Gasztro
De mi lehet az az Atelier?
Tökéletes minőség, harmónia és innováció: alapvető követelmények a nemzetközi csúcsgasztronómia legnagyobb presztízsű rendezvényén, a Bocuse d’Or-on. A Nespresso ugyanezen értékeket tartja szem előtt kiváló minőségű kávéinak megalkotása és a legkifinomultabb kávéélmény biztosítása érdekében, ezért vált a lyoni séfverseny hivatalos kávépartnerévé 2008-ban.
HúSVÉT(utó) Palkonyán
A Hú!SVÉT+7 nevű rendezvénnyel startol el a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) éve az ünnepet követő hétvégén (április 2-3)

A lager az új sláger
Interjú a Főzdefeszt megálmodójával, sörbloggerrel, az Élesztő nevű craft beer kocsma tulajdonosával, Bart Dániellel.
Könnyebb lesz az okosrizsfőzővel
A kínai Xiaomi felokosított valamit, amire nagyon sokan várhatnak, akik főztek már életükben rizst. Igen, a rizsfőzőt, így már létező termék okosrizsfőző - írja az index.hu.
Keresik Békés megye pálinkáját
A Békés Megyei Önkormányzat idén is keresi a megye pálinkáját, az eredményhirdetést a 17. Gyulai Pálinkafesztivál keretében tartják - mondta Zalai Mihály elnök pénteken Békéscsabán sajtótájékoztatón.
Most kell feltölteni a kávé készletet?
A világpiaci kávéárak két éve nem látott alacsony szinten vannak a fő kávétermesztő Brazília kedvező terméskilátásai miatt, ám a kereslettől elmaradó kínálat miatt hosszabb távon drágulás jöhet. Magyarországon az év első hónapjában már többet kellett fizetni a kávéért, mint 2015 második felében - közölte az árupiaci befektetésekkel foglalkozó Conclude Befektetési Zrt. az MTI-vel.

Egy találmány, mely felpezsdíti az éjszakát
Az újonnan kifejlesztett kellék talán majd mégjobban felpezsdíti az éjszakába nyúló, puccos VIP partikat.
Automata pizzafutárt tesztelnek Ausztráliában
A technológiai innovációkkal gyakran kísérletezgető Domino’s nevű amerikai étteremlánc fáradozik a hús-vér alkalmazottakat nélkülöző módszer kidolgozásán.
Szezon előtti tóparti pezsgés
Idén márciusban első alkalommal került megrendezésre a Balatoni Nagy Pezsgő & Gyöngyöző teszt a Dél-Balatoni Bor egyesületének szervezésében, a rádpusztai szabadidő centrumban.

17 szakmai szervezet fogott össze a magyar gasztroturizmusért
A magyar gasztronómia ügyét képviselő tizenhét szakmai szervezet, a Nemzetgazdasági Minisztérium, valamint a Magyar Turizmus Zrt. képviselői írták alá azt a deklarációt, amely a magyar turizmus és a gasztronómia erőteljesebb összefonódását és közös népszerűsítését szolgálja, és amely többek közt a közös elveket és célokat rögzíti. Az ünnepélyes aláírást és sajtótájékoztatót április 24-én a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban rendezték meg.
Milyen sör dukál a húsvéti menühöz?
A Magyar Sörgyártók Szövetsége szerint természetesen magyart. A ’Sör mi több’ sörgasztronómusát hívták segítségül, hogy ajánljon a húsvéti sonkával tökéletes párt alkotó söröket. Kiderült, hogy többféle sörtípus harmonizál a húsvéti menüvel, sőt, létezik sör-hímestojás is.
Itt a királyok söre
A HEINEKEN Hungária Sörgyárak Zrt. idén új márkával bővítette portfólióját, és megkezdte a Krušovice sör hazai forgalmazását. A tradicionális cseh sör ezentúl csapolt, palackos és dobozos kiszerelésben érhető el a kereskedelmi egységekben.
Kínáig ér a magyar gasztronómia és cukrászat hírneve
Magyarország, a magyar ételek kerülnek terítékre a kínai főváros nagy hagyományokkal rendelkező Mincu szállodájában egy hónapon át. Sanghajban pedig magyar cukrászati heteket tartanak.
