De mi lehet az az Atelier? 

Tökéletes minőség, harmónia és innováció: alapvető követelmények a nemzetközi csúcsgasztronómia legnagyobb presztízsű rendezvényén, a Bocuse d’Or-on. A Nespresso ugyanezen értékeket tartja szem előtt kiváló minőségű kávéinak megalkotása és a legkifinomultabb kávéélmény biztosítása érdekében, ezért vált a lyoni séfverseny hivatalos kávépartnerévé 2008-ban.

HúSVÉT(utó) Palkonyán 

A Hú!SVÉT+7 nevű rendezvénnyel startol el a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) éve az ünnepet követő hétvégén (április 2-3)
A lager az új sláger

A lager az új sláger 

Interjú a Főzdefeszt megálmodójával, sörbloggerrel, az Élesztő nevű craft beer kocsma tulajdonosával, Bart Dániellel.   

Könnyebb lesz az okosrizsfőzővel 

A kínai Xiaomi felokosított valamit, amire nagyon sokan várhatnak, akik főztek már életükben rizst. Igen, a rizsfőzőt, így már létező termék okosrizsfőző - írja az index.hu.

Keresik Békés megye pálinkáját 

A Békés Megyei Önkormányzat idén is keresi a megye pálinkáját, az eredményhirdetést a 17. Gyulai Pálinkafesztivál keretében tartják - mondta Zalai Mihály elnök pénteken Békéscsabán sajtótájékoztatón.

Most kell feltölteni a kávé készletet? 

A világpiaci kávéárak két éve nem látott alacsony szinten vannak a fő kávétermesztő Brazília kedvező terméskilátásai miatt, ám a kereslettől elmaradó kínálat miatt hosszabb távon drágulás jöhet. Magyarországon az év első hónapjában már többet kellett fizetni a kávéért, mint 2015 második felében - közölte az árupiaci befektetésekkel foglalkozó Conclude Befektetési Zrt. az MTI-vel.
Egy találmány, mely felpezsdíti az éjszakát

Egy találmány, mely felpezsdíti az éjszakát 

Az újonnan kifejlesztett kellék talán majd mégjobban felpezsdíti az éjszakába nyúló, puccos VIP partikat.

Automata pizzafutárt tesztelnek Ausztráliában 

A technológiai innovációkkal gyakran kísérletezgető Domino’s nevű amerikai étteremlánc fáradozik a hús-vér alkalmazottakat nélkülöző módszer kidolgozásán.

Szezon előtti tóparti pezsgés 

Idén márciusban első alkalommal került megrendezésre a Balatoni Nagy Pezsgő & Gyöngyöző teszt a Dél-Balatoni Bor egyesületének szervezésében, a rádpusztai szabadidő centrumban.
17 szakmai szervezet fogott össze a magyar gasztroturizmusért

17 szakmai szervezet fogott össze a magyar gasztroturizmusért 

A magyar gasztronómia ügyét képviselő tizenhét szakmai szervezet, a Nemzetgazdasági Minisztérium, valamint a Magyar Turizmus Zrt. képviselői írták alá azt a deklarációt, amely a magyar turizmus és a gasztronómia erőteljesebb összefonódását és közös népszerűsítését szolgálja, és amely többek közt a közös elveket és célokat rögzíti. Az ünnepélyes aláírást és sajtótájékoztatót április 24-én a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban rendezték meg.

Milyen sör dukál a húsvéti menühöz? 

A Magyar Sörgyártók Szövetsége szerint természetesen magyart. A ’Sör mi több’ sörgasztronómusát hívták segítségül, hogy ajánljon a húsvéti sonkával tökéletes párt alkotó söröket. Kiderült, hogy többféle sörtípus harmonizál a húsvéti menüvel, sőt, létezik sör-hímestojás is.

Itt a királyok söre 

A HEINEKEN Hungária Sörgyárak Zrt. idén új márkával bővítette portfólióját, és megkezdte a Krušovice sör hazai forgalmazását. A tradicionális cseh sör ezentúl csapolt, palackos és dobozos kiszerelésben érhető el a kereskedelmi egységekben.

