Gasztronómiai verseny és szakmai konferencia 

A Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület (GKRTE) és a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara (BGE-KVIK)2018. december 04-én (kedd) 8:00-kor Budapesten tartja a XVII. Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Versenyt a BGE-KVIK ötödik kerületi Oktató Kabinetjében.
Lett négy menő spot...

Lett négy menő spot... 

Egyik szórakoztatóbb, mint a másik. Ezek Lettország és fővárosa, Riga új mini imázsfilmjei.
Elérkezett a hazai pezsgő forradalom

Elérkezett a hazai pezsgő forradalom 

Champagne-bárok nyílnak a főváros vendéglátóhelyein belül, ahol a legjobb champagne-okat és magyar, champagne-i technológiával készült pezsgőket árusítanak. A külön erre a célra kialakított pultok mögött csak a témában szakértő sommelier-ek állhatnak, akik időről időre tematikus workshopokat és kóstolókat, pezsgővacsorákat is tartanak.

Fogadjunk, hogy még nem ivott Blackened viszkit! 

Saját whiskeyt készített a Metallica amerikai metálzenekar, a hírt szerdán jelentették be honlapjukon.

Indul a Borősz Alsó-Ausztriában 

Augusztus közepétől egészen novemberig varázslatos időszak köszönt be Alsó-Ausztriában, mely során a bort és a gasztronómiát ünneplik. Szüreti felvonulások, kulináris kalandok, borkóstolók és mulatságok kicsiknek és nagyoknak – mindez csak egy kis ízelítő abból, amit élőben is megtapasztalhatnak azok, akik úgy döntenek, az ősz egy szeletét Alsó-Ausztriában töltik. Ha kíváncsi, mit is jelent pontosan a „Weinherbst”, azaz a borősz, és milyen kalandokat kínál az egész család számára, látogasson el Alsó-Ausztriába, és ismerje meg a hamisítatlan osztrák vendégszeretetet!

Nyolcezer miskolci diákra főznek a 300 milliós új konyhából 

Átadták Miskolcon az ország egyik legnagyobb és legkorszerűbb főzőkonyháját, amely akár tízezer éhes gyerekszájat és képes kiszolgálni.

Vadhúsfogyasztásra sarkall az agrártárca 

Soponyán megtartották a XII. Vadgasztronómiai Fesztivált.
Ijesztően okos kávékihordó drónok

Ijesztően okos kávékihordó drónok 

Az IBM szállingózó szerkezetei még azelőtt kihozzák a „feketét”, mielőtt az igény megfogalmazódna bennünk.

Ősztől ismét Hadik Brunch 

Újraindul a programsorozat a népszerű pesti kávéházban.
Felével nőtt az egész évben nyitva tartó balatoni vendéglátósok száma

Felével nőtt az egész évben nyitva tartó balatoni vendéglátósok száma 

A borászok és vendéglátósok alapította Balatoni Kör közleménye szerint az elmúlt öt évben legalább 50 százalékkal nőtt azoknak a vendéglátó egységeknek, borászatoknak a száma, amelyek egész évben nyitva tartanak.

Sólethegyeknek veszett nyoma a Kazinczy utcában 

A nyarat kóser módon készült sóletevéssel búcsúztatták augusztus utolsó vasárnapján, a Kazinczy utcában.

A vadaknak rosszul kezdődik a szeptember Zalában 

Országos Vadpörkölt- és Borfesztivál - Zalai teríték címmel háromnapos rendezvénysorozat kezdődik szeptember 7-én Zalaegerszegen.

Egész nyáron nyerő a gin 

Frissít, van kellő alkoholtartalma és a belőle készített koktélok továbbra is mennyeiek.

Termelők - éttermesek találkozója 

Termelők-éttermesek találkozót szerveznek a Gasztrohősök Budapesten, a BGE Markó utcai épületében.

SVÉT-találkozó Egerben 

Szeptember 16-ra már akadhat annak programja, aki szereti Magyarország legjobb éttermeit egy helyen, egy időben kóstolni.

