Egyre népszerűbbek Magyarországon az utcai ételek 

A Street Food Egyesült tudja ennek az okát.
Piros vilmos lett idén a legjobb pálinka Gyulán

Piros vilmos lett idén a legjobb pálinka Gyulán 

Piros vilmoskörte lett a legjobb kerekedelmi pálinka a 18. Gyulai Pálinkafesztivál Brillante-2017 elnevezésű párlatversenyén szombaton.
Együtt könnyebb: Gasztrotérkép 2017

Együtt könnyebb: Gasztrotérkép 2017 

Több, mint 60 balatoni vendéglátóhely, éttermek, borászatok és szálláshelyek összefogásával jelent meg a Balatoni Gasztrotérkép legújabb, 2017-es kiadása magyar és angol nyelven.

Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül 

A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International du Vin borversenyen, amelyet 41. alkalommal rendeztek meg Bordeaux-ban.
Megvan, ki a Borászok Borásza 2017-ben

Megvan, ki a Borászok Borásza 2017-ben 

Egy csopaki bortermelő nyerte el idén az egyik legrangosabb hazai borszakmai elismerésként számon tartott díjat.
Mely borvidékeket radírozza le a térképről a klímaváltozás?

Mely borvidékeket radírozza le a térképről a klímaváltozás? 

Egy európai és ausztrál szakemberekből álló kutatócsoport érdekes megállapításra jutott.
Meglepő éttermek, sokkoló élmények

Meglepő éttermek, sokkoló élmények 

A 21. század elejéig az éttermek többnyire az étkezés céljait szolgálták, és bár voltak köztük elegáns, drága éttermek korábban is, ezek az éttermek sem igazán akartak másnak látszani, mint amik voltak. Egy kocsma pusztán egy kocsma volt, egy étterem pedig egy étterem, minden különösebb trükk nélkül. A posztmodern korban azonban már semmi sem az, aminek látszik.

A Balaton ezer arca egy kóstolón 

Afterwork nevű rendezvénysorozatának következő eseményén balatoni borokkal ismerteti meg a résztvevőket a Winelovers.

Immár „hivatalosan” is megkezdődött a 2017-es sörszezon 

A Sörszövetség harmadik éve rendezi meg,,Sör mi több” elnevezésű, évadindító eseménysorozatát.
Bock-aranyak Brüsszelben és Pécsett

Bock-aranyak Brüsszelben és Pécsett 

Több érlelt nagy cuvée-t és könnyedebb, gyümölcsös Bock-vörösbort is aranyéremre értékelt a szakértő zsűri két nemzetközi és egy hazai borversenyen.

A spanyol HOVENTA-n szerepelt a tokaji aszú 

A spanyol fővárosban a héten zajló Salón de Gourmets nemzetközi gasztronómiai vásárhoz kapcsolódóan kóstolhattak tokajit a látogatók.

Még két hétig lehet nevezni a pálinka országkóstolóra 

A szervezők még közel két hétig várják a mintákat az idei pálinka országkóstolóra. A legjobb hazai röviditalokat majd az ősszel megjelenő Pálinkakiválóságok könyve tartalmazza.

Egyetlen hamburgerhez 3145 liter vízre van szükség! 

Mekkora egy hamburger vízlábnyoma? Mennyi vizet használunk fel hozzá?

Rizling Tavasz másodszor 

2017 május 13-án a Rizling Generáció immár második évben rendezi meg Rizling Tavasz elnevezésű sétálókóstolóját.

Új piaci márkajelzés a Bükfürdői Termelői Piacon 

Harmadik évadába lépett a fürdőváros kedvelt termelői piaca. A megnyitóra szép számban érkeztek vendégek, akiket a megszokott termelői csapat minőségi árui fogadtak. Bemutatkozott az új piaci márkajelzés is, a Bükfürdői Esszencia logójával ellátott árucikkek tovább öregbítik a város hírnevét.

Sörfőzési rekordot döntött Csehország 

Rekordmennyiségű, 20,5 millió hektoliter sört főztek tavaly a csehországi sörgyárak - közölték hétfőn Prágában sajtótájékoztatón a csehországi sörgyárak képviselői. A megelőző évben a sörgyárak 20,1 millió hektoliter sört állítottak elő.

A világ legjobb női séfje is ott lesz a Gourmet Fesztiválon 

A magyarországi éttermek immár szokásos seregszemléje mellett világ legjobb női séfjének vacsorájára és a hazai Michelin-csillagos éttermek közös menüjére is be lehet fizetni.

