Gasztro
Kiállítás az óbudai vendéglátás aranykoráról
Az egykori óbudai vendéglátás aranykorát, a régi kisvendéglők "macskaköves, kockás abroszos" hangulatát idézi meg az Óbudai Múzeum csütörtökön nyíló új időszaki kiállítása. A tárlathoz gasztronómiai programok mellett egy gasztroblog is kapcsolódik - írja a Kultúra.hu.
Buherált pénztárgéppel 305 milliós bukta
Meghamisította pénztárgépe adatait, így 305 millió forint bevételt akart eltitkolni és az adózás alól kivonni egy Pest megyei éttermet üzemeltető vállalkozás - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal csütörtökön az MTI-vel.
Paul Bocuse az Évszázad séfje
A 85 esztendős francia „szakácspápa” életművét ismeri el az „Évszázad séfje” címmel a The Culinary Institute of America (CIA) .
Magyar borászok meghódítják Oroszországot
1992 és 2004 között két és félszeresére nőtt az orosz borfogyasztás. Chilétől Új-Zélandig egyre több ország ismeri fel az orosz piacban rejlő lehetőségeket, a kijutáshoz és hatékony megjelenéshez azonban összefogásra van szükség - írja a Mai Piac.
Világhírű szaktekintélyek a bormustrán
Minden eddiginél komolyabb megmérettetés elé néznek a legkiválóbb hazai borok, hiszen soha nem látott színvonalú, a nemzetközi borszakma legnevesebb ítészeiből és hazai szakemberekből álló zsűri előtt versengenek a XII. Pannon Bormustrán, a legnagyobb presztízsű hazai borversenyen. Az idén számos elemében megújuló megmérettetést, - a jogtulajdonos Pannon Bormíves Céh megbízásából - mostantól a Sziget Szervezőiroda rendezi.
A nyalóka visszanyalt
Egy hazai kereskedőt büntetett a bíróság, mivel konyak néven csak Franciaországból származó borpárlatok forgalmazhatók - adta hírül a Marketinginfo.
Mobil étterem lesz az új trend?
Ha elég gazdag vagy, nem jársz étterembe, inkább veszel egyet magadnak. Ennek az egyébként elég sok pénzt igénylő hobbinak persze van néhány komoly hátránya: a szakácsot ugyan gyakran lecserélheted, a helyet is átalakíthatod, a helyszín viszont szó szerint bebetonozott. Ez utóbbin változtathat az Electrolux mobil étterme - írja a Burzsuj Blog.
Borakadémia – a kulturált borfogyasztásért
A tiszavasvári Vasvári Pál Múzeum. Borakadémia című programsorozatának célja a kulturált borfogyasztás megismertetése és hirdetése - írja az Index-Kelet.
50 évesen nyugdíjazzák Ronaldot?
A McDonald’s 50 éves figurájáról állítólag sokaknak a hizlaló ételek jutnak eszébe, így ez már nem illik bele az étteremlánc arculatába - írja a Marketing & Média.
Atalakította Koko a Box-utcát
Kovács Kokó István 2002 nyarán alapította meg Box Utca nevű éttermét. Több mint nyolc és fél év működés után a régi helyen új étterem nyílik - áll az étterem közleményében.
Nyereményjátékkal indul az Araz Bistro
ARAZ Bistro néven megnyílt a Boutique Hotel Zara új étterme. A nyitás alkalmából egy nyereményjátékot hirdet az étterem.
Már két Michelin csillag ragyog Budapesten!
A Gerendai Károly tulajdonában lévő budapesti Costes étterem a tavalyi siker után az idén újrázott, azaz megtartotta Michelin-csillagát, de újoncként felzárkózott mellé a szintén fővárosi Onyx is - adta hírül a Napi Online.