Fellélegezhetnek a burgeres helyek tulajdonosai 

Mert már egy robot is elkészítheti teljes egészében a burgert.

Bor- és Fröccsfesztivál a siófoki Nagystrandon és PLÁZS-on 

Mindannyian szomorúak vagyunk, ha a nyár a végéhez közeledik. Siófokon azonban idén semmi okunk nem lesz a búslakodásra: a jubileumi év nyarának vidám hangulatú záróeseménye az augusztus 31. és szeptember 2. között megrendezésre kerülő Bor- és Fröccsfesztivál lesz.

Csodás csoki siker 

A világ legrangosabb ételkóstolóversenyén, a Great Taste Awards-on nyert bronzérmeket a chocoMe.

Étteremteszt Közép-Európa legjobb olasz helyén 

Ami Magyarországon található, méghozzá a Bükk mélyén!. Ez az Avalon Ristorante Miskolctapolcán.

Új marketing és kommunikációs igazgató a Gundel Étteremben 

A megújuló Gundel Étterem csapatához csatlakozik Angelus Barbara, aki több ötcsillagos szállodai brand magyarországi felépítésében szerzett tapasztalatot.

Fontos hír a konyhákra 

De korántsem örömteli: lisztáremelkedés jöhet. Soroljuk az okokat.

Mesterkurzusok a szüret kezdetén 

A második Vino Kóstoló Ünnepen, amelyet augusztus 24-én és 25-én rendeznek meg a város legkedveltebb sétálóutcáján található egri Érseki Palota udvarán, bor- és gasztronómiai kiállítók, valamint kultúrprogramok és koncertek várják az érdeklődőket. A programmal egyben a szüret kezdetét is ünnepli a borvidék. Idén az egriek mellett a Tokajból érkező vendégpincészetek borai is várják az érdeklődőket. 

Sikeres PanyolaFeszt, toronyórával 

A 13. alkalommal megtartott rendezvény közel 180 fellépője több mint nyolcezer látogatót vonzott a három nap alatt a településre.

A delikát, a sportos meg a klasszikus 

Megválasztották, és díjesővel jutalmazták 2018. legjobb kenyereit. Augusztus 18-20-ig a Várkert Bazárnál majd mind kóstolható.

Felszállt a füst a bezárt szerencsi cukorgyárban 

A magyar építészhallgatók másodszor pezsdítették fel különleges installációikkal a Tokaji borvidéket.

Ha stílusos étkezés, akkor irány Győr! 

Győr lesz idén, nyár derekán, a stílusos étkezés legújabb vidéki fellegvára.

A kávézás aranyfoka 

Már idehaza is elérhető a kávézás aranymércéjének számító francia topmárka, a L’OR.

Emeld a poharad! Pénteken itt a sör világnapja 

4+1 lazulós tipp annak örömére, hogy augusztus első péntekét kinevezték a sör világnapjának.

Charity kávézó a Belvárosban 

Új kávézó Budapest szívében, az Arany János utcában, a Magyar Vöröskereszt székházában: nem véletlen a helyszínválasztás.

Megkezdődött a szüret 

Ezen a napon kezdődött a szüret a villányi borvidéken. Az alábbi képeken Irsai Olivér szőlőt szüretelnek a baranya megyei Palkonyán.

Kihirdették Magyarország Tortáját és Magyarország Cukormentes Tortáját 

A győztes tortákat a mai (keddi) napon az Országházban jelentették be az augusztus 20-i ünnepi programok ismertetésével együtt. A két győztes tortát a nagyközönség először augusztus 18-án, 19-én és 20-án, Budapesten, a Magyar Ízek Utcáján kóstolhatja meg.

Deres lesz idén az új kenyér 

A Magyar Pékszövetség versenyének győztese lesz idén a Szent István nap kenyere: a kovásszal készült „Várhegyi Deres”.