Külföldi headlinerek a Gourmet Fesztiválon 

A magyarországi éttermek immár szokásos seregszemléje mellett világ legjobb női séfjének vacsorájára és a hazai Michelin-csillagos éttermek közös menüjére is be lehet fizetni.

Eper és mangalicából dolgoznak az idei Gourmet Fesztiválon 

Regionálissá bővül idén a Gourmet Fesztivál.

Szabadegyetem a Kárpát-medence borászainak 

Csaknem 100 kárpát-medencei magyar borászat vett részt április 20-22. között a szőlész-borász rendezvényen Ópusztaszeren.

A takarítók sem tolakodnak a balatoni állásokért 

Az MSZÉSZ nemrég megválasztott, új elnöke arról számolt be, hogy erős szezonra számítanak a Balatonnál, de kihívások elé állítja a vállalkozókat a munkaerőhiány.

Gyökeres változás a GaultßMillau kalauznál 

2017 tavaszától jelenlegi formájában megszűnik a Gault&Millau Magyarország gasztronómiai kalauz.

Kóstoló a Sárrét ízeiből, megelevenítik a csökölyi komatálazást a Tájházak Napján 

2013 óta minden év tavaszán megrendezik a Tájházak Napját, hogy a néprajzi, az építészeti, a viseleti örökséget őrzők bemutathassák kincseiket az érdeklődőknek - mondta a Turizmus Online-nak Hegedűsné Majnár Márta, a Magyarországi Tájházak Szövetségének ügyvezető elnöke. - Hozzátette: az a céljuk, hogy ilyenkor a tájházak  még inkább a kíváncsiak középpontjába kerüljenek, ezért színes programokkal, egyedi lehetőségekkel várják őket.

Már lehet nevezni a 38. Országos Borversenyre 

Elindult a nevezés az Országos Borversenyre. A 38. alkalommal megrendezett hazai megmérettetés nemcsak a minőségi borok termelőinek kíván pozitív visszajelzést adni, hanem egyedülálló lehetőséget is nyújt a díjnyertes tételeknek a szereplésre itthon és külföldön egyaránt. Az egész ágazatot megmozgató esemény Magyarország borkínálatából a legnagyobb merítést kínálva, többszörös szűrővel dolgozva objektív mércéje kíván lenni a magyar boroknak.

Önnek van cekkere? 

A helyben megtermelt és előállított termékek piacra kerülését, ezáltal a helyi gazdaság élénkítését és a közösség építését tűzte zászlajára az a településfejlesztési program, amelynek égisze alatt Hetedhét Cekkeres védjegy kerül bevezetésre Csongrád megye hat településén. A Ruzsa Község vezetésével, Bordány, Öttömös, Pusztamérges, Üllés és Zákányszék összefogásával megvalósult településközi együttműködés egyedülálló hazánkban.

Kérdőívben méri fel a szakma problémáit az MVI 

Sikeres, programokban gazdag évet zárt az MVI – állapította meg Kovács László elnök az április 19-én tartott éves közgyűlésén.

A BalatonBor Budapestre költözött 

Huszonnégy pincészet részvételével itt a Balaton régió első közösségi bormárkája, a BalatonBor második évjárata, amely már Budapesten is kóstolható.

A reggelit népszerűsíti az idei SVÉT 

Egyre stílusosabb a vidéki éttermiség. Palkonyán idén is megrendezik a húsvéti gasztrofesztivált.

Amerika új kedvence: kőrözött kaviárral 

Kevés majonéz, hozzá krémsajt, spanyol paprika (nálunk kaliforniai paprikaként ismert), két féle cheddar sajttal összekeverve, szegfűborssal vagy szegfűborsos sajttal ízesítve – ez állítólag a nagymamák ősi receptje Amerika déli tájain, amit valaki előhalászott egy kamra polcának mélyéről – egyre nagyobb és zajosabb sikert aratva ezzel a gasztrománok körében a tengerentúlon.

A szörpök szörpje 

Megvan a március végén Soltvadkerten megrendezett első Nemzeti Szörp Verseny nyertese.

Új terepjárós bortúrák Villányban 

Történetének eddigi legizgalmasabb borvidéki túráját szervezte meg a Bock Pince, és mutatta be a sajtó képviselőinek.

Fogadj örökbe egy furminttőkét! 

Az idei a furmint éve, ezzel  szeretnék felhívni a figyelmet erre az egyedülálló magyar értékre - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az M1 aktuális csatornán szerdán.

Országjáró körúton a Nemzeti Parki Termékek 

Minden érintett összefogására van szükség annak érdekében, hogy a kiváló magyar termékek minél szélesebb körben piacra jussanak, egyre keresettebbé és ismertebbé váljanak a vásárlók előtt - jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter kedden, a Veszprém megyei Hegymagason, a Nemzeti Parki Termék Védjegy Körút nyitórendezvényén.