Kínáig ér a magyar gasztronómia és cukrászat hírneve 

Magyarország, a magyar ételek kerülnek terítékre a kínai főváros nagy hagyományokkal rendelkező Mincu szállodájában egy hónapon át. Sanghajban pedig magyar cukrászati heteket tartanak.

Online szállodai beléptető 3 év ingyenes karbantartással 

Modernitás és megbízhatóság egy kézből, a szállodai beléptető rendszerek szakértőjétől. Ismerje meg közelebbről az ASSA ABLOY Hungary beléptető megoldásait, rendeljen most online beléptető rendszert különleges tavaszi akciójuk keretében!

Végre lett magyar hipszterkóla is 

Tikkadt Szöcske a neve és kóladióból készül.

A világ legdrágább sonkája nyerte el a pácolt húsok Oscarját 

Lehet, hogy nem olyan csilivili, mint a filmes hollywoodi elismerés, ám a pácolt húsok egyik legrangosabb, nemzetközi díjának elnyerésével Eduardo Donato nagyon boldog lehet, terméke ugyanis felkerült a világ sonkatérképére. Az írás az Independent cikke alapján készült.

Cukor helyett cirokkal kell majd beérnünk? 

A világ második legnagyobb cukornádtermesztő országában a tavalyi monszun csapadékmennyisége alaposan elmaradt az átlagtól.

A tökéletes eszpresszó titka nem csak a kávéban rejlik 

A tökéletes minőségű espresso legfontosabb alapeleme a kiváló minőségű szemes kávé és a tiszta, friss víz. A víz világnapja alkalmából ez utóbbi összetevőnek jelentőségét szeretnénk kiemelni. A kávé 98%-a víz, ezért rendkívül fontos, hogy megfelelő összetételű, tiszta, szennyező anyagoktól mentes vizet használjunk a kávékészítés során.

Európa legjobb séfjei csatáznak Budapesten  

A Bocuse d’Or Europe több mint egy fontos állomás a 2017-es lyoni Bocuse d’Or világdöntő felé vezető úton. Olyan esemény, amelyre elszánt és lelkes európai séfek gyűlnek össze, hogy a világon egyedülálló megmérettetésen vegyenek részt. Idén Budapesten több ezer szurkoló buzdítása mellett 20 séf fogja tudása és tehetsége legjavát nyújtani.

A világörökség része lesz a nápolyi pizza 

Az UNESCO olasz szárnya múlt héten úgy határozott, támogatja a klasszikus nápolyi pizza jelölését a világörökségi listára.

Közel fél évszázados Ausztria legjobb étterme 

A bécsi Steirereck lett az év étterme a Falstaff osztrák étteremkalauz ínyencklubja szerint.

Séfváltás a Wellamarin konyháján 

Mivel Kostyál Gábor távozik a Balaton déli-partján, Zamárdiban található Hotel Wellamarin konyhájának vezetői pozíciójából, ezért április 1-től új séf érkezik a négycsillagos ház konyhájára.

Mandula, meggy és méz gazdagítja Gödöllő tortáját 

A Gödöllő tortát, Gödöllő város várossá nyilvánításának 50. évfordulójának tiszteletére készítette el a város megbízására a Solier Cukrászda.

A nyúl- és bárányszállítmányokat ellenőrzik fokozottabban 

A korábbi évek gyakorlatát követve Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár idén is elrendelte a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést. Március 1-28-a között az élelmiszer-előállítók, csomagolók és forgalmazók az egész ország területén számíthatnak az élelmiszerlánc-biztonsági ellenőrökre.

Új fizetőeszköz Tokaj-Hegyalján 

Hamarosan használatba kerül Tokaj-Hegyalja 27 településén a tokaji dukát, a vidék helyi fizetőeszköze. A míves bankók megjelenésben semmiben sem maradnak el a forinttól, sőt egy az egyben váltják majd a kettőt. Aki viszont dukáttal fizet, az kedvezményekre számíthat Hegyalja szerződött kereskedőinél és szolgáltatóinál.

Saját busszal szállítja vendégeit a kéthelyi borászat a környékre 

Megnyitotta kapuit a Kristinus Vinotel, mely tíz hangulatos design szobával várja a borok szerelmeseit a dél-balatoni Kéthelyen. A borászat épületének emeleti szintjén nyílt Vinotel koncepciójának a középpontjában természetesen a Balaton és a kiváló borok állnak, emellett azonban számos különleges gasztronómiai és turisztikai szolgáltatással áll a vendégek rendelkezésére.