Élőzene kedvezményes ÁFA kulccsal
Másfél héttel a benyújtása után szerdán szavazott a parlament arról a törvényjavaslatról, amely a kedvezményes, 5 százalékos áfakörbe sorol bizonyos élőzenei szolgáltatásokat. Az [origo] kormányzati forrásoktól és egy neve elhallgatását kérő kormánypárti képviselőtől úgy tudja, az áfacsökkentést a cigányzenészek járták ki, akik már két évvel ezelőtt is győzködték Orbán Viktor miniszterelnököt - írja a RomNet.
Csökkenti a sör alkoholtartalmát a Heineken
A Heineken UK csökkenti egyik kulcsbrandjének - hírek szerint a Strongbow-nak - alkoholtartalmát. A változás a brit kormány „Responsability Deal” elnevezésú programjának támogatásaként kerül bevezetésre.
Sóbojkott az egészségért
Sóstopot hirdet az Országos Alapellátási Intézet és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség. A cél a túlzott sófogyasztás visszaszorítása - írja az Agrárszektor.
Fennállásának 40. évfordulóját ünnepli a Starbucks
A kizárólag prémium minőségű kávékat, 100% Fair Trade Certified presszókávéból készült forró és hideg italokat forgalmazó Starbucks a megújulás jegyében továbbfejlesztett logóval és tavaszi különlegességekkel (Tribute Blend és Chocolate Capuccino) ünnepli fennállásának negyvenedik évfordulóját.
Cáfol az MT Zrt.: Idén nem történt kizárás a Torkos Csütörtök akcióból
Reagálva az Fn.hu „Csúcséttermeket zártak ki a Torkos Csütörtökből” címmel, március 8-án megjelentetett cikkére a Magyar Turizmus Zrt. ezúton is felhívja a legszélesebb közvélemény és valamennyi partnere figyelmét arra, hogy az Fn.hu írása nem felel meg a valóságnak, ugyanis idén nem történt kizárás a Torkos Csütörtök akcióból! Azok az éttermek, amelyek ellen jogos panasz merült fel a tavalyi akciót követően, idén nem is jelezték részvételi szándékukat a Torkos Csütörtök akcióban.
A világ magyarságának fesztiválhangulatú találkozója Balatonlellén
Négy napon át, nyolc helyszínen több mint száz programra kerül sor az I. Magyar Világtalálkozón, - június 30-a és július 3-a között – Balatonlellén. A világ számos országából, az összmagyarság valamennyi korosztályából várják a résztvevőket, s e fesztiválkeretű rendezvénysorozaton a kultúra, a tudomány, a művészet, a gazdasági élet és a sport világának jeles képviselői mutatkoznak be – hangzott el a Budai Várban megtartott, nagy médiaérdeklődéssel kísért sajtótájékoztatón, Joó Géza, a rendezvény egyik szóvivőjének tolmácsolásában.
Több az étterem
Tavaly Magyarországon 2009-hez képest csaknem 2.000-rel nőtt az éttermi, rendezvényi étkeztetést, italszolgáltatást végző vállalkozások száma, és elérte a 23.417-et, emellett emelkedett a közüzemi étkezők és az ágazatban foglalkoztatottak száma is.
Nem lettek kizárva!
Nem felel meg a valóságnak az Fn.hu „Csúcséttermeket zártak ki a Torkos Csütörtökből” címmel, március 8-án megjelentetett cikke, tájékoztatta a TurizmusOnline-t a Magyar Turizmus Zrt.
A Subway beelőzte a "Meki"-t
A tavalyi év végére megelőzte a Subway a McDonald’s-ot. A Magyarországon 12 egységgel rendelkező Subway összesen 33 749 éttermet működtet világszerte, 12-vel többet mint a McDonald’s. Az Egyesült Államokban már 2002-ben is a Subway volt a piacvezető - írja a Portfolió.hu.
A magas minőségű konyhatechnika és a kiváló boros poharak kooperációja
A Miele számára az értékteremtés és a kifogástalan minőség alapvető szempontok. A német vállalat egyedüliként a piacon, 20 éves várható élettartamra tervezi készülékeit.