Megnyugtató eredménnyel zárult a NÉBIH szilvapálinkatesztje 

30 szilvapálinkát ellenőrzött legújabb Szupermenta terméktesztjén a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). Az érzékszervi és kedveltségi vizsgálat mellett a hatóság laboratóriumaiban ezúttal is megmérték a biztonsági szempontból fontos paramétereket. Végül egy esetben kellett intézkednie a hatóságnak.

Szőlő-bor kutatási kiválósági központ létesül Egerben 

Egymás megismerése, az együttműködés, az új tudományos eredmények átadása volt a célja annak a nemzetközi szőlészeti és borászati konferenciának, amelyet az Egri Eszterházy Károly Egyetem dísztermében tartottak.

Tökéletes napkezdés a Damniczki cukiban 

Télen - nyáron mindig találni valami különlegeset a Damniczki cukiban. Most kipróbáltuk a tökéletes francia reggelit is.

Lehet ezt másképp is, nem csak remegve az iskolapadban 

A Budapesti Gazdasági Egyetem ProGasztro Klubját Hegedűs Péter 11. alkalommal szervezte meg. A rendezvényt már a kezdetektől fogva élénk érdeklődés kísérte az iskola hallgatói körében. Persze ma már a klub korábbi meghívott szakemberei is klubtagokká váltak a mindig izgalmas új témáknak és a színes előadóknak köszönhetően.

Michelin csillagos séf főz az Air France utasaira 

Verbénás borjúlábszár színes zöldség fricasseeval. Többek között ez jut a francia légitársaság utasainak asztalára.

Gere nyert a Winelovers Nagykóstolóján 

Több mint 100 kékfrankos és bikavér a Winelovers áprilisi Nagykóstolóján.

Lett gasztro lett a hónap slágere 

Gasztrovonalon erősít idén Lettország, és legfőképp a főváros, Riga. Pedig eddig sem takarékoskodtak a lett konyhákon, idén azonban egyértelműen a kulináriának osztották a főszerepet.

Közeledik a Street Food Éjszakája 

Negyedik alkalommal jelentkezik május 19-én a budapesti Street Food Éjszakája.

Egzotikus koktélok Speak Easy stílusban 

Kétévés fenállása alkalmából exkluzív kóstolón mutatta be legújabb nyári koktéljait a belvárosi Tuk Tuk Bar. 

Hanami, cseresznyevirágzás, Rickshaw 

Április 5-9 között a Corinthia Hotel-beli Rickshaw étterem a távol-keleti csúcsgasztronómiát kedvelő vendégeket várja hanami programjával. A cseresznyevirágzás, azaz a hanami a japán kultúra egyik legjelentősebb és legközismertebb ünnepe, ilyenkor a családok együtt vannak, és közösen fogyasztanak el finomságokat.

Az egészségé a főszerep az ifi gasztroversenyen 

A BVHSZC Gundel Károly Szakképző Iskolájában 37. alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Ifjúsági Gasztronómiai Versenyt.

Megválasztották a világ legjobb éttermét 

A New York-i Eleven Madison Park lett a világ legjobb étterme egy szerdán közzétett ranglista szerint, amely a világ 50 vezető éttermét sorolja fel.

Kistermelők lepik el a Várkert Bazárt 

Száz regionális kistermelő mutatja be eredeti forrásból származó termékeit a Magyar ízek húsvéti vásárán szombaton és vasárnap a Várkert Bazárban.

Etyeki piknik: sonkák, sajtok, habzó borok a főszerepben 

Az Etyeki piknik gasztronómiai programsorozat legközelebb április 8-án és 9-én várja a látogatókat.

Magyar burgert nekünk és Európának! 

Közép-európai márkává fejlesztenék tulajdonosai a budapesti kézművesburger-forradalom egyik élharcosát, a Zing Burgert.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!

Group travel: next stop the Grand Est!

Group travel: next stop the Grand Est! 

The Grand Est is a must-see destination for group travel lovers. With its historic cities and unspoilt natural landscapes, this rich, diverse region offers an unrivalled range of experiences.
Champagne For You: ahol az ország legszélesebb pezsgőválasztéka vár

Champagne For You: ahol az ország legszélesebb pezsgőválasztéka vár 

A Champagne For You tulajdonosa, Kiszely Katalin mesélt nekünk, aki a pezsgők szeretetét üzleti vállalkozássá és életérzéssé formálta.
Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.