A Burger King-vezér szerint nekik is jár Michelin-csillag

A Burger King-vezér szerint nekik is jár Michelin-csillag 

A belgiumi vezérigazgató szerint cégüknek simán oda ítélhetnék a híres gasztronómiai elismerést.
Nyerj pár perc alatt 25 ezer forint értékű prémium kávét!

Nyerj pár perc alatt 25 ezer forint értékű prémium kávét! 

Aki most kitölti kérdőívünket, 25.000 Ft értékben nyerhet ajándékcsomagot a Segafredo jóvoltából!
Pénzt kérhetnek a megmaradt ételért az éttermek

Pénzt kérhetnek a megmaradt ételért az éttermek 

Egy új applikációval kifőzdék, éttermek és étteremláncok megmaradt és érintetlen ételeit lehet kedvezményes áron megvásárolni, hogy ne kerüljenek a szemétbe.
Mondja, marha, miért oly bús?

Mondja, marha, miért oly bús? 

Bár itthon is tenyésztenek Angus marhát, a Dráva árterében is többszáz legel, azonban a tophúsminőséget adó állatok 90 százalékát a határon kívül értékesítik.
A Napa-völgy híres szőlővidékét is elérte a kaliforniai tűzvész

A Napa-völgy híres szőlővidékét is elérte a kaliforniai tűzvész 

Napok óta lángokban áll Kaliforniában a híres Napa-völgy szőlővidéke.
Alakul a GDPR sárba tiprása a bécsi vendéglátóhelyeken

Alakul a GDPR sárba tiprása a bécsi vendéglátóhelyeken 

Bejelentették az osztrák médiában, hogy Bécsben október 1-től az éttermekben, és egyéb vendéglátóhelyeken kötelező lesz a vendégek regisztrálása.
A járvány utáni helyzet lehetőségeiről szervez konferenciát...

A járvány utáni helyzet lehetőségeiről szervez konferenciát... 

... a S. Pellegrino 50 Best Recovery Summit címmel október 13-ától.
Szállodás az idei Közétkeztetési Szakácsverseny egyik győztese

Szállodás az idei Közétkeztetési Szakácsverseny egyik győztese 

A kilencedik alkalommal megrendezett országos döntőben a profi séfek mellett gyerekzsűri is kóstolta és értékelte az elkészült ételeket.
Ekkor szorítson a magyar csapatnak a Bocuse d'Or-on!

Ekkor szorítson a magyar csapatnak a Bocuse d'Or-on! 

17 ország vesz részt a Bocuse d'Or Europe-on Tallinban, október 15-16 között, köztük mi is.
Új tulajdonosnál a Culinaris

Új tulajdonosnál a Culinaris 

A szakma és nagyközönség által jól ismert prémium delikátbolt-hálózat a korábban We Love Budapest és We Love Balaton oldalakat is tulajdonló Száraz Istvánhoz került, adja hírül a Forbes.hu portál.

Téliesített teraszmegoldást keres a Hegyvidéki Ízlelő 

A megváltozott munkaképességű dolgozók vendégváróhelye a hidegebb napokon is szeretne vendégeket fogadni - ehhez kérik most a szakma segítségét.

Új belga búzasör a piacon 

A Soproni egy belga búzasörrel lepi meg októberben a különleges sörök kedvelőit.

Az MVI kérdez, az Operatív Törzs válaszol 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) tájékoztatásért fordult az Operatív Törzshöz a 2020. szeptember 16-i miniszterelnöki bejelentéssel kapcsolatban.

Megtartják a Magyar Ízek Őszi Vásárát 

A vidék ízei a Vajdahunyad várban kóstolhatók szeptember 26-27-én.  

Miskolcon lesz idén az ország legnagyobb pálinkaversenye 

A bírálatot szeptember 28. és 30. között tartják a miskolci Polgármesteri Hivatal épületében, ahol 32 pálinkaszakértő kóstolja és értékeli a nevezett tételeket. A verseny további különlegessége, hogy külső rendezvények is kísérik: a pálinkakedvelők számára kóstólókurzusokat szerveznek helyi éttermekben.

Marseille-i bezárások 

Természetesen a súlyosbodó covid-helyzet miatt.

MVI: Kiosztották a Gundel-díjakat 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete szeptember 23-án - Gundel Károly születésnapján - megtartotta hagyományos Kitüntetési Bizottsági ülését. A szakma 7. alkalommal döntött a Gundel Károly-díjazottak személyéről.

