Gasztro
Idén is csodálatos volt a kávé
Második alkalommal várták a kávé elkötelezett szerelmeseit, és szakembereit a „Csodálatos kávé” című rendezvény szervezői.
Szorosabb irányítás alá vonja a marketinget a Burger King
Marketing igazgató helyett a márka és az operatív üzleti folyamatok irányításáért közösen felelős globális vezetőt nevezett ki a Burger King. A gyorsétterem-lánc kevesebb mint egy éve kinevezett nemzetközi marketing igazgatója, Natalia Franco távozik a cégtől, a pozíció pedig egy átszervezés keretében megszűnik - értesült a MarketingWeek.
Új elnevezések a borospalackokon
A Hajós-Bajai Borvidék termékeinek jobb elismerését várják a szakértők a következő években. Az új európai uniós borászati szabályok alapján javulhat a hazai borok minősége, mert csak az adott termőhelyen lehet az elismert márkájú borokat készíteni. Az újfajta termékleírások már készülnek a hazai termelőknél - adta hírül a Bajai TV.
![Itthon még nem fizethetünk mobillal a kávéért](https://turizmusonline.hu/i/9/0/f/5/3/5/5/2/b/3/3/f/f/b/b/e/d/a/9/2/itthon-meg-nem-fizethetunk-mobillal-a-kaveert_md.jpg)
Itthon még nem fizethetünk mobillal a kávéért
Hatalmas sikert arat a kávézólánc mobilfizetési rendszere, az elmúlt két hónapban több mint hárommillióan használták a fizetést megkönnyítő szolgáltatást. A hazai kávézók látogatóinak egyelőre várniuk kell a rendszer hazai használatával - írja az mmonline.
Kiállítás az óbudai vendéglátás aranykoráról
Az egykori óbudai vendéglátás aranykorát, a régi kisvendéglők "macskaköves, kockás abroszos" hangulatát idézi meg az Óbudai Múzeum csütörtökön nyíló új időszaki kiállítása. A tárlathoz gasztronómiai programok mellett egy gasztroblog is kapcsolódik - írja a Kultúra.hu.
Buherált pénztárgéppel 305 milliós bukta
Meghamisította pénztárgépe adatait, így 305 millió forint bevételt akart eltitkolni és az adózás alól kivonni egy Pest megyei éttermet üzemeltető vállalkozás - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal csütörtökön az MTI-vel.
![Paul Bocuse az Évszázad séfje](https://turizmusonline.hu/i/9/f/3/e/a/f/8/1/5/b/6/c/f/3/6/c/2/d/6/c/paul-bocuse-az-evszazad-sefje_md.jpg)
Paul Bocuse az Évszázad séfje
A 85 esztendős francia „szakácspápa” életművét ismeri el az „Évszázad séfje” címmel a The Culinary Institute of America (CIA) .
Magyar borászok meghódítják Oroszországot
1992 és 2004 között két és félszeresére nőtt az orosz borfogyasztás. Chilétől Új-Zélandig egyre több ország ismeri fel az orosz piacban rejlő lehetőségeket, a kijutáshoz és hatékony megjelenéshez azonban összefogásra van szükség - írja a Mai Piac.
Világhírű szaktekintélyek a bormustrán
Minden eddiginél komolyabb megmérettetés elé néznek a legkiválóbb hazai borok, hiszen soha nem látott színvonalú, a nemzetközi borszakma legnevesebb ítészeiből és hazai szakemberekből álló zsűri előtt versengenek a XII. Pannon Bormustrán, a legnagyobb presztízsű hazai borversenyen. Az idén számos elemében megújuló megmérettetést, - a jogtulajdonos Pannon Bormíves Céh megbízásából - mostantól a Sziget Szervezőiroda rendezi.
A nyalóka visszanyalt
Egy hazai kereskedőt büntetett a bíróság, mivel konyak néven csak Franciaországból származó borpárlatok forgalmazhatók - adta hírül a Marketinginfo.
Mobil étterem lesz az új trend?
