MVI: 5 százalékos áfakulcsot elvitel és házhoz szállítás esetén!

MVI: 5 százalékos áfakulcsot elvitel és házhoz szállítás esetén! 

Kérésüket eljuttatták a felelős, valamint a döntéshozó szervekhez, levelük fontos részletei a következők.
Bácskai rizseshús a rászorulóknak

Bácskai rizseshús a rászorulóknak 

Neves hazai séfek készítették el azt az ételt, amit a Máltai Szeretetszolgálat intézményeibe juttattak el egy CSR-akció keretében.
Ropogós csirkeszárnyak, lovagok nyula, polip tagine-nel

Ropogós csirkeszárnyak, lovagok nyula, polip tagine-nel 

A Máltai Turisztikai Hivatal, az Heritage Malta ‘Taste History’ projektjével és a három máltai Michelin-csillagos étteremmel - UnderGrain, Noni és De Mondion - együttműködve elindította egész éven át tartó új kezdeményezését: Taste History Meets the Stars  (Kóstolj bele a történelembe és találkozz a csillagokkal) néven.
Kadarka törköly lett Magyarország legjobb pálinkája

Kadarka törköly lett Magyarország legjobb pálinkája 

A Brill Pálinkaház érlelt kadarka törkölypálinkája nyerte 2020-ban az Ország Legjobb pálinkája címet az Országos Pálinka- és Törkölypálinka versenyen, melynek eredményét csütörtökön hirdették ki.
Érdemes szarvasgombát vadászni

Érdemes szarvasgombát vadászni 

Mert éppen most százezer euróért kelt el egy fehér példány  Olaszországban.
Itt a világ legjobb cukrásza

Itt a világ legjobb cukrásza 

Egy brüsszeli csokoládékészító mesterről van szó, aki másodszorra nyerte el az elismerést.
Átvette nyereményét Segafredo-játékunk győztese

Átvette nyereményét Segafredo-játékunk győztese 

Itt a kávés kérdőív nyertese.
Thummerer siker

Thummerer siker 

Tarolt a noszvaji pincészet a világ egyik legrangosabb borversenyén.
Elhunyt az idei Gundel-díjazott

Elhunyt az idei Gundel-díjazott 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) a következő szomorú hírt osztotta meg velünk.
Etyekre igazolt a Baraka sztárséfje

Etyekre igazolt a Baraka sztárséfje 

A világ legjobb éttermeit megjárt brazil-portugál származású séf, André Bicalho a Baraka Budapest után 2020 októberétől az etyeki Haraszthy Pincészet éttermi csapatának élére került. Széleskörű nemzetközi tapasztalatát a Matador étterem Corporate Chef-jeként hasznosítja Diego Bautista amerikai-mexikói séffel közös kooperációban.

Bajban az olasz olajbogyótermelők 

Súlyos válságba kerültek az olasz olívaolaj termelők, mert a szállodai-éttermi-vendéglátóipari szektor tavasszal leállt, és most a második hullám idején ismét leáll.

A vendéglátóhelyek csak 21 óráig lehetnek nyitva 

Nem nálunk, hanem Észak-Macedóniában.

A Burger King a McDonald'snak kampányol 

A járvány miatt félő, hogy a konkurencia dolgozói is utcára kerülnek, a Burger King ezért arra kéri a vásárlókat, hogy rendeljenek mástól is - írja a hvg.hu.

Borászatok, pincészetek figyelem! 

Nagyléptékű borászati beruházási támogatási program indul november 2-tól.

Hétfőtől szigorítás a hazai éttermekben 

A kormány hétfőtől a vendéglátó- és szórakozóhelyekre is kiterjeszti a kötelező maszkhasználatot.

Novemberre bezárják a német éttermeket 

Egész novemberre leállíthatják Németországban a vendéglátást és a kulturális életet. De mindenkit kártalanít az állam.

Rangos díj a Taste Hungary-nek 

Nemzetközi borturisztikai díjat nyert a csapat.