Érintésmentes étlap egy magyar startuptól 

A COVID-19 járvány miatt kiemelkedően fontossá vált a biztonság szerepe a vendéglátás terén, így az éttermekben is. A megváltozott helyzetre sokan alaposabb és gyakoribb takarítással, továbbá az asztalok távolabbi elhelyezésével reagáltak. Kritikus pont maradt viszont az étlap, ami kézről kézre járva növelheti a fertőzés veszélyét. Erre kínál innovatív megoldást a Screbo, azáltal, hogy az asztalokra kihelyezett QR kód leolvasásával a vendégek érintésmentesen férhetnek hozzá az étlaphoz.

Komoly keresletet generált a bécsi gasztro-utalvány 

A beváltások alapján sikeresnek és eredményesnek minősíthető Bécs város és a gazdasági kamara (WKO) által kezdeményezett gasztro-utalvány forgalomélénkítő akció.

Vendéglátós? Most barista lehet! 

Itt az MTÜ és a SVÉT közös kávéismereti képzés-sorozata.

Számos érmet hoztak el a magyar borok a nemzetközi mustráról 

Eredményesen szerepeltek a magyar, elsősorban a tokaji borászatok a világ egyik legrangosabb borversenye, a Decanter World Wine Awards (DWWA) idei kiírásában, melyről 1 Best in Show, 5 platina- és 12 aranyérmet hoztak el.

Ezt adja 2020 legjobb food truckja 

Az év utolsó Food Truck Show-ján kihirdették 2020 legjobb büfékocsiját. A legtöbb közönségszavazatot idén is, 2018-hoz hasonlóan a Food Maffia csapata nyerte.

Újabb Jamie Oliver Budapesten  

Hétfőtől sajátos hamburgerezőt hoz a magyar fővárosba az angol sztárszakács.

Uniós oltalom alatt a szilvásváradi pisztráng 

Az Európai Bizottság pénteken jóváhagyta, hogy a „Szilvásváradi pisztráng” felkerüljön az oltalom alatt álló eredetmegjelölések listájára, vagyis azoknak a termékeknek a jegyzékére, amelyeknek a neve védelemben részesül az Európai Unióban.

Az idei Oktoberfest rendezvényt is átírta a covid 

Elmarad a hagyományosan hordócsapolással kezdődő müncheni Oktoberfest, a bajor főváros világhírű sörfesztiválja, a koronavírus járvány miatt.

Pest megyének vannak saját ízei? 

Egy most jelent kiadvány szerint igen. A földrajzilag és hagyományaiban is sokszínű Pest megye gasztronómiai különlegességeiről, kézműves termékeiről és innovációiról pillanatfelvételt készítő kötet jelent meg Pest megye ízei címmel.

A pálinkafesztivált elvitte a covid, de egy új párlat megszületett 

Minden évben a pálinka fővárosává válik három napra Gyula városa. Az idén a koronavírus járvány miatt elmaradó Gyulai Pálinkafesztivált szeptember 17 - 19. között tartották volna meg. A fesztivál elmaradt, de a 2018-as Gyulai Pálinkafesztivál keretein belül, hagyományteremtő szándékkal elindítottak egy új kezdeményezést, egy közös párlat palackozását, ezt idén is folytatják.

Ingyenes borismereti képzéssorozatot indít az MTÜ 

2020 őszén a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Bor a vendéglátásban címmel ingyenes borismereti képzéssorozatot indít, melynek célja a hazai vendéglátásban dolgozók borral kapcsolatos tudásanyagának bővítése.

Tura megér egy (gasztro)túrát! 

Különleges fogások és friss, szezonális kínálat várja a vendégeket a BOTANIQ Turai Kastély éttermében, amelyet a Levente Norbert vezette konyhán készítenek.

Hétvégén megkóstolhatja Budapest desszertjét 

A Szamos Marcipán körtés karamell mousse-a lett idén Budapest desszertje, amelyet először az idei Édes Napok Budapest csokoládé- és édességünnepen kóstolhat meg a közönség péntektől vasárnapig a Szent István-bazilika előtt.

Sörre sört! 

Összefogtak a magyar kisüzemi sörfőzdék: nyílt napon várják a látogatókat október 10-én, egész nap.

Mustból koktél? Mi más! 

Hungarikum-koktél keverésére ösztönzi a hazai vendéglátósokat a Varga Pincészet és a magyar bartenderszakma. Versenyt is indítottak e témában.