Magyar díjazott az Academy of Chocolate Awards-on 

A magyar csokoládémágus, a chocoMe, 5 bronzéremmel gazdagodott a rangos Academy of Chocolate Awards versenyen 2018. július 25-én – az 5 újabb díjjal immár 57-re emelkedett a cég nemzetközi szakmai versenyeken elért elismeréseinek száma.

Olaszrizling lett az ország legjobb fehérbora 

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) által szervezett 2018. évi Országos Borverseny legjobb fehérborának a Varga Pincészet 2017-es évjáratú Aranymetszés Friss Olaszrizlingjét választották.

Faramuci, Bíbor meg a többiek... 

Fogadjuk meg elődeink tanácsát: cipőt a cipőboltból, csopaki bort csakis Csopak környékéről!

Élénkség, vibrálás, mélység: megérkezett a tango 

Különleges és őszinte bor a tállyai SZÓLÓ-tól a 2014-es évjáratú tango. A régi hagyományokra visszanyúló, flor alatt érlelt tétel a borászat filozófiájával összhangban egy modern stílusú, izgalmas élményt adó bor lett.

Rangos díjat zsebelt be a belvárosi luxushotel 

A legjobb éttermek közt szerepel a The Ritz-Carlton Budapest Deák St. Kitchen az idei World Luxury Restaurant Awards-on.

XXII. kerület, mint bornegyed? 

Budafok-Tétény önkormányzata ötletpályázatot hirdet a XXII. kerület mint bornegyed arculatának megalkotására, népszerűsítésére, a pályázatokat augusztus 20-ig lehet beadni.

Fél tonna kávé 9 napra 

Egy átdolgozott/átmulatott éjszaka után különösen fontossá tud válni a kávé. A Sziget fesztiválon sem kell lemondani a jó minőségű feketéről (vagy fehérről).

Marbellára költözött a Zsidai Csoport 

De nem nyaralni mentek, hanem éttermeket, bárokat nyitottak egy luxusszállóban a spanyoloknál.

Tízezreket vonzott a bor Egerbe 

A XXII. Egri Bikavér Ünnep a város legnagyobb rendezvénye ebben az évben is tízezreket vonzott. 

Hol van Közép-Európa legjobb olasz étterme? 

Annyit segítünk, hogy egy tavasbarlang közelében, a Bükk mélyén rejtőzik.

Emelkedjen az országos halfogyasztás átlaga! 

Szombaton kora este kezdődött a Bajai Halfőző Fesztivál: mintegy ezerötszáz bogrács alatt gyújtották meg a tüzet a Bács-Kiskun megyei városban. Nagy István agrárminiszter az eseményen célként jelölte meg, hogy emelkedjen az országos halfogyasztás átlaga.

Kiválóan szerepeltek a magyar szakácsok és cukrászok a malajziai világdöntőben 

Szombaton este a gálavacsorával ért véget a 105 tagország 10 millió gasztronómiai szakembert tömörítő World Association of Chefs Societes (WorldChefs) világkongresszusa, amelyen a 2017-es kontinentális régiódöntőkön legjobban szerepelt szakács- és cukrászcsapatok mérték össze tudásukat. A megmérettetésen volt kikért szorítani, hiszen a felnőtt szakácsok között Adamek Balázs séf és Murányi Mercédesz commis (felkészítőjük Volenter István), a cukrászok között pedig Maczák Anna séf és Marosi Mónika commis (trénerük Györgyicsek Péter) képviselték a magyar színeket.

Sör, foci, burger, Balaton 

Hétvégi gasztroaktualitások, idei újdonságok a magyar tengernél.

Még több program az idei PanyolaFeszten 

A leginkább a szilvóriumáról ismert szabolcsi település augusztus 2-4. között várja a látogatókat az idei PanyolaFesztre.

Marbellán terjeszkedik a Zsidai Csoport 

Éttermeket és bárokat nyitottak a helyi Kempinski Hotelben.

Magyar szakács és cukrász páros a malajziai világdöntőben 

Kedden megérkezett a World Association of Chefs Societes (WorldChefs) kuala lumpuri kongresszusára a magyar delegáció, amelynek tagjai szerdán már munkához is láttak.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!