Online szállodai beléptető 3 év ingyenes karbantartással
Modernitás és megbízhatóság egy kézből, a szállodai beléptető rendszerek szakértőjétől. Ismerje meg közelebbről az ASSA ABLOY Hungary beléptető megoldásait, rendeljen most online beléptető rendszert különleges tavaszi akciójuk keretében!
Végre lett magyar hipszterkóla is
Tikkadt Szöcske a neve és kóladióból készül.
A világ legdrágább sonkája nyerte el a pácolt húsok Oscarját
Lehet, hogy nem olyan csilivili, mint a filmes hollywoodi elismerés, ám a pácolt húsok egyik legrangosabb, nemzetközi díjának elnyerésével Eduardo Donato nagyon boldog lehet, terméke ugyanis felkerült a világ sonkatérképére. Az írás az Independent cikke alapján készült.
Cukor helyett cirokkal kell majd beérnünk?
A világ második legnagyobb cukornádtermesztő országában a tavalyi monszun csapadékmennyisége alaposan elmaradt az átlagtól.
A tökéletes eszpresszó titka nem csak a kávéban rejlik
A tökéletes minőségű espresso legfontosabb alapeleme a kiváló minőségű szemes kávé és a tiszta, friss víz. A víz világnapja alkalmából ez utóbbi összetevőnek jelentőségét szeretnénk kiemelni. A kávé 98%-a víz, ezért rendkívül fontos, hogy megfelelő összetételű, tiszta, szennyező anyagoktól mentes vizet használjunk a kávékészítés során.
Európa legjobb séfjei csatáznak Budapesten
A Bocuse d’Or Europe több mint egy fontos állomás a 2017-es lyoni Bocuse d’Or világdöntő felé vezető úton. Olyan esemény, amelyre elszánt és lelkes európai séfek gyűlnek össze, hogy a világon egyedülálló megmérettetésen vegyenek részt. Idén Budapesten több ezer szurkoló buzdítása mellett 20 séf fogja tudása és tehetsége legjavát nyújtani.
A világörökség része lesz a nápolyi pizza
Az UNESCO olasz szárnya múlt héten úgy határozott, támogatja a klasszikus nápolyi pizza jelölését a világörökségi listára.
Közel fél évszázados Ausztria legjobb étterme
A bécsi Steirereck lett az év étterme a Falstaff osztrák étteremkalauz ínyencklubja szerint.
Séfváltás a Wellamarin konyháján
Mivel Kostyál Gábor távozik a Balaton déli-partján, Zamárdiban található Hotel Wellamarin konyhájának vezetői pozíciójából, ezért április 1-től új séf érkezik a négycsillagos ház konyhájára.
Mandula, meggy és méz gazdagítja Gödöllő tortáját
A Gödöllő tortát, Gödöllő város várossá nyilvánításának 50. évfordulójának tiszteletére készítette el a város megbízására a Solier Cukrászda.
A nyúl- és bárányszállítmányokat ellenőrzik fokozottabban
A korábbi évek gyakorlatát követve Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár idén is elrendelte a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést. Március 1-28-a között az élelmiszer-előállítók, csomagolók és forgalmazók az egész ország területén számíthatnak az élelmiszerlánc-biztonsági ellenőrökre.
Új fizetőeszköz Tokaj-Hegyalján
Hamarosan használatba kerül Tokaj-Hegyalja 27 településén a tokaji dukát, a vidék helyi fizetőeszköze. A míves bankók megjelenésben semmiben sem maradnak el a forinttól, sőt egy az egyben váltják majd a kettőt. Aki viszont dukáttal fizet, az kedvezményekre számíthat Hegyalja szerződött kereskedőinél és szolgáltatóinál.
Saját busszal szállítja vendégeit a kéthelyi borászat a környékre
Megnyitotta kapuit a Kristinus Vinotel, mely tíz hangulatos design szobával várja a borok szerelmeseit a dél-balatoni Kéthelyen. A borászat épületének emeleti szintjén nyílt Vinotel koncepciójának a középpontjában természetesen a Balaton és a kiváló borok állnak, emellett azonban számos különleges gasztronómiai és turisztikai szolgáltatással áll a vendégek rendelkezésére.