A MÁK ismét belevág, lesz lángos is 

Hosszú kényszerszünet után újranyílik Budapest egyik tophelye.

A teraszok téliesítésével nyútjaná a szezont az osztrák vendéglátás 

A vendéglátó teraszok téli nyitva tartásának engedélyezéséért lobbizik az osztrák turisztikai miniszter.

Felmérés: az idegenforgalmi szektor helyzete a második hullám alatt 

Vendégek nélkül több százezer munkavállaló maradhat tartósan állás nélkül.

Medvék leptek el egy pesti éttermet 

A Zona étteremről van szó, ahol nem székeket vettek el asztalok mellől, hogy tartsák a szükséges távolságot a vendégek között, hanem odaültettek mindenhová egy-egy plüssmackót.

Tovább késik Wang Mester budai éttermének nyitása 

A pasaréti úton levő Mozium irodaházba tervezett vendéglátóhely eredeti nyitása 2019. szeptember 1. lett volna.

Várják a jelöléseket a Gundel Károly-díjra 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete Gundel Károly vendéglős és gasztronómiai szakíró munkásságának emlékére - számos társszervezet közreműködésével - 2020-ban is felhívást hirdet a Gundel Károly-díj elnyerésére.

Bevette Boldogkőváralját Mrs. Millicent 

Új magyar gin jelent meg a palettán Szerb Antal egyik regényhőséről elnevezve.

Már körvonalazódik az idei Somlói Juhfark Ünnep 

Nagy sétálókóstoló 13 pince 24 Juhfarkjával, október 17-én, a Somló hegyen.

Mátra, bor, fesztivál 

Az augusztus 20-i hétvégén hatalmas sikerrel zárult a II. Parádsasvári Borfesztivál.

Térképen a világ legrégebbi éttermei 

Színkódolt térképen fedezhetjük fel a legpatinásabb vendéglátóhelyeket, amelyek működésük évszázadai alatt túléltek már háborúkat, járványokat, gazdasági válságokat, puszta létükkel is azt a biztató üzenetet hordozva, hogy most sincs veszve minden remény - írja a Magyar Konyha.

Csökkent a Balaton-parti vendéglők forgalma 

Nehezen indult a balatoni szezon, de július végén és augusztusban kimondottan erős volt a forgalom, a tavasztól nyitva lévő vendéglátósok árbevétele a szezonban 60-80 százaléka lett a tavalyinak - hangzott el a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KISOSZ) somogyi szervezetének vállalkozói fórumán csütörtökön Siófokon.

Rossz napjai jönnek a tiszai harcsáknak 

Ugyanis hétvégén mégis megtartják a tiszacsegei harcsafőző fesztivált. Igaz, családias hangulatban, kevesebb résztvevővel, de lehet majd a versenyműveket kóstolni.

2,2 milliárdra nyújtottak be kérelmet a borászok 

A koronavírus-járvány következtében visszaeső turizmus és vendéglátás nyomán a borászok 2,2 milliárd forintnyi támogatási kérelmet nyújtottak be az agrártárcához, amely az eredetileg biztosított, 1,8 milliárd forintos keretet kiegészíti 400 millió forinttal - jelentette be a mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár Etyeken.

Betörnek az újhullámos gasztronómiába a különleges ízvilágú paradicsomok 

Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) tájfajta paradicsom projektjének két idei nagykövete, a Dining Guide Év Ifjú Séftehetsége díj tavalyi győztese, Farkas Richárd (Pajta Bisztró) és az ország egyik legismertebb gasztrobloggere, Havas Dóra (Lila füge) is csatlakozott a Séfek a Fenntartható Fejlődésért Kiáltványhoz.

Pezsgőt dob piacra a Pécsi Tudományegyetem 

Első ízben készített pezsgőt a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete, amely termékeit ősztől új márkanév alatt kínálja - közölte a felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

Bécsben elsősorban a belvárosi éttermek szenvednek 

A turisták hiánya és az elterjedt home office-os munkamód miatt hiányoznak a vendégek a bécsi éttermekből, kávéházakból. A legnagyobb forgalomkiesés a belvárosi vendéglátóhelyeknél jelentkezik, ahol eddig 30-40 százalékos forgalomkiesésről beszélhetünk a tavaly adatokhoz képest - jellemezte a helyzetet Peter Dobcak, a bécsi gazdasági kamara (WKO) gasztronómiai tagozatának vezetője - írja a GD Consulting.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!