Busás tavaszvárás az éttermekben 

A Halra Magyar, Halra Bor! versenysorozat 8. fordulója március 4-én Budapesten lesz. A programban résztvevő éttermek kreatív séfjei busából fognak valamilyen általuk kitalált új, vagy hagyományos ételt készíteni és a hozzá passzoló bort a zsűrinek felszolgálni.
Busójárást és Torkos Csütörtököt is népszerűsít az Magyar Turizmus Zrt.

Busójárást és Torkos Csütörtököt is népszerűsít az Magyar Turizmus Zrt. 

Márciusban elindul a Magyar Turizmus belföldi forgalomélénkítést célzó kampánya. Először a busójárást és a Torkos Csütörtököt népszerűsítik - adta hírül a Kreatív Online.

Sör, nem hetero-szexuálisoknak 

Egy Minerva nevű, kis mexikói sörgyártó- és forgalmazó cég, kétféle újdonsággal rukkolt elő: a Salamandra és a Purple Hand elnevezésű sörökkel. Mint mondják, e termékekkel a leszbikus, a homoszexuális, a bi- és transz-szexuális beállítottságú közönséget céloznák meg - olvastuk a Dr. Info-n.

Palotai bőségtál és Hajszán-fatányéros a sportvendéglőben 

Felújítva, megújulva kinyitott Győrött a Somogyi Béla utcai Betérő vendéglő, amely korábban nemcsak a remek magyaros ételkínálatáról híresült el, hanem arról is, hogy sportbarátok találkozóhelyévé vált - jelentette a Nyugathír.

A kalóriatartalom senkit sem érdekelt 

Hiába a pontos leírás, és a kalóriatartalom feltüntetése a gyorséttermi menük csomagolásán. A fiatalok ugyanazokat az ételeket, főként zsírban és kalóriában gazdag fogásokat vásárolják - írja a Patika Magazin.
Elkészült a Pincelakat Borturisztikai Központ

Elkészült a Pincelakat Borturisztikai Központ 

Nem csupán bort, de pálinkát is kóstolhatnak és a szivarjaikat is tárolhatják a Császártöltésen megvalósult borturisztikai központban - adta hírül a Turizmus Online.

Kampányba kezd ételei népszerűsítésére Franciaország 

So French So Good (Annyira francia, hogy csak jó lehet) mottóval, villát és borospoharat ábrázoló logóval világszintű kampányba kezd Franciaország élelmiszertermékei és ételei népszerűsítésére.

Kiválasztották a Magyar Tudományos Akadémia Borait 

Országos Minősített Borverseny keretében választotta ki a zsűri, hogy mely típusok viselhessék 2011-ben a „ Magyar Tudományos Akadémia Bora” címet.

Vihar a hamburgeradó miatt 

"Vállalniuk kell a rizikót azoknak, akik egészségkárosító termékeket fogyasztanak" Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára ezekkel a szavakkal indokolta az egészségre káros termékek tervezett megadóztatását, közismertebb nevén a hamburgeradó bevezetését - írja a Pénzcentrum.

Nagy lehet a baj, ha már a csehek is kevesebb sört isznak... 

Tavaly 17,1 millió hektoliter sört főztek Csehországban, az 1989-es rendszerváltás után a legkisebb mennyiséget – közölte a Hospodárske Noviny. Az egy évvel korábbihoz viszonyítva a csökkenés nyolc százalékos. Az eredmény ugyanakkor kedvezőbb, mint a korábbi becslések, amelyek 12 százalékos visszaesésről szóltak.

Magyar gasztronómiai fesztivál Tallinban 

Az észtországi magyar nagykövetség kezdeményezésére hazánk gasztronómiáját és borait felvonultató egy hónapos fesztivál kezdődött az észt fővárosban, a népszerű négycsillagos Meriton Grand Hotel éttermeiben és kávézójában.

Badacsonyi borászaté az "Év Épülete" díj 

A Bazaltbor Pincészet badacsonyi épülete nyerte a kategóriájában a havonta négymilliós olvasottságú ArchDaily elnevezésű honlap "Building of the Year" szavazását - adta hírül az Inforádió. A borászat tervei Kis Péter építész irodájában készültek.

Bulvár: Felfedezték a kóla receptjét! 

A Coca-Cola eredeti receptúráját egy bizonyos John Pemberton nevű gyógyszerész állította össze 1886-ban.

Aki teheti, vegyen kávét előre.... 

A legnagyobb német kávépörkölő, a Tchibo február végén 50 centtel emelni akarja az árait, ezzel közel tíz százalékkal emelkedhet a kávé ára - írja a Hamburger Abendblatt nyomán a Világgazdság Online.

Best of Őrség 

A szentgotthárdi Andante étterem elékészítette a toplistáját a legjobb 10 ételnek, melyek az Őrség tájegységének a jellemzői - adta hírül az alon.hu. És bár a nyertes egyértelmű, a lista böngészése még olvasva is étvágygerjesztő.

Bezáratja a hatóság a dohányzási tilalmat megszegő éttermet 

A spanyol miniszter nem csak bezáratta a dohányzásellenes törvénnyel nyíltan dacoló marbellai éttermet, de 145 ezer eurós büntetést is kilátásba helyezett.

Hungarikumok és pálinka az új Panyolai étteremben 

Nem csak pálinka, hanem egyéb más hungarikumok is megtalálhatók a Panyolai Catering Kft. által újonnan megnyitott budapesti étterem kínálatában.

Új vizeken a Budapest kártya 

Közös gondolkodásra hívta a budapesti vendéglátósokat a BTSZK Nonprofit Kft. a Colombus hajóra pénteken, annak érdekében, hogy a főváros áprilistól megújuló városkártyája olyan legyen, mely valós vendégforgalmat, s jelentős többletbevételt generál a benne résztvevő szolgáltatók számára.

Hungarikumokra épülő étterem nyílt 

A pálinka és más hungarikumok kínálatát nyújtó éttermet nyitott a Panyolai Catering Kft. Budapesten.

Meglepő: nem a kávé miatt népszerű a Starbucks 

Twitter-bejegyzéseken keresztül megvizsgálták a Starbucks kávézólánc követőinek érdeklődési körét, amiből kiderült, hogy a kávé foglalkoztatja őket legkevésbé – adta hírül a socialtimes.hu nyomán a Marketing&Media Online.

Egymilliárd dollárra taksálják a McDonald's-partnert 

A McDonald’s legnagyobb globális franchise partnere az év egyik legnagyobb tőzsdei bevezetésére készül néhány napon belül. A dél-amerikai társaság a kontinensen hozzávetőleg 1800 gyorséttermet üzemeltet, a becslések szerint piaci értéke meghaladhatja az egymilliárd dollárt.

Engedte a dohányzást: bezáratták az éttermét 

Bezárattak két hónapra a spanyol hatóságok Marbella tengerparti üdülővárosban egy éttermet, amelynek tulajdonosa nyíltan dacol az év eleje óta a vendéglátóhelyekre is teljes szigorával érvényes dohányzási tilalommal.

Magyar bisztro-lánc Európában? 

Néhány héten belül megnyithat Berlinben az európai hálózatnak tervezett hungarikum bisztro-lánc első tagja Berlinben. A láncot a CBA üzemelteti majd.

Mégiscsak jön a hamburgeradó? 

smét megjelent a korábban már felröppent hír, mely szerint a költségvetés bevételi oldalán komolyan terveznek az úgynevezett "hamburgeradóval".

Wifi, topdesign és napszakonként változó menüsor 

Azok, akik 2010-et sikeres évként értékelik, valószínűleg nem ezen a földgolyón élnek. Az egekbe szökő válság inflációt, árfolyamkockázatot, emelkedő nyersanyagárakat és a munkanélküliség miatt rohamosan visszaeső keresletet generált 2010-ben világszerte. Tavaly csak a legnagyobbak lettek még nagyobbak Európában és a tengerentúlon.

Megkondult a vészharang 

Az alapanyagárak további emelkedése, a fizetőképes kereslet csökkenése és az erősödő forint maga alá temetheti a hazai vendéglátóipart.

A Playboy Club sztárséffel tér vissza 

A londoni Playboy Club, amely a nyuszis brand klubhálózatának tagjaként üzemelt, harminc év után nyit újra Mayfair negyedben, a Park Lane-en. Az eredeti klub 1966-ban nyitott és 1981-ig fogadta különleges vendégeit, mint Sir Michael Caine, George Best vagy Jack Nicholson.

Afrodiziákumok a konyhában 

Évszázadok óta ismertek egyes fűszernövények gyógyító hatásai. Ezek felhasználása a táplálkozásban szinte mindennapos. Kevesen élnek ugyanakkor azzal a lehetőséggel, amely néhány növényben, néhány – elsősorban tengeri eredetű – táplálékforrásban rejlik. Ez pedig azok szexuális vágyfokozó hatása.

Dress-code a brit gyorsétteremben 

Nem szolgálták ki azt azt az asztalostanulót, aki melegítőben "ugrott be" kedvenc gyorséttermébe a lancashirei Leylandban. A meglepett vendég negyedóra múlva kifogástalan öltözékben (öltöny-nyakkendő) tért vissza, és így már rendelhetett.. - írta meg a Velvet.

Hogy kerül magyar bor a Fat Duckba? 

Isa Bal a törökországi Antalyában született. 1994-ig hotelmenedzsmentet tanult Törökországban, ezt követően chef du rang pozíciót töltött be Angliában. Itt kezdett előbb hobbiszinten foglalkozni a borokkal, öt évvel később pedig már ő volt a hotel vezető sommelierje. Később a Covent Garden-i Maggiore’s Restaurant vezető pohárnokaként dolgozott, innen került Heston Blumenthal három Michelin-csillagos éttermébe, a The Fat Duckba. 2008-ban megnyerte az „Európa legjobb sommelier-je” címet.

Forgó kávézó a siófoki víztoronyban 

Mégis csak jut uniós forrás a siófoki víztorony átépítésére, bár korábban elutasították a város pályázatát - írja a somogyi hírportál, a Sonline.hu.

Átadták az idei Balázs Mester Díjakat 

A hagyományoknak megfelelően a Petőfi Irodalmi Múzeum Lotz termében, Balázs napon adták át a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum egykori igazgatója – Dr. Draveczky Balázs tiszteletére alapított Balázs Mester Díjakat.

HACCP osztrák módra 

Végre saját fülükkel és szemükkel is meggyőződhettek a vasi vendéglősök arról, amit eddig csak hallomásból ismertek: Ausztriában kevésbé szigorúak az - egyébként elvileg az egész unióban egységes - élelmiszerbiztonsági és higiéniai kockázati (HACCP) előírások, mint nálunk. A hírek igaznak bizonyultak - írja a Vas népe.

Terítési verseny Hévízen 

A Kanizsa és Környéke Gasztronómiai Egyesület és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Zala megyei régiójának közös szakmai rendezvényeként tartották meg a hévízi Hunguest Hotel Panorama szállodában a II. Szabó Levente Terítési Versenyt - írja a keszthelyi Monitor Magazin.

Kínai kézben a francia borászatok 

Egymás után vásárolják fel kínai befektetők a borgazdaságokat Bordeaux környékén, legutóbb az ázsiai ország legnagyobb élelmiszer-ipari társasága jelent meg a világhírű borvidéken - írja a Mandiner.

Bemutatkozik a Citigold Club Culinaria program 

Citibank partnereiként a hazai gourmet világ közel száz legkiválóbb szereplője, közöttük éttermek, kávézók és borkereskedések kínálnak 15-20% közötti kedvezményt a Citigold ügyfeleknek országszerte - adta hírül a Haszon.

Veszprémi pályázat vendéglátó teraszokra 

Veszprém Megyei Jogú Város Polgármestere a 24/2010.(VI.28.) Ör. számú önkormányzati rendelet által átruházott hatósági jogkörében eljárva az alábbi, közterület használatára vonatkozó pályázati kiírást teszi közzé :

Itt kóstolhatják az EU elnökségi borokat 

Bárki számára elérhetővé váltak a magyar uniós elnökségi időszakban a különböző magas szintű rendezvényeken felszolgált borok az úgynevezett elnökségi referencia borbárokban - adta hírül az Agromonitor.

Nielsen: kevesebbet költünk otthonon kívüli szórakozásra 

Az otthonon kívüli szórakozáson, beleértve a vendéglátóhelyek látogatását, tíz magyar megkérdezett közül négyen spóroltak az elmúlt év során. Ugyanez huszonnyolc fejlett európai ország átlagában csak minden harmadik válaszadóra érvényes. Többek között ezt állapítja meg a Nielsen 54 országban végzett online felmérése a költési szokások változásáról.

Tiltakozik egy spanyol város vendéglátóipara a dohányzás elleni törvény miatt 

A dohányzást korlátozó törvény ellen tiltakoztak szerdán az észak-spanyolországi Palencia város vendéglátói. Zárva maradt a szállodák és az éttermek többsége, nagyjából százan pedig az utcán tüntettek- adta hírül a Népszava.

Torkos Csütörtök: igen! 

Tegnap még azt írtuk: egyelőre semmilyen híradás nem található a 2011-es Torkos Csütörtökkel kapcsolatban az MTZrt honlapján, ma megérkezett a közlemény!

Húszmillió jutalom a leghűségesebb McDonald's dolgozóknak 

Csaknem 20 millió forintot osztott szét lojális munkavállalói körében a hazai McDonald’s. A válság kezdete óta változatlan létszámmal működő étteremlánc 871 munkatársa részesült „Törzsgárda” elismerésben. A 20, 15 és 10 éve itt dolgozók értékes ajándékok közül választhattak, emellett az 5 és 3 éve a cég kötelékébe tartozók hűségét is honorálta a vállalat - írja az Élelmiszer Online.

A vilag legjobb szakacsai tisztelegtek a 85 éves Paul Bocuse előtt 

Nem mindennapi vacsorával ünnepelték Lyonban a XX. század legnagyobb szakácsikonja, a francia Paul Bocuse 85. születésnapját.

Big Mac, big válsag, big ár 

A tervek szerint a McDonald's idén a magas alapanyag költségekre hivatkozva emeli a termékei árát. A legnagyobb drágulásra Európában számít a vállalat - irj a Franchiseportal.

Torkos Csütörtök 2011-ben is? 

A Magyar Turizmus Zrt. által öt éve meghirdetett „Nagy Ízutazás 2006” kampány keretein belül létrejött Torkos Csütörtök az egyik legnépszerűbb programmá vált az évek során.

Étterem nem tériszonyosoknak 

Megnyílt a világ legmagasabban működő étterme, amely a földkerekség legmagasabb épületében, a Burdzs Kalifában kapott helyet Dubajban.

Új étterem és rendezvényközpont nyílik Budán 

A MOM Művelődési ház 650 férőhelyes színházterme mellett Larus Rendezvényközpont néven egy új, 500 fő széksoros, ill. 360 fő körasztalos kapacitású étterem és rendezvényközpont nyílik 2011 áprilisában - adta hírül a Porfolio.

Bulgáriába is megnyitott a Domino's Pizza franchise-hálózat 

A Domino's Pizza, a világ egyik legnagyobb pizzéria hálózata, megnyitotta első bulgáriai egységét Szófiában. A hálózat bolgár mester franchise-partnere a görög és ciprusi mesterjogot is birtokló "Anatron Food Services" lett. A vállalat eddig megszerzett tapasztalatai alapján kezdi el a pizzérialánc bevezetését Bulgáriába. A társaság a 2011-es év végéig további pizzériák megnyitását tűzte ki célul a bolgár fővárosban - adta hírül a Franchiseportál..
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!