikatudományi Intézete tanulmányt készített a zárt, nyilvános helyeken történő dohányzás magyarországi betiltásának nemzetközi környezetéről illetve lehetséges társadalmi és gazdasági hatásairól.
Figyelik a kalóriákat a new yorkiak
Tízből kilenc new york-i elolvassa az éttermekben az ételekre vonatkozó – az étlapokon július óta kötelezően szereplő - leírásokat, sőt egy kutatás szerint még a rendelési szokásaikat is átalakítják.
Szópárbaj Jamie Oliver és egy angol sztár-séf között
Clarissa Dickson Wright az Independent on Sunday című lapnak nyilatkozva azt mondta, nem megy Jamie Oliver éttermébe, mert fél, hogy megmérgezik.
Csirke helyett homár
A fenti mottóval akarja emlékezetessé tenni a vendégeinek a szeptember 16-tól október 5-ig tartó Oktoberfest-et a müncheni Via Veneto étterem.
Janics Natasa éttermet nyit
Janics Natasa állítólag úgy döntött, éttermet nyit Szegeden a pekingi teljesítményéért kapott 27,2 millió forintból.
Új megbízást kapott diákétkeztetésre a Sodexo Nagy-Britanniában
A Sodexo 13 millió font értékben írt alá szerződést diákok étkeztetésére Nagy-Britanniában.
A Westendben nyit az első magyarországi Nordsee
Állítólag Magyarországon is megnyitja első éttermét a német Nordsee. Itthon eddig csak külföldi utakról ismerhettük a halakat árusító étteremláncot, mely a régióban már Prágában és Brno-ban is megjelent.
Új, ázsiai Michelin-guide készül
A Michelinnél megerősítették, hogy új ázsiai kalauz kiadására készülnek: a Hong Kong és Makaó éttermeit értékelő kiadvány decemberben jelenik meg angol és kínai nyelven.
Kibővítette együttműködését a Sodexho és az Unilever
Két nagy céggel is több évre megállapodott a Sodexho arról, hogy szolgáltatásokat nyújt neki: az Unileverrel és az AstraZeneca-val.
Gasztronómiai együttműködés a Vigadó Étterem és a vajdasági Elitte Palić között
A Debreceni Gyógyfürdő Kft. és a vajdasági Elitte Palić megállapodott abban, hogy a lehető legszélesebb körben ismertetik meg egymás gasztronómiai hagyományait a Vajdaságban és Debrecenben.
Menzavita Újbudán
Új támogatási rendszert vezetett be a XI. kerület az óvodai és iskolai étkeztetésben: egy bizottság tesz javaslatot arra, egy diák mekkora menzadíj-támogatást kaphat.
V. Magyar Barista Bajnokság
A szervezők célja, hogy minél több szakmabeli figyelmét felhívják a kávézási kultúra jelentőségére, s arra, hogy a mai gasztronómiában egyre fontosabb szerepet érdemel ez a témakör.
Új sorozatot forgat hazánkban a Travel Channel
„Borutazásokat” mutat be legújabb sorozatában a Travel Channel, amelyben a csatorna borszakértője, Isabelle Legeron mutatja be a világ néhány kiemelkedő borvidékét és kiváló borászát.
Új cateringes cég kezd működni Nagy-Britanniában
A Birds Eye márkára építve jövő hónapban működni kezd a Birds Eye Foodservice, amely iskolai menzákat, pubokat, éttermeket és egyéb szórakoztatóipari létesítményeket lát majd el.
Szuper árak a Kamarai Családi Vasárnapon
Kamarai kezdeményezésre 30-50 százalékos engedménnyel adják egy napig ételeiket és cukrászati termékeiket a Balaton kiemelt üdülőkörzetében található védnöki táblás éttermek.
Helyben szerzik be az alapanyagokat az angol hotelek és cateringesek
A cateringesek és a szállodások úgy próbálják felvenni a harcot a növekvő energiaárakkal és az élelmiszer-inflációval, hogy helyi alapanyagokat használnak.
Versenytárs a pizzériáknak
A Wal Mart pizzéria-láncoktól próbál elcsábítani vásárlókat azzal, ahogyan Sam’s Choice nevű pizzáját promótálja az USA-ban.
Retro vacsora a Matteo Bauhaus étteremben
A nyár végén a nyaralásból visszaérkezett vendégek az asztal mellett ülve utazhatnak vissza harminc-negyven évet az időben.
Michelin-csillagos séfekkel szerződött a Sodexho
A Michelin-csillaggal kitüntetett Pascal Aussignac-kal és Vincent Labeyrie-vel szerződött Nagy-Britanniában a Magyarországon is jelen lévő catering-óriás, a Sodexho.
Célkeresztben a fiatal munkaerő
Az angol vendéglátó szakma azon dolgozik, hogy meggyőzze a legtehetségesebb fiatalokat: érdemes ebben a szektorban karriert csinálni.
Perelnek a futball EB alatt elszenvedett veszteségeik miatt a bécsi éttermek
Bécs városát és az UEFÁ-t is perlik a bécsi vendéglősök, mert a két hónappal ezelőtti futball Európa-bajnokságon komoly veszteségeket szenvedtek el.
Visszaadta Michelin-csillagját egy brémai étterem
A brémai városháza étterme, a L´ Orchidée a jövőben rendezvényekre és zárt társaságokra fog koncentrálni, ami ellentmond a Michelin kritériumainak.
Szerződést bontott a Goldman Sachs és a Compass Group
Felbontotta 10 millió fontos szerződését a Goldman Sachs a világ legnagyobb cateringcégével, a Compass Grouppal. Az okokról az érintettek nem nyilatkoztak.
Ausztriában terjeszkedik a Nordsee
A Nordsee-lánc a terjeszkedésre koncentrál - jelentette be a Nordsee Österreich új üzletvezetője, Achim Bayer.A tervek szerint kis büféket is nyitnak "Campo" névvel.
Kampány a szakma reputációjának javításáért
A Living Ventures, a Yo! Sushi, a Gourmet étteremlánc, valamint a McDonald’s, a Compass Group, a Sodexho és a BaxterStorey kampányt indított az Egyesült Királyságban a vendéglátó szakma reputációjának javításáért.
Nosztalgia hetek az Óceán bár & grillben
Augusztus 18-tól „Nosztalgia Hetek”-kel idézi vissza fennállása első öt évének legemlékezetesebb ételeit a budapesti Óceán bár & grill.
Baj van a francia éttermek higiéniájával?
Négy kávéházból, étteremből és snack-bárból egy nem tartja be a higiéniai előírásokat, vagy nem megfelelően szervírozza az ételt Franciaországban – jelentette be a napokban Michel Barnier mezőgazdasági miniszter.
Sztrájk a Gatwicken
A cateringet nem érinti az a sztrájk, amelyet augusztus 25-re és 29-re terveznek a Gatwick dolgozói.
Milyen éttermeket kerüljünk el Budapesten?
A néhány hete a négyszázezres sörszámla miatt kirobbant emlékezetes botrány óta az amerikai nagykövetség honlapján található egy lista azokról az éttermekről, amelyek elkerülését javasolják Budapesten.