Itt a Tokaji Március Nagykóstoló! 

A Winelovers következő prémium boros rendezvénye a Tokaji Március Nagykóstoló, mely március 19-én (szombaton) 14.00-22.00 között kerül megrendezésre a Corinthia Budapestben.

Rum a felhők közül 

Az igaz gasztrománok jól ismerik, és egyből vágják is rá, hogy ááá, a híres guatemalai. De jócskán vannak olyanok is, akik még hírét se hallották a rumok királyának, és lila köd számukra a Zacapa rum.

És az okos kávégépről hallottál már? 

Az okoskütyük korában - okostelefon, okosóra - gondolhattuk, hogy nem kell sokáig várnunk az okos kávégépre sem. Itt a Nespresso legújabb dobása: megalkották az intelligens kávégépet.

Tokaj borvidéke tarolt az idei Országos Syngenta Borversenyen 

A Tokaji borvidék borászatai vitték a prímet, a legjobb tizenkét nedűből öt Tokaj térségéből került ki, de jól szerepeltek a 2015-ös évjárat borai is, különösen a rozé - derült ki az idei Országos Syngenta Borverseny eredményhirdetésén szerdán, Siófokon.

Hódított a sör a hétvégi VinCE Budapesten 

Idén első ízben vett részt a borászok egyik legnagyobb seregszemléjén, a VinCE Budapesten a Magyar Sörgyártók Szövetsége. Az ötcsillagos Corinthia Budapest Hotelben, olyan páratlan sör és étel párosok mutatkoztak be, amelyek új élményt kínáltak a boros közönségnek is.

Michelin-csillagos lett a Costes Downtown - interjú Gerendai Károllyal 

Hatalmas az öröm a Costes Downtown csapatánál: az étterem megkapta első Michelin-csillagát, így Magyarországon már öt étterem büszkélkedhet az elismeréssel, köztük, tegyük hozz,á a Gerendai Károly tulajdonos által jelzettek közül mindjárt kettő is. Hiszen a Costes Downtown mellett a korábbi díjazott Costes is megtartotta most a Michelin-csillagát. A boldog tulajdonost külföldi üzleti útja során értük utol.

Megérkezett a tesztvendég 

Február elején indult láthatatlan útjára a tesztvendeg.hu, mely nem más, mint egy láthatatlan minősítési rendszer, mely segíti az étteremtulajdonosok munkáját.

Ez egy olyan vállalkozás, mint a Bauhaus! 

A Mecsek Zöldút Egyesület elnökségi tagja, dr. Németh Ibolya az Utazás kiállításon rávilágított arra, hogy míg több hegységünket jól ismeri a magyar közönség, a Mecsek ebből sajnos kimarad.

Sörfutás is lesz az idei Csabai Sörfesztiválon 

Több mint százféle sör, csülökfőzőverseny, koncertek, kiállítás és idén először sörfutás is várja a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé látogatóit.

A viharsarki fürdővárosban továbbra is fontos vonzerő a kolbász 

Egy év kihagyás után idén ismét megrendezik március 11. és 15. között a Kolbász- és Sódarmustrát Gyulán.

A jó öreg lebbencsleves esete a molekuláris gasztronómiával 

Észak-Alföldön eddig is komoly hagyománya volt a  helyi terményekre és fogásokra épülő gasztronómiai rendezvényeknek. Idén - a „Gasztroélmények Éve” keretén belül - még hangsúlyosabb szerephez jutnak a régió különleges ízei.

Nyitott pincék a Badacsonyban 

Februártól júniusig minden szombaton más és más borászat nyitja meg az ajtaját és szervez különleges programoz azoknak, akik jobban megismernék a környék borait

Végre! Itt az egészséges sör 

Egy nagy-britanniai székhelyű, kiegészítőket áruló online bolt választékában nem rég egy olyan sör is felbukkant, amely annyi fehérjét tartalmaz, mint egy szelet hátszín, állítja a Daily Star.