Ha elég gazdag vagy, nem jársz étterembe, inkább veszel egyet magadnak. Ennek az egyébként elég sok pénzt igénylő hobbinak persze van néhány komoly hátránya: a szakácsot ugyan gyakran lecserélheted, a helyet is átalakíthatod, a helyszín viszont szó szerint bebetonozott. Ez utóbbin változtathat az Electrolux mobil étterme - írja a Burzsuj Blog.
Borakadémia – a kulturált borfogyasztásért
A tiszavasvári Vasvári Pál Múzeum. Borakadémia című programsorozatának célja a kulturált borfogyasztás megismertetése és hirdetése - írja az Index-Kelet.
50 évesen nyugdíjazzák Ronaldot?
A McDonald’s 50 éves figurájáról állítólag sokaknak a hizlaló ételek jutnak eszébe, így ez már nem illik bele az étteremlánc arculatába - írja a Marketing & Média.
Atalakította Koko a Box-utcát
Kovács Kokó István 2002 nyarán alapította meg Box Utca nevű éttermét. Több mint nyolc és fél év működés után a régi helyen új étterem nyílik - áll az étterem közleményében.
Nyereményjátékkal indul az Araz Bistro
ARAZ Bistro néven megnyílt a Boutique Hotel Zara új étterme. A nyitás alkalmából egy nyereményjátékot hirdet az étterem.
Már két Michelin csillag ragyog Budapesten!
A Gerendai Károly tulajdonában lévő budapesti Costes étterem a tavalyi siker után az idén újrázott, azaz megtartotta Michelin-csillagát, de újoncként felzárkózott mellé a szintén fővárosi Onyx is - adta hírül a Napi Online.
Élőzene kedvezményes ÁFA kulccsal
Másfél héttel a benyújtása után szerdán szavazott a parlament arról a törvényjavaslatról, amely a kedvezményes, 5 százalékos áfakörbe sorol bizonyos élőzenei szolgáltatásokat. Az [origo] kormányzati forrásoktól és egy neve elhallgatását kérő kormánypárti képviselőtől úgy tudja, az áfacsökkentést a cigányzenészek járták ki, akik már két évvel ezelőtt is győzködték Orbán Viktor miniszterelnököt - írja a RomNet.
Csökkenti a sör alkoholtartalmát a Heineken
A Heineken UK csökkenti egyik kulcsbrandjének - hírek szerint a Strongbow-nak - alkoholtartalmát. A változás a brit kormány „Responsability Deal” elnevezésú programjának támogatásaként kerül bevezetésre.
Sóbojkott az egészségért
Sóstopot hirdet az Országos Alapellátási Intézet és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség. A cél a túlzott sófogyasztás visszaszorítása - írja az Agrárszektor.
Fennállásának 40. évfordulóját ünnepli a Starbucks
A kizárólag prémium minőségű kávékat, 100% Fair Trade Certified presszókávéból készült forró és hideg italokat forgalmazó Starbucks a megújulás jegyében továbbfejlesztett logóval és tavaszi különlegességekkel (Tribute Blend és Chocolate Capuccino) ünnepli fennállásának negyvenedik évfordulóját.
Cáfol az MT Zrt.: Idén nem történt kizárás a Torkos Csütörtök akcióból
Reagálva az Fn.hu „Csúcséttermeket zártak ki a Torkos Csütörtökből” címmel, március 8-án megjelentetett cikkére a Magyar Turizmus Zrt. ezúton is felhívja a legszélesebb közvélemény és valamennyi partnere figyelmét arra, hogy az Fn.hu írása nem felel meg a valóságnak, ugyanis idén nem történt kizárás a Torkos Csütörtök akcióból! Azok az éttermek, amelyek ellen jogos panasz merült fel a tavalyi akciót követően, idén nem is jelezték részvételi szándékukat a Torkos Csütörtök akcióban.
A világ magyarságának fesztiválhangulatú találkozója Balatonlellén
Négy napon át, nyolc helyszínen több mint száz programra kerül sor az I. Magyar Világtalálkozón, - június 30-a és július 3-a között – Balatonlellén. A világ számos országából, az összmagyarság valamennyi korosztályából várják a résztvevőket, s e fesztiválkeretű rendezvénysorozaton a kultúra, a tudomány, a művészet, a gazdasági élet és a sport világának jeles képviselői mutatkoznak be – hangzott el a Budai Várban megtartott, nagy médiaérdeklődéssel kísért sajtótájékoztatón, Joó Géza, a rendezvény egyik szóvivőjének tolmácsolásában.