Itt a Tokaji Március Nagykóstoló!
A Winelovers következő prémium boros rendezvénye a Tokaji Március Nagykóstoló, mely március 19-én (szombaton) 14.00-22.00 között kerül megrendezésre a Corinthia Budapestben.
Rum a felhők közül
Az igaz gasztrománok jól ismerik, és egyből vágják is rá, hogy ááá, a híres guatemalai. De jócskán vannak olyanok is, akik még hírét se hallották a rumok királyának, és lila köd számukra a Zacapa rum.
És az okos kávégépről hallottál már?
Az okoskütyük korában - okostelefon, okosóra - gondolhattuk, hogy nem kell sokáig várnunk az okos kávégépre sem. Itt a Nespresso legújabb dobása: megalkották az intelligens kávégépet.
Tokaj borvidéke tarolt az idei Országos Syngenta Borversenyen
A Tokaji borvidék borászatai vitték a prímet, a legjobb tizenkét nedűből öt Tokaj térségéből került ki, de jól szerepeltek a 2015-ös évjárat borai is, különösen a rozé - derült ki az idei Országos Syngenta Borverseny eredményhirdetésén szerdán, Siófokon.
Hódított a sör a hétvégi VinCE Budapesten
Idén első ízben vett részt a borászok egyik legnagyobb seregszemléjén, a VinCE Budapesten a Magyar Sörgyártók Szövetsége. Az ötcsillagos Corinthia Budapest Hotelben, olyan páratlan sör és étel párosok mutatkoztak be, amelyek új élményt kínáltak a boros közönségnek is.
Michelin-csillagos lett a Costes Downtown - interjú Gerendai Károllyal
Hatalmas az öröm a Costes Downtown csapatánál: az étterem megkapta első Michelin-csillagát, így Magyarországon már öt étterem büszkélkedhet az elismeréssel, köztük, tegyük hozz,á a Gerendai Károly tulajdonos által jelzettek közül mindjárt kettő is. Hiszen a Costes Downtown mellett a korábbi díjazott Costes is megtartotta most a Michelin-csillagát. A boldog tulajdonost külföldi üzleti útja során értük utol.
Megérkezett a tesztvendég
Február elején indult láthatatlan útjára a tesztvendeg.hu, mely nem más, mint egy láthatatlan minősítési rendszer, mely segíti az étteremtulajdonosok munkáját.
Ez egy olyan vállalkozás, mint a Bauhaus!
A Mecsek Zöldút Egyesület elnökségi tagja, dr. Németh Ibolya az Utazás kiállításon rávilágított arra, hogy míg több hegységünket jól ismeri a magyar közönség, a Mecsek ebből sajnos kimarad.
Sörfutás is lesz az idei Csabai Sörfesztiválon
Több mint százféle sör, csülökfőzőverseny, koncertek, kiállítás és idén először sörfutás is várja a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé látogatóit.
A viharsarki fürdővárosban továbbra is fontos vonzerő a kolbász
Egy év kihagyás után idén ismét megrendezik március 11. és 15. között a Kolbász- és Sódarmustrát Gyulán.
A jó öreg lebbencsleves esete a molekuláris gasztronómiával
Észak-Alföldön eddig is komoly hagyománya volt a helyi terményekre és fogásokra épülő gasztronómiai rendezvényeknek. Idén - a „Gasztroélmények Éve” keretén belül - még hangsúlyosabb szerephez jutnak a régió különleges ízei.
Nyitott pincék a Badacsonyban
Februártól júniusig minden szombaton más és más borászat nyitja meg az ajtaját és szervez különleges programoz azoknak, akik jobban megismernék a környék borait
Végre! Itt az egészséges sör
Egy nagy-britanniai székhelyű, kiegészítőket áruló online bolt választékában nem rég egy olyan sör is felbukkant, amely annyi fehérjét tartalmaz, mint egy szelet hátszín, állítja a Daily Star.