Már a sörös kedvünk sem a régi 

Csökkent a hazai sörfogyasztás a harmadik negyedévben a Sörszövetség szerint.

Búcsú a régi Arany Kaviártól 

A 30 éves születésnap kapcsán egy merőben új gasztrovonalon indultak el. Egy kolumbiai kutató-fejlesztő séffel dolgozták ki új koncepciójukat.

Tüntetnek az olasz vendéglátósok 

Elegük van a covid miatti korlátozásokból. Nem segélyt, hanem forgalmat akarnak. Ezért  tiltakoznak a korlátozások ellen. Van, ahol a polgármester is velük tüntet.

Vizsgálják az italbeszerzéseket  

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ágazati vizsgálatot indított a hazai éttermek, kocsmák és egyéb vendéglátó-ipari egységek italbeszerzéseinek elemzésére.

Nem tudunk lejönni a rántott csirkemellről 

A Falatozz.hu országos ételrendelő portál összeállította legnépszerűbb frissensültek tízes toplistáját. A felmérés alapján a rántott húsételek továbbra is toronymagasan vezetnek.

Így főznek fenntarthatóan a legmenőbb séfek 

Október 20-a a séfek világnapja, aminek alkalmából szakácsok egy fenntartható receptgyűjteménnyel hívják fel a figyelmet a zöld élelmezési rendszerek fontosságára.

Mentenék a vendéglátást az európai szeszesital-gyártók 

A Covid-19 járvány egyetlen ágazatot sem érintett jobban, mint a vendéglátást és a szállásadókat, különösen azért, mert a találkozáson alapuló közösségi élményektől fosztotta meg mind az embereket, mind a helyszínt biztosító szolgáltatókat. Az európai szeszesital-szegmens képviselőit tömörítő Spirits Europe ezért még 2020. július 1-én elindította a „Fit for Recovery” elnevezésű tervezetét a kapcsolódó ágazatokban dolgozó munkavállalók megsegítésére, melyet októberben felülvizsgált a különböző kormányzati intézkedések tükrében.

Nincs gasztroforradalom nyúl nélkül? 

Úgy tűnik, hatásos az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum és a nyúl terméktanács által közösen indított kampány a 21. század fehérjeforrásának tartott nyúlhús népszerűsítésére.

Étterembezárás Budapesten 

Súlyos hiányosságok miatt egy fővárosi távol-keleti éttermet záratott be azonnal hatállyal a Nébih.

Melyik legyen az év hala? Szavazzon! 

Az angolna, a fürge cselle és a jászkeszeg van versenyben.

Ezt se gondoltuk volna: nyúlnagyhatalom lehetnénk 

Az elmúlt három évben megduplázódott a hazai nyúlfogyasztás, hangzott el szombaton, a Csak nyúl elnevezésű 17. debreceni nyúlfesztivál megnyitóján.

Megvan a jegy Lyon-ba: a magyarok ott lesznek a Bocuse d'Or döntőjében 

Biztosította helyét a magyar csapat a Bocuse d’Or lyoni döntőjébe: Veres Istvánék a 9. helyen végeztek a tallinni Európai Válogatón.  

Új elnök a Chaine des Rotisseurs élén 

A lovagrend magyarországi tagozata október 5-én a Gerbeaud Házban tartotta éves közgyűlését.

Indul a Bocuse d'Or, pénteken a magyarokért szoríthatunk 

Mint arról már korábban hírt adtunk, október 15-16-án rendezik a Bocuse d’Or európai döntőjét, amelynek először ad otthont a Balti-tenger partján fekvő észt főváros, Tallinn.

Katalóniában sincs mostantól vendéglőzés 

A spanyol autonóm közösségben péntektől két hétre bezáratják a vendéglátóegységeket és több korlátozó intézkedést is bevezetnek.

