Platinaérmet kapott Londonban a Somlói Kreinbacher pezsgő

Platinaérmet kapott Londonban a Somlói Kreinbacher pezsgő 

A DWWA, a legnagyobb nemzetközi borverseny, amelyre idén rekord számú, 17 200 nevezés érkezett és zsűrizésükben 219 nemzetközi szakértő vett részt Londonban. 
Borok és lóerő a Balatonnál

Borok és lóerő a Balatonnál 

Pünkösd hétvégén második alkalommal rajtol el a Motoros Borok Útja Rallye, hogy felfedezze a Balatoni Borrégiót.

5000 látogatót várnak a palkonyai pincék Pünkösdkor 

Mintegy ötezer látogatót várnak a 23. Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék rendezvénysorozatra június 3-án és 4-én - mondta el a villányi borvidékhez tartozó község turisztikai egyesületének elnöke.

Ágyaspálinka Fesztivál lesz Újszilváson Pünkösdkor 

Könnyűzenei koncertek és neves dj-k is várják az érdeklődőket a 12. alkalommal megrendezendő Ágyaspálinka Fesztiválon június 3-án és 4-én Újszilváson.
Olasz borok és ételek napja

Olasz borok és ételek napja 

Harmadik alkalommal rendezik meg az Olasz Fesztivált Budapesten. Idén a gasztronómia is helyet kap.
Kóstolt már kapros uborkás vagy fekete cseresznyés fagyit?

Kóstolt már kapros uborkás vagy fekete cseresznyés fagyit? 

Izgalmas új, meghökkentő ízekkel készül a nyárra a Damniczki Budapest cukrászda.

Kóstolt már kapros uborkás vagy fekete cseresznyés fagyit? 

Izgalmas új, meghökkentő ízekkel készül a nyárra a Damniczki cukrász manufaktúra.
Vega lett a tulaj, bezár a Matrjoska

Vega lett a tulaj, bezár a Matrjoska 

Szomorú videóüzenetben köszön el vendégeitől a budapesti Matrjoska bisztró tulajdonosa. 

Sikeres magyar bemutatkozás a London Wine Fairen 

Május 22. és 24. között Londonban találkozott a borszakértők színe java. A Magyar Turisztikai Ügynökség száz négyzetméteres standdal és kilenc társkiállítóval vett részt a London Wine Fairen. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a nemzetközi borszakmai vásáron arról beszélt, hogy a magyar borról egységes, de célpiaconként differenciált nemzetközi kommunikációt kell kialakítani.
Interaktív élménytúrák a Csokoládé Múzeumban

Interaktív élménytúrák a Csokoládé Múzeumban 

Különleges tárlatvezetésen vehetnek részt a csokoládé szerelmesei a Szamos Kossuth téri üzletében, amelynek harmadik szintjén egy évvel ezelőtt nyílt meg a Csokoládé Múzeum. A tematikus termekbe rendezett tárlaton a résztvevők végigkísérhetik és végigkóstolhatják a kakaóbab teljes életútját, a program utolsó állomásaként pedig mindenki elkészítheti saját táblás csokoládéját.

53 milliárd támogatást ad a kormány a Tokaj-Hegyalja térség fejlesztésére 

A május 19-én megrendezett sárospataki konferencián a Tokaj-Hegyalja térségét érintő aktív turizmus fejlesztési szükségletei álltak az előadások fókuszában. 

Összeomolhat a brit vendéglátóipar az EU-s vendégmunkások nélkül 

A Brit Vendéglátóipari Szövetség által megrendelt tanulmányból kiderül, hogy a szektor munkaerejének 24%-a EU migránsokból áll és a Brexit után 10 évvel a munkaerőhiány 1 millió lesz, ha az EU migrációja 2019-re nullára esik vissza.

Hungarikum lehet a bakator 

A debreceni és a bihardiószegi önkormányzat borászokkal összefogva kezdeményezi a bakator szőlőfajta és a bakator bor hungarikumként történő elismerését - közölte Bihardiószeg polgármestere kedden Debrecenben, a cívisváros polgármesterével közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Kihagytad a London Wine Fair’17-et? Rosszul tetted... 

Még nem késő: ma és holnap is nyitva az Egyesült Királyság legnagyobb borszakvására, a London Wine Fair ’17 az Olympia Hall rendezvényhelyszínen, ahol természetes napfényben fürdenek borok, látogatók, programokon résztvevők - az épület természetes világításának köszönhetően.

Pesti étterem a Gourmet Fesztivál nagy újítója 

A Gourmet Fesztivál eddigi történetének legsikeresebb fesztiválján vagyunk túl, ez a látogatók számában is megmutatkozott: idén a fesztivál átlépte a 20 ezer fős álomhatárt, és mintegy 23.500 érdeklődő volt kíváncsi a legmenőbb hazai gasztrofesztiválra.