A KFC alapító sztorija a közösségi portálokon
Rick Maynard, a KFC PR igazgatója mondta el, hogy milyen szempontok szerint alakították ki megjelenésüket a közösségi oldalakon, illetve népszerűségük további növelése érdekében milyen átalakításokat terveznek 2011-es évre.
Bulvár: Lady GaGa bepereli az anyatejes fagyi gyártóját
Az énekesnő a nevével való visszaélés miatt készül jogi lépéseket tenni egy londoni cukrászda tulajdonosa ellen - írja a neon.hu.
Diópálinka diadal Dombóváron
Második alkalommal szerveztek dombóváron pálinkaversenyt az italkülönlgességek hódolói február utolsó szombatján.
Véget ért a Cifray-versenykurzus
A Magyar Gasztronómiai Egyesület (MGE) 2009 elején hirdette meg szakácsoknak a “Czifray-versenykurzust”, ami Magyarországon új műfaj: önképzés és önképzés-tanulás több fordulós verseny formájában.
Új értelmet kap a sarki kocsma
Új értelmet kap a sarki kocsma
Új kávéra vált a McDonald’s
Új kávéra vált a hazánkban 37 egységet üzemeltető McCafé és az ország legnagyobb étteremlánca, a McDonald’s. Az újonnan bevezetett kávé a fenntarthatóság jegyében készült és Rainforest Alliance minősítéssel rendelkezik. A frissen őrölt, olaszos pörkölésű, 100 százalékban Arabica kávéból naponta 16 700 csészével adnak el az aranyívek alatt - írja az Élelmiszer Online.
Íme a Borászok Borásza díj jelöltjei
2007-ben alapította Rókusfalvy Pál a címet az Etyek Pincefesztiválon résztvevő borászoknak. Alapvetően különbözik ez a cím az összes eddigi borász díjtól, itt ugyanis nem szervezetek szavaznak vagy döntenek egy díj elnyeréséről, hanem maguk a borászok, akik egy-egy szavazatukkal választják ki maguk közül a legjobbat, a Borászok borászát.
A METRO a Torkos Csütörtök kiemelt partnereként támogatja a hazai éttermeket
Hamarosan ismét elérkezik a torkos vendégek és a torkoskodást kínáló éttermek, vendéglátóhelyek nagy napja, hiszen 2011. március 10-én a Magyar Turizmus Zrt. immár hatodik alkalommal rendezi meg a Torkos Csütörtök akciót. Az esemény kiemelt partnereként, valamint a magyar gasztronómia és vendéglátóipar elkötelezett híveként a METRO Kereskedelmi Kft. nagy beszállítói kedvezmények biztosításával járul hozzá az éttermek népszerűsítéséhez és forgalomnövekedéséhez.
Biodiverzánsok az amerikai étteremben
Egy amerikai pizzázó tulajdonosát "egerekkel elkövetett étel terrorizmussal" vádolják - egereket csempészett a konkurens éttermekbe - írja a HarmoNet.
Két bomba meglepetés: Auf Wiedersehen Stefan, Adios Nicolas!
Távozna Stefan Gebhardt, a Chateau Visz és Nicolas Rafael Delgado, a budapesti Mix konyhafőnöke?
Cseh hospoda nyílt Budapesten
Cseh hospoda, azaz sörkorcsolyákat is kínáló kocsma nyílt a Ferdinánd Monarchia Cseh Sörház tőszomszédságában - adta hírül a boraszportal.hu.
Aranyat hozhatnak a villányi borászok Berlinből
Magyar borászok és borok is részt vettek február elején Európa egyik legnagyobb borversenyén, a Berlin Wine Trophy-n. A német főváros négynapos eseményén a zsűritagok több mint 4000 mintát kóstoltak - írja az Agromonitor.
Megjelent a 2011-es francia Michelin Guide
Hétfőn hivatalosan is bemutatták a világ talán legnagyobb presztizsű étterem miunősítő kiadványát, a francia Michelin Hotel and Restaurant Guide-ot. Gall földön 2011-ben 571 étterem mondhat magáénak csillagot, a szintén kitűnő minősítésnek számító Bib Gourmand elismerést 601 étterem érdemelte ki.