Szabad helyek a cukrásztréning programban 

A Magyar Konyha Magazin Kiadó két napos cukrásztréninget szervez a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) megbízásából éttermi séfek és cukrászok szakmai továbbképzésére.

Székfoglaló 

Megnyílt a SZÉK Restaurant & Bar (a korábbi Klassz helyén, az  Oktogonnál, az Andrássy úton), ahol az erdélyi és székely konyha legjobbjait kínálják mostantól vendégeiknek. A nyitás alkalmával kóstoltuk kínálatukat.

A cseheknél egy ideig mostantól nincs vendéglőzés 

Természetesen a koronavírus-járvány terjedése miatt.

Már jövőre adómentes lehet a pálinkafőzés 

A pálinka szabadságharc több mint tízéves küzdelme magyar győzelemmel zárult, az Európai Unió módosította az erre vonatkozó szabályozást, így már jövőre újra adómentes lehet a pálinkafőzés - tájékoztatta az MTI-t Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Elhunyt id. Légli Ottó 

89 éves korában elhunyt id. Légli Ottó, a Balatonboglári Állami Gazdaság volt szőlésze, ágazatvezetője, adta hírül közösségi oldalán a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa.

Olaszrizling nagykóstoló jövő hétvégén 

Több mint 80 borászat mintegy 150 tételét kóstolhatják meg az érdeklődők az Olaszrizling Október Nagykóstolón október 17-én a Corinthia Hotel Budapestben.

Horeca Meetup: előadások a második hullám kapcsán 

"Egyből a kettőbe" címmel tartottuk nagy sikerrel zárult szakmai rendezvényünket október 6-án, kedden, a Cortile Hotel Budapestben. Az ott elhangzott előadásokból közlünk most fontos részleteket.

Itt a kávés kérdőíves játék győztese! 

A játékot velünk közösen szervező Segafredo a következő levélben nevezi meg a győztest.

Egy hét múlva csendben elindul a Bocuse d'Or 

Október 16-án rajtol a magyar csapat második versenyzőként az észtországi Tallinnban. Rendhagyó helyzetben, rendhagyó felkészülési menetrend után.

Szarvasgomba üzem átadása Szolnokon 

Szolnokon átadták a NEFAG Zrt. szarvasgomba feldolgozó üzemet.

Takarékláng, elbocsátások, üres Budapest, de vidék is hamarosan követi 

Őszi Horeca Meetup-unk kerekasztal-beszélgetésének fontos megállapításai voltak ezek.

Innovatív fejlesztésért nemzetközi boros elismerés 

A Taste Hungary csapata nyerte el a londoni Drinks Business Wine Tourism díját. 

Horeca Meetup: Egyből a kettőbe 

Október 6-án tartottuk szakmai rendezvényünket a Cortile Budapest Hotelben. Nem online, nem is hibrid formában, hanem a helyszínen több mint negyven szakmai vendégünk hallgatta az előadásokat.

Közös sörfőzéssel várnak hétvégén a kézműves sörfőzdék 

Október 10-ére közös programot hirdetett 26 magyar kisüzemi sörfőzde. Tokajban és Etyeken sör és bor összekóstolással, Budapesten ízhiba- és Oktoberfest sör bemutatóval, Győrújbaráton komlótermesztésről szóló előadásokkal várják a vendégeket az első Nyitott Főzdék Napján.

Jónak ígérkezik az idei bor 

A tavalyi évhez képest minden borvidéken később kezdődött a szüret. A szárazság, illetve a tavaszi fagy által érintett fajták esetében 15-20 százalékos terméskiesés várható - mondta Légli Ottó a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke. A minőségre nem lehet panasz, a leszüretelt szőlő egészséges, így megvan a kiváló évjárat lehetősége - írja a Magyar Konyha Online. 

A kutyabarátok után a hasbarátok felé nyit a MOL 

Gianni Annoni 4 féle római pizzáival bővül mostantól a hazai töltőállomások Fresh Corner  választéka.  
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!