Megújult a Hisztéria Kávézó 

Csúcsminőségű fagylaltok, francia desszertek, letisztult design, megújult külső - ez ma a Hisztéria Kávézó a Westendben, ahol az ország tortája versenyen induló remekművüket is bemutatták.

Első alkalommal rendeznek Dunamenti Halfesztivált Mohácson 

Első alkalommal rendezi meg július 22-én a Dunamenti Halfesztivált Mohácson a baranyai város német nemzetiségi önkormányzata, amelyre a Duna Győrtől Újvidékig tartó szakaszáról várnak halfőző mestereket, valamint szabadidős halászléfőző csapatokat.

Gourmet-fesztivál a szegényekért Bécsben 

Második alkalommal rendezik meg az osztrák fővárosban a jó ételek és italok fesztiválját, a Wienissimot. A rendezvény bevételével egy olyan egyesületet támogatnak, amely a boltokban kidobásra ítélt, de még fogyasztható élelmiszereket gyűjti össze és juttatja el szociális szervezeteknek. 

Hamarosan nyílik a világ első Nutella Étterme 

Május 31-én nyitja meg a Ferrero az első saját éttermét, a Nutella Cafét a chicagói Millenium Parkban, ahol a nutellás harapnivalók mellett kávékülönlegességeket kínálnak majd.

Hordóreptetés is lesz az idei Csabai Sörfesztiváon  

Csaknem százfajta csapolt sört lehet kóstolni a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádén, amelyet június 2. és 4. között rendeznek meg a békési megyeszékhelyen.

Atyaég, mi jöhet még? 7ágra süt a nap a Gourmet Fesztiválon 

Emberemlékezet óta nem történt meg, ami most tény: melegen süt a nap a Gourmet Fesztivál idején! Gumicsizma, esernyő, esőköpeny, villanymelegítő - a jól megszokott tárgyak egyelőre idén a szekrények mélyén maradnak...

Negyvenöt belga sörfőzde egy budapesti fesztiválon 

Negyvenöt belga sörfőzde 250 féle sörét, köztük 65 féle csapolt sört kóstolhatnak meg a hétvégén a 8. Belga Sörfesztivál vendégei a Bálna Budapestben.

Bővülő programkínálat, már két pavilonban: Sirha Budapest 2018 

2018 februárjában a tavalyinál nagyobb alapterületen, új programokkal gazdagítva rendezik a Hungexpo területén a Sirha Budapest szakkiállítást, jelentették be a szervezők.

A kulináris innovációt díjazza az MTÜ 

A legjobb újrafelfedezett tradicionális magyar ételt készítő éttermet díjazza a Magyar Turisztikai Ügynökség az idei Gourmet Fesztiválon.

Miért nem alapélelmiszer a kenyér? 

Fellélegezne a sütőipar, ha a kormányzat elfogadná a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) javaslatát az ütemezett áfacsökkentésről – mondta a Magyar Pékszövetség elnöke.

Pannon Borrégió Top25 idén tizedszer 

A Dél-Dunántúl legnagyobb szabású borfesztiválját rendezik meg június 10-én.

Pszichológusból kenyérszakértő 

David Seboek a Szex és New York sorozat egyik kedvenc pékségében tanulta meg az alapokat, saját éttermében Budapesten pedig már több mint 15 éve süti maga a kenyeret.

Házi fagylalt készítő kurzus a Coninvestben 

Az olasz fagylalt készítés egyik nagymesterétől tanulhatnak a résztvevők.

A Gundel szakácsa képviseli hazánkat az Ifjúsági Szakácsvilágbajnokságon 

A világversenyt 2017. szeptember 8-án Frankfurtban rendezik meg.

Felvidéki borászok a Pesti Vigadóban 

Az idei tavasz egyik izgalmas boros eseménye lesz május 19-én, pénteken, a Pesti Vigadóban.

Magyar termékek hódítják meg Újvidéket 

Május 13-án, szombaton nyitotta meg Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a 84. Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár magyar pavilonját.

Házias ízek és magyar vendégszeretet 

Az itthon.hu összeállításában olyan hazai kisvendéglőket gyűjtöttek össze, amik őrzik a klasszikus házias vendéglátás és ételkészítés hagyományait. 

Kézműves magyar élelmiszerek Manchesterben 

Változatos gasztronómiai kínálattal és az erdélyi magyar kultúra legjavával debütál Manchesterben, az Albert Square-en a Góbé Fesztivál 2017. május 13-14-én.