Egy biztos: 2016 a Gasztroélmények Éve 

Mivel teljes átalakítás előtt áll a hazai turizmus irányítása, és bizonytalan a Magyar Turizmus Zrt (MT Zrt) jövője is, így a cég vezérigazgató-helyettesének, Glázer Tamás prezentációja gasztroélmények témában néhány tényen, és a főbb irányvonalak ismertetésén kívül más újdonságot nem tartalmazott az Utazás Kiállításon.

Megvannak az idei VinCE Awards nyertesei 

Idén második alkalommal osztották ki a VinCE Awards-ot, amelyre tíz kategóriában lehetett jelöltelket állítani, további két díjat pedig a Vince Magazin ítélt oda a saját tesztjein legtöbb csillagot gyűjtő borok alapján.

Jó magyaros éttermet keres Budapesten? Mutatjuk! 

Ideje megismerni a Gettó Gulyást.

Tokaji topborászé az idei Gál Tibor Emlékdíj 

2016-ban a Tokaji borvidékre került a Gál Tibor Emlékdíj. Ifjabb Szepsy István a 11. Magyar Borok Bálján vehette át az elismerésért járó oklevelet.

Beszállt a Costes Downtown is az Étteremhét akcióba! 

Idén tavasszal több, mint százharminc felső- és középkategóriás étterem kínálatát ismerhetik meg az érdeklődők a X. Országos Étterem Héten, március 21. és 27. között. Aki előzetesen asztalt foglal a www.etteremhet.hu weboldalon, minőségi, háromfogásos ebéd- vagy vacsoramenüt fogyaszthat 3,300.– forinttól kezdődő áron (amely a szervízdíjat is tartalmazza), szabadon választva a résztvevő éttermek közül. A tizedik, jubileumi Étterem Hét alkalmából a szervezők és a résztvevő vendéglátók a bevétel egy részét felajánlják a Gyermekétkeztetési Alapítványnak, hátrányos helyzetű gyermekek étkeztetésének támogatására. A kitűzött cél az, hogy a felajánlásnak köszönhetően az új év jegyében 2016-ban, legalább 2016 gyermek lakjon jól. A 2016. tavaszi Étterem Héten ismét jelen lesznek az ún. Prémium menük, melyeknek ára 4,900.− forint lesz.

Új trend: cold brew 

A hidegkávé-készítési eljárás nagy népszerűségre tett szert az utóbbi időben. Az úgynevezett cold brew coffee elsősorban mély ízvilága miatt vált közkedveltté, és nem keverendő össze a jegeskávéval. A Starbucks kávémesterei nyilatkoznak.

Világhírű designert ihletett meg a Gorenje 

Csütörtök este debütált a szakmai közönség előtt a The Showroomban a Gorenje és Philippe Starck tervező közös, elegáns és innovatív konyhai kollekciója. A világszerte elismert tervező és a háztartási készülékgyártó cég együttműködéséből olyan inspiráló kollekció született, amelynek köszönhetően a konyhában egyszerre lehet jelen az intelligens dizájn és a korszerű technológia.

Sikeresebb az üzleti ebéd egy fehér terítékkel? 

Egy étteremben számos olyan szempont van, amely befolyásolja a vendégek élményeit, a szín egy rendkívül fontos tényező. A Tork felmérése szerint az üzleti ebédhez fehér, családi, baráti étkezéshez kék, romantikus vacsorához vörös színek illenek, gyerekekkel pedig izgalmas, sárgás helyet válasszunk.

Ismerje meg az idei konyhatrendeket! 

A március első hétvégéjén megrendezésre kerülő Konyhakiállításon olyan bútor-, gép- és eszközújdonságokkal találkozhatunk, melyek nem csak trendik és gyönyörűek, de mindennapi kényelmünket is szolgálják, és még élvezetesebbé teszik az otthoni főzés élményét. A szervezők valóban arra számítanak, hogy sokan "itt találják meg az igazit", hiszen számos olyan újdonságot láthat itt az építkezés előtt álló és az otthoni sütés-főzést kedvelő nagyközönség, amit eddig sehol máshol. A kiállítás 2016. március 4-5-6-án várja az érdeklődőket a Budapest Sportarénában.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!