Egy biztos: 2016 a Gasztroélmények Éve
Mivel teljes átalakítás előtt áll a hazai turizmus irányítása, és bizonytalan a Magyar Turizmus Zrt (MT Zrt) jövője is, így a cég vezérigazgató-helyettesének, Glázer Tamás prezentációja gasztroélmények témában néhány tényen, és a főbb irányvonalak ismertetésén kívül más újdonságot nem tartalmazott az Utazás Kiállításon.
Megvannak az idei VinCE Awards nyertesei
Idén második alkalommal osztották ki a VinCE Awards-ot, amelyre tíz kategóriában lehetett jelöltelket állítani, további két díjat pedig a Vince Magazin ítélt oda a saját tesztjein legtöbb csillagot gyűjtő borok alapján.
Jó magyaros éttermet keres Budapesten? Mutatjuk!
Ideje megismerni a Gettó Gulyást.
Tokaji topborászé az idei Gál Tibor Emlékdíj
2016-ban a Tokaji borvidékre került a Gál Tibor Emlékdíj. Ifjabb Szepsy István a 11. Magyar Borok Bálján vehette át az elismerésért járó oklevelet.
Beszállt a Costes Downtown is az Étteremhét akcióba!
Idén tavasszal több, mint százharminc felső- és középkategóriás étterem kínálatát ismerhetik meg az érdeklődők a X. Országos Étterem Héten, március 21. és 27. között. Aki előzetesen asztalt foglal a www.etteremhet.hu weboldalon, minőségi, háromfogásos ebéd- vagy vacsoramenüt fogyaszthat 3,300.– forinttól kezdődő áron (amely a szervízdíjat is tartalmazza), szabadon választva a résztvevő éttermek közül. A tizedik, jubileumi Étterem Hét alkalmából a szervezők és a résztvevő vendéglátók a bevétel egy részét felajánlják a Gyermekétkeztetési Alapítványnak, hátrányos helyzetű gyermekek étkeztetésének támogatására. A kitűzött cél az, hogy a felajánlásnak köszönhetően az új év jegyében 2016-ban, legalább 2016 gyermek lakjon jól. A 2016. tavaszi Étterem Héten ismét jelen lesznek az ún. Prémium menük, melyeknek ára 4,900.− forint lesz.
Új trend: cold brew
A hidegkávé-készítési eljárás nagy népszerűségre tett szert az utóbbi időben. Az úgynevezett cold brew coffee elsősorban mély ízvilága miatt vált közkedveltté, és nem keverendő össze a jegeskávéval. A Starbucks kávémesterei nyilatkoznak.
Világhírű designert ihletett meg a Gorenje
Csütörtök este debütált a szakmai közönség előtt a The Showroomban a Gorenje és Philippe Starck tervező közös, elegáns és innovatív konyhai kollekciója. A világszerte elismert tervező és a háztartási készülékgyártó cég együttműködéséből olyan inspiráló kollekció született, amelynek köszönhetően a konyhában egyszerre lehet jelen az intelligens dizájn és a korszerű technológia.
Sikeresebb az üzleti ebéd egy fehér terítékkel?
Egy étteremben számos olyan szempont van, amely befolyásolja a vendégek élményeit, a szín egy rendkívül fontos tényező. A Tork felmérése szerint az üzleti ebédhez fehér, családi, baráti étkezéshez kék, romantikus vacsorához vörös színek illenek, gyerekekkel pedig izgalmas, sárgás helyet válasszunk.
Ismerje meg az idei konyhatrendeket!
A március első hétvégéjén megrendezésre kerülő Konyhakiállításon olyan bútor-, gép- és eszközújdonságokkal találkozhatunk, melyek nem csak trendik és gyönyörűek, de mindennapi kényelmünket is szolgálják, és még élvezetesebbé teszik az otthoni főzés élményét. A szervezők valóban arra számítanak, hogy sokan "itt találják meg az igazit", hiszen számos olyan újdonságot láthat itt az építkezés előtt álló és az otthoni sütés-főzést kedvelő nagyközönség, amit eddig sehol máshol. A kiállítás 2016. március 4-5-6-án várja az érdeklődőket a Budapest Sportarénában.