Mit esznek az Oscar-gála vendégei?
Szinte már megszokott módon, immár 17. alkalommal Wolfgang Puck, az osztrák származású mesterszakács készíti az Oscar-díjkiosztó ünnepség utáni bál vacsorájának menüjét - írja a Blikk.
Tűz volt a fővárosi Balázs vendéglő tetőterében
igyulladt a régóta üresen álló, II. kerületi Balázs vendéglő szombaton az esti órákban; a tűzoltók eloltották a tetőtérben keletkezett tüzet - közölte a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője az MTI-vel.
Alain Ducasse konyháján tanulnak a legszegényebbek
Tizenöt kilátástalan életű nő kapott lehetőséget arra, hogy új irányt adjon életének: Alain Ducasse, Franciaország egyik legnevesebb szakácsának konyháján tanulhatják a mesterséget egy felzárkóztató program keretében - adta hírül a Dívány.hu.
Újonnan nyílt top éttermek a világban
Nem ülnek a babérjaikon a világ legjobb szakácsai, lehet, azokat már belefőzték az éttermeik előtt sorban álló vendégek ételeibe. A shownak menni kell tovább...
Március végén párizsi franchise-kiállítás
Március végén párizsi franchise-kiállítás
Busás tavaszvárás az éttermekben
A Halra Magyar, Halra Bor! versenysorozat 8. fordulója március 4-én Budapesten lesz. A programban résztvevő éttermek kreatív séfjei busából fognak valamilyen általuk kitalált új, vagy hagyományos ételt készíteni és a hozzá passzoló bort a zsűrinek felszolgálni.
Busójárást és Torkos Csütörtököt is népszerűsít az Magyar Turizmus Zrt.
Márciusban elindul a Magyar Turizmus belföldi forgalomélénkítést célzó kampánya. Először a busójárást és a Torkos Csütörtököt népszerűsítik - adta hírül a Kreatív Online.
Sör, nem hetero-szexuálisoknak
Egy Minerva nevű, kis mexikói sörgyártó- és forgalmazó cég, kétféle újdonsággal rukkolt elő: a Salamandra és a Purple Hand elnevezésű sörökkel. Mint mondják, e termékekkel a leszbikus, a homoszexuális, a bi- és transz-szexuális beállítottságú közönséget céloznák meg - olvastuk a Dr. Info-n.
Palotai bőségtál és Hajszán-fatányéros a sportvendéglőben
Felújítva, megújulva kinyitott Győrött a Somogyi Béla utcai Betérő vendéglő, amely korábban nemcsak a remek magyaros ételkínálatáról híresült el, hanem arról is, hogy sportbarátok találkozóhelyévé vált - jelentette a Nyugathír.
A kalóriatartalom senkit sem érdekelt
Hiába a pontos leírás, és a kalóriatartalom feltüntetése a gyorséttermi menük csomagolásán. A fiatalok ugyanazokat az ételeket, főként zsírban és kalóriában gazdag fogásokat vásárolják - írja a Patika Magazin.
Elkészült a Pincelakat Borturisztikai Központ
Nem csupán bort, de pálinkát is kóstolhatnak és a szivarjaikat is tárolhatják a Császártöltésen megvalósult borturisztikai központban - adta hírül a Turizmus Online.
Kampányba kezd ételei népszerűsítésére Franciaország
So French So Good (Annyira francia, hogy csak jó lehet) mottóval, villát és borospoharat ábrázoló logóval világszintű kampányba kezd Franciaország élelmiszertermékei és ételei népszerűsítésére.
Kiválasztották a Magyar Tudományos Akadémia Borait
Országos Minősített Borverseny keretében választotta ki a zsűri, hogy mely típusok viselhessék 2011-ben a „ Magyar Tudományos Akadémia Bora” címet.