Somogy megye is kapott egy saját borfesztivált 

Először rendezik meg a Somogyi Borfesztivált, a Somogy megye borait népszerűsítő eseményre június 8. és 11. között kerül sor Kaposváron.

Budapest belvárosában átadták a Borászok Borásza Csillagok Sétányát 

Május 9-én adták át a budapesti Zrínyi utcában a Borászok Borásza Csillagok Sétányát, amely a díj nyertesei, illetve rajtuk keresztül a magyar bor sikere előtt kíván tisztelegni.

Topgasztronómia Miskolctapolcán 

Mi kell a márkaépítéshez, egy brand ismertté tételéhez?

Gasztrotúrán Polányban 

Régóta szerettük volna közelebbről megnézni a somogyi dombok között megbúvó polányi Babérliget Kúriát – most végre eljött az alkalom. Új séf érkezett a házhoz, és bár mindössze 25 éves Bocskai Balázs, azonban többfelé bolyongott Európa-szerte, most pedig Polányba érkezve kamatoztatja, amit látott, tapasztalt.

Nyári ízek a Ritz-Carltonban 

Bár az időjárás még nem mutatja, de ami késik, nem múlik: idén is lesz nyár. Ennek jegyében készült el a The Ritz-Carlton Budapest éttermének, a Deák St. Kitchen új étlapja. A bemutatón jártunk.

Megnyitott a Zelna Borterasz és Vinotéka 

A balatonfüredi borászatban csütörtöktől vasárnapig várják a kóstolni vágyókat.

A nyár első frissítői a Starbucksban 

Ízvilágban ugyan még a csokoládé és a karamella dominál, az ételkínálatban viszont már légiesen könnyű muffinokkal és fehércsoki-tortával találkozhatunk a Starbucks kora nyári kínálatában.

A legboldogabb csirkék és az isteni nedűk nyomában 

Csokoládés bortúra, fondue, raklett, Franciaország egyik legjobb chardonnay-ja és még sok más ínyencség Lyonban.

A héten indul hazánk egyik legnagyobb borászati eseménye 

A borrendek felvonulásával kezdődik el pénteken a 23. Szegedi Borfesztivál.

Kolbászünnep a Hold utcai Piacon 

Békéscsaba polgármestere, Szarvas Péter kezdeményezésére hatféle hagyományos, Csabai kolbászt mutatnak be és értékesítenek békéscsabai kistermelők a Hold utcai Piacon, 2017. május 13-án szombaton.

Idén a Balaton kávéját is megválasztják 

A Balaton fagylaltja után a Balaton kávéját is szeretnék megtalálni és népszerűsíteni a Gyenesdiáson másodszor tartandó Balaton Barista Bajnokság keretében, az egyre több minőségi étterem és bor után a "feketelevesnek" is nagyobb figyelmet szentelve - mondta el a rendezvény ötletgazdája és szervezője az MTI-nek.

Arculatot váltott a Dubicz Borászat 

Nemzetközi színvonalú, autentikus imázsfilmmel és a Mátrai borvidék jellegzetességeit tükröző borcímkékkel újítja meg arculatát a 110 éves múlttal rendelkező Dubicz Borászat és Szőlőbirtok. A marketing- és kommunikációs eszköztár átalakításában a hazai és nemzetközi kreatívszakma több jeles képviselője is közreműködött.

Átadták a Bocuse d'Or hazai tankonyháját 

A Hungexpo B pavilonjában alakították ki a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tankonyháját, az avató ünnepségre május 2-án került sor.

Hamarosan már Svájcban is ehetünk rovarokat 

2017 május 1-től Svájcban az élelmiszerüzletek és a szupermarketek számára legálissá vált a rovaralapú élelmiszerek forgalmazása.

Büfékamion-konvojjal demonstrálnak a street-foodosok 

Látványos felvonulásra készülnek a magyar street foodosok. Május 4-én 20-30 büfékocsi hajt keresztül az Erzsébet hídon rendőri kísérettel, hogy a truck-ok működésének belvárosi engedélyeztetésére hívják fel a figyelmet. A demonstráció 14 és 15 óra között zajlik, a büfékocsik a Citadellától az Astoriáig vonulnak majd konvojban.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!

Group travel: next stop the Grand Est!

Group travel: next stop the Grand Est! 

The Grand Est is a must-see destination for group travel lovers. With its historic cities and unspoilt natural landscapes, this rich, diverse region offers an unrivalled range of experiences.
Champagne For You: ahol az ország legszélesebb pezsgőválasztéka vár

Champagne For You: ahol az ország legszélesebb pezsgőválasztéka vár 

A Champagne For You tulajdonosa, Kiszely Katalin mesélt nekünk, aki a pezsgők szeretetét üzleti vállalkozássá és életérzéssé formálta.
Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.