Több az étterem
Tavaly Magyarországon 2009-hez képest csaknem 2.000-rel nőtt az éttermi, rendezvényi étkeztetést, italszolgáltatást végző vállalkozások száma, és elérte a 23.417-et, emellett emelkedett a közüzemi étkezők és az ágazatban foglalkoztatottak száma is.
Nem lettek kizárva!
Nem felel meg a valóságnak az Fn.hu „Csúcséttermeket zártak ki a Torkos Csütörtökből” címmel, március 8-án megjelentetett cikke, tájékoztatta a TurizmusOnline-t a Magyar Turizmus Zrt.
A Subway beelőzte a "Meki"-t
A tavalyi év végére megelőzte a Subway a McDonald’s-ot. A Magyarországon 12 egységgel rendelkező Subway összesen 33 749 éttermet működtet világszerte, 12-vel többet mint a McDonald’s. Az Egyesült Államokban már 2002-ben is a Subway volt a piacvezető - írja a Portfolió.hu.
A magas minőségű konyhatechnika és a kiváló boros poharak kooperációja
A Miele számára az értékteremtés és a kifogástalan minőség alapvető szempontok. A német vállalat egyedüliként a piacon, 20 éves várható élettartamra tervezi készülékeit.
A KFC alapító sztorija a közösségi portálokon
Rick Maynard, a KFC PR igazgatója mondta el, hogy milyen szempontok szerint alakították ki megjelenésüket a közösségi oldalakon, illetve népszerűségük további növelése érdekében milyen átalakításokat terveznek 2011-es évre.
Bulvár: Lady GaGa bepereli az anyatejes fagyi gyártóját
Az énekesnő a nevével való visszaélés miatt készül jogi lépéseket tenni egy londoni cukrászda tulajdonosa ellen - írja a neon.hu.
Diópálinka diadal Dombóváron
Második alkalommal szerveztek dombóváron pálinkaversenyt az italkülönlgességek hódolói február utolsó szombatján.
Véget ért a Cifray-versenykurzus
A Magyar Gasztronómiai Egyesület (MGE) 2009 elején hirdette meg szakácsoknak a “Czifray-versenykurzust”, ami Magyarországon új műfaj: önképzés és önképzés-tanulás több fordulós verseny formájában.
Új értelmet kap a sarki kocsma
Új értelmet kap a sarki kocsma
Új kávéra vált a McDonald’s
Új kávéra vált a hazánkban 37 egységet üzemeltető McCafé és az ország legnagyobb étteremlánca, a McDonald’s. Az újonnan bevezetett kávé a fenntarthatóság jegyében készült és Rainforest Alliance minősítéssel rendelkezik. A frissen őrölt, olaszos pörkölésű, 100 százalékban Arabica kávéból naponta 16 700 csészével adnak el az aranyívek alatt - írja az Élelmiszer Online.
Íme a Borászok Borásza díj jelöltjei
2007-ben alapította Rókusfalvy Pál a címet az Etyek Pincefesztiválon résztvevő borászoknak. Alapvetően különbözik ez a cím az összes eddigi borász díjtól, itt ugyanis nem szervezetek szavaznak vagy döntenek egy díj elnyeréséről, hanem maguk a borászok, akik egy-egy szavazatukkal választják ki maguk közül a legjobbat, a Borászok borászát.
A METRO a Torkos Csütörtök kiemelt partnereként támogatja a hazai éttermeket
Hamarosan ismét elérkezik a torkos vendégek és a torkoskodást kínáló éttermek, vendéglátóhelyek nagy napja, hiszen 2011. március 10-én a Magyar Turizmus Zrt. immár hatodik alkalommal rendezi meg a Torkos Csütörtök akciót. Az esemény kiemelt partnereként, valamint a magyar gasztronómia és vendéglátóipar elkötelezett híveként a METRO Kereskedelmi Kft. nagy beszállítói kedvezmények biztosításával járul hozzá az éttermek népszerűsítéséhez és forgalomnövekedéséhez.
Biodiverzánsok az amerikai étteremben
Egy amerikai pizzázó tulajdonosát "egerekkel elkövetett étel terrorizmussal" vádolják - egereket csempészett a konkurens éttermekbe - írja a HarmoNet.
Két bomba meglepetés: Auf Wiedersehen Stefan, Adios Nicolas!
Távozna Stefan Gebhardt, a Chateau Visz és Nicolas Rafael Delgado, a budapesti Mix konyhafőnöke?
Cseh hospoda nyílt Budapesten
Cseh hospoda, azaz sörkorcsolyákat is kínáló kocsma nyílt a Ferdinánd Monarchia Cseh Sörház tőszomszédságában - adta hírül a boraszportal.hu.
Aranyat hozhatnak a villányi borászok Berlinből
Magyar borászok és borok is részt vettek február elején Európa egyik legnagyobb borversenyén, a Berlin Wine Trophy-n. A német főváros négynapos eseményén a zsűritagok több mint 4000 mintát kóstoltak - írja az Agromonitor.
Megjelent a 2011-es francia Michelin Guide
Hétfőn hivatalosan is bemutatták a világ talán legnagyobb presztizsű étterem miunősítő kiadványát, a francia Michelin Hotel and Restaurant Guide-ot. Gall földön 2011-ben 571 étterem mondhat magáénak csillagot, a szintén kitűnő minősítésnek számító Bib Gourmand elismerést 601 étterem érdemelte ki.
Mit esznek az Oscar-gála vendégei?
Szinte már megszokott módon, immár 17. alkalommal Wolfgang Puck, az osztrák származású mesterszakács készíti az Oscar-díjkiosztó ünnepség utáni bál vacsorájának menüjét - írja a Blikk.
Tűz volt a fővárosi Balázs vendéglő tetőterében
igyulladt a régóta üresen álló, II. kerületi Balázs vendéglő szombaton az esti órákban; a tűzoltók eloltották a tetőtérben keletkezett tüzet - közölte a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője az MTI-vel.
Alain Ducasse konyháján tanulnak a legszegényebbek
Tizenöt kilátástalan életű nő kapott lehetőséget arra, hogy új irányt adjon életének: Alain Ducasse, Franciaország egyik legnevesebb szakácsának konyháján tanulhatják a mesterséget egy felzárkóztató program keretében - adta hírül a Dívány.hu.
Újonnan nyílt top éttermek a világban
Nem ülnek a babérjaikon a világ legjobb szakácsai, lehet, azokat már belefőzték az éttermeik előtt sorban álló vendégek ételeibe. A shownak menni kell tovább...
Március végén párizsi franchise-kiállítás
Március végén párizsi franchise-kiállítás
Busás tavaszvárás az éttermekben
A Halra Magyar, Halra Bor! versenysorozat 8. fordulója március 4-én Budapesten lesz. A programban résztvevő éttermek kreatív séfjei busából fognak valamilyen általuk kitalált új, vagy hagyományos ételt készíteni és a hozzá passzoló bort a zsűrinek felszolgálni.
Busójárást és Torkos Csütörtököt is népszerűsít az Magyar Turizmus Zrt.
Márciusban elindul a Magyar Turizmus belföldi forgalomélénkítést célzó kampánya. Először a busójárást és a Torkos Csütörtököt népszerűsítik - adta hírül a Kreatív Online.
Sör, nem hetero-szexuálisoknak
Egy Minerva nevű, kis mexikói sörgyártó- és forgalmazó cég, kétféle újdonsággal rukkolt elő: a Salamandra és a Purple Hand elnevezésű sörökkel. Mint mondják, e termékekkel a leszbikus, a homoszexuális, a bi- és transz-szexuális beállítottságú közönséget céloznák meg - olvastuk a Dr. Info-n.
Palotai bőségtál és Hajszán-fatányéros a sportvendéglőben
Felújítva, megújulva kinyitott Győrött a Somogyi Béla utcai Betérő vendéglő, amely korábban nemcsak a remek magyaros ételkínálatáról híresült el, hanem arról is, hogy sportbarátok találkozóhelyévé vált - jelentette a